Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:45:32

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Masz co¶ do mnie?!  (Przeczytany 198667 razy)
0 u¿ytkowników i 32 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #525 : Pa¼dziernik 19, 2009, 21:10:19 »

Ehh... marnujcie dalej, marnujcie...

..zobaczymy jak siê nagonka rozwija U¶miech)) ..
Twoja sugestia jest b³êdna, nie obchodzi mnie to co my¶lisz na tematy ró¿ne. Interesuje mnie i¿ jest tutaj prowadzony systematyczny spam przez kilka osób.

mam co¶ do Kiary, Dariusza, Stolo - LUBIÊ ICH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Du¿y u¶miech

dawaæ nagonkê, no czekam! obróæmy ten temat o 180 stopni U¶miech

Ciebie te¿ PHI lubiê za to, ¿e zaczynasz dr±¿yæ tam gdzie inni koñcz±...

718'

Przyk³ad spamu, post nie wnosz±cy nic do dyskusji prócz kolejnych 19 wykrzykników Kap³ana 718.

Mora, to nie tak. Temat rzeczywi¶cie s³u¿y, daje mo¿liwo¶æ przejrzenia siê w lustrze i przynajmniej zastanowienia siê nad sob±. Jest to miejsce konfrontacji z w³asnymi niedoskona³o¶ciami, tym cenniejsze, ¿e ¿ywe, po¶ród emocji i uczuæ.

Tak emocje, a niech wszyscy wal± równo co nie? Takie rzeczy powinno za³atwiaæ siê na PW. Masz co do mnie? Napisz a chêtnie porozmawiam a nie wywlekaj tego na forum bo przez to stajemy siê gorsi a nie lepsi. K³ótnia do niczego nie prowadzi a ten w±tek to jedna wielka k³ótnia. Rozmowa mo¿e wiele pomóc ale rozmowa prywatna bez osób trzecich które tylko patrz± i my¶l± "A co by tu napisaæ aby zdobyæ kolejnego posta".

Czy jak w realu pok³ócisz siê z kim¶ bliskim to wywlekasz to na ca³± rodzinê, znajomych, przyjació³? Czy mo¿e wolisz za³atwiæ to w cztery oczy. Jak my¶lisz co jest zdrowsze? Wed³ug mnie zdrowsze jest rozmawianie w cztery oczy bez osób trzecich. Nie raz tak mia³em i¿ wola³em unikn±æ rozmowa z kilkoma osobami i wola³em za³atwiæ to na osobno¶ci(efekt lepszy).

718, kiedy¶ ju¿ napisano, ¿e nale¿ê do jaki¶ bojówek kk i przys³ano mnie tutaj - niestety ju¿ nie potrafiono przytoczyæ jaki¶ sensownych dowodów, ba - ¿adnych dowodów, jak rozumiem Ty nimi dysponujesz. Wiêc ¶mia³o - czekam na ich ujawnienie.
To samo tyczy inkwizytora - wska¿ mi proszê gdzie kogo¶ przymuszam aby zosta³ katolikiem? Gdzie komukolwiek gro¿ê?
Lubiê ludzi dociekliwych, sam staram siê takim byæ - ale zaraz podnosicie larum gdy to czyniê - szczególnie w tedy gdy dotyczy to Waszych teorii.

Co do Twojego "oj ja wiem" to wielokrotnie zarzekasz siê, ¿e co¶ wiesz, ¿e co¶ widzisz. Pó¼niej udowadnia Ci siê, ¿e najzwyczajniej k³amiesz - np. ostatnia sytuacja z "chamem". Tak samo jak teraz z wys³annikiem i inkwizytorem. Ale spokojnie, dam Ci szansê udowodniæ te stwierdzenia.

Arteq nie obra¼ siê ale to skoro uwa¿asz ¿e zosta³e¶ ¼le potraktowany za³atw to z Kap³anem 718 na osobno¶ci ewentualnie dodatkowo z adminem. Wywlekaj±c to tutaj sprawiasz ¿e ka¿dy ma okazje do ciepn±æ swoje parê groszy do k³ótni a potem to ju¿ do punktu kulminacyjnego nie daleko droga.

Powinni¶my siê staraæ ¿yæ w zgodzie i nie powinno byæ tak i¿ cz³owiek cz³owiekowi wilkiem. Na lito¶æ bosk± nie jeste¶my na wojnie! Wiêc ponawiam swój apel który ju¿ kiedy¶ pad³ w tym temacie.

Zamkn±æ a najlepiej skasowaæ i dziêkuje za uwagê. U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #526 : Pa¼dziernik 19, 2009, 21:18:41 »

Cytat: Torton
Wiêc ponawiam swój apel który ju¿ kiedy¶ pad³ w tym temacie.

Zamkn±æ a najlepiej skasowaæ i dziêkuje za uwagê.

Nie ma takiej mo¿liwo¶ci, przynajmniej na tê chwilê.
Raz ju¿ zamkniêto ten w±tek i natychmiast w innych zaczêto ba³aganiæ, a dziêki temu ¿e tu mog± siê wywnêtrzniæ niektórzy to ogólnie panuje jako taki ³ad.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #527 : Pa¼dziernik 19, 2009, 21:22:35 »

Dariuszu ale to nic nie daje. Mo¿e i to wszystko sobie leje fajnie jak siê komu podoba ale to nic nie naprawia. Skuteczniejsze by³oby gdyby osoby które ba³agani± by³y natychmiastowo karane ostrze¿eniami(Na chwilê obecn± minusowymi PF) bo tak to nic to nie poprawi.

U¿ytkownicy po czasie nauczyli by siê ¿eby prowadziæ takie dyskusje na PW(Wysz³o by to na zdrowe wszystkim)

Ale jak wolisz ja tylko da³em propozycje skoro ona nie odpowiada to trudno... Piszcie sobie dalej.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #528 : Pa¼dziernik 19, 2009, 21:44:31 »

Cytat: Mora
K³ótnia do niczego nie prowadzi a ten w±tek to jedna wielka k³ótnia.

K³ótnie s± jak pêkaj±ce wrzody …
Czy s± potrzebne? Widocznie s±, skoro nie daje siê ich unikn±æ. Po ostrej fazie wyrzucania z siebie emocjonalnego brudu, przychodzi czas na rozmowê cywilizowan±. To oznaka zdrowienia …  Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie, nie wszyscy musz± od razu wyzdrowieæ. Wi±¿e siê to z umiejêtno¶ci± rozpoznania w sobie b³êdnych programów … i ich eliminacj± …

Cytat: Mora
Skuteczniejsze by³oby gdyby osoby które ba³agani± by³y natychmiastowo karane ostrze¿eniami(Na chwilê obecn± minusowymi PF) bo tak to nic to nie poprawi.

Zamordyzm niczego nie rozwi±zuje, to element systemu, zabijaj±cy wszelk± indywidualno¶æ i spontaniczno¶æ. Do¶æ mieli¶my na przestrzeni dziejów przyk³adów z bardzo op³akanymi skutkami.
Ludziom potrzeba trochê wolnej przestrzeni do swobodnych lotów. 

Pozdrawiam  U¶miech
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #529 : Pa¼dziernik 19, 2009, 21:46:29 »

Ptak ja swoje, Ty swoje koñczê dyskusjê.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #530 : Pa¼dziernik 19, 2009, 21:48:40 »

Cytat: Toryon
Ale jak wolisz ja tylko da³em propozycje skoro ona nie odpowiada to trudno... Piszcie sobie dalej.

I tak trzymaj.
Pozdrawiam.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #531 : Pa¼dziernik 20, 2009, 03:13:27 »

Darku, my¶lê ¿e Torton ma doskona³y pomys³, a jego realizacja wbrew pozorom nie by³aby taka trudna.
Wedle regulaminu ¿aden u¿ytkownik nie mo¿e siê zachowywaæ nieuprzejmie i wulgarnie wobec drugiego.
Ca³y ten temat od samego pocz±tku ³amie ten regulamin.
Jestem za zamkniêciem tego tematu na dobre. Ilo¶æ odwiedzin ¶wiadczy wy³±cznie o niskim poziomie intelektualnym u¿ytkowników forum oraz o bezradno¶ci administracji wobec ich nieodpowiedniego zachowania. To jest kpina.
Temat nale¿y zamkn±æ i przenie¶æ. Ka¿dy nastêpny z k³ótniami, zaczepkami, pyskówkami i wyzwiskami do kosza. Jak siê usunie jeden, drugi, trzeci i nastêpny, to w koñcu wszyscy krzykacze dojrz± w³asn± bezsilno¶æ i naucz± siê nieco kultury.
Sam napisa³e¶, ¿e to siê ju¿ zbyt daleko posunê³o.
To siê tak daleko posuwa za ka¿dym postem tutaj napisanym. Wstyd!

A je¶li ju¿ mowa o sprawiedliwo¶ci. Nie mo¿na w kó³ko komu¶ pob³a¿aæ i w kó³ko prywatnie prosiæ, by kogo¶ przeprosi³. Winowajca powinien ponie¶æ konsekwencje za swoje czyny. Co z tego, ¿e przeprosi (namówiony do tego przez swoich ulubieñców) je¿eli nastêpnego dnia zrobi to samo? Jak± z tego naukê wyniesie? Czy nie tak± w³a¶nie, ¿e mo¿na najpierw bezkarnie siê na innym wy¿yæ, a potem siê od niechcenia przeprosi i ju¿ po sprawie? Albo jeste¶my tu od trzymania porz±dku albo bêdziemy w kó³ko wszystkich nawo³ywali do mi³o¶ci i wybaczania, co nijak ma siê do rzeczywisto¶ci, gdy szczere nie jest i poprawy nie wró¿y.
Ten temat naucza nas bezkarno¶ci, pozwalamy sobie na wiele bo nie bêdzie to offtopem.
Albo pozwalamy wszystkim bezkarnie sobie folgowaæ albo wszystkich za to równo karzemy albo usuwamy ten temat i nie mamy ¿adnego dylematu.

Darku, wiem ¿e starasz siê byæ dla wszystkich dobry... Jeste¶ bardzo pozytywnym cz³owiekiem i za to wszyscy Ciê tu szanuj±. Nikomu nie przytkniesz, nikogo s³owem nie skrzywdzisz. Ale nie mo¿emy na to wszytko wiecznie przymykaæ oczu i pozwalaæ innym szydziæ z nas samych. Nie mnie jedn± prosi³e¶ o powstrzymanie siê od czego¶, innych prosisz o przepraszanie. Nie musia³by¶ tego robiæ, gdyby takie tematy jak ten nie prowokowa³y do tego typu nagannych zachowañ.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2009, 03:24:51 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #532 : Pa¼dziernik 20, 2009, 05:45:08 »

Darku, my¶lê ¿e Torton ma doskona³y pomys³, a jego realizacja wbrew pozorom nie by³aby taka trudna.
Wedle regulaminu ¿aden u¿ytkownik nie mo¿e siê zachowywaæ nieuprzejmie i wulgarnie wobec drugiego.
Ca³y ten temat od samego pocz±tku ³amie ten regulamin.
Jestem za zamkniêciem tego tematu na dobre. Ilo¶æ odwiedzin ¶wiadczy wy³±cznie o niskim poziomie intelektualnym u¿ytkowników forum oraz o bezradno¶ci administracji wobec ich nieodpowiedniego zachowania. To jest kpina.
Temat nale¿y zamkn±æ i przenie¶æ. Ka¿dy nastêpny z k³ótniami, zaczepkami, pyskówkami i wyzwiskami do kosza. Jak siê usunie jeden, drugi, trzeci i nastêpny, to w koñcu wszyscy krzykacze dojrz± w³asn± bezsilno¶æ i naucz± siê nieco kultury.
Sam napisa³e¶, ¿e to siê ju¿ zbyt daleko posunê³o.
To siê tak daleko posuwa za ka¿dym postem tutaj napisanym. Wstyd!

A je¶li ju¿ mowa o sprawiedliwo¶ci. Nie mo¿na w kó³ko komu¶ pob³a¿aæ i w kó³ko prywatnie prosiæ, by kogo¶ przeprosi³. Winowajca powinien ponie¶æ konsekwencje za swoje czyny. Co z tego, ¿e przeprosi (namówiony do tego przez swoich ulubieñców) je¿eli nastêpnego dnia zrobi to samo? Jak± z tego naukê wyniesie? Czy nie tak± w³a¶nie, ¿e mo¿na najpierw bezkarnie siê na innym wy¿yæ, a potem siê od niechcenia przeprosi i ju¿ po sprawie? Albo jeste¶my tu od trzymania porz±dku albo bêdziemy w kó³ko wszystkich nawo³ywali do mi³o¶ci i wybaczania, co nijak ma siê do rzeczywisto¶ci, gdy szczere nie jest i poprawy nie wró¿y.
Ten temat naucza nas bezkarno¶ci, pozwalamy sobie na wiele bo nie bêdzie to offtopem.
Albo pozwalamy wszystkim bezkarnie sobie folgowaæ albo wszystkich za to równo karzemy albo usuwamy ten temat i nie mamy ¿adnego dylematu.

Darku, wiem ¿e starasz siê byæ dla wszystkich dobry... Jeste¶ bardzo pozytywnym cz³owiekiem i za to wszyscy Ciê tu szanuj±. Nikomu nie przytkniesz, nikogo s³owem nie skrzywdzisz. Ale nie mo¿emy na to wszytko wiecznie przymykaæ oczu i pozwalaæ innym szydziæ z nas samych. Nie mnie jedn± prosi³e¶ o powstrzymanie siê od czego¶, innych prosisz o przepraszanie. Nie musia³by¶ tego robiæ, gdyby takie tematy jak ten nie prowokowa³y do tego typu nagannych zachowañ.

Oj, jak Ty lubisz rz±dziæ, ale i na szczzê¶cie, niestety nie jeste¶ adminem. He he.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2009, 05:45:47 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #533 : Pa¼dziernik 20, 2009, 07:46:12 »

Przepraszam Kap³ana U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #534 : Pa¼dziernik 20, 2009, 12:30:05 »

Komandos, z³o¿y³am Darkowi propozycjê.
Gdybym tak bardzo lubi³a rz±dziæ jak Ci siê wydaje, to zamiast innych o zdanie pytaæ, temat bym zamknê³a.
Widzê, ¿e masz jakie¶ olbrzymie nieuzasadnione pretensje do mnie, ¶mia³o - wylej z siebie t± ¿ó³æ. Mo¿e to ostatnie chwile, kiedy masz okazjê to zrobiæ w tym temacie.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #535 : Pa¼dziernik 20, 2009, 13:36:15 »

Komandos, z³o¿y³am Darkowi propozycjê.
Gdybym tak bardzo lubi³a rz±dziæ jak Ci siê wydaje, to zamiast innych o zdanie pytaæ, temat bym zamknê³a.
Widzê, ¿e masz jakie¶ olbrzymie nieuzasadnione pretensje do mnie, ¶mia³o - wylej z siebie t± ¿ó³æ. Mo¿e to ostatnie chwile, kiedy masz okazjê to zrobiæ w tym temacie.
Wiesz co? daruj sobie te insynuacje.
Poprostu linia moder- admin - ci±gnie do takiej praktyki. Bez urazy.
Pozdrawiam.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #536 : Pa¼dziernik 20, 2009, 15:54:28 »

Kochani, mysle ze zostalo juz wszystko powiedziane, teraz jest czas na przemyslenie i zastanowienie sie co dalej. Zaczepki i przepychanki nie maja przyszlosci. Jak was czytaja obcy ludzie, to naprawde moga sie przestraszyc co to za forum.
Czytajac te wszystkie wiadomosci dostalam mysli ze cala praca roznych ludzi poszla w bloto, nie ma ani slowa pozytywnego,
ciagle podchody na temat ludzi ktorzy tu daja swoj wlasny czas i swoja wiedze. Wszyscy staramy sie aby byly rozne tematy, aby kazdy znalazl cos dla siebie, sa mozliwosci wymiany informacji, nauczenia sie ale jest pare osob ktore niewiele buduja
/to znaczy nie zakladaja prawie zadnych nowych tematow/ tylko sukcesywnie obserwuja gdzie mozna kogos przydybac i dolozyc. Taka postawa naszych niektorych forumowiczuw niestety ale nie jest  pozytywna raczej robi wiele szkody, i zniecheca do dalszej pracy tu na forum. Chcem tez wam wszystkim powiedziec, ze to forum nie ma na celu okreslanie charakterow naszych kolegow. Jesli ktos ma jakies problemy personalne, to prosze sprawy zalatwiac na prywat.
Jesli ktos ma jakis problem w zwiazku z moja wypowiedzia, prosze pisac do mnie na prywat. napewno wszystkim odpowiem.
Pamietajcie, nie ma ludzi zlych, niem ma jednej prawdy i nikt nie ma prawa oceniac czesto bezpodstawnie innych.
Tolerancja i wyrozumialosc powinna byc na tym forum na pierwszym miejscu. Prosze o przmyslenie i rozpoczecie nowych
tematow na forum, wprowadzcie nowe zycie . Dziekuje  Rafaela
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2009, 15:56:41 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #537 : Pa¼dziernik 20, 2009, 16:04:57 »

Popieram Rafaelo. U¶miech
Mora ju¿ przedstawi³ propozycjê nowego regulaminu.
Równie¿ popieram.
Mo¿na ¿yæ i egzystowaæ w zgodzie na tym forum i w spo³eczeñstwie.
Pozdrawiam. Cool
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #538 : Pa¼dziernik 20, 2009, 16:25:00 »

nie mo¿na i nie popieram, DARIUSZ jest adminem a tamten regulamin nie obowi±zuje, dotar³o ju¿ do WSZYSTKICH?!

musi byæ miejsce, ¿eby spu¶ciæ z siebie parê... tyle

718'
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #539 : Pa¼dziernik 20, 2009, 17:54:27 »

Kap³anie  Chichot z ca³ym szacunkiem, jak chcesz spu¶ciæ z siebie parê to powiniene¶ robic to na PW  Z politowaniem Rafaela ma racjê to forum nie jest przeznaczone do k³ótni ,dopóki Darek nie zamie¶ci nowego regulaminu to ten dalej obowi±zuje.To tak jak z ustawami w sejmie.
Pozdrawiam Buziak
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2009, 17:54:44 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #540 : Pa¼dziernik 20, 2009, 18:37:09 »

Mam pytanie do Dariusza, jako nowego admina.

Dlaczego pozwala siê Hansowi Olo na zamykanie tematu, który s³u¿yæ mia³ ca³ej spo³eczno¶ci forum?

Mowa o temacie PHIRIOORI, który za³o¿ony zosta³, by wy³owiæ porozrzucane po forum w±tki, do dalszej ich rozbudowy i omówienia.
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3870.0
Uzasadnienie celowo¶ci za³o¿enia w±tku zosta³o czytelnie przedstawione przez autora.

Uwa¿am, ¿e tematy poruszane przez PHIRIOORI s± na tyle wa¿kie, i¿ zas³uguj± na szczególn± uwagê i ciesz± siê du¿ym zainteresowaniem. G³osy krytyki s± g³osami osób nie rozumiej±cych poruszanych kwestii. Nie znaczy to, ¿e osoby takie maj± ¶ci±gaæ w dó³ poziom forum, b±d¼ co b±d¼ ezoteryczne. Czy zalew przedruków z prasy ma byæ norm±? A tematom ambitnym nale¿y ukrêcaæ ³eb, przez osobiste uprzedzenia moderatora?

Mam nadziejê Dariuszu, ¿e jako Administrator, przywrócisz zamkniêty temat, bo brak jest logicznych i merytorycznych powodów jego zamkniêcia.
Czy Hans Olo konsultowa³ siê  z Tob± w tej sprawie?

Pozdrawiam
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #541 : Pa¼dziernik 20, 2009, 18:56:54 »

Ciesze sie bardzo ze nareszcie dochodzimy do porozumienia.  Kaplanie, ty tez masz racje, ze potrzebujemy nowy regulamin, nad tym przeciesz juz pracujecie. Jednak pomysli, czy naprawde potrzebujemy tu na forum ciagle nieporozumienia.
Musimy rozpoczac razem z nowym regulaminem , nowy pozadek ustanowic. Musimy wszyscy nad tym pracowac, aby nie
dochodzilo do dyskusji ktore nie prowadza do nikad, a gromadza sie i tworza takie zapieczone sytuacje ze nie wiem czy perszing by to rozbil. Ja widze i inni tez widza ze ty 718 bardzo sie zmieniles na pozytywne, sa  tez tacy ktorzy inaczej widza,
i niech sobie widza. Uwazam ze jesli ktos ma cos do kogos, to moze zalatwic to w sposob, ze nie wszyscy musza brac w tym udzial. Odwiedzajac inne fora, takich sytuacji sie nie spotyka, a jesli to sprawa jest roztrzygana przez wladze ktore maja
do tego uprawnienie. Jest nas naprawde niewiele osob na forum ktore sa aktywne, zakladaja nowe tematy, wlanczaja sie
pozytywnie jesli sie cos dzieje i to wszystko jest dobrze. Wszyscy znamy sie calkiem dobrze i wiemy co kogo interesuje, w jaki sposob mozna kogos zdenerwowac, ale sa tez osoby ktore doceniaja i pielegnuja prace swoich kolegow i kolezanek, naprawde tak jest tez. Tak wiec jeszcze raz prosze o zakonczenie wasni, jesli ktos komus bardzo ciezko lezy na watrobie, to
prosze taka osobe omijac i zakonczyc te nieprzyjemne klotnie. Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zycze przyjemnej , zdrowej atmosfery na forum. "Masz cos do mnie, to napisz mi na prywat." - niech to obowiazuje od tego momentu.
                                      Rafaela
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #542 : Pa¼dziernik 20, 2009, 20:34:55 »

U¶miech
Ten w±tek jest potrzebny dla ludzi WIEDZ¡CYCH ,nie dla tych PRAKTYKUJ¡CYCH. Ile tu cudownych prawd siê pojawi³o typu
"Ja to inny TY","Wszyscy jeste¶my Jedno¶ci±".Po moich krótkich obserwacjach mogê powiedzieæ,¿e nie odczuwacie swojej duchowosci,ne czujecie wiezi z ¿adnym innym cz³owiekiem.Popisujecie siê wiedza ale kiedy przychodzi wprowadziæ ja w zycie to pojawia sie problem i watek "masz co¶ do mnie" staje sie niezbêdny.Zaspokajacie swoje w³asne potrzeby, pokazuj±c jak± macie wiedzê.Po co ta wiedza jak praktyka tak szwankuje.
Kosmos jest przepe³niony rozumnym istnieniem a my jestesmy jego czê¶ci±.Dochodz± do g³osu teorie,które burz± nasz ¶wiatopogl±d.Jednak Wy tylko o tym piszecie bardzo chêtnie w jednym w±tku,by potem w nastepnym sobie zaprzeczaæ...
Je¿eli wierzycie ,ze jestescie ogniwem tego wielkiego ³añcucha,to niezbedne s± prawa moralne,które moze s± trudne do przestrzegania ,ale konieczne do wzrostu. Mo¿e lepiej nie wiedzieæ tak du¿o,uczyæ siê wolniej ale to co wiemy wprowadzaæ w ¿ycie.Jezeli tak nie jest, to mo¿e energia ,która ciê zasila pochodzi z niew³a¶æiwej strony.Energia ,któr± dostajesz z dobrego ¿ród³a
nie moze s³u¿yæ przeciwko drugiemu cz³owiekowi, jezeli oczywi¶cie  wierzysz ,¿e stanowimy JEDNOSC.Kto zasila nas energi± ,któr± pozytkujemy na z³o¶ci ,l¿enie i wyzwiska? Kontakt ze swiatem duchowym to wed³ug mnie ci±g³a walka ale z samy sob±.
A tu na forum obowiazuje jedna zasada"Kto¶ musi przegraæ by kto¶ móg³ wygraæ".Nie wykorzystujemy informacji ,które nam dano i nie sprawdzamy doswiadczajac czy to w³asciwa wiedza.
Je¿eli wierzycie we wszystko o czy mówi Nassim Haramein,to wiecie ,ze nie jestesmy odrebnymi czastkami,ale stanowimy czêsc ca³osci.Dlatego te informacje przekazywane przez inne osoby nie pozostaja bez wp³ywu na nas,na nasze zachowanie i kondycje psychiczn±.Przepraszam wszystkich  ale wkurza mnie bardzo ta sprzecznosc pomiedzy g³oszonymi prawdami ,a wykorzystywaniem
ich w zyciu.Tym ,którzy naprawde chca podjac wysi³ek poszerzenia swiadomosci ten watek nie jest potrzebny. U¶miech U¶miech U¶miech
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #543 : Pa¼dziernik 20, 2009, 20:51:11 »

Tak Linda, masz racje. Ja juz dawno zauwazylam ze to co sie dzieje nie ma nic wspolnego z rozwojem duchowym.
Jest to bardzo smutne, ale prawdziwe. Mysle ze czas wziasc sobie do serca niektore spostrzezenia i zaczac sie nareszcie
zastanawiac nad swoimi decyzjami i wypowiedziami. Mamy budowac, nie rujnowac.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #544 : Pa¼dziernik 20, 2009, 21:16:35 »

Ten w±tek (jak i wszystko inne w ¿yciu), to tylko do¶wiadczenie dla tych, którzy potrzebuj± akurat takiej konfrontacji
z innymi. Ka¿de do¶wiadczenie czemu¶ s³u¿y.

Cz³owiek, to istota rozumna ale przede wszystkim psychiczna. Emocje i uczucia wyzwalane w zderzeniu  ze ¶wiatem
zewnêtrznym przek³adaj± siê na wiedzê wewnêtrzn±. Ka¿dy potrzebuje innych do¶wiadczeñ, by wznie¶æ siê wy¿ej.

Dla niektórych pewien rodzaj do¶wiadczeñ jest ju¿ niepotrzebny, nie powód to jednak by deprecjonowaæ i os±dzaæ tych,
którym jest to jeszcze potrzebne. 

Co do energii, to jest jedna. Ró¿ne s± tylko intencje jej u¿ycia.
I to ró¿nicuje wibracje.  U¶miech
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #545 : Pa¼dziernik 20, 2009, 21:55:20 »

U¶miech
Cz³owiek, to istota rozumna ale przede wszystkim psychiczna. Emocje i uczucia wyzwalane w zderzeniu  ze ¶wiatem
zewnêtrznym przek³adaj± siê na wiedzê wewnêtrzn±. Ka¿dy potrzebuje innych do¶wiadczeñ, by wznie¶æ siê wy¿ej

Tu akurat mam na mysli ludzi ,którzy maj± sie za lepszych i próbuj± innym wyznaczaæ  kierunki my¶lenia,sami natomiast nie zamierzaja sie do tych zasad stosowaæ...
Co do energii, to jest jedna. Ró¿ne s± tylko intencje jej u¿ycia.
I to ró¿nicuje wibracje.

My¶lê ,ze masz racjê...Ale czy cz³owiek ,który postepuje zle nie zmienia swojej energetyki i doprowadza j± do wibracji tworz±cej ciemna stronê ? Czy cz³owiek taki nie tworzy wokó³ siebie otoczenia ,ktore przyciaga choroby,otacza siê nieciekawymi ludzmi.
Wywy¿sza sie i ma pozosta³y ¶wiat w pogardzie.Widzê ,ze tacy ludzie tez potrafi± podporzadkowac sobie innych i zamkn±c im droge do rozwoju.Warto wiec zwracaæ na to uwagê Mrugniêcie

Edit:My¶le,ze jednak bezpieczniej wyniesc sie z tego w±tku...on sam w sobie jest juz energetycznie obciazony.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2009, 22:05:34 wys³ane przez Linda » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #546 : Pa¼dziernik 20, 2009, 22:07:01 »

DARIUSZ jest adminem a tamten regulamin nie obowi±zuje, dotar³o ju¿ do WSZYSTKICH?!
To nie pierwszy raz kiedy solennie zapewniasz nas o czym¶ co nie jest prawd±. I to nie pierwszy raz kiedy jest Ci to udowadniane:
Drodzy wspó³forumowicze,
fantazja was ponosi. Zasugerowa³em jedynie, ze je¶li mi siê uda przeforsowaæ tê ideê, to znikn± pf-y.
[...]
Zarzucacie innym, ze nie umiej± czytaæ, ze s± podatni na wp³ywy/sugestie itp. a sami tak siê zachowujecie.[...]
Wiêc wyja¶niê raz na "amen". Tak, jestem nie¶cis³y w tej materii, ale w jednym jestem nad wyraz konsekwentny:

Zrobiê co w mojej mocy, by zlikwidowaæ punktowanie, nie regulamin jako ca³o¶æ.
Póki ten istnieje, bêdê stosowa³ w pewnym stopniu te "chore" oceny, jednak bardziej na plus ni¿ na minus.

718, czy teraz wreszcie do Ciebie "DOTAR£O"? Czy w koñcu skoñczysz z tym o¶lim [bezpodstawnym, zajad³ym] uporem?
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #547 : Pa¼dziernik 20, 2009, 22:36:44 »

Cytat: Linda
Tu akurat mam na mysli ludzi ,którzy maj± sie za lepszych i próbuj± innym wyznaczaæ  kierunki my¶lenia,sami natomiast nie zamierzaja sie do tych zasad stosowaæ...

Nic nam do cudzych wyborów, nawet je¿eli ci „inni” maj± siê za lepszych i próbuj± wyznaczaæ kierunki my¶lenia, sami nie stosuj±c siê do zasad.
Czy chcia³aby¶ narzuciæ im by stosowali siê? Albo zmienili zasady? Mo¿na tylko zmieniaæ siebie.
Dalej, to ju¿ ingerencja i manipulacja. Zamykanie tematu, który ¿yje, bo jest taka potrzeba niektórych, to tak¿e ingerencja, narzucenie w³asnego zdania. Rozwi±zanie si³owe. Z konsekwencjami, bo te s± zawsze … 

Cytat: Linda
My¶lê ,ze masz racjê...Ale czy cz³owiek ,który postepuje zle nie zmienia swojej energetyki i doprowadza j± do wibracji tworz±cej ciemna stronê ? Czy cz³owiek taki nie tworzy wokó³ siebie otoczenia ,ktore przyciaga choroby,otacza siê nieciekawymi ludzmi.
Wywy¿sza sie i ma pozosta³y ¶wiat w pogardzie.Widzê ,ze tacy ludzie tez potrafi± podporzadkowac sobie innych i zamkn±c im droge do rozwoju.Warto wiec zwracaæ na to uwagê   

Nie s±dzê, by kto¶ móg³ komu¶ zamkn±æ drogê do rozwoju. To, ¿e akurat nastêpuje w danym czasie podporz±dkowanie, wynika z wyboru obu stron. Najczê¶ciej nie u¶wiadamianego. „Gra  w ¿ycie” toczy siê na ni¿szych poziomach, wy¿ej jest rozumienie i wzrastanie. 
Nie zawsze te¿ ciemna strona faktycznie ni± jest. To nasze ograniczone widzenie i rozumienie zazwyczaj przydaje jej ciemno¶ci.   Mrugniêcie

Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #548 : Pa¼dziernik 20, 2009, 22:52:45 »

Tu akurat mam na mysli ludzi ,którzy maj± sie za lepszych i próbuj± innym wyznaczaæ  kierunki my¶lenia,sami natomiast nie zamierzaja sie do tych zasad stosowaæ

Lindo U¶miech
Tu chyba chodzi o to, ¿e inni mog± uwa¿aæ siê za lepszych gorszych, o¶wieconych, tylko, ¿e w tym momencie pytanie, a gdzie jest Twoje zdanie.
Papie¿ te¿ uwa¿a siê za ja¶nieo¶wieconego i g³osi ex cathedra prawdy ¶wiête, ostateczne i niepodwa¿alne, ale czy ja mam co¶ z tym wspólnego ?
To ja dycyduje o odbiorze i decyduje co z tym zrobiê.
Dlatego wa¿ne jest mieæ swoje zdanie.Mo¿e ono byæ s³uszne lub nies³uszne, ale ono jest Twoje, jest wynikiem Twoich do¶wiadczeñ, a nie cudzych.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2009, 22:53:45 wys³ane przez Silver » Zapisane
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #549 : Pa¼dziernik 24, 2009, 19:21:35 »

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1357.msg46126#msg46126

To s± s³owa Mory.
Cz³owieku jeszcze nie tak dawno wszystkich tutaj przeprasza³e¶,odchodzi³e¶,¿egna³e¶ siê,nastêpnie znowu przychodzi³e¶,by po chwili z p³aczem po raz kolejny odej¶æ.
I ty masz czelno¶æ tak wyra¿aæ siê o forumowiczach którzy maj± jakie¶ zasady w przeciwieñstwie do Ciebie...?
Wiesz co to jest honor?

Rafaelo dlaczego nie zareagowa³a¶ na post Mory?
Piszesz o szacunku do drugiego cz³owieka,,czy znalaz³a¶ w wypowiedzi Mory szacunek do drugiego cz³owieka?
Piszesz o mi³o¶ci,czy znalaz³a¶ w wypowiedzi Mory przejawy  mi³o¶ci  do drugiego cz³owieka>?
Piszesz,ze  jeste¶ neutralna,tak wygl±da twoja neutralno¶æ?
Nie jeste¶ prawdziwa,ca³y czas udajesz...

771
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 24, 2009, 19:24:00 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Strony: 1 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: