Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:51:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Masz co¶ do mnie?!  (Przeczytany 198717 razy)
0 u¿ytkowników i 47 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #325 : Wrzesieñ 06, 2009, 14:41:57 »

Wydaje mi siê, ¿e administracja stara siê byæ maksymalnie obiektywna i ostro¿na w decyzjach. Czasami przymyka oko na drobniejsze przewinienia ale w miarê rónow to rozdziela, my¶lê, ¿e powodem takiego zachowania jest chêæ nie zaogniania sytuacji. Je¿eli wybryki s± powa¿ne - reaguj±.
Pozostaje Ci nadal raportowanie do adminów/modów - najlepiej z rzeczowymi uzasadnieniami, np. powo³anie siê na konkretne zapisy w regulaminie. Zapewne u Kota denerwuje Ciê upierdliwo¶æ i to, ¿e idzie w zaparte nawet w obliczu faktów, a tak¿e unikanie merytorycznej dyskusji - kiedy¶ nawet og³osi³em konkurs na wskazanie miejsca na forum gdzie Kot takow± siê wykaza³ - by³a nawet nagroda, ale nikt siênie podj±³. Upierdliwo¶æ na tym forum jak na razie nie jest karana i ciê¿ko j± udowodniæ. Podci±gn±æ pod off-a? Na tym forum jest takowych du¿o, ale taki jego urok, z tych offów czêsto wynikaj± inne ciekawe tematy do dyskusji.
Najlepiej w przypadku Kota najzwyczajnie go zlewaæ - starci wtedy po¿ywkê, a dodatkowo jego sposób dzia³±nia stanie siê bardzo widoczny. Chocia¿ wiem z w³asnego do¶wiadczenia, ¿e jak olejesz go na forum to potrafi szukaæ zaczepki poprzez PW - wysy³aj±c króciótkie [2-4 s³owne] pseudowiadomo¶ci, nie odpowiadasz a on dalej. Jednak nudzi mu siê to.
Potraktowaæ to mo¿na jako trening cierpliwo¶ci. Dodatkowo dla jego dobra mo¿na daæ mu mo¿liwo¶æ upuszczenia zó³ci na forum, bo gdy bêdzie zachowywa³ siê tak w realu to jest kwesti± czasu kiedy zarobi najzwyczajniej po pysku. A to mo¿e byæ dla niego niebezpieczne.

|co do stronniczo¶ci adminów - nie dostrzeg³em tego. Sympatie/pogl±dy modów s± czasami bardziej wiodoczne. Niektórzy forumowicze s± natomaist bardzo stronniczy - ale to nie jest wbrew regulaminowi, co najwy¿ej wbrew uczciwo¶ci.

Dziêkujê.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #326 : Wrzesieñ 06, 2009, 14:49:15 »

Artqu, mo¿esz siê obraziæ lub raportowaæ, ale to w³a¶nie Twoja upierdliwo¶æ jest m.in. powodem, ¿e wolê czytaæ ni¿ pisaæ na tym forum.

Pozdrawiam.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #327 : Wrzesieñ 06, 2009, 15:31:14 »

Je¿eli uwa¿am za konieczne raportujê. Powy¿ej zamie¶cia³em swoje spostrze¿enia. Barbarax, masz prawo do swojego os±du, natomiast podejrzewam, ¿e nie tylko moja "upierdliwo¶æ" jest przyczyn± ograniczenia Twoich wypowiedzi.
Czy mo¿esz mi powiedzieæ czy dostrzegasz ró¿nice pomiêdzy upierdliwo¶ci± a wytrwa³o¶ci±? Je¿eli tak to czy mog³aby¶ je wymieniæ?
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #328 : Wrzesieñ 06, 2009, 15:33:18 »

U¶miech
Niektórzy forumowicze s± natomaist bardzo stronniczy - ale to nie jest wbrew regulaminowi, co najwy¿ej wbrew uczciwo¶ci.

Moze niektórzy poprostu s± zwyk³ymi obserwatorami....
Z moich obserwacji wynika,ze najwiêksi obroncy wiary katolickiej najbardziej sobie przecz±.Ciagle domagaj± sie ukarania Kota...
bo gdy bêdzie zachowywa³ siê tak w realu to jest kwesti± czasu kiedy zarobi najzwyczajniej po pysku. A to mo¿e byæ dla niego niebezpieczne.

To w takim razie prosze o wasza interpretacje s³ów...

Ewangelia wg ¶w Mateusza 6:12 "Je¶li bowiem przebaczycie ludziom ich przewinienia i wam przebaczy ojciec wasz niebieski.Lecz jesli nie przebaczycie ludziom i Ojciec wasz nie przebaczy wam waszych przewinieñ"
Wszyscy wiemy ,ze takich cytatów w Ewangeliach jest wiele...
Czy nie myslicie ,ze to sta³e domaganie sie ukarania Kota jest niezgodne z religi± ,której tak niez³omnymi obroncami tutaj jestescie?

Cytat:  Kot
Masz racjê Symeonie
Ca³y czas pope³niam b³êdy ale mo¿e uda mi sie jako¶ w pozytywn± stronê odmieniæ

oto jak Kot uczy katolików chrze¶cijanskich zachowañ...

Potwerdza sie zdanie jakie mia³am do tej pory...Przecietny katolik pamieta o prawach zawartych w Biblili tylko podczas mszy w ko¶ciele...a  i to nie zawsze...moditwy tez odmawiane s± automatycznie..np w modlitwie Pañskiej prosimy Boga by odpusci³ nam nasze grzechy, jaki my oduszczamy naszym winowajcom.

Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #329 : Wrzesieñ 06, 2009, 15:37:05 »

Popieram Kota jesli chodzi o Byt- ja tez widze w Bycie-More. To zadne przestepstwo, poza tym uwielbiam Koty , tego mi nikt nie zabroni. Takich belkotow Bytowych mam po prostu dosc, obojetnie gdzie czytasz Byta, jego wypowiedzi sa takie same, niegrzeczne i aroganckie. Moze Bycie masz pecha ze mna dzisiaj, ale zycie nie jest latwe i proponuje zadbac o wlasna twarz, a nie ciagle czepiac sie obojetnie kogo. Pozdrawiam serdecznie wszystkich. Rafaela
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2009, 15:37:50 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #330 : Wrzesieñ 06, 2009, 15:50:44 »

Czy nie myslicie ,ze to sta³e domaganie sie ukarania Kota jest niezgodne z religi± ,której tak niez³omnymi obroncami tutaj jestescie?

Nie jest niezgodne z religi±. Odpuszczamy winy naszym winowajcom, ale to nie znaczy, ¿e nie powinni oni ponie¶æ konsekwencji swoich z³ych zachowañ, takimi konsekwencjami s± np. kary.

Cytat:  Kot
Masz racjê Symeonie
Ca³y czas pope³niam b³êdy ale mo¿e uda mi sie jako¶ w pozytywn± stronê odmieniæ

oto jak Kot uczy katolików chrze¶cijanskich zachowañ...

Zrobi³ to tylko dla ¶wiêtego spokoju. Kilka lub kilkana¶cie wiadomo¶ci pó¼niej, widz±c, ¿e przysz³a mu na pomoc grupa jego wiernych fanów, pisze juz co¶ takiego pod moj± nieobecno¶æ:
W³a¶nie chcia³em zaproponowaæ aby Symeon przesta³ pieprzyæ,tylko zaj±³ siê czym¶ pozytywnym.
Pomiêdzy tym postem, który Ty zacytowa³a¶ Lindo a tym, który ja wklei³em, Kot nie pisa³ ¿adnych innych wiadomo¶ci, ja te¿ nie.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #331 : Wrzesieñ 06, 2009, 15:56:12 »

Nie pisa³em postów ale Ty Symeonie napastliwe do mnie pisa³e¶.

Dyskusja by³a zakoñczona a Ty dalej podgrzewa³e¶.

St±d ten post i widzê,¿e trafi³ do Ciebie skoro go cytujesz.

Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #332 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:02:27 »

U¶miech
bo gdy bêdzie zachowywa³ siê tak w realu to jest kwesti± czasu kiedy zarobi najzwyczajniej po pysku. A to mo¿e byæ dla niego niebezpieczne.

Troche uczciwosci Symeonie w przedstawianiu faktów.....

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2009, 16:04:55 wys³ane przez Linda » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #333 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:12:56 »

Nie pisa³em postów ale Ty Symeonie napastliwe do mnie pisa³e¶.

Dyskusja by³a zakoñczona a Ty dalej podgrzewa³e¶.

St±d ten post i widzê,¿e trafi³ do Ciebie skoro go cytujesz.

Pomyli³em siê, jednak pisa³em jakie¶ posty po Twoim przyznaniu siê do pope³niania b³êdów, ale by³y one reakcj± na wiadomo¶ci innych u¿ytkowników, którzy nie znaj±c sprawy, niepotrzebnie siê wtr±cali. Rzeczywi¶cie nasza dyskusja (miêdzy mn± a Tob±) by³a juz skoñczona, ale oni j± dalej poci±gnêli.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #334 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:15:16 »

A ludziska ci±gle co¶ tu maj± i nie odpuszczaj± …  Du¿y u¶miech
A mo¿e by tak ³apki na zgodê ?
Bo po pysku, trochê nie obyczajnie …  Mrugniêcie

Pozdrawiam wszelkie koty i inne psoty …   Du¿y u¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #335 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:19:13 »

Symeonie!!

Sprawdzi³em dok³adnie.

Po moim po¶cie zaczynaj±cym siê od s³ów "Masz racjê Symeonie..." a postem ,w którym proponujê aby¶ siê zamkn±³-Ty napisa³e¶ cztery posty,w których tykasz moj± osobê.

Dlatego w taki sposób sie do Ciebie odezwa³em.

Ale o co innego mi teraz chodzi-Czemu oszukujesz,¿e pomiêdzy tymi postami Ty nie zabiera³e¶ g³osu na forum?

Zabra³e¶ g³os czterokrotnie i ka¿dy by³ na mój temat.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2009, 16:25:37 wys³ane przez kot » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #336 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:32:44 »

ja tez bardziej widzê, ¿e to kot jest atakowany ( oczywi¶cie ma to swoj± przyczynê jest zwolennikiem PCh, a na tym forum takie osoby maj± pod górkê) ni mia³by byæ atakuj±cym.
Takie s± moje obiektywne obserwacje i te¿ wcale siê nie dziwiê, ¿e wszêdzie widzia³ Morê, bo da³ on siê wszystkim we znaki. Przyznam za Rafael±, ¿e te¿ w niektórych osobach go widzia³am.... ale tego publicznie nie przyznawa³am....

Pozdrawiam U¶miech
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #337 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:34:50 »

U¶miech
Pomyli³em siê, jednak pisa³em jakie¶ posty po Twoim przyznaniu siê do pope³niania b³êdów, ale by³y one reakcj± na wiadomo¶ci innych u¿ytkowników, którzy nie znaj±c sprawy, niepotrzebnie siê wtr±cali. Rzeczywi¶cie nasza dyskusja (miêdzy mn± a Tob±) by³a juz skoñczona, ale oni j± dalej poci±gnêli

Jesli piszesz na forum to mamy prawo sie wtracac..jesli nie chcesz by tak by³o pisz na WP.
Mozesz bardzo szybko zakonczyc ta dysksjê ..powiedziec.,ze wybaczasz  zgodnie z zasadami swojej religi ,¿e byc  moze inni maja inne zdanie na temat zachowania Kota.  Jestem przekonana,¿e wielu na na tym forum nie widzi ,zeby Kot zachowywa³ sie nawet w po³owie tak skandalicznie jak próbujecie to przedstawiac.Domaganie sie kary nie jest jeszcze niczym z³ym,dopiero tak zajad³e,nieustajace wracanie do tematu jest wed³ug mnie naganne. Czasem wydaje mi sie ¿e jedyna win± Kota jest to ,ze tak bardzo wierzy w projekt PCH.i nie chdzi co niedziele do koscio³a(tak mi sie wdaje U¶miech)

Proponujê zaczac od nowa i ci±gle nie powo³ywac sie na przesz³osc...
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #338 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:38:01 »

Symeonie, a dlaczego zarzucasz, ¿e inni u¿ytkownicy siê niepotrzebnie wtr±cali?

Ja wcale nie uwa¿am, ¿e pisa³am niepotrzebnie, gdy¿ Arteq i Kot ju¿ zaprzestali przepychanek,

a to w³a¶nie Ty rozdrapywa³e¶ temat. Poczytaj sobie mój post nr 274 oraz swoje posty i nie sugeruj wszystkim,

¿e inni siê niepotrzebnie wtr±cali i nie znaj±c sprawy poci±gnêli dyskusjê.

Zapewniam Ciê, ¿e zanim siê odezwê to czytam dany w±tek, wiêc....................wypraszam sobie.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #339 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:51:39 »

Mogliby¶my tak dyskutowaæ w nieskoñczono¶æ, mo¿e ju¿ czas to zakoñczyæ.

Barbarax, przepraszam, ¿e stwierdzi³em, ¿e Twoje wiadomo¶ci by³y niepotrzebne, wszystkich innych, którzy wtedy pisali, równie¿ przepraszam.

Kocie, Ciebie przepraszam za to, ¿e tyle czasu porusza³em ten temat i za moj± ostatni± pomy³kê. Napisa³em, ¿e nie wysy³a³em wtedy zadnych wiadomo¶ci, nie sprawdzaj±c jak faktycznie by³o, zawiod³a mnie pamiêæ.

Mam jednak nadziejê, ¿e nasza dyskusja nie by³a bezsensowna i wyci±gneli¶cie z niej odpowiednie wnioski.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 06, 2009, 16:52:14 wys³ane przez Symeon » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #340 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:55:31 »

Mam jednak nadziejê, ¿e nasza dyskusja nie by³a bezsensowna i wyci±gneli¶cie z niej odpowiednie wnioski.

Wa¿ne, czy atakuj±cy siebie nawzajem wyci±gnêli odpowiednie wnioski …  Du¿y u¶miech
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #341 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:57:00 »

Symeonie, chyba chcia³e¶ powiedzieæ ..........wyci±gnêli¶my wnioski, a nie.........wyci±gnêli¶cie wnioski?

Czy dobrze Ciê zrozumia³am?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #342 : Wrzesieñ 06, 2009, 16:59:35 »

Ja my¶lê,¿e na forum zgoda wzglêdna zapanuje wtedy,gdy postanowieniem ogólnym

zaprzestanie siê kpiæ z osób lub gupy osób,drwiæ,oczerniac,sugerowaæ nieetyczne

zachowania,obra¿aæ w sposób po¶redni i bezpo¶redni forumowiczów.

Dopóki niewypleni sie drwin z PCh,KRK-obawiam siê,¿e bêdzie czasem gor±co.

Dopóki obra¿aæ bêdziemy En-Ki,czy pani± Lucynê stosujac z³o¶liwe zdrobnienia,jak samcio,czy

lusia(pisane z ma³ej litery) o konflikty trudno nie bêdzie.

Nikt nie odwa¿y³ sie zdrobnic imienia Jezusa przyk³adowo,wiêc niech to dzia³a równie¿ w drug± stronê.

Je¶li bêdziemy sugerowali,¿e PCh i jego uczestniczy dzia³aj± z pobudek niskich,ze dla

gromadzenia pieniêdzy i innych prywatnych korzy¶ci to robi±,tozgody te¿ nie bêdzie.

Nikt nie broni nikomu w³asnych pogl±dów i ich wyrazania ale na drwiny i pomówienia,gdy

pomawiani obecni nie s±-miejsca byæ tu niepowinno.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #343 : Wrzesieñ 06, 2009, 17:10:38 »

Atrqu, czy czytaj±c powy¿szy tekst KOTA, ju¿ wiesz co mia³am na my¶li, ¿e jako jedyny na tym forum

po¶wiêca on swoje dobre imiê (post nr 234)?

KOCIE, Ty jednak zas³ugujesz na ten medal, o którym kiedy¶ pisa³am. Mrugniêcie U¶miech Chichot Du¿y u¶miech

Pozdrawiam wszystkich. Buziak
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #344 : Wrzesieñ 06, 2009, 17:11:27 »

Zapomnia³em napisaæ, ¿e ja te¿ wyci±gn±³em wnioski z tej d³ugiej dyskusji. Teraz bêde najpierw sprawdza³ co¶ co do czego nie mam pewno¶ci, ¿eby siê jaknajmniej myliæ U¶miech I to by by³o na tyle.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #345 : Wrzesieñ 06, 2009, 17:20:53 »

Nie przejmuj siê Symeonie.

Ja nie mam do Ciebie urazy i liczê,¿e Ty równie¿ wybaczysz mi moje niemi³e gesty,którymi mog³em Ciebie uraziæ. U¶miech U¶miech
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #346 : Wrzesieñ 06, 2009, 17:21:19 »

Symeonie, dziêkujê. Buziak

W³a¶nie o to mi chodzi³o, ¿eby wszyscy wyci±gnêli z tego zamieszania wnioski.

A wiêc teraz bierzmy siê wszyscy do pracy.........nad sob±, bo czas ucieka.

Pozdrawiam obydwie odnowione strony. Chichot
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #347 : Wrzesieñ 06, 2009, 18:27:45 »

Ja my¶lê,¿e na forum zgoda wzglêdna zapanuje wtedy,gdy postanowieniem ogólnym

zaprzestanie siê kpiæ z osób lub gupy osób,drwiæ,oczerniac,sugerowaæ nieetyczne

zachowania,obra¿aæ w sposób po¶redni i bezpo¶redni forumowiczów.

Dopóki niewypleni sie drwin z PCh,KRK-obawiam siê,¿e bêdzie czasem gor±co.

Dopóki obra¿aæ bêdziemy En-Ki,czy pani± Lucynê stosujac z³o¶liwe zdrobnienia,jak samcio,czy

lusia(pisane z ma³ej litery) o konflikty trudno nie bêdzie.

Nikt nie odwa¿y³ sie zdrobnic imienia Jezusa przyk³adowo,wiêc niech to dzia³a równie¿ w drug± stronê.

Je¶li bêdziemy sugerowali,¿e PCh i jego uczestniczy dzia³aj± z pobudek niskich,ze dla

gromadzenia pieniêdzy i innych prywatnych korzy¶ci to robi±,tozgody te¿ nie bêdzie.

Nikt nie broni nikomu w³asnych pogl±dów i ich wyrazania ale na drwiny i pomówienia,gdy

pomawiani obecni nie s±-miejsca byæ tu niepowinno.

Nie przesadzasz przypadkiem z tymi porównaniami Kocie?

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #348 : Wrzesieñ 06, 2009, 18:31:03 »

Prawie siê pop³aka³em ze wzruszenia czytaj±c apel Kota. Przykro mi ale nie wierzê w ani jedno jego s³owo. A dlatego, ¿e kiedy¶ napisa³ w podobnym tonie, wskazuj±c aby rozmawiaæ merytorycznie. Szkoda, ¿e sam nie raczy siê stosowaæ do swoich rad [jestem w stanie udowodniæ, ¿e dopuszcza siê czynów o zaprzestanie których apeluje] - dlatego jest dla mnie nieprawdziwy, mocniej: ob³udny. I za to bez problemu mo¿na przyznaæ mu medal.

Barbarax, piszesz wiele o wybaczaniu - ale¿ Kot mia³ odpuszcane niektóre z zachowañ, nie skutkowa³o to opamiêtaniem tylko poczuciem bezkarno¶ci. Co do konsekwencji w realu - nie napisa³em ¿e jest to moim ¿yczeniem, lecz ostrzeglem przed mo¿liwymi konsekwencjami.
Nie przeszkadza mi, ¿e wierzy w pch, "przeszkadza" mi, ¿e swoj± wiarêtraktuje fanatycznie, zarzucaj±c sceptykom b³edy i k³±mastwa któych nie pope³nili. Martwi mnie równie¿, ¿e nie potrafi dotrzymaæ danego s³owa.

Ciê¿ko uwierzyæ mi w odmianê Kota, ale zapewniam, ¿e chcia³bym siê myliæ. Dlatego bêdê bacznie obserwowa³ jego zachowanie.
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #349 : Wrzesieñ 06, 2009, 19:09:25 »

Artqu, ale tu nie chodzi tylko o przemianê Kota, ale nas wszystkich.

Do Ciebie to chyba jednak nie dotar³o. Smutny
Strony: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: