Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 15:58:31

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Masz coÂś do mnie?!  (Przeczytany 199990 razy)
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #350 : Wrzesień 06, 2009, 19:43:55 »

Na forum mamy wielu fanatykow, ty Artku tez jestes bardzo sympatycznym fanatykiem. Nasze forum jest bardzo zyjace forum
tu sie cos naprawde dzieje. W tym jest caly urok, jesli bylibysmy wszyscy jednoglosni to trzebabyloby zamknac  ta bude. Jedni
kochaja koty, inni ptaki jeszcze inni bawia sie w cos nadzwyczejnego / nie zawsze potrzebnego/ sa tacy co kochaja Pania Lucyne inni jej nie cierpia, Enki -jest tez postacia ktora wam wszystkim czesto zabiera duzo czasu, to znaczy ze jest ta cala sprawa czegos warta, interesujaca. Patrzac z boku jestescie super grupa pod wezwaniem- do boju, zawsze w akcji. Na forum nie ma takich co by sie nudzili. Jesli trzeba forum opuscic na pare dni, to jest jakos smutno. Czy ja nie mam racji, kazdy z nas
znajduje cos dla siebie, oby tak dalej. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i do dziela...... Rafaela
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #351 : Wrzesień 06, 2009, 22:45:22 »

Rafaelo,ladne to slowa i czyta sie je chetnie,podziwiam lagodnosc
i tolerancje.Kocham zwierzeta i kocham wszystkie Ptaki.Mam nawet
kotke,ktora wypuszczam na noc z domu i kiedy przychodzi nad ranem
oblizujac sie smakowicie,pytam sie jej:znowu zjadlas ptaszka na
sniadanie,a przeciez jedzenia w domu pod dostatkiem.?
Ona przeczaco kreci lebkiem,ze nie,a piorka ma na wasach.
Kocham zwierzeta i ptaki,ale czy to prawdziwa milosc,skoro lubie
pieczone kurcze lub indyka,wolowine lub szynke...i odpowiadam sobie-
nie kocham was wystarczajaco,skoro tak robie.
Pozdrawiam.
Byt
Gość
« Odpowiedz #352 : Wrzesień 07, 2009, 00:42:34 »

Jak by³em grzeczny i próbowa³em rozwi¹zaÌ sytuacjê z kotem polubownie nic to nie dawa³o. Jak zacz¹³em nazywaÌ rzeczy po imieniu odwraca siê to przeciwko mnie i teraz ja jestem ten z³y. [ciach Mrugniêcie]
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2009, 14:06:29 wysłane przez Byt » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #353 : Wrzesień 07, 2009, 01:22:07 »

có¿, za palant, co mnie wkurza wci¹¿
czy ¿em brzydki taki i nie cz³owiek, jeno w¹¿

ja poglÂądy tylko swoje mam
ty mnie jedno sÂłowo - a jam miÂłosierny,
ja ci swoje, aÂż trzydzieÂści dam. ZÂły

ps. koliberek nie ÂśledziÂł konfliktu, i kompletnie nie wie o co chodzi.
Ot, czasem siĂŞ mu jakie sÂłowo przyczepi
i klepidÂło mu z tego jakie wychodzi.
Zatem proszĂŞ, wszystkiego, co on pisze, nie braĂŚ bezpoÂśrednio do siĂŞ. MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2009, 11:30:01 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
marek324
Gość
« Odpowiedz #354 : Wrzesień 21, 2009, 12:29:47 »

Are you talking to me? UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #355 : Wrzesień 21, 2009, 12:43:51 »

Czemu nie, kiedy w ogĂłle mĂłwiĂŚ
do kogokolowiek mi siĂŞ chce MrugniĂŞcie

JakosiĂŚ zbiesili siĂŞ tu poniektĂłrzy
i niejeden na jednego siĂŞ wkurzyÂł DuÂży uÂśmiech

Mnie by siĂŞ zwyczajnie gadaĂŚ chciaÂło,
rzeknij zatem,  Panie Marku
czy przynajmniej z TobÂą, by siĂŞ daÂło?

Tak, po ludzku, na wesoÂło
by gadzina jaka, nie wyjrzaÂła gdzie ze krzaka
i nie zak³óci³ myœli naszej, pokrêtny jaki oszo³om Mrugniêcie

koliberek, tu na chwilĂŞ byÂł i sam nie wiem do kogo piÂł... JĂŞzyk
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 12:45:44 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
marek324
Gość
« Odpowiedz #356 : Wrzesień 21, 2009, 12:52:55 »

akurat jeÂśli chodzi o gadziny to na tym forum nie ma z tym problemu, zwÂłaszcza wyglÂądajÂących zza krzakĂłw UÂśmiech
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #357 : Wrzesień 21, 2009, 13:05:39 »

Dostatek Ci tego "Âścierwa", dostatek
bogami siĂŞ zachciaÂło im byĂŚ
lecz, daj im BoÂże zdrowia!
(i przed nimi mnie uchowaj JĂŞzyk)

Byle  jak najprĂŞdzej wsiedli - 
z powrotem w swĂłj kosmiczny statek

ZiemiÂą niech cykady, koliberki i inne ptaki
wraz z ludÂźmi zwyczajnie siĂŞ cieszÂą
bo, pĂłki co, to gadom w niewiedzy przyklaskujÂą -nieboraki PÂłacz

tako koliberek teraz tutaj rzecze -nie daj siĂŞ bytom dziwnym - CzÂłowiecze! Afro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 22:26:52 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
marek324
Gość
« Odpowiedz #358 : Wrzesień 21, 2009, 13:18:34 »

od bytĂłw dziwnych strzeÂż nas Panie,
lecz jeszcze bardziej chroĂą nas ludzi,
od zÂłozeczÂących innym zÂłych ludzi,
co w zawiÂści swej nie widzÂą martoty swej.
wiki
Gość
« Odpowiedz #359 : Wrzesień 21, 2009, 13:45:40 »

jaka poezja MrugniĂŞcie  skoda, Âże ja rymowaĂŚ nie umie Smutny
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #360 : Wrzesień 21, 2009, 14:12:33 »

Czy¿by koliberek przegia³ pa³ê?
nie tak jednak chciaÂłem -

Panie Marku, sam to wiesz,
Âże czasem jakie sÂłowo zbyt adekwatne
wymusza sam wiersz...

lecz dusza zrozumienia wiĂŞcej ma
jeÂśli nie widaĂŚ, tom nie poeta, lecz waÂłach Chichot

Wiki DROGA!

RymowaĂŚ kaÂżdy moÂże....
zdaje Ci siĂŞ, Âże nie potrafisz
zacznij jeno, najpierw jaki malutki akapit
i tak od sÂłowa do sÂłowa i juÂż poezja gotowa! MrugniĂŞcie

Na forum starym, mĂłj brat bliÂźniak koliberek sobie byÂł
zacz¹³ rymowaÌ, a za nim osób z kliknaœcie, z rymami posz³o jak w dym!

ku swemu zdumieniu odkryli, Âże od zawsze poetami byli. UÂśmiech

Z serdecznym pozdrowieniem

Afro

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 22:26:25 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #361 : Wrzesień 21, 2009, 21:51:36 »

Aby nie zaÂśmiecaĂŚ wÂątku tutaj zamieszczam odpowiedÂź na ostatni post Koliberek33 w wÂątku o gryfiej sekcie, tj:
Samo s³owo: "restrykcja" ju¿ godzi w dobre imiê jakiegokolwiek forum, a có¿ dopiero takiego. Nie dziwiê siê, ¿e ludzie lgn¹ do Gryfa144, tam przynajmniej informacje swój poziom maj¹. By, byÌ jednak obiektywnym, to zaznaczyÌ nale¿y, ¿e s¹ tu wœród moderatorów na szczêœcie szlachetne, pe³ne kultury i ³agodne istoty (Dariusz, Janusz). Niemniej ca³y ten dryl wprowadzi³y te inne postaci (Arteq jako g³ówny wiod¹cy), których sforka siê tu odzywa, bo nie zna "starego ducha". Ale niech se poszczeka, bo nie ma za wiele do powiedzenia na temat sekty takiego Gryfa chocia¿by, wiêc musi narobiÌ ha³asu od czasu, do czasu, by zaznaczyÌ swe istnienie...

Rozumiem, a moÂżesz mi wskazaĂŚ co TwĂłj powyÂższy post wniĂłsÂł do tematu "ostrzeÂżenie o sekcie gryf144", a takÂże nastĂŞpny po nim?
Hmmm i czy to czasem nie Ty p³aka³aœ aby by³a mo¿liwoœÌ swobodnego offtopowania? I czy nie Ty wrzeszcza³aœ w niebog³osy, ¿e przyznano minusika za offy? Wiêc mo¿e ten dryl wnios³y osoby które po prostu ba³agani¹?

I jak widzê moim najwiêkszym przewinieniem, a zarazem Wasz¹ bol¹czk¹ jest, ¿e próbujê weryfikowaÌ Wasze "cudownoœci"? Dlaczego zamiast wykazaÌ siê/uwiarygodniÌ i tym samym daÌ mi zdrowo po gêbie tylko narzekacie, ¿e proszê o mo¿liwie namacalne dowody? Chêtnie podyskutujê merytorycznie i we w³aœciwych w¹tkach. Tyle tylko, ¿e zawsze uciekacie z krzykiem "nie bêdê udowadnia³", "nie bêdê siê t³umaczy³ [z tego co powiedzia³em]". Krzyczycie do mnie "pieprzysz" czy te¿ "niech se poszczeka", a to Wy nie potraficie wywi¹zaÌ siê z w³asnych s³ów - wiêc kto tutaj naprawdê "pieprzy"? Dlaczego tak bardzo boli Was moja dociekliwoœÌ? Dlaczego najbardziej dotyka ona tych "najwspanialszych" [we w³asnym mniemaniu]? Boli Ciê Koliberek33, ¿e przeszkadzam Wam snuÌ wspania³e opowieœci o drzemi¹cych - czêsto niby aktywnych w Was mo¿liwoœciach? Boli Ciê to, ¿e nie jestem bezkrytyczny? ¯e nie ³ykam opowiastek? ¯e nie zamierzam byÌ w Was wpatrzony? ¯e jestem zadr¹ w Waszym k¹ciku wzajemnej adoracji? Nie obra¿am Was - pomimo, ¿e nie zgadzam siê z Waszymi opowiastkami nie stosujê zwrotów "nie pieprz" lecz podajê argumenty dlaczego nie wierzê, jednoczeœnie zostawiam Wam mo¿liwoœÌ przekonania mnie i innych forumowiczów, ¿e to czym nas karmicie mo¿e byÌ prawd¹. Dlaczego nie odniesiecie siê rzeczowo do moich rzeczowych zastrze¿eù? Dlaczego w takim razie nie powiecie wprost "mam strasznie wysokie mniemanie o swoich mo¿liwoœciach, ale nie zamierzam braÌ odpowiedzialnoœci za to co nabajdurzê".

edit:
Cytat: Janneth
CaÂła ta nagonka na Arteq jest bezsensowna tylko dlatego, Âże biorÂą w niej udziaÂł ludzie, ktĂłrzy lubiÂą chwaliĂŚ siĂŞ cudami, ktĂłrych nie chcÂą pokazaĂŚ.

Nie ma Âżadnej nagonki, wraca jedynie wysÂłana i odbita energia. Czyli, co zasiejesz, to zbierzesz.
CudĂłw teÂż nie ma, powinnaÂś o tym wiedzieĂŚ.

yyyyy... nie ma cudĂłw? WieĂŚ Phi kÂłamaÂł o powstrzymywaniu na Âżyczenie akcji serca?

Czyli rozumiem teÂż, Âże sÂłowa krytyki - z powodu ktĂłrej tak lamentujecie - sÂą po prostu dla Was Âżniwem tego co zasialiÂście przy pomocy opowieÂści o wÂłasnej "wspaniaÂłoÂści i moÂżliwoÂściach". Czy tez moÂże usÂłyszĂŞ w odpowiedzi, Âże jesteÂście wyjÂątkiem od gÂłoszonej przez samych siebie reguÂły, a to niedowiarkowie sÂą podwĂłjnie winni w tej sytuacji?

Nikt teÂż nie musi niczego udowadniaĂŚ, to Wasz problem. 
Super. ÂŻe teÂż wczeÂśniej nie wpadÂłem na tak "wspaniaÂły" i "uczciwy" pomysÂł. Nie chcesz wzi¹Ì odpowiedzialnoÂści za wÂłasne sÂłowa - spokojnie, to nie TwĂłj problem tylko oczekujÂącego. Udowodniono Ci np. kÂłamstwo? - nie przejmuj siĂŞ, bo to problem tego ktĂłry CiĂŞ przyÂłapaÂł... Alez wygodne. Podziwiam. 
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 22:06:14 wysłane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #362 : Wrzesień 21, 2009, 22:14:11 »

Arteq pomyliÂłeÂś ptaki JĂŞzyk DuÂży uÂśmiech nie chodziÂło o maÂłego ptaszka tylko o ptaka  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 22:15:02 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #363 : Wrzesień 21, 2009, 22:17:48 »

MoÂżesz mi wskazaĂŚ w ktĂłrym miejscu? CzyÂżby cytat byÂł Âźle przypisany?
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #364 : Wrzesień 21, 2009, 22:21:47 »

MoÂżesz mi wskazaĂŚ w ktĂłrym miejscu? CzyÂżby cytat byÂł Âźle przypisany?

Nie,ale punkty minusowe dostaÂł Ptak, a nie koliberek i to Ptak miaÂł o nie pretensje ( zresztÂą sÂłuszne )

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #365 : Wrzesień 21, 2009, 22:25:54 »

Nie do koĂąca jestem pewien czy dobrze CiĂŞ zrozumiaÂłem: czy uwaÂżasz za sÂłuszne biadolenia z tytuÂłu przyznania minusa za offtopa?
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #366 : Wrzesień 21, 2009, 22:30:59 »

nie ! natomiast uwaÂżam Âże niesÂłusznie dostaÂła minusa,choĂŚ ja na przykÂład przyjĂŞÂłabym go do wiadomoÂści i nie rozczulaÂła siĂŞ nad nim zbytnio. Sama kiedyÂś ,zresztÂą zrazem z tobÂą dostaÂłam minusa i przyznam Âże trochĂŞ mnie to wkurzyÂło,ale wtedy Hans miaÂł racje.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #367 : Wrzesień 21, 2009, 22:39:46 »

Tak naprawdê to obie sytuacje praktycznie siê nie ró¿ni¹. Podr¹¿ê dalej: minus za offa jest nies³uszny?

A "ptakĂłw" jednak nie pomyliÂłem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2009, 22:40:50 wysłane przez arteq » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #368 : Wrzesień 21, 2009, 22:46:03 »

Tak naprawdê to obie sytuacje praktycznie siê nie ró¿ni¹. Podr¹¿ê dalej: minus za offa jest nies³uszny?

A "ptakĂłw" jednak nie pomyliÂłem.

Artku, nie mam si³y dale dr¹¿yÌ tego tematu ,muszê siê wyspaÌ bo wczeœnie wstajê.Oczywiœcie ¿e minus za offa jest s³uszny,ale w tej konkretnej sprawie uwa¿am (ja uwa¿am) ¿e nie by³.Na tym koùczê ,bo ja wiem ¿e ty tak mo¿esz dr¹¿yc bez koùca( bez z³oœliwoœci).
Pozdrawiam serdecznie i dobranoc Chichot

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #369 : Wrzesień 21, 2009, 22:47:52 »

Ok, teraz jasno siĂŞ okreÂśliÂłaÂś i rozumiem co miaÂłaÂś na myÂśli.
kubraczek
Gość
« Odpowiedz #370 : Wrzesień 22, 2009, 08:17:54 »

arteq znasz przecieÂż takie powiedzenie "punkt widzenia zaleÂży od...". Czemu wiĂŞc dziwi Ciebie, osobĂŞ ponoĂŚ doÂświadczonÂą, twardo stÂąpajÂącÂą po ziemi "taka" sytuacja (opisaÂłeÂś jÂą w powyÂższym poÂście)?

Dlaczego zamiast wykazaĂŚ siĂŞ/uwiarygodniĂŚ i tym samym daĂŚ mi zdrowo po gĂŞbie tylko narzekacie, Âże proszĂŞ o moÂżliwie namacalne dowody?
Ale¿ o to chodzi, ¿e niektórym z nas dowody (w Twoim rozumieniu tego s³owa) nie s¹ potrzebne. Pytanie brzmi - czy dobrze to o nas œwiadczy, czy pos³uguj¹c siê swoim doœwiadczeniem (mniejszym b¹dŸ wiêkszym) oraz kieruj¹c siê poczuciem w³asnych wartoœci (nie tymi, którym ty ho³dujesz, nie etykietami) jesteœmy w stanie wci¹¿ siê rozwijaÌ, mo¿e nawet widzieÌ pewne rzeczy w innym œwietle? Chyba siê zgodzisz, ¿e nie ka¿dy musi byÌ stoikiem. Przyznasz, ¿e prawa przyrody, którymi siê podpierasz nie s¹ poznane w stopniu pozwalaj¹cym wyjaœniÌ wiele przedstawianych tu teorii. Przyznasz chyba w koùcu ¿e przed Nami wielu uczonych próbowa³o rozwik³aÌ owe ezoteryczno-psychologiczne zagadki z pogranicza nauki i wiary - nie uda³o siê. Czego wiêc oczekujesz? Jasnych odpowiedzi, mo¿e równaù matematycznych? A mo¿e po prostu oczekujesz dowodu, który móg³byœ w koùcu zrozumieÌ/poj¹Ì, ale obecny stan twego umys³u jak i ducha na to ci nie pozwala? nie pêkaj ja te¿ wiele rzeczy nie kumam, ale wolê "dr¹¿yÌ" ten temat na tzw. "czuja" i (o zgrozo) jest to w MOIM przypadku ciekawsze, bardziej roztropne ba nawet nieraz zabawne... Mrugniêcie

EDIT: PS. nie pije do Ciebie, po prostu podobajÂą mi siĂŞ takie rozmowy czysto abstrakcyjne, nie "uwikÂłane w matematyczne ramy". A wiecie dla czego? Bo pokazujÂą jacy jesteÂśmy, nasze bolÂączki, nieraz sÂłabe i mocne strony. Takie pogaduchy docierajÂą do sedna sprawy - do naszych wartoÂści, modelu naszego postĂŞpowania/lifestylu.  JĂŞzyk
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2009, 08:20:44 wysłane przez kubraczek » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #371 : Wrzesień 22, 2009, 08:32:20 »

Kubraczek, to nawet Âładne ma to ubranko MrugniĂŞcie

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #372 : Wrzesień 22, 2009, 09:38:47 »

AleÂż o to chodzi, Âże niektĂłrym z nas dowody (w Twoim rozumieniu tego sÂłowa) nie sÂą potrzebne.

a jak ja napiszĂŞ Âże potrafiĂŞ dotykiem odwszawiĂŚ pieska i sprawiĂŚ, Âże nawet zwiĂŞdÂły kwiatek zakwitnie to mi uwierzycie?
Thotal
Gość
« Odpowiedz #373 : Wrzesień 22, 2009, 10:45:30 »

A jak ja napiszĂŞ, Âże zwykÂły masaÂż miĂŞÂśni lub krĂŞgosÂłupa jest wprowadzaniem innego natĂŞÂżenia energii do osÂłabionych (energetycznie) komĂłrek, to mi uwierzycie?
A jak podam fakty dotyczÂące opiekowania siĂŞ roÂślinami, ktĂłre duÂżo lepiej funkcjonujÂą u ludzi troszczÂących siĂŞ, to mi uwierzycie?

Granica wiary jest bardzo cienka, ci którzy potrafi¹ przez ni¹ przejœÌ, wiedz¹ "o co chodzi"...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
kubraczek
Gość
« Odpowiedz #374 : Wrzesień 22, 2009, 11:47:21 »

a jak ja napiszĂŞ Âże potrafiĂŞ dotykiem odwszawiĂŚ pieska i sprawiĂŚ, Âże nawet zwiĂŞdÂły kwiatek zakwitnie to mi uwierzycie?

JeÂżeli chcesz mogĂŞ Tobie uwierzyĂŚ. Tylko pytanie mi siĂŞ nasuwa - czy ja bĂŞdĂŞ wtedy "gÂłupi" bo uwierzyÂłem oszustowi czy teÂż oszust bĂŞdzie "imbecylem" bo oszukuje. Wtedy zaleÂży jeszcze wiele od tego jaki ÂświatopoglÂąd wyznaje oszust i oszukany. Bo mi to Âże zostaÂłem oszukany nie przeszkadza zbytnio, ot kolejna lekcja, ale co z oszustem??
Strony: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: