Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Lipiec 11, 2009, 00:43:39 » |
|
Strach jest elemetem blokujacym rozwoj, gdy czlowiek wychodzi z jednej opcji pojawia sie nastepna. Kiedy sie konczy? Gdy zaczynamy wierzyc iz wszystko jest naszym dobrem, i to co jawi sie zlem i to co uznajemy za dobro.
A ja czekam z wielk± niecierpliwo¶ci±, a¿ kto¶ tutaj wreszczcie napisze jak sobie poradziæ z tym strachem (lêkiem ) zamiast powtarzaæ w kó³ko to samo, ¿e lêk jest przeszkod± w rozwoju cz³owieka. Przepraszam bardzo, ale my¶lê, ¿e wczoraj ¿e¶my siê chyba nie urodzili i wiemy co to jest lêk, jak i wiemy o tym, ¿e stanowi on przeszkodê w do¶wiadczeniu mi³o¶ci, o której tu tyle poezji zosta³o napisanych. Tylko, ¿e nikt nawet nie mrugn±³ jak równie¿ wielu ''o¶wieconych'' , których mieli¶my przyjemno¶æ ogl±daæ na ró¿nych tutaj prezentowanych filmach co zrobiæ ze swoim lêkiem. Poprostu czysty paradoks, wiemy o tym, tylko nie wiemy co z tym zrobiæ. Jedyne s³owo, które znalaz³em lub us³ysza³em, to brzmia³o - pozbyæ siê lêku.Ale to nie prawda, ¿e czego¶ mo¿na siê pozbyæ, bo to nie fura ¶mieci któr± mo¿na wyrzuciæ do kosza. Jak mo¿esz co¶ ze swojej ¶wiadomo¶ci siê pozbyæ, skoro lêk jest cze¶ci± Twojej ¶wiadomo¶ci, jest czê¶ci± Ciebie. Wci±¿ piszemy, czytamy i ogl±damy - mi³o¶æ, wspó³czucie, empatia to droga do celu, droga do wszystkiego. Ale to tylko opis, a nie ¿adne jakiekolwiek narzêdzia do tego, aby ''odszed³'' lêk i nadesz³a mi³o¶æ ! No wiêc czeka³em, ale teraz ju¿ w koñcu napiszê w jaki sposób odreagowaæ lêk.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 00:50:33 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Lipiec 11, 2009, 02:23:32 » |
|
Sadzilam ze kazdy wie jak to robic ( pozbywanie sie stanow lekowych), kazdy doswiadcza tego codziennie, jest to naturalnoscia zycia. Codziennie zblizamy sie do sytuacji , ktorych w jakis sposob sie boimy, tylko konfrontacja z nimi porzez przezycie tych zdarzen pozbawia nas leku. Nic wiecej. Jezeli ktos boi sie ciemnosci ,zeby sie przestac jej bac , musi wejsc w nia i pobyc ,az zobaczy, poczuje iz sama ciemnosc nie jest straszna. Jak to zrobic fizycznie? Albo po malutku zaciemniajac swiatlo, albo po malutku , krok po kroku zblizac sie , wchodzic do ciemnego pomieszczenia. Nie mniej jednak ( co kolwiek jest tym lekiem) , trzeba sie fizycznie zmierzyc z tym zdarzeniem i wyjsc z niego juz bez strachu. Czyli poznac je calkowicie. Czy to trudne? Dla jednych tak , dla innych mniej. Nie mniej jednak w swiecie fizycznym musza zaistniec poznawcze zdarzenia fizycznie. Kazda wiedze ( naprawde na kazdy temat) osiaga sie przez konfrontacje ze zdarzeniem, z lekiem tez tak trzeba. Wszak wszystko jest w Tobie, co za problem masz z wydobyciem tej wiedzy na powierzchnie? Kiara ps. Widzisz ja te wszystkie procesy opisuje z autopsji , ja juz je przeszlam , tu i teraz w tym zyciu. Dlatego z czystym sumieniem moge powiedziec ja wiem , gdyz stalo sie to moja wiedza. Wlacznie ze srebrnym sznurem. Nie sa to tylko symulacje graficzne ani domysly na podstawie analizy cudzych doswiadczen.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 09:03:23 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Lipiec 26, 2009, 21:11:16 » |
|
Był taki czas, że z rozdziawioną gębą gapiłem się na prawo i lewo skrętne spirale , których animacje zamieszczał Leszko. Drapałem się w głowę i zachodziłem o co tu chodzi. Te złote i srebrne sznury Kiary bardzo przypominają mi owe spirale . Wszak "sznur" to zapleciona spiralnie lina z , nomen omen, "duszą" w środku. Kiara pisze, że " wszystko jest naszym dobrem, i to co jawi sie zlem i to co uznajemy za dobro. Akceptacja to sw. slowo naszych czasow " , a Leszko cytuje Dana Wintera, który wypowiada się w podobnym duchu : "I wtedy możesz odpowiedzieć Diabłu który mówi: "Zabiorę ci duszę."|I twoją odpowiedzią może być: "Ach... Wiem kim jesteś,|jesteś iskrą w moim oku." i w tym samym duchu odnajduję słowa Silvera : "Tymczasem wiele dusz wchodzi tu z innym programem , który na przykład brzmi: moja wewnętrzna ścieżka mocy zaczyna się we mnie i kończy się we mnie. A to oznacza wszystko ! Oznacza wszystko, ponieważ nic nie mamy do stracenia, jak i nie mamy do zyskania, czyli wszystko czego potrzebujemy jest w nas." Bardzo cenię sobie Dana Wintera. Dzięki niemu dowiaduję się więcej o tym jak działa moje serce, w jaki sposób rośliny korzystają z ciągu fibonnaciego, świętej geometrii, dlaczego niektóre kształty bardziej nam sprzyjają energetycznie , a inne mniej. Uwielbiam też czytać Kiarę - o sznurach, miłości i astralach w ten jej bardzo kobiecy , intuicyjny , a więc niewytłumaczalny logicznie sposób przekazywanej wiedzy serca. Wszystko to jest ważne , wszystko funkcjonuje i objawia się , krąży wewnątrz mnie i wokół mnie, przenika mnie. Wszystko to i nawet więcej jeszcze mam przed sobą niczym na szwedzkim stole. I cokolwiek jeszcze się przejawi , będzie tak samo uprawnione do życia. Oto stoję u źródła , a ono uwalnia z siebie kolejne fascynujące teorie, które "znajduję" na mojej drodze do "Syjonu", drodze ku Pełni.. "Niech ten, który szuka, nie ustaje w poszukiwaniu aż znajdzie. I gdy znajdzie, zadrży, a jeśli zadrży, będzie się dziwił i będzie panował nad Pełnią". Ewangelia Tomasza Silver ,owo "drżenie" może być mylnie odbierane jako strach. Moim sposobem na pozbycie się lęku jest przyjęcie postawy Obserwatora zjawisk , rzeczy i siebie - swojego ego, które poddaje się lękom. Ten , który w Tobie obserwuje, nie jest egotycznym umysłem. To istota wolna od lęku. Ona jest wieczna, pochodzi ze Źródła. To jesteś prawdziwy TY.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2009, 21:21:11 wys³ane przez east »
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Lipiec 27, 2009, 00:49:57 » |
|
east mam tak samo jak TY... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 15, 2009, 14:17:48 » |
|
Wiecie co , 13 wrzesnia odbyla sie pielgrzymka mlodziezowa pod te 12 slupow w Cergy i odprawiono tam msze poswiecona Naszej Pani ( nie mylic z Matka Jezusa, bo to nie to samo chociaz kk usiluje ujednolicic to miano). Bywam w tym miejscu , znalazlam sie zupelnie "przypadkowo" rowniez w trakcie tej mszy. Jestem ciekawa , kto to wymyslil i dlaczego? Rozne sa miejsca pielgrzymek , bardzo rozne , ale zazwyczaj zwiazane z miejscami objawien , lub polaczone religijnym kultem. A tu? Nic..... 12 kolumn ...... Czyzby tak bardzo brakowalo energii? Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2010, 11:32:41 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 04, 2011, 12:18:08 » |
|
Chyba ju¿ pora o¿ywiæ nieco ten temat ¿eby zrozumieæ dlaczego wa¿na jest Europa i jak ograbiano j± z energii , gdzie jest konkurencyjno¶æ , czy jest naprawdê? Czy te¿ tylko wszystkie sznureczki trzymane s± przez jedn± rêkê poci±gaj±c± za nie w celu rozegrania jakiej¶ sytuacji w jakim¶ miejscu dla tworzenia konkurencyjno¶ci napêdzaj±cej ten biznes? Kiara
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Marzec 24, 2012, 13:41:56 » |
|
Darku nie scalaj tego proszê. Takie sobie ciekawostki.... http://secretebase.free.fr/complots/edifices/axemajeur/axemajeur.htmniby nic... http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://secretebase.free.fr/complots/edifices/axemajeur/axemajeur.htm&ei=R8NtT__SNoW7hAfLtOGTBw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCUQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://secretebase.free.fr/complots/edifices/axemajeur/axemajeur.htm%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26hs%3D8t6%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26prmd%3Dimvns"CHRISTOPHER wywodzi siê z greckiego Christos (Chrystus) i phorein (zu¿ycie), czyli powiedzenia, ten , kto niesie Chrystusa, w aluzji do legendarnego giganta pierwotnie o nazwie "Forsaken", który pomóg³ przenie¶ Dzieciê Jezus przez rzekê . Na symbolicznej reprezentacji Krzysztofa z Licji lepiej znany jako ¶wiêty Krzysztof sprawia wra¿enie , ¿e istnieje zwi±zek z egipskiej ikonografii Boga Anubisa z przewo¼nikiem duszy po ¶mierci. Mo¿e on byæ równie¿ pod³±czony do grecko-rzymskiej mitologii z Charona, przewo¼nika dusze przez rzekê Styks. ".... Taki ma³y przypadek jedyny ko¶ció³ w miejscu mojego urodzenia jest pod wezwaniem ¶w. Krzysztofa. Etymologia s³owa cergy wi±¿e siê te¿ z celtyckim cerg- kr±g, ko³o. Obraz sw. Krzysztofa namalowany jest przez ¶wietnego malarza J.H.Rosena. http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Henryk_Rosenhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Podkowa_Le%C5%9BnaZastanawia mnie dalej jaki ma zwi±zek Podkowa z Cergy ( jeszcze nie do koñca to wiem) i na czym polega zatoczenie tego krêgu w którym punktem wspólnym jest ¶w. Krzysztof i pewna data , ale nie tylko to lubiê takie zagadki , wprost uwielbiam! :jupi: * co¶ znalaz³am! a to ciekawostka , psio g³owy ¶w. Krzysztof z Ateñskiego muzeum! http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99ty_KrzysztofNo , no niez³e zaczyna mi co¶ ¶witaæ..... :wink: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cynocefalno to idziemy dalej... czemu nie? :co:
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2012, 13:51:58 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 26, 2012, 02:17:27 » |
|
Dalszy ci±g symbolicznych obiektów na ziemi , które s± kontynuacj± przesz³o¶ci w tera¼niejszo¶ci. wszystko co zosta³o zbudowane i usytuowane w okre¶lonym czasie w okre¶lonym miejscu ma wp³yw na obieg energii na ziemi a tak¿e na jej przep³yw do innego wymiaru. S± to punkty po³±czeniowe , które transmituj± energiê w nieznane nam miejsca. http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://secretebase.free.fr/complots/edifices/edifices.htm&ei=hcFvT7GjBsLH0QWim9WNAg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CDkQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dsekret%2BAxe%2BMajeur%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DkDK%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26prmd%3Dimvnsbardzo interesuj±ce... Katedry ró¿ i inne symbole Tajemnica Sub Rosa
Dzia³ki ró¿ diffrérentes mieæ punkty po³±czenia, podstaw± "maszyna", który wykorzystuje Telluric i kosmicznyZ tego naturalnego pokory, który pasuje do ich jak fryz, mnisi twierdz±, ¿e "tajemnica katedr" zosta³a znaleziona. Nie mniej! Francuzów, prawie przez przypadek, odkry³, ¿e geometryczny ¶cie¿ka ³±czy katedry. Mnisi szybko umie¶ciæ na komputerze, aby zweryfikowaæ tê hipotezê. W rzeczywisto¶ci s± one katedry, które zosta³y zbudowane na wcze¶niej istniej±cej trasie nazwali Ró¿a Matki Bo¿ej. Z jednej strony dlatego, ¿e zdecydowana wiêkszo¶æ katedr s± dedykowane Matce Bo¿ej. A po drugie, ta szczególna konfiguracja (rys. 3) reprezentuje ciêcie wzros³a efectivement w dwóch prostopad³ych do ³odygi. Ró¿a jest synonimes wieków tajemnicy i tajemnicy. Kiedy jeste¶ trochê orientuje siê w geometrii, patrz±c na mapê, na której rozsianych wszystkie katedry (ok. 200 we Francji), jeden Hästens, aby przej¶æ szanse, które powinny pozwoliæ na rysunek figury, punktów jest wiele. W rzeczywisto¶ci, ta linia pochodzi od z³o¿onej fabu³y, która jest prosta 5 ramienna gwiazda (pentalha, pentagram). fig1: The Pink 5-ramiennym fig2: pojedynczy ró¿owy. fig3: Rose katedr
Ilustracje: Christian Michel Soulier "ROSE Matki Bo¿ej"Narysowaæ okr±g, w którym budujemy 5 ramienna gwiazda, rozszerzenie jednej rêki. Pary¿ jest centrum, a dok³adniej transept przej¶cie z Notre Dame. Gwiazda obraca siê wokó³ jego ¶rodka, gdy rozszerzenie spotyka katedrê, widzimy, ¿e pozosta³e cztery oddzia³y po³±czyæ katedry (rys. 1). Nale¿y zauwa¿yæ, ¿e ¿aden oddzia³ wpada w pustkê, z których ka¿da obejmuje katedrê. Amazing! Jeszcze bardziej zdumiewaj±ce: du¿e miasta (Cannes, Roubaix, Lille, Einal), którzy nie maj± katedrê, nie s± na trasie. 5 ramienna gwiazda to rodzaj algorytmu matematycznego, w którym budujemy Rose. Rose katedr jest superpozycj± kilku ¶cie¿ek (patrz prosty wykres na rys. 2). Nasi mnisi chcia³bym powiedzieæ, ¿e "jest to dar od Boga do naszych czasów." Dla myliæ, jako¶ w swojej duchowej nêdzy i ubóstwa moralnego. Jeden z innych przyczyn. ROSE ProroczeMówi±c w ten sposób, nasz religijny przypomina nam, ¿e Bóg przemawia do ludzi. Tak wiêc wyja¶niæ za pomoc± mnóstwa niuansów, które katedry, to Bóg, który zainspirowa³ ich: lokalizacja, trasa, objêto¶ci. Je¶li mamy w±tpliwo¶ci, ¿e s± szybkie do retorty ", ale wszystko zosta³o powiedziane w Biblii". Przez to maj± na my¶li, ¿e w planach katedr znale¼æ uk³ad ¶wi±tyni Salomona. Dlaczego Bóg ustanowi³ w najdrobniejszych szczegó³ach budowy swoj± ¶wi±tyniê Salomona, on nie kaza³ wszystkie swoje dzieci na przestrzeni wieków? "Tylko niewierz±cy w tym obszarze jest jedno w bezbo¿no¶ci", ciê¿ko, ciê¿ko, te s³owa mnichów, ale jest szczery prawda, mo¿na jedynie mówiæ znawstwem. Bez Cassandra, ptaki nieszczê¶cia, oni nieustannie przypominaj± cz³owieka do ruiny, i by³oby nieuchronne. I dodaj± z ogromnym u¶miechem po¿yczek wspó³czucia ", chyba ¿e cz³owiek zamienia". Maj± nawet znajomych, którzy podró¿uj± po ca³ym ¶wiecie do powiedzenia. Najbardziej zdumiewaj±ce jest to, ¿e nigdy nie mainstreamowe media o tym rozmawiaæ, je¶li siê nie ¶miaæ. Przez astrologów i soothsayers innych wobec konkurencyjnych og³osiæ prognozy uruchamiania, ¿e nikt nie zada³ sobie trudu, by sprawdziæ! INNE ROSESWynalazca katedr Rose zacz±³ rysowaæ jak wiele zrobiæ ró¿e niedawno. To by³ pierwszy Rose religijnych budowli Pary¿a. Najbardziej podstawowym jest Rose do 10 oddzia³ów (2x5). Nastêpnie, pocz±wszy od wielkiego dzie³a by³ w stanie narysowaæ wzros³a do 13 oddzia³ów, których centrum jest piramida w Luwrze, a które znajduj± siê na polach. Bior±c mapê Francji, okaza³o siê, ¿e elektrownie j±drowe s± ustalane zgodnie z koncentrycznych gwiazd z 6 oddzia³ów. Bez wchodzenia do tej wyrafinowanej fabu³y, widzimy, ¿e dwa a nawet trzy zak³ady znajduj± siê na liniach prostych. A niektóre emituj± hyppothèse ¿e to bêdzie zanurzona czê¶æ góry lodowej, która by³aby "fantastyczne maszyny", które mog³yby dzia³aæ na klimat, na psychikê ... "Hypoyhèse", mówi±, i rajoutent "jeste¶my po prostu biedni mnisi, nie zosta³y zweryfikowane". I dlaczego z "Matki Bo¿ej"? Nawet religijnych, którzy stwierdzili, ¿e du¿o mówi siê o ¶redniowiecznych rycerzy niedawno, daj±c wiele szczegó³ów ich wszczêcia. Warto wspomnieæ, ¿e w momencie wszczêcia by³o rycerstwo i rycerz jest oficjalnie po¶wiêcony Naj¶wiêtszej Maryi Panny. "Notre Dame pewien, ¿e nie staæ krzywoprzysiêstwo. Dla Boga i mojej pani" (jego dama Maryja). I jeden z dawnych mnichów dodaj±c z³o¶liwie: "Oni maj± nam wzi±æ diab³a za Boga". Nie nale¿y myliæ! Ilustracje: Christian Michel Soulier "ROSE Matki Bo¿ej"Od czasu odkrycia Ró¿y, które znajduj± siê na katedrach, zasada zosta³a zastosowana do innych budynków. Tak wiêc, Rose, który obejmuje budynki, które s± bieguny wiary katolickiej. Na mapie Pary¿a narysowaæ okr±g o promieniu 25 cm, centrum jest skrzy¿owanie z nawy katedry Notre Dame. Centrum, wyci±gn±æ dwa proste, jeden w kierunku Naj¶wiêtszego Serca Pana Jezusa, drugi w kierunku kaplicy Rue du Bac (chór z dwóch budynków bêd±cych punktem przeciêcia linii). Zauwa¿, ¿e te dwie linie tworz± k±t prosty. Mo¿na ³atwo, za pomoc± kompasu i linijki aby narysowaæ gwiazdê z 10 ramionami (2 razy po 5 oddzia³ów) z boków i osi automatycznie po³±czy ró¿ne budynki lub ko¶cio³y. Zauwa¿, ¿e jest czê¶ci± wzros³a ko¶ció³ Sainte Genevieve, nie Pantheon. Uwaga Sanktuarium Chrystusa Króla, który zosta³ dostarczony do m³otów w 1952 roku, zosta³a ona zbudowana tu¿ przed wojn± na pro¶bê Chrystusa jako ma³y zakonnicy, siostry Oliva, który przekaza³ teren i plany (ledwo zna³ przeczytaæ, ¿e by³ prze¶ladowany przez ca³e swoje ¿ycie). Po pod³±czeniu wielkie dzie³o, zwracamy k±t równoramienny, którego dwa boki umo¿liwiaj± ¶ledzenie gwiazdy na 13 oddzia³ów, w centrum znajduje siê w Luwrze piramidy. Na tej dzia³ce znajduje siê Panteon, budynki Wielkiego Dzie³a ... Stosuj±c tê sam± zasadê do elektrowni j±drowych odkrywamy now± gwiazdê wzros³a sk³ada siê z sze¶ciu oddzia³ów. Szansa nie mo¿na powo³ywaæ siê! Ale ¶lady ró¿owe diffrérentes mieæ punkty po³±czenia, mo¿emy sobie wyobraziæ, ¿e jest to podstaw± "maszyna", która wykorzystuj±c Telluric i kosmiczne si³y, wchodz± w drgania w okre¶lonym czasie. Wszystkie te budynki s± zbudowane na obu punktach na silne przeniesienie i tak skupiaæ siê wokó³ pewnych wydarzeñ astralnych ... ? TAJNE katedryW wiekach XII i XIII Templariusze zostali zakoñczeniu budowy katedr Francji. Bior±c mapê Francji i bêdziemy oznaczaæ wzglêdne po³o¿enie katedrach Abbeville, Amiens, Bayeux, Chartres, Evreux, Le Mans, Pary¿u, Rouen Reims i otrzymujemy dok³adn± konfiguracjê konstelacji dziewic±. Istnieje 93 katedry zbudowane we Francji pod wzglêdem liczby z³otych, a ich relacja do konstelacji pozostaje do odkrycia. Ich architektura, a szczególnie kszta³t kopu³y zosta³y przekazane swoj± energiê ... http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://secretebase.free.fr/complots/edifices/edifices.htm&ei=hcFvT7GjBsLH0QWim9WNAg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CDkQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dsekret%2BAxe%2BMajeur%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DkDK%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26prmd%3Dimvns* nie wiem tylko czy nazwy Katedry Naszej Pani ( taki jest orygina³ we Francji( zamieniano na Matki Bo¿ej ¶wiadomie czy nie ¶wiadomie? Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2012, 02:37:12 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Pa¼dziernik 26, 2012, 12:50:30 » |
|
"¦wi±tynia naszych czasów".... 88 hektarów bio- architektury w Cergy, czakra mocy ziemi aktywna w "czasach ostatecznych" ... tak naprawdê w tym miejscu rozgrywa siê jeszcze wiêkszosæ g³ównych wydarzeñ energetycznych dotycz±cych ziemi. Miejsce publiczne odkryte , pilnie strze¿one ale nie ujawniane szerokim masom, punkt centralny osi ziemi w ustawieniu k±towym w stosunku do g³ównego strumienia energetycznego w grudniu 2012 jest w³a¶nie w Cergy. Chocia¿ to nie to miejsce odegra t± najwa¿niejsz± rolê w dla nowych czasów. 12 kolumn ma niezmiernie istotn± i ciekaw± symbolikê, miêdzy nimi przebiega o¶ centralna ziemi wyznaczaj±ca pracê energii jej biegunów. Sztucznie zbudowane jezioro z okr±g³± wysp± symbolizuj±c± kobiece jajeczko, które we w³a¶ciwym momencie ma byæ zap³odnione energetycznie.... i wiele innych szczegó³ów architektonicznych precyzyjnie zaplanowanych i zbudowanych to sekrety tego miejsca. Francja to jedna z wielu tajemnic Europy dawnej i wspó³czesnej, ¿eby odkodowaæ przysz³o¶æ , trzeba poznaæ wspó³czesno¶æ, przesz³o¶æ jest tylko u³atwieniem odczytów. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2012, 14:57:07 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Pa¼dziernik 31, 2012, 21:37:27 » |
|
Witamy w ¶wiecie zagadek, mo¿e co¶ siê jeszcze znajdzie w bardzo ciekawy sposób? Kiara
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #61 : Listopad 01, 2012, 11:03:15 » |
|
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Kate
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #62 : Listopad 01, 2012, 11:16:56 » |
|
Witaj barneyos, ale u mnie nie pokazuja sie zdjecia, czyzby techniczne problemy wrocily, czy jest na to jakis trik? Pozdrawiam.
Edit:
Pojawily sie! Ale dlugo trwalo ladowanie! Niech to bedzie wskazowka dla innych uzytkownikow, trzeba poczekac.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 11:17:59 wys³ane przez Kate »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #63 : Listopad 01, 2012, 11:33:51 » |
|
zdjęcia są w HD jakości, ale i tak przycięte, o standardowo mają ekstremalnie dużą rozdzielczość, po to, by każdy mógł sobie popatrzeć dokładnie na to, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Jeśli będą problemy, to rozdzielczość zmniejszę do normalnych rozmiarów. Czas wgrywania zależy od rodzaju łącza z internetem - zwykła Neostrada 1MB wystarcza - brak opóźnień.
Tym francuskim budowniczym był Francois Mitterand - czy ważnym jest, że był masonem ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 11:35:12 wys³ane przez barneyos »
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Listopad 01, 2012, 11:44:29 » |
|
Najwaleczniejszy tym miejscu jest ta mala okr±g³a wysepka na tym sztucznie zbudowanym stawie i to co jest pod tym ogromnym placem szczegulnie w przestrzeni kolumn. Piramidka odgrywa swoja rolê ale nie jest najistotniejsza, ca³y kompleks to 12 architektonicznych obiektów tworz±cych ca³o¶æ budowli, przez ¶rodek biegnie o¶ czasu i przestrzeni. mo¿e jest kto¶ kto potrafi komputerowo j± przeprowadziæ przez ziemie i zobaczy co na niej jest w ro¿nych miejscach? Punkt miêdzy kolumnami zaznacza trzeci± czakrê ziemi , czakrê mocy aktywn± teraz i pracuj±c± mocno, przez ni± p³ynie energia z kosmosu do j±dra ziemi i ca³y czas je zasila. Pewne dni w roku s± szczególnymi dla tego miejsca bowiem tu koncentruj± siê energie z kosmiczne, to miejsce by³o przygotowane jako centralne w planie ciemnych si³ w opcji powtórzenia po raz pi±ty Ludzkiej niewoli w III wymiarze. Plan ten jest nieaktualny , ziemia posz³a inn± drog± zatem miejsce straci³o swoj± planowan± rangê jest wa¿ne i istotne jako aktywny czakram ziemi ale nie jako punkt wyznaczaj±cy dopuszczaln± moc energetyczn± j±dra ziemi i przeka¼nik naszej energii dla naszych w³adców. Ich plan da³ cia³a juz dawno temu nie ograbiaj± nas z energii przez czakrê mocy ziemi jak dawniej. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #65 : Listopad 01, 2012, 11:47:56 » |
|
Kiaraca³y kompleks to 12 architektonicznych obiektów tworz±cych ca³o¶æ budowli Czy moglabys opisac te 12 obiektow, ze zdjec trudno zajarzyc. Czy do obiektow wliczasz np. staw i drzewa, czy tylko budowle?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #66 : Listopad 01, 2012, 11:58:53 » |
|
zdjêcia s± w HD jako¶ci, ale i tak przyciête, o standardowo maj± ekstremalnie du¿± rozdzielczo¶æ, po to, by ka¿dy móg³ sobie popatrzeæ dok³adnie na to, czego nie widaæ na pierwszy rzut oka. Je¶li bêd± problemy, to rozdzielczo¶æ zmniejszê do normalnych rozmiarów. Czas wgrywania zale¿y od rodzaju ³±cza z internetem - zwyk³a Neostrada 1MB wystarcza - brak opó¼nieñ.
Tym francuskim budowniczym by³ Francois Mitterand - czy wa¿nym jest, ¿e by³ masonem ?
Nie tylko on , on by³ kolejnym budowniczym, warto wiedzieæ i¿ on zainwestowa³ oko³o 15 milionów euro w osuszanie terenu pod sfinksem i Piramidami w Gizie. jak widaæ bez wielkiego efektu. Wa¿ne jest ¿e by³ masonem tak samo jak fakt i¿ wiêkszo¶æ ( je¿eli nie wszyscy) znacz±cy politycy s± masonami, bez tego nie mieli by tych pozycji. A to tylko taka ciekawostka zwi±zana z Cergy .... Pontoise istnieje jako czê¶æ Cergy i jako oddzielna miejscowo¶æ s± ze sob± po³±czone. cerg- to inaczej kr±g , ko³o w staro celtyckim. Nicolas FlamelNicolas Flamel tak¿e Nicholas Flamel (ur. 1330 w Pontoise, zm.1418 w Pary¿u), francuski alchemik, prawnik i pisarz przysiêg³y. Zgodnie z legend± Flamel by³ jednym z pierwszych alchemików w Europie[potrzebne ¼ród³o], interesowa³ siê praktykami alchemicznymi Egipcjan, Greków i w mniejszym stopniu Arabów. Legenda oparta na pismach samego Flamela g³osi, ¿e jako pierwszy stworzy³ kamieñ filozoficzny: substancjê zmieniaj±c± m. in. metal w czyste z³oto oraz g³ówny sk³adnik eliksiru d³ugowieczno¶ci. Jego ¿ona, Perenelle, przez 20 lat pomaga³a Flamelowi w odczytaniu manuskryptu alchemicznego, jednak wysi³ki te nie zosta³y zwieñczone sukcesem. Antoine Lavoisier, osiemnastowieczny chemik francuski, obali³ metodami naukowymi trwaj±ce kilkaset lat przekonanie, ¿e mo¿na metodami chemicznymi przemieniæ jeden pierwiastek w inny (obecnie wiemy, ¿e taki proces jest mo¿liwy w przemianach j±drowych). Dziêki pochodz±cemu z 1416 roku testamentowi mieszczanina mo¿liwe jest oszacowanie wielko¶ci i ¼ród³a jego maj±tku. Przypuszcza siê, i¿ zacz±tek swojej fortuny zdoby³ on po roku 1394 dziêki udzia³owi w podejrzanych aferach finansowych zwi±zanych z wygnaniem ¯ydów z Pary¿a. G³ównym zajêciem Flamela by³a jednak spekulacja mieszkaniowa: budowa³ on na ¶wie¿o w³±czonych w obrêb murów miejskich przedmie¶ciach domy czynszowe, wynajmuj±c znajduj±ce siê w nich mieszkania poszukuj±cym dachu nad g³ow± ubogim Pary¿anom. Podobnie postêpowa³ z przejêtymi istniej±cymi ju¿, lecz opuszczonymi b±d¼ zrujnowanymi budynkami. Postêpowanie to, które XV-wieczny kronikarz Guillebert de Metz nazwa³ dzia³alno¶ci± charytatywn±, by³o w istocie skutecznym sposobem na pomna¿anie maj±tku. We wspomnianym ju¿ testamencie Nicolas Flamel zapisa³ ka¿demu ze trzydziestu swoich lokatorów pewn± sumê ja³mu¿ny, któr± ci mieli potr±ciæ sobie z czynszu. http://pl.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Flamel
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 12:02:42 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Listopad 01, 2012, 12:04:38 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 12:16:11 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #68 : Listopad 01, 2012, 12:19:49 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 12:35:29 wys³ane przez barneyos »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Listopad 01, 2012, 13:23:24 » |
|
kate tu masz bardzo ³adnie wyeksponowane te 12 obiektów. http://www.axe-majeur.net/-1-VidIntroAxeMaj.htmlJednak ¿eby zrozumieæ ukryte znaczenie ca³o¶ci trzeba zrozumieæ sens mistyczny ca³okszta³tu tej bioarchitektóry, jest ona wa¿na ale ³±czy siê z innymi obiektami na ziemi. Reprezentuje mê¿czyznê oraz nowo tworzonego cz³owieka. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #70 : Listopad 01, 2012, 15:18:50 » |
|
...
Punkt między kolumnami zaznacza trzecią czakrę ziemi , czakrę mocy aktywną teraz i pracującą mocno, przez nią płynie energia z kosmosu do jądra ziemi i cały czas je zasila.
...
Ha, zaczyna coś tu pasować, moje pomiary radiestezyjne wykazały, iż przed kolumnami (patrząc od jeziora), miejsce promieniuje radiestezyjnym kolorem pomarańczowym i fioletowym, zaś za kolumnami kolorem żółtym i fioletowym. Znaczy to, że w kolumnach następuje "przewartościowanie" z pomarańczu (czakra 2) na żółty (czakra 3). Również w tym kierunku rośnie energia - najniższa na wyspie / piramidzie, najwyższa u zwieńczenia (iglica i półkole mieszkalne). Przy tych kolumnach cały czas widzę słowo Filtr - muszę to przerobić jeszcze. Dużo dzieje się nad kolumnami (zachęcam do uważnego patrzenia) Iglica - [Edit: wieża pomiędzy półokrągłymi domami] powoduje zmianę kierunku (kąta) przepływu energii.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 17:15:23 wys³ane przez barneyos »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #71 : Listopad 01, 2012, 16:21:32 » |
|
Co nazywasz iglic±? Kolumny to równie¿ anteny miedzy nimi w nocy przechodzi laserowy zielony promieñ emitowany z wierzy miêdzy domami ( ostatnio wy³±czony ), energetyczny odczyt zaczyna siê od strony jeziora. Ta konstrukcja jest na planie cz³owieka, laser to symbol energii z 3 oka to skaner rzeczywisto¶ci, g³owa jest tam gdzie pó³okr±g³e bloki mieszkalne. nie wiem czy zauwa¿y³e¶ i odczyta³e¶ mêsko¶æ tego tworu. Bia³a droga miêdzy czerwonym konstrukcjami to droga mêskiej spermy maj±cej zap³odniæ nowym.... ( kobiece jajeczko w wodach ) wyspa na jeziorze. Symboliczna piramida wiedzy ( nie pe³na czyli nie X a Y- mêsko¶æ) ma wyznaczaæ dominacjê "nowego cz³owieka" w postaci aspektu mêskiego. I tu nie wa¿ne kobieta czy mê¿czyzna , wa¿na jest dominuj±ca osobowo¶æ pó³kuli mózgowej. Same ciekawostki , jest ich du¿o wiêcej w ca³ym mie¶cie bowiem ono ca³e jest po³±czone z tym obiektem. CERGY czytane od ty³u to YGRECKiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 16:22:58 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #72 : Listopad 01, 2012, 18:52:49 » |
|
Ja to raczej odebrałem tak:
piramida to jajnik, wyspa to macica
Energia płynie od dołu w górę, duża korzyść dla osób mieszkających w półokręgu.
Półokręgi - dlaczego w tę stronę skierowane - patrząc od dołu - tworzą naczynie, kielich, w środku wieża, czym się ma napełnić ?
Zupełnie odwrotnie wieża Eiffla, tam przez zielone łączki trafiasz na kopułę (ma chronić ?) - półkoliste budynki odwrócone w drugą stronę.
Kolumny to filtr - coś filtrują - jeśli granica między czakrą 2 i 3 to ma to sens. Idźmy dalej - gdzie w dole osi (Axe - oś) jest czakra I (poza Cergy oczywiście - Giza ?) - gdzie przejście 1 do 2, analogicznie w górę - gdzie następne granice i następne czakry ?
Na razie w ogóle nie wiem do czego przypasować:
sad owocowy i widok pełnego miłości ojca, który pomiędzy drzewami-słupkami bramki - trenował przyszłego bramkarskiego mistrza,
oraz
4 wieże - po dwie z każdej strony - na dachach 4 kwadratowych bloków mieszkalnych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 18:56:28 wys³ane przez barneyos »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #73 : Listopad 01, 2012, 23:34:29 » |
|
Ja to raczej odebra³em tak:
piramida to jajnik, wyspa to macica
Energia p³ynie od do³u w górê, du¿a korzy¶æ dla osób mieszkaj±cych w pó³okrêgu.
Pó³okrêgi - dlaczego w tê stronê skierowane - patrz±c od do³u - tworz± naczynie, kielich, w ¶rodku wie¿a, czym siê ma nape³niæ ?
Zupe³nie odwrotnie wie¿a Eiffla, tam przez zielone ³±czki trafiasz na kopu³ê (ma chroniæ ?) - pó³koliste budynki odwrócone w drug± stronê.
Kolumny to filtr - co¶ filtruj± - je¶li granica miêdzy czakr± 2 i 3 to ma to sens. Id¼my dalej - gdzie w dole osi (Axe - o¶) jest czakra I (poza Cergy oczywi¶cie - Giza ?) - gdzie przej¶cie 1 do 2, analogicznie w górê - gdzie nastêpne granice i nastêpne czakry ?
Na razie w ogóle nie wiem do czego przypasowaæ:
sad owocowy i widok pe³nego mi³o¶ci ojca, który pomiêdzy drzewami-s³upkami bramki - trenowa³ przysz³ego bramkarskiego mistrza,
oraz
4 wie¿e - po dwie z ka¿dej strony - na dachach 4 kwadratowych bloków mieszkalnych.
Ja mam inne zdanie na temat tej piramidy w wodzie, jak dla mnie to jest symbolika plemnika i to mocno zaakcentowana osobowo¶ci± mêsk±. Energia p³ynie od do³u w górê, du¿a korzy¶æ dla osób mieszkaj±cych w pó³okrêgu. Tak jest zaprojektowany ten obiekt ¿eby energia p³ynê³a w t± stronê w obiegu materialnym istotnie tak jest ale w obiegu przestrzennym ju¿ nie. Jak staniesz miêdzy kolumnami poczujesz odwrotny kierunek przep³ywu energii, ona p³ynie w dó³ do ziemi. Pó³okrêgi - dlaczego w tê stronê skierowane - patrz±c od do³u - tworz± naczynie, kielich, w ¶rodku wie¿a, czym siê ma nape³niæ ? Ona siê nie nape³nia³a , ona s³u¿y³a do przekazywania energii w kosmos, opró¿nia³a zbiornik , którym by³y te pó³kole. Zupe³nie odwrotnie wie¿a Eiffla, tam przez zielone ³±czki trafiasz na kopu³ê (ma chroniæ ?) - pó³koliste budynki odwrócone w drug± stronê. Bardzo jestem ciekawa Twoich spostrze¿eñ i odczuæ na wierzy Eiffla, ona ma zupe³nie inn± rolê w tej bajce. Kolumny to filtr - co¶ filtruj± - je¶li granica miêdzy czakr± 2 i 3 to ma to sens. Raczej skup siê na tym co jest pod nimi..... W normalnym uk³adzie energetycznym 12 kolumn ( 12 gwiazd - domów zodiakalnych lub czakr ) powinno byæ wokó³ g³owy, te s± wokó³ 3 czakry. Czyli zmniejszono obieg energii z pozycji 7 czakr do 3 czakr i oddzielono dwie energetyczne czê¶ci cz³owieka . Spowodowa³o to czê¶ciow± blokadê w rozwoju uczuciowym i taki model chciano wykreowaæ dla kolejnej epoki 26 tys lat. Jest to energetyczna blokada miêdzy fizyczno¶ci± a duchowo¶ci± we wzorcu. Id¼my dalej - gdzie w dole osi (Axe - o¶) jest czakra I (poza Cergy oczywi¶cie - Giza ?) Nie.. czakra I jest w naszych czasach w Krakowie, tam jest czakra ¿ycia, Giza jest III czakr± , czakra mocy ale dla innych czasów , dla innego ustawienia ziemi w stosunku do czakr poza fizycznych. Dla ro¿nych epok s± aktywne decyduj±ce czakry w innych miejscach ziemi. Musisz wiedzieæ i¿ ten uk³ad i zestrojenie z innym ustawieniem ziemi w kosmosie to plan ciemnej strony, ale wszystko siê zmieni³o i zosta³o dokonane przesuniêcie ustawienia osi ziemi. czakra mocy jest ta sama ( bo jest wyj¶ciowa) ale inne punkty energetyczne przygotowywane do fina³u przez ciemnych ju¿ nie odgrywaj± planowanej dla nich roli. Nast±pi³o przestawienie wzorca do pierwotnego ustawienia dlatego graj± teraz g³ówna rolê inne czakramy i punkty energetyczne na ziemi. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 00:09:14 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #74 : Listopad 02, 2012, 07:51:37 » |
|
O kurcze, ty by siê zgodzi³o z pewnym moim odczuciem, ¿e "jest tu obecny jaki¶ drugi rodzaj energii, którego nie rozumiem, nie potrafiê zdefiniowaæ".
W trakcie pomiarów radiestezyjnych mia³em silne odczucie, ¿e energia w tym miejscu jest "wielopoziomowa/wielosk³adnikowa", tzn. to co na ziemi, nie koniecznie pokrywa siê z tym co pod ziemi± albo w powietrzu.
Wie¿ê Eiffla odbieram negatywnie, odkry³em tam m.in. pewien poziom promieniowania rakotwórczego.
|
|
|
|
|
|
|
|