Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:24:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: SMOKI istoty dobre, czy zle  (Przeczytany 28101 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #25 : Pa¼dziernik 06, 2012, 14:40:42 »

<a href="http://www.youtube.com/v/lkl-QTNFgfk?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lkl-QTNFgfk?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 06, 2012, 16:56:43 »

Dodam do tego co hm wy¶wietli³e¶ szacowny, ¿e rasy ¿ó³te zawsze potrafi³y siê asymilowaæ i syntezowaæ, a ze smokami te¿ Du¿y u¶miech
Mam takiego kolegê z Chin, który twierdzi, ¿e u nich jest legenda o wspólnych ziemskich  korzeniach S³owian i ¯ó³tej Rasy.
Otó¿ twierdzi on ¿e wspólnym (ko³ysk±) miejscem by³a góra Babel, ¿e oni znaczy rasy ¿ó³te posz³y za smokiem, którego S³owianie wypêdzili, choæ im proponowali wspó³istnienie, ¿e ród Rusinów postanowi³ im towarzyszyæ by od smoka ich krzywda nie spotka³a. Mówi ta legenda o tym jak Rusini oduczyli ich trwogi i jak za to smok narzuci³ na nich smutê i jak ten smok wprowadzi³ podzia³.
Zapewnia jednak ¿e sam nie rozumie dlaczego oni znaczy Chiñczycy czuj± do nas jaka¶ dziwn± jak to on okre¶li³ sympatiê. Du¿y u¶miech
To tyle je¿eli chodzi o smoki i S³owian w/g Chiñczyków.
Prosi³em go ¿eby wys³a³ mi majla z ta legend± ale dziwnie siê spojrza³ i nie wraca³ do tematu nie wiem dlaczego bo nie pyta³em Cool
to pa Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 06, 2012, 17:07:09 »

Godzilla (jap. ゴジラ Gojira?) – fikcyjny gigantyczny potwór z serii japoñskich filmów science-fiction wyprodukowanych przez wytwórniê Tōhō. Prawdopodobnie jest to najs³ynniejszy japoñski filmowy potwór (kaijū) i jeden z najs³ynniejszych filmowych potworów w ca³ej historii kinematografii. Jest te¿ jednym z najpowszechniej znanych wytworów japoñskiej kultury masowej.
Tyle wiki.

//Celowo chcialam stworzac watek o powyzszej nazwie (Smoki istoty dobre, czy zle) odejsc od stereotypowego smoka, a zwrocic uwage na co innego, ale posiadajaca wladze, bez mojej zgody uznala, ze po co robic nowy watek, skoro "o smokach" juz jest//
Slabo sie robi, no coz.

Prosze wyobrazic sobie maszyne, dzwig, wytwor technologii, wlasnie jako Godzille, a tu tylko o ... Annunakach-Gadach, ktore rzadzily swiatem.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 06, 2012, 18:32:27 »

Dodam do tego co hm wy¶wietli³e¶ szacowny, ¿e rasy ¿ó³te zawsze potrafi³y siê asymilowaæ i syntezowaæ, a ze smokami te¿ Du¿y u¶miech
Mam takiego kolegê z Chin, który twierdzi, ¿e u nich jest legenda o wspólnych ziemskich  korzeniach S³owian i ¯ó³tej Rasy.
Otó¿ twierdzi on ¿e wspólnym (ko³ysk±) miejscem by³a góra Babel, ¿e oni znaczy rasy ¿ó³te posz³y za smokiem, którego S³owianie wypêdzili, choæ im proponowali wspó³istnienie, ¿e ród Rusinów postanowi³ im towarzyszyæ by od smoka ich krzywda nie spotka³a. Mówi ta legenda o tym jak Rusini oduczyli ich trwogi i jak za to smok narzuci³ na nich smutê i jak ten smok wprowadzi³ podzia³.
Zapewnia jednak ¿e sam nie rozumie dlaczego oni znaczy Chiñczycy czuj± do nas jaka¶ dziwn± jak to on okre¶li³ sympatiê. Du¿y u¶miech
To tyle je¿eli chodzi o smoki i S³owian w/g Chiñczyków.
Prosi³em go ¿eby wys³a³ mi majla z ta legend± ale dziwnie siê spojrza³ i nie wraca³ do tematu nie wiem dlaczego bo nie pyta³em Cool
to pa Du¿y u¶miech

no to mamy chiñskiego ³±cznika Mrugniêcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 07, 2012, 00:44:31 »

Przebisniegu to bardzo ciekawa legenda,dowiedz siê proszê co¶ wiêcej i zasyp twojego "chiñskiego ³±cznika " mailami,mo¿e na który¶ odpowie Mrugniêcie

Energetycznie smok kojarzy mi siê z walk±, smoki jako rasa z reptilianami

Mo¿e co¶ w tym jest.Na przyk³ad smok wawelski.Mo¿e to by³a tego rodzaju istota,mieszka³a sobie w jaskini pod wzgórzem i wszyscy siê jej bali.
Teraz smok jest niegro¼ny a nawet sympatyczny i po¿era tylko kasê za sms-y

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 07, 2012, 10:30:46 »

Smok wawelski pozeral dziewice. Smucisz sie chanell, ze juz do jego jadlospisu nie nalezysz?? (Uwaga - obudzialam czujne oko admina janusa, ktory zaraz mi wlepi punkt ujemny, za insynuacje w twierdzeniu, jakoby chanell cnotliwa nie byla Mrugniêcie)

Kiedys w feudalizmie istnial taki regulamin (przepisy), ktory nakazywal pierwsza poslubna noc mlodych poswiecic panu dziedzicowi - prawo pierwonocy. I tak oblubienica szla prosto w rece tej bestii. Nic dziwnego, ze z czasem rozmiar tej zbrodni zmaterializowal sie w postaci potwora.

Smok - dziewica - rycerz. To jest fabula. Daje do myslenia, no nie?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 07, 2012, 11:00:15 »

Przebisniegu to bardzo ciekawa legenda,dowiedz siê proszê co¶ wiêcej i zasyp twojego "chiñskiego ³±cznika " mailami,mo¿e na który¶ odpowie Mrugniêcie
Ta legenda po¶rednio potwierdza³aby migracjê haplogrup R1a1 z ziem s³owiañskich do Azji.

edit
Czy¿ na przyk³ad bóg Tryg³aw nie kojarzy siê z trzyg³owym smokiem ? Herbem carskiej Rosji hest za¶ dwug³owy "smok" b³êdnie zwany dwug³owym or³em Mrugniêcie

Dwug³owy bo Ru¶ posz³a za "chiñskim" smokiem ?
A "nasza" czê¶æ smoka tu zosta³a i ma jedna g³owê teraz Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 07, 2012, 11:04:36 wys³ane przez east » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 07, 2012, 11:27:56 »

No, ale ten Trojglow zakonczyl podboj w Arkonii (Drakonii??). Na Rugii jest jego pomnik. Wyzej nie doszedl, bo go wikingowie zatrzymali, albo mu sie procesory poprzepalaly. Patrzcie ludzie nowoczesnie, jak na Godzille! Szok

east
- zapodaj raz jeszcze o tym plemieni w Azji, zapomnialam, ale tam byla taka ladna slowianska kobietka. Dziekuje!
//Jak znajdzie sie ladna kobietka (dziewica) to i do smoka dojdziemy//.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 07, 2012, 13:11:19 »

Cytat: Channel
Przebisniegu to bardzo ciekawa legenda,dowiedz siê proszê co¶ wiêcej i zasyp twojego "chiñskiego ³±cznika " mailami,mo¿e na który¶ odpowie

Cytat: Przebi¶nieg
Prosi³em go ¿eby wys³a³ mi majla z ta legend± ale dziwnie siê spojrza³ i nie wraca³ do tematu nie wiem dlaczego bo nie pyta³em  Cool

Ma³o prawdopodobne, by t± drog± uzyska³ jakiekolwiek informacje. To "dziwne spojrzenie" by³o wyrazem niemo¿no¶ci korzystania przez Chiñczyków z tej formy korespondencji. Inwigiluj± ich totalnie i st±d prawdopodobnie nale¿y wnioskowaæ, ze cokolwiek wiêcej siê dowie podczas nastêpnego, osobistego spotkania.  Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 07, 2012, 13:51:55 »

Widuje siê z nim na zjazdach medycyny niekonwencjonalnej lub kiedy zwyczajnie jest we W³oc³awku lub w Toruniu lub w Poznaniu, a z tym majlem to szacowny Dariusz ma racje zapomnia³em o tej ichniej cenzurze, ale kurcze rozumia³em, ¿e on mieszka w Polsce gdy¿ po naszemu z nim gada³em Cool
Za du¿o pifek Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: