Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:59:23

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Masz co¶ do mnie?!  (Przeczytany 198779 razy)
0 u¿ytkowników i 52 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #350 : Wrzesieñ 06, 2009, 19:43:55 »

Na forum mamy wielu fanatykow, ty Artku tez jestes bardzo sympatycznym fanatykiem. Nasze forum jest bardzo zyjace forum
tu sie cos naprawde dzieje. W tym jest caly urok, jesli bylibysmy wszyscy jednoglosni to trzebabyloby zamknac  ta bude. Jedni
kochaja koty, inni ptaki jeszcze inni bawia sie w cos nadzwyczejnego / nie zawsze potrzebnego/ sa tacy co kochaja Pania Lucyne inni jej nie cierpia, Enki -jest tez postacia ktora wam wszystkim czesto zabiera duzo czasu, to znaczy ze jest ta cala sprawa czegos warta, interesujaca. Patrzac z boku jestescie super grupa pod wezwaniem- do boju, zawsze w akcji. Na forum nie ma takich co by sie nudzili. Jesli trzeba forum opuscic na pare dni, to jest jakos smutno. Czy ja nie mam racji, kazdy z nas
znajduje cos dla siebie, oby tak dalej. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i do dziela...... Rafaela
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #351 : Wrzesieñ 06, 2009, 22:45:22 »

Rafaelo,ladne to slowa i czyta sie je chetnie,podziwiam lagodnosc
i tolerancje.Kocham zwierzeta i kocham wszystkie Ptaki.Mam nawet
kotke,ktora wypuszczam na noc z domu i kiedy przychodzi nad ranem
oblizujac sie smakowicie,pytam sie jej:znowu zjadlas ptaszka na
sniadanie,a przeciez jedzenia w domu pod dostatkiem.?
Ona przeczaco kreci lebkiem,ze nie,a piorka ma na wasach.
Kocham zwierzeta i ptaki,ale czy to prawdziwa milosc,skoro lubie
pieczone kurcze lub indyka,wolowine lub szynke...i odpowiadam sobie-
nie kocham was wystarczajaco,skoro tak robie.
Pozdrawiam.
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #352 : Wrzesieñ 07, 2009, 00:42:34 »

Jak by³em grzeczny i próbowa³em rozwi±zaæ sytuacjê z kotem polubownie nic to nie dawa³o. Jak zacz±³em nazywaæ rzeczy po imieniu odwraca siê to przeciwko mnie i teraz ja jestem ten z³y. [ciach Mrugniêcie]
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 07, 2009, 14:06:29 wys³ane przez Byt » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #353 : Wrzesieñ 07, 2009, 01:22:07 »

có¿, za palant, co mnie wkurza wci±¿
czy ¿em brzydki taki i nie cz³owiek, jeno w±¿

ja pogl±dy tylko swoje mam
ty mnie jedno s³owo - a jam mi³osierny,
ja ci swoje, a¿ trzydzie¶ci dam. Z³y

ps. koliberek nie ¶ledzi³ konfliktu, i kompletnie nie wie o co chodzi.
Ot, czasem siê mu jakie s³owo przyczepi
i klepid³o mu z tego jakie wychodzi.
Zatem proszê, wszystkiego, co on pisze, nie braæ bezpo¶rednio do siê. Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 07, 2009, 11:30:01 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #354 : Wrzesieñ 21, 2009, 12:29:47 »

Are you talking to me? U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #355 : Wrzesieñ 21, 2009, 12:43:51 »

Czemu nie, kiedy w ogóle mówiæ
do kogokolowiek mi siê chce Mrugniêcie

Jakosiæ zbiesili siê tu poniektórzy
i niejeden na jednego siê wkurzy³ Du¿y u¶miech

Mnie by siê zwyczajnie gadaæ chcia³o,
rzeknij zatem,  Panie Marku
czy przynajmniej z Tob±, by siê da³o?

Tak, po ludzku, na weso³o
by gadzina jaka, nie wyjrza³a gdzie ze krzaka
i nie zak³óci³ my¶li naszej, pokrêtny jaki oszo³om Mrugniêcie

koliberek, tu na chwilê by³ i sam nie wiem do kogo pi³... Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2009, 12:45:44 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #356 : Wrzesieñ 21, 2009, 12:52:55 »

akurat je¶li chodzi o gadziny to na tym forum nie ma z tym problemu, zw³aszcza wygl±daj±cych zza krzaków U¶miech
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #357 : Wrzesieñ 21, 2009, 13:05:39 »

Dostatek Ci tego "¶cierwa", dostatek
bogami siê zachcia³o im byæ
lecz, daj im Bo¿e zdrowia!
(i przed nimi mnie uchowaj Jêzyk)

Byle  jak najprêdzej wsiedli - 
z powrotem w swój kosmiczny statek

Ziemi± niech cykady, koliberki i inne ptaki
wraz z lud¼mi zwyczajnie siê ciesz±
bo, póki co, to gadom w niewiedzy przyklaskuj± -nieboraki P³acz

tako koliberek teraz tutaj rzecze -nie daj siê bytom dziwnym - Cz³owiecze! Afro
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2009, 22:26:52 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #358 : Wrzesieñ 21, 2009, 13:18:34 »

od bytów dziwnych strze¿ nas Panie,
lecz jeszcze bardziej chroñ nas ludzi,
od z³ozecz±cych innym z³ych ludzi,
co w zawi¶ci swej nie widz± martoty swej.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #359 : Wrzesieñ 21, 2009, 13:45:40 »

jaka poezja Mrugniêcie  skoda, ¿e ja rymowaæ nie umie Smutny
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #360 : Wrzesieñ 21, 2009, 14:12:33 »

Czy¿by koliberek przegia³ pa³ê?
nie tak jednak chcia³em -

Panie Marku, sam to wiesz,
¿e czasem jakie s³owo zbyt adekwatne
wymusza sam wiersz...

lecz dusza zrozumienia wiêcej ma
je¶li nie widaæ, tom nie poeta, lecz wa³ach Chichot

Wiki DROGA!

Rymowaæ ka¿dy mo¿e....
zdaje Ci siê, ¿e nie potrafisz
zacznij jeno, najpierw jaki malutki akapit
i tak od s³owa do s³owa i ju¿ poezja gotowa! Mrugniêcie

Na forum starym, mój brat bli¼niak koliberek sobie by³
zacz±³ rymowaæ, a za nim osób z klikna¶cie, z rymami posz³o jak w dym!

ku swemu zdumieniu odkryli, ¿e od zawsze poetami byli. U¶miech

Z serdecznym pozdrowieniem

Afro

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2009, 22:26:25 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #361 : Wrzesieñ 21, 2009, 21:51:36 »

Aby nie za¶miecaæ w±tku tutaj zamieszczam odpowied¼ na ostatni post Koliberek33 w w±tku o gryfiej sekcie, tj:
Samo s³owo: "restrykcja" ju¿ godzi w dobre imiê jakiegokolwiek forum, a có¿ dopiero takiego. Nie dziwiê siê, ¿e ludzie lgn± do Gryfa144, tam przynajmniej informacje swój poziom maj±. By, byæ jednak obiektywnym, to zaznaczyæ nale¿y, ¿e s± tu w¶ród moderatorów na szczê¶cie szlachetne, pe³ne kultury i ³agodne istoty (Dariusz, Janusz). Niemniej ca³y ten dryl wprowadzi³y te inne postaci (Arteq jako g³ówny wiod±cy), których sforka siê tu odzywa, bo nie zna "starego ducha". Ale niech se poszczeka, bo nie ma za wiele do powiedzenia na temat sekty takiego Gryfa chocia¿by, wiêc musi narobiæ ha³asu od czasu, do czasu, by zaznaczyæ swe istnienie...

Rozumiem, a mo¿esz mi wskazaæ co Twój powy¿szy post wniós³ do tematu "ostrze¿enie o sekcie gryf144", a tak¿e nastêpny po nim?
Hmmm i czy to czasem nie Ty p³aka³a¶ aby by³a mo¿liwo¶æ swobodnego offtopowania? I czy nie Ty wrzeszcza³a¶ w niebog³osy, ¿e przyznano minusika za offy? Wiêc mo¿e ten dryl wnios³y osoby które po prostu ba³agani±?

I jak widzê moim najwiêkszym przewinieniem, a zarazem Wasz± bol±czk± jest, ¿e próbujê weryfikowaæ Wasze "cudowno¶ci"? Dlaczego zamiast wykazaæ siê/uwiarygodniæ i tym samym daæ mi zdrowo po gêbie tylko narzekacie, ¿e proszê o mo¿liwie namacalne dowody? Chêtnie podyskutujê merytorycznie i we w³a¶ciwych w±tkach. Tyle tylko, ¿e zawsze uciekacie z krzykiem "nie bêdê udowadnia³", "nie bêdê siê t³umaczy³ [z tego co powiedzia³em]". Krzyczycie do mnie "pieprzysz" czy te¿ "niech se poszczeka", a to Wy nie potraficie wywi±zaæ siê z w³asnych s³ów - wiêc kto tutaj naprawdê "pieprzy"? Dlaczego tak bardzo boli Was moja dociekliwo¶æ? Dlaczego najbardziej dotyka ona tych "najwspanialszych" [we w³asnym mniemaniu]? Boli Ciê Koliberek33, ¿e przeszkadzam Wam snuæ wspania³e opowie¶ci o drzemi±cych - czêsto niby aktywnych w Was mo¿liwo¶ciach? Boli Ciê to, ¿e nie jestem bezkrytyczny? ¯e nie ³ykam opowiastek? ¯e nie zamierzam byæ w Was wpatrzony? ¯e jestem zadr± w Waszym k±ciku wzajemnej adoracji? Nie obra¿am Was - pomimo, ¿e nie zgadzam siê z Waszymi opowiastkami nie stosujê zwrotów "nie pieprz" lecz podajê argumenty dlaczego nie wierzê, jednocze¶nie zostawiam Wam mo¿liwo¶æ przekonania mnie i innych forumowiczów, ¿e to czym nas karmicie mo¿e byæ prawd±. Dlaczego nie odniesiecie siê rzeczowo do moich rzeczowych zastrze¿eñ? Dlaczego w takim razie nie powiecie wprost "mam strasznie wysokie mniemanie o swoich mo¿liwo¶ciach, ale nie zamierzam braæ odpowiedzialno¶ci za to co nabajdurzê".

edit:
Cytat: Janneth
Ca³a ta nagonka na Arteq jest bezsensowna tylko dlatego, ¿e bior± w niej udzia³ ludzie, którzy lubi± chwaliæ siê cudami, których nie chc± pokazaæ.

Nie ma ¿adnej nagonki, wraca jedynie wys³ana i odbita energia. Czyli, co zasiejesz, to zbierzesz.
Cudów te¿ nie ma, powinna¶ o tym wiedzieæ.

yyyyy... nie ma cudów? Wieæ Phi k³ama³ o powstrzymywaniu na ¿yczenie akcji serca?

Czyli rozumiem te¿, ¿e s³owa krytyki - z powodu której tak lamentujecie - s± po prostu dla Was ¿niwem tego co zasiali¶cie przy pomocy opowie¶ci o w³asnej "wspania³o¶ci i mo¿liwo¶ciach". Czy tez mo¿e us³yszê w odpowiedzi, ¿e jeste¶cie wyj±tkiem od g³oszonej przez samych siebie regu³y, a to niedowiarkowie s± podwójnie winni w tej sytuacji?

Nikt te¿ nie musi niczego udowadniaæ, to Wasz problem. 
Super. ¯e te¿ wcze¶niej nie wpad³em na tak "wspania³y" i "uczciwy" pomys³. Nie chcesz wzi±æ odpowiedzialno¶ci za w³asne s³owa - spokojnie, to nie Twój problem tylko oczekuj±cego. Udowodniono Ci np. k³amstwo? - nie przejmuj siê, bo to problem tego który Ciê przy³apa³... Alez wygodne. Podziwiam. 
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2009, 22:06:14 wys³ane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #362 : Wrzesieñ 21, 2009, 22:14:11 »

Arteq pomyli³e¶ ptaki Jêzyk Du¿y u¶miech nie chodzi³o o ma³ego ptaszka tylko o ptaka  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2009, 22:15:02 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #363 : Wrzesieñ 21, 2009, 22:17:48 »

Mo¿esz mi wskazaæ w którym miejscu? Czy¿by cytat by³ ¼le przypisany?
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #364 : Wrzesieñ 21, 2009, 22:21:47 »

Mo¿esz mi wskazaæ w którym miejscu? Czy¿by cytat by³ ¼le przypisany?

Nie,ale punkty minusowe dosta³ Ptak, a nie koliberek i to Ptak mia³ o nie pretensje ( zreszt± s³uszne )

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #365 : Wrzesieñ 21, 2009, 22:25:54 »

Nie do koñca jestem pewien czy dobrze Ciê zrozumia³em: czy uwa¿asz za s³uszne biadolenia z tytu³u przyznania minusa za offtopa?
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #366 : Wrzesieñ 21, 2009, 22:30:59 »

nie ! natomiast uwa¿am ¿e nies³usznie dosta³a minusa,choæ ja na przyk³ad przyjê³abym go do wiadomo¶ci i nie rozczula³a siê nad nim zbytnio. Sama kiedy¶ ,zreszt± zrazem z tob± dosta³am minusa i przyznam ¿e trochê mnie to wkurzy³o,ale wtedy Hans mia³ racje.

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #367 : Wrzesieñ 21, 2009, 22:39:46 »

Tak naprawdê to obie sytuacje praktycznie siê nie ró¿ni±. Podr±¿ê dalej: minus za offa jest nies³uszny?

A "ptaków" jednak nie pomyli³em.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 21, 2009, 22:40:50 wys³ane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #368 : Wrzesieñ 21, 2009, 22:46:03 »

Tak naprawdê to obie sytuacje praktycznie siê nie ró¿ni±. Podr±¿ê dalej: minus za offa jest nies³uszny?

A "ptaków" jednak nie pomyli³em.

Artku, nie mam si³y dale dr±¿yæ tego tematu ,muszê siê wyspaæ bo wcze¶nie wstajê.Oczywi¶cie ¿e minus za offa jest s³uszny,ale w tej konkretnej sprawie uwa¿am (ja uwa¿am) ¿e nie by³.Na tym koñczê ,bo ja wiem ¿e ty tak mo¿esz dr±¿yc bez koñca( bez z³o¶liwo¶ci).
Pozdrawiam serdecznie i dobranoc Chichot

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #369 : Wrzesieñ 21, 2009, 22:47:52 »

Ok, teraz jasno siê okre¶li³a¶ i rozumiem co mia³a¶ na my¶li.
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #370 : Wrzesieñ 22, 2009, 08:17:54 »

arteq znasz przecie¿ takie powiedzenie "punkt widzenia zale¿y od...". Czemu wiêc dziwi Ciebie, osobê ponoæ do¶wiadczon±, twardo st±paj±c± po ziemi "taka" sytuacja (opisa³e¶ j± w powy¿szym po¶cie)?

Dlaczego zamiast wykazaæ siê/uwiarygodniæ i tym samym daæ mi zdrowo po gêbie tylko narzekacie, ¿e proszê o mo¿liwie namacalne dowody?
Ale¿ o to chodzi, ¿e niektórym z nas dowody (w Twoim rozumieniu tego s³owa) nie s± potrzebne. Pytanie brzmi - czy dobrze to o nas ¶wiadczy, czy pos³uguj±c siê swoim do¶wiadczeniem (mniejszym b±d¼ wiêkszym) oraz kieruj±c siê poczuciem w³asnych warto¶ci (nie tymi, którym ty ho³dujesz, nie etykietami) jeste¶my w stanie wci±¿ siê rozwijaæ, mo¿e nawet widzieæ pewne rzeczy w innym ¶wietle? Chyba siê zgodzisz, ¿e nie ka¿dy musi byæ stoikiem. Przyznasz, ¿e prawa przyrody, którymi siê podpierasz nie s± poznane w stopniu pozwalaj±cym wyja¶niæ wiele przedstawianych tu teorii. Przyznasz chyba w koñcu ¿e przed Nami wielu uczonych próbowa³o rozwik³aæ owe ezoteryczno-psychologiczne zagadki z pogranicza nauki i wiary - nie uda³o siê. Czego wiêc oczekujesz? Jasnych odpowiedzi, mo¿e równañ matematycznych? A mo¿e po prostu oczekujesz dowodu, który móg³by¶ w koñcu zrozumieæ/poj±æ, ale obecny stan twego umys³u jak i ducha na to ci nie pozwala? nie pêkaj ja te¿ wiele rzeczy nie kumam, ale wolê "dr±¿yæ" ten temat na tzw. "czuja" i (o zgrozo) jest to w MOIM przypadku ciekawsze, bardziej roztropne ba nawet nieraz zabawne... Mrugniêcie

EDIT: PS. nie pije do Ciebie, po prostu podobaj± mi siê takie rozmowy czysto abstrakcyjne, nie "uwik³ane w matematyczne ramy". A wiecie dla czego? Bo pokazuj± jacy jeste¶my, nasze bol±czki, nieraz s³abe i mocne strony. Takie pogaduchy docieraj± do sedna sprawy - do naszych warto¶ci, modelu naszego postêpowania/lifestylu.  Jêzyk
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 22, 2009, 08:20:44 wys³ane przez kubraczek » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #371 : Wrzesieñ 22, 2009, 08:32:20 »

Kubraczek, to nawet ³adne ma to ubranko Mrugniêcie

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #372 : Wrzesieñ 22, 2009, 09:38:47 »

Ale¿ o to chodzi, ¿e niektórym z nas dowody (w Twoim rozumieniu tego s³owa) nie s± potrzebne.

a jak ja napiszê ¿e potrafiê dotykiem odwszawiæ pieska i sprawiæ, ¿e nawet zwiêd³y kwiatek zakwitnie to mi uwierzycie?
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #373 : Wrzesieñ 22, 2009, 10:45:30 »

A jak ja napiszê, ¿e zwyk³y masa¿ miê¶ni lub krêgos³upa jest wprowadzaniem innego natê¿enia energii do os³abionych (energetycznie) komórek, to mi uwierzycie?
A jak podam fakty dotycz±ce opiekowania siê ro¶linami, które du¿o lepiej funkcjonuj± u ludzi troszcz±cych siê, to mi uwierzycie?

Granica wiary jest bardzo cienka, ci którzy potrafi± przez ni± przej¶æ, wiedz± "o co chodzi"...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #374 : Wrzesieñ 22, 2009, 11:47:21 »

a jak ja napiszê ¿e potrafiê dotykiem odwszawiæ pieska i sprawiæ, ¿e nawet zwiêd³y kwiatek zakwitnie to mi uwierzycie?

Je¿eli chcesz mogê Tobie uwierzyæ. Tylko pytanie mi siê nasuwa - czy ja bêdê wtedy "g³upi" bo uwierzy³em oszustowi czy te¿ oszust bêdzie "imbecylem" bo oszukuje. Wtedy zale¿y jeszcze wiele od tego jaki ¶wiatopogl±d wyznaje oszust i oszukany. Bo mi to ¿e zosta³em oszukany nie przeszkadza zbytnio, ot kolejna lekcja, ale co z oszustem??
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: