Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Lipiec 11, 2009, 00:43:39 » |
|
Strach jest elemetem blokujacym rozwoj, gdy czlowiek wychodzi z jednej opcji pojawia sie nastepna. Kiedy sie konczy? Gdy zaczynamy wierzyc iz wszystko jest naszym dobrem, i to co jawi sie zlem i to co uznajemy za dobro.
A ja czekam z wielk¹ niecierpliwoœci¹, a¿ ktoœ tutaj wreszczcie napisze jak sobie poradziÌ z tym strachem (lêkiem ) zamiast powtarzaÌ w kó³ko to samo, ¿e lêk jest przeszkod¹ w rozwoju cz³owieka. Przepraszam bardzo, ale myœlê, ¿e wczoraj ¿eœmy siê chyba nie urodzili i wiemy co to jest lêk, jak i wiemy o tym, ¿e stanowi on przeszkodê w doœwiadczeniu mi³oœci, o której tu tyle poezji zosta³o napisanych. Tylko, ¿e nikt nawet nie mrugn¹³ jak równie¿ wielu ''oœwieconych'' , których mieliœmy przyjemnoœÌ ogl¹daÌ na ró¿nych tutaj prezentowanych filmach co zrobiÌ ze swoim lêkiem. Poprostu czysty paradoks, wiemy o tym, tylko nie wiemy co z tym zrobiÌ. Jedyne s³owo, które znalaz³em lub us³ysza³em, to brzmia³o - pozbyÌ siê lêku.Ale to nie prawda, ¿e czegoœ mo¿na siê pozbyÌ, bo to nie fura œmieci któr¹ mo¿na wyrzuciÌ do kosza. Jak mo¿esz coœ ze swojej œwiadomoœci siê pozbyÌ, skoro lêk jest czeœci¹ Twojej œwiadomoœci, jest czêœci¹ Ciebie. Wci¹¿ piszemy, czytamy i ogl¹damy - mi³oœÌ, wspó³czucie, empatia to droga do celu, droga do wszystkiego. Ale to tylko opis, a nie ¿adne jakiekolwiek narzêdzia do tego, aby ''odszed³'' lêk i nadesz³a mi³oœÌ ! No wiêc czeka³em, ale teraz ju¿ w koùcu napiszê w jaki sposób odreagowaÌ lêk.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 00:50:33 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Lipiec 11, 2009, 02:23:32 » |
|
Sadzilam ze kazdy wie jak to robic ( pozbywanie sie stanow lekowych), kazdy doswiadcza tego codziennie, jest to naturalnoscia zycia. Codziennie zblizamy sie do sytuacji , ktorych w jakis sposob sie boimy, tylko konfrontacja z nimi porzez przezycie tych zdarzen pozbawia nas leku. Nic wiecej. Jezeli ktos boi sie ciemnosci ,zeby sie przestac jej bac , musi wejsc w nia i pobyc ,az zobaczy, poczuje iz sama ciemnosc nie jest straszna. Jak to zrobic fizycznie? Albo po malutku zaciemniajac swiatlo, albo po malutku , krok po kroku zblizac sie , wchodzic do ciemnego pomieszczenia. Nie mniej jednak ( co kolwiek jest tym lekiem) , trzeba sie fizycznie zmierzyc z tym zdarzeniem i wyjsc z niego juz bez strachu. Czyli poznac je calkowicie. Czy to trudne? Dla jednych tak , dla innych mniej. Nie mniej jednak w swiecie fizycznym musza zaistniec poznawcze zdarzenia fizycznie. Kazda wiedze ( naprawde na kazdy temat) osiaga sie przez konfrontacje ze zdarzeniem, z lekiem tez tak trzeba. Wszak wszystko jest w Tobie, co za problem masz z wydobyciem tej wiedzy na powierzchnie? Kiara  ps. Widzisz ja te wszystkie procesy opisuje z autopsji , ja juz je przeszlam , tu i teraz w tym zyciu. Dlatego z czystym sumieniem moge powiedziec ja wiem , gdyz stalo sie to moja wiedza. Wlacznie ze srebrnym sznurem. Nie sa to tylko symulacje graficzne ani domysly na podstawie analizy cudzych doswiadczen.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 09:03:23 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Lipiec 26, 2009, 21:11:16 » |
|
Był taki czas, że z rozdziawioną gębą gapiłem się na prawo i lewo skrętne spirale , których animacje zamieszczał Leszko. Drapałem się w głowę i zachodziłem o co tu chodzi. Te złote i srebrne sznury Kiary bardzo przypominają mi owe spirale . Wszak "sznur" to zapleciona spiralnie lina z , nomen omen, "duszą" w środku. Kiara pisze, że " wszystko jest naszym dobrem, i to co jawi sie zlem i to co uznajemy za dobro. Akceptacja to sw. slowo naszych czasow " , a Leszko cytuje Dana Wintera, który wypowiada się w podobnym duchu : "I wtedy możesz odpowiedzieć Diabłu który mówi: "Zabiorę ci duszę."|I twoją odpowiedzią może być: "Ach... Wiem kim jesteś,|jesteś iskrą w moim oku." i w tym samym duchu odnajduję słowa Silvera : "Tymczasem wiele dusz wchodzi tu z innym programem , który na przykład brzmi: moja wewnętrzna ścieżka mocy zaczyna się we mnie i kończy się we mnie. A to oznacza wszystko ! Oznacza wszystko, ponieważ nic nie mamy do stracenia, jak i nie mamy do zyskania, czyli wszystko czego potrzebujemy jest w nas." Bardzo cenię sobie Dana Wintera. Dzięki niemu dowiaduję się więcej o tym jak działa moje serce, w jaki sposób rośliny korzystają z ciągu fibonnaciego, świętej geometrii, dlaczego niektóre kształty bardziej nam sprzyjają energetycznie , a inne mniej. Uwielbiam też czytać Kiarę - o sznurach, miłości i astralach w ten jej bardzo kobiecy , intuicyjny , a więc niewytłumaczalny logicznie sposób przekazywanej wiedzy serca. Wszystko to jest ważne , wszystko funkcjonuje i objawia się , krąży wewnątrz mnie i wokół mnie, przenika mnie. Wszystko to i nawet więcej jeszcze mam przed sobą niczym na szwedzkim stole. I cokolwiek jeszcze się przejawi , będzie tak samo uprawnione do życia. Oto stoję u źródła , a ono uwalnia z siebie kolejne fascynujące teorie, które "znajduję" na mojej drodze do "Syjonu", drodze ku Pełni.. "Niech ten, który szuka, nie ustaje w poszukiwaniu aż znajdzie. I gdy znajdzie, zadrży, a jeśli zadrży, będzie się dziwił i będzie panował nad Pełnią". Ewangelia Tomasza Silver ,owo "drżenie" może być mylnie odbierane jako strach. Moim sposobem na pozbycie się lęku jest przyjęcie postawy Obserwatora zjawisk , rzeczy i siebie - swojego ego, które poddaje się lękom. Ten , który w Tobie obserwuje, nie jest egotycznym umysłem. To istota wolna od lęku. Ona jest wieczna, pochodzi ze Źródła. To jesteś prawdziwy TY.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2009, 21:21:11 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Lipiec 27, 2009, 00:49:57 » |
|
east  mam tak samo jak TY... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Wrzesień 15, 2009, 14:17:48 » |
|
Wiecie co , 13 wrzesnia odbyla sie pielgrzymka mlodziezowa pod te 12 slupow w Cergy i odprawiono tam msze poswiecona Naszej Pani ( nie mylic z Matka Jezusa, bo to nie to samo chociaz kk usiluje ujednolicic to miano). Bywam w tym miejscu , znalazlam sie zupelnie "przypadkowo" rowniez w trakcie tej mszy. Jestem ciekawa , kto to wymyslil i dlaczego? Rozne sa miejsca pielgrzymek , bardzo rozne , ale zazwyczaj zwiazane z miejscami objawien , lub polaczone religijnym kultem. A tu? Nic..... 12 kolumn ...... Czyzby tak bardzo brakowalo energii? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2010, 11:32:41 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Wrzesień 04, 2011, 12:18:08 » |
|
Chyba ju¿ pora o¿ywiÌ nieco ten temat ¿eby zrozumieÌ dlaczego wa¿na jest Europa i jak ograbiano j¹ z energii , gdzie jest konkurencyjnoœÌ , czy jest naprawdê? Czy te¿ tylko wszystkie sznureczki trzymane s¹ przez jedn¹ rêkê poci¹gaj¹c¹ za nie w celu rozegrania jakiejœ sytuacji w jakimœ miejscu dla tworzenia konkurencyjnoœci napêdzaj¹cej ten biznes? Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marzec 24, 2012, 13:41:56 » |
|
Darku nie scalaj tego proszê. Takie sobie ciekawostki.... http://secretebase.free.fr/complots/edifices/axemajeur/axemajeur.htmniby nic... http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://secretebase.free.fr/complots/edifices/axemajeur/axemajeur.htm&ei=R8NtT__SNoW7hAfLtOGTBw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CCUQ7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://secretebase.free.fr/complots/edifices/axemajeur/axemajeur.htm%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26hs%3D8t6%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26prmd%3Dimvns"CHRISTOPHER wywodzi siê z greckiego Christos (Chrystus) i phorein (zu¿ycie), czyli powiedzenia, ten , kto niesie Chrystusa, w aluzji do legendarnego giganta pierwotnie o nazwie "Forsaken", który pomóg³ przenieœ Dzieciê Jezus przez rzekê . Na symbolicznej reprezentacji Krzysztofa z Licji lepiej znany jako œwiêty Krzysztof sprawia wra¿enie , ¿e istnieje zwi¹zek z egipskiej ikonografii Boga Anubisa z przewoŸnikiem duszy po œmierci. Mo¿e on byÌ równie¿ pod³¹czony do grecko-rzymskiej mitologii z Charona, przewoŸnika dusze przez rzekê Styks. ".... Taki ma³y przypadek jedyny koœció³ w miejscu mojego urodzenia jest pod wezwaniem œw. Krzysztofa. Etymologia s³owa cergy wi¹¿e siê te¿ z celtyckim cerg- kr¹g, ko³o. Obraz sw. Krzysztofa namalowany jest przez œwietnego malarza J.H.Rosena. http://pl.wikipedia.org/wiki/Jan_Henryk_Rosenhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Podkowa_Le%C5%9BnaZastanawia mnie dalej jaki ma zwi¹zek Podkowa z Cergy ( jeszcze nie do koùca to wiem) i na czym polega zatoczenie tego krêgu w którym punktem wspólnym jest œw. Krzysztof i pewna data , ale nie tylko to lubiê takie zagadki , wprost uwielbiam! :jupi: * coœ znalaz³am! a to ciekawostka , psio g³owy œw. Krzysztof z Ateùskiego muzeum! http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%99ty_KrzysztofNo , no niez³e zaczyna mi coœ œwitaÌ..... :wink: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cynocefalno to idziemy dalej... czemu nie? :co: 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2012, 13:51:58 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Marzec 26, 2012, 02:17:27 » |
|
Dalszy ci¹g symbolicznych obiektów na ziemi , które s¹ kontynuacj¹ przesz³oœci w teraŸniejszoœci. wszystko co zosta³o zbudowane i usytuowane w okreœlonym czasie w okreœlonym miejscu ma wp³yw na obieg energii na ziemi a tak¿e na jej przep³yw do innego wymiaru. S¹ to punkty po³¹czeniowe , które transmituj¹ energiê w nieznane nam miejsca. http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://secretebase.free.fr/complots/edifices/edifices.htm&ei=hcFvT7GjBsLH0QWim9WNAg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CDkQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dsekret%2BAxe%2BMajeur%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DkDK%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26prmd%3Dimvnsbardzo interesuj¹ce... Katedry ró¿ i inne symbole Tajemnica Sub Rosa
Dzia³ki ró¿ diffrÊrentes mieÌ punkty po³¹czenia, podstaw¹ "maszyna", który wykorzystuje Telluric i kosmicznyZ tego naturalnego pokory, który pasuje do ich jak fryz, mnisi twierdz¹, ¿e "tajemnica katedr" zosta³a znaleziona. Nie mniej! Francuzów, prawie przez przypadek, odkry³, ¿e geometryczny œcie¿ka ³¹czy katedry. Mnisi szybko umieœciÌ na komputerze, aby zweryfikowaÌ tê hipotezê. W rzeczywistoœci s¹ one katedry, które zosta³y zbudowane na wczeœniej istniej¹cej trasie nazwali Ró¿a Matki Bo¿ej. Z jednej strony dlatego, ¿e zdecydowana wiêkszoœÌ katedr s¹ dedykowane Matce Bo¿ej. A po drugie, ta szczególna konfiguracja (rys. 3) reprezentuje ciêcie wzros³a efectivement w dwóch prostopad³ych do ³odygi. Ró¿a jest synonimes wieków tajemnicy i tajemnicy. Kiedy jesteœ trochê orientuje siê w geometrii, patrz¹c na mapê, na której rozsianych wszystkie katedry (ok. 200 we Francji), jeden Hästens, aby przejœÌ szanse, które powinny pozwoliÌ na rysunek figury, punktów jest wiele. W rzeczywistoœci, ta linia pochodzi od z³o¿onej fabu³y, która jest prosta 5 ramienna gwiazda (pentalha, pentagram). fig1: The Pink 5-ramiennym fig2: pojedynczy ró¿owy. fig3: Rose katedr
Ilustracje: Christian Michel Soulier "ROSE Matki BoÂżej"NarysowaĂŚ okrÂąg, w ktĂłrym budujemy 5 ramienna gwiazda, rozszerzenie jednej rĂŞki. ParyÂż jest centrum, a dokÂładniej transept przejÂście z Notre Dame. Gwiazda obraca siĂŞ wokó³ jego Âśrodka, gdy rozszerzenie spotyka katedrĂŞ, widzimy, Âże pozostaÂłe cztery oddziaÂły po³¹czyĂŚ katedry (rys. 1). NaleÂży zauwaÂżyĂŚ, Âże Âżaden oddziaÂł wpada w pustkĂŞ, z ktĂłrych kaÂżda obejmuje katedrĂŞ. Amazing! Jeszcze bardziej zdumiewajÂące: duÂże miasta (Cannes, Roubaix, Lille, Einal), ktĂłrzy nie majÂą katedrĂŞ, nie sÂą na trasie. 5 ramienna gwiazda to rodzaj algorytmu matematycznego, w ktĂłrym budujemy Rose. Rose katedr jest superpozycjÂą kilku ÂścieÂżek (patrz prosty wykres na rys. 2). Nasi mnisi chciaÂłbym powiedzieĂŚ, Âże "jest to dar od Boga do naszych czasĂłw." Dla myliĂŚ, jakoÂś w swojej duchowej nĂŞdzy i ubĂłstwa moralnego. Jeden z innych przyczyn. ROSE ProroczeMĂłwiÂąc w ten sposĂłb, nasz religijny przypomina nam, Âże BĂłg przemawia do ludzi. Tak wiĂŞc wyjaÂśniĂŚ za pomocÂą mnĂłstwa niuansĂłw, ktĂłre katedry, to BĂłg, ktĂłry zainspirowaÂł ich: lokalizacja, trasa, objĂŞtoÂści. JeÂśli mamy wÂątpliwoÂści, Âże sÂą szybkie do retorty ", ale wszystko zostaÂło powiedziane w Biblii". Przez to majÂą na myÂśli, Âże w planach katedr znaleŸÌ ukÂład ÂświÂątyni Salomona. Dlaczego BĂłg ustanowiÂł w najdrobniejszych szczegó³ach budowy swojÂą ÂświÂątyniĂŞ Salomona, on nie kazaÂł wszystkie swoje dzieci na przestrzeni wiekĂłw? "Tylko niewierzÂący w tym obszarze jest jedno w bezboÂżnoÂści", ciĂŞÂżko, ciĂŞÂżko, te sÂłowa mnichĂłw, ale jest szczery prawda, moÂżna jedynie mĂłwiĂŚ znawstwem. Bez Cassandra, ptaki nieszczĂŞÂścia, oni nieustannie przypominajÂą czÂłowieka do ruiny, i byÂłoby nieuchronne. I dodajÂą z ogromnym uÂśmiechem poÂżyczek wspó³czucia ", chyba Âże czÂłowiek zamienia". MajÂą nawet znajomych, ktĂłrzy podró¿ujÂą po caÂłym Âświecie do powiedzenia. Najbardziej zdumiewajÂące jest to, Âże nigdy nie mainstreamowe media o tym rozmawiaĂŚ, jeÂśli siĂŞ nie ÂśmiaĂŚ. Przez astrologĂłw i soothsayers innych wobec konkurencyjnych ogÂłosiĂŚ prognozy uruchamiania, Âże nikt nie zadaÂł sobie trudu, by sprawdziĂŚ! INNE ROSESWynalazca katedr Rose zacz¹³ rysowaĂŚ jak wiele zrobiĂŚ ró¿e niedawno. To byÂł pierwszy Rose religijnych budowli ParyÂża. Najbardziej podstawowym jest Rose do 10 oddzia³ów (2x5). NastĂŞpnie, poczÂąwszy od wielkiego dzieÂła byÂł w stanie narysowaĂŚ wzrosÂła do 13 oddzia³ów, ktĂłrych centrum jest piramida w Luwrze, a ktĂłre znajdujÂą siĂŞ na polach. BiorÂąc mapĂŞ Francji, okazaÂło siĂŞ, Âże elektrownie jÂądrowe sÂą ustalane zgodnie z koncentrycznych gwiazd z 6 oddzia³ów. Bez wchodzenia do tej wyrafinowanej fabuÂły, widzimy, Âże dwa a nawet trzy zakÂłady znajdujÂą siĂŞ na liniach prostych. A niektĂłre emitujÂą hyppothèse Âże to bĂŞdzie zanurzona czêœÌ gĂłry lodowej, ktĂłra byÂłaby "fantastyczne maszyny", ktĂłre mogÂłyby dziaÂłaĂŚ na klimat, na psychikĂŞ ... "Hypoyhèse", mĂłwiÂą, i rajoutent "jesteÂśmy po prostu biedni mnisi, nie zostaÂły zweryfikowane". I dlaczego z "Matki BoÂżej"? Nawet religijnych, ktĂłrzy stwierdzili, Âże duÂżo mĂłwi siĂŞ o Âśredniowiecznych rycerzy niedawno, dajÂąc wiele szczegó³ów ich wszczĂŞcia. Warto wspomnieĂŚ, Âże w momencie wszczĂŞcia byÂło rycerstwo i rycerz jest oficjalnie poÂświĂŞcony NajÂświĂŞtszej Maryi Panny. "Notre Dame pewien, Âże nie staĂŚ krzywoprzysiĂŞstwo. Dla Boga i mojej pani" (jego dama Maryja). I jeden z dawnych mnichĂłw dodajÂąc zÂłoÂśliwie: "Oni majÂą nam wzi¹Ì diabÂła za Boga". Nie naleÂży myliĂŚ! Ilustracje: Christian Michel Soulier "ROSE Matki BoÂżej"Od czasu odkrycia Ró¿y, ktĂłre znajdujÂą siĂŞ na katedrach, zasada zostaÂła zastosowana do innych budynkĂłw. Tak wiĂŞc, Rose, ktĂłry obejmuje budynki, ktĂłre sÂą bieguny wiary katolickiej. Na mapie ParyÂża narysowaĂŚ okrÂąg o promieniu 25 cm, centrum jest skrzyÂżowanie z nawy katedry Notre Dame. Centrum, wyciÂągn¹Ì dwa proste, jeden w kierunku NajÂświĂŞtszego Serca Pana Jezusa, drugi w kierunku kaplicy Rue du Bac (chĂłr z dwĂłch budynkĂłw bĂŞdÂących punktem przeciĂŞcia linii). ZauwaÂż, Âże te dwie linie tworzÂą kÂąt prosty. MoÂżna Âłatwo, za pomocÂą kompasu i linijki aby narysowaĂŚ gwiazdĂŞ z 10 ramionami (2 razy po 5 oddzia³ów) z bokĂłw i osi automatycznie po³¹czy ró¿ne budynki lub koÂścioÂły. ZauwaÂż, Âże jest czĂŞÂściÂą wzrosÂła koÂśció³ Sainte Genevieve, nie Pantheon. Uwaga Sanktuarium Chrystusa KrĂłla, ktĂłry zostaÂł dostarczony do mÂłotĂłw w 1952 roku, zostaÂła ona zbudowana tuÂż przed wojnÂą na proÂśbĂŞ Chrystusa jako maÂły zakonnicy, siostry Oliva, ktĂłry przekazaÂł teren i plany (ledwo znaÂł przeczytaĂŚ, Âże byÂł przeÂśladowany przez caÂłe swoje Âżycie). Po pod³¹czeniu wielkie dzieÂło, zwracamy kÂąt rĂłwnoramienny, ktĂłrego dwa boki umoÂżliwiajÂą Âśledzenie gwiazdy na 13 oddzia³ów, w centrum znajduje siĂŞ w Luwrze piramidy. Na tej dziaÂłce znajduje siĂŞ Panteon, budynki Wielkiego DzieÂła ... StosujÂąc tĂŞ samÂą zasadĂŞ do elektrowni jÂądrowych odkrywamy nowÂą gwiazdĂŞ wzrosÂła skÂłada siĂŞ z szeÂściu oddzia³ów. Szansa nie moÂżna powoÂływaĂŚ siĂŞ! Ale Âślady ró¿owe diffrĂŠrentes mieĂŚ punkty po³¹czenia, moÂżemy sobie wyobraziĂŚ, Âże jest to podstawÂą "maszyna", ktĂłra wykorzystujÂąc Telluric i kosmiczne siÂły, wchodzÂą w drgania w okreÂślonym czasie. Wszystkie te budynki sÂą zbudowane na obu punktach na silne przeniesienie i tak skupiaĂŚ siĂŞ wokó³ pewnych wydarzeĂą astralnych ... ? TAJNE katedryW wiekach XII i XIII Templariusze zostali zakoĂączeniu budowy katedr Francji. BiorÂąc mapĂŞ Francji i bĂŞdziemy oznaczaĂŚ wzglĂŞdne poÂłoÂżenie katedrach Abbeville, Amiens, Bayeux, Chartres, Evreux, Le Mans, ParyÂżu, Rouen Reims i otrzymujemy dokÂładnÂą konfiguracjĂŞ konstelacji dziewicÂą. Istnieje 93 katedry zbudowane we Francji pod wzglĂŞdem liczby zÂłotych, a ich relacja do konstelacji pozostaje do odkrycia. Ich architektura, a szczegĂłlnie ksztaÂłt kopuÂły zostaÂły przekazane swojÂą energiĂŞ ... http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=fr&u=http://secretebase.free.fr/complots/edifices/edifices.htm&ei=hcFvT7GjBsLH0QWim9WNAg&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CDkQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dsekret%2BAxe%2BMajeur%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DkDK%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26channel%3Ds%26prmd%3Dimvns* nie wiem tylko czy nazwy Katedry Naszej Pani ( taki jest oryginaÂł we Francji( zamieniano na Matki BoÂżej Âświadomie czy nie Âświadomie? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2012, 02:37:12 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Październik 26, 2012, 12:50:30 » |
|
"Œwi¹tynia naszych czasów".... 88 hektarów bio- architektury w Cergy, czakra mocy ziemi aktywna w "czasach ostatecznych" ... tak naprawdê w tym miejscu rozgrywa siê jeszcze wiêkszosÌ g³ównych wydarzeù energetycznych dotycz¹cych ziemi. Miejsce publiczne odkryte , pilnie strze¿one ale nie ujawniane szerokim masom, punkt centralny osi ziemi w ustawieniu k¹towym w stosunku do g³ównego strumienia energetycznego w grudniu 2012 jest w³aœnie w Cergy. Chocia¿ to nie to miejsce odegra t¹ najwa¿niejsz¹ rolê w dla nowych czasów. 12 kolumn ma niezmiernie istotn¹ i ciekaw¹ symbolikê, miêdzy nimi przebiega oœ centralna ziemi wyznaczaj¹ca pracê energii jej biegunów. Sztucznie zbudowane jezioro z okr¹g³¹ wysp¹ symbolizuj¹c¹ kobiece jajeczko, które we w³aœciwym momencie ma byÌ zap³odnione energetycznie.... i wiele innych szczegó³ów architektonicznych precyzyjnie zaplanowanych i zbudowanych to sekrety tego miejsca. Francja to jedna z wielu tajemnic Europy dawnej i wspó³czesnej, ¿eby odkodowaÌ przysz³oœÌ , trzeba poznaÌ wspó³czesnoœÌ, przesz³oœÌ jest tylko u³atwieniem odczytów. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2012, 14:57:07 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Październik 31, 2012, 21:37:27 » |
|
Witamy w Âświecie zagadek, moÂże coÂś siĂŞ jeszcze znajdzie w bardzo ciekawy sposĂłb? Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #61 : Listopad 01, 2012, 11:03:15 » |
|
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Listopad 01, 2012, 11:16:56 » |
|
Witaj barneyos, ale u mnie nie pokazuja sie zdjecia, czyzby techniczne problemy wrocily, czy jest na to jakis trik? Pozdrawiam.
Edit:
Pojawily sie! Ale dlugo trwalo ladowanie! Niech to bedzie wskazowka dla innych uzytkownikow, trzeba poczekac.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 11:17:59 wysłane przez Kate »
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
|
 |
« Odpowiedz #63 : Listopad 01, 2012, 11:33:51 » |
|
zdjęcia są w HD jakości, ale i tak przycięte, o standardowo mają ekstremalnie dużą rozdzielczość, po to, by każdy mógł sobie popatrzeć dokładnie na to, czego nie widać na pierwszy rzut oka. Jeśli będą problemy, to rozdzielczość zmniejszę do normalnych rozmiarów. Czas wgrywania zależy od rodzaju łącza z internetem - zwykła Neostrada 1MB wystarcza - brak opóźnień.
Tym francuskim budowniczym był Francois Mitterand - czy ważnym jest, że był masonem ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 11:35:12 wysłane przez barneyos »
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Listopad 01, 2012, 11:44:29 » |
|
Najwaleczniejszy tym miejscu jest ta mala okr¹g³a wysepka na tym sztucznie zbudowanym stawie i to co jest pod tym ogromnym placem szczegulnie w przestrzeni kolumn. Piramidka odgrywa swoja rolê ale nie jest najistotniejsza, ca³y kompleks to 12 architektonicznych obiektów tworz¹cych ca³oœÌ budowli, przez œrodek biegnie oœ czasu i przestrzeni. mo¿e jest ktoœ kto potrafi komputerowo j¹ przeprowadziÌ przez ziemie i zobaczy co na niej jest w ro¿nych miejscach? Punkt miêdzy kolumnami zaznacza trzeci¹ czakrê ziemi , czakrê mocy aktywn¹ teraz i pracuj¹c¹ mocno, przez ni¹ p³ynie energia z kosmosu do j¹dra ziemi i ca³y czas je zasila. Pewne dni w roku s¹ szczególnymi dla tego miejsca bowiem tu koncentruj¹ siê energie z kosmiczne, to miejsce by³o przygotowane jako centralne w planie ciemnych si³ w opcji powtórzenia po raz pi¹ty Ludzkiej niewoli w III wymiarze. Plan ten jest nieaktualny , ziemia posz³a inn¹ drog¹ zatem miejsce straci³o swoj¹ planowan¹ rangê jest wa¿ne i istotne jako aktywny czakram ziemi ale nie jako punkt wyznaczaj¹cy dopuszczaln¹ moc energetyczn¹ j¹dra ziemi i przekaŸnik naszej energii dla naszych w³adców. Ich plan da³ cia³a juz dawno temu nie ograbiaj¹ nas z energii przez czakrê mocy ziemi jak dawniej. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Kate
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Listopad 01, 2012, 11:47:56 » |
|
Kiaraca³y kompleks to 12 architektonicznych obiektów tworz¹cych ca³oœÌ budowli Czy moglabys opisac te 12 obiektow, ze zdjec trudno zajarzyc. Czy do obiektow wliczasz np. staw i drzewa, czy tylko budowle?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Listopad 01, 2012, 11:58:53 » |
|
zdjêcia s¹ w HD jakoœci, ale i tak przyciête, o standardowo maj¹ ekstremalnie du¿¹ rozdzielczoœÌ, po to, by ka¿dy móg³ sobie popatrzeÌ dok³adnie na to, czego nie widaÌ na pierwszy rzut oka. Jeœli bêd¹ problemy, to rozdzielczoœÌ zmniejszê do normalnych rozmiarów. Czas wgrywania zale¿y od rodzaju ³¹cza z internetem - zwyk³a Neostrada 1MB wystarcza - brak opóŸnieù.
Tym francuskim budowniczym byÂł Francois Mitterand - czy waÂżnym jest, Âże byÂł masonem ?
Nie tylko on , on by³ kolejnym budowniczym, warto wiedzieÌ i¿ on zainwestowa³ oko³o 15 milionów euro w osuszanie terenu pod sfinksem i Piramidami w Gizie. jak widaÌ bez wielkiego efektu. Wa¿ne jest ¿e by³ masonem tak samo jak fakt i¿ wiêkszoœÌ ( je¿eli nie wszyscy) znacz¹cy politycy s¹ masonami, bez tego nie mieli by tych pozycji. A to tylko taka ciekawostka zwi¹zana z Cergy .... Pontoise istnieje jako czêœÌ Cergy i jako oddzielna miejscowoœÌ s¹ ze sob¹ po³¹czone. cerg- to inaczej kr¹g , ko³o w staro celtyckim. Nicolas FlamelNicolas Flamel tak¿e Nicholas Flamel (ur. 1330 w Pontoise, zm.1418 w Pary¿u), francuski alchemik, prawnik i pisarz przysiêg³y. Zgodnie z legend¹ Flamel by³ jednym z pierwszych alchemików w Europie[potrzebne Ÿród³o], interesowa³ siê praktykami alchemicznymi Egipcjan, Greków i w mniejszym stopniu Arabów. Legenda oparta na pismach samego Flamela g³osi, ¿e jako pierwszy stworzy³ kamieù filozoficzny: substancjê zmieniaj¹c¹ m. in. metal w czyste z³oto oraz g³ówny sk³adnik eliksiru d³ugowiecznoœci. Jego ¿ona, Perenelle, przez 20 lat pomaga³a Flamelowi w odczytaniu manuskryptu alchemicznego, jednak wysi³ki te nie zosta³y zwieùczone sukcesem. Antoine Lavoisier, osiemnastowieczny chemik francuski, obali³ metodami naukowymi trwaj¹ce kilkaset lat przekonanie, ¿e mo¿na metodami chemicznymi przemieniÌ jeden pierwiastek w inny (obecnie wiemy, ¿e taki proces jest mo¿liwy w przemianach j¹drowych). Dziêki pochodz¹cemu z 1416 roku testamentowi mieszczanina mo¿liwe jest oszacowanie wielkoœci i Ÿród³a jego maj¹tku. Przypuszcza siê, i¿ zacz¹tek swojej fortuny zdoby³ on po roku 1394 dziêki udzia³owi w podejrzanych aferach finansowych zwi¹zanych z wygnaniem ¯ydów z Pary¿a. G³ównym zajêciem Flamela by³a jednak spekulacja mieszkaniowa: budowa³ on na œwie¿o w³¹czonych w obrêb murów miejskich przedmieœciach domy czynszowe, wynajmuj¹c znajduj¹ce siê w nich mieszkania poszukuj¹cym dachu nad g³ow¹ ubogim Pary¿anom. Podobnie postêpowa³ z przejêtymi istniej¹cymi ju¿, lecz opuszczonymi b¹dŸ zrujnowanymi budynkami. Postêpowanie to, które XV-wieczny kronikarz Guillebert de Metz nazwa³ dzia³alnoœci¹ charytatywn¹, by³o w istocie skutecznym sposobem na pomna¿anie maj¹tku. We wspomnianym ju¿ testamencie Nicolas Flamel zapisa³ ka¿demu ze trzydziestu swoich lokatorów pewn¹ sumê ja³mu¿ny, któr¹ ci mieli potr¹ciÌ sobie z czynszu. http://pl.wikipedia.org/wiki/Nicolas_Flamel
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 12:02:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Listopad 01, 2012, 12:04:38 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 12:16:11 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
|
 |
« Odpowiedz #68 : Listopad 01, 2012, 12:19:49 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 12:35:29 wysłane przez barneyos »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Listopad 01, 2012, 13:23:24 » |
|
kate tu masz bardzo ³adnie wyeksponowane te 12 obiektów. http://www.axe-majeur.net/-1-VidIntroAxeMaj.htmlJednak ¿eby zrozumieÌ ukryte znaczenie ca³oœci trzeba zrozumieÌ sens mistyczny ca³okszta³tu tej bioarchitektóry, jest ona wa¿na ale ³¹czy siê z innymi obiektami na ziemi. Reprezentuje mê¿czyznê oraz nowo tworzonego cz³owieka. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
|
 |
« Odpowiedz #70 : Listopad 01, 2012, 15:18:50 » |
|
...
Punkt między kolumnami zaznacza trzecią czakrę ziemi , czakrę mocy aktywną teraz i pracującą mocno, przez nią płynie energia z kosmosu do jądra ziemi i cały czas je zasila.
...
Ha, zaczyna coś tu pasować, moje pomiary radiestezyjne wykazały, iż przed kolumnami (patrząc od jeziora), miejsce promieniuje radiestezyjnym kolorem pomarańczowym i fioletowym, zaś za kolumnami kolorem żółtym i fioletowym. Znaczy to, że w kolumnach następuje "przewartościowanie" z pomarańczu (czakra 2) na żółty (czakra 3). Również w tym kierunku rośnie energia - najniższa na wyspie / piramidzie, najwyższa u zwieńczenia (iglica i półkole mieszkalne). Przy tych kolumnach cały czas widzę słowo Filtr - muszę to przerobić jeszcze. Dużo dzieje się nad kolumnami (zachęcam do uważnego patrzenia) Iglica - [Edit: wieża pomiędzy półokrągłymi domami] powoduje zmianę kierunku (kąta) przepływu energii.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 17:15:23 wysłane przez barneyos »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Listopad 01, 2012, 16:21:32 » |
|
Co nazywasz iglic¹? Kolumny to równie¿ anteny miedzy nimi w nocy przechodzi laserowy zielony promieù emitowany z wierzy miêdzy domami ( ostatnio wy³¹czony ), energetyczny odczyt zaczyna siê od strony jeziora. Ta konstrukcja jest na planie cz³owieka, laser to symbol energii z 3 oka to skaner rzeczywistoœci, g³owa jest tam gdzie pó³okr¹g³e bloki mieszkalne. nie wiem czy zauwa¿y³eœ i odczyta³eœ mêskoœÌ tego tworu. Bia³a droga miêdzy czerwonym konstrukcjami to droga mêskiej spermy maj¹cej zap³odniÌ nowym.... ( kobiece jajeczko w wodach ) wyspa na jeziorze. Symboliczna piramida wiedzy ( nie pe³na czyli nie X a Y- mêskoœÌ) ma wyznaczaÌ dominacjê "nowego cz³owieka" w postaci aspektu mêskiego. I tu nie wa¿ne kobieta czy mê¿czyzna , wa¿na jest dominuj¹ca osobowoœÌ pó³kuli mózgowej. Same ciekawostki , jest ich du¿o wiêcej w ca³ym mieœcie bowiem ono ca³e jest po³¹czone z tym obiektem. CERGY czytane od ty³u to YGRECKiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 16:22:58 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
|
 |
« Odpowiedz #72 : Listopad 01, 2012, 18:52:49 » |
|
Ja to raczej odebrałem tak:
piramida to jajnik, wyspa to macica
Energia płynie od dołu w górę, duża korzyść dla osób mieszkających w półokręgu.
Półokręgi - dlaczego w tę stronę skierowane - patrząc od dołu - tworzą naczynie, kielich, w środku wieża, czym się ma napełnić ?
Zupełnie odwrotnie wieża Eiffla, tam przez zielone łączki trafiasz na kopułę (ma chronić ?) - półkoliste budynki odwrócone w drugą stronę.
Kolumny to filtr - coś filtrują - jeśli granica między czakrą 2 i 3 to ma to sens. Idźmy dalej - gdzie w dole osi (Axe - oś) jest czakra I (poza Cergy oczywiście - Giza ?) - gdzie przejście 1 do 2, analogicznie w górę - gdzie następne granice i następne czakry ?
Na razie w ogóle nie wiem do czego przypasować:
sad owocowy i widok pełnego miłości ojca, który pomiędzy drzewami-słupkami bramki - trenował przyszłego bramkarskiego mistrza,
oraz
4 wieże - po dwie z każdej strony - na dachach 4 kwadratowych bloków mieszkalnych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2012, 18:56:28 wysłane przez barneyos »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Listopad 01, 2012, 23:34:29 » |
|
Ja to raczej odebraÂłem tak:
piramida to jajnik, wyspa to macica
Energia p³ynie od do³u w górê, du¿a korzyœÌ dla osób mieszkaj¹cych w pó³okrêgu.
Pó³okrêgi - dlaczego w tê stronê skierowane - patrz¹c od do³u - tworz¹ naczynie, kielich, w œrodku wie¿a, czym siê ma nape³niÌ ?
Zupe³nie odwrotnie wie¿a Eiffla, tam przez zielone ³¹czki trafiasz na kopu³ê (ma chroniÌ ?) - pó³koliste budynki odwrócone w drug¹ stronê.
Kolumny to filtr - coÂś filtrujÂą - jeÂśli granica miĂŞdzy czakrÂą 2 i 3 to ma to sens. IdÂźmy dalej - gdzie w dole osi (Axe - oÂś) jest czakra I (poza Cergy oczywiÂście - Giza ?) - gdzie przejÂście 1 do 2, analogicznie w gĂłrĂŞ - gdzie nastĂŞpne granice i nastĂŞpne czakry ?
Na razie w ogĂłle nie wiem do czego przypasowaĂŚ:
sad owocowy i widok peÂłnego miÂłoÂści ojca, ktĂłry pomiĂŞdzy drzewami-sÂłupkami bramki - trenowaÂł przyszÂłego bramkarskiego mistrza,
oraz
4 wieÂże - po dwie z kaÂżdej strony - na dachach 4 kwadratowych blokĂłw mieszkalnych.
Ja mam inne zdanie na temat tej piramidy w wodzie, jak dla mnie to jest symbolika plemnika i to mocno zaakcentowana osobowoœci¹ mêsk¹. Energia p³ynie od do³u w górê, du¿a korzyœÌ dla osób mieszkaj¹cych w pó³okrêgu. Tak jest zaprojektowany ten obiekt ¿eby energia p³ynê³a w t¹ stronê w obiegu materialnym istotnie tak jest ale w obiegu przestrzennym ju¿ nie. Jak staniesz miêdzy kolumnami poczujesz odwrotny kierunek przep³ywu energii, ona p³ynie w dó³ do ziemi. Pó³okrêgi - dlaczego w tê stronê skierowane - patrz¹c od do³u - tworz¹ naczynie, kielich, w œrodku wie¿a, czym siê ma nape³niÌ ? Ona siê nie nape³nia³a , ona s³u¿y³a do przekazywania energii w kosmos, opró¿nia³a zbiornik , którym by³y te pó³kole. Zupe³nie odwrotnie wie¿a Eiffla, tam przez zielone ³¹czki trafiasz na kopu³ê (ma chroniÌ ?) - pó³koliste budynki odwrócone w drug¹ stronê. Bardzo jestem ciekawa Twoich spostrze¿eù i odczuÌ na wierzy Eiffla, ona ma zupe³nie inn¹ rolê w tej bajce. Kolumny to filtr - coœ filtruj¹ - jeœli granica miêdzy czakr¹ 2 i 3 to ma to sens. Raczej skup siê na tym co jest pod nimi..... W normalnym uk³adzie energetycznym 12 kolumn ( 12 gwiazd - domów zodiakalnych lub czakr ) powinno byÌ wokó³ g³owy, te s¹ wokó³ 3 czakry. Czyli zmniejszono obieg energii z pozycji 7 czakr do 3 czakr i oddzielono dwie energetyczne czêœci cz³owieka . Spowodowa³o to czêœciow¹ blokadê w rozwoju uczuciowym i taki model chciano wykreowaÌ dla kolejnej epoki 26 tys lat. Jest to energetyczna blokada miêdzy fizycznoœci¹ a duchowoœci¹ we wzorcu. IdŸmy dalej - gdzie w dole osi (Axe - oœ) jest czakra I (poza Cergy oczywiœcie - Giza ?) Nie.. czakra I jest w naszych czasach w Krakowie, tam jest czakra ¿ycia, Giza jest III czakr¹ , czakra mocy ale dla innych czasów , dla innego ustawienia ziemi w stosunku do czakr poza fizycznych. Dla ro¿nych epok s¹ aktywne decyduj¹ce czakry w innych miejscach ziemi. Musisz wiedzieÌ i¿ ten uk³ad i zestrojenie z innym ustawieniem ziemi w kosmosie to plan ciemnej strony, ale wszystko siê zmieni³o i zosta³o dokonane przesuniêcie ustawienia osi ziemi. czakra mocy jest ta sama ( bo jest wyjœciowa) ale inne punkty energetyczne przygotowywane do fina³u przez ciemnych ju¿ nie odgrywaj¹ planowanej dla nich roli. Nast¹pi³o przestawienie wzorca do pierwotnego ustawienia dlatego graj¹ teraz g³ówna rolê inne czakramy i punkty energetyczne na ziemi. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2012, 00:09:14 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
|
 |
« Odpowiedz #74 : Listopad 02, 2012, 07:51:37 » |
|
O kurcze, ty by siĂŞ zgodziÂło z pewnym moim odczuciem, Âże "jest tu obecny jakiÂś drugi rodzaj energii, ktĂłrego nie rozumiem, nie potrafiĂŞ zdefiniowaĂŚ".
W trakcie pomiarĂłw radiestezyjnych miaÂłem silne odczucie, Âże energia w tym miejscu jest "wielopoziomowa/wieloskÂładnikowa", tzn. to co na ziemi, nie koniecznie pokrywa siĂŞ z tym co pod ziemiÂą albo w powietrzu.
Wie¿ê Eiffla odbieram negatywnie, odkry³em tam m.in. pewien poziom promieniowania rakotwórczego.
|
|
|
|
|
|
|
|