kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #225 : Wrzesień 02, 2009, 15:03:39 » |
|
JakoÂś te argumenty ostatnio na kÂłamstwie byÂły budowane.
Jak sie ktoœ nie wgryzie w temat,to mo¿e odnieœÌ do niego pozytywne wrazenie.
Ale oczywiÂście,jak ktoÂś siĂŞ nie wczyta.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #226 : Wrzesień 02, 2009, 15:05:15 » |
|
JakoÂś te argumenty ostatnio na kÂłamstwie byÂły budowane.
Jak sie ktoœ nie wgryzie w temat,to mo¿e odnieœÌ do niego pozytywne wrazenie.
Ale oczywiÂście,jak ktoÂś siĂŞ nie wczyta.
tzn chodzi Ci o to, Âże twierdziÂłeÂś Âże Enki nie zbiera skÂładek?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #227 : Wrzesień 02, 2009, 15:14:56 » |
|
Widzisz,jak on tobÂą zmanipulowaÂł?
Nigdy nigdzie tak nie twierdziÂłem ale on uzyskaÂł efekt,ze ÂłyknÂąlÂłeÂś tÂą faÂłszywÂą wiedzĂŞ niczym gĂŞÂś kluskĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #228 : Wrzesień 02, 2009, 15:22:48 » |
|
a czy to nie Twoje sÂłowa? Ja jedynie zareagowaÂłem wczeÂśniej na bezczelne prĂłby Arteqa w oczernieniu Samuela,Âże za mamonÂą nawoÂłuje aby do PCh trafiaÂła.
Ona jest dla PCh do realizacji zadania potrzebna,wiĂŞc nikt nie twierdzi,Âże jej nie przyjmie.
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #229 : Wrzesień 02, 2009, 15:40:35 » |
|
Kocie, napisa³eœ, ¿e Arteq próbowa³ oczerniaÌ Samuela twierdz¹c, ¿e Samuel namawia do finansowania PCh. ByÌ mo¿e nie rozumiesz znaczenia s³owa "oczerniaÌ" def: "oczerniaÌ - rozg³osiÌ o kimœ nieprawdziwe informacje, przedstawiaj¹ce go w niekorzystnym œwietle" http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2492586A wiêc pisz¹c o rzekomym oczernianiu Samuela przez Artqa, nie mia³eœ racji, poniewa¿ Samuel - jak to wykaza³ Arteq - rzeczywiœcie "nawo³ywa³ za mamon¹" dla PCh. Nie kompromituj siê jeszcze bardziej i przyznaj siê do b³êdu.
|
|
|
|
|
|
|
kubraczek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #230 : Wrzesień 02, 2009, 15:46:34 » |
|
nie umiecie czytaÌ ze zrozumieniem (oczywiœcie co nie którzy). Kocie z ca³ym szacunkiem.....twoj¹ lini¹ obrony powinno byÌ zbicie argumentów Arteq. Pytasz jak? Otó¿ trzeba by³o choÌ pokrótce przeprowadziÌ analizê s³owa mamona, jego wystêpowania (chocia¿ by w Biblii) a nastêpnie przedstawiÌ jego negatywny wydŸwiêk. Równoczeœnie proponowa³ bym abyœ podkreœli³ w swoich wypowiedziach, ¿e samuel prosi o datki na zaspokojenie statutowych celów PCh oraz rzecz jasna na wykopki - przy okazji zbi³ bym przypuszczalne ataki i poda³ sytuacjê finansowania innych podobnych przedsiêwziêÌ z mocnym uwypukleniem wszelkich wykopalisk. Nastêpnie zaprezentowa³ bym "po ³ebkach" sytuacjê finansow¹ PCh oraz szacowane koszty wykopalisk (na ka¿dym sympozjum z udzia³em pana A. Wójcikiewicza jest o tym mowa - a s¹dzê ¿e jako ultra-zwolennik by³eœ na takowym nie raz). Na prawdê wystarczy troszkê siê przygotowaÌ i masz Arteq na widelcu tym bardziej, ¿e On tak samo jak i Ty gra ju¿ tylko na emocjach i podaje w tym przypadku ³atwe do odparcia argumenty. Zreszt¹ oboje jesteœcie fanatykami a tacy ludzie s¹ najgorsi. Nie mniej jednak pozdro i przejrzenia na oczy ¿yczê co bardziej zakutym umys³om. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #231 : Wrzesień 02, 2009, 15:56:44 » |
|
WymyÂśl jednak lepsze argumenty. Sednem sprawy jest to "czy samuel nawoÂłuje do finansowania pch", a nie "co nim kieruje i na co maja te Âśrodki byc przeznaczone". Sprawa dotyczy FAKTU nawoÂływania do przekazywania finansĂłw na rzecz pch, a nie pobudek.
|
|
|
|
|
|
|
kubraczek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #232 : Wrzesień 02, 2009, 16:38:34 » |
|
Ale¿ nie chodzi mi o to ¿eby Ciebie przekonaÌ, okazuje siê bowiem, ¿e to opinia publiczna a w naszym przypadku u¿ytkownicy forum i ich odczucia s¹ decyduj¹ce w tej batalii. Powtarzam, ¿e Kot nie powinien mieÌ na celu przekonania Twojej osoby do swych koncepcji, ale innych - dziêki temu nawet je¿eli masz racjê to "przegrasz" - panimaju??  No i ci¹g dalszy moich dywagacji (zaznaczam ¿e to ostatni post w tym temacie - ot taki wyjaœniaj¹cy): przyznanie racji temu ¿e Samuel prosi o finansowanie PCh nie równa siê Twojemu pojêciu faktu. Inteligentny i pozbawiony w dyskusji emocji oponent z palcem we du..e tak przedstawi to co Ty chcesz us³yszeÌ, ¿e oka¿e siê ¿e jesteœ ignorantem i wichrzycielem. Wystarczy, ¿e zacznie u¿ywaÌ moich wczeœniejszych argumentów + ewentualnie innych aby potwierdziÌ Twoje chorobliwe podejœcie do sprawy, ale wtedy i tylko wtedy (takie zdanie matematyczne) kiedy sam nie jest ultra-zwolennikiem w gor¹cej wodzie k¹panym.  Zreszt¹ o czym my tu gadamy - o walce kogutów z dwóch ró¿nych podwórzy 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #233 : Wrzesień 02, 2009, 17:08:34 » |
|
mylisz siĂŞ
fakty sÂą faktami i bez ÂświadkĂłw i bez interpretacji ÂświadkĂłw
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #234 : Wrzesień 02, 2009, 17:19:05 » |
|
Kubraczku, a mo¿e to chodzi o celowe tworzenie tematów zastêpczych, a tymczasem czas leci? Podtrzymujê swoje stanowisko, ¿e Kot jest jedyn¹ osob¹ na tym forum, która poœwiêca swoje dobre imiê w obronie PCh. Kocie, podziwiam Ciê za Twoje przeciwstawianie siê praniu mózgów. Artqu, w zale¿noœci od tego, ile w³o¿ysz wysi³ku, to Twój upragniony argument przybêdzie do Ciebie i wtedy Twoje argumenty nie bêd¹ dla niego rzeczowymi argumentami, bez wzglêdu na to jak rzeczowo i logicznie wed³ug Ciebie bêdziesz je przedstawia³. ¯yczê Ci oczywiœcie wszystkiego najlepszego. Artqu, pozwól, ¿e Ciê ubiegnê i od razu podam Ci rzeczowe dowody, których za chwilê zapewne za¿¹dasz, otó¿ s¹ one w..............Twoich postach. Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Ciebie ARTQU. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #235 : Wrzesień 02, 2009, 18:03:24 » |
|
Ju¿ siê dzieje to co myœla³em, ¿e bêdzie póŸniejsz¹ broni¹ pch i jego zwolenników: "z³apani za rêkê mówi¹: to nie nasza rêka". A Kubraczek przytakuje mówi¹c, ¿e fakty mo¿na "zmanipulowaÌ" i wykpiÌ siê z nich k³amliwym sposobem. Nadal jednak fakt pozostanie faktem, bez wzglêdu co postaramy siê uczyniÌ aby go zatuszowaÌ, a prawda wyjdzie na jaw, bez wzglêdu na to jak d³ugo bêdzisz "grzeba³ palcami w swojej d...ch". [cytat z Twojego postu - mam nadziejê, ¿e nie przeszkadza Ci...] Kubraczku, a mo¿e to chodzi o celowe tworzenie tematów zastêpczych, a tymczasem czas leci? Tylko dyskutujemy - nikt za rêce naszej dzielnej ekipy nie trzyma. Ba - sam wielokrotnie prosi³em - poka¿cie efekty, dotrzymajcie s³owa. Podtrzymujê swoje stanowisko, ¿e Kot jest jedyn¹ osob¹ na tym forum, która poœwiêca swoje dobre imiê w obronie PCh. Mo¿e nie jedyn¹, ale "dobre imiê" zaprzeda³ na rzecz pch. Barbarax - ¿eby nie by³o niedomówieù - mo¿esz sprecyzowaÌ termin "dobre imiê"? Bo mam w¹tpliwoœci czy mówimy o tych samych standardach. Artqu, w zale¿noœci od tego, ile w³o¿ysz wysi³ku, to Twój upragniony argument przybêdzie do Ciebie i wtedy Twoje argumenty nie bêd¹ dla niego rzeczowymi argumentami, bez wzglêdu na to jak rzeczowo i logicznie wed³ug Ciebie bêdziesz je przedstawia³ S³oùce, ale¿ teraz pokazujemy FAKTY - niezaprzeczalne i niezbite. Z argumentami mo¿na zgodziÌ siê lub nie próbuj¹c przeciwstawiaÌ w³asne [byle rzeczowe i prawdziwe], mo¿na siê si³owaÌ na argumenty ale sam fakt jako taki nie podlega dyskusji.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2009, 18:04:47 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #236 : Wrzesień 02, 2009, 18:09:30 » |
|
a czy to nie Twoje sÂłowa? Ja jedynie zareagowaÂłem wczeÂśniej na bezczelne prĂłby Arteqa w oczernieniu Samuela,Âże za mamonÂą nawoÂłuje aby do PCh trafiaÂła.
Ona jest dla PCh do realizacji zadania potrzebna,wiĂŞc nikt nie twierdzi,Âże jej nie przyjmie.
Nie chce mi siê ju¿ na ten temat gadaÌ ale odpowiem. Zacytowana powy¿ej czêœÌ mojej wypowiedzi nie jest równoznaczna ze stwierdzeniem moim i¿ En-Ki nie prosi³ o wsparcie. Napisa³em tylko,¿e Arteq oczernia Samuela,ze za mamon¹ nawo³uje ,bo sposób przedstawienia sprawy jest oczerniaj¹cy PCh. On oczernia³ mówi¹c,¿e Samuel nawo³uje do wp³acania mamony. Samuel prosi³ o pomoc i wsparcie dla PCh. Czy mozna bardziej niekorzystnie przedstawiÌ sprawê? Czy przebija³y sie tu dobre intencje w takim sformu³owaniu,¿e ktoœ nawo³uje do wp³acania mamony? Czy dobre intencje wo³aj¹,by powiedzieÌ:Samuel prosi o wsparcie dla PCh? Ja we wczeœniejszych moich wypowiedziach wyjaœnia³em t¹ sprawê ale nikt tego nie czyta³. Liczy sie wyrywek zdania i ostatni post. Nikt nie twierdzi,¿e nie ma zbiórki pieniêdzy. Nawet na sesji 101 w Warszawie by³a gor¹ca proœba ze wzglêdu na tragiczn¹ sytuacje o wsparcie. Nie mo¿na klepaÌ ozorem sugeruj¹c w ukryty i jednoczeœnie dobrze widoczny sposób,¿e PCh dzia³a dla pieniêdzy. Ze dzia³a w celach zarobkowych a nie wznios³ych. Manipulacji takiej siê sprzeciwiam.To,¿e sa tacy,którzy kazd¹ okazjê znajduj¹,by zniszczyÌ coœ to zmora spo³eczeùwa i nale¿y to dostrzegaÌ. G³upie zdanko o nawo³ywaniu do wp³acania mamony a ju¿ niekorzystnie to brzmi i zadanie zostaje wykonane.
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #237 : Wrzesień 02, 2009, 18:20:00 » |
|
Atrqu, i za to w³aœnie podziwiam Kota, ¿e ma tyle si³y i cierpliwoœci, aby z Tob¹ dyskutowaÌ. Ja wolê czytaÌ wiadomoœci ni¿ braÌ udzia³ w tego typu dyskusjach. Tak wiêc wybacz, wyrazi³am swoje zdanie i nie podejmujê siê polemizowania z Tob¹, bo to by³aby bezp³odna dyskusja - jak widaÌ w powy¿szym Twoim poœcie...............................ja o gruszce, a Ty o pietruszce (zupe³nie mnie nie zrozumia³eœ). Jednak ¿yczê Ci wszystkiego najlepszego i tego ¿ebyœ zd¹¿y³ dostrzec pozytywy ¿ycia. Pozdrawiam Ciê serdecznie. 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #238 : Wrzesień 02, 2009, 18:26:10 » |
|
ale¿ kocie  przecie¿ Ty piszesz ¿e Koœció³ nawo³uje do sk³adania mamonicznych ofiar... kto mieczem wojuje od miecza ginie prawda jest taka ¿e Enki pod wzglêdem zbierania funduszy nie ró¿ni siê wiele od Rydzyka byÌ mo¿e wkrótce otworzy sieÌ telefonów komórkowych "wLabiryncie" ;P 1 darmowy nr do Niburu za darmo ;P
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #239 : Wrzesień 02, 2009, 18:33:07 » |
|
Odwrotni kolego Val Dee.
To by³a moja odpowiedŸ na t¹ uwagê z mamon¹,gdzi uwagê zwróci³em Artqowi,¿e koœció³ mniej dyskretnie zabiega o ni¹.
KolejnoœÌ by³a taka,¿e do Artqa z tym tekstem powinieneœ sie zwróciÌ.
Widzisz-pisaÂłem juÂż o tym,Âże liczy sie urywek zdania i ostatni post i moÂżna jechaĂŚ na pacjenta.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #240 : Wrzesień 02, 2009, 18:38:53 » |
|
no to o co w ogĂłle chodzi?
bo jeÂśli chodzi o zbieranie funduszĂłw na PCH to oto maÂły subtelny sposĂłb:
Firmy farmaceutyczne jak wszystkie inne dzia³aj¹ po to,aby osi¹gn¹Ì maksymalnie wysoki zysk.Ró¿ni¹ siê od innych tym,¿e zarabiaj¹ na naszej chorobie.Mo¿na by siê zastanowiÌ,czy zale¿y im bardziej na skutecznoœci dzia³ania swoich produktów,czy na naszej niedyspozycji. Jeœli chodzi o Suplement Ki-jego producentem jest Laboratorium Pierwiastków Œladowych,które do tej pory zajmowa³o siê analiz¹ pierwiastkow¹ w³osa.Nie jest to typowa firma farmaceutyczna,która paradoksalnie produkuj¹c bubel ma w perspektywiele lepszy zysk. Na wieczku Suplementu Ki jest logo fundacji "Dar Œwiatowida",kóra to fundacja finansuje PCh. PCh potrzebuje przecie¿ sta³ego finansowania a takim ¿róde³kiem jest produkcja i sprzeda¿ Suplementu Ki.Myœlê,¿e czêœÌ zysku ze sprzedazy zasila konto fundacji.Sprzeda¿ suplementu w wysokiej cenie 300PLN wydaje siê byÌ uzasadniona bo w tej wysokoœci pozwoli zgromadziÌ potrzebne œrodki."
cytat jednego z forumowiczĂłw ;P
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #241 : Wrzesień 02, 2009, 18:46:26 » |
|
No i co w zwiÂązku z powyÂższym cytatem? Masz pytanie do mnie jakieÂś? 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #242 : Wrzesień 02, 2009, 18:51:21 » |
|
no to o co w ogĂłle chodzi?
to  nie lubiĂŞ siebie cytowaĂŚ ale chyba nie zauwaÂżyÂłeÂś pytania ;P
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #243 : Wrzesień 02, 2009, 18:55:47 » |
|
Val Dee, podpowiem Ci - tu chodzi o tematy zastĂŞpcze.
Mam nadziejĂŞ, Âże GOÂŚCIE tego forum to dostrzegajÂą.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #244 : Wrzesień 02, 2009, 18:59:22 » |
|
a zastĂŞpcze w stosunku do czego?
bo jeÂśli chodzi o PCh to rzeczywiÂście mamy sezon ogĂłrkowy ;P
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #245 : Wrzesień 02, 2009, 19:03:31 » |
|
ZastĂŞpcze w stosunku do spraw waÂżniejszych. Spytaj Artqa, on jest perfekcjonistÂą. 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #246 : Wrzesień 02, 2009, 19:05:16 » |
|
a jakie to sÂą te waÂżniejsze?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #247 : Wrzesień 02, 2009, 19:08:24 » |
|
Ale¿ nigdzie nie twierdzi³em, ¿e podstawowym czy jedynym dzia³aniem pch jest zbieranie kasy od naiwnych. Ba nawet pisa³em, ¿e wed³ug mnie motywy Lucynki s¹ jednak inne ni¿ wy³¹cznie finansowe. Natomiast stwierdzi³em - samcio nawo³uje do zbiórek. On oczernia³ mówi¹c,¿e Samuel nawo³uje do wp³acania mamony.
Samuel prosiÂł o pomoc i wsparcie dla PCh Taaak jasne, prosiÂł o kartofle i pomidory. ÂŚmiech na sali... Barbarax - to Ty naskrobaÂłaÂś coÂś o tematach zastĂŞpczych, wiĂŞc racz sama odpowiedzieĂŚ, zamiast do mnie kierowaĂŚ zainteresowanych..
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #248 : Wrzesień 02, 2009, 19:09:48 » |
|
Val Dee, kpisz, czy o drogĂŞ pytasz?
A co Ty robisz na tym forum?
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #249 : Wrzesień 02, 2009, 19:11:14 » |
|
Val Dee, kpisz, czy o drogĂŞ pytasz?
A co Ty robisz na tym forum?
ja naprawdĂŞ nie wiem o co chodzi... a jak siĂŞ dopytujĂŞ to takie odpowiedzi wÂłaÂśnie dostajĂŞ... frustrujÂące trochĂŞ...
|
|
|
|
|
|
|
|