Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:07:39

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Masz co¶ do mnie?!  (Przeczytany 198426 razy)
0 u¿ytkowników i 18 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Wrzesieñ 02, 2009, 15:03:39 »

Jako¶ te argumenty ostatnio na k³amstwie by³y budowane.

Jak sie kto¶ nie wgryzie w temat,to mo¿e odnie¶æ do niego pozytywne wrazenie.

Ale oczywi¶cie,jak kto¶ siê nie wczyta.

Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Wrzesieñ 02, 2009, 15:05:15 »

Jako¶ te argumenty ostatnio na k³amstwie by³y budowane.

Jak sie kto¶ nie wgryzie w temat,to mo¿e odnie¶æ do niego pozytywne wrazenie.

Ale oczywi¶cie,jak kto¶ siê nie wczyta.

tzn chodzi Ci o to, ¿e twierdzi³e¶ ¿e Enki nie zbiera sk³adek?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #227 : Wrzesieñ 02, 2009, 15:14:56 »

Widzisz,jak on tob± zmanipulowa³?

Nigdy nigdzie tak nie twierdzi³em ale on uzyska³ efekt,ze ³ykn±l³e¶ t± fa³szyw± wiedzê niczym gê¶ kluskê.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Wrzesieñ 02, 2009, 15:22:48 »

a czy to nie Twoje s³owa?

Ja jedynie zareagowa³em wcze¶niej na bezczelne próby Arteqa w oczernieniu Samuela,¿e za mamon± nawo³uje aby do PCh trafia³a.

Ona jest dla PCh do realizacji zadania potrzebna,wiêc nikt nie twierdzi,¿e jej nie przyjmie.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #229 : Wrzesieñ 02, 2009, 15:40:35 »

Kocie, napisa³e¶, ¿e Arteq próbowa³ oczerniaæ Samuela twierdz±c, ¿e Samuel namawia do finansowania PCh. Byæ mo¿e nie rozumiesz znaczenia s³owa "oczerniaæ" def: "oczerniaæ - rozg³osiæ o kim¶ nieprawdziwe informacje, przedstawiaj±ce go w niekorzystnym ¶wietle" http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2492586
A wiêc pisz±c o rzekomym oczernianiu Samuela przez Artqa, nie mia³e¶ racji, poniewa¿ Samuel - jak to wykaza³ Arteq - rzeczywi¶cie "nawo³ywa³ za mamon±" dla PCh.
Nie kompromituj siê jeszcze bardziej i przyznaj siê do b³êdu.
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #230 : Wrzesieñ 02, 2009, 15:46:34 »

nie umiecie czytaæ ze zrozumieniem (oczywi¶cie co nie którzy).
Kocie z ca³ym szacunkiem.....twoj± lini± obrony powinno byæ zbicie argumentów Arteq. Pytasz jak? Otó¿ trzeba by³o choæ pokrótce przeprowadziæ analizê s³owa mamona, jego wystêpowania (chocia¿ by w Biblii) a nastêpnie przedstawiæ jego negatywny wyd¼wiêk.
Równocze¶nie proponowa³ bym aby¶ podkre¶li³ w swoich wypowiedziach, ¿e samuel prosi o datki na zaspokojenie statutowych celów PCh oraz rzecz jasna na wykopki - przy okazji zbi³ bym przypuszczalne ataki i poda³ sytuacjê finansowania innych podobnych przedsiêwziêæ z mocnym uwypukleniem wszelkich wykopalisk. Nastêpnie zaprezentowa³ bym "po ³ebkach" sytuacjê finansow± PCh oraz szacowane koszty wykopalisk (na ka¿dym sympozjum z udzia³em pana A. Wójcikiewicza jest o tym mowa - a s±dzê ¿e jako ultra-zwolennik by³e¶ na takowym nie raz). Na prawdê wystarczy troszkê siê przygotowaæ i masz Arteq na widelcu tym bardziej, ¿e On tak samo jak i Ty gra ju¿ tylko na emocjach i podaje w tym przypadku ³atwe do odparcia argumenty. Zreszt± oboje jeste¶cie fanatykami a tacy ludzie s± najgorsi.
Nie mniej jednak pozdro i przejrzenia na oczy ¿yczê co bardziej zakutym umys³om. Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Wrzesieñ 02, 2009, 15:56:44 »

Wymy¶l jednak lepsze argumenty. Sednem sprawy jest to "czy samuel nawo³uje do finansowania pch", a nie "co nim kieruje i na co maja te ¶rodki byc przeznaczone". Sprawa dotyczy FAKTU nawo³ywania do przekazywania finansów na rzecz pch, a nie pobudek.
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Wrzesieñ 02, 2009, 16:38:34 »

Ale¿ nie chodzi mi o to ¿eby Ciebie przekonaæ, okazuje siê bowiem, ¿e to opinia publiczna a w naszym przypadku u¿ytkownicy forum i ich odczucia s± decyduj±ce w tej batalii. Powtarzam, ¿e Kot nie powinien mieæ na celu przekonania Twojej osoby do swych koncepcji, ale innych - dziêki temu nawet je¿eli masz racjê to "przegrasz" - panimaju?? Mrugniêcie
No i ci±g dalszy moich dywagacji (zaznaczam ¿e to ostatni post w tym temacie - ot taki wyja¶niaj±cy): przyznanie racji temu ¿e Samuel prosi o finansowanie PCh nie równa siê Twojemu pojêciu faktu. Inteligentny i pozbawiony w dyskusji emocji oponent z palcem we du..e tak przedstawi to co Ty chcesz us³yszeæ, ¿e oka¿e siê ¿e jeste¶ ignorantem i wichrzycielem. Wystarczy, ¿e zacznie u¿ywaæ moich wcze¶niejszych argumentów + ewentualnie innych aby potwierdziæ Twoje chorobliwe podej¶cie do sprawy, ale wtedy i tylko wtedy (takie zdanie matematyczne) kiedy sam nie jest ultra-zwolennikiem w gor±cej wodzie k±panym. Du¿y u¶miech
Zreszt± o czym my tu gadamy - o walce kogutów z dwóch ró¿nych podwórzy Jêzyk
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #233 : Wrzesieñ 02, 2009, 17:08:34 »

mylisz siê

fakty s± faktami i bez ¶wiadków i bez interpretacji ¶wiadków
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Wrzesieñ 02, 2009, 17:19:05 »

Kubraczku, a mo¿e to chodzi o celowe tworzenie tematów zastêpczych, a tymczasem czas leci?

Podtrzymujê swoje stanowisko, ¿e Kot jest jedyn± osob± na tym forum, która po¶wiêca swoje dobre imiê w obronie PCh. Kocie, podziwiam Ciê za Twoje przeciwstawianie siê praniu mózgów.

Artqu, w zale¿no¶ci od tego, ile w³o¿ysz wysi³ku, to Twój upragniony argument przybêdzie do Ciebie i wtedy Twoje argumenty nie bêd± dla niego rzeczowymi argumentami, bez wzglêdu na to jak rzeczowo i logicznie wed³ug Ciebie bêdziesz je przedstawia³.
¯yczê Ci oczywi¶cie wszystkiego najlepszego.
Artqu, pozwól, ¿e Ciê ubiegnê i od razu podam Ci rzeczowe dowody, których za chwilê zapewne za¿±dasz, otó¿ s± one w..............Twoich postach.

Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie Ciebie ARTQU. U¶miech Chichot Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:03:24 »

Ju¿ siê dzieje to co my¶la³em, ¿e bêdzie pó¼niejsz± broni± pch i jego zwolenników: "z³apani za rêkê mówi±: to nie nasza rêka".
A Kubraczek przytakuje mówi±c, ¿e fakty mo¿na "zmanipulowaæ" i wykpiæ siê z nich k³amliwym sposobem. Nadal jednak fakt pozostanie faktem, bez wzglêdu co postaramy siê uczyniæ aby go zatuszowaæ, a prawda wyjdzie na jaw, bez wzglêdu na to jak d³ugo bêdzisz "grzeba³ palcami w swojej d...ch". [cytat z Twojego postu - mam nadziejê, ¿e nie przeszkadza Ci...]

Kubraczku, a mo¿e to chodzi o celowe tworzenie tematów zastêpczych, a tymczasem czas leci?
Tylko dyskutujemy - nikt za rêce naszej dzielnej ekipy nie trzyma. Ba - sam wielokrotnie prosi³em - poka¿cie efekty, dotrzymajcie s³owa.

Podtrzymujê swoje stanowisko, ¿e Kot jest jedyn± osob± na tym forum, która po¶wiêca swoje dobre imiê w obronie PCh.
Mo¿e nie jedyn±, ale "dobre imiê" zaprzeda³ na rzecz pch.
Barbarax - ¿eby nie by³o niedomówieñ - mo¿esz sprecyzowaæ termin "dobre imiê"? Bo mam w±tpliwo¶ci czy mówimy o tych samych standardach.

Artqu, w zale¿no¶ci od tego, ile w³o¿ysz wysi³ku, to Twój upragniony argument przybêdzie do Ciebie i wtedy Twoje argumenty nie bêd± dla niego rzeczowymi argumentami, bez wzglêdu na to jak rzeczowo i logicznie wed³ug Ciebie bêdziesz je przedstawia³
S³oñce, ale¿ teraz pokazujemy FAKTY - niezaprzeczalne i niezbite. Z argumentami mo¿na zgodziæ siê lub nie próbuj±c przeciwstawiaæ w³asne [byle rzeczowe i prawdziwe], mo¿na siê si³owaæ na argumenty ale sam fakt jako taki nie podlega dyskusji.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 02, 2009, 18:04:47 wys³ane przez arteq » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:09:30 »

a czy to nie Twoje s³owa?

Ja jedynie zareagowa³em wcze¶niej na bezczelne próby Arteqa w oczernieniu Samuela,¿e za mamon± nawo³uje aby do PCh trafia³a.

Ona jest dla PCh do realizacji zadania potrzebna,wiêc nikt nie twierdzi,¿e jej nie przyjmie.

Nie chce mi siê ju¿ na ten temat gadaæ ale odpowiem.

Zacytowana powy¿ej czê¶æ mojej wypowiedzi nie jest równoznaczna ze stwierdzeniem moim i¿ En-Ki nie prosi³ o wsparcie.

Napisa³em tylko,¿e Arteq oczernia Samuela,ze za mamon± nawo³uje ,bo sposób przedstawienia sprawy jest oczerniaj±cy PCh.

On oczernia³ mówi±c,¿e Samuel nawo³uje do wp³acania mamony.

Samuel prosi³ o pomoc i wsparcie dla PCh.

Czy mozna bardziej niekorzystnie przedstawiæ sprawê?

Czy przebija³y sie tu dobre intencje w takim sformu³owaniu,¿e kto¶ nawo³uje do wp³acania mamony?

Czy dobre intencje wo³aj±,by powiedzieæ:Samuel prosi o wsparcie dla PCh?

Ja we wcze¶niejszych moich wypowiedziach wyja¶nia³em t± sprawê ale nikt tego nie czyta³.

Liczy sie wyrywek zdania i ostatni post.

Nikt nie twierdzi,¿e nie ma zbiórki pieniêdzy.

Nawet na sesji 101 w Warszawie by³a gor±ca pro¶ba ze wzglêdu na tragiczn± sytuacje o wsparcie.
Nie mo¿na klepaæ ozorem sugeruj±c w ukryty i jednocze¶nie dobrze widoczny sposób,¿e PCh dzia³a dla pieniêdzy.

Ze dzia³a w celach zarobkowych a nie wznios³ych.

Manipulacji takiej siê sprzeciwiam.To,¿e sa tacy,którzy kazd± okazjê znajduj±,by zniszczyæ co¶ to zmora spo³eczeñwa i nale¿y to dostrzegaæ.

G³upie zdanko o nawo³ywaniu do wp³acania mamony a ju¿ niekorzystnie to brzmi i zadanie zostaje wykonane.

Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #237 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:20:00 »

Atrqu, i za to w³a¶nie podziwiam Kota, ¿e ma tyle si³y i cierpliwo¶ci, aby z Tob± dyskutowaæ.
Ja wolê czytaæ wiadomo¶ci ni¿ braæ udzia³ w tego typu dyskusjach.
Tak wiêc wybacz, wyrazi³am swoje zdanie i nie podejmujê siê polemizowania z Tob±, bo to by³aby bezp³odna dyskusja - jak widaæ w powy¿szym Twoim po¶cie...............................ja o gruszce, a Ty o pietruszce (zupe³nie mnie nie zrozumia³e¶).
Jednak ¿yczê Ci wszystkiego najlepszego i tego ¿eby¶ zd±¿y³ dostrzec pozytywy ¿ycia.

Pozdrawiam Ciê serdecznie. Chichot
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:26:10 »

ale¿ kocie U¶miech

przecie¿ Ty piszesz ¿e Ko¶ció³ nawo³uje do sk³adania mamonicznych ofiar...

kto mieczem wojuje od miecza ginie

prawda jest taka ¿e Enki pod wzglêdem zbierania funduszy nie ró¿ni siê wiele od Rydzyka

byæ mo¿e wkrótce otworzy sieæ telefonów komórkowych "wLabiryncie" ;P
1 darmowy nr do Niburu za darmo ;P
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:33:07 »

Odwrotni kolego Val Dee.

To by³a moja odpowied¼ na t± uwagê z mamon±,gdzi uwagê zwróci³em Artqowi,¿e ko¶ció³ mniej dyskretnie zabiega o ni±.

Kolejno¶æ by³a taka,¿e do Artqa z tym tekstem powiniene¶ sie zwróciæ.

Widzisz-pisa³em ju¿ o tym,¿e liczy sie urywek zdania i ostatni post i mo¿na jechaæ na pacjenta.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:38:53 »

no to o co w ogóle chodzi?

bo je¶li chodzi o zbieranie funduszów na PCH to oto ma³y subtelny sposób:

Firmy farmaceutyczne jak wszystkie inne dzia³aj± po to,aby osi±gn±æ maksymalnie wysoki zysk.Ró¿ni± siê od innych tym,¿e zarabiaj± na naszej chorobie.Mo¿na by siê zastanowiæ,czy zale¿y im bardziej na skuteczno¶ci dzia³ania swoich produktów,czy na naszej niedyspozycji.
Je¶li chodzi o Suplement Ki-jego producentem jest Laboratorium Pierwiastków ¦ladowych,które do tej pory zajmowa³o siê analiz± pierwiastkow± w³osa.Nie jest to typowa firma farmaceutyczna,która paradoksalnie produkuj±c bubel ma w perspektywiele lepszy zysk.
Na wieczku Suplementu Ki jest logo fundacji "Dar ¦wiatowida",kóra to fundacja finansuje PCh.
PCh potrzebuje przecie¿ sta³ego finansowania a takim ¿róde³kiem jest produkcja i sprzeda¿ Suplementu Ki.My¶lê,¿e czê¶æ zysku ze sprzedazy zasila konto fundacji.Sprzeda¿ suplementu w wysokiej cenie 300PLN wydaje siê byæ uzasadniona bo w tej wysoko¶ci pozwoli zgromadziæ potrzebne ¶rodki."

cytat jednego z forumowiczów ;P
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:46:26 »

No i co w zwi±zku z powy¿szym cytatem?

Masz pytanie do mnie jakie¶? U¶miech Mrugniêcie
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:51:21 »

no to o co w ogóle chodzi?

to U¶miech

nie lubiê siebie cytowaæ ale chyba nie zauwa¿y³e¶ pytania ;P
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:55:47 »

Val Dee, podpowiem Ci - tu chodzi o tematy zastêpcze.

Mam nadziejê, ¿e GO¦CIE tego forum to dostrzegaj±.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Wrzesieñ 02, 2009, 18:59:22 »

a zastêpcze w stosunku do czego?

bo je¶li chodzi o PCh to rzeczywi¶cie mamy sezon ogórkowy ;P
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Wrzesieñ 02, 2009, 19:03:31 »

Zastêpcze w stosunku do spraw wa¿niejszych.

Spytaj Artqa, on jest perfekcjonist±. Mrugniêcie
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Wrzesieñ 02, 2009, 19:05:16 »

a jakie to s± te wa¿niejsze?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Wrzesieñ 02, 2009, 19:08:24 »

Ale¿ nigdzie nie twierdzi³em, ¿e podstawowym czy jedynym dzia³aniem pch jest zbieranie kasy od naiwnych. Ba nawet pisa³em, ¿e wed³ug mnie motywy Lucynki s± jednak inne ni¿ wy³±cznie finansowe.

Natomiast stwierdzi³em - samcio nawo³uje do zbiórek.

On oczernia³ mówi±c,¿e Samuel nawo³uje do wp³acania mamony.

Samuel prosi³ o pomoc i wsparcie dla PCh
Taaak jasne, prosi³ o kartofle i pomidory. ¦miech na sali...

Barbarax - to Ty naskroba³a¶ co¶ o tematach zastêpczych, wiêc racz sama odpowiedzieæ, zamiast do mnie kierowaæ zainteresowanych..
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Wrzesieñ 02, 2009, 19:09:48 »

Val Dee, kpisz, czy o drogê pytasz?

A co Ty robisz na tym forum?
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Wrzesieñ 02, 2009, 19:11:14 »

Val Dee, kpisz, czy o drogê pytasz?

A co Ty robisz na tym forum?

ja naprawdê nie wiem o co chodzi...
a jak siê dopytujê to takie odpowiedzi w³a¶nie dostajê...
frustruj±ce trochê...
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: