Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 16:43:21

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: *DNA* -  (Przeczytany 37200 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #50 : Wrzesień 07, 2012, 21:14:41 »

Serce jest miesniem, wiec nalezy do grupy protein.
Lucyfer - skoro tyle wiesz, to powiedz czeladzi, o co chodzi z Czerwonym Smokiem (i projektem ze szczurami w Chinach).

Z gory dziekuje - Efel.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #51 : Wrzesień 07, 2012, 21:40:18 »

Serce jest miesniem, wiec nalezy do grupy protein.
Lucyfer - skoro tyle wiesz, to powiedz czeladzi, o co chodzi z Czerwonym Smokiem (i projektem ze szczurami w Chinach).

Z gory dziekuje - Efel.

No nadawaj Lucek o tym czerwonym smoku , teÂż jestem ciekawa.
Lady.. chodzi o funkcje serca energetycznego a nie fizycznego , nasze organy  zawsze maja dwa aspekty , fizyczny i energetyczny.

Kiara UÂśmiechUÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2012, 21:49:39 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #52 : Wrzesień 07, 2012, 21:42:47 »

psst! odczytaj w gobelinach masonerii z Andegawenow ZÂły

Albo wsluchaj sie w szepty...

(kto wie, bedzie wiedziai, nie jestes wtajemniczona, Kiara, skoro tak zwyczajnie pytasz)

//spytaj Kaplana, moze wie?? a jak nie, to czekaj cierpliwie DuÂży uÂśmiech// i nie paplaj (tak jak mi polecilas na priv)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2012, 21:45:13 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #53 : Wrzesień 07, 2012, 21:52:54 »

Lady..   KapÂłan nie jest moim nauczycielem, nie przenoÂś informacji z priwie na forum. Andegawenowie nie byli masonami.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #54 : Wrzesień 08, 2012, 08:42:40 »

cyt Kiara
nie przenoÂś informacji z priwie na forum
- jakich informacji??? nie zartuj, o kaplanie wiele tu spisano.
D'Anjou nie byli masonami, pewnie, bo to arystokracja, ale wiedze tajemna od kogos czerpali.
Bardzo trudno w necie cos znalezsc na ich temat. Widac mieli tajemnicze DNA MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2012, 08:43:01 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #55 : Wrzesień 08, 2012, 09:16:56 »

O pw. napiszĂŞ Ci na pw. nie ma to zwiÂązku z KapÂłanem.

WyobraÂź sobie iÂż nie oni czerpali wiedzĂŞ od masonĂłw , a masoni od nich z ich starych rodowych dokumentĂłw. To w tym rodzie kilka razy pojawiÂły siĂŞ inkarnacje Energi ktĂłrej  inkarnacjÂą byÂła teÂż MM. wiedza pÂłynĂŞli bezpoÂśrednio od niej.
sÂłyszaÂłaÂś kiedyÂś o Czerwonej KsiĂŞdze MM? Ona istnieje naprawdĂŞ , chociaz pozostawione przez niÂą 5 kopi nie sÂą w 100% zgodne z oryginaÂłem. zrobiÂła to specjalnie , bowiem ten kto dojrzaÂł do wiedzy pomimo nie caÂłej prawdy dokona prawidÂłowego odczytu. a ten kto tylko kopiuje zapisy nie naduÂżyje zawartej w niej tajemnicy przeciwko drugiemu CzÂłowiekowi.

Ich DNA byÂło wzmacniane i oczyszczane Âżeby przetrwaÂło dla przyszÂłych pokoleĂą , nie przetrwaÂło w doskonaÂłej czystoÂści , ale pozostaÂł piĂŞkny przekaz wiedzy nawet w gobelinach.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Lady.. czerwony siedmiogÂłowy smok  nie jest dla mnie Âżadnym sekretem, zresztÂą Âżaden nie jest. Ale zawsze jestem ciekawa innego punktu widzenia tej wiedzy.

O "paplaniu" wspomniaÂłam w kontekÂście snucia opowieÂści nie majÂących moÂżliwoÂści potwierdzenia  fizycznego  o sobie ,( bowiem mam juÂż spore doÂświadczenie w tej dziedzinie) a nie o przekazywaniu informacji.

Wiedza jest jak woda, ma p³yn¹Ì , gdy zbyt d³ugo jest w jednym miejscu, to siê starzeje i jest bezu¿yteczna.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2012, 09:24:30 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #56 : Wrzesień 08, 2012, 10:12:04 »

Jeszcze sÂłowo komentarza do tego :
DNA nie tylko jest odpowiedzialne za budowĂŞ naszych ciaÂł, ale takÂże jest bankiem danych i sÂłuÂży do komunikacji.(..)Ludzki DNA jest jakby biologicznym internetem, pod wieloma wzglĂŞdami lepszym od sztucznego
Fritz Albert Popp , fizyk, stwierdzi³, ¿e za koordynacjê czynnoœci 50 trylionów komórek ludzkiego cia³a odpowiada jakiœ rodzaj spójnoœci , komunikacji rezonansowej. Niezale¿nie od niego naukowcy na ca³ym œwiecie równie¿ to stwierdzali, ale podawali ró¿ne propozycje wyjaœnienia tej komunikacji.
Niektórzy szukali powi¹zaù elektrycznych (Extreme Low Frequency = niezwykle niskie czêstotliwoœci fal ELF) , inni kwantowych (Stuart Hameroff - kwantowa œwiadomoœÌ) ,a Gariajev poszed³ w kierunku DNA .

Tak, czy inaczej informacja elektromagnetyczna (torus serca ) jest niesiona poza czÂłowieka na okolo 2 metry w kaÂżdÂą stronĂŞ. Oznacza to, Âże jak znajdzie siĂŞ odbiornik/przekaÂźnik, czyli inna istota Âżywa, w pobliÂżu to informacja dociera do caÂłego ekosystemu. Nie tylko Âże ciaÂło jest wyposaÂżone w wewnĂŞtrzny internet , ale teÂż komunikuje siĂŞ z otoczeniem.

To dlatego da siê wyczuÌ nastrój oraz intencjê drugiego cz³owieka na odleg³oœÌ. To dlatego te¿ roœliny wiedz¹ z kim maj¹ do czynienia , kiedy wchodzisz do lasu.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #57 : Wrzesień 08, 2012, 11:21:47 »

east - niezmiernie to ciekawe, az na 2 metry reaguje! wow!

Kiara - co do tego rodu MM, to ma zwiazek z pierwiastkiem zenskim, tak samo jak Allah. Kiedys babeczka powiedziala mi, ze to nie jeden lecz liczba mnoga (istoty zenskie). Moze to przypadek, ale oczywiscie w DNA (oprogramowaniu) bylo mieszane.
Tylko zrodla nijak dojsc nie mozna, bo mozliwe jest, ze bylo kilka.

Ciekawe, czy dusza ma DNA?
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #58 : Wrzesień 08, 2012, 11:41:37 »

Cytat: Kiara
No nadawaj Lucek o tym czerwonym smoku , teÂż jestem ciekawa.

<a href="http://www.youtube.com/v/eFgyDNQOweY?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/eFgyDNQOweY?version=3&amp;</a>

Cytat: Kiara
czerwony siedmiogÂłowy smok  nie jest dla mnie Âżadnym sekretem

Grimuar Czerwonego Smoka

http://www.ebay.com/itm/Leather-Le-Veritable-Dragon-Rouge-Grimoire-Occult-/230612303736

Kiara
Gość
« Odpowiedz #59 : Wrzesień 08, 2012, 19:08:36 »

No có¿ wiele fa³szywych informacji kr¹¿y po œwiecie, a szczegulnie du¿o teraz po necie. Dezinformacja i manipulacja informacj¹ trwaj¹ od wielu tysi¹cleci.
Ta ksi¹¿ka , któr¹ tu zaprezentowa³eœ Lucyfer nie ma nic wspólnego z Czerwon¹ ksiêg¹ Mi³oœci MM. Jedyne co je ³¹czy to kolor oprawy, poza tym nic.

"Czerwony smok i czarna kura" ( ta któr¹ prezentujesz na fotografii) jest napisana wspó³czesnym jêzykiem francuskim , tak ¿e dodawanie jej posmaku tajemniczoœci z powodu u¿ycia starych wpisów i rycin nie poodnosi jej walorów wartoœci.

MoÂżna ja aktualnie kupiĂŚ w ksiĂŞgarniach za 15 euro, chyba nie Âświadczy to o jej wyjÂątkowoÂści? ZresztÂą informacje w niej zawarte nie sÂą prawdziwe , chociaÂż budowane na szczÂątkach prawdziwych i takie udajÂą.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grimoire

Radzê przeczytaÌ, myœlê i¿ to du¿o wyjaœni, prawdziwa wiedz nie jest publikowana w ksi¹¿kach, j¹ siê otrzymuje ustnie i przekazuje ustnie.
A z kolei youtube, jak dla mnie  nie jest wiarygodnym ÂźrĂłdÂłem przekazu wiedzy , szczegulnie gdy propaguje oskarÂżenia i oczernianie jakiejÂś opcji  przedstawiajÂąc takie uzasadnienia ich rzekomej dziaÂłalnoÂści w opcji zÂła ktĂłre wypÂływa z korzystanie wy³¹cznie z tej ksi¹¿ki.

Nie znaczy to wcale  iÂż, nie wiem Âże pewne grupy arystokratyczne, religijne i nie tylko bardzo szeroko zajmowaÂły siĂŞ czarnÂą magiÂą, ona dziaÂłaÂła , ale nie z powodu korzystania z wiedzy i  takich  zaklĂŞĂŚ jak w tej ksi¹¿ce.
Wzywanie demonĂłw zÂła nie musi byĂŚ poparte jakimiÂś zaklĂŞciami , one siĂŞ i tak pojawiajÂą gdy ludzie czyniÂą wielkie zÂło , natomiast juÂż czymÂś innym jest przekazywanie im wÂładzy nad sobÂą.
Tego bym kaÂżdemu odradzaÂła,  bo wyzwoliĂŚ siĂŞ od nich jest bardzo ciĂŞÂżko.

Zatem informacje na gobelinach o ewolucji CzÂłowieka  to jedno , a wspó³praca ze Âświatem nisko wibrujÂących Energii to drugie.
ÂŻeby podj¹Ì rzetelnÂą i owocnÂą  dyskusje w temacie trzeba wyjœÌ z uzaleÂżnieĂą dotychczasowych wpisĂłw informacyjnych na tematy tego i tamtego Âświata.Na razie nie zauwaÂżyÂłam takiej moÂżliwoÂści dyskusji , gdyÂż wiĂŞkszoœÌ dyskutantĂłw popiera swoje argumenty myÂślowe informacjami z  netu , ktĂłre w wiĂŞkszoÂści wypadkĂłw sÂą faÂłszywe i spreparowane po to by krzewiĂŚ ten faÂłsz.

Niesamowity przekaz  wiedzĂŞ niosÂą obydwa te gobeliny , wystarczy je odczytaĂŚ , a odczyt jest bardzo prosty.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2012, 20:17:25 wysłane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #60 : Wrzesień 19, 2012, 11:20:26 »

DNA i nietylko-

"Poniewa¿ Krystal ma teraz dwa dni wolnego, a jej blog te¿ 'odpoczywa', chcia³am wam tylko w kilku zdaniach streœciÌ (pod wzglêdem informacyjnym) to spotkanie. Lee opowiedzia³ parê ciekawych rzeczy z pogranicza nauki i ezoteryki - jest coraz wiêcej dowodów na to, ¿e pewne twierdzenia, które nale¿a³y kiedyœ do sfery stricteduchowej, s¹ w stanie opisaÌ nasz¹ rzeczywistoœÌ w terminach naukowych. Dotyczy to g³ównie fizyki kwantowej i genetyki. Na pocz¹tku wrzeœnia wielki zespó³ naukowców doszed³ do wniosku, ¿e tzw 'odpadkowe DNA', którego jest, bagatela, 97%, stanowi coœ w rodzaju ca³ych plików 'kwantowych instrukcji' (a nie linearnych kodów, a tego latami poszukiwano), które programuj¹ zachowanie materii sk³adaj¹cej siê na nasze cia³a. Tu jest na ten temat artyku³ po angielsku: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/09/120905140913.htm.

PrzeÂłomem jest przede wszystkim stwierdzenie, Âże DNA moÂże byĂŚ w ogĂłle traktowane na sposĂłb kwantowy, gdyÂż zgodnie z poprzednimi zaÂłoÂżeniami ma na to za duÂże rozmiary (teoria byÂła taka: mikroÂświat, czyli czÂąstki subatomowe, funkcjonuje zgodnie z reguÂłami kwantowymi, zaÂś wiĂŞksze caÂłoÂści, czyli makroÂświat - wiĂŞc i nasze Âżycie codzienne - rzÂądzi siĂŞ mechanikÂą newtonowskÂą). Do podobnych stwierdzeĂą doszli fizycy, udowadniajÂąc, Âże makroskopowe przedmioty  mogÂą zachowywaĂŚ siĂŞ w sposĂłb kwantowy, tzn podlegaĂŚ tzw splÂątaniu (ang.entanglement; polega ono na tym, Âże dwie 'rzeczy' po³¹czone w taki sposĂłb robiÂą dokÂładnie to samo/doÂświadczajÂą tego samego, tzn 'gdy szturchniesz jedno, drugie siĂŞ wzdryga'JĂŞzyk  to w pewnym sensie taka fizyczna wersja historyjki o bliÂźniaczych pÂłomieniach...ach...MrugniĂŞcie Tu znalazÂłam coÂś na ten temat:
http://www.newscientist.com/article/mg21228423.900-entangled-diamonds-blur-quantumclassical-divide.html

I jeszcze parĂŞ s³ów o przesÂłaniu Kryona na teraz dla nas, i dla Polski w szczegĂłlnoÂści. Po pierwsze powiedziaÂł on, Âże wielka zmiana oznacza rĂłwnieÂż zmianĂŞ w ezoteryce. 'Stara' ezoteryka miaÂła, podobnie zresztÂą jak nauka i religia, wiele swoich zasad, ktĂłre wydawaÂły siĂŞ doœÌ absolutne. Ale poniewaÂż wchodzÂąc w 5w szerzej zaczynamy uÂżywaĂŚ naszej wolnej woli i mocy stwĂłrczej, okazuje siĂŞ, Âże te zasady przestajÂą dziaÂłaĂŚ. Jak mĂłwi Lee, "BĂłg traktuje nas bezwarunkowo", my sami stwarzamy zasady funkcjonowania caÂłych ÂświatĂłw. Teraz moÂżemy to robiĂŚ Âświadomiej, gdyÂż rĂłwnowaga ÂświatÂła i ciemnoÂści na naszej planecie przechyliÂła siĂŞ na stronĂŞ ÂświatÂła i mamy 'z gĂłrki':p. Po drugie Lee przekazaÂł informacjĂŞ, Âże "na tej ziemi jest jeszcze duÂżo 'starej' ezoteryki", mĂłwiÂąc o Polsce. 'Nowa ezoteryka' nie jest oparta na zasadach, tylko na Âświetle i bezwarunkowej miÂłoÂści. Finalne przesÂłanie byÂło cytatem z tekstu o latarni morskiej - naszym zadaniem teraz (co sÂłyszeliÂśmy zresztÂą wielokrotnie...MrugniĂŞcie nie jest 'robienie czegoÂś', tylko bycie i rozprzestrzenianie ÂświatÂła, nic wiĂŞcej. I tym optymistycznym akcentem etc etc Chichot  WspaniaÂłego rĂłwnonocnego tygodnia!  "
http://2.bp.blogspot.com/-7dD_YGweT5s/UFbR9uz_OXI/AAAAAAAAA08/lrKNUiyF3S4/s400/M-image004.jpg

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #61 : Wrzesień 19, 2012, 11:58:06 »

'Nowa ezoteryka' nie jest oparta na zasadach, tylko na Âświetle i bezwarunkowej miÂłoÂści. Finalne przesÂłanie byÂło cytatem z tekstu o latarni morskiej - naszym zadaniem teraz (co sÂłyszeliÂśmy zresztÂą wielokrotnie...MrugniĂŞcie nie jest 'robienie czegoÂś', tylko bycie i rozprzestrzenianie ÂświatÂła, nic wiĂŞcej.

To bardzo budujÂące stwierdzenie obecnych czasĂłw cieszy mnie szczegĂłlnie gdyÂż potwierdza moja wieloletnia pracĂŞ przekazujÂącÂą ta zasadĂŞ rozwoju duchowego.

Masz rozÂświetlaĂŚ siebie CzÂłowieku wzbogacajÂąc siĂŞ piĂŞknem miÂłoÂści , dobra i szczĂŞÂśliwoÂści, masz podnosiĂŚ swojÂą wibracjĂŞ podwyÂższajÂąc bogactwo swoje energii wewnÂątrz siebie i masz  staĂŚ siĂŞ jasnoÂściÂą rozÂświetlajÂącÂą maksymalnie przestrzeĂą w ktĂłrej Âżyjesz... i nic wiĂŞcej.
Bowiem w ten sposĂłb przemieniajÂąc siebie przemieniasz caÂły Âświat, on jaÂśnieje piĂŞknem, emanuje ciepÂłem i wibruje szczĂŞÂściem wszystkich Ludzi , ktĂłrzy sami siebie rozÂświetlili tymi wartoÂściami.

Prawie 9 lat pisaÂłam tylko o  zaistnieniu globalnym tego  zdarzeniu uÂżywajÂąc przeró¿nych przykÂładĂłw i argumentĂłw. Nie waÂżne iÂż toczyÂły siĂŞ zawziĂŞte boje usiÂłujÂące dewaluowaĂŚ ta wiedzĂŞ , waÂżne iz w finale to ona odniosÂła sukces, staÂła siĂŞ juz powszechna na ziemi.
To jest rĂłwnieÂż mĂłj  osobisty sukces i radoœÌ z pracy , ktĂłrÂą wÂłoÂżyÂłam w jego zaistnienie.
CieszĂŞ siĂŞ bardzo!  UÂśmiech Buziak

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2012, 14:41:26 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #62 : Wrzesień 19, 2012, 13:17:05 »

Kwantowe DNA, kwantowa ŒwiadomoœÌ . .tak nauka odkrywa przed nami to , co jest na prawdê. Ezoterycy zaœ odkrywaj¹ to ,jak czuj¹ . Dla jednych odchodzi "stara" ezoteryka, dla innych przychodzi "nowa" w nowej szatce mi³oœci bezwarunkowej.

PiĂŞkne, poetyckie radosne.... ale nie naukowe. Pozbawione cech sprawdzalnoÂści.

Ludzie jednak lubi¹ wiedzieÌ, a nie epatowaÌ siê pseudo wiedz¹ z kapelusza magika. Wiedza zmienia rzeczywistoœÌ bo wiedz¹c zmienia siê postrzeganie rzeczywistoœci.

Dobrze, Âże Nauka dokonuje przeÂłomu. PrzeÂłom ,zmiana rĂłwnowagi ÂświatÂła i ciemnoÂści , dokona siĂŞ na wielu polach jednoczeÂśnie, dla kaÂżdego bĂŞdzie to na jego sposĂłb zrozumiaÂłe. W Nauce nastĂŞpuje teÂż efekt przesilenia, oÂświecenie DuÂży uÂśmiech

ÂŻadne boje nigdy nie byÂły potrzebne, to bicie piany tylko. No , ale jakie poczucie zwyciĂŞstwa za to hahaha. Ego roÂśnie i szaleje MrugniĂŞcie
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #63 : Październik 17, 2012, 20:26:04 »

Widze ¿e w¹tek zabrn¹³ w dziwne rewiry. Zacz¹³em od tworzenia DNA w czasie rzeczywistym.

..trochĂŞ mnie nie byÂło...

A tu mi IHS lÂąduje MrugniĂŞcie))
No ale musia³bym siê wgryŸÌ w w¹tek, na czego dziœ nie przewiduje
Strony: 1 2 [3] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: