kot
Go¶æ
|
|
« : Czerwiec 29, 2009, 20:41:33 » |
|
To czemu Artku zapijasz siê zió³kiem jaskó³czym,skoro En-Ki jest wytworem czyjej¶ wyobra¿ni.
Wierzysz przecie w dzia³anie zió³ka a na¶miewasz siê z autora ¿yciodajnej receptury,¿e jej autor nie istnieje.
Czemu chlipiesz wiêc wywarek i rodzinê do tego przymuszasz?
Z jednej strony korzystasz a z drugiej wy¶miewasz.
To ¶mieszne.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 30, 2009, 08:02:21 » |
|
Rzuci³o Ci siê co¶ na g³owê? Czy¿by samcio ca³kowicie pomiesza³ Ci w niej? ¯e niby ja chlipiê zió³ka i przymuszam rodzinê? samcio da³ Ci taki przekaz? mo¿e który¶ z kolegów, hê? Zapewniam, ¿e nigdy nie wzi±³em tych zió³ek do ust, tak samo jak i inni cz³onkowie mojej rodziny. Co do jego dzia³ania - nie wiem, nie przygl±da³em siê tematowi [skuteczno¶ci dzia³ania] i w zwi±zku z tym nie wypowiada³em sê ani za ani przeciw. Wiêc nie rozumiem o czym do mnie mówisz.
Zamin zaczniesz rozliczaæ kogo¶ z niby wypowiedzianych s³ów/ dokonanych czynów upewnij siê czy na pewno chodzi o dan± osobê, bo o¶mieszasz siê. Chocia¿ nale¿a³oby siê ju¿ do tego przyzwyczaiæ...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 30, 2009, 08:22:36 » |
|
Arteq, wszyscy wiedz± ¿e chlipiesz zio³a, nie wypieraj siê Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 30, 2009, 08:29:33 » |
|
Nom jasne, ale co najwy¿ej chmielowe... Ale spokojnie czekam a¿ Kot wyt³umaczy siê bli¿ej z wypowiedzianego k³amstwa i z zarzutów o hipokryzjê. Czekam.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 30, 2009, 09:17:32 » |
|
Ha ha ha no to rozbawili¶cie mnie,usmia³am siê do ³ez. Solo gratulujê pomys³u !!! Arteq jakie te " zió³ka" chlipiesz ? bo ja np. lubiê chlipaæ zió³ka z rejonu ¯ywca
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 30, 2009, 09:28:38 » |
|
z tego kota to jest chyba niez³e zió³ko ;P
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 30, 2009, 09:48:49 » |
|
To czemu Artku zapijasz siê zió³kiem jaskó³czym,skoro En-Ki jest wytworem czyjej¶ wyobra¿ni Przecie¿ Enki nie wymysli³ jaskó³czego i to nie on pierwszy o tym pisa³ ))) Ojciec Klimuszko jako pierwszy a moze i nie pierwszy zachwala³ w³a¶ciwo¶ci jaskó³czego )) Tak wiec zió³ko mog± piæ zwolennicy Enki jak i zwolennicy ko¶ció³a katolickiego mozna uznaæ, ¿e jest polecane z 2 stron ))))) A ja polecm chmiel, dzia³a uspokajaj±co i rozlu¼niaj±co wiêksze ilo¶ci mog± nawet powodowaæ odmienne stany ¶wiadomo¶ci Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 30, 2009, 10:23:33 » |
|
Co jest bardzo niebezpieczne, mozna przeniesc sie w obloki, a woblokach to juz nie wiadomo co mozna spotkac, po powrocie na ziemie mozna widziec biale myszki i spotkac sie z diabelkiem, mysle ze ten diabelek tez bedzie wesoly.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2009, 10:24:16 wys³ane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 30, 2009, 11:14:14 » |
|
No w³a¶nie, cieszê siê, ¿e Wiki o tym wspomnia³a o o. Klimuszko - ja jako sceptyk by³bym ma³o wiarygodny. Tylko zastanawiam siê czy nie powinienem równiez obraziæ siê o okre¶lenie "chlipaæ". Rozumiem, ¿e w przypadku nazwania chlipaniem pop³akiwania by³oby ok. Natomiast czy nazwanie picia mianem chlipania nie podpada pod "zezwierzêcenie" cz³owieka? Wypada zapytaæ forumowego experta, tak¿e w tej dziedzinie - Kiarê - wszak mia³a do mnie ¿al o okre¶lenie marudzenia mianem pomiaukiwania... w przypadku... Kota Cieszê siê, ¿e temat wywo³a³ u¶miechy na twarzach i poprawi³ choæ na chwilê humor chocia¿ kilku osobom. Lubiê ludzi z poczuciem humoru. Szkoda tylko, ¿e Kot z powodu niechêci/nienawi¶ci uciek³ siê do k³amstwa i bezpodstawnych oskar¿eñ o hipokryzjê. Mam nadziejê, ¿e zachowa siê odpowiedzialnie i wyt³umaczy siê z napisanych s³ów.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 30, 2009, 12:33:38 » |
|
Chlipanie, to bezpo¶redni sposób pobierania p³ynu do ust za pomoc± jêzyka. Byæ mo¿e, ¿e jest to typowo zwierzêcy sposób picia, ale dotyczy on równie¿ cz³owieka. Je¶li chodzi o zio³a, to jaskó³czego ziela na pewno nie "wymy¶li³" Enki, tak samo jak katolicy nie mogli wymy¶liæ Boga, obydwa tematy nale¿± do ca³ej ludzko¶ci i s± ogólno ¶wiatowym dobrem. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 30, 2009, 13:05:04 » |
|
I tak kot zaliczy³ wtopê tzw. falstart
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 30, 2009, 13:27:46 » |
|
Nigdy nie twierdzi³em Mobiusie,¿e En-Ki wymy¶li³ jaskó³cze zielê.
Wiem o tym,¿e Ojciec Klimuszko dostrzeg³ warto¶æ tego ziela.
Jednak to za spraw± En-KI wiêkszo¶æ forumowiczów pozna³o to zielê i jego lecznicze w³a¶ciwo¶ci.
Sama receptura-na szklankê wody ³y¿eczka od herbaty,piæ dwa razy dziennie przez trzy miesi±ce,miesi±c przerwy i dalej trzy miesi±ce piæ-od En-Ki pochodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 30, 2009, 13:45:23 » |
|
Prawda? - czy fa³sz? Jaskó³cze ziele jest znane s³owianom od (prawie) zawsze... Takie zio³a jak: mniszek lekarski(zwyk³y mlecz), jaskó³cze ziele, pokrzywa, skrzyp, kwiat czarnego bzu, ratowa³y i dalej ratuj± ¿ycie wielu ludziom, tu nie potrzebna jest wiara, tylko do¶wiadczenie wielu pokoleñ. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 30, 2009, 14:29:59 » |
|
hmm... a na temat wyk³apanych oszczerstw ani s³owa...
Swoj± drog± ciekawa walka musi toczyæ siê w Kocie: czy doznaæ upokorzenia z powodu przegranego starcia ze znienawidzonym/bardzo nielubianym forumowiczem i przyznaæ siê do k³amstawa i odpowiedzialnie wypowiedzieæ s³owo "przepraszam", czy te¿ uparcie - pomimo oczywisto¶ci sytuacji i blama¿u - pog³abiaæ go trwaj±c w nim i daæ siê poznaæ jako oszczerca i gówniarz.
Jest jeszcze 3 opcja - Kot jest juz tak wyprany z poczucia przyzwoito¶ci i odpowiedzialnosæi za w³asne s³owa, ¿e uwa¿a, ¿e nic siê nie sta³o i na porz±dku dziennym jest oczernianie. To ju¿ wola³bym aby pozosta³ gówniarzem.
Ze znanych, przyjaznych i ogólnie dostêpnych zió³ zapomnieli¶cie jeszcze o pokrzywie.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 30, 2009, 14:43:12 » |
|
Pokrzywa jest na piedestale By³a, jest i bêdzie!!! Wystarczy poczytaæ Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 30, 2009, 14:49:21 » |
|
Tak, by³a wymieniona - nie zauwa¿y³em. Moja pomy³ka.
|
|
|
|
|
|
|
Hans Olo
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 30, 2009, 15:03:47 » |
|
I nikt nie zaraportowa³ - jak zwykle. Out!
|
|
|
|
|
|
|
|