Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 17:02:55

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 27 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Masz coÂś do mnie?!  (Przeczytany 206023 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kot
Gość
« Odpowiedz #225 : Wrzesień 02, 2009, 15:03:39 »

JakoÂś te argumenty ostatnio na kÂłamstwie byÂły budowane.

Jak sie ktoœ nie wgryzie w temat,to mo¿e odnieœÌ do niego pozytywne wrazenie.

Ale oczywiÂście,jak ktoÂś siĂŞ nie wczyta.

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #226 : Wrzesień 02, 2009, 15:05:15 »

JakoÂś te argumenty ostatnio na kÂłamstwie byÂły budowane.

Jak sie ktoœ nie wgryzie w temat,to mo¿e odnieœÌ do niego pozytywne wrazenie.

Ale oczywiÂście,jak ktoÂś siĂŞ nie wczyta.

tzn chodzi Ci o to, Âże twierdziÂłeÂś Âże Enki nie zbiera skÂładek?
kot
Gość
« Odpowiedz #227 : Wrzesień 02, 2009, 15:14:56 »

Widzisz,jak on tobÂą zmanipulowaÂł?

Nigdy nigdzie tak nie twierdziÂłem ale on uzyskaÂł efekt,ze ÂłyknÂąlÂłeÂś tÂą faÂłszywÂą wiedzĂŞ niczym gĂŞÂś kluskĂŞ.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #228 : Wrzesień 02, 2009, 15:22:48 »

a czy to nie Twoje sÂłowa?

Ja jedynie zareagowaÂłem wczeÂśniej na bezczelne prĂłby Arteqa w oczernieniu Samuela,Âże za mamonÂą nawoÂłuje aby do PCh trafiaÂła.

Ona jest dla PCh do realizacji zadania potrzebna,wiĂŞc nikt nie twierdzi,Âże jej nie przyjmie.
Symeon
Gość
« Odpowiedz #229 : Wrzesień 02, 2009, 15:40:35 »

Kocie, napisaÂłeÂś, Âże Arteq prĂłbowaÂł oczerniaĂŚ Samuela twierdzÂąc, Âże Samuel namawia do finansowania PCh. ByĂŚ moÂże nie rozumiesz znaczenia sÂłowa "oczerniaĂŚ" def: "oczerniaĂŚ - rozgÂłosiĂŚ o kimÂś nieprawdziwe informacje, przedstawiajÂące go w niekorzystnym Âświetle" http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2492586
A wiĂŞc piszÂąc o rzekomym oczernianiu Samuela przez Artqa, nie miaÂłeÂś racji, poniewaÂż Samuel - jak to wykazaÂł Arteq - rzeczywiÂście "nawoÂływaÂł za mamonÂą" dla PCh.
Nie kompromituj siê jeszcze bardziej i przyznaj siê do b³êdu.
kubraczek
Gość
« Odpowiedz #230 : Wrzesień 02, 2009, 15:46:34 »

nie umiecie czytaĂŚ ze zrozumieniem (oczywiÂście co nie ktĂłrzy).
Kocie z ca³ym szacunkiem.....twoj¹ lini¹ obrony powinno byÌ zbicie argumentów Arteq. Pytasz jak? Otó¿ trzeba by³o choÌ pokrótce przeprowadziÌ analizê s³owa mamona, jego wystêpowania (chocia¿ by w Biblii) a nastêpnie przedstawiÌ jego negatywny wydŸwiêk.
RĂłwnoczeÂśnie proponowaÂł bym abyÂś podkreÂśliÂł w swoich wypowiedziach, Âże samuel prosi o datki na zaspokojenie statutowych celĂłw PCh oraz rzecz jasna na wykopki - przy okazji zbiÂł bym przypuszczalne ataki i podaÂł sytuacjĂŞ finansowania innych podobnych przedsiĂŞwziĂŞĂŚ z mocnym uwypukleniem wszelkich wykopalisk. NastĂŞpnie zaprezentowaÂł bym "po Âłebkach" sytuacjĂŞ finansowÂą PCh oraz szacowane koszty wykopalisk (na kaÂżdym sympozjum z udziaÂłem pana A. WĂłjcikiewicza jest o tym mowa - a sÂądzĂŞ Âże jako ultra-zwolennik byÂłeÂś na takowym nie raz). Na prawdĂŞ wystarczy troszkĂŞ siĂŞ przygotowaĂŚ i masz Arteq na widelcu tym bardziej, Âże On tak samo jak i Ty gra juÂż tylko na emocjach i podaje w tym przypadku Âłatwe do odparcia argumenty. ZresztÂą oboje jesteÂście fanatykami a tacy ludzie sÂą najgorsi.
Nie mniej jednak pozdro i przejrzenia na oczy ÂżyczĂŞ co bardziej zakutym umysÂłom. DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #231 : Wrzesień 02, 2009, 15:56:44 »

WymyÂśl jednak lepsze argumenty. Sednem sprawy jest to "czy samuel nawoÂłuje do finansowania pch", a nie "co nim kieruje i na co maja te Âśrodki byc przeznaczone". Sprawa dotyczy FAKTU nawoÂływania do przekazywania finansĂłw na rzecz pch, a nie pobudek.
kubraczek
Gość
« Odpowiedz #232 : Wrzesień 02, 2009, 16:38:34 »

AleÂż nie chodzi mi o to Âżeby Ciebie przekonaĂŚ, okazuje siĂŞ bowiem, Âże to opinia publiczna a w naszym przypadku uÂżytkownicy forum i ich odczucia sÂą decydujÂące w tej batalii. Powtarzam, Âże Kot nie powinien mieĂŚ na celu przekonania Twojej osoby do swych koncepcji, ale innych - dziĂŞki temu nawet jeÂżeli masz racjĂŞ to "przegrasz" - panimaju?? MrugniĂŞcie
No i ciÂąg dalszy moich dywagacji (zaznaczam Âże to ostatni post w tym temacie - ot taki wyjaÂśniajÂący): przyznanie racji temu Âże Samuel prosi o finansowanie PCh nie rĂłwna siĂŞ Twojemu pojĂŞciu faktu. Inteligentny i pozbawiony w dyskusji emocji oponent z palcem we du..e tak przedstawi to co Ty chcesz usÂłyszeĂŚ, Âże okaÂże siĂŞ Âże jesteÂś ignorantem i wichrzycielem. Wystarczy, Âże zacznie uÂżywaĂŚ moich wczeÂśniejszych argumentĂłw + ewentualnie innych aby potwierdziĂŚ Twoje chorobliwe podejÂście do sprawy, ale wtedy i tylko wtedy (takie zdanie matematyczne) kiedy sam nie jest ultra-zwolennikiem w gorÂącej wodzie kÂąpanym. DuÂży uÂśmiech
Zreszt¹ o czym my tu gadamy - o walce kogutów z dwóch ró¿nych podwórzy Jêzyk
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #233 : Wrzesień 02, 2009, 17:08:34 »

mylisz siĂŞ

fakty sÂą faktami i bez ÂświadkĂłw i bez interpretacji ÂświadkĂłw
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #234 : Wrzesień 02, 2009, 17:19:05 »

Kubraczku, a moÂże to chodzi o celowe tworzenie tematĂłw zastĂŞpczych, a tymczasem czas leci?

PodtrzymujĂŞ swoje stanowisko, Âże Kot jest jedynÂą osobÂą na tym forum, ktĂłra poÂświĂŞca swoje dobre imiĂŞ w obronie PCh. Kocie, podziwiam CiĂŞ za Twoje przeciwstawianie siĂŞ praniu mĂłzgĂłw.

Artqu, w zaleÂżnoÂści od tego, ile wÂłoÂżysz wysiÂłku, to TwĂłj upragniony argument przybĂŞdzie do Ciebie i wtedy Twoje argumenty nie bĂŞdÂą dla niego rzeczowymi argumentami, bez wzglĂŞdu na to jak rzeczowo i logicznie wedÂług Ciebie bĂŞdziesz je przedstawiaÂł.
ÂŻyczĂŞ Ci oczywiÂście wszystkiego najlepszego.
Artqu, pozwól, ¿e Ciê ubiegnê i od razu podam Ci rzeczowe dowody, których za chwilê zapewne za¿¹dasz, otó¿ s¹ one w..............Twoich postach.

Pozdrawiam wszystkich, a szczegĂłlnie Ciebie ARTQU. UÂśmiech Chichot DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #235 : Wrzesień 02, 2009, 18:03:24 »

Ju¿ siê dzieje to co myœla³em, ¿e bêdzie póŸniejsz¹ broni¹ pch i jego zwolenników: "z³apani za rêkê mówi¹: to nie nasza rêka".
A Kubraczek przytakuje mĂłwiÂąc, Âże fakty moÂżna "zmanipulowaĂŚ" i wykpiĂŚ siĂŞ z nich kÂłamliwym sposobem. Nadal jednak fakt pozostanie faktem, bez wzglĂŞdu co postaramy siĂŞ uczyniĂŚ aby go zatuszowaĂŚ, a prawda wyjdzie na jaw, bez wzglĂŞdu na to jak dÂługo bĂŞdzisz "grzebaÂł palcami w swojej d...ch". [cytat z Twojego postu - mam nadziejĂŞ, Âże nie przeszkadza Ci...]

Kubraczku, a moÂże to chodzi o celowe tworzenie tematĂłw zastĂŞpczych, a tymczasem czas leci?
Tylko dyskutujemy - nikt za rĂŞce naszej dzielnej ekipy nie trzyma. Ba - sam wielokrotnie prosiÂłem - pokaÂżcie efekty, dotrzymajcie sÂłowa.

PodtrzymujĂŞ swoje stanowisko, Âże Kot jest jedynÂą osobÂą na tym forum, ktĂłra poÂświĂŞca swoje dobre imiĂŞ w obronie PCh.
MoÂże nie jedynÂą, ale "dobre imiĂŞ" zaprzedaÂł na rzecz pch.
Barbarax - Âżeby nie byÂło niedomĂłwieĂą - moÂżesz sprecyzowaĂŚ termin "dobre imiĂŞ"? Bo mam wÂątpliwoÂści czy mĂłwimy o tych samych standardach.

Artqu, w zaleÂżnoÂści od tego, ile wÂłoÂżysz wysiÂłku, to TwĂłj upragniony argument przybĂŞdzie do Ciebie i wtedy Twoje argumenty nie bĂŞdÂą dla niego rzeczowymi argumentami, bez wzglĂŞdu na to jak rzeczowo i logicznie wedÂług Ciebie bĂŞdziesz je przedstawiaÂł
SÂłoĂące, aleÂż teraz pokazujemy FAKTY - niezaprzeczalne i niezbite. Z argumentami moÂżna zgodziĂŚ siĂŞ lub nie prĂłbujÂąc przeciwstawiaĂŚ wÂłasne [byle rzeczowe i prawdziwe], moÂżna siĂŞ siÂłowaĂŚ na argumenty ale sam fakt jako taki nie podlega dyskusji.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2009, 18:04:47 wysłane przez arteq » Zapisane
kot
Gość
« Odpowiedz #236 : Wrzesień 02, 2009, 18:09:30 »

a czy to nie Twoje sÂłowa?

Ja jedynie zareagowaÂłem wczeÂśniej na bezczelne prĂłby Arteqa w oczernieniu Samuela,Âże za mamonÂą nawoÂłuje aby do PCh trafiaÂła.

Ona jest dla PCh do realizacji zadania potrzebna,wiĂŞc nikt nie twierdzi,Âże jej nie przyjmie.

Nie chce mi siĂŞ juÂż na ten temat gadaĂŚ ale odpowiem.

Zacytowana powy¿ej czêœÌ mojej wypowiedzi nie jest równoznaczna ze stwierdzeniem moim i¿ En-Ki nie prosi³ o wsparcie.

NapisaÂłem tylko,Âże Arteq oczernia Samuela,ze za mamonÂą nawoÂłuje ,bo sposĂłb przedstawienia sprawy jest oczerniajÂący PCh.

On oczerniaÂł mĂłwiÂąc,Âże Samuel nawoÂłuje do wpÂłacania mamony.

Samuel prosiÂł o pomoc i wsparcie dla PCh.

Czy mozna bardziej niekorzystnie przedstawiĂŚ sprawĂŞ?

Czy przebijaÂły sie tu dobre intencje w takim sformuÂłowaniu,Âże ktoÂś nawoÂłuje do wpÂłacania mamony?

Czy dobre intencje woÂłajÂą,by powiedzieĂŚ:Samuel prosi o wsparcie dla PCh?

Ja we wczeÂśniejszych moich wypowiedziach wyjaÂśniaÂłem tÂą sprawĂŞ ale nikt tego nie czytaÂł.

Liczy sie wyrywek zdania i ostatni post.

Nikt nie twierdzi,Âże nie ma zbiĂłrki pieniĂŞdzy.

Nawet na sesji 101 w Warszawie byÂła gorÂąca proÂśba ze wzglĂŞdu na tragicznÂą sytuacje o wsparcie.
Nie moÂżna klepaĂŚ ozorem sugerujÂąc w ukryty i jednoczeÂśnie dobrze widoczny sposĂłb,Âże PCh dziaÂła dla pieniĂŞdzy.

Ze dziaÂła w celach zarobkowych a nie wzniosÂłych.

Manipulacji takiej siĂŞ sprzeciwiam.To,Âże sa tacy,ktĂłrzy kazdÂą okazjĂŞ znajdujÂą,by zniszczyĂŚ coÂś to zmora spoÂłeczeĂąwa i naleÂży to dostrzegaĂŚ.

GÂłupie zdanko o nawoÂływaniu do wpÂłacania mamony a juÂż niekorzystnie to brzmi i zadanie zostaje wykonane.

Barbarax
Gość
« Odpowiedz #237 : Wrzesień 02, 2009, 18:20:00 »

Atrqu, i za to wÂłaÂśnie podziwiam Kota, Âże ma tyle siÂły i cierpliwoÂści, aby z TobÂą dyskutowaĂŚ.
Ja wolĂŞ czytaĂŚ wiadomoÂści niÂż braĂŚ udziaÂł w tego typu dyskusjach.
Tak wiĂŞc wybacz, wyraziÂłam swoje zdanie i nie podejmujĂŞ siĂŞ polemizowania z TobÂą, bo to byÂłaby bezpÂłodna dyskusja - jak widaĂŚ w powyÂższym Twoim poÂście...............................ja o gruszce, a Ty o pietruszce (zupeÂłnie mnie nie zrozumiaÂłeÂś).
Jednak ¿yczê Ci wszystkiego najlepszego i tego ¿ebyœ zd¹¿y³ dostrzec pozytywy ¿ycia.

Pozdrawiam CiĂŞ serdecznie. Chichot
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #238 : Wrzesień 02, 2009, 18:26:10 »

aleÂż kocie UÂśmiech

przecie¿ Ty piszesz ¿e Koœció³ nawo³uje do sk³adania mamonicznych ofiar...

kto mieczem wojuje od miecza ginie

prawda jest taka ¿e Enki pod wzglêdem zbierania funduszy nie ró¿ni siê wiele od Rydzyka

byĂŚ moÂże wkrĂłtce otworzy sieĂŚ telefonĂłw komĂłrkowych "wLabiryncie" ;P
1 darmowy nr do Niburu za darmo ;P
kot
Gość
« Odpowiedz #239 : Wrzesień 02, 2009, 18:33:07 »

Odwrotni kolego Val Dee.

To by³a moja odpowiedŸ na t¹ uwagê z mamon¹,gdzi uwagê zwróci³em Artqowi,¿e koœció³ mniej dyskretnie zabiega o ni¹.

KolejnoœÌ by³a taka,¿e do Artqa z tym tekstem powinieneœ sie zwróciÌ.

Widzisz-pisaÂłem juÂż o tym,Âże liczy sie urywek zdania i ostatni post i moÂżna jechaĂŚ na pacjenta.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #240 : Wrzesień 02, 2009, 18:38:53 »

no to o co w ogĂłle chodzi?

bo jeÂśli chodzi o zbieranie funduszĂłw na PCH to oto maÂły subtelny sposĂłb:

Firmy farmaceutyczne jak wszystkie inne dzia³aj¹ po to,aby osi¹gn¹Ì maksymalnie wysoki zysk.Ró¿ni¹ siê od innych tym,¿e zarabiaj¹ na naszej chorobie.Mo¿na by siê zastanowiÌ,czy zale¿y im bardziej na skutecznoœci dzia³ania swoich produktów,czy na naszej niedyspozycji.
JeÂśli chodzi o Suplement Ki-jego producentem jest Laboratorium PierwiastkĂłw ÂŚladowych,ktĂłre do tej pory zajmowaÂło siĂŞ analizÂą pierwiastkowÂą wÂłosa.Nie jest to typowa firma farmaceutyczna,ktĂłra paradoksalnie produkujÂąc bubel ma w perspektywiele lepszy zysk.
Na wieczku Suplementu Ki jest logo fundacji "Dar ÂŚwiatowida",kĂłra to fundacja finansuje PCh.
PCh potrzebuje przecie¿ sta³ego finansowania a takim ¿róde³kiem jest produkcja i sprzeda¿ Suplementu Ki.Myœlê,¿e czêœÌ zysku ze sprzedazy zasila konto fundacji.Sprzeda¿ suplementu w wysokiej cenie 300PLN wydaje siê byÌ uzasadniona bo w tej wysokoœci pozwoli zgromadziÌ potrzebne œrodki."

cytat jednego z forumowiczĂłw ;P
kot
Gość
« Odpowiedz #241 : Wrzesień 02, 2009, 18:46:26 »

No i co w zwiÂązku z powyÂższym cytatem?

Masz pytanie do mnie jakieÂś? UÂśmiech MrugniĂŞcie
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #242 : Wrzesień 02, 2009, 18:51:21 »

no to o co w ogĂłle chodzi?

to UÂśmiech

nie lubiĂŞ siebie cytowaĂŚ ale chyba nie zauwaÂżyÂłeÂś pytania ;P
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #243 : Wrzesień 02, 2009, 18:55:47 »

Val Dee, podpowiem Ci - tu chodzi o tematy zastĂŞpcze.

Mam nadziejĂŞ, Âże GOÂŚCIE tego forum to dostrzegajÂą.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #244 : Wrzesień 02, 2009, 18:59:22 »

a zastĂŞpcze w stosunku do czego?

bo jeÂśli chodzi o PCh to rzeczywiÂście mamy sezon ogĂłrkowy ;P
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #245 : Wrzesień 02, 2009, 19:03:31 »

ZastĂŞpcze w stosunku do spraw waÂżniejszych.

Spytaj Artqa, on jest perfekcjonistÂą. MrugniĂŞcie
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #246 : Wrzesień 02, 2009, 19:05:16 »

a jakie to sÂą te waÂżniejsze?
arteq
Gość
« Odpowiedz #247 : Wrzesień 02, 2009, 19:08:24 »

Ale¿ nigdzie nie twierdzi³em, ¿e podstawowym czy jedynym dzia³aniem pch jest zbieranie kasy od naiwnych. Ba nawet pisa³em, ¿e wed³ug mnie motywy Lucynki s¹ jednak inne ni¿ wy³¹cznie finansowe.

Natomiast stwierdziÂłem - samcio nawoÂłuje do zbiĂłrek.

On oczerniaÂł mĂłwiÂąc,Âże Samuel nawoÂłuje do wpÂłacania mamony.

Samuel prosiÂł o pomoc i wsparcie dla PCh
Taaak jasne, prosiÂł o kartofle i pomidory. ÂŚmiech na sali...

Barbarax - to Ty naskrobaÂłaÂś coÂś o tematach zastĂŞpczych, wiĂŞc racz sama odpowiedzieĂŚ, zamiast do mnie kierowaĂŚ zainteresowanych..
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #248 : Wrzesień 02, 2009, 19:09:48 »

Val Dee, kpisz, czy o drogĂŞ pytasz?

A co Ty robisz na tym forum?
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #249 : Wrzesień 02, 2009, 19:11:14 »

Val Dee, kpisz, czy o drogĂŞ pytasz?

A co Ty robisz na tym forum?

ja naprawdĂŞ nie wiem o co chodzi...
a jak siĂŞ dopytujĂŞ to takie odpowiedzi wÂłaÂśnie dostajĂŞ...
frustrujÂące trochĂŞ...
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: