arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #325 : Wrzesień 06, 2009, 14:41:57 » |
|
Wydaje mi siê, ¿e administracja stara siê byÌ maksymalnie obiektywna i ostro¿na w decyzjach. Czasami przymyka oko na drobniejsze przewinienia ale w miarê rónow to rozdziela, myœlê, ¿e powodem takiego zachowania jest chêÌ nie zaogniania sytuacji. Je¿eli wybryki s¹ powa¿ne - reaguj¹. Pozostaje Ci nadal raportowanie do adminów/modów - najlepiej z rzeczowymi uzasadnieniami, np. powo³anie siê na konkretne zapisy w regulaminie. Zapewne u Kota denerwuje Ciê upierdliwoœÌ i to, ¿e idzie w zaparte nawet w obliczu faktów, a tak¿e unikanie merytorycznej dyskusji - kiedyœ nawet og³osi³em konkurs na wskazanie miejsca na forum gdzie Kot takow¹ siê wykaza³ - by³a nawet nagroda, ale nikt siênie podj¹³. UpierdliwoœÌ na tym forum jak na razie nie jest karana i ciê¿ko j¹ udowodniÌ. Podci¹gn¹Ì pod off-a? Na tym forum jest takowych du¿o, ale taki jego urok, z tych offów czêsto wynikaj¹ inne ciekawe tematy do dyskusji. Najlepiej w przypadku Kota najzwyczajnie go zlewaÌ - starci wtedy po¿ywkê, a dodatkowo jego sposób dzia³¹nia stanie siê bardzo widoczny. Chocia¿ wiem z w³asnego doœwiadczenia, ¿e jak olejesz go na forum to potrafi szukaÌ zaczepki poprzez PW - wysy³aj¹c króciótkie [2-4 s³owne] pseudowiadomoœci, nie odpowiadasz a on dalej. Jednak nudzi mu siê to. PotraktowaÌ to mo¿na jako trening cierpliwoœci. Dodatkowo dla jego dobra mo¿na daÌ mu mo¿liwoœÌ upuszczenia zó³ci na forum, bo gdy bêdzie zachowywa³ siê tak w realu to jest kwesti¹ czasu kiedy zarobi najzwyczajniej po pysku. A to mo¿e byÌ dla niego niebezpieczne.
|co do stronniczoÂści adminĂłw - nie dostrzegÂłem tego. Sympatie/poglÂądy modĂłw sÂą czasami bardziej wiodoczne. NiektĂłrzy forumowicze sÂą natomaist bardzo stronniczy - ale to nie jest wbrew regulaminowi, co najwyÂżej wbrew uczciwoÂści.
DziĂŞkujĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #326 : Wrzesień 06, 2009, 14:49:15 » |
|
Artqu, mo¿esz siê obraziÌ lub raportowaÌ, ale to w³aœnie Twoja upierdliwoœÌ jest m.in. powodem, ¿e wolê czytaÌ ni¿ pisaÌ na tym forum.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #327 : Wrzesień 06, 2009, 15:31:14 » |
|
Je¿eli uwa¿am za konieczne raportujê. Powy¿ej zamieœcia³em swoje spostrze¿enia. Barbarax, masz prawo do swojego os¹du, natomiast podejrzewam, ¿e nie tylko moja "upierdliwoœÌ" jest przyczyn¹ ograniczenia Twoich wypowiedzi. Czy mo¿esz mi powiedzieÌ czy dostrzegasz ró¿nice pomiêdzy upierdliwoœci¹ a wytrwa³oœci¹? Je¿eli tak to czy mog³abyœ je wymieniÌ?
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #328 : Wrzesień 06, 2009, 15:33:18 » |
|
 Niektórzy forumowicze s¹ natomaist bardzo stronniczy - ale to nie jest wbrew regulaminowi, co najwy¿ej wbrew uczciwoœci. Moze niektórzy poprostu s¹ zwyk³ymi obserwatorami.... Z moich obserwacji wynika,ze najwiêksi obroncy wiary katolickiej najbardziej sobie przecz¹.Ciagle domagaj¹ sie ukarania Kota... bo gdy bêdzie zachowywa³ siê tak w realu to jest kwesti¹ czasu kiedy zarobi najzwyczajniej po pysku. A to mo¿e byÌ dla niego niebezpieczne. To w takim razie prosze o wasza interpretacje s³ów... Ewangelia wg œw Mateusza 6:12 "Jeœli bowiem przebaczycie ludziom ich przewinienia i wam przebaczy ojciec wasz niebieski.Lecz jesli nie przebaczycie ludziom i Ojciec wasz nie przebaczy wam waszych przewinieù" Wszyscy wiemy ,ze takich cytatów w Ewangeliach jest wiele... Czy nie myslicie ,ze to sta³e domaganie sie ukarania Kota jest niezgodne z religi¹ ,której tak niez³omnymi obroncami tutaj jestescie? Masz racjê Symeonie Ca³y czas pope³niam b³êdy ale mo¿e uda mi sie jakoœ w pozytywn¹ stronê odmieniÌ oto jak Kot uczy katolików chrzeœcijanskich zachowaù... Potwerdza sie zdanie jakie mia³am do tej pory...Przecietny katolik pamieta o prawach zawartych w Biblili tylko podczas mszy w koœciele...a i to nie zawsze...moditwy tez odmawiane s¹ automatycznie..np w modlitwie Paùskiej prosimy Boga by odpusci³ nam nasze grzechy, jaki my oduszczamy naszym winowajcom.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #329 : Wrzesień 06, 2009, 15:37:05 » |
|
Popieram Kota jesli chodzi o Byt- ja tez widze w Bycie-More. To zadne przestepstwo, poza tym uwielbiam Koty , tego mi nikt nie zabroni. Takich belkotow Bytowych mam po prostu dosc, obojetnie gdzie czytasz Byta, jego wypowiedzi sa takie same, niegrzeczne i aroganckie. Moze Bycie masz pecha ze mna dzisiaj, ale zycie nie jest latwe i proponuje zadbac o wlasna twarz, a nie ciagle czepiac sie obojetnie kogo. Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Rafaela
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 15:37:50 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #330 : Wrzesień 06, 2009, 15:50:44 » |
|
Czy nie myslicie ,ze to staÂłe domaganie sie ukarania Kota jest niezgodne z religiÂą ,ktĂłrej tak niezÂłomnymi obroncami tutaj jestescie?
Nie jest niezgodne z religi¹. Odpuszczamy winy naszym winowajcom, ale to nie znaczy, ¿e nie powinni oni ponieœÌ konsekwencji swoich z³ych zachowaù, takimi konsekwencjami s¹ np. kary. Masz racjê Symeonie Ca³y czas pope³niam b³êdy ale mo¿e uda mi sie jakoœ w pozytywn¹ stronê odmieniÌ oto jak Kot uczy katolików chrzeœcijanskich zachowaù... Zrobi³ to tylko dla œwiêtego spokoju. Kilka lub kilkanaœcie wiadomoœci póŸniej, widz¹c, ¿e przysz³a mu na pomoc grupa jego wiernych fanów, pisze juz coœ takiego pod moj¹ nieobecnoœÌ: W³aœnie chcia³em zaproponowaÌ aby Symeon przesta³ pieprzyÌ,tylko zaj¹³ siê czymœ pozytywnym.
PomiĂŞdzy tym postem, ktĂłry Ty zacytowaÂłaÂś Lindo a tym, ktĂłry ja wkleiÂłem, Kot nie pisaÂł Âżadnych innych wiadomoÂści, ja teÂż nie.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #331 : Wrzesień 06, 2009, 15:56:12 » |
|
Nie pisaÂłem postĂłw ale Ty Symeonie napastliwe do mnie pisaÂłeÂś.
Dyskusja byÂła zakoĂączona a Ty dalej podgrzewaÂłeÂś.
StÂąd ten post i widzĂŞ,Âże trafiÂł do Ciebie skoro go cytujesz.
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #332 : Wrzesień 06, 2009, 16:02:27 » |
|
 bo gdy bĂŞdzie zachowywaÂł siĂŞ tak w realu to jest kwestiÂą czasu kiedy zarobi najzwyczajniej po pysku. A to moÂże byĂŚ dla niego niebezpieczne. Troche uczciwosci Symeonie w przedstawianiu faktĂłw.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 16:04:55 wysłane przez Linda »
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #333 : Wrzesień 06, 2009, 16:12:56 » |
|
Nie pisaÂłem postĂłw ale Ty Symeonie napastliwe do mnie pisaÂłeÂś.
Dyskusja byÂła zakoĂączona a Ty dalej podgrzewaÂłeÂś.
StÂąd ten post i widzĂŞ,Âże trafiÂł do Ciebie skoro go cytujesz.
Pomyli³em siê, jednak pisa³em jakieœ posty po Twoim przyznaniu siê do pope³niania b³êdów, ale by³y one reakcj¹ na wiadomoœci innych u¿ytkowników, którzy nie znaj¹c sprawy, niepotrzebnie siê wtr¹cali. Rzeczywiœcie nasza dyskusja (miêdzy mn¹ a Tob¹) by³a juz skoùczona, ale oni j¹ dalej poci¹gnêli.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #334 : Wrzesień 06, 2009, 16:15:16 » |
|
A ludziska ciÂągle coÂś tu majÂą i nie odpuszczajÂą …  A moÂże by tak Âłapki na zgodĂŞ ? Bo po pysku, trochĂŞ nie obyczajnie …  Pozdrawiam wszelkie koty i inne psoty … 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #335 : Wrzesień 06, 2009, 16:19:13 » |
|
Symeonie!!
SprawdziÂłem dokÂładnie.
Po moim poœcie zaczynaj¹cym siê od s³ów "Masz racjê Symeonie..." a postem ,w którym proponujê abyœ siê zamkn¹³-Ty napisa³eœ cztery posty,w których tykasz moj¹ osobê.
Dlatego w taki sposĂłb sie do Ciebie odezwaÂłem.
Ale o co innego mi teraz chodzi-Czemu oszukujesz,Âże pomiĂŞdzy tymi postami Ty nie zabieraÂłeÂś gÂłosu na forum?
ZabraÂłeÂś gÂłos czterokrotnie i kaÂżdy byÂł na mĂłj temat.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 16:25:37 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #336 : Wrzesień 06, 2009, 16:32:44 » |
|
ja tez bardziej widzĂŞ, Âże to kot jest atakowany ( oczywiÂście ma to swojÂą przyczynĂŞ jest zwolennikiem PCh, a na tym forum takie osoby majÂą pod gĂłrkĂŞ) ni miaÂłby byĂŚ atakujÂącym. Takie sÂą moje obiektywne obserwacje i teÂż wcale siĂŞ nie dziwiĂŞ, Âże wszĂŞdzie widziaÂł MorĂŞ, bo daÂł on siĂŞ wszystkim we znaki. Przyznam za RafaelÂą, Âże teÂż w niektĂłrych osobach go widziaÂłam.... ale tego publicznie nie przyznawaÂłam.... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #337 : Wrzesień 06, 2009, 16:34:50 » |
|
 Pomyli³em siê, jednak pisa³em jakieœ posty po Twoim przyznaniu siê do pope³niania b³êdów, ale by³y one reakcj¹ na wiadomoœci innych u¿ytkowników, którzy nie znaj¹c sprawy, niepotrzebnie siê wtr¹cali. Rzeczywiœcie nasza dyskusja (miêdzy mn¹ a Tob¹) by³a juz skoùczona, ale oni j¹ dalej poci¹gnêli Jesli piszesz na forum to mamy prawo sie wtracac..jesli nie chcesz by tak by³o pisz na WP. Mozesz bardzo szybko zakonczyc ta dysksjê ..powiedziec.,ze wybaczasz zgodnie z zasadami swojej religi ,¿e byc moze inni maja inne zdanie na temat zachowania Kota. Jestem przekonana,¿e wielu na na tym forum nie widzi ,zeby Kot zachowywa³ sie nawet w po³owie tak skandalicznie jak próbujecie to przedstawiac.Domaganie sie kary nie jest jeszcze niczym z³ym,dopiero tak zajad³e,nieustajace wracanie do tematu jest wed³ug mnie naganne. Czasem wydaje mi sie ¿e jedyna win¹ Kota jest to ,ze tak bardzo wierzy w projekt PCH.i nie chdzi co niedziele do koscio³a(tak mi sie wdaje  ) Proponujê zaczac od nowa i ci¹gle nie powo³ywac sie na przesz³osc...
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #338 : Wrzesień 06, 2009, 16:38:01 » |
|
Symeonie, a dlaczego zarzucasz, Âże inni uÂżytkownicy siĂŞ niepotrzebnie wtrÂącali?
Ja wcale nie uwaÂżam, Âże pisaÂłam niepotrzebnie, gdyÂż Arteq i Kot juÂż zaprzestali przepychanek,
a to wÂłaÂśnie Ty rozdrapywaÂłeÂś temat. Poczytaj sobie mĂłj post nr 274 oraz swoje posty i nie sugeruj wszystkim,
Âże inni siĂŞ niepotrzebnie wtrÂącali i nie znajÂąc sprawy pociÂągnĂŞli dyskusjĂŞ.
Zapewniam CiĂŞ, Âże zanim siĂŞ odezwĂŞ to czytam dany wÂątek, wiĂŞc....................wypraszam sobie.
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #339 : Wrzesień 06, 2009, 16:51:39 » |
|
Moglibyœmy tak dyskutowaÌ w nieskoùczonoœÌ, mo¿e ju¿ czas to zakoùczyÌ.
Barbarax, przepraszam, Âże stwierdziÂłem, Âże Twoje wiadomoÂści byÂły niepotrzebne, wszystkich innych, ktĂłrzy wtedy pisali, rĂłwnieÂż przepraszam.
Kocie, Ciebie przepraszam za to, Âże tyle czasu poruszaÂłem ten temat i za mojÂą ostatniÂą pomyÂłkĂŞ. NapisaÂłem, Âże nie wysyÂłaÂłem wtedy zadnych wiadomoÂści, nie sprawdzajÂąc jak faktycznie byÂło, zawiodÂła mnie pamiĂŞĂŚ.
Mam jednak nadziejĂŞ, Âże nasza dyskusja nie byÂła bezsensowna i wyciÂągneliÂście z niej odpowiednie wnioski.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 16:52:14 wysłane przez Symeon »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #340 : Wrzesień 06, 2009, 16:55:31 » |
|
Mam jednak nadziejĂŞ, Âże nasza dyskusja nie byÂła bezsensowna i wyciÂągneliÂście z niej odpowiednie wnioski.
WaÂżne, czy atakujÂący siebie nawzajem wyciÂągnĂŞli odpowiednie wnioski … 
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #341 : Wrzesień 06, 2009, 16:57:00 » |
|
Symeonie, chyba chciaÂłeÂś powiedzieĂŚ ..........wyciÂągnĂŞliÂśmy wnioski, a nie.........wyciÂągnĂŞliÂście wnioski?
Czy dobrze CiĂŞ zrozumiaÂłam?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #342 : Wrzesień 06, 2009, 16:59:35 » |
|
Ja myÂślĂŞ,Âże na forum zgoda wzglĂŞdna zapanuje wtedy,gdy postanowieniem ogĂłlnym
zaprzestanie siĂŞ kpiĂŚ z osĂłb lub gupy osĂłb,drwiĂŚ,oczerniac,sugerowaĂŚ nieetyczne
zachowania,obraÂżaĂŚ w sposĂłb poÂśredni i bezpoÂśredni forumowiczĂłw.
DopĂłki niewypleni sie drwin z PCh,KRK-obawiam siĂŞ,Âże bĂŞdzie czasem gorÂąco.
DopĂłki obraÂżaĂŚ bĂŞdziemy En-Ki,czy paniÂą LucynĂŞ stosujac zÂłoÂśliwe zdrobnienia,jak samcio,czy
lusia(pisane z maÂłej litery) o konflikty trudno nie bĂŞdzie.
Nikt nie odwaÂżyÂł sie zdrobnic imienia Jezusa przykÂładowo,wiĂŞc niech to dziaÂła rĂłwnieÂż w drugÂą stronĂŞ.
JeÂśli bĂŞdziemy sugerowali,Âże PCh i jego uczestniczy dziaÂłajÂą z pobudek niskich,ze dla
gromadzenia pieniĂŞdzy i innych prywatnych korzyÂści to robiÂą,tozgody teÂż nie bĂŞdzie.
Nikt nie broni nikomu wÂłasnych poglÂądĂłw i ich wyrazania ale na drwiny i pomĂłwienia,gdy
pomawiani obecni nie sÂą-miejsca byĂŚ tu niepowinno.
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #343 : Wrzesień 06, 2009, 17:10:38 » |
|
Atrqu, czy czytajÂąc powyÂższy tekst KOTA, juÂż wiesz co miaÂłam na myÂśli, Âże jako jedyny na tym forum poÂświĂŞca on swoje dobre imiĂŞ (post nr 234)? KOCIE, Ty jednak zasÂługujesz na ten medal, o ktĂłrym kiedyÂś pisaÂłam.  Pozdrawiam wszystkich. 
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #344 : Wrzesień 06, 2009, 17:11:27 » |
|
Zapomnia³em napisaÌ, ¿e ja te¿ wyci¹gn¹³em wnioski z tej d³ugiej dyskusji. Teraz bêde najpierw sprawdza³ coœ co do czego nie mam pewnoœci, ¿eby siê jaknajmniej myliÌ  I to by by³o na tyle.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #345 : Wrzesień 06, 2009, 17:20:53 » |
|
Nie przejmuj siĂŞ Symeonie. Ja nie mam do Ciebie urazy i liczĂŞ,Âże Ty rĂłwnieÂż wybaczysz mi moje niemiÂłe gesty,ktĂłrymi mogÂłem Ciebie uraziĂŚ. 
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #346 : Wrzesień 06, 2009, 17:21:19 » |
|
Symeonie, dziĂŞkujĂŞ.  WÂłaÂśnie o to mi chodziÂło, Âżeby wszyscy wyciÂągnĂŞli z tego zamieszania wnioski. A wiĂŞc teraz bierzmy siĂŞ wszyscy do pracy.........nad sobÂą, bo czas ucieka. Pozdrawiam obydwie odnowione strony. 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #347 : Wrzesień 06, 2009, 18:27:45 » |
|
Ja myÂślĂŞ,Âże na forum zgoda wzglĂŞdna zapanuje wtedy,gdy postanowieniem ogĂłlnym
zaprzestanie siĂŞ kpiĂŚ z osĂłb lub gupy osĂłb,drwiĂŚ,oczerniac,sugerowaĂŚ nieetyczne
zachowania,obraÂżaĂŚ w sposĂłb poÂśredni i bezpoÂśredni forumowiczĂłw.
DopĂłki niewypleni sie drwin z PCh,KRK-obawiam siĂŞ,Âże bĂŞdzie czasem gorÂąco.
DopĂłki obraÂżaĂŚ bĂŞdziemy En-Ki,czy paniÂą LucynĂŞ stosujac zÂłoÂśliwe zdrobnienia,jak samcio,czy
lusia(pisane z maÂłej litery) o konflikty trudno nie bĂŞdzie.
Nikt nie odwaÂżyÂł sie zdrobnic imienia Jezusa przykÂładowo,wiĂŞc niech to dziaÂła rĂłwnieÂż w drugÂą stronĂŞ.
JeÂśli bĂŞdziemy sugerowali,Âże PCh i jego uczestniczy dziaÂłajÂą z pobudek niskich,ze dla
gromadzenia pieniĂŞdzy i innych prywatnych korzyÂści to robiÂą,tozgody teÂż nie bĂŞdzie.
Nikt nie broni nikomu wÂłasnych poglÂądĂłw i ich wyrazania ale na drwiny i pomĂłwienia,gdy
pomawiani obecni nie sÂą-miejsca byĂŚ tu niepowinno.
Nie przesadzasz przypadkiem z tymi porĂłwnaniami Kocie?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #348 : Wrzesień 06, 2009, 18:31:03 » |
|
Prawie siĂŞ popÂłakaÂłem ze wzruszenia czytajÂąc apel Kota. Przykro mi ale nie wierzĂŞ w ani jedno jego sÂłowo. A dlatego, Âże kiedyÂś napisaÂł w podobnym tonie, wskazujÂąc aby rozmawiaĂŚ merytorycznie. Szkoda, Âże sam nie raczy siĂŞ stosowaĂŚ do swoich rad [jestem w stanie udowodniĂŚ, Âże dopuszcza siĂŞ czynĂłw o zaprzestanie ktĂłrych apeluje] - dlatego jest dla mnie nieprawdziwy, mocniej: obÂłudny. I za to bez problemu moÂżna przyznaĂŚ mu medal.
Barbarax, piszesz wiele o wybaczaniu - ale¿ Kot mia³ odpuszcane niektóre z zachowaù, nie skutkowa³o to opamiêtaniem tylko poczuciem bezkarnoœci. Co do konsekwencji w realu - nie napisa³em ¿e jest to moim ¿yczeniem, lecz ostrzeglem przed mo¿liwymi konsekwencjami. Nie przeszkadza mi, ¿e wierzy w pch, "przeszkadza" mi, ¿e swoj¹ wiarêtraktuje fanatycznie, zarzucaj¹c sceptykom b³edy i k³¹mastwa któych nie pope³nili. Martwi mnie równie¿, ¿e nie potrafi dotrzymaÌ danego s³owa.
CiĂŞÂżko uwierzyĂŚ mi w odmianĂŞ Kota, ale zapewniam, Âże chciaÂłbym siĂŞ myliĂŚ. Dlatego bĂŞdĂŞ bacznie obserwowaÂł jego zachowanie.
|
|
|
|
|
|
|
Barbarax
Gość
|
 |
« Odpowiedz #349 : Wrzesień 06, 2009, 19:09:25 » |
|
Artqu, ale tu nie chodzi tylko o przemianĂŞ Kota, ale nas wszystkich. Do Ciebie to chyba jednak nie dotarÂło. 
|
|
|
|
|
|
|
|