Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 00:16:38

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Masz co¶ do mnie?!  (Przeczytany 198858 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #600 : Pa¼dziernik 25, 2009, 19:38:04 »

Mylisz siê komandos040,tak na prawdê to Ty jeste¶ moim idolem  Du¿y u¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #601 : Pa¼dziernik 25, 2009, 19:38:23 »

Aby by³o jasne, moderatorzy maj± mo¿liwo¶æ przyznawania punktów.
Amnestia ju¿ zakoñczona, wszyscy którzy mieli minusy, zostali ich pozbawieni (je¶li co¶ przeoczy³em, to oczywi¶cie naprawiê), natomiast nowe punkty nie bêda usuwane.
Póki co regulamin obowi±zuje, czy komu¶ siê to podoba, czy nie.

===========================================================

A mo¿e zrobimy ankietê pt." kto jest za , a kto przeciw - bycia przez "pani± panterê" -moderatorem?  U¶miech
Pozdrawiam. Du¿y u¶miech

Takiej ankiety nie poczynimy z bardzo prostego powodu, Janeth jest bardzo dobrym modem. Pomimo i¿ w pogl±dach bardzo siê ró¿nimy (ja jestem zwolennikiem PCH, ona za¶ sceptykiem), to ze swojej funkcji wywi±zuje siê bardzo dobrze.

Amen.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2009, 22:06:29 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #602 : Pa¼dziernik 25, 2009, 20:01:43 »

Zatrute strza³y które wystrzeli³a w moim kierunku "¿±dna krwi bestia" ominê³y mnie i nie zrobi³y mi ¿adnej krzywdy. ¯adne ciosy nie s± w stanie spowodowaæ abym zaprzesta³ obrony pogl±dów które uwa¿am za s³uszne,¿adne ciosy nie zachwiej± moj± wiar±,idea³ami i warto¶ciami którym staram siê byæ wierny.
Nie poddam siê nawet je¶li bestia bêdzie tuz za mn± i wyci±gnie  ku mnie swoje szpony by zadaæ ostateczne uderzenie.
 771"
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #603 : Pa¼dziernik 25, 2009, 20:15:37 »

Chichot

Hahaha...Kamil prosze daj adres swojego dilera ..ja tez chce miec taki odlot Chichot Chichot Chichot
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #604 : Pa¼dziernik 25, 2009, 20:25:31 »

Kamil mo¿esz g³osiæ swoje pogl±dy i ich broniæ, byle przy u¿yciu minimum kultury.
Mylisz siê równie¿ mówi±c, ¿e s³owa Janneth nie robi± na Tobie wra¿enia - robi± i to wielkie co widaæ po Twoich reakcjach.

A za wulgarne wyzwiska pod obojêtnie jakim u¿ytkownikiem powinni Ciebie szybko usadziæ. A postawa w której wypisujesz kreski a potem usi³ujesz siê bawiæ w ciuciubabkê jest ¿a³osna. Nie podlega dyskusji, ¿e mia³e¶ zamiar obraziæ forumowicza i za tak± postawê tez nale¿y siê ostrze¿enie.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #605 : Pa¼dziernik 25, 2009, 21:48:01 »

Mylisz siê równie¿ mówi±c, ¿e s³owa Janneth nie robi± na Tobie wra¿enia - robi± i to wielkie co widaæ po Twoich reakcjach.

Dziwisz siê?

A za wulgarne wyzwiska pod obojêtnie jakim u¿ytkownikiem powinni Ciebie szybko usadziæ.

Wska¿ mi DOK£ADNIE w którym miejscu u¿y³em wulgarnych s³ów pod adresem kogokolwiek na forum.
Chyba,ze dla Ciebie "hiena" , "bestia" , i "czarna pantera" s± okre¶leniami wulgarnymi.
Wed³ug mnie skrajnym wulgaryzmem popisa³a siê.....Janneth,która je¶li ma jakie¶ zasady powinna odj±æ sobie -1pf.
Przypomnê-Nie urazi³o by Ciê nazwanie kurw±?

A takie s³owa nigdy z moich ust nie zosta³y wypowiedziane.

Os±d¼cie mnie i wydajcie wyrok je¿eli chcecie.

Wyrok zosta³ ju¿ wydany, dosta³e¶ ujemne pf-y. Napisa³e¶, ¿e jestem zerem, hien±, ¿e jestem skoñczona, ¿e Ciê jeszcze popamiêtam i mam siê spodziewaæ "huraganu w odwecie". Ka¿dy mo¿e zajrzeæ do tematu o aborcji, a jego zakoñczenia dopatrzeæ siê w ¶mietniku. I to by³oby na tyle. Na przysz³o¶æ zamiast p³akaæ nad rozlanym mlekiem, zastanów siê nad tym, co zamierzasz napisaæ. OBOJÊTNE POD CZYIM ADRESEM. Janneth.

Twoje dwa posty scali³am, oszczêdzi³by¶ mi pracy, gdyby¶ nauczy³ siê modyfikowaæ wys³an± wiadomo¶æ zamiast pisaæ jedn± po drugiej. To jest tre¶æ drugiej: (swoj± drog± niczego Ciê nie nauczy³y te dwa ujemne punkty. Pracuj dalej, a najlepszy z przewidzianych przeze mnie scenariuszy siê spe³ni) Janneth
Wyroku wydanego przez Ciebie nie przyjmujê do wiadomo¶ci,bo jeste¶ dla mnie tak jak w tej piosence
http://www.youtube.com/watch?v=CwoI1jBlmx4

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2009, 22:12:59 wys³ane przez janneth » Zapisane
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #606 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:20:14 »

Chcia³em oddaæ g³os za nie likwidowaniem tego tematu (czyli na NIE), ale w ogóle nie da siê zag³osowaæ !
Jest tylko pytanie, oraz s³owa TAK, NIE – bez jakiejkolwiek mo¿liwo¶ci klikania w ich obszarze !
Czy inni te¿ tak maj± ?

Uwa¿am, ¿e niezale¿nie nawet od wyników g³osowania, wiêcej argumentów przemawia za istnieniem tego tematu – nikt przecie¿ nie musi tu wchodziæ. Je¶li „pranie wszelkich brudów” przenie¶liby¶my wy³±cznie na PW,  to spowodowa³oby tylko bardziej napiêt± sytuacjê. By³oby to spowodowane przez brak jakiejkolwiek cenzury i ¶wiadków na PW. Spowodowa³oby to równie¿ wiêksze za¶miecanie wszystkich tematów próbami demaskowania i upublicznienia czyjej¶ nieuczciwo¶ci. No i samo upublicznienie sporu w odpowiednim miejscu, daje szansê nie tylko na wiêkszy porz±dek, ale nawet na pomoc innych forumowiczów w rozwi±zaniu sporu. Niebagateln± rolê spe³nia te¿ przestroga dla innych…

Najlepiej uczymy siê na b³êdach. Szczê¶liwy ten, który nie musi siê uczyæ na swoich b³êdach…

Apelujê i proszê o wiêksz± kulturê (tu tak¿e !).

Pozdrawiam
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #607 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:21:16 »

Chcia³em oddaæ g³os za nie likwidowaniem tego tematu (czyli na NIE), ale w ogóle nie da siê zag³osowaæ !
Jest tylko pytanie, oraz s³owa TAK, NIE – bez jakiejkolwiek mo¿liwo¶ci klikania w ich obszarze !
Czy inni te¿ tak maj± ?

Aby zag³osowaæ musisz byæ aktualnie zalogowany ;P
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #608 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:25:40 »

Tak, wyniki ankiety s± widoczne tylko dla tych, którzy oddadz± g³os, a oddaæ g³os mo¿e tylko zarejestrowany u¿ytkownik.

EDIT:
Chanell i Thotal, mówili¶cie, ¿e chcecie zmieniæ g³os. Sprawd¼cie, czy mo¿ecie. Zmieni³am w opcjach.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2009, 22:31:33 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #609 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:27:01 »

Czy inni te¿ tak maj± ?

Wiem ! Próbowa³em siê nawet logowaæ kilka razy i ca³y czas to samo… !

P.S. Mam przegl±darkê IE 8
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #610 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:31:43 »

Jestem za tym aby temat pozosta³.

Je¶li kto¶ chce kogo¶ skrzywdziæ "s³owem" i tak to zrobi, temat nie wp³ynie na jego decyzjê.

pzd Maciej
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #611 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:32:33 »

Hmmm... nie wiem - ja mam mozillê i wszystko dzia³a ok... nie mogê sprawdziæ na innych przegl±darkach bo ju¿ odda³em g³os
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #612 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:42:13 »

Hola, hola! Wracam sobie do domu po niedzieli i co tu widzê? Skrajny brak  sprawiedliwo¶ci, stronniczno¶æ, nadu¿ycie.
Ptak
zosta³ brutalnie oskar¿ony i znies³awiony.

Znam Ptaka prywatnie. Zbyt blisko mnie mieszka, abym nie wiedzia³, ¿e przypisanie mu cech przez Janneth jest zwyczajnym oszczerstwem i pomówieniem, ja te¿ tu by³em schizofrenikiem i czym tylko siê da! Otó¿,  Ptak ani razu nie wzi±³ ¿adnej z krytyk do siebie. Ca³y czas wraz ze mn± za¶miewa³ siê z wszelkich kalumni. Bo, tylko tak mo¿na do tego podej¶æ. S± jednak granice kopania, a ja nie zamierzam siê przygl±daæ jak kto¶ kopie bli¼niego "niezas³u¿onego".

Jaka tu zawi¶æ ze strony Ptaka?  Ma On za du¿± m±dro¶æ i dystans do takich rozgrywek. Ju¿ wcze¶niej by³ atakowany personalnie w brutalny sposób. Zarzuty Kamila przeciwko gro¼nej pumie, to zaledwie maleñki bumerang. Ptak , a tak¿e inni o odmiennych pogl±dach absolutnie nie zas³uguj± sobie na tak± wolnoamerykankê. Bo, mocne pada³y posty pod Jego adresem. I nie tylko...

Poszukam, jak tylko znajdê czas. I udowodniê, ¿e przekroczone zosta³y wszelkie zasady dobrego wspó³istnienia. Jednak¿e w³adzy wszystko wolno!
I posty te objête zosta³y przedziwnym milczeniem i pob³a¿aniem, podobnie jak okre¶lenie MORY:

"W jaki sposób zas³u¿yæ? Wylizaæ Dupê Kolibrowi? "

A ja tu jestem koliberek!!!  Du¿y u¶miech

Proszê o wyja¶nienie, czy to zachowanie jest zgodne z regulaminem? Mnie to osobiscie dynda, ale jak to siê ma to walki  o tutejsz± przyzwoito¶æ? Jednym wolno, a  drugim k....a nie? I nie dziwiê siê, ¿e siê cisn± m³odym na usta ró¿ne okre¶lenia. S± granice fa³szu i despotyzmu. Kamil w tym procesie jest uciele¶nieniem kropli, która przela³a czarê goryczy i jako jedyny ma odwagê nie wchodzenia w³adzy w dupê!!! Po tym, co tu do¶wiadczy³em, my¶lê, ¿e mnie te¿ teraz o wiele wiêcej wolno!!!  

Znakomita lekcja!!!

A ponoæ w³adza ma nie tylko karaæ, ale przede wszystkim chroniæ i broniæ A kto obroni³ Kamila ( gdy¿ Mora do Kamila tak napisa³) i moj± cze¶æ na ten przyk³ad? I cze¶æ forum?

Koliberek Bardzo Wypaczony Z³y  (ale to jak widaæ, dopiero pocz±tek )

Z³y
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2009, 11:31:11 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #613 : Pa¼dziernik 25, 2009, 22:57:41 »

Chcê tak nie¶mia³o zauwa¿yæ ze na czerwono powinien pisaæ tylko administrator i moderatorzy a tu siê robi kolorowa samowolka.Jesli chcecie uwidoczniæ swoj± wypowied¼ to prosze pogrubiæ litery lub pisaæ innymi kolorami.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #614 : Pa¼dziernik 25, 2009, 23:00:31 »

Mia³em ju¿ instalowaæ inn± przegl±darkê, ale jeszcze raz postanowi³em spróbowaæ i uda³o siê.
Nie wiem jak siê to odblokowa³o, ale... jeden problem z g³owy...  Mrugniêcie
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #615 : Pa¼dziernik 25, 2009, 23:10:13 »

I co Koliberku? My¶lisz, ¿e powinno siê temat pozostawiæ w tym miejscu jak jest, mimo ¿e post wy¿ej piszesz o tym, jak wiele tu siê krzywd u¿ytkownikom (nie tylko Ptakowi - jak wspomnia³a¶) robi? Mimo, ¿e ganisz co¶, co jest czynione nagminnie w³a¶nie tutaj, to nadal chcesz, by temat istnia³ i dawa³ solidny grunt do rozwoju zachowañ przypominaj±cych awantury pijaków z knajpy na peryferiach? Sama potwierdzasz, ¿e to zachowanie jest Ci obce, baaa - sprzeciwiasz siê jemu, a jednak publiczne przyzwolenie w imiê wolno¶ci s³owa daæ trzeba.
To forum w zapisie regulaminu podkre¶la, ¿e nie ma nic do czynienia z demokracj±.
W³adzê ma tu administrator - Dariusz. I je¿eli zachowanie moje, Twoje b±d¼ kogokolwiek innego bêdzie mu siê nie podobaæ, to karê wymierzyæ ma ¶wiête prawo. Takie s± jego mo¿liwo¶ci i tak mówi regulamin, na który zgodê sama wyrazi³a¶ rejestruj±c siê tutaj. Zasady s± po to, by ich przestrzegaæ, nie ³amaæ.
Kompletnie chor± (choæ mo¿e wyró¿niaj±c± to forum) cech± jest w³a¶nie istnienie w±tku, który w ca³ym swoim merytorycznym znaczeniu ³amie zasady regulaminu, które zosta³y przez wszystkich nas zaakceptowane. Kto wie, mo¿e gdyby w regulaminie by³a notka o tym, ¿e jest mo¿liwo¶æ bezkresnego ubli¿ania innym, to lwia czê¶æ ludzi by siê tu nawet nie zarejestrowa³a. I kto wie, czy nie jest tak, ¿e mamy tak nisk± ilo¶æ zarejestrowanych userów w³a¶nie dlatego, ¿e nikt nie chce siê wypowiadaæ publicznie, bo zwyczajnie boi siê bezkarno¶ci zaprawionych w boju ptaków i innych u¿ytkowników. To forum traci swoj± warto¶æ przez ten temat, przez istnienie ludzi którzy wiedz± ¿e na polu bitwy s± kompletnie bezkarni i wreszcie traci te¿ przez to, ¿e w³adza, której oni siê tak sprzeciwiaj± pozwala im na wiêcej ni¿ mog³aby sobie faktycznie pozwoliæ. Dopu¶cili¶my tu do samowolki, dostali¶my od administracji szerokie pole do popisu, wolno¶æ o jakiej tak obszernie siê wypowiadamy. Bany? A kto¶ pamiêta czyj¶ oprócz s³awnego bana Kap³ana? Ostrze¿enia? A który mod ma na tyle odwagi, by na forum s³awi±cym szeroko pojêt± wolno¶æ wyboru, dawaæ komu¶ ostrze¿enie! Ile razy to siê ju¿ nie sta³o, tyle razy by³y skargi i lamenty. Jednak i tacy modowie siê zdarzali w historii forum, którzy dawali. Hans Olo - on by ju¿ na moim miejscu nie polemizowa³, twardy jak ska³a, pewny gruntu... Gdy by³ czê¶ciej na forum, by³ porz±dek. Spokoju nie by³o - i nie bêdzie spokoju dopóki ludzie nie naucz± siê przyjmowaæ konsekwencji swoich czynów.

Mieli¶my naprawdê du¿o ju¿ wolno¶ci tutaj. Te 25 stron dobitnie o tym ¶wiadczy. Mo¿e nie oznacza³oby to naszej kompletnej degradacji duchowej, gdyby nie fakt, ¿e jest to jeden z najczê¶ciej odwiedzanych tematów.
Mo¿emy go zostawiæ. Bêdziemy co kilka dni ¿reæ siê jak stare psy na jednym podwórku o kawa³ek ko¶ci jak do tej pory.
Mo¿emy po¶wiêcaæ wiêkszo¶æ naszego cennego czasu na awantury, k³ótnie i odpychaj±ce pyskówki.

Mo¿emy jednak te¿ zmieniæ tok naszego rozumowania, zacz±æ dostrzegaæ nie to, co dzieli a to co ³±czy.
A ró¿nice miêdzy nami nie musz± ¶wiadczyæ przecie¿ o tym, ¿e jedni s± gorsi a inni lepsi. Ona mog± pokazywaæ z³o¿ono¶æ naszej natury, w niektórych twórczych rozmowach mog± byæ nawet krokiem do odkryæ, znajdywania rozwi±zañ dla ró¿nych problemów. Czemu po¶wiêcamy czas na ten temat w ogóle?

Na drugim rozwi±zaniu zyska ca³e forum. Temat zamkniemy, mo¿e na pocz±tku ³atwo nie bêdzie. Nalecia³o¶ci bêd± dawaæ znaæ o sobie i bêdziemy upuszczaæ jadu co jaki¶ czas robi±c ba³agan gdzie popadnie. Ale mo¿e wystarczy trochê czasu, ¿eby nauczyæ siê ¿yæ obok siebie nie wadz±c nawzajem. Naprawdê mo¿na by bardziej twórczo spêdziæ czas tutaj. Kiedy¶ tak by³o, ja pamiêtam momenty, kiedy na forum przychodzi³o siê po prostu porozmawiaæ. Do tej pory jest tutaj masa osób, które w tym celu odwiedzaj± to miejsce. Ta liczba mog³aby siê zwiêkszyæ, mogliby¶my mieæ wiêcej aktywnych userów, gdyby¶my potrafili ograniczyæ siê w przepychankach naszego ego...

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #616 : Pa¼dziernik 25, 2009, 23:15:05 »

Channel, dziêki. :)To cenna UWAGA. Ju¿ poprawiam!
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #617 : Pa¼dziernik 25, 2009, 23:19:49 »

Tak, wyniki ankiety s± widoczne tylko dla tych, którzy oddadz± g³os, a oddaæ g³os mo¿e tylko zarejestrowany u¿ytkownik.

EDIT:
Chanell i Thotal, mówili¶cie, ¿e chcecie zmieniæ g³os. Sprawd¼cie, czy mo¿ecie. Zmieni³am w opcjach.
Tak da siê U¶miech dziêki U¶miech

Ksiêga Koheleta 3,1
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #618 : Pa¼dziernik 25, 2009, 23:30:57 »

Mora vel Tornton:
"W jaki sposób zas³u¿yæ? Wylizaæ Dupê (...)" -

Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶??
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 25, 2009, 23:32:35 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #619 : Pa¼dziernik 25, 2009, 23:32:32 »

"W jaki sposób zas³u¿yæ? Wylizaæ Dupê (...)" - Mora

Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶

Mora tak napisa³ Co¶

Ksiêga Koheleta 3,1
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #620 : Pa¼dziernik 25, 2009, 23:33:11 »

Tak, Mora tak napisa³!

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #621 : Pa¼dziernik 26, 2009, 00:15:43 »

Koliberku, daj spokój, szkoda Twojej energii. Nie czujê siê znies³awiona, bo zarzuty Janneth s± tylko jej projekcj± i to ona wystawia sobie ¶wiadectwo. Najgorsze, ¿e czyni to jako moderator.
Nie na darmo mówi siê, ¿e w³adza uderza do g³owy i odkrywa prawdziwe oblicze tych, którzy siê ni± zach³ystuj± oraz u¿ywaj± jako argumentu si³owego. A niestety, niektórzy tak czyni±. Przyda³yby siê niektórym modom okulary, oraz trochê samokrytycyzmu. Nie wspomnê ju¿ o takich cechach jak poczucie sprawiedliwo¶ci, czy zwyk³ej przyzwoito¶ci. 

Ech, idê spaæ, dobranoc.  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2009, 00:37:48 wys³ane przez ptak » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #622 : Pa¼dziernik 26, 2009, 00:42:36 »

Projekcja, projekcj±....pal j± licho! Zareagowa³em, bo chodzi mi tu o ZASADY.  Osobiste odniesienia nie hacz± mnie, bym siê przejmowa³ i traci³ przez to energiê.

Chcia³bym jednak jutro spojrzeæ sobie spokojnie w lustro, wiêc napisa³em, co napisa³em. Bez zbêdych uogólnieñ, co do W³adzy jako takiej. W tym akurat procesie mocno wybi³ konflikt Janneth - Kamil, wcze¶niej Mora, jako prowokator ca³ego zdarzenia. I fakt ten unaoczni³ szereg nieprawid³owo¶ci. Na to chcia³em zwróciæ szczególn± uwagê.

Zwraca³em, oczywi¶cie wcze¶niej, ale bezskutecznie. Teraz tak¿e  nie by³o  ¿adnego adekwatnego wyja¶nienia odno¶nie tre¶ci zawartej w moim po¶cie, wywar³ on raczej odwrotny skutek. Ale je¶li kto¶ lubi na z³o¶æ mamie odmroziæ sobie uszy, to jego wybór, mnie ju¿  nic do tego. Swoje stanowisko przedstawi³em nadto jasno i wyczerpuj±co. I je¶li np. niejaki Ptak przekroczy Zasady, to te¿ bêdê nieub³agany!

Z serdecznym pozdrowieniem. U¶miech

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2009, 11:10:13 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #623 : Pa¼dziernik 26, 2009, 01:00:03 »

Swoje stanowisko przedstawi³em nadto jasno i wyczerpuj±co. I je¶li np. niejaki Ptak przekroczy Zasady, to te¿ bêdê nieub³agany!

Zasady.Och te zasady!
Koliberku nie daj siê i Ty ponie¶æ.Ja rozumiem, ¿e to lub tamto Nas dra¿ni.
Ale zadajmy sobie pytanie dlaczego ?
Jest ku temu wiele powodów, a nie jeden.
Ale jeden z powodów jest taki, ¿e przyci±gamy do siebie takich ludzi, takie zdarzenia i sytucje, które odzwierciedlaj± mniej lub bardziej nasze wewnêtrzne st³umione emocje ( emocje krzywd, nieakceptacji, poczucia winy itd ..), po to, aby siê im przyjrzeæ i co¶ z nimi zrobiæ.
Dlatego ludzie wyra¿aj± te ró¿ne emocje, poniewa¿ te tre¶ci nie mog± pozostawaæ w zamkniêciu na zawsze , wiêc manifestuj± w taki lub inny sposób.

W zwi±zku z tym nie os±dzajmy - ten to, ten tamto, bo to nie jest ¶wiadome.
Nie os±dzajmy, poniewa¿ os±dzanie to jest w³a¶nie to co wcze¶niej pisa³e¶ - t³umienie.

Wiêc piszcie : Silver jest arogancki, jest nieuczciwy, jest ordynarny, wszczyna wojny na forach, zak³óca spokój, porz±dek, zasady, a  ''ja'' bêdê siê temu ¿yczliwie przygl±da³. Bêdê siê przygl±da³, dlaczego to... ta wie¶æ i przes³anie przychodzi do mnie i czego ona chce mnie nauczyæ. Mrugniêcie
Wiêc nie bêdê domaga³ siê ¿adnej sprawiedliwo¶ci, ¿adnej uczciwo¶ci, piêknych mi³ych i kolorowych s³ów wobec siebie, nie bêde domaga³ siê gratyfikacji.
Bêdê tylko domaga³ siê ¶wiadomo¶ci, nie od kogo¶ innego, tylko wpierw od siebie samego.
Wiêc b±d¼ wolny.A wolny oznacza wewnêtrznie wolny, czyli w istocie ¶wiadomy.
Trochê mnie tym ostatnim swoim postem zawiod³e¶.Mia³ byæ proces, a zaczynamy zmierzaæ ku jego uproszczeniu. Mrugniêcie

Wiêc b±d¼ jak kwiat, który rozsy³a swój aromat, jak ...... chmura, która opada deszczem. U¶miech

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2009, 01:23:59 wys³ane przez Silver » Zapisane
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #624 : Pa¼dziernik 26, 2009, 01:23:26 »

Silver, tu nie chodzi o to, ¿e dra¿ni. Có¿, nie uda³o mi siê skra¶æ procesu ( to, inaczej mówi±c: forma  ¶wiadomego zwierciad³a). Ale jak sobie sprawiê lepsze okulary, to ³atwiej bêdzie mi na papier przelewaæ moje my¶li. Narazie "'dzia³a mi siê  jak przez mg³ê" Ta niedogodno¶æ powa¿nie zak³óca komunikacjê.

Silverze U¶miech
, to oczywisto¶ci, co piszesz, ale w swoim zamierzeniu ciekawie prawisz i  piêknie do mnie przemawiasz. Nie chodzi  tu jednak o os±dzanie. Ale o stwierdzenie jednoznaczne zaistnia³ego faktu. Stan±³em w obronie osób, które w moim mniemaniu nie zas³u¿y³y na ataki. Taki precedens automatycznie za¶wiadcza o niesprawiedliwo¶ci, nadu¿yciu, etc... Mia³em czas  poobserwowaæ sobie wcze¶niej szereg zaistnia³ych tu konfliktów. To jedynie uwieñczenie moich obserwacji.  Stan±³em po stronie ofiary (oczywi¶cie, to iluzoryczne ofiary, ale w tym kontek¶cie jednak...); a wynik³o to z wewnêtrznego imperatywu. Niektórzy okre¶laj± to jako moralno¶æ.

Nie mo¿na myliæ zdecydowanej niezgody z ocen±, z kolei za¶ ocenê z rozró¿nieniem. Mo¿na akceptowaæ wszystko, ale nie wszystko aprobowaæ. A to nie wynika  z oceny, lecz z d³ugotrwa³ej obserwacji, do¶wiadczenia uprzedniego, a w nastêpstwie z umiejêtno¶ci rozró¿nienia.. I w tym miejscu zaczyna siê wychodzenie poza proces...

Piszesz tak:  Wiêc piszcie : Silver jest arogancki, jest nieuczciwy, jest ordynarny, wszczyna wojny na forach, zak³óca spokój, porz±dek, zasady, a  ''ja'' bêdê siê temu ¿yczliwie przygl±da³. Bêdê siê przygl±da³, dlaczego to... ta wie¶æ i przes³anie przychodzi do mnie i czego ona chce mnie nauczyæ.
Wiêc nie bêdê domaga³ siê ¿adnej sprawiedliwo¶ci, ¿adnej uczciwo¶ci, piêknych mi³ych i kolorowych s³ów wobec siebie, nie bêde domaga³ siê gratyfikacji.

Chyba  mówimy o nieco innym postrzeganiu zjawiska "procesu". Jednak tylko "nieco". Je¶li natomiast jeste¶ niezachwianie przekonany o swojej mocy i neutralnym ju¿ umy¶le, to mo¿esz  kreowaæ siê na Chrystusa nawet. A tak¿e swobodnie praktykowaæ tak± postawê. ( to, oczywi¶cie nie z³o¶liwe.). Oby to tylko do koñca wspó³gra³o  z Twoim Wnêtrzem, i je¿eli masz wszystkie inne dualizmy czyli po¶rednie etapy procesu za sob± (nie mówiê oczywi¶cie, ¿e tak nie jest.), to wszystko jest jak nale¿y.

Na mnie osobi¶cie nie dzia³aj± ¿adne z tych zarzutów, ani wszystkie inne poprzednio tu zaserwowane, je¶li ju¿, to bardziej  bawi±,  co nie znaczy absolutnie, ¿e mam aprobowaæ takie formy gwa³tu na prawdzie, godno¶ci ludzkiej... D³ugo siê leczy³em z masochizmu....i mam nadziejê, ¿e na tyle efektywnie, by  doj¶æ wreszcie do takich prostych wniosków. Bowiem, zintegrowaæ mamy jedynie to, co nas dra¿ni, upokarza, rani... Te fakty stanowi±, i¿ jest to nasz osobisty proces; je¶li natomiast nie zachodzi takie zjawisko, to mamy inne zadanie w ca³ej tej historii. Nie boimy siê wiêc ¿adnych opinii, ani takich zdarzeñ,; nie musimy zatem uciekaæ, ucinaæ ³ba hydrze, wylewaæ dziecka z k±piel± etc...... Zatem te dwa zjawiska nale¿y umiejêtnie oddzieliæ. I znale¼æ w tym  swoje miejsce, lub te¿ cel, albo jak niektórzy wol± górnolotnie - misjê, czy te¿ jeszcze inaczej mówi±c: zadanie do wykonania.

Nie mo¿na jednak sobie narzuciæ sztucznie takiej postawy, któr± powy¿ej proponujesz, ale "wydo¶wiadczyæ" j± najpierw i ugruntowaæ w sobie na zawsze. Bo, w przeciwnym razie, staje siê to dla nas samych niebezpieczne, albo stanowi  po¿ywkê  dla fa³szywych proroków, albo raczej dla "fa³szywooproroctwa" bezpo¶rednio w nas.. Tote¿ z takimi ideami trzeba naprawdê bardzo ostro¿nie siê obchodziæ.

Z mojej strony tyle ogólnych bardzo i powierzchownych dywagacji, ale pora bardzo ju¿ nocna..., dziêkujê wiêc Tobie za piêkny przekaz i ¿yczê mi³ych, oraz radosnych snów. U¶miech jak i wszystkim tutaj, ³±cznie z ca³± administracj±.

Ps. Zacytowa³e¶ zdanie ze s³owem "nieub³agany"; jestem jednak przekonany, i¿ gdyby kto¶ zabija³ na Twoich oczach cz³owieka, to tak¿e by³by¶ nieub³agany w jego obronie. A to obrona ZASAD ( mówiê o Zasadach i Prawach Wszech¶wiata), a nie naszego indywidualnego Widzimisiê. Niestety, ale wci±¿ maj± miejsce ró¿ne formy zabijania cz³owieka. Idei....

...reagujê wiêc na takie formy unicestwiania i na ten moment, najlepiej jak tylko potrafiê. U¶miech 2

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 26, 2009, 11:14:02 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: