Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 13, 2025, 02:49:13

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Masz coÂś do mnie?!  (Przeczytany 200078 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mobius
Gość
« Odpowiedz #600 : Październik 25, 2009, 19:38:04 »

Mylisz siĂŞ komandos040,tak na prawdĂŞ to Ty jesteÂś moim idolem  DuÂży uÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #601 : Październik 25, 2009, 19:38:23 »

Aby by³o jasne, moderatorzy maj¹ mo¿liwoœÌ przyznawania punktów.
Amnestia juÂż zakoĂączona, wszyscy ktĂłrzy mieli minusy, zostali ich pozbawieni (jeÂśli coÂś przeoczyÂłem, to oczywiÂście naprawiĂŞ), natomiast nowe punkty nie bĂŞda usuwane.
PĂłki co regulamin obowiÂązuje, czy komuÂś siĂŞ to podoba, czy nie.

===========================================================

A moÂże zrobimy ankietĂŞ pt." kto jest za , a kto przeciw - bycia przez "paniÂą panterĂŞ" -moderatorem?  UÂśmiech
Pozdrawiam. DuÂży uÂśmiech

Takiej ankiety nie poczynimy z bardzo prostego powodu, Janeth jest bardzo dobrym modem. Pomimo i¿ w pogl¹dach bardzo siê ró¿nimy (ja jestem zwolennikiem PCH, ona zaœ sceptykiem), to ze swojej funkcji wywi¹zuje siê bardzo dobrze.

Amen.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 22:06:29 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #602 : Październik 25, 2009, 20:01:43 »

Zatrute strza³y które wystrzeli³a w moim kierunku "¿¹dna krwi bestia" ominê³y mnie i nie zrobi³y mi ¿adnej krzywdy. ¯adne ciosy nie s¹ w stanie spowodowaÌ abym zaprzesta³ obrony pogl¹dów które uwa¿am za s³uszne,¿adne ciosy nie zachwiej¹ moj¹ wiar¹,idea³ami i wartoœciami którym staram siê byÌ wierny.
Nie poddam siĂŞ nawet jeÂśli bestia bĂŞdzie tuz za mnÂą i wyciÂągnie  ku mnie swoje szpony by zadaĂŚ ostateczne uderzenie.
 771"
Linda
Gość
« Odpowiedz #603 : Październik 25, 2009, 20:15:37 »

Chichot

Hahaha...Kamil prosze daj adres swojego dilera ..ja tez chce miec taki odlot Chichot Chichot Chichot
arteq
Gość
« Odpowiedz #604 : Październik 25, 2009, 20:25:31 »

Kamil moÂżesz gÂłosiĂŚ swoje poglÂądy i ich broniĂŚ, byle przy uÂżyciu minimum kultury.
Mylisz siĂŞ rĂłwnieÂż mĂłwiÂąc, Âże sÂłowa Janneth nie robiÂą na Tobie wraÂżenia - robiÂą i to wielkie co widaĂŚ po Twoich reakcjach.

A za wulgarne wyzwiska pod obojĂŞtnie jakim uÂżytkownikiem powinni Ciebie szybko usadziĂŚ. A postawa w ktĂłrej wypisujesz kreski a potem usiÂłujesz siĂŞ bawiĂŚ w ciuciubabkĂŞ jest ÂżaÂłosna. Nie podlega dyskusji, Âże miaÂłeÂś zamiar obraziĂŚ forumowicza i za takÂą postawĂŞ tez naleÂży siĂŞ ostrzeÂżenie.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #605 : Październik 25, 2009, 21:48:01 »

Mylisz siĂŞ rĂłwnieÂż mĂłwiÂąc, Âże sÂłowa Janneth nie robiÂą na Tobie wraÂżenia - robiÂą i to wielkie co widaĂŚ po Twoich reakcjach.

Dziwisz siĂŞ?

A za wulgarne wyzwiska pod obojĂŞtnie jakim uÂżytkownikiem powinni Ciebie szybko usadziĂŚ.

Wska¿ mi DOK£ADNIE w którym miejscu u¿y³em wulgarnych s³ów pod adresem kogokolwiek na forum.
Chyba,ze dla Ciebie "hiena" , "bestia" , i "czarna pantera" sÂą okreÂśleniami wulgarnymi.
Wed³ug mnie skrajnym wulgaryzmem popisa³a siê.....Janneth,która jeœli ma jakieœ zasady powinna odj¹Ì sobie -1pf.
PrzypomnĂŞ-Nie uraziÂło by CiĂŞ nazwanie kurwÂą?

A takie sÂłowa nigdy z moich ust nie zostaÂły wypowiedziane.

OsÂądÂźcie mnie i wydajcie wyrok jeÂżeli chcecie.

Wyrok zosta³ ju¿ wydany, dosta³e¶ ujemne pf-y. Napisa³e¶, ¿e jestem zerem, hien±, ¿e jestem skoñczona, ¿e Ciê jeszcze popamiêtam i mam siê spodziewaæ "huraganu w odwecie". Ka¿dy mo¿e zajrzeæ do tematu o aborcji, a jego zakoñczenia dopatrzeæ siê w ¶mietniku. I to by³oby na tyle. Na przysz³o¶æ zamiast p³akaæ nad rozlanym mlekiem, zastanów siê nad tym, co zamierzasz napisaæ. OBOJÊTNE POD CZYIM ADRESEM. Janneth.

Twoje dwa posty scali³am, oszczêdzi³byœ mi pracy, gdybyœ nauczy³ siê modyfikowaÌ wys³an¹ wiadomoœÌ zamiast pisaÌ jedn¹ po drugiej. To jest treœÌ drugiej: (swoj¹ drog¹ niczego Ciê nie nauczy³y te dwa ujemne punkty. Pracuj dalej, a najlepszy z przewidzianych przeze mnie scenariuszy siê spe³ni) Janneth
Wyroku wydanego przez Ciebie nie przyjmujĂŞ do wiadomoÂści,bo jesteÂś dla mnie tak jak w tej piosence
http://www.youtube.com/watch?v=CwoI1jBlmx4

« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 22:12:59 wysłane przez janneth » Zapisane
zigrin
Gość
« Odpowiedz #606 : Październik 25, 2009, 22:20:14 »

ChciaÂłem oddaĂŚ gÂłos za nie likwidowaniem tego tematu (czyli na NIE), ale w ogĂłle nie da siĂŞ zagÂłosowaĂŚ !
Jest tylko pytanie, oraz sÂłowa TAK, NIE – bez jakiejkolwiek moÂżliwoÂści klikania w ich obszarze !
Czy inni teÂż tak majÂą ?

UwaÂżam, Âże niezaleÂżnie nawet od wynikĂłw gÂłosowania, wiĂŞcej argumentĂłw przemawia za istnieniem tego tematu – nikt przecieÂż nie musi tu wchodziĂŚ. JeÂśli „pranie wszelkich brudĂłw” przenieÂślibyÂśmy wy³¹cznie na PW,  to spowodowaÂłoby tylko bardziej napiĂŞtÂą sytuacjĂŞ. ByÂłoby to spowodowane przez brak jakiejkolwiek cenzury i ÂświadkĂłw na PW. SpowodowaÂłoby to rĂłwnieÂż wiĂŞksze zaÂśmiecanie wszystkich tematĂłw prĂłbami demaskowania i upublicznienia czyjejÂś nieuczciwoÂści. No i samo upublicznienie sporu w odpowiednim miejscu, daje szansĂŞ nie tylko na wiĂŞkszy porzÂądek, ale nawet na pomoc innych forumowiczĂłw w rozwiÂązaniu sporu. NiebagatelnÂą rolĂŞ speÂłnia teÂż przestroga dla innych…

Najlepiej uczymy siĂŞ na b³êdach. SzczĂŞÂśliwy ten, ktĂłry nie musi siĂŞ uczyĂŚ na swoich b³êdach…

ApelujĂŞ i proszĂŞ o wiĂŞkszÂą kulturĂŞ (tu takÂże !).

Pozdrawiam
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #607 : Październik 25, 2009, 22:21:16 »

ChciaÂłem oddaĂŚ gÂłos za nie likwidowaniem tego tematu (czyli na NIE), ale w ogĂłle nie da siĂŞ zagÂłosowaĂŚ !
Jest tylko pytanie, oraz sÂłowa TAK, NIE – bez jakiejkolwiek moÂżliwoÂści klikania w ich obszarze !

Aby zagÂłosowaĂŚ musisz byĂŚ aktualnie zalogowany ;P
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #608 : Październik 25, 2009, 22:25:40 »

Tak, wyniki ankiety sÂą widoczne tylko dla tych, ktĂłrzy oddadzÂą gÂłos, a oddaĂŚ gÂłos moÂże tylko zarejestrowany uÂżytkownik.

EDIT:
Chanell i Thotal, mĂłwiliÂście, Âże chcecie zmieniĂŚ gÂłos. SprawdÂźcie, czy moÂżecie. ZmieniÂłam w opcjach.
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 22:31:33 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
zigrin
Gość
« Odpowiedz #609 : Październik 25, 2009, 22:27:01 »

Wiem ! PrĂłbowaÂłem siĂŞ nawet logowaĂŚ kilka razy i caÂły czas to samo… !

P.S. Mam przeglÂądarkĂŞ IE 8
Dry007
Gość
« Odpowiedz #610 : Październik 25, 2009, 22:31:43 »

Jestem za tym aby temat pozostaÂł.

JeÂśli ktoÂś chce kogoÂś skrzywdziĂŚ "sÂłowem" i tak to zrobi, temat nie wpÂłynie na jego decyzjĂŞ.

pzd Maciej
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #611 : Październik 25, 2009, 22:32:33 »

Hmmm... nie wiem - ja mam mozillĂŞ i wszystko dziaÂła ok... nie mogĂŞ sprawdziĂŚ na innych przeglÂądarkach bo juÂż oddaÂłem gÂłos
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #612 : Październik 25, 2009, 22:42:13 »

Hola, hola! Wracam sobie do domu po niedzieli i co tu widzĂŞ? Skrajny brak  sprawiedliwoÂści, stronnicznoœÌ, naduÂżycie.
Ptak
zostaÂł brutalnie oskarÂżony i zniesÂławiony.

Znam Ptaka prywatnie. Zbyt blisko mnie mieszka, abym nie wiedziaÂł, Âże przypisanie mu cech przez Janneth jest zwyczajnym oszczerstwem i pomĂłwieniem, ja teÂż tu byÂłem schizofrenikiem i czym tylko siĂŞ da! Otó¿,  Ptak ani razu nie wzi¹³ Âżadnej z krytyk do siebie. CaÂły czas wraz ze mnÂą zaÂśmiewaÂł siĂŞ z wszelkich kalumni. Bo, tylko tak moÂżna do tego podejœÌ. SÂą jednak granice kopania, a ja nie zamierzam siĂŞ przyglÂądaĂŚ jak ktoÂś kopie bliÂźniego "niezasÂłuÂżonego".

Jaka tu zawiœÌ ze strony Ptaka?  Ma On za du¿¹ mÂądroœÌ i dystans do takich rozgrywek. JuÂż wczeÂśniej byÂł atakowany personalnie w brutalny sposĂłb. Zarzuty Kamila przeciwko groÂźnej pumie, to zaledwie maleĂąki bumerang. Ptak , a takÂże inni o odmiennych poglÂądach absolutnie nie zasÂługujÂą sobie na takÂą wolnoamerykankĂŞ. Bo, mocne padaÂły posty pod Jego adresem. I nie tylko...

Poszukam, jak tylko znajdê czas. I udowodniê, ¿e przekroczone zosta³y wszelkie zasady dobrego wspó³istnienia. Jednak¿e w³adzy wszystko wolno!
I posty te objĂŞte zostaÂły przedziwnym milczeniem i pobÂłaÂżaniem, podobnie jak okreÂślenie MORY:

"W jaki sposĂłb zasÂłuÂżyĂŚ? WylizaĂŚ DupĂŞ Kolibrowi? "

A ja tu jestem koliberek!!!  DuÂży uÂśmiech

ProszĂŞ o wyjaÂśnienie, czy to zachowanie jest zgodne z regulaminem? Mnie to osobiscie dynda, ale jak to siĂŞ ma to walki  o tutejszÂą przyzwoitoœÌ? Jednym wolno, a  drugim k....a nie? I nie dziwiĂŞ siĂŞ, Âże siĂŞ cisnÂą mÂłodym na usta ró¿ne okreÂślenia. SÂą granice faÂłszu i despotyzmu. Kamil w tym procesie jest ucieleÂśnieniem kropli, ktĂłra przelaÂła czarĂŞ goryczy i jako jedyny ma odwagĂŞ nie wchodzenia wÂładzy w dupĂŞ!!! Po tym, co tu doÂświadczyÂłem, myÂślĂŞ, Âże mnie teÂż teraz o wiele wiĂŞcej wolno!!!  

Znakomita lekcja!!!

A ponoÌ w³adza ma nie tylko karaÌ, ale przede wszystkim chroniÌ i broniÌ A kto obroni³ Kamila ( gdy¿ Mora do Kamila tak napisa³) i moj¹ czeœÌ na ten przyk³ad? I czeœÌ forum?

Koliberek Bardzo Wypaczony ZÂły  (ale to jak widaĂŚ, dopiero poczÂątek )

ZÂły
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 11:31:11 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #613 : Październik 25, 2009, 22:57:41 »

ChcĂŞ tak nieÂśmiaÂło zauwaÂżyĂŚ ze na czerwono powinien pisaĂŚ tylko administrator i moderatorzy a tu siĂŞ robi kolorowa samowolka.Jesli chcecie uwidoczniĂŚ swojÂą wypowiedÂź to prosze pogrubiĂŚ litery lub pisaĂŚ innymi kolorami.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
zigrin
Gość
« Odpowiedz #614 : Październik 25, 2009, 23:00:31 »

MiaÂłem juÂż instalowaĂŚ innÂą przeglÂądarkĂŞ, ale jeszcze raz postanowiÂłem sprĂłbowaĂŚ i udaÂło siĂŞ.
Nie wiem jak siĂŞ to odblokowaÂło, ale... jeden problem z gÂłowy...  MrugniĂŞcie
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #615 : Październik 25, 2009, 23:10:13 »

I co Koliberku? MyÂślisz, Âże powinno siĂŞ temat pozostawiĂŚ w tym miejscu jak jest, mimo Âże post wyÂżej piszesz o tym, jak wiele tu siĂŞ krzywd uÂżytkownikom (nie tylko Ptakowi - jak wspomniaÂłaÂś) robi? Mimo, Âże ganisz coÂś, co jest czynione nagminnie wÂłaÂśnie tutaj, to nadal chcesz, by temat istniaÂł i dawaÂł solidny grunt do rozwoju zachowaĂą przypominajÂących awantury pijakĂłw z knajpy na peryferiach? Sama potwierdzasz, Âże to zachowanie jest Ci obce, baaa - sprzeciwiasz siĂŞ jemu, a jednak publiczne przyzwolenie w imiĂŞ wolnoÂści sÂłowa daĂŚ trzeba.
To forum w zapisie regulaminu podkreÂśla, Âże nie ma nic do czynienia z demokracjÂą.
WÂładzĂŞ ma tu administrator - Dariusz. I jeÂżeli zachowanie moje, Twoje bÂądÂź kogokolwiek innego bĂŞdzie mu siĂŞ nie podobaĂŚ, to karĂŞ wymierzyĂŚ ma ÂświĂŞte prawo. Takie sÂą jego moÂżliwoÂści i tak mĂłwi regulamin, na ktĂłry zgodĂŞ sama wyraziÂłaÂś rejestrujÂąc siĂŞ tutaj. Zasady sÂą po to, by ich przestrzegaĂŚ, nie ÂłamaĂŚ.
Kompletnie chor¹ (choÌ mo¿e wyró¿niaj¹c¹ to forum) cech¹ jest w³aœnie istnienie w¹tku, który w ca³ym swoim merytorycznym znaczeniu ³amie zasady regulaminu, które zosta³y przez wszystkich nas zaakceptowane. Kto wie, mo¿e gdyby w regulaminie by³a notka o tym, ¿e jest mo¿liwoœÌ bezkresnego ubli¿ania innym, to lwia czêœÌ ludzi by siê tu nawet nie zarejestrowa³a. I kto wie, czy nie jest tak, ¿e mamy tak nisk¹ iloœÌ zarejestrowanych userów w³aœnie dlatego, ¿e nikt nie chce siê wypowiadaÌ publicznie, bo zwyczajnie boi siê bezkarnoœci zaprawionych w boju ptaków i innych u¿ytkowników. To forum traci swoj¹ wartoœÌ przez ten temat, przez istnienie ludzi którzy wiedz¹ ¿e na polu bitwy s¹ kompletnie bezkarni i wreszcie traci te¿ przez to, ¿e w³adza, której oni siê tak sprzeciwiaj¹ pozwala im na wiêcej ni¿ mog³aby sobie faktycznie pozwoliÌ. Dopuœciliœmy tu do samowolki, dostaliœmy od administracji szerokie pole do popisu, wolnoœÌ o jakiej tak obszernie siê wypowiadamy. Bany? A ktoœ pamiêta czyjœ oprócz s³awnego bana Kap³ana? Ostrze¿enia? A który mod ma na tyle odwagi, by na forum s³awi¹cym szeroko pojêt¹ wolnoœÌ wyboru, dawaÌ komuœ ostrze¿enie! Ile razy to siê ju¿ nie sta³o, tyle razy by³y skargi i lamenty. Jednak i tacy modowie siê zdarzali w historii forum, którzy dawali. Hans Olo - on by ju¿ na moim miejscu nie polemizowa³, twardy jak ska³a, pewny gruntu... Gdy by³ czêœciej na forum, by³ porz¹dek. Spokoju nie by³o - i nie bêdzie spokoju dopóki ludzie nie naucz¹ siê przyjmowaÌ konsekwencji swoich czynów.

MieliÂśmy naprawdĂŞ duÂżo juÂż wolnoÂści tutaj. Te 25 stron dobitnie o tym Âświadczy. MoÂże nie oznaczaÂłoby to naszej kompletnej degradacji duchowej, gdyby nie fakt, Âże jest to jeden z najczĂŞÂściej odwiedzanych tematĂłw.
MoÂżemy go zostawiĂŚ. BĂŞdziemy co kilka dni ÂżreĂŚ siĂŞ jak stare psy na jednym podwĂłrku o kawaÂłek koÂści jak do tej pory.
Mo¿emy poœwiêcaÌ wiêkszoœÌ naszego cennego czasu na awantury, k³ótnie i odpychaj¹ce pyskówki.

Mo¿emy jednak te¿ zmieniÌ tok naszego rozumowania, zacz¹Ì dostrzegaÌ nie to, co dzieli a to co ³¹czy.
A ró¿nice miêdzy nami nie musz¹ œwiadczyÌ przecie¿ o tym, ¿e jedni s¹ gorsi a inni lepsi. Ona mog¹ pokazywaÌ z³o¿onoœÌ naszej natury, w niektórych twórczych rozmowach mog¹ byÌ nawet krokiem do odkryÌ, znajdywania rozwi¹zaù dla ró¿nych problemów. Czemu poœwiêcamy czas na ten temat w ogóle?

Na drugim rozwiÂązaniu zyska caÂłe forum. Temat zamkniemy, moÂże na poczÂątku Âłatwo nie bĂŞdzie. NaleciaÂłoÂści bĂŞdÂą dawaĂŚ znaĂŚ o sobie i bĂŞdziemy upuszczaĂŚ jadu co jakiÂś czas robiÂąc baÂłagan gdzie popadnie. Ale moÂże wystarczy trochĂŞ czasu, Âżeby nauczyĂŚ siĂŞ ÂżyĂŚ obok siebie nie wadzÂąc nawzajem. NaprawdĂŞ moÂżna by bardziej twĂłrczo spĂŞdziĂŚ czas tutaj. KiedyÂś tak byÂło, ja pamiĂŞtam momenty, kiedy na forum przychodziÂło siĂŞ po prostu porozmawiaĂŚ. Do tej pory jest tutaj masa osĂłb, ktĂłre w tym celu odwiedzajÂą to miejsce. Ta liczba mogÂłaby siĂŞ zwiĂŞkszyĂŚ, moglibyÂśmy mieĂŚ wiĂŞcej aktywnych userĂłw, gdybyÂśmy potrafili ograniczyĂŚ siĂŞ w przepychankach naszego ego...

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #616 : Październik 25, 2009, 23:15:05 »

Channel, dziĂŞki. :)To cenna UWAGA. JuÂż poprawiam!
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #617 : Październik 25, 2009, 23:19:49 »

Tak, wyniki ankiety sÂą widoczne tylko dla tych, ktĂłrzy oddadzÂą gÂłos, a oddaĂŚ gÂłos moÂże tylko zarejestrowany uÂżytkownik.

EDIT:
Chanell i Thotal, mĂłwiliÂście, Âże chcecie zmieniĂŚ gÂłos. SprawdÂźcie, czy moÂżecie. ZmieniÂłam w opcjach.
Tak da siĂŞ UÂśmiech dziĂŞki UÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #618 : Październik 25, 2009, 23:30:57 »

Mora vel Tornton:
"W jaki sposĂłb zasÂłuÂżyĂŚ? WylizaĂŚ DupĂŞ (...)" -

CoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂś??
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 23:32:35 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #619 : Październik 25, 2009, 23:32:32 »

"W jaki sposĂłb zasÂłuÂżyĂŚ? WylizaĂŚ DupĂŞ (...)" - Mora

CoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂśCoÂś

Mora tak napisaÂł CoÂś

KsiĂŞga Koheleta 3,1
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #620 : Październik 25, 2009, 23:33:11 »

Tak, Mora tak napisaÂł!

ptak
Gość
« Odpowiedz #621 : Październik 26, 2009, 00:15:43 »

Koliberku, daj spokĂłj, szkoda Twojej energii. Nie czujĂŞ siĂŞ zniesÂławiona, bo zarzuty Janneth sÂą tylko jej projekcjÂą i to ona wystawia sobie Âświadectwo. Najgorsze, Âże czyni to jako moderator.
Nie na darmo mĂłwi siĂŞ, Âże wÂładza uderza do gÂłowy i odkrywa prawdziwe oblicze tych, ktĂłrzy siĂŞ niÂą zachÂłystujÂą oraz uÂżywajÂą jako argumentu siÂłowego. A niestety, niektĂłrzy tak czyniÂą. PrzydaÂłyby siĂŞ niektĂłrym modom okulary, oraz trochĂŞ samokrytycyzmu. Nie wspomnĂŞ juÂż o takich cechach jak poczucie sprawiedliwoÂści, czy zwykÂłej przyzwoitoÂści. 

Ech, idĂŞ spaĂŚ, dobranoc.  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 00:37:48 wysłane przez ptak » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #622 : Październik 26, 2009, 00:42:36 »

Projekcja, projekcjÂą....pal jÂą licho! ZareagowaÂłem, bo chodzi mi tu o ZASADY.  Osobiste odniesienia nie haczÂą mnie, bym siĂŞ przejmowaÂł i traciÂł przez to energiĂŞ.

ChciaÂłbym jednak jutro spojrzeĂŚ sobie spokojnie w lustro, wiĂŞc napisaÂłem, co napisaÂłem. Bez zbĂŞdych uogĂłlnieĂą, co do WÂładzy jako takiej. W tym akurat procesie mocno wybiÂł konflikt Janneth - Kamil, wczeÂśniej Mora, jako prowokator caÂłego zdarzenia. I fakt ten unaoczniÂł szereg nieprawidÂłowoÂści. Na to chciaÂłem zwrĂłciĂŚ szczegĂłlnÂą uwagĂŞ.

ZwracaÂłem, oczywiÂście wczeÂśniej, ale bezskutecznie. Teraz takÂże  nie byÂło  Âżadnego adekwatnego wyjaÂśnienia odnoÂśnie treÂści zawartej w moim poÂście, wywarÂł on raczej odwrotny skutek. Ale jeÂśli ktoÂś lubi na zÂłoœÌ mamie odmroziĂŚ sobie uszy, to jego wybĂłr, mnie juÂż  nic do tego. Swoje stanowisko przedstawiÂłem nadto jasno i wyczerpujÂąco. I jeÂśli np. niejaki Ptak przekroczy Zasady, to teÂż bĂŞdĂŞ nieubÂłagany!

Z serdecznym pozdrowieniem. UÂśmiech

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 11:10:13 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Silver
Gość
« Odpowiedz #623 : Październik 26, 2009, 01:00:03 »

Swoje stanowisko przedstawiÂłem nadto jasno i wyczerpujÂąco. I jeÂśli np. niejaki Ptak przekroczy Zasady, to teÂż bĂŞdĂŞ nieubÂłagany!

Zasady.Och te zasady!
Koliberku nie daj siê i Ty ponieœÌ.Ja rozumiem, ¿e to lub tamto Nas dra¿ni.
Ale zadajmy sobie pytanie dlaczego ?
Jest ku temu wiele powodĂłw, a nie jeden.
Ale jeden z powodĂłw jest taki, Âże przyciÂągamy do siebie takich ludzi, takie zdarzenia i sytucje, ktĂłre odzwierciedlajÂą mniej lub bardziej nasze wewnĂŞtrzne stÂłumione emocje ( emocje krzywd, nieakceptacji, poczucia winy itd ..), po to, aby siĂŞ im przyjrzeĂŚ i coÂś z nimi zrobiĂŚ.
Dlatego ludzie wyra¿aj¹ te ró¿ne emocje, poniewa¿ te treœci nie mog¹ pozostawaÌ w zamkniêciu na zawsze , wiêc manifestuj¹ w taki lub inny sposób.

W zwiÂązku z tym nie osÂądzajmy - ten to, ten tamto, bo to nie jest Âświadome.
Nie osÂądzajmy, poniewaÂż osÂądzanie to jest wÂłaÂśnie to co wczeÂśniej pisaÂłeÂś - tÂłumienie.

WiĂŞc piszcie : Silver jest arogancki, jest nieuczciwy, jest ordynarny, wszczyna wojny na forach, zak³óca spokĂłj, porzÂądek, zasady, a  ''ja'' bĂŞdĂŞ siĂŞ temu Âżyczliwie przyglÂądaÂł. BĂŞdĂŞ siĂŞ przyglÂądaÂł, dlaczego to... ta wieœÌ i przesÂłanie przychodzi do mnie i czego ona chce mnie nauczyĂŚ. MrugniĂŞcie
Wiêc nie bêdê domaga³ siê ¿adnej sprawiedliwoœci, ¿adnej uczciwoœci, piêknych mi³ych i kolorowych s³ów wobec siebie, nie bêde domaga³ siê gratyfikacji.
BĂŞdĂŞ tylko domagaÂł siĂŞ ÂświadomoÂści, nie od kogoÂś innego, tylko wpierw od siebie samego.
WiĂŞc bÂądÂź wolny.A wolny oznacza wewnĂŞtrznie wolny, czyli w istocie Âświadomy.
TrochĂŞ mnie tym ostatnim swoim postem zawiodÂłeÂś.MiaÂł byĂŚ proces, a zaczynamy zmierzaĂŚ ku jego uproszczeniu. MrugniĂŞcie

WiĂŞc bÂądÂź jak kwiat, ktĂłry rozsyÂła swĂłj aromat, jak ...... chmura, ktĂłra opada deszczem. UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 01:23:59 wysłane przez Silver » Zapisane
koliberek33
Gość
« Odpowiedz #624 : Październik 26, 2009, 01:23:26 »

Silver, tu nie chodzi o to, Âże draÂżni. Có¿, nie udaÂło mi siĂŞ skraœÌ procesu ( to, inaczej mĂłwiÂąc: forma  Âświadomego zwierciadÂła). Ale jak sobie sprawiĂŞ lepsze okulary, to Âłatwiej bĂŞdzie mi na papier przelewaĂŚ moje myÂśli. Narazie "'dziaÂła mi siĂŞ  jak przez mg³ê" Ta niedogodnoœÌ powaÂżnie zak³óca komunikacjĂŞ.

Silverze UÂśmiech
, to oczywistoÂści, co piszesz, ale w swoim zamierzeniu ciekawie prawisz i  piĂŞknie do mnie przemawiasz. Nie chodzi  tu jednak o osÂądzanie. Ale o stwierdzenie jednoznaczne zaistniaÂłego faktu. Stan¹³em w obronie osĂłb, ktĂłre w moim mniemaniu nie zasÂłuÂżyÂły na ataki. Taki precedens automatycznie zaÂświadcza o niesprawiedliwoÂści, naduÂżyciu, etc... MiaÂłem czas  poobserwowaĂŚ sobie wczeÂśniej szereg zaistniaÂłych tu konfliktĂłw. To jedynie uwieĂączenie moich obserwacji.  Stan¹³em po stronie ofiary (oczywiÂście, to iluzoryczne ofiary, ale w tym kontekÂście jednak...); a wynikÂło to z wewnĂŞtrznego imperatywu. NiektĂłrzy okreÂślajÂą to jako moralnoœÌ.

Nie moÂżna myliĂŚ zdecydowanej niezgody z ocenÂą, z kolei zaÂś ocenĂŞ z rozró¿nieniem. MoÂżna akceptowaĂŚ wszystko, ale nie wszystko aprobowaĂŚ. A to nie wynika  z oceny, lecz z dÂługotrwaÂłej obserwacji, doÂświadczenia uprzedniego, a w nastĂŞpstwie z umiejĂŞtnoÂści rozró¿nienia.. I w tym miejscu zaczyna siĂŞ wychodzenie poza proces...

Piszesz tak:  WiĂŞc piszcie : Silver jest arogancki, jest nieuczciwy, jest ordynarny, wszczyna wojny na forach, zak³óca spokĂłj, porzÂądek, zasady, a  ''ja'' bĂŞdĂŞ siĂŞ temu Âżyczliwie przyglÂądaÂł. BĂŞdĂŞ siĂŞ przyglÂądaÂł, dlaczego to... ta wieœÌ i przesÂłanie przychodzi do mnie i czego ona chce mnie nauczyĂŚ.
Wiêc nie bêdê domaga³ siê ¿adnej sprawiedliwoœci, ¿adnej uczciwoœci, piêknych mi³ych i kolorowych s³ów wobec siebie, nie bêde domaga³ siê gratyfikacji.

Chyba  mĂłwimy o nieco innym postrzeganiu zjawiska "procesu". Jednak tylko "nieco". JeÂśli natomiast jesteÂś niezachwianie przekonany o swojej mocy i neutralnym juÂż umyÂśle, to moÂżesz  kreowaĂŚ siĂŞ na Chrystusa nawet. A takÂże swobodnie praktykowaĂŚ takÂą postawĂŞ. ( to, oczywiÂście nie zÂłoÂśliwe.). Oby to tylko do koĂąca wspó³graÂło  z Twoim WnĂŞtrzem, i jeÂżeli masz wszystkie inne dualizmy czyli poÂśrednie etapy procesu za sobÂą (nie mĂłwiĂŞ oczywiÂście, Âże tak nie jest.), to wszystko jest jak naleÂży.

Na mnie osobiÂście nie dziaÂłajÂą Âżadne z tych zarzutĂłw, ani wszystkie inne poprzednio tu zaserwowane, jeÂśli juÂż, to bardziej  bawiÂą,  co nie znaczy absolutnie, Âże mam aprobowaĂŚ takie formy gwaÂłtu na prawdzie, godnoÂści ludzkiej... DÂługo siĂŞ leczyÂłem z masochizmu....i mam nadziejĂŞ, Âże na tyle efektywnie, by  dojœÌ wreszcie do takich prostych wnioskĂłw. Bowiem, zintegrowaĂŚ mamy jedynie to, co nas draÂżni, upokarza, rani... Te fakty stanowiÂą, iÂż jest to nasz osobisty proces; jeÂśli natomiast nie zachodzi takie zjawisko, to mamy inne zadanie w caÂłej tej historii. Nie boimy siĂŞ wiĂŞc Âżadnych opinii, ani takich zdarzeĂą,; nie musimy zatem uciekaĂŚ, ucinaĂŚ Âłba hydrze, wylewaĂŚ dziecka z kÂąpielÂą etc...... Zatem te dwa zjawiska naleÂży umiejĂŞtnie oddzieliĂŚ. I znaleŸÌ w tym  swoje miejsce, lub teÂż cel, albo jak niektĂłrzy wolÂą gĂłrnolotnie - misjĂŞ, czy teÂż jeszcze inaczej mĂłwiÂąc: zadanie do wykonania.

Nie moÂżna jednak sobie narzuciĂŚ sztucznie takiej postawy, ktĂłrÂą powyÂżej proponujesz, ale "wydoÂświadczyĂŚ" jÂą najpierw i ugruntowaĂŚ w sobie na zawsze. Bo, w przeciwnym razie, staje siĂŞ to dla nas samych niebezpieczne, albo stanowi  poÂżywkĂŞ  dla faÂłszywych prorokĂłw, albo raczej dla "faÂłszywooproroctwa" bezpoÂśrednio w nas.. ToteÂż z takimi ideami trzeba naprawdĂŞ bardzo ostroÂżnie siĂŞ obchodziĂŚ.

Z mojej strony tyle ogólnych bardzo i powierzchownych dywagacji, ale pora bardzo ju¿ nocna..., dziêkujê wiêc Tobie za piêkny przekaz i ¿yczê mi³ych, oraz radosnych snów. Uœmiech jak i wszystkim tutaj, ³¹cznie z ca³¹ administracj¹.

Ps. Zacytowa³eœ zdanie ze s³owem "nieub³agany"; jestem jednak przekonany, i¿ gdyby ktoœ zabija³ na Twoich oczach cz³owieka, to tak¿e by³byœ nieub³agany w jego obronie. A to obrona ZASAD ( mówiê o Zasadach i Prawach Wszechœwiata), a nie naszego indywidualnego Widzimisiê. Niestety, ale wci¹¿ maj¹ miejsce ró¿ne formy zabijania cz³owieka. Idei....

...reagujĂŞ wiĂŞc na takie formy unicestwiania i na ten moment, najlepiej jak tylko potrafiĂŞ. UÂśmiech 2

koliberek33
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 11:14:02 wysłane przez koliberek33 » Zapisane
Strony: 1 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26 27 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: