Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:01:21

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Masz co¶ do mnie?!  (Przeczytany 198366 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #200 : Sierpieñ 26, 2009, 18:57:36 »

Rozprawki o Jezusie przenios³em tu:

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2320.0

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #201 : Sierpieñ 30, 2009, 18:22:44 »

Szczerze mowiac wolala bym miec 100 razy kaplana za ziecia niz raz artqa.
Dlaczego? Bo kaplan jest CZLOWIEKIEM, ktory zmienia sie ewoluuje, doswiadcza , popelnia bledy, przyznaje sie do nich i wzrasta, moralnie, etycznie i duchowo.
Twoja opinia, Twoja wola. W ka¿dym razie ja nie zauwa¿y³em niestety "wzrostu" standardów u 718. Jak równiez wola³bym aby nikt na moim dziecku nie testowa³ tego typu "wzrastania".

Natomiast arteq jest zacietrzewionym fanatykiem , ktory widzi swoj czubek , nosa i walczy ze wszystkimi , ktorzy osmielaja sie miec inny poglad niz on na falsz i oblude  w KRK.
Kiaro, wielokrotnie ju¿ udowadnia³em Ci, ¿e nie jestem fanatykiem. Nie podpadam pod t± definicjê. Byc mo¿e jest to Twoje ¿yczenie, bo wtedy mog³aby¶ mnie ³atwiej "usadziæ".

Nie wazne ze czegos nie wiemy , kto wie wszystko? Nikt na ziemi. Wazne zebysmy ewoluowali poprzez dochodzaca do nas wiedze, a nie wsadzali jej kij w szprychy , by nie mogla dalej pojechac.
Wa¿ne, ale nie najwa¿niejsze. I jeszcze raz apelujê aby odró¿niaæ znaczeniowo wiedzê od hipotez. Nie broniê nikomu dostêpu jak równiez rozpowszechniania wiedzy. Wolê jednak aby hipotez nie przyjmowaæ jako prawdê, tym bardziej jezeli mamy do czynienia z poszlakami i to marnej jako¶ci zamiast dowodów, bo wtedy ³atwo popeda³owaæ na manowce. Czy nie zauwa¿asz, ¿e jedyne o co ustawicznie Ciê proszê to aby¶ w³a¶nie stosowa³a siê do w³asnych s³ów i nie twierdzia³, ¿e wiesz wszystko oraz to czego nie potrafisz udowodnic kaza³a nam przyjmowaæ jako jedyn± prawdê.

A rodzice tej dziewczyny sa po prostu obludnymi chpokrytami , ktorzy obnosza sie ze swoja wiara i moralnoscia jak w niedzielnych strojach do kosciola.Po mszy w domu pokazuja swoja twarz , beztialskich tyranow , ktorzy zdolni sa nawet dopreparowania falszywych dowodow przeciw osobie nielubianej i nie akceptowanej.
No ale coz , nalezy ich gloryfikowac , przeciez wszystko w imie "dobra " corki.... Cool, a nie wlasnego konfortu posiadania ziecia , tak "kraczacego" jak oni.
Dziêkujê Kiaro za kolejne odkrycie prawdziwej twarzy. Tyle pisa³a¶ o nieocenianiu, tyle o nie rzucaniu os±dów - szczególnie nie sprawdzonych. A tutaj proszê - walisz epitetami/stwierdzeniami i to z tzw. "grubej rury". No chyba, ¿e przebywa³a¶ z nimi d³u¿szy czas i to w ró¿nych okoliczno¶ciach [w ko¶ciele, w domu, w pracy, w¶ród ich znajomych]... Oczywi¶cie, ¿e nie przebywa³a¶, a strzykasz ¿ó³ci± i nienawi¶ci± o "uduchowiona" i "rozwiniêta" nauczycielko. Co z³ego zrobili Ci rodzice tej biednej dziewczyny? Jak widzê to wy³±cznie tym, ¿e s± - zgodnie z info 718 - katolikami. hmmm... z tego co jednak widzia³em u Ciebie to niestety wystarczy... No i wcale ich nie gloryfikowa³em - jak manipulujesz - wyra¼nie potêpi³em k³±mstwo którym byæ mo¿e zamierzaja siê pos³u¿yæ. Zastanawiam siê natomiast nad powodem a¿ takiej determinacji w "przegonieniu" 718, ¿e ojciec jest zdolny do tak nagannych kroków. Byæ mo¿e uzywa proporcjonalnych ¶rodków co "przeciwnik".

Zauwa¿, ¿e ja napisa³em swoje przypuszczenia popieraj±c je logicznymi argumentami, jednak nie znaj±c dok³adnie sytuacji [rodziców] za³o¿y³em pewien "margines bezpieczeñstwa" w ocenie na ewentualne nieco inny wygl±d spraw, dlatego u¿y³em s³ów "mo¿e" oraz "zapewne".

Ach, jeszcze ma³a uwaga - je¿eli ju¿ mieszasz kogo¶ z b³otem przy u¿yciu pewnych s³ów - sprawd¼ ich poprawn± pisowniê.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #202 : Sierpieñ 30, 2009, 18:31:38 »

arteg Ty NIGDY nie zauwa¿ysz wzrostu ¿adnego u mnie, bo ja siedzê na szczycie drzewa gdy Ty nawet nie widzisz po³owy tego drzewa - mocne porównanie chyba ale jak najbardziej prawdziwe, nie my¶lê, ju¿ tak abstrakcyjnie jak Ty i tyle...

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #203 : Sierpieñ 30, 2009, 18:46:19 »

Przyczyny mojej "¶lepoty" w postrzeganiu Twojego wzrostu uwa¿am za odmienne do podanych przez Ciebie. Mam jednak nadziejê, ¿e kiedy¶ bêdê w stanie je zauwa¿yæ.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #204 : Sierpieñ 31, 2009, 08:49:17 »

Oooo! pojawi³ siê mój ulubiebieniec - kapeæ 718 U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #205 : Sierpieñ 31, 2009, 09:55:22 »

Nick ma inny. Ironia, aluzja, uszczypliwo¶æ w celu unaocznienia pewnych spraw - rozumiem, ale czemu ma s³u¿yæ bezmy¶lna kpina? Zwyk³ym zaczepkom i prowokowaniem k³ótni o "pietruszkê"? Masz konkretne zarzuty/uwagi - napisz, poprzyj przyk³adami.

Po osobie zajmuj±cej eksponowane stanowisko ["dyrektora" firmy okre¶lanem jako lider w bran¿y farmaceutycznej  Mrugniêcie  ] oczekiwa³em czego¶ wiêcej ni¿ przedszkolne zaczepki...
stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

Wiadomo¶ci: 998

« Odpowiedz #206 : Sierpieñ 31, 2009, 10:28:08 »

Nick ma inny. Ironia, aluzja, uszczypliwo¶æ w celu unaocznienia pewnych spraw - rozumiem, ale czemu ma s³u¿yæ bezmy¶lna kpina? Zwyk³ym zaczepkom i prowokowaniem k³ótni o "pietruszkê"? Masz konkretne zarzuty/uwagi - napisz, poprzyj przyk³adami.

Po osobie zajmuj±cej eksponowane stanowisko ["dyrektora" firmy okre¶lanem jako lider w bran¿y farmaceutycznej  Mrugniêcie  ] oczekiwa³em czego¶ wiêcej ni¿ przedszkolne zaczepki...

zgadzam siê z Twoj± wypowiedzi±, dlatego odj±³em jeden pkt Markowi

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #207 : Sierpieñ 31, 2009, 10:36:57 »

arteq, daj sobie spokój - da³e¶ mi siê poznaæ po paru ostatnich mesg. przes³anych na priva. dyskusjê z tob± uwa¿am za bezcelowe co zreszt± ci napisa³em
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #208 : Sierpieñ 31, 2009, 10:48:14 »

O co prosi³em i jak by³o - obaj wiemy. Poniewa¿ by³a to Twoja prywatna korespondencja winien jestem dyskrecjê i dlatego nie bêdê wyci±ga³ niczego z niej na forum ani te¿ snu³ insynuacji.

Dyskutowaæ oczywi¶cie ze mn± nie musisz, co jednak nie zabrania mi wypowiadaæ w³asnego zdania na forum.
stolo

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 13

Wiadomo¶ci: 998

« Odpowiedz #209 : Wrzesieñ 02, 2009, 06:13:43 »

By zakoñczyæ spór pomiêdzy forumowiczami Kot i Arteq :

Moim zdaniem zarzut "oczerniania" nie jest na tyle obra¼liwy aby wymaga³ jaki¶ szczególnych wzglêdów.
Jest natomiast sprawa zwi±zana z sam± wypowiedzi± dotycz±c± datków.

W tym wzglêdzie Arteq wykaza³, ¿e Kot nie mia³ racji napinaj±c siê, jakoby Samuel (En-Ki) nie nawo³ywa³ do wsparcia finansowego ca³ego przedsiêwziêcia.

Wnioskujê zatem aby Kot przyzna³ siê (publicznie) do faktu, i¿ nie mia³ racji i nies³usznie zarzuci³ Artkowi "oczernianie" (mo¿e jakie¶ "przepraszam" do tego?)

Na przysz³o¶æ proszê o unikanie takich utarczek - bo widzê, i¿ w innym w±tku wzajemna niechêæ znowu narasta Smutny

"Jutro to dzi¶, tyle ¿e jutro"

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #210 : Wrzesieñ 02, 2009, 08:13:47 »

Drogi Stolo!!

Jeste¶ dalej pod wp³ywem manipulacji Artqa,skoro poraz kolejny inaczej ni¿ trzeba przedstawiono Ci moje intencje.

Ja nigdy nie powiedzia³em,¿e En-Ki nie nawo³ywa³ do wsparcia finansowego PCh.

Za co mam wiêc przepraszaæ i kogo?

Najpierw Arteq k³ama³,¿e nazwa³em go oszczerc±.

Okaza³o siê,¿e k³ama³.

Nie przeprosi³ mnie ale ja od niego nie chce przeprosin,bo one z³± energiê by mia³y.

Teraz wmawia mi siê,¿e ja twierdze,ze En-Ki nie prosi³ nigdy o wsparcie.

To kolejne k³amstwo Artka.

Nie chcê zaznaczam ¿adnych przeprosin.

Jedynie,co powiedzia³em w jego kierunku,to to,¿e oczernia PCH i dodam,¿e wielu ludzi na tym

forum do¶wiadczy³o rónie¿ tego w±tpliwego od niego zaszczytu.

Je¶li nie mam racji,to proszê o pe³ny cytat mojej wypowiedzi bez manipulacji.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #211 : Wrzesieñ 02, 2009, 09:40:17 »

Tak, to ja pierwszy u¿y³em s³owa "oszczerca" w dyskusji. kot uzy³ go dopiero pó¼niej pisz±c "s³usznie nazwa³e¶ siebie oszczerc±". U¿y³em s³owa "oszczerca" jako okre¶lenie osoby dopuszczaj±cej siê "oczerniania". S³owa "oczernianie" i "oszczerstwo" s± synonimami. W jêzyku polskim po prostu nie istnieje rzeczownik utworzony od czasownika "oczerniaæ". Rzeczownik najblizszy zanczeniowo dla s³owa "oczerniaæ" to w³a¶nie "oszczerca" b±d¼ "k³amca". Je¿eli macie obiekcje to proszê, spróbujcie utworzyæ rzeczownik od s³owa "oczerniaæ"... i od razu dodam, ¿e "oczerniacz" nie wystêpuje, mozna zaliczyæ go co najwy¿ej do neologizmów. Dla prównania od rzeczownika "rybak" nie istnieje czasownik okre¶lajacy czynno¶æ - nie ma s³owa "rybaczyæ", jest ³owiæ. Dlamnie to oczywiste, byæ moze nie dla wszystkich - byc mo¿e powinienem te wyjasnienia umiesciæ wcze¶niej w w±tku. Tutaj lezy moja wina.
Je¿eli uwa¿acie, ¿e nieprawid³owe i k³amliwe jest pos³u¿enie siê rzeczownikiem "oszczerca" jako nazw± osoby "oczerniajacej" innych to mozna przyjaæ wtedy ¿e k³ama³em, ale to tak samo jakby zarzuciæ komus, ¿e w po¶cie osobê ³owi±c± ryby nazwa³ w³a¶nie rybakiem, a we wcze¶niejszej dyskusji to konkretne s³owo nie pad³o.
W kontek¶cie tego Kot nie u¿y³ jako pierwszy tego konretnego s³owa "oszczerca" - zrobi³em to ja zgodnie z powy¿szymi wyjasnieniami.

Zwróce tylko uwagê na to, ¿e w nawiazaniu do zarzutów Kota wobec mnie, prosi³em o wyt³umaczenie siê ze s³owa "oczernia" [oszczerca - pad³o znacznie pó¼niej], czego oczywi¶cie nie zrobi³:
Zadam konkretne pytanie: w czym oczerniam? Jasno odpowiedz - bo zarzuci³e¶ mi oczernianie w konkretnym przypadku - nawo³ywaniu samcia do datków. Widzê niestety, ¿e ju¿ siê wijesz i próbujesz wywin±æ z odpowiedzialno¶ci.

Krótko: mówi³e¶ prawdê czy k³ama³e¶ z tym oczernianiem przeze mnie samcia?

S³ówa Kota:
Ja nigdy nie powiedzia³em,¿e En-Ki nie nawo³ywa³ do wsparcia finansowego PCh.

Za co mam wiêc przepraszaæ i kogo?

s± bezczelne w nawi±zaniu do jego wypowiedzi:
Ja jedynie zareagowa³em wcze¶niej na bezczelne próby Arteqa w oczernieniu Samuela,¿e za mamon± nawo³uje aby do PCh trafia³a.

tyle ode mnie. Uwa¿am, ¿e dalszy komentarz ostatnich dwóch cytatów jest ca³kowicie zbêdny.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #212 : Wrzesieñ 02, 2009, 12:24:12 »

No to witamy w k±ciku prof. Miodka... U¶miech Wyk³ad wielce pouczaj±cy aczkolwiek zupe³nie zbêdny. Adwersarz i tak nie zrozumie, t³umacz± siê winni a karawana idzie dalej. Swoja drog± kiedy czyta siê twoje posty to cz³owiek dochodzi do wniosku ¿e musisz byæ bardzo zakompleksionym albo bardzo niedowarto¶ciowanym cz³owiekiem.

Dowarto¶ciowujesz siebie czy starasz siê umoralniaæ innych? Po ponad trzech tygodniach wróci³em z urlopu a ty jak zdarta p³yta nadajesz ci±gle to samo. Nie zbrzyd³o ci? Gdyby¶ by³ madrzejszy da³by¶ spokój trzczym dyskusj± z kotem - sorry jakim dyskusjom, przecie¿ tego nie mo¿na nazwaæ dyskusj±, nawet dialogiem - to monolog, do¶æ kiepski zreszt±.

A PANA moderatora poproszê o kolejny -1 punkcik za obra¿anie na forum U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 02, 2009, 12:41:16 wys³ane przez marek324 » Zapisane
Sobek
Go¶æ
« Odpowiedz #213 : Wrzesieñ 02, 2009, 12:41:44 »

Ja nie jestem w temacie i nie mam zamiaru byæ, bo mi siê wydaje, ¿e gdybym nawet przeczyta³ te dziewiêæ podstron, to by mi to nie wiele da³o...

Artku, ciê¿ko mi to przyznaæ, ale stwierdzam, ¿e swój pesymizm "wyssa³e¶ razem z mlekiem matki" i mam nadziejê, ¿e równie stanowczo i pesymistycznie podchodzisz nie tylko do PCH, ale i do wszystkich dziedzin (swojego) ¿ycia oraz ca³ego ¶wiata.

Kocie, fajnie ¿e starasz siê broniæ przed(trzeba to przyznaæ) czasami nadmiernymi i nies³usznymi atakami ze strony "pesymistycznie nastawionych forumowiczów". Wszystko fajnie i piêknie, ale nie zauwa¿y³e¶, ¿e staj±c "po stronie dobra" robisz to w negatywny sposób. Chodzi mi o energiê, któr± dajesz z siebie prowadz±c dyskusjê na forum.

Aby zobrazowaæ moje s³owa proponujê siê przyjrzeæ karcie do gry Illuminati:

Edit:
podaje linka, bo obrazek mi sie nie wklei³..

http://thetruthandlight.files.wordpress.com/2008/10/kill_for_peace.jpg

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 02, 2009, 19:30:58 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #214 : Wrzesieñ 02, 2009, 12:43:25 »

Arteq!!

Nadal k³amiesz.

Podobno ja mówi³em,¿e En-Ki nigdy nie nawolywa³ do wsparcia finansowego PCh.

To jest k³amstwo,¿e tak twierdzi³em.

Nadal twierdzê,¿e oczerniasz PCh-choæby w sposobie przekazywania informacji o pro¶bie wsparcia PCh.

Sposób,o którym mówiê ma na celu zasugerowanie,ze PCh dzia³a dla pieniêdzy a nie dla celu wy¿szego.

Zabieraj±c g³os w tym temacie w ten w³a¶nie sposób oczerniasz PCh.

Wiêc twierdzenie moje,¿e oczerniasz jes jaknajbardziej aktualne.

Drogi Sobku!!

Ja mam ¶wiadomo¶æ negatywnej energii,która towarzyszy takim potyczkom.

Dzia³aj±c w tej ¶wiadomo¶ci mam prze¶wiadczenie,¿e jednak warto po¶wiêciæ co¶ aby efekt pewien uzyskaæ.

Je¶li nikt nie zareaguje na pewne zachowania,to stan± sie one norm± i szanse na obiektywn± ocenê -przez cenzorów artkowych zaprzepaszczona bêdzie.

Kto zabierze g³os w sprawie,gdy taki cenzor opinii ludzkich zgani pogl±dy nasze i bezkarny wykosi ca³e grono?

Nie jeste¶my bezbronnym stadkiem baranków na odstrza³ pogl±dów przeznaczonych.

Przyk³adem jest wczorajsz potraktowanie Wiki,która wrêcz upodlona mia³a zostaæ przez takiego jednego cenzora za to,ze kawa³ek swojego problemu szczerze przedstawi³a.

Zrobi³ to cenzor za jej pogl±dy.

Jednocze¶nie opisuj±c,jak on t± swoj± kocha i kocha.

Jak on potrafi kochaæ.

Nie twierdzê,¿e wszyscy na chamstwo powinni reagowaæ podobnie do mnie.

Ale my¶lê,¿e dla równowagi zapêdy niektórych trzeba gasiæ,bo na g³owê nam nied³ugo narobi± bezwstydnie siê obna¿ajac. U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 02, 2009, 13:07:32 wys³ane przez kot » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #215 : Wrzesieñ 02, 2009, 13:14:15 »

Kocie, powiniene¶ siê przyznaæ, ¿e nie mia³e¶ racji. Przecie¿ wcze¶niej napisa³e¶, ¿e twierdzenie, ¿e Samuel nawo³uje za mamon± dla PCh to oczernianie Samuela. Arteq wykaza³ cytuj±c kilka wypowidzi Samuela z sesji, ¿e faktycznie nawo³ywa³ do przekazywania pieniêdzy dla PCh. Wiêc powiniene¶ post±piæ jak mê¿czyzna i przeprosiæ.

Drogi Stolo!!

Jeste¶ dalej pod wp³ywem manipulacji Artqa,skoro poraz kolejny inaczej ni¿ trzeba przedstawiono Ci moje intencje.

Sk±d my to znamy, najpierw Phirioori napisa³, ¿e administracja/moderatorzy zostali przez nas og³upieni, a teraz Ty piszesz, ¿e Stolo zosta³ przez Artqa zmanipulowany. Administracja i moderatorzy nie s± tak podatni na nasze wp³ywy.

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #216 : Wrzesieñ 02, 2009, 13:21:20 »

Wynika to z tego,¿e Arteq pisze do Stolo na mnie skargi a Stolo wymaga ode mnie wyjasnieñ.

St±d ten tekst,bo to jest ci±g dalszy moich wyja¶nieñ.

Wcze¶niejsze oskar¿enia okaza³y sie nieprawdziwe,wiêc pojawi³y sie nastêpne.

St±d piszê do Stolo,¿e dalej jest pod wp³ywem...
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 02, 2009, 13:21:39 wys³ane przez kot » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #217 : Wrzesieñ 02, 2009, 13:22:51 »

o rany, ale ¿enada...
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #218 : Wrzesieñ 02, 2009, 13:48:46 »

Poprosi³em Ciebie o wyt³umaczenie siê z zarzutów skierowanych do mnie - nie zrobi³es tego, wiêc poprosi³em Stolo o wyjasnienie - tyle. Co w tym dziwnego, ¿e Stolo poprosi³ Ciê o wyjasnienia? To oczywiste je¿eli chce siê byc obiektywnym.

Kocie zamiast sugerowaæ wp³ywy po prostu dyskutuj merytorycznie i tyle. Najpierw sam wielokrotnie szukasz zaczepek, potem uciekasz, a na koñcu pop³akujesz jak Ci to ¼le i wszyscy s± przeciw Tobie...

Sobek, to Twoja opinia, wiêc nie powiniene¶ mieæ przykro¶ci i problemu z jej wyg³oszeniem. Pesymist± nie jestem, a pch po prostu w wielu miejscach k³amie.

Marek324 - wysmia³es mnie porównuj±c do Miodka - ok. Szkoda tylko, ¿e potem nie odnios³es siê merytorycznie do wyja¶nieñ, nie wskaza³es gdzie siê mylê. Ironia o minusach jest zbêdna - przypuszczam, ¿e doskonale wiesz kiedy obra¿asz dla zasady np. "kapeæ", a kiedy wyra¿asz opiniê, nawet negatywn± czy z³o¶liw±.
Szkoda, ¿e nie jestem w stanie sprostaæ "dyrektorskiemu" poziomowi dyskusji.

tyle ode mnie w temacie.

Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #219 : Wrzesieñ 02, 2009, 13:50:08 »

Wcze¶niejsze oskar¿enia okaza³y sie nieprawdziwe,wiêc pojawi³y sie nastêpne.

Masz na my¶li Twoje oskar¿enia pod adresem Byta, Marka i Lindy o to, ¿e s± Mor±? Rzeczywi¶cie okaza³y siê nieprawdziwe, natomiast teraz pojawi³o siê kolejne Twoje oskar¿enie, tym razem pod adresem Artqa, ¿e bezczelnie oczernia Samuela, mówi±c prawdê.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #220 : Wrzesieñ 02, 2009, 13:52:02 »

Jeste¶ coraz bardziej..... .

Nie mogê tego napisaæ,bo skarga bêdzie i wyja¶nieniom moim nie bêdzie koñca.

Podsumowuj±c okaza³o sie,¿e po prostu K³amiesz zarzucajac mi pewne sprawy.

K³amie k³amca. U¶miech U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #221 : Wrzesieñ 02, 2009, 14:23:03 »

No to witamy w k±ciku prof. Miodka... U¶miech Wyk³ad wielce pouczaj±cy aczkolwiek zupe³nie zbêdny. Adwersarz i tak nie zrozumie, t³umacz± siê winni a karawana idzie dalej. Swoja drog± kiedy czyta siê twoje posty to cz³owiek dochodzi do wniosku ¿e musisz byæ bardzo zakompleksionym albo bardzo niedowarto¶ciowanym cz³owiekiem.
Ja ten "wyk³ad" postrzegam nieco inaczej. Arteq'a zawsze cechowa³a rzeczowo¶æ. Jak nikt inny potrafi dowie¶æ swoich racji popieraj±c je mocnymi argumentami. Nie nazwa³abym tego t³umaczeniem siê winnego, on po prostu potrafi powiedzieæ co ma na my¶li i to racjonalnie poprzeæ. W dyskusji bêdzie zawsze górowa³ nad kim¶, kto s³owa rzuca na wiatr. Przy czym zaznaczam (dla ¶wiêtego spokoju), ¿e nie nazywam w ten sposób Kota, bo problematyki sporu miêdzy nimi nie znam dok³adnie i wniosków z tego wyci±gaæ nie zamierzam.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #222 : Wrzesieñ 02, 2009, 14:44:42 »

radzi³bym uwa¿aæ z wszelkimi uwagami co do moderowania

po pierwsze moderatorzy wykonuj± olbrzymi± pracê by to forum wygl±da³o porz±dnie i by³o czytelne

a po drugie - maj± ró¿ne pogl±dy ale w mojej ocenie s± do¶æ obiektywni i trze¼wo oceniaj± sytuacjê

je¶li kto¶ nie ma racji niech po prostu siê przyzna, przeprosi i poka¿e w ten sposób swoj± dojrza³o¶æ

pamiêtajcie ¿e "errare humanum est" i ka¿dy ma prawo do b³êdów
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #223 : Wrzesieñ 02, 2009, 14:51:56 »

Racjonalno¶æ i rzeczowo¶æ Artqa jest wzorcem, którego nie poleci³bym nawet dzieciom swoich wrogów Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #224 : Wrzesieñ 02, 2009, 14:59:34 »

hmmm jak dot±d arteq sprawia u mnie wra¿enie bardzo racjonalnego rozmówcy - logicznie kieruje siê argumentami (nigdy ad personam) i wyci±ga poprawne wnioski z tocz±cej siê dyskusji

wtedy zazwyczaj adwersarz gubi trop, kluczy w dyskusji, szuka argumentów zastêpczych, atakuje osobê a nie pogl±dy itd

przykre to...
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: