Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 14:41:01

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: *DNA* -  (Przeczytany 36140 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Wrzesieñ 07, 2012, 21:14:41 »

Serce jest miesniem, wiec nalezy do grupy protein.
Lucyfer - skoro tyle wiesz, to powiedz czeladzi, o co chodzi z Czerwonym Smokiem (i projektem ze szczurami w Chinach).

Z gory dziekuje - Efel.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Wrzesieñ 07, 2012, 21:40:18 »

Serce jest miesniem, wiec nalezy do grupy protein.
Lucyfer - skoro tyle wiesz, to powiedz czeladzi, o co chodzi z Czerwonym Smokiem (i projektem ze szczurami w Chinach).

Z gory dziekuje - Efel.

No nadawaj Lucek o tym czerwonym smoku , te¿ jestem ciekawa.
Lady.. chodzi o funkcje serca energetycznego a nie fizycznego , nasze organy  zawsze maja dwa aspekty , fizyczny i energetyczny.

Kiara U¶miechU¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 07, 2012, 21:49:39 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Wrzesieñ 07, 2012, 21:42:47 »

psst! odczytaj w gobelinach masonerii z Andegawenow Z³y

Albo wsluchaj sie w szepty...

(kto wie, bedzie wiedziai, nie jestes wtajemniczona, Kiara, skoro tak zwyczajnie pytasz)

//spytaj Kaplana, moze wie?? a jak nie, to czekaj cierpliwie Du¿y u¶miech// i nie paplaj (tak jak mi polecilas na priv)
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 07, 2012, 21:45:13 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Wrzesieñ 07, 2012, 21:52:54 »

Lady..   Kap³an nie jest moim nauczycielem, nie przeno¶ informacji z priwie na forum. Andegawenowie nie byli masonami.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Wrzesieñ 08, 2012, 08:42:40 »

cyt Kiara
nie przeno¶ informacji z priwie na forum
- jakich informacji??? nie zartuj, o kaplanie wiele tu spisano.
D'Anjou nie byli masonami, pewnie, bo to arystokracja, ale wiedze tajemna od kogos czerpali.
Bardzo trudno w necie cos znalezsc na ich temat. Widac mieli tajemnicze DNA Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 08, 2012, 08:43:01 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Wrzesieñ 08, 2012, 09:16:56 »

O pw. napiszê Ci na pw. nie ma to zwi±zku z Kap³anem.

Wyobra¼ sobie i¿ nie oni czerpali wiedzê od masonów , a masoni od nich z ich starych rodowych dokumentów. To w tym rodzie kilka razy pojawi³y siê inkarnacje Energi której  inkarnacj± by³a te¿ MM. wiedza p³ynêli bezpo¶rednio od niej.
s³ysza³a¶ kiedy¶ o Czerwonej Ksiêdze MM? Ona istnieje naprawdê , chociaz pozostawione przez ni± 5 kopi nie s± w 100% zgodne z orygina³em. zrobi³a to specjalnie , bowiem ten kto dojrza³ do wiedzy pomimo nie ca³ej prawdy dokona prawid³owego odczytu. a ten kto tylko kopiuje zapisy nie nadu¿yje zawartej w niej tajemnicy przeciwko drugiemu Cz³owiekowi.

Ich DNA by³o wzmacniane i oczyszczane ¿eby przetrwa³o dla przysz³ych pokoleñ , nie przetrwa³o w doskona³ej czysto¶ci , ale pozosta³ piêkny przekaz wiedzy nawet w gobelinach.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Lady.. czerwony siedmiog³owy smok  nie jest dla mnie ¿adnym sekretem, zreszt± ¿aden nie jest. Ale zawsze jestem ciekawa innego punktu widzenia tej wiedzy.

O "paplaniu" wspomnia³am w kontek¶cie snucia opowie¶ci nie maj±cych mo¿liwo¶ci potwierdzenia  fizycznego  o sobie ,( bowiem mam ju¿ spore do¶wiadczenie w tej dziedzinie) a nie o przekazywaniu informacji.

Wiedza jest jak woda, ma p³yn±æ , gdy zbyt d³ugo jest w jednym miejscu, to siê starzeje i jest bezu¿yteczna.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 08, 2012, 09:24:30 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Wrzesieñ 08, 2012, 10:12:04 »

Jeszcze s³owo komentarza do tego :
DNA nie tylko jest odpowiedzialne za budowê naszych cia³, ale tak¿e jest bankiem danych i s³u¿y do komunikacji.(..)Ludzki DNA jest jakby biologicznym internetem, pod wieloma wzglêdami lepszym od sztucznego
Fritz Albert Popp , fizyk, stwierdzi³, ¿e za koordynacjê czynno¶ci 50 trylionów komórek ludzkiego cia³a odpowiada jaki¶ rodzaj spójno¶ci , komunikacji rezonansowej. Niezale¿nie od niego naukowcy na ca³ym ¶wiecie równie¿ to stwierdzali, ale podawali ró¿ne propozycje wyja¶nienia tej komunikacji.
Niektórzy szukali powi±zañ elektrycznych (Extreme Low Frequency = niezwykle niskie czêstotliwo¶ci fal ELF) , inni kwantowych (Stuart Hameroff - kwantowa ¶wiadomo¶æ) ,a Gariajev poszed³ w kierunku DNA .

Tak, czy inaczej informacja elektromagnetyczna (torus serca ) jest niesiona poza cz³owieka na okolo 2 metry w ka¿d± stronê. Oznacza to, ¿e jak znajdzie siê odbiornik/przeka¼nik, czyli inna istota ¿ywa, w pobli¿u to informacja dociera do ca³ego ekosystemu. Nie tylko ¿e cia³o jest wyposa¿one w wewnêtrzny internet , ale te¿ komunikuje siê z otoczeniem.

To dlatego da siê wyczuæ nastrój oraz intencjê drugiego cz³owieka na odleg³o¶æ. To dlatego te¿ ro¶liny wiedz± z kim maj± do czynienia , kiedy wchodzisz do lasu.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Wrzesieñ 08, 2012, 11:21:47 »

east - niezmiernie to ciekawe, az na 2 metry reaguje! wow!

Kiara - co do tego rodu MM, to ma zwiazek z pierwiastkiem zenskim, tak samo jak Allah. Kiedys babeczka powiedziala mi, ze to nie jeden lecz liczba mnoga (istoty zenskie). Moze to przypadek, ale oczywiscie w DNA (oprogramowaniu) bylo mieszane.
Tylko zrodla nijak dojsc nie mozna, bo mozliwe jest, ze bylo kilka.

Ciekawe, czy dusza ma DNA?
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Wrzesieñ 08, 2012, 11:41:37 »

Cytat: Kiara
No nadawaj Lucek o tym czerwonym smoku , te¿ jestem ciekawa.

<a href="http://www.youtube.com/v/eFgyDNQOweY?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/eFgyDNQOweY?version=3&amp;</a>

Cytat: Kiara
czerwony siedmiog³owy smok  nie jest dla mnie ¿adnym sekretem

Grimuar Czerwonego Smoka

http://www.ebay.com/itm/Leather-Le-Veritable-Dragon-Rouge-Grimoire-Occult-/230612303736

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Wrzesieñ 08, 2012, 19:08:36 »

No có¿ wiele fa³szywych informacji kr±¿y po ¶wiecie, a szczegulnie du¿o teraz po necie. Dezinformacja i manipulacja informacj± trwaj± od wielu tysi±cleci.
Ta ksi±¿ka , któr± tu zaprezentowa³e¶ Lucyfer nie ma nic wspólnego z Czerwon± ksiêg± Mi³o¶ci MM. Jedyne co je ³±czy to kolor oprawy, poza tym nic.

"Czerwony smok i czarna kura" ( ta któr± prezentujesz na fotografii) jest napisana wspó³czesnym jêzykiem francuskim , tak ¿e dodawanie jej posmaku tajemniczo¶ci z powodu u¿ycia starych wpisów i rycin nie poodnosi jej walorów warto¶ci.

Mo¿na ja aktualnie kupiæ w ksiêgarniach za 15 euro, chyba nie ¶wiadczy to o jej wyj±tkowo¶ci? Zreszt± informacje w niej zawarte nie s± prawdziwe , chocia¿ budowane na szcz±tkach prawdziwych i takie udaj±.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grimoire

Radzê przeczytaæ, my¶lê i¿ to du¿o wyja¶ni, prawdziwa wiedz nie jest publikowana w ksi±¿kach, j± siê otrzymuje ustnie i przekazuje ustnie.
A z kolei youtube, jak dla mnie  nie jest wiarygodnym ¼ród³em przekazu wiedzy , szczegulnie gdy propaguje oskar¿enia i oczernianie jakiej¶ opcji  przedstawiaj±c takie uzasadnienia ich rzekomej dzia³alno¶ci w opcji z³a które wyp³ywa z korzystanie wy³±cznie z tej ksi±¿ki.

Nie znaczy to wcale  i¿, nie wiem ¿e pewne grupy arystokratyczne, religijne i nie tylko bardzo szeroko zajmowa³y siê czarn± magi±, ona dzia³a³a , ale nie z powodu korzystania z wiedzy i  takich  zaklêæ jak w tej ksi±¿ce.
Wzywanie demonów z³a nie musi byæ poparte jakimi¶ zaklêciami , one siê i tak pojawiaj± gdy ludzie czyni± wielkie z³o , natomiast ju¿ czym¶ innym jest przekazywanie im w³adzy nad sob±.
Tego bym ka¿demu odradza³a,  bo wyzwoliæ siê od nich jest bardzo ciê¿ko.

Zatem informacje na gobelinach o ewolucji Cz³owieka  to jedno , a wspó³praca ze ¶wiatem nisko wibruj±cych Energii to drugie.
¯eby podj±æ rzeteln± i owocn±  dyskusje w temacie trzeba wyj¶æ z uzale¿nieñ dotychczasowych wpisów informacyjnych na tematy tego i tamtego ¶wiata.Na razie nie zauwa¿y³am takiej mo¿liwo¶ci dyskusji , gdy¿ wiêkszo¶æ dyskutantów popiera swoje argumenty my¶lowe informacjami z  netu , które w wiêkszo¶ci wypadków s± fa³szywe i spreparowane po to by krzewiæ ten fa³sz.

Niesamowity przekaz  wiedzê nios± obydwa te gobeliny , wystarczy je odczytaæ , a odczyt jest bardzo prosty.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 08, 2012, 20:17:25 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #60 : Wrzesieñ 19, 2012, 11:20:26 »

DNA i nietylko-

"Poniewa¿ Krystal ma teraz dwa dni wolnego, a jej blog te¿ 'odpoczywa', chcia³am wam tylko w kilku zdaniach stre¶ciæ (pod wzglêdem informacyjnym) to spotkanie. Lee opowiedzia³ parê ciekawych rzeczy z pogranicza nauki i ezoteryki - jest coraz wiêcej dowodów na to, ¿e pewne twierdzenia, które nale¿a³y kiedy¶ do sfery stricteduchowej, s± w stanie opisaæ nasz± rzeczywisto¶æ w terminach naukowych. Dotyczy to g³ównie fizyki kwantowej i genetyki. Na pocz±tku wrze¶nia wielki zespó³ naukowców doszed³ do wniosku, ¿e tzw 'odpadkowe DNA', którego jest, bagatela, 97%, stanowi co¶ w rodzaju ca³ych plików 'kwantowych instrukcji' (a nie linearnych kodów, a tego latami poszukiwano), które programuj± zachowanie materii sk³adaj±cej siê na nasze cia³a. Tu jest na ten temat artyku³ po angielsku: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/09/120905140913.htm.

Prze³omem jest przede wszystkim stwierdzenie, ¿e DNA mo¿e byæ w ogóle traktowane na sposób kwantowy, gdy¿ zgodnie z poprzednimi za³o¿eniami ma na to za du¿e rozmiary (teoria by³a taka: mikro¶wiat, czyli cz±stki subatomowe, funkcjonuje zgodnie z regu³ami kwantowymi, za¶ wiêksze ca³o¶ci, czyli makro¶wiat - wiêc i nasze ¿ycie codzienne - rz±dzi siê mechanik± newtonowsk±). Do podobnych stwierdzeñ doszli fizycy, udowadniaj±c, ¿e makroskopowe przedmioty  mog± zachowywaæ siê w sposób kwantowy, tzn podlegaæ tzw spl±taniu (ang.entanglement; polega ono na tym, ¿e dwie 'rzeczy' po³±czone w taki sposób robi± dok³adnie to samo/do¶wiadczaj± tego samego, tzn 'gdy szturchniesz jedno, drugie siê wzdryga'Jêzyk  to w pewnym sensie taka fizyczna wersja historyjki o bli¼niaczych p³omieniach...ach...Mrugniêcie Tu znalaz³am co¶ na ten temat:
http://www.newscientist.com/article/mg21228423.900-entangled-diamonds-blur-quantumclassical-divide.html

I jeszcze parê s³ów o przes³aniu Kryona na teraz dla nas, i dla Polski w szczególno¶ci. Po pierwsze powiedzia³ on, ¿e wielka zmiana oznacza równie¿ zmianê w ezoteryce. 'Stara' ezoteryka mia³a, podobnie zreszt± jak nauka i religia, wiele swoich zasad, które wydawa³y siê do¶æ absolutne. Ale poniewa¿ wchodz±c w 5w szerzej zaczynamy u¿ywaæ naszej wolnej woli i mocy stwórczej, okazuje siê, ¿e te zasady przestaj± dzia³aæ. Jak mówi Lee, "Bóg traktuje nas bezwarunkowo", my sami stwarzamy zasady funkcjonowania ca³ych ¶wiatów. Teraz mo¿emy to robiæ ¶wiadomiej, gdy¿ równowaga ¶wiat³a i ciemno¶ci na naszej planecie przechyli³a siê na stronê ¶wiat³a i mamy 'z górki':p. Po drugie Lee przekaza³ informacjê, ¿e "na tej ziemi jest jeszcze du¿o 'starej' ezoteryki", mówi±c o Polsce. 'Nowa ezoteryka' nie jest oparta na zasadach, tylko na ¶wietle i bezwarunkowej mi³o¶ci. Finalne przes³anie by³o cytatem z tekstu o latarni morskiej - naszym zadaniem teraz (co s³yszeli¶my zreszt± wielokrotnie...Mrugniêcie nie jest 'robienie czego¶', tylko bycie i rozprzestrzenianie ¶wiat³a, nic wiêcej. I tym optymistycznym akcentem etc etc Chichot  Wspania³ego równonocnego tygodnia!  "
http://2.bp.blogspot.com/-7dD_YGweT5s/UFbR9uz_OXI/AAAAAAAAA08/lrKNUiyF3S4/s400/M-image004.jpg

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Wrzesieñ 19, 2012, 11:58:06 »

'Nowa ezoteryka' nie jest oparta na zasadach, tylko na ¶wietle i bezwarunkowej mi³o¶ci. Finalne przes³anie by³o cytatem z tekstu o latarni morskiej - naszym zadaniem teraz (co s³yszeli¶my zreszt± wielokrotnie...Mrugniêcie nie jest 'robienie czego¶', tylko bycie i rozprzestrzenianie ¶wiat³a, nic wiêcej.

To bardzo buduj±ce stwierdzenie obecnych czasów cieszy mnie szczególnie gdy¿ potwierdza moja wieloletnia pracê przekazuj±c± ta zasadê rozwoju duchowego.

Masz roz¶wietlaæ siebie Cz³owieku wzbogacaj±c siê piêknem mi³o¶ci , dobra i szczê¶liwo¶ci, masz podnosiæ swoj± wibracjê podwy¿szaj±c bogactwo swoje energii wewn±trz siebie i masz  staæ siê jasno¶ci± roz¶wietlaj±c± maksymalnie przestrzeñ w której ¿yjesz... i nic wiêcej.
Bowiem w ten sposób przemieniaj±c siebie przemieniasz ca³y ¶wiat, on ja¶nieje piêknem, emanuje ciep³em i wibruje szczê¶ciem wszystkich Ludzi , którzy sami siebie roz¶wietlili tymi warto¶ciami.

Prawie 9 lat pisa³am tylko o  zaistnieniu globalnym tego  zdarzeniu u¿ywaj±c przeró¿nych przyk³adów i argumentów. Nie wa¿ne i¿ toczy³y siê zawziête boje usi³uj±ce dewaluowaæ ta wiedzê , wa¿ne iz w finale to ona odnios³a sukces, sta³a siê juz powszechna na ziemi.
To jest równie¿ mój  osobisty sukces i rado¶æ z pracy , któr± w³o¿y³am w jego zaistnienie.
Cieszê siê bardzo!  U¶miech Buziak

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 19, 2012, 14:41:26 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Wrzesieñ 19, 2012, 13:17:05 »

Kwantowe DNA, kwantowa ¦wiadomo¶æ . .tak nauka odkrywa przed nami to , co jest na prawdê. Ezoterycy za¶ odkrywaj± to ,jak czuj± . Dla jednych odchodzi "stara" ezoteryka, dla innych przychodzi "nowa" w nowej szatce mi³o¶ci bezwarunkowej.

Piêkne, poetyckie radosne.... ale nie naukowe. Pozbawione cech sprawdzalno¶ci.

Ludzie jednak lubi± wiedzieæ, a nie epatowaæ siê pseudo wiedz± z kapelusza magika. Wiedza zmienia rzeczywisto¶æ bo wiedz±c zmienia siê postrzeganie rzeczywisto¶ci.

Dobrze, ¿e Nauka dokonuje prze³omu. Prze³om ,zmiana równowagi ¶wiat³a i ciemno¶ci , dokona siê na wielu polach jednocze¶nie, dla ka¿dego bêdzie to na jego sposób zrozumia³e. W Nauce nastêpuje te¿ efekt przesilenia, o¶wiecenie Du¿y u¶miech

¯adne boje nigdy nie by³y potrzebne, to bicie piany tylko. No , ale jakie poczucie zwyciêstwa za to hahaha. Ego ro¶nie i szaleje Mrugniêcie
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Pa¼dziernik 17, 2012, 20:26:04 »

Widze ¿e w±tek zabrn±³ w dziwne rewiry. Zacz±³em od tworzenia DNA w czasie rzeczywistym.

..trochê mnie nie by³o...

A tu mi IHS l±duje Mrugniêcie))
No ale musia³bym siê wgry¼æ w w±tek, na czego dzi¶ nie przewiduje
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: