janusz
Wielki gadu³a ;)
Punkty Forum (pf): 29
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1370
|
|
« Odpowiedz #25 : Lipiec 22, 2010, 23:51:16 » |
|
Nie wiem dok³adnie ale faktem jest,¿e prof.Limisiewicz jest z wykopalisk bardzo zadowolony.Problemem jest jak wiadomo brak pieni±¿ków na dalsze dzia³ania oraz zgoda na nie ko¶cio³a.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Lipiec 23, 2010, 00:00:29 » |
|
Janusz, powtórzê pytanie Chanell, kiedy powsta³o to nagranie? Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Lipiec 23, 2010, 05:49:32 » |
|
By³em w tym roku na szczycie ¦lê¿y chyba z 3-4 razy. Ko¶ció³ek by³ zamkniêty. ¯adnych prac nie prowadzono. Mo¿na wspi±æ siê na kratê zabezpieczaj±c± g³ówne wej¶cie do ko¶cio³a i przez wybity górny ¶wietlik nad drzwiami g³ównymi zobaczyæ aktualny stan wykopalisk. Widaæ ca³kiem sporo. Jedno jest raczej pewne. Ko¶ció³ raczej tego nie zasypie, bo za du¿o "fajnych" rzeczy znaleziono dotychczas.
Moim skromnym s³owiañskim zdaniem lepsze s± pradawne ruiny naszych przodków, ni¿ poniemiecki przybytek sakralny z XIX wieku. Ko¶cio³owi raczej trudno bêdzie to zasypaæ. Mog± natomiast opó¼niaæ bieg rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #28 : Lipiec 24, 2010, 22:42:13 » |
|
Oba filmiki pochodz± z 3 listopada 2009 roku. Gdyby znalaz³y siê pieni±¿ki, to powsta³o by muzeum ''Smoka - Sfinksa'' na szczycie ¦lê¿y i oczywi¶cie zwiêkszy³a turystyka. Wed³ug miejscowych legend to tutaj na górze czeka na ratunek zaklêta w smoczycê ksiê¿niczka.Tego, kto pomo¿e jej przywróciæ ludzk± postaæ czeka wielkie bogactwo ukryte w ruinach zamku. Jak dot±d nie znalaz³ siê taki ¶mia³ek.
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Lipiec 24, 2010, 23:02:41 » |
|
Ta Smoczyca kojarzy siê gatunkowo z Jaszczurami, wiêc mo¿e nie warto jej odczarowywaæ?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Lipiec 24, 2010, 23:37:12 » |
|
janusz piszesz "Wed³ug miejscowych legend to tutaj na górze czeka na ratunek zaklêta w smoczycê ksiê¿niczka.Tego, kto pomo¿e jej przywróciæ ludzk± postaæ czeka wielkie bogactwo ukryte w ruinach zamku." Muszê Ciê zapytaæ, czy znane s± Ci jakie¶ powi±zania ¦lê¿y z Ayers Rock /ULURU , ¶wiêt± gór± Aborygenów ? Wed³ug badaczki i energoterapeutki Ewy May podobno góry te s± ¶ci¶le ze sob± powi±zane poprzez rezonans energetyczny ( ta sama czêstotliwo¶æ przenoszenia wibracji). Nawet legendy jakby siê ze sob± uzupe³niaj±. Ewa May podaje, ¿e wed³ug legendy australijskiej ... Plemiê Anangu, które jest opiekunem tej góry, mówi w legendach, ¿e Tysi±ce lat temu wielkie czerwone, kosmiczne jajo spad³o tu na ziemiê z nieba i rozbi³o siê na dwie czê¶ci. Jedna czê¶æ wbi³a siê w ziemiê (kamieñ siêga ok. 9km w g³±b i ma ok. 9 km obwodu - jest to monolit). Reszta kamienia rozsypa³a siê w proch i pokry³a ziemiê robi±c j± czerwon±. A by³o to jajo pojazdem z gwiazd, w którym przyby³a na ziemiê rodzina Istot o bia³ej skórze. Matka i ojciec nie wytrzymali warunków ziemskich i szybko umarli, ale ich dzieci siê zaadoptowa³y w¶ród plemienia. Nauczyli oni plemiê wielu po¿ytecznych rzeczy (tajemnych oczywi¶cie).Interesuj±ce i zbie¿ne w tych legendach s± odno¶niki do smoczego ( gadziego ) oraz definitywnie pozaziemskiego pochodzenia obu gór. ¦lê¿ê równie¿ kojarzy siê z aktywno¶ci± ufo a tak¿e traktuje siê jako ewenement geograficzny. ULURU w Australii to upad³e "jajo" statku kosmicznego którym przyby³y na Ziemiê bia³e geny - bia³e istoty. Nie tylko w¶ród Aborygenów kr±¿± opowie¶ci o bia³ych "bogach", ale równie¿ w p³d Ameryce, Polinezji, w Azji.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #31 : Lipiec 26, 2010, 21:32:02 » |
|
Witaj East. Ogl±da³em film, ''W poszukiwaniu aborygeñskich bogów'' i dlatego znam legendy zwi±zanie z Uluru.Pani Ewa jest mi³o¶niczk± ¦lê¿y i ma du¿± wiedzê na jej temat.Warto aby nakrêci³a film o naszej s³owiañskiej górze. ¦lê¿a i ca³y jej masyw, jako miejsce, wchodzi w sk³ad struktury,któr± okre¶la siê mianem ''dróg smoków''.Jest to wiedza o energiach okre¶lanych dawniej tellurycznymi. Staro¿ytni umieli te si³y natury wykorzystaæ.Kap³ani egipscy poprzez ich celowe potêgowanie stosowali je, do poprawy energii duchowej i fizycznej cz³owieka. Wiedzieli, ¿e ewolucja ¿ycia na naszej planecie jest równie¿ wynikiem dzia³ania na si³y ziemi, niewidzialnych ''potêg kosmicznych''.Dlatego badali kosmos i jego oddzia³ywanie na strukturê energetyczn± Ziemi. Wiecej na ten temat mo¿na przeczytaæ w ksi±¿ce ''Energia Piramid'' Manfreda Dimde. http://www.lideria.pl/Energia-piramid-Staroegipskie-zrodlo-mlodosci-Eksperymenty-i-cwiczenia/sklep/opis?nr=83996#oMo¿e ¶lê¿añskie ''muzeum smoka'', zwróci³o by bli¿sz± uwagê ludzk± na legendy i spowodowa³o zrozumienie ukrytej w nich prawdy.Szczególnie w czasach kiedy tzw.''brudna energia''-smog, niszczy nasze ¶rodowisko.Staro¿ytn± ''moc smocz±'' warto by znowu umiejêtnie wykorzystaæ do budowy enklaw okre¶lanych kiedy¶ ''Edenami''.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2010, 21:34:49 wys³ane przez janusz »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Lipiec 27, 2010, 17:10:22 » |
|
Witaj janusz A to ciekawie prawisz. Czy struktura okre¶lana jako "drogi smoków" ma co¶ wspólnego z sieci± geomantyczn± Ziemi ? Sieæ ta podobno zbiega siê w Wielkiej Piramidzie, a jej wêz³y znajduj± siê w kluczowych miejscach znanych kultów na Ziemi.
Czy jest mo¿liwe, ¿e ¦lê¿a stanowi integraln± czê¶æ tej sieci ?
To¿samo¶æ tej sieci jest zagadk±, ale okre¶lenie "drogi smoków" wynikaj±ce z legend, rzuca³oby wiêcej ¶wiat³a i to ¶wiat³a w kierunku gadziego pochodzenia tej konstrukcji. Wed³ug wielu legend rozsianych po ca³ej Ziemi bia³a rasa pochodzi z gwiazd i jest uwa¿ana za bardzo star±, królewsk± liniê rodow±. To bardzo stare legendy i trudno doszukiwaæ siê w nich prawd, ale wydaje mi siê, ¿e nawet, gdyby za³o¿yæ ich dok³adno¶æ przekazu, to bia³a rasa mia³a raczej S£U¯YÆ ewolucji ludzko¶ci, ni¿ jej przewodniczyæ i ni± rz±dziæ. Dzisiaj nawet kap³añska s³u¿ba czêsto jest mylona z przewodzeniem stadu owiec, a co dopiero mówiæ o staro¿ytnych , szcz±tkowych przekazach ... ech.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Lipiec 27, 2010, 22:25:50 » |
|
¦lê¿a, Wawel, Ostra Brama w Wilnie, to s± nasze najbli¿sze ogromne miejsca mocy... Na Wawelu Smok grasuje do dzi¶ , a pozosta³e miejsca czekaj± na procedury ekshumacyjne... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gadu³a ;)
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #35 : Lipiec 28, 2010, 21:47:27 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
szamas
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Kwiecieñ 03, 2011, 10:36:43 » |
|
Witam wszystkich na forum to mój pierwszy post tutaj, więc napisze coś o sobie, trafiłem na forum ze względu na zamiłowanie do ŚLĘŻY osobiście byłem na niej 2 razy w sylwestra 2009/2010 razem z kuzynem i 2010/2011 już sam bo obiecałem ŚLĘŻY że wróce za rok po pierwszym wypadzie ujżałem to co nie sądziłem że tam zobacze:D całą noc spędziłem poza miejscami uczęstrzanymi przez ludzi oglądając tzw przeze mnie "świątynie" Ogólnie interesuje się wszystkim co ma przydomek niemożliwe , paranormalne itp runy, tarot, numerologia, praktyki szamańskie itp. Wracam do tematu rozmowy Odczuwając moc ŚLĘŻY i jej eteryczną "inteligentną" strone po tym co mnie spotkało, z tego co wyczytałem na forum jest problem z pracami bo kościół sie niezgadza na kopanie, druga strona według mnie polega na tym że ŚLĘŻA nie chce jeszcze ujawnić swoich sekretów i gdy przyjdzie odpowiedni momęt to kościółek runie i droga do kopania pozostanie otwarta przecież nie jeden kościół na górze był stawiany za czasów chrześcijan i nie przetrwał.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2011, 10:54:42 wys³ane przez szamas »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #37 : Kwiecieñ 03, 2011, 10:45:32 » |
|
My równie¿ Ciê witamy. Fakt, i¿ przywita³e¶ nas tym w±tku ¶wiadczy o Twoim zainteresowaniu ¦l꿱?
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
szamas
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Kwiecieñ 03, 2011, 12:42:49 » |
|
Przywita³em w tym watku bo gdzie¶ musia³em zacz±c a akurat mam swoje zdanie co do wykopalisk na ¦LʯY i powodzach czemu nie idzie co¶ jak ma i¶æ zbieram wszelkie informacje z ni± zwi±zane wiec uzna³em te forum za ciekawe:)
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #39 : Kwiecieñ 03, 2011, 13:04:49 » |
|
a akurat mam swoje zdanie co do wykopalisk na ¦LʯY i powodzach czemu nie idzie co¶ jak ma i¶æ U¶miech Podziel siê wiêc z nami swymi spostrze¿eniami. wszelkie informacje z ni± zwi±zane wiec uzna³em te forum za ciekawe:) Tymi równie¿. Z >Januszem< bêdziecie tworzyæ zgrany zespó³ w tym temacie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2011, 13:05:11 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
szamas
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Kwiecieñ 04, 2011, 20:53:40 » |
|
Wiadomo ¿e po za problemami formalnymi i tym ¿e nie ma pozwolenia na dalsze kopanie ze wzdlêdu na to ¿e ko¶ció³ek mo¿e run±æ (osobi¶cie s±dze ¿e i tak runie, to mo¿e byæ kluczem do dalszego kopania), a weg³ug mnie to ¦lê¿a nie chce odkryæ jeszcze swoich tajemnic jak w tej legêdzie: "Przed wielu laty pewien mieszkaniec Sobótki wybra³ siê na ¦lê¿ê po chrust. Chodzi³ d³ugo po lesie, a¿ pod ma³± sosenk± zauwa¿y³ otwór, w którym co¶ b³yszcza³o. Zaciekawiony rozgarn±³ rêkami ziemiê i przekona³ siê, ¿e to z³oto tak b³yszczy. By³o go tam bardzo du¿o. Mê¿czyzna zabra³ tyle z³ota, ile tylko móg³ unie¶æ. Ale to by³o mu za ma³o. Zapragn±³ wszystko posiadaæ. W obawie, by kto¶ nie dobra³ siê do skarbu zamaskowa³ otwór. I to tak dobrze, ¿e sam nie móg³ go odnale¼æ gdy po paru godzinach wróci³ do lasu z wielkim worem. Odt±d chciwiec nieustannie snu³ siê po lesie szukaj±c utraconego skarbu, a¿ wreszcie s³uch po nim zagin±³. Inni ludzie te¿ szukali ¶lê¿añskich skarbów, ale bez powodzenia. [Duch ¦lê¿y dobrze chroni swe tajemnice. Starzy ludzie mówi±, ¿e aby odnale¼æ skarb, trzeba czyste serce mieæ.]" Czyste nie koniecznie chodzi o brak chciwo¶ci itp. Raczej o to czy jeste¶ "godny" dostaæ co¶ od ¦lê¿y co ma w sobie schowana nie dla ka¿dego, bo to nie byle pole gdzie mo¿esz i¶æ i kopac:D
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #41 : Lipiec 07, 2011, 14:12:57 » |
|
Prace blokuje biskup nie daj±c zezwolenia (w domy¶le abp. Marian Go³êbiowski) Wydaje mi siê, ¿e tajne macki siêgaj± dalej na zachód i poza decyzyjno¶æ biskupa. ¦lê¿a ma swoich ¿ywych stra¿ników.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Lipiec 07, 2011, 15:53:26 » |
|
Witaj tomtom, To te¿ ale nawet nasi nie chc± ruszaæ tego ¶mierdz±cego jaja. Najbardziej jednak ¶mierdz± nieczyste rêce i umys³y. Jaja same w sobie niewinne… same siê nie znios³y… a bywaj± nawet z³ote… Równie¿ pozdrawiam ciep³o
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Lipiec 07, 2011, 16:51:30 » |
|
A Wam ci±gle w g³owach bogactwo i wory z³ota. Po co? Po co chcecie to z³oto skoro ju¿ nied³ugo w trakcie przekraczania wymiaru zabierzecie tylko to co niesiecie w swoich wnêtrzach. Nikt z tej ziemi nie zabierze nic materialnego , nic! O co wiêc chcecie prowadziæ te walki? Trzeba zabraæ wzorce dobra i moc energetyczn± , bo zmaterializujecie wszystko co zapisane bêdzie w Was co wypracowali¶cie swoim rozwojem. O co wiêc ta walka? O z³udzenia? Kiara
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #44 : Lipiec 07, 2011, 17:15:50 » |
|
A Wam ci±gle w g³owach bogactwo i wory z³ota. Wam, czyli komu? Na jakiej podstawie twierdzisz, co w naszych g³owach? Bo w mojej na pewno nie znajdziesz tego, co próbujesz prze³o¿yæ ze swojej. Mam inne marzenia, ni¿ wory z³ota... I tak naprawdê niewiele mnie obchodzi co pod ¦l꿱 zakopane. Nie wiem te¿ o jakich walkach piszesz? Kto chce je prowadziæ? Rzutowanie na innych w³asnych wydumek nie jest rozs±dne ani m±dre. Czy¿by ¼ród³em tych poczynañ by³a Twoja wiedza?
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 17:30:08 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Lipiec 07, 2011, 18:27:31 » |
|
Ptaku czytaj ze zrozumieniem proszê , je¿eli nie potrafisz popro¶ o wyt³umaczenie zanim zaczniesz snucie insynuacji i kolejne oskar¿enia. Na temat dokopania siê do skarbów ¦lê¿y wypowiada siê kilka osób w tym temacie ( st±d liczba mnoga) , walka nie na wspó³czesn± broñ , ale jednak walka o mo¿liwo¶æ dostania siê do wszelakich materialnych skarbów , które kryje ziemia. Od kopania na cudzym polu przez ¦lê¿ê do kopania w ro¿nych miejscach w Egipcie , nawet op³aconego ¶mierci± kilku m³odych ludzi. To nie s± b³ache sprawy je¿eli ludzie poddaj± siê woli jakich¶ podszeptów ( chc±c wydostaæ jakie¶ skarby ) tworz±cych nawet ¶miertelne konsekwencje. Dalsze kopanie w ¦lê¿añskim ko¶cio³ku te¿ grozi³o wypadkiem. Zatem jaka jest skala warto¶ci? Co jest wa¿niejsze od ludzkiego ¿ycia? Dyskutujemy o tych poszukiwaczach chc±cych zagarn±æ owe skarby od pocz±tku zaistnienia forum. S± bowiem ludzie którzy za pieni±dze zrobi± wszystko jak równie¿ tacy którzy dla korzy¶ci osobistych zrobi± wszystko. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 20:12:29 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Lipiec 07, 2011, 19:06:30 » |
|
Na temat dokopania siê do skarbów ¦lê¿y wypowiada siê kilka osób w tym temacie ( st±d liczba mnoga) Kiaro, liczbê mnog± odró¿niam od pojedynczej, ale prosi³am Ciê o wskazanie w czyich g³owach (z tych paru osób, które tu dyskutuj±) jest wci±¿ bogactwo i wory pieniêdzy?I na jakiej podstawie tak s±dzisz? Chyba wyrazi³am siê jasno? A Ty gmatwasz. Pisanie o zakopanych skarbach nie jest jednoznaczne z ich po¿±daniem. Czy¿by¶ s±dzi³a inaczej?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #47 : Lipiec 07, 2011, 20:08:37 » |
|
Odpowiedz znajdziesz w poprzednich postach starszych i m³odszych , bowiem kontekst wykopania bogactw z ziemi jest tam powtarzaj±cym siê tematem. Ludzie wyra¼nie okre¶laj± swoje intencjê dokopywania siê do ró¿nych ukrytych w ziemi skarbów , zainteresowanie tym tematem pod tym wzglêdem.. Wybacz ale ja nie jestem ich sekretark± spisuj±c± szczegó³owo , kto czego pragnie w czyich g³owach co siê mie¶ci. Zatem nie zadawaj mi proszê takich pytañ. Chcesz to szukaj. Kto jest zainteresowany i szuka ten znajduje odpowiedzi. Pisanie o skarbach jeszcze o niczym nie ¶wiadczy , anga¿owanie siê czynne bez wzglêdu na konsekwencje , ju¿ tak i to bardzo. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 20:17:15 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Lipiec 07, 2011, 21:00:19 » |
|
Odpowiedz znajdziesz w poprzednich postach starszych i m³odszych , bowiem kontekst wykopania bogactw z ziemi jest tam powtarzaj±cym siê tematem. Ludzie wyra¼nie okre¶laj± swoje intencjê dokopywania siê do ró¿nych ukrytych w ziemi skarbów , zainteresowanie tym tematem pod tym wzglêdem.. Wybacz ale ja nie jestem ich sekretark± spisuj±c± szczegó³owo , kto czego pragnie w czyich g³owach co siê mie¶ci. Zatem nie zadawaj mi proszê takich pytañ. Chcesz to szukaj. Kto jest zainteresowany i szuka ten znajduje odpowiedzi. Pisanie o skarbach jeszcze o niczym nie ¶wiadczy , anga¿owanie siê czynne bez wzglêdu na konsekwencje , ju¿ tak i to bardzo. Kiara Wiêcej wiary Kiaro w ludzi. I naucz siê ich kochaæ. Tak po prostu. Wówczas dostrze¿esz w ich g³owach co¶ wiêcej ni¿ tylko wory pieniêdzy.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Lipiec 07, 2011, 22:48:30 » |
|
Skarb najwiêkszy ka¿dy niesie we w³asnym sercu , jest nim jego m±dro¶æ i tam nale¿a³o by szukaæ wiedzy , bowiem w nim s± odpowiedzi na wszystkie pytania. A te ukryte w ziemi skarby? Nie one maj± nas przemieniaæ , a dobro którym zapisujemy kolejne dni naszego ¿ycia. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 22:49:28 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|