ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #50 : Lipiec 07, 2011, 19:06:30 » |
|
Na temat dokopania siê do skarbów Œlê¿y wypowiada siê kilka osób w tym temacie ( st¹d liczba mnoga) Kiaro, liczbê mnog¹ odró¿niam od pojedynczej, ale prosi³am Ciê o wskazanie w czyich g³owach (z tych paru osób, które tu dyskutuj¹) jest wci¹¿ bogactwo i wory pieniêdzy?I na jakiej podstawie tak s¹dzisz? Chyba wyrazi³am siê jasno? A Ty gmatwasz. Pisanie o zakopanych skarbach nie jest jednoznaczne z ich po¿¹daniem. Czy¿byœ s¹dzi³a inaczej?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #51 : Lipiec 07, 2011, 20:08:37 » |
|
Odpowiedz znajdziesz w poprzednich postach starszych i m³odszych , bowiem kontekst wykopania bogactw z ziemi jest tam powtarzaj¹cym siê tematem. Ludzie wyraŸnie okreœlaj¹ swoje intencjê dokopywania siê do ró¿nych ukrytych w ziemi skarbów , zainteresowanie tym tematem pod tym wzglêdem.. Wybacz ale ja nie jestem ich sekretark¹ spisuj¹c¹ szczegó³owo , kto czego pragnie w czyich g³owach co siê mieœci. Zatem nie zadawaj mi proszê takich pytaù. Chcesz to szukaj. Kto jest zainteresowany i szuka ten znajduje odpowiedzi. Pisanie o skarbach jeszcze o niczym nie œwiadczy , anga¿owanie siê czynne bez wzglêdu na konsekwencje , ju¿ tak i to bardzo. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 20:17:15 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #52 : Lipiec 07, 2011, 21:00:19 » |
|
Odpowiedz znajdziesz w poprzednich postach starszych i m³odszych , bowiem kontekst wykopania bogactw z ziemi jest tam powtarzaj¹cym siê tematem. Ludzie wyraŸnie okreœlaj¹ swoje intencjê dokopywania siê do ró¿nych ukrytych w ziemi skarbów , zainteresowanie tym tematem pod tym wzglêdem.. Wybacz ale ja nie jestem ich sekretark¹ spisuj¹c¹ szczegó³owo , kto czego pragnie w czyich g³owach co siê mieœci. Zatem nie zadawaj mi proszê takich pytaù. Chcesz to szukaj. Kto jest zainteresowany i szuka ten znajduje odpowiedzi. Pisanie o skarbach jeszcze o niczym nie œwiadczy , anga¿owanie siê czynne bez wzglêdu na konsekwencje , ju¿ tak i to bardzo. Kiara Wiêcej wiary Kiaro w ludzi. I naucz siê ich kochaÌ. Tak po prostu. Wówczas dostrze¿esz w ich g³owach coœ wiêcej ni¿ tylko wory pieniêdzy.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #53 : Lipiec 07, 2011, 22:48:30 » |
|
Skarb najwiêkszy ka¿dy niesie we w³asnym sercu , jest nim jego m¹droœÌ i tam nale¿a³o by szukaÌ wiedzy , bowiem w nim s¹ odpowiedzi na wszystkie pytania. A te ukryte w ziemi skarby? Nie one maj¹ nas przemieniaÌ , a dobro którym zapisujemy kolejne dni naszego ¿ycia. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2011, 22:49:28 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #54 : Lipiec 08, 2011, 20:57:44 » |
|
Oczywistym jest, ¿e optymalnie jest aby utrzymaÌ zdrow¹ równowagê pomiêdzy byÌ a mieÌ. Jednak dopóki mamy równie¿ fizyczn¹ naturê potrzebna do ¿ycia jest nam materia a tak¿e fizyczny pokarm. Dlatego nie da siê odrzucaÌ i wyzbywaÌ ca³kowicie "z³ota". Nie trzeba byÌ oczywiœcie uzale¿nionym, jednak ludzie którzy krzycz¹, ¿e im "z³oto" nie jest potrzebne, a jednoczeœnie ¿yj¹ g³ównie na utrzymaniu innych (np. inni op³acaj¹ im czynsz, rachunki) zalatuj¹ mi mocno hipokryzj¹.
Kiedyœ pewnej osobie - która solennie zapewnia³a, ¿e w 2013 "z³oto" i inne dobra materialne nic nie bêd¹ znaczy³y zaproponowa³em, ¿e odkupiê od niej dom, mieszkanie za, powiedzmy 30% wartoœci rynkowej, oczywiœcie zap³acê z góry, a nieruchomoœÌ obejmê dopiero w 2013 r. Osoba ta dziêki otrzymanym pieni¹dzom bêdzie mog³a do 2013 zrobiÌ wiele dobrego, nazbieraÌ punktów, a przecie¿ - zgodnie z jej deklaracjami - w 2013 i tak nic nie bêdzie jej potrzebne z dóbr materialnych. Niestety, nie uzyska³em odpowiedzi na swoj¹ propozycjê. Wyci¹gn¹³em wnioski: albo nic nie posiada, albo sama nie wierzy w to co mówi.
Co do prac wykopaliskowych na ÂŚleÂży - przypomnĂŞ jedynie, Âże pch szumnie zapowiadaÂł, Âże do koĂąca 2009 roku biskup "zmÂądrzeje" - w kontekÂście pozwoli im kontynuowaĂŚ wykopaliska. A wÂłaÂśnie - czy ktoÂś siĂŞ orientuje, czy pch wywiÂązaÂło siĂŞ z deklaracji/umowy wykonania remontu posadzki?
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #55 : Lipiec 08, 2011, 21:29:18 » |
|
skarbem na Œlê¿y okaza³o siê to, ¿e odkryto mury datowane na profesora na ponad 2 tys lat wstecz, a wiêc przypadaj¹ce na czasy s³owiaùskie na tych ziemiach jak najbardziej co przeczy jakoby S³owianie byli dzikusami mieszkaj¹cymi w drewnianych cha³upach, a dopiero Chrzeœcijanie "wymurowali" Polskê . Datowanie to mia³o potwierdziÌ badanie zaprawy wyskrobanej ze staro¿ytnego fragmentu muru, jednak¿e do dnia dzisiejszego ta informacja nie zosta³a przedstawiona. Nie chodzi o to, aby przedstawiÌ informacjê zgodn¹ z oczekiwaniami, ale JAK¥KOLWIEK. PonoÌ powa¿ny instytut , który bada³ t¹ zaprawê odmówi³ komentarza, a sam profesor nabra³ wody w usta w tej sprawie. Bo zapewne zagro¿ona jego profesura i ewentualne dotacje na inne badania. Tak to siê odbywa w tych czasach niestety. Remont posadzki w koœció³ku na Œlê¿y maj¹cy za zadanie z powrotem zakrycie ewentualnych dowodów barbarzyùstwa ojców obecnych w³aœcicieli Koœció³ka na koszt PCh to ju¿ swoiste kuriozum. Dziœ nie licz¹ siê fakty czy prawda historyczna , tylko interes i umowa. Jakby mnie zale¿a³o na ukryciu niewygodnych wykopalisk to bym sam u³o¿y³ posadzkê i spoko. A tak, to dowody s¹ ignorowane /ukrywane, a posadzka nie po³o¿ona i denerwuje to wyznawców takich jak Arteq bo ... liczy siê umowa. Do koœció³ka zaœ wejœcia ni ma. To ju¿ staje siê typowo narodow¹ nasz¹ przypad³oœci¹.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #56 : Lipiec 08, 2011, 21:37:10 » |
|
... A tak, to dowody s¹ ignorowane /ukrywane, a posadzka nie po³o¿ona i denerwuje to wyznawców takich jak Arteq bo ... liczy siê umowa. Do koœció³ka zaœ wejœcia ni ma. To ju¿ staje siê typowo narodow¹ nasz¹ przypad³oœci¹. Spokojnie >east<, na szczêœcie nie jest jeszcze tak Ÿle. Œmiem twierdziÌ, ¿e nasz (nie tylko, zreszt¹) naród siê budzi. Ci, pozostaj¹cy w mniejszoœci, niejako w geœcie rozpaczy, podnosz¹ wiêksz¹ wrzawê, ale to krótkotrwa³e ekscesy. Co zaœ >arteq'a<, On ju¿ ma szerzej otwarte oczy ni¿ siê do tego przyznaje. Zas³ania siê jeszcze, ale buzuje w nim, zapewne.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #57 : Lipiec 08, 2011, 22:01:32 » |
|
a dopiero Chrzeœcijanie "wymurowali" Polskê przecie¿ wiadomo kto wymurowa³ Polskê - Kazimierz Wielki "zasta³ drewnian¹, a zostawi³ murowan¹" ;] obecnych w³aœcicieli Koœció³ka na koszt PCh to ju¿ swoiste kuriozum. Dziœ nie licz¹ siê fakty czy prawda historyczna , tylko interes i umowa. Podoba mi siê ironia ukryta w twojej wypowiedzi i próba odwrócenia uwagi od niewywi¹zania siê pch z umowy, zbagatelizowanie tego. ¯e zosta³y odkryte mury - cieszy mnie to, naprawdê. ¯e profesor milczy? - na to wp³ywu nie mam. Nie z³oœci mnie niedotrzymywanie umowy - na szczêœcie to nie ja nie dotrzyma³em i skutki tego nie mnie dotykaj¹ bezpoœrednio. Ale dlaczego uczciwi ludzie - jak sami o sobie mówi¹ - nie dotrzymuj¹ umowy - danego s³owa? Tak East, dla mnie umowa - dane s³owo i dotrzymanie go - liczy siê, i to bardzo. Dlaczego to ja mam byÌ tym "niedobrym"? Bo to dostrzeg³em i powiedzia³em? Jak to lecia³o w pewnej piosence "niech siê wstydzi ten co robi, a nie ten co widzi".
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #58 : Lipiec 08, 2011, 23:06:37 » |
|
Ale ten kto robi co.. czyÂżbyÂś wstydami zonglowaÂł?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
|
« Odpowiedz #59 : Lipiec 09, 2011, 07:24:57 » |
|
Gdy rozgrzebywali, to mu nic nie dali... Teraz przyszedÂł nowy i ma daĂŚ, jest teÂż drugi nowy do brania, podobno majÂą ruszyĂŚ... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
|
« Odpowiedz #60 : Lipiec 09, 2011, 22:45:28 » |
|
W Sobótce s¹ nowe prê¿ne w³adze, które chc¹ jak najszybciej przywrociÌ zabytkowy koœció³ na szczycie Œlê¿y do normalnoœci. Troszkê czasu to zajmie, ale wa¿ne, ¿e zosta³y ju¿ podjête decyzje w sprawie poprawy stanu zagro¿onego zawaleniem zabytku.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #61 : Lipiec 10, 2011, 23:28:58 » |
|
W Sobótce s¹ nowe prê¿ne w³adze, które chc¹ jak najszybciej przywrociÌ zabytkowy koœció³ na szczycie Œlê¿y do normalnoœci. Troszkê czasu to zajmie, ale wa¿ne, ¿e zosta³y ju¿ podjête decyzje w sprawie poprawy stanu zagro¿onego zawaleniem zabytku. Teraz fundacja D.Œ. powinna siê wykazaÌ i rzuciÌ kasê na remont .
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #62 : Lipiec 11, 2011, 08:49:59 » |
|
Witaj Arteq
Tak East, dla mnie umowa - dane s³owo i dotrzymanie go - liczy siê, i to bardzo. Dlaczego to ja mam byÌ tym "niedobrym"? Bo to dostrzeg³em i powiedzia³em? Jak to lecia³o w pewnej piosence "niech siê wstydzi ten co robi, a nie ten co widzi" Ja Ciê wcale nie uwa¿am za "niedobrego" pod jakimkolwiek wzglêdem. Moj¹ uwagê zwróci³ tylko fakt, ¿e w tym konkretnym przypadku koœció³ka instytucja ,która sama dokona³a barbarzyùskiej rozbiórki wczeœniej istniej¹cej na tym miejscu budowli bez ¿adnych ceregieli teraz dopomina siê swoich praw w przypadku rozbiórki posadzki. Zasada jest s³uszna tylko wtedy, gdy krzywdê ponosi ta instytucja ? No có¿, takie s¹ twarde prawa biznesu, to zwyciêzcy pisz¹ historiê, ale my patrzmy uwa¿nie , przygl¹dajmy siê i zgodnie z wrodzon¹ uczciwoœci¹ wyci¹gajmy wnioski.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 : Lipiec 11, 2011, 09:29:45 » |
|
Dodam tylko jako ciekawostkê. Jest takie miejsce na Krecie , niby nic wielkiego dziura w ziemi a w tej dziurze g³êboka du¿a i przepiêkna jaskinia, naprawdê cudna! Miejsce po³o¿one daleko od ludzi w promieniu kilku kilometrów nie ma domów. Ale.... obok tej dziury w ziemi s¹ dwa zupe³nie nowe koœcio³ki. Dla kogo i po co? Zawsze jak tam idê pojawia siê piêkny bia³y go³¹b , ja robiê mu zdjêcia jest cudny i okaza³y. To tylko taka dygresja utwierdzaj¹ca mnie w przekonaniu i¿ obecne religie od dawna znaj¹ prawdê dotycz¹c¹ pewnych miejsc i ca³y czas staraj¹ siê j¹ wymazywaÌ z pamiêci ludzi , przekodowuj¹c j¹ swoimi wspó³czesnymi symbolami. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2011, 12:09:19 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #65 : Lipiec 11, 2011, 15:48:33 » |
|
w tym konkretnym przypadku koœció³ka instytucja ,która sama dokona³a barbarzyùskiej rozbiórki wczeœniej istniej¹cej na tym miejscu budowli bez ¿adnych ceregieli teraz dopomina siê swoich praw w przypadku rozbiórki posadzki. East, wybacz, ale przeciw faktom (umowa pch) wystawiasz swoje domniemania (rozbiórka poprzedniego obiektu prze KRK) i oczekujesz, ¿e bêd¹ równowa¿ne. Nie wiemy czy kiedyœ jakaœ instytucja koœcielna dokona³a/zlecia³ rozbiórkê poprzedniego obiektu. Równie dobrze móg³ sam ulec dewastacji, zniszczeniu, a teren po prostu uprz¹tniêto i zaadoptowano. Równie dobrze ktoœ móg³by przyjœÌ do Ciebie i powiedzieÌ: "hej, kiedyœ - 850 lat temu ten teren nale¿a³ do moich przodków, ale dawno pomarli, s³uch zagin¹³ o nich, ale to moja ziemia i zje¿d¿aj mi st¹d" - ciekaw jestem czy jego domniemane prawa uznawa³byœ na równi ze swoim aktem w³asnoœci. Zasada jest s³uszna tylko wtedy, gdy krzywdê ponosi ta instytucja ? No có¿, takie s¹ twarde prawa biznesu, to zwyciêzcy pisz¹ historiê, ale my patrzmy uwa¿nie , przygl¹dajmy siê i zgodnie z wrodzon¹ uczciwoœci¹ wyci¹gajmy wnioski. Widzisz, nadal swoje oskar¿enia opierasz na domniemaniach. Do tego - nawet je¿eli na chwilê za³o¿yÌ pe³na poprawnoœÌ Twojej tezy - to i tak l¹dujemy w absurdalnym i nieuczciwym zagraniu, próbie wyreklamowania pch - bardzo nielubianym przeze mnie i uwa¿anym za dziecinne - wyt³umaczeniu: "no to co, ¿e ukrad³, inni te¿ kradn¹". Hmmm... przecie¿ pch mia³ byÌ now¹ jakoœci¹, wzorem do naœladowania, jutrzenk¹ nowych, lepszych i uczciwych czasów...
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #66 : Lipiec 11, 2011, 16:16:59 » |
|
Arteq ja ani s³owa nie wspominam o uczciwoœci PCH bo siê rozumie, ¿e skoro by³a umowa o naprawieniu szkody to trzeba by³o siê z niej wywi¹zaÌ bez wzglêdu na to czy druga strona umowy gra fair czy nie. Natomiast jeœli mowa o prawdzie historycznej to trochê mija siê z celem powo³ywanie siê na akty w³asnoœci i uregulowania prawne w tym zakresie. Wszak prawo rzymskie przynieœli rzymianie Gdyby siê okaza³o nawet, ¿e Koœció³ek stoi na o wiele starszej, s³owiaùskiej w³asnoœci to trudno oczekiwaÌ, ¿e ktokolwiek kaza³by zburzyÌ istniej¹cy teraz przybytek, a odrestaurowaÌ pradawn¹ œwi¹tyniê bo wszak spadkobierców jedynie s³uszna si³a wytêpi³a ju¿ dawno. Nale¿a³oby jednak zbadaÌ jak by³o faktycznie i te fakty podaÌ do wiadomoœci -skoro ju¿ jakieœ badania zosta³y poczynione i dopiero przywróciÌ posadzkê. Inaczej mamy w dalszym ci¹gu kombinowanie i ukrywanie prawdy. W tym wypadku prawdy historycznej. I teraz to w³aœciwie nie wiadomo co dalej. Czy te badania kontynuowaÌ ( a w takim razie nie mo¿na uznaÌ ich za zakoùczone i roszczenie przywrócenia stanu posadzki nale¿y od³o¿yÌ do zakoùczenia umowy ) ,albo przerwaÌ uznaj¹c za zakoùczone na obecnym etapie i wyegzekwowaÌ umowê. W takim razie jesteœmy w sytuacji , ¿e kiedyœ pojawi siê nowa organizacja ,która bêdzie chcia³a kontynuowaÌ prace w przerwanym momencie i znów siê wszystko rozbabrze. "no to co ¿e ukrad³, inni te¿ karad¹ " - to powinno siê stosowaÌ albo do ka¿dego , albo w ogóle. Wola³bym, aby to drugie Arteq piszesz Hmmm... przecie¿ pch mia³ byÌ now¹ jakoœci¹, wzorem do naœladowania, jutrzenk¹ nowych, lepszych i uczciwych czasów...
MoÂże dlatego Hawass nie daje zgody na wykopki w Egipcie bo siĂŞ dowiedziaÂł, Âże PCh po sobie nie sprzÂąta ? A gdyby tak ktoÂś Hawassowi doniĂłsÂł o sprawie na ÂŚlĂŞÂży to pewnie by ochoczo z tego argumentu skorzystaÂł
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #67 : Lipiec 11, 2011, 17:48:54 » |
|
Fajnie to podsumowaleœ, east. Jak widaÌ wyszla tu ponownie na powierzchniê czyjaœ tendencyjnosc i mentalnosc kalego. Natomiast jeœli mowa o prawdzie historycznej to trochê mija siê z celem powo³ywanie siê na akty w³asnoœci i uregulowania prawne w tym zakresie. Wszak prawo rzymskie przynieœli rzymianie Mrugniêcie Gdyby siê okaza³o nawet, ¿e Koœció³ek stoi na o wiele starszej, s³owiaùskiej w³asnoœci to trudno oczekiwaÌ, ¿e ktokolwiek kaza³by zburzyÌ istniej¹cy teraz przybytek, a odrestaurowaÌ pradawn¹ œwi¹tyniê bo wszak spadkobierców jedynie s³uszna si³a wytêpi³a ju¿ dawno. Nale¿a³oby jednak zbadaÌ jak by³o faktycznie i te fakty podaÌ do wiadomoœci -skoro ju¿ jakieœ badania zosta³y poczynione i dopiero przywróciÌ posadzkê.
Inaczej mamy w dalszym ciÂągu kombinowanie i ukrywanie prawdy. W tym wypadku prawdy historycznej. Wszak Nie WIEMY czy kiedyÂś jakaÂś instytucja koÂścielna dokonaÂła/zleciaÂł rozbiĂłrkĂŞ poprzedniego obiektu. Nie WIEMY czy mĂłgÂł sam ulec dewastacji, zniszczeniu. RĂłwniez Nie WIEMY, czy spadkobiercĂłw jedynie sÂłuszna siÂła wytĂŞpiÂła juÂż dawno, czy wytĂŞpiĂŚ usiÂłuje teraz, czy teren "po prostu" "uprzÂątniĂŞto" "i zaadoptowano." np. tak, jak niejaki arteq "sprzÂąta" rĂŞcami janusza "po prostu" moje posty do "Âśmietnika" od kiedy, w kwietniu 2009 osmieliÂłem sie skrytykowaĂŚ pewne programy krkNie WIEMY, kto realizowaÂł plan 1. i skÂąd mÂątwy 2. NaleÂżaÂłoby jednak zbadaĂŚ jak JEST faktycznie i te fakty podaĂŚ do wiadomoÂści - skoro juÂż jakieÂś badania zostaÂły poczynione.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 11:55:46 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
|
|
« Odpowiedz #68 : Lipiec 12, 2011, 19:57:21 » |
|
Pod koniec X wieku Mieszko I w³¹czy³ Œl¹sk do paùstwa Polan. Na szczycie œwiêtej góry istnia³ ju¿ wtedy gród S³owian-Œlê¿an. Po objêciu nad tym rejonem w³adzy przez Piastów, grodem rz¹dzi³ ich przedstawiciel kasztelan. Œlê¿aùski gród w 1294 broni³ przejœcia ku Wroc³awiowi wojskom Wac³awa II. Œredniowieczny zamek wybudowany zosta³ dopiero po roku 1343. Inicjatorem jego powstania by³ ksi¹¿ê œwidnicko-jaworski Bolko II, który kupi³ górê od ksiêcia Miko³aja Ziêbickiego. Tu¿ po wybudowaniu, ksi¹¿ê Bolko ofiarowa³ go w 1353 r. w prezencie œlubnym królowi Czech Karolowi IV. W 1428 r. warowniê zdobyli husyci, a cztery lata póŸniej odbili go mieszczanie œwidniccy i wroc³awscy. W czasie walk zamek zosta³ zniszczony, jednak jego stan by³ na tyle dobry, ¿e sta³ siê siedzib¹ rozbójników. Nêkani rozbojami, które rabowa³y karawany kupieckie, mieszczanie wroc³awscy i œwidniccy zdobyli zamek i zniszczyli go doszczêtnie. Zachowa³a siê jedynie wie¿a, która zawali³a siê w 1543 r. W 1702 r. na czêœci fundamentów zamku powsta³ koœció³, a pozosta³e resztki murów zachowa³y siê do dziœ, co widaÌ na poni¿szym zdjêciu.Po po¿arze w 1834, w po³owie XIX wieku wybudowano, a w³aœciwie dobudowano do po³udniowej œciany starego, nowy koœció³ w stylu neoromaùskim pod wezwaniem Nawiedzenia Najœwiêtszej Maryi Panny. Jak widaÌ na poni¿szych zdjêciach wiedza o miejscu gdzie by³ ''ukryty'' zamek by³a dostêpna wszystkim, którzy maj¹ szeroko otwarte oczy. Zamek na szczycie. Œlê¿aùski koœció³ek
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2011, 20:29:55 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
|
|
« Odpowiedz #69 : Lipiec 20, 2011, 20:47:15 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2011, 20:52:45 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
krzysiek
Gość
|
|
« Odpowiedz #70 : Lipiec 20, 2011, 22:04:02 » |
|
Œwietny fotoreporta¿. Gratulacje. A ze zdjêÌ wynika, ¿e koœció³ek wci¹¿ jest rozkopany. Jak mniemam, w takim stanie zostawi³a go ekipa PCh. Ciekawi mnie, czy tam aktualnie krêc¹ siê jacyœ badacze. A jeœli nie, to dlaczego i na kogo czekaj¹ te wykopki? Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
|
|
« Odpowiedz #71 : Lipiec 20, 2011, 23:14:04 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 21, 2011, 00:22:28 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
janusz
Wielki gaduÂła ;)
|
|
« Odpowiedz #72 : Grudzień 20, 2011, 23:25:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #73 : Grudzień 21, 2011, 20:21:14 » |
|
ech, brawo pch, brawo... zostaje po nich baÂłagan, niesÂława i niespeÂłnione obietnice.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #74 : Grudzień 22, 2011, 00:22:21 » |
|
niepojmuje. Przekopali wszysztkie narozniki oprĂłcz tego wÂłaÂściwego )
|
|
|
|
|
|
|
|