Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:13:25

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Masz co¶ do mnie?!  (Przeczytany 198375 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #175 : Sierpieñ 24, 2009, 00:43:24 »

Je¶li kto¶ z Twoich bliskich Janneth pos±dzany o niegodziwo¶æ czêsto bedzie,to zarzut,¿e czêsto zwady szukasz bêdzie dla Ciebie krzywdz±cy.

Ty nie widzisz krzywdy mojej,bo nie obchodzi Ciê ona a reakcjê moj± oceniasz.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2009, 00:47:21 wys³ane przez kot » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #176 : Sierpieñ 24, 2009, 00:51:55 »

Cytat... "Za bardzo wra¿liwy na smrody ¦wiata tego jestem aby naraziæ siê na chwilow± utratê piêkna,które mnie otacza."

Kocie , prosisz o kulture na forum, stosuj ja tez  sam.
To jest bardzo obrazliwa wypowiedz.

Nie czujê siê tym mocno ura¿ony - niech sobie pisze, porównuje do smrodu. To tylko epitet bez pokrycia, pod wulgaryzm nie podpada - nie warto nawet machn±æ rêk±. Pragn±³ mnie "opierdzieliæ" ale zas³ania³ siê forum - chcia³em mu to umo¿liwiæ - jak zwykle uciek³.
Natomiast zarzutów o oszczerstwo nie odpuszczê tak ³atwo.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #177 : Sierpieñ 24, 2009, 01:04:04 »

£askawco ³aski Nie potrzebujê ani ekspertyzaTwoja znaczenia nie ma,bo w b³±d wprowadza,¿e niby mi³osierny jestes.

Oszczerc± s³usznie sam siê nazwa³e¶.

Ja inne z³e cechy Twoje zarzucam Ci ale widaæ,¿e ³agodnie je zdefiniowa³em,skoro ich nie podnosisz.

Niepodoba Ci siê jedynie epitecik,którym sam siê okre¶li³e¶.

¦miesznie to wygl±da Artuniu.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #178 : Sierpieñ 24, 2009, 01:39:52 »

A Ty Kiaro rozpaczliwie sprzymierzeñców szukasz?

Pomy¶l i postaraj siê wiêcej ¶wiat³a zobaczyæ w wypowiedzi mojej.

Interpretacja od Jako¶ci Twojej zale¿y.

Kocie ani rozpaczliwie ani nie rozpaczliwie  sprzymierzencow nie szukam.Mniemalam iz jestes fajny delikatny facet. A faceci takiego pokroju nie znizaja sie do fraz tego typu tylko dlatego iz okazja sie znalazla.
 Boje na wybujalosc elokfetna sa dla mnie ciutkie male, chociaz czasami komus uda sie mnie tez w to wciagnac. To wszystko.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2009, 01:40:34 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #179 : Sierpieñ 24, 2009, 06:15:51 »

oj Kocie Kocie
sam oskar¿asz o zdrabniania imion (wg mnie te¿ jest infantylne i nie powinno tu mieæ miejsca gdy¿ znaczenie zdrobnieñ zale¿y od kontekstu - a w wypowiedziach artqa ma to o¶mieszyæ imiennika - powinno to byæ zauwa¿one i jako¶ "ukrócone") ale sam stosujesz obra¼liwy styl

"kto pierwszy bez winy niech rzuci kamieniem"
stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 998

« Odpowiedz #180 : Sierpieñ 24, 2009, 09:56:56 »

Chcia³bym prosiæ o zakoñczenie tych s³ownych przepychanek.

Kocie - jednej sprawy nie zakoñczy³e¶ a ju¿ wdajesz siê w drug±?? Przepro¶ albo poka¿ dowody i sprawa bêdzie za³atwiona. Sprawdzi³em co sugerowa³e¶ i siê nie potwierdzi³o....

Je¿eli dalej chcecie siê przepychaæ to skoñczcie dyskusjê na PW.

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #181 : Sierpieñ 24, 2009, 10:23:16 »

Cytat: kot
Ja nic niestety nie zmieni³em siê Symeonie drogi od miesi±ca przynajmniej lub trzech.

Przepraszam Ciebie i innych za to ale zbyt krótki okres to na poprawê by³.
Najpierw by³e¶ przekonany, ¿e jestem Mor±, a potem ³udzi³e¶ siê tylko, ¿e nim jestem ¿eby tylko nie zmieniæ zdania.
Zaszed³e¶ daleko, a gdy okaza³o siê, ¿e nie masz racji to widaæ nie masz jaj, o czym ju¿ pisa³em, ¿eby przyznaæ siê do b³êdu.
I naucz siê wreszcie pisaæ po polsku bo Twojego be³kotu nie sposób jest czytaæ.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2009, 10:25:25 wys³ane przez Byt » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #182 : Sierpieñ 24, 2009, 11:18:19 »

Przepro¶ albo poka¿ dowody i sprawa bêdzie za³atwiona. Sprawdzi³em co sugerowa³e¶ i siê nie potwierdzi³o....
Du¿o ciê¿ej jest udowodniæ, ¿e kto¶ czego¶ nie powiedzia³, ni¿ udowodniæ, ¿e jednak powiedzia³. Dlatego zgodnie ze z³o¿on± deklaracj±  wyrêczê Kota [poniewa¿ znany jest ze swojej "chêci" i "szybko¶ci" w wyja¶nienianiu spraw] i przedstawiê cytaty z których bêdzie wynika³o ¿e samcio nawo³uje do datków, co jednocze¶nie bêdzie oznacza³o, ¿e Kot dopu¶ci³ siê k³amstwa i oszczerstwa wobec mnie.
W zamian oczekujê przyznania siê Kota do pope³nionego oszczerstwa i jasnych przeprosin [ze wzglêdu na upór trwania w k³amstwie i zarzucanie manipulacji] - je¿eli nie dojdzie do tego, oficjalnie proszê admina o wyci±gniêcie konsekwencji wedle w³asnego uznania z uwzglêdnieniem wystêpujacej recydywy...

Tyle ode mnie w tym temacie. Zamieszczê jeszcze wieczorem wspomniane cytaty - dowody.

PS. niestety z Kotem nie da siê wyja¶niæ nawet poprzez PW pewnych spraw. "Rozmowa" wygl±da tak samo jak na forum - najzwyczajniej upierdliwy, kluczy, a jego wiadomo¶ci nie nios± ¿adnej tre¶ci merytorycznej - zwyk³e ujadanie i szczeniackie zaczepki majace postaæ pojedynczych zdañ...
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #183 : Sierpieñ 24, 2009, 11:29:44 »

U¶miech U¶miech

I naucz siê wreszcie pisaæ po polsku bo Twojego be³kotu nie sposób jest czytaæ.

A mnie podoba sie sposób budowania zdañ przez Kota....jakby styl sciagn±³ z baroku.... U¶miech Chichot Chichot Chichot

Arteq....
Ja natomiast moge Ci udowodnic ,ze manipulacja s³owna  w przypadku innych osób Ci nie przeszkadza.Oczywiscie takze wieczorem,
teraz nie am czasu.

stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 998

« Odpowiedz #184 : Sierpieñ 24, 2009, 12:25:38 »

PS. niestety z Kotem nie da siê wyja¶niæ nawet poprzez PW pewnych spraw. "Rozmowa" wygl±da tak samo jak na forum - najzwyczajniej upierdliwy, kluczy, a jego wiadomo¶ci nie nios± ¿adnej tre¶ci merytorycznej - zwyk³e ujadanie i szczeniackie zaczepki majace postaæ pojedynczych zdañ...

...to po prostu ignoruj Mrugniêcie

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #185 : Sierpieñ 24, 2009, 13:01:45 »

Tak te¿ czyniê ;]
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #186 : Sierpieñ 24, 2009, 13:51:40 »

Cytat: Symeon
Przecie¿ usuniêto tylko tego posta, w którym obrazi³e¶ Artq'a. My¶lê, ze admini siê nie dadz± tak ³atwo oglupiæ, to by³a tylko stanowcza reakcja na powa¿ne z³amanie regulaminu.
Masz s³usznosæ: NIE DADZ¡ SIÊ.

Ale nie potrzebnie piszesz nieprawdê, ze tylko tego posta.
To Mo¿na po prostu sprawdziæ w ¶mietniku.
w którym¶ w±tku dok³adnie wyja¶ni³em, jakie okoliczno¶ci by³y splecione.

Pisz±c tê wiadomo¶æ, nie wiedzia³em, ¿e usuniêto ca³y za³o¿ony przez Ciebie temat "arteq i symeon w roli cenzorów na PCh". Uwa¿am, ¿e kto¶ dobrze zrobi³ usuwaj±c go. Usuniêto jeszcze parê innych Twoich postów, ale to dlatego, ¿e by³y nie na temat.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #187 : Sierpieñ 24, 2009, 20:08:11 »

Jak obieca³em tak i czyniê - poni¿ej przyk³ady nawo³ywania samcia/pch o datki [Przypomnê, ¿e Kot nazwa³ mnie oszczerc± gdy stwierdzi³em, ¿e samcio nawo³uje do datków]

Sesja 90:
PYTANIE: Czy Projekt Cheops ma szanse, zgodnie z ¿yczeniem, do grudnia 2012 roku zostaæ przeprowadzony z sukcesem i czy tym samym mo¿na unikn±æ katastrofy?

EN-KI: Jak bêdzie sukces – tak, bo Ziemia otrzyma ten klosz, to zabezpieczenie, o którym mówimy. Ale my, jako istoty duchowe, ci którzy spiesz± wam z pomoc±, a s± nazwani – ci "oni", albo UFO, nie maj± szansy pojawienia siê oficjalnie na Ziemi, bo wiadomo, co by siê z nimi sta³o. Wiêc sukces jest w waszych rêkach. Jeszcze co¶ wa¿nego powiem – bo wiem, ¿e te s³owa moje bêd± w eter, wypuszczone w eter. Dla nas, istot duchowych, wasza ziemska mamona znaczenia nie ma, ale bez tej ziemskiej mamony klucza nie wykopiemy. Wiêc w czym jest sukces? Pomy¶l... Bo tak mo¿e byæ, ¿e bli¿ej roku dwunastego, kiedy zabezpieczenia nie bêdzie, z tej waszej mamony zostanie tylko celuloza.

Sesja 88:
IWONA: Dziêkujê, kolejne pytanie.  Widaæ, ¿e Projekt jest bardzo wa¿ny.  Jakie s± przyczyny, ¿e tak trudno uzyskaæ pozwolenie na wykopaliska w Gizie?
EN-KI: A czy to takie trudne zrozumieæ?  Co dla was, istot ludzkich nawet na czas dzisiejszy, czas kiedy to, coraz to wiêksze zagro¿enie siê zbli¿a, co jest najwa¿niejsze?  Mamona!  I w³a¶nie ta mamona potrafi otwieraæ drzwi.  Potrafi tak¿e poró¿niæ - w³a¶nie mamona.  Brak tej mamony, wyliczanie ka¿dej „szczypty z³ota“ w³a¶nie powoduje to, ¿e czas siê wyd³u¿a.  Chcieli te¿ Arabowie sprawdziæ prawdomówno¶æ, predyspozycje medium – ze zdziwieniem patrz±cy na medium - sk±d ona to wszystko wie.  Czyli - Hawara jest przystankiem warunkowym. Nastêpnym przystankiem bêdzie Giza, ale niech odpowiedzialno¶æ za wykopaliska w Gizie wezm± wszyscy ludzie. Tak jak wszyscy chc± ¿yæ, tak jak wszyscy boj± siê umieraæ.  Wiêc, skoro kochacie ¿ycie pomy¶lcie – co powoduje opó¼nienie i co spowoduje przyspieszenie.  Mamona!

Sesja 86:
IWONA: Dziêkujê, nastêpne pytanie. Czy kontaktowali¶cie siê z Anthony Robbinsem – co on mówi na ten temat? On ma du¿o kontaktów z wielkimi tego ¶wiata. Sprawy finansowe nie powinny wtedy sprawiaæ k³opotów.

EN-KI: Czy dla nas, istot duchowych, sprawy finansowe s± najwa¿niejsze? A có¿ ja mówi³em? Czy szukanie najbardziej mo¿nych tego ¶wiata, którzy posiadaj± "górê z³ota" – czy ja mówi³em o "wdowim groszu", o tej energii "wdowiego grosza"? O to mi chodzi³o... O stworzenie tego ³añcucha dobrego serca, energii, a nie wyszukiwanie jednego, czy dwóch najbogatszych, którzy zainwestuj± i Faraon bêdzie wykopany, a reszta przykla¶nie: "I uda³o siê"... Zrozumcie moje s³owa... Chodzi o energiê ka¿dego z was, ¿eby ka¿dy z was mia³ tê cz±stkê pracy... cz±stkê energii przy wykopywaniu Faraona. I tu o ten "wdowi grosz" chodzi.

Sesja 84 [tutaj nowo³uje kumpel samcia - marduk, a Lucynka powtarza za nim]
BARBARA: Pyta jedna z osób, w czym le¿y problem, je¶li chodzi o uzyskanie funduszy na badania w Egipcie. Czy to oznacza, ¿e jest zbyt ma³a grupa osób wierz±cych?

MARDUK : Najlepiej, ¿eby to ta ma³a grupa zrobi³a, albo – albo szukajcie grupo milionerów, a my, te proste dziatki - zaczekamy… Co to jest? WYGODNICTWO! ZAROZUMIALSTWO! I WIDZENIE TYLKO CZUBKA W£ASNEGO NOSA! To jest to, co obserwujê – nie tylko tu w tym mie¶cie, ale na ca³ej Ziemi. Opiekun mówi³: "wdowi grosz" – nie chodzi o wdowi grosz – chodzi o serce! ¯eby poczuæ siê do obowi±zku dania co¶ z siebie. Dania tej kwoty z sakiewki. Trzymajcie te swoje sakiewki, mocno trzymajcie… Nied³ugo te wasze mamony warto¶ci posiadaæ nie bêd± – i co wtedy? I co dalej z tym zrobicie? Po roku 12-tym, problem w³a¶nie ten, zdobywania dóbr – nape³niania sakiewek – problemem nie bêdzie. Teraz macie pe³ne sakiewki. Nied³ugo rz±d og³osi upadek waszej mamony! I co wtedy? I co dalej z tym zrobicie? Tak, ¿e pomy¶lcie – co mia³ na my¶li mówi±c: "dajcie wdowi grosz - dajcie serce"… Tê cz±stkê niech ma ka¿dy w ratowaniu Ziemi. Czy to takie trudne do zorganizowania dla was, ludzi o ¶wiat³ych umys³ach? Zorganizowania zbiórki kwoty potrzebnej. Pomniki budujecie, piêkne pomniki! Teraz zapad³a decyzja, aby Królem by³a jedna Istota Duchowa. Czy tego Króla kto¶ siê zapyta³ o zgodê? Ma inne zajêcie. Zrobienie z tej Istoty Króla problemu nie rozwi±¿e. Problem rozwi±¿ecie sami, istoty ludzkie na ca³ej Ziemi. A ty, Barbaro, masz to udostêpniæ, niech moje s³owa - ostre, zimne s³owa - w eter pop³yn±!

Sesja 89:
PYTANIE: Bardzo dziêkujê, kolejne pytanie. Drogi En–Ki, kochany Przyjacielu. Czy zosta³a uzyskana energia "wdowiego grosza"? Po przeczytaniu dwóch ostatnich sesji – obawiam siê, ¿e jeszcze nie?

EN-KI: Có¿ mogê powiedzieæ na to pytanie?Oj... oj... oj... Prêdzej istoty ludzkie jeste¶cie w stanie daæ ten "wdowi grosz" temu, kto ¿ebrze pod ko¶cio³em, ni¿ daæ ten "wdowi grosz" na ratowanie Ziemi. I to niech bêdzie moj± odpowiedzi±.

Sesja 82:
BARBARA: Czy Chicago mo¿e w jaki¶ sposób pomóc Misji w Hawarze?

ISTOTA DUCHOWA: Ca³y czas jest mówione. Czy tylko Chicago? Ca³y ¶wiat powinien byæ zaanga¿owany – ca³y ¶wiat! Nie tylko prac±, ale i sakiewk±. Na dzieñ dzisiejszy to, co zosta³o uczynione, to rozpoczêcie – rozpoczêcie tego wa¿nego dzie³a, jak WYKOPALISKA. Ale – za wykopaliskami stoi ka¿dy z was, ka¿da istota ludzka ¿yj±ca na Ziemi! Bo wykopaliska to ¯YCIE! Twoje, twoich dzieci, twojej rodziny. I anga¿uj±c siê w t± Misjê Ratowania Ziemi - ka¿dy z was ratuje siebie i swoj± rodzinê! I je¶li w pewnym momencie nie wp³yn± odpowiednie fundusze – wykopaliska stan±. A za zatrzymanie wykopalisk, gdzie g³ow± zap³ac± ci, co dzisiaj podpisuj± umowê – bo, jak ju¿ wiecie "pod gilotynê" mo¿e pój¶æ jedna g³owa. T± g³ow±, która zapewni³a, ¿e znajd± siê fundusze, ¿e fundusze bêd± dostarczane tym, którzy pracowaæ bêd± – jest fundacja, gdzie dzisiaj ze zdziwieniem pytacie jeden drugiego: dlaczego "¦wiatowid"?

Mogê tak jeszcze d³ugo - zaprezentowany materia³ dotyczy tylko 10 sesji ze 101. My¶lê jednak, ¿e dowody z tego u³amka sesji s± wystarczaj±ce i widzimy, ¿e samcio nawo³uje o mamonê. Tym samym Kot k³ama³ zarzucaj±c mi oszczerstwo gdy stwierdzi³em "samcio nawo³uje o mamonê".

Dlatego tym samym ¿±dam przeprosin ze strony Kota za oczernianie mnie oraz przyznanie siê Kota do k³amstwa. poniewa¿ nie jest to pierwsze oszczerstwo Kota w stosunku do niewinnych osób proszê administracjê o wyci±gniêcie odpowiednich konsekwencji. Jak widaæ bezkarno¶æ Kota jeszcze bardziej go zachêca do pomówieñ i oszczerstw.
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #188 : Sierpieñ 24, 2009, 20:32:16 »

tyle ze nasz caly swiat jest oparty na"mamonie" i ciezko cos zalatwic gdy sie jej nie ma
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #189 : Sierpieñ 24, 2009, 20:39:58 »

Arteq, tracisz bardzo du¿o energii na zajmowanie siê Kotem. Lepiej zajmij siê sob±, a przyniesie Ci to same korzy¶ci.

Pozdrawiam Ciê  Chichot
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #190 : Sierpieñ 24, 2009, 20:46:37 »

tyle ze nasz caly swiat jest oparty na"mamonie" i ciezko cos zalatwic gdy sie jej nie ma
To nie by³o tematem tamtej dyskusji oraz powodem sporu i oszczerstw rzuconych przez Kota.
To chyba jasne, nie mieszajmy tematów.

Barbarax, dziêkujê za radê. Obieca³em doprowadziæ sprawê do koñca i to czyniê. Mam nadziejê, ¿e tak± tre¶ci± postu nie starasz siê "wyreklamowaæ" Kota z odpowiedzialno¶ci i tym samym przy³o¿yæ rêkê do przyzwolenia na miotanie oszczerstwami. Skoro ju¿ o Kocie - czy mo¿esz znale¼æ równie¿ jak±¶ radê i dla Kota, np. "nie ³¿yj"?
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #191 : Sierpieñ 24, 2009, 20:57:33 »

Artqu, a oto odpowied¼ na Twoj± pro¶bê:

"Kocie, po¶wiêcaj wiêcej uwagi sobie (lub bliskiej Ci istocie) ni¿ Artqowi, bo................szkoda energii"

Ch³opaki Mrugniêcie, ale motacie, a czas ucieka.

Pozdrawiam Artusia Chichot i Kotusia.Chichot
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #192 : Sierpieñ 24, 2009, 21:20:09 »

Arteq, tracisz bardzo du¿o energii na zajmowanie siê Kotem. Lepiej zajmij siê sob±, a przyniesie Ci to same korzy¶ci.

Pozdrawiam Ciê  Chichot

Barbarax, nawet nie próbuj bagatelizowaæ tej sprawy, wiem, ¿e zawsze bardzo chêtnie bronisz kota (co jest dla mnie troche podejrzane, ze zawsze akurat Ty), ale teraz tê sprawê trzeba doprowadziæ do koñca, nie powinno mu takie bezczelne zachowanie uj¶æ p³azem i powinien ponie¶æ konsekwencje.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #193 : Sierpieñ 24, 2009, 21:29:31 »

Symeon:)
Barbarax poprostu stara siê za³agodziæ sytuacjê i ja te¿ o to prosze Chichot Jednak myslê ¿e to sprawa miêdzy Kotem,a Artkiem i ty nie powiniene¶ byæ adwokatem Artka ani prokuratorem dla Kota,a raczej rozjemc± jak czyni to Barbarax. Zreszt± Artek  doskonale daje sobie radê sam.
Przepraszam ¿e siê wtr±cam Chichot Powtórzê za Basi±.....ch³opaki wyluzujcie trochê Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #194 : Sierpieñ 24, 2009, 21:32:42 »

Symeonie, wydawa³o mi siê, ¿e obu Panom zaproponowa³am to samo - aby sobie  po¶wiêcali wiêksz± uwagê.

A gdzie ja tu broniê Kota? Szok Szok Szok

A mo¿e to mi ju¿ siê pomiesza³o od czytania tych waszych przemy¶leñ?
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #195 : Sierpieñ 24, 2009, 21:47:17 »

A gdzie ja tu bronię Kota? Szok Szok Szok

Teraz rzeczywiście nie można nazwać tego obroną kota, przepraszam, że to zasugerowałem, ale wydaje mi się, że w innych wątkach go chętnie broniłaś.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2009, 21:47:35 wys³ane przez Symeon » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #196 : Sierpieñ 25, 2009, 01:36:38 »

Trol i trolowanie.
Trol , to osoba wchodzaca na forum podwazajaca wszystkie tresci , wszczynajaca sprzeczki awantury miedzy userami w celu odwrocenia uwagi od tematu dyskusji i rozmydlenia jej tresci.
Wowczas forum traci pierwotny cel , staje sie polem rozgrywek osobistych.
Trol nigdy nie pisze w temacie forumowych dyskusji , on tylko dewastuje tresc gdy nie jest zgodna z jego ideologja, ktora czesto jest ideologja zalozonego forum.
Czyli pojawiaja sie osoby na forum , ktore z racji ukrytych zalozen maja osobisty cel podwazania wszystkich trsci , ktore uwazaja w jakis sposob za szkodliwe dla wlasnej ideologji.
Oni nie oceniaja zazwyczaj zadnej tresci ( bo ona juz na wstepnie dla nich jest negatywna) , oni oceniaja autorow owych trsci. Podwazaja ich reputacje , osmieszaja i prowokuja do dyskusji ( czasami ostrych) , ktore zablokuja pisanie osoby ( niebezpiecznej ) zdaniem Trola.

Trolowanie , natomiast , to wszystkie posty , ktore nie maja wiekszego  zwiazku z tematem , a jedynie osmieszaja, ponizaja, oczerniaja swoja trescia autorow. Wprowadzaja calkowite odwrocenie od dyskusji w inna strone by wymusic przerwe w jej kontynuowaniu.
Posrednio , lub bezposrednio wymuszaja na userach nie propagowanie danego tematu , lub zlikfidowanie dotychczasowo istniejacego.
Taki troling moze w dlugotrwalej obecnosci TROLA calkowicie zmienic profil forum , ktore miast propagowac tresci zajmuje sie osobistymi rozgrywkami userow.
Kto jest TROLEM?  Nad tym tematem powina sie zastanowic administracja Forum Cheops, czy wyraza zgode na trolowanie troli?
Trol poswieca bardzo duzo czasu na bytnosc na forum , ale jego obecnosc nie podnosi jakosci dyskusji , a wrecz przeciwnie obniza je, tworzac ciagle utarczki miedzy userami i Trolem. On nie ma wybranej osoby , ktora mniej lubi. Kazda , ktora ma inny swiatopoglad niz prezetowana przez TROLa jest przez niego jednakowo atakowana.
 KTO JEST TROLEM nA CHEOPSIE? Niech kazdy odpowie sobie sam na to pytanie.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 25, 2009, 01:41:58 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #197 : Sierpieñ 25, 2009, 03:07:59 »

KTO JEST TROLEM nA CHEOPSIE? Niech kazdy odpowie sobie sam na to pytanie.

Robimy ankiete?Moim faworytem juz od dawna jest kot.
Debunkerem jest natomiast Stanley W.Dziwi fakt,ze jak kot
grasuje,to wszyscy moderatorzy "spia". Du¿y u¶miech
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 25, 2009, 03:09:58 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #198 : Sierpieñ 25, 2009, 09:16:33 »

Kiaro, ¶mia³o, po co ukrywaæ siê znowu za uogólnieniami - napisz wprost kto Twoim zdaniem jest trolem dla Ciebie - no oczywi¶cie poza mn±, bo jak przypuszczam tego jeste¶ "pewna". Skoro sama nawo³ujesz do konkretów podaj proszê nicki i nie zapomnij o konkretnym uzasadnieniu - juz Ci to proponowa³em. Wtedy - na podstawie DOWODÓW - admini zapewe wyrzuc± "troli" z forum i wreszcie odetchniesz. Znowu twierdzisz, ¿e na forum istnieje negatywna grupa - wcze¶niej "katolickich bojowników", teraz troli - ale nie potrafisz/nie chcesz podac KONKRETNYCH przyk³adów.

Nigdy o ¿adnym forumowiczów nie mysla³em jak o trolu. Zapewne nie przyjmujesz do swojej wiadomo¶ci, ¿e Twoje dzia³ania doskonale wpisuj± siê w wiele punktów przedstawionej przez Ciebie definicji trolowania.

Mam równie¿ kilka otwartych pytañ:
Czy trolowaniem/napa¶ci± na forumowicza jest pro¶ba o przedstawienie argumentów przemawiajacych za jego hipotez±?
Czy mo¿na traktowaæ tego typu pytania jako odci±gniêcie od tematu dyskusji?
czy jest w porz±dku gdy na postawione pytania zwi±zane z tre¶ci± postów autor kluczy b±d¼ unika odpowiedzi, a nastêpnie zarzuca innym rozmywanie tematów i przerywanie/blokowanie dyskusji?
Czy zasadnym jest próba weryfikacji wiarygodno¶ci osoby która jako uzasadnienie swoich hipotez najczêsciej podaje swoj± "wewnêtrzn± wiedzê" i odczucia?
Czy w takim razie mo¿na uznaæ jako personaln± napa¶æ na osobê przedstawienie dowodów, ¿e te odczucia i "wiedza" by³y mylne?
Czy jest dla wszystkich zauwa¿alna róznica pomiêdzy forum, blogiem a publikacj±?
Jaka jest definicja "ostrej dyskusji" i jakie sa dopuszczalne jej granice?
Czy rzetelno¶ci i odpowiedzialno¶æ jest jeszcze dla kogo¶ pozytywn± i po¿adan± warto¶ci±?

Dziêkujê.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #199 : Sierpieñ 25, 2009, 12:42:05 »

Klaro, czy¿bys próbowa³a wyrzuciæ z forum niewygodne dla Ciebie osoby? Czego sie boisz, dyskusji ? Tego, ¿e nie bêdziesz mog³a rzucaæ bezpodstawych oskar¿eñ pod adresem Ko¶cio³a kiedy my tu bêdziemy? Gdyby to wszystko o czym piszesz by³o prawd±, to napewno znalaz³yby siê jakie¶ przekonuj±ce dowody, nie atakowalaby¶ nas w ten sposób - napierw poprzez przedstawienie nas jako wyspecjalizowan± i wyszkolon± grupê a teraz jako forumowych troli. Nie odmawia³aby¶ odpowiedzi na zadawane przez nas trudne pytania i nie odsy³a³aby¶ po dowody do niedostêpnych dla nas ¼róde³. Ca³y czas zastanawiam siê czy Ty naprawdê w to wszystko o czym piszesz tak bardzo wierzysz, czy tylko starasz siê podstêpnie wprowadziæ w b³±d forumowiczów. Mo¿e kiedy¶ odesz³a¶ od Ko¶cio³a i teraz chcesz za wszelk± cenê udowodniæ sobie i innym, ¿e Ko¶ció³ jest nam niepotrzebny, bo nie praktykowaæ jest bardzo wygodnie. Jezus powiedzia³ jasno i wyra¼nie:
Ja jestem chlebem ¿ywym, który z nieba zst±pi³; je¶li kto spo¿ywaæ bêdzie ten chleb, ¿yæ bêdzie na wieki; a chleb, który Ja dam, to cia³o moje, które Ja oddam za ¿ywot ¶wiata.
Wtedy sprzeczali siê ¯ydzi miêdzy sob±, mówi±c: Jak¿e Ten mo¿e daæ nam swoje cia³o do jedzenia?
Na to rzek³ im Jezus: Zaprawdê, zaprawdê powiadam wam, je¶li nie bêdziecie jedli cia³a Syna Cz³owieczego i pili krwi jego, nie bêdziecie mieli ¿ywota w sobie.
Kto spo¿ywa cia³o moje i pije krew moj±, ten ma ¿ywot wieczny, a Ja go wskrzeszê w dniu ostatecznym.

Albowiem cia³o moje jest prawdziwym pokarmem, a krew moja jest prawdziwym napojem.
Kto spo¿ywa cia³o moje i pije krew moj±, we mnie mieszka, a Ja w nim.
Jak miê pos³a³ Ojciec, który ¿yje, a Ja przez Ojca ¿yjê, tak i ten, kto mnie spo¿ywa, ¿yæ bêdzie przeze mnie.
Taki jest chleb, który z nieba zst±pi³, nie taki, jaki jedli ojcowie i poumierali; kto spo¿ywa ten chleb, ¿yæ bêdzie na wieki.
Jan. 6:47-58 (Biblia warszawska)
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: