Mobius
Gość
|
|
« Odpowiedz #600 : Październik 25, 2009, 19:38:04 » |
|
Mylisz siĂŞ komandos040,tak na prawdĂŞ to Ty jesteÂś moim idolem
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #601 : Październik 25, 2009, 19:38:23 » |
|
Aby by³o jasne, moderatorzy maj¹ mo¿liwoœÌ przyznawania punktów. Amnestia ju¿ zakoùczona, wszyscy którzy mieli minusy, zostali ich pozbawieni (jeœli coœ przeoczy³em, to oczywiœcie naprawiê), natomiast nowe punkty nie bêda usuwane. Póki co regulamin obowi¹zuje, czy komuœ siê to podoba, czy nie.=========================================================== A mo¿e zrobimy ankietê pt." kto jest za , a kto przeciw - bycia przez "pani¹ panterê" -moderatorem? Pozdrawiam. Takiej ankiety nie poczynimy z bardzo prostego powodu, Janeth jest bardzo dobrym modem. Pomimo i¿ w pogl¹dach bardzo siê ró¿nimy (ja jestem zwolennikiem PCH, ona zaœ sceptykiem), to ze swojej funkcji wywi¹zuje siê bardzo dobrze. Amen.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 22:06:29 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #602 : Październik 25, 2009, 20:01:43 » |
|
Zatrute strza³y które wystrzeli³a w moim kierunku "¿¹dna krwi bestia" ominê³y mnie i nie zrobi³y mi ¿adnej krzywdy. ¯adne ciosy nie s¹ w stanie spowodowaÌ abym zaprzesta³ obrony pogl¹dów które uwa¿am za s³uszne,¿adne ciosy nie zachwiej¹ moj¹ wiar¹,idea³ami i wartoœciami którym staram siê byÌ wierny. Nie poddam siê nawet jeœli bestia bêdzie tuz za mn¹ i wyci¹gnie ku mnie swoje szpony by zadaÌ ostateczne uderzenie. 771"
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #603 : Październik 25, 2009, 20:15:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #604 : Październik 25, 2009, 20:25:31 » |
|
Kamil moÂżesz gÂłosiĂŚ swoje poglÂądy i ich broniĂŚ, byle przy uÂżyciu minimum kultury. Mylisz siĂŞ rĂłwnieÂż mĂłwiÂąc, Âże sÂłowa Janneth nie robiÂą na Tobie wraÂżenia - robiÂą i to wielkie co widaĂŚ po Twoich reakcjach.
A za wulgarne wyzwiska pod obojĂŞtnie jakim uÂżytkownikiem powinni Ciebie szybko usadziĂŚ. A postawa w ktĂłrej wypisujesz kreski a potem usiÂłujesz siĂŞ bawiĂŚ w ciuciubabkĂŞ jest ÂżaÂłosna. Nie podlega dyskusji, Âże miaÂłeÂś zamiar obraziĂŚ forumowicza i za takÂą postawĂŞ tez naleÂży siĂŞ ostrzeÂżenie.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
|
« Odpowiedz #605 : Październik 25, 2009, 21:48:01 » |
|
Mylisz siĂŞ rĂłwnieÂż mĂłwiÂąc, Âże sÂłowa Janneth nie robiÂą na Tobie wraÂżenia - robiÂą i to wielkie co widaĂŚ po Twoich reakcjach.
Dziwisz siĂŞ? A za wulgarne wyzwiska pod obojĂŞtnie jakim uÂżytkownikiem powinni Ciebie szybko usadziĂŚ.
WskaÂż mi DOKÂŁADNIE w ktĂłrym miejscu uÂżyÂłem wulgarnych s³ów pod adresem kogokolwiek na forum. Chyba,ze dla Ciebie "hiena" , "bestia" , i "czarna pantera" sÂą okreÂśleniami wulgarnymi. WedÂług mnie skrajnym wulgaryzmem popisaÂła siĂŞ.....Janneth,ktĂłra jeÂśli ma jakieÂś zasady powinna odj¹Ì sobie -1pf. PrzypomnĂŞ- Nie uraziÂło by CiĂŞ nazwanie kurwÂą? A takie sÂłowa nigdy z moich ust nie zostaÂły wypowiedziane. OsÂądÂźcie mnie i wydajcie wyrok jeÂżeli chcecie. Wyrok zostaÂł juÂż wydany, dostaÂłeÂś ujemne pf-y. NapisaÂłeÂś, Âże jestem zerem, hienÂą, Âże jestem skoĂączona, Âże CiĂŞ jeszcze popamiĂŞtam i mam siĂŞ spodziewaĂŚ "huraganu w odwecie". KaÂżdy moÂże zajrzeĂŚ do tematu o aborcji, a jego zakoĂączenia dopatrzeĂŚ siĂŞ w Âśmietniku. I to byÂłoby na tyle. Na przyszÂłoœÌ zamiast pÂłakaĂŚ nad rozlanym mlekiem, zastanĂłw siĂŞ nad tym, co zamierzasz napisaĂŚ. OBOJĂTNE POD CZYIM ADRESEM. Janneth.Twoje dwa posty scaliÂłam, oszczĂŞdziÂłbyÂś mi pracy, gdybyÂś nauczyÂł siĂŞ modyfikowaĂŚ wysÂłanÂą wiadomoœÌ zamiast pisaĂŚ jednÂą po drugiej. To jest treœÌ drugiej: (swojÂą drogÂą niczego CiĂŞ nie nauczyÂły te dwa ujemne punkty. Pracuj dalej, a najlepszy z przewidzianych przeze mnie scenariuszy siĂŞ speÂłni) JannethWyroku wydanego przez Ciebie nie przyjmujĂŞ do wiadomoÂści,bo jesteÂś dla mnie tak jak w tej piosence http://www.youtube.com/watch?v=CwoI1jBlmx4
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 22:12:59 wysłane przez janneth »
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #606 : Październik 25, 2009, 22:20:14 » |
|
ChciaÂłem oddaĂŚ gÂłos za nie likwidowaniem tego tematu (czyli na NIE), ale w ogĂłle nie da siĂŞ zagÂłosowaĂŚ ! Jest tylko pytanie, oraz sÂłowa TAK, NIE – bez jakiejkolwiek moÂżliwoÂści klikania w ich obszarze ! Czy inni teÂż tak majÂą ?
UwaÂżam, Âże niezaleÂżnie nawet od wynikĂłw gÂłosowania, wiĂŞcej argumentĂłw przemawia za istnieniem tego tematu – nikt przecieÂż nie musi tu wchodziĂŚ. JeÂśli „pranie wszelkich brudĂłw” przenieÂślibyÂśmy wy³¹cznie na PW, to spowodowaÂłoby tylko bardziej napiĂŞtÂą sytuacjĂŞ. ByÂłoby to spowodowane przez brak jakiejkolwiek cenzury i ÂświadkĂłw na PW. SpowodowaÂłoby to rĂłwnieÂż wiĂŞksze zaÂśmiecanie wszystkich tematĂłw prĂłbami demaskowania i upublicznienia czyjejÂś nieuczciwoÂści. No i samo upublicznienie sporu w odpowiednim miejscu, daje szansĂŞ nie tylko na wiĂŞkszy porzÂądek, ale nawet na pomoc innych forumowiczĂłw w rozwiÂązaniu sporu. NiebagatelnÂą rolĂŞ speÂłnia teÂż przestroga dla innych…
Najlepiej uczymy siĂŞ na b³êdach. SzczĂŞÂśliwy ten, ktĂłry nie musi siĂŞ uczyĂŚ na swoich b³êdach…
ApelujĂŞ i proszĂŞ o wiĂŞkszÂą kulturĂŞ (tu takÂże !).
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
|
« Odpowiedz #607 : Październik 25, 2009, 22:21:16 » |
|
ChciaÂłem oddaĂŚ gÂłos za nie likwidowaniem tego tematu (czyli na NIE), ale w ogĂłle nie da siĂŞ zagÂłosowaĂŚ ! Jest tylko pytanie, oraz sÂłowa TAK, NIE – bez jakiejkolwiek moÂżliwoÂści klikania w ich obszarze ! Czy inni teÂż tak majÂą ?
Aby zagÂłosowaĂŚ musisz byĂŚ aktualnie zalogowany ;P
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #608 : Październik 25, 2009, 22:25:40 » |
|
Tak, wyniki ankiety sÂą widoczne tylko dla tych, ktĂłrzy oddadzÂą gÂłos, a oddaĂŚ gÂłos moÂże tylko zarejestrowany uÂżytkownik. EDIT: Chanell i Thotal, mĂłwiliÂście, Âże chcecie zmieniĂŚ gÂłos. SprawdÂźcie, czy moÂżecie. ZmieniÂłam w opcjach.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 22:31:33 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #609 : Październik 25, 2009, 22:27:01 » |
|
Aby zagÂłosowaĂŚ musisz byĂŚ aktualnie zalogowany ;P Wiem ! PrĂłbowaÂłem siĂŞ nawet logowaĂŚ kilka razy i caÂły czas to samo… ! P.S. Mam przeglÂądarkĂŞ IE 8
|
|
|
|
|
|
|
Dry007
Gość
|
|
« Odpowiedz #610 : Październik 25, 2009, 22:31:43 » |
|
Jestem za tym aby temat pozostaÂł.
JeÂśli ktoÂś chce kogoÂś skrzywdziĂŚ "sÂłowem" i tak to zrobi, temat nie wpÂłynie na jego decyzjĂŞ.
pzd Maciej
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
|
« Odpowiedz #611 : Październik 25, 2009, 22:32:33 » |
|
Hmmm... nie wiem - ja mam mozillĂŞ i wszystko dziaÂła ok... nie mogĂŞ sprawdziĂŚ na innych przeglÂądarkach bo juÂż oddaÂłem gÂłos
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #612 : Październik 25, 2009, 22:42:13 » |
|
Hola, hola! Wracam sobie do domu po niedzieli i co tu widzê? Skrajny brak sprawiedliwoœci, stronnicznoœÌ, nadu¿ycie. Ptak zosta³ brutalnie oskar¿ony i znies³awiony. Znam Ptaka prywatnie. Zbyt blisko mnie mieszka, abym nie wiedzia³, ¿e przypisanie mu cech przez Janneth jest zwyczajnym oszczerstwem i pomówieniem, ja te¿ tu by³em schizofrenikiem i czym tylko siê da! Otó¿, Ptak ani razu nie wzi¹³ ¿adnej z krytyk do siebie. Ca³y czas wraz ze mn¹ zaœmiewa³ siê z wszelkich kalumni. Bo, tylko tak mo¿na do tego podejœÌ. S¹ jednak granice kopania, a ja nie zamierzam siê przygl¹daÌ jak ktoœ kopie bliŸniego "niezas³u¿onego". Jaka tu zawiœÌ ze strony Ptaka? Ma On za du¿¹ m¹droœÌ i dystans do takich rozgrywek. Ju¿ wczeœniej by³ atakowany personalnie w brutalny sposób. Zarzuty Kamila przeciwko groŸnej pumie, to zaledwie maleùki bumerang. Ptak , a tak¿e inni o odmiennych pogl¹dach absolutnie nie zas³uguj¹ sobie na tak¹ wolnoamerykankê. Bo, mocne pada³y posty pod Jego adresem. I nie tylko... Poszukam, jak tylko znajdê czas. I udowodniê, ¿e przekroczone zosta³y wszelkie zasady dobrego wspó³istnienia. Jednak¿e w³adzy wszystko wolno! I posty te objête zosta³y przedziwnym milczeniem i pob³a¿aniem, podobnie jak okreœlenie MORY:
"W jaki sposĂłb zasÂłuÂżyĂŚ? WylizaĂŚ DupĂŞ Kolibrowi? "
A ja tu jestem koliberek!!!
Proszê o wyjaœnienie, czy to zachowanie jest zgodne z regulaminem? Mnie to osobiscie dynda, ale jak to siê ma to walki o tutejsz¹ przyzwoitoœÌ? Jednym wolno, a drugim k....a nie? I nie dziwiê siê, ¿e siê cisn¹ m³odym na usta ró¿ne okreœlenia. S¹ granice fa³szu i despotyzmu. Kamil w tym procesie jest ucieleœnieniem kropli, która przela³a czarê goryczy i jako jedyny ma odwagê nie wchodzenia w³adzy w dupê!!! Po tym, co tu doœwiadczy³em, myœlê, ¿e mnie te¿ teraz o wiele wiêcej wolno!!!
Znakomita lekcja!!!
A ponoÌ w³adza ma nie tylko karaÌ, ale przede wszystkim chroniÌ i broniÌ A kto obroni³ Kamila ( gdy¿ Mora do Kamila tak napisa³) i moj¹ czeœÌ na ten przyk³ad? I czeœÌ forum?
Koliberek Bardzo Wypaczony (ale to jak widaĂŚ, dopiero poczÂątek )
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 11:31:11 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #613 : Październik 25, 2009, 22:57:41 » |
|
ChcĂŞ tak nieÂśmiaÂło zauwaÂżyĂŚ ze na czerwono powinien pisaĂŚ tylko administrator i moderatorzy a tu siĂŞ robi kolorowa samowolka.Jesli chcecie uwidoczniĂŚ swojÂą wypowiedÂź to prosze pogrubiĂŚ litery lub pisaĂŚ innymi kolorami.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
zigrin
Gość
|
|
« Odpowiedz #614 : Październik 25, 2009, 23:00:31 » |
|
MiaÂłem juÂż instalowaĂŚ innÂą przeglÂądarkĂŞ, ale jeszcze raz postanowiÂłem sprĂłbowaĂŚ i udaÂło siĂŞ. Nie wiem jak siĂŞ to odblokowaÂło, ale... jeden problem z gÂłowy...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
|
« Odpowiedz #615 : Październik 25, 2009, 23:10:13 » |
|
I co Koliberku? Myœlisz, ¿e powinno siê temat pozostawiÌ w tym miejscu jak jest, mimo ¿e post wy¿ej piszesz o tym, jak wiele tu siê krzywd u¿ytkownikom (nie tylko Ptakowi - jak wspomnia³aœ) robi? Mimo, ¿e ganisz coœ, co jest czynione nagminnie w³aœnie tutaj, to nadal chcesz, by temat istnia³ i dawa³ solidny grunt do rozwoju zachowaù przypominaj¹cych awantury pijaków z knajpy na peryferiach? Sama potwierdzasz, ¿e to zachowanie jest Ci obce, baaa - sprzeciwiasz siê jemu, a jednak publiczne przyzwolenie w imiê wolnoœci s³owa daÌ trzeba. To forum w zapisie regulaminu podkreœla, ¿e nie ma nic do czynienia z demokracj¹. W³adzê ma tu administrator - Dariusz. I je¿eli zachowanie moje, Twoje b¹dŸ kogokolwiek innego bêdzie mu siê nie podobaÌ, to karê wymierzyÌ ma œwiête prawo. Takie s¹ jego mo¿liwoœci i tak mówi regulamin, na który zgodê sama wyrazi³aœ rejestruj¹c siê tutaj. Zasady s¹ po to, by ich przestrzegaÌ, nie ³amaÌ. Kompletnie chor¹ (choÌ mo¿e wyró¿niaj¹c¹ to forum) cech¹ jest w³aœnie istnienie w¹tku, który w ca³ym swoim merytorycznym znaczeniu ³amie zasady regulaminu, które zosta³y przez wszystkich nas zaakceptowane. Kto wie, mo¿e gdyby w regulaminie by³a notka o tym, ¿e jest mo¿liwoœÌ bezkresnego ubli¿ania innym, to lwia czêœÌ ludzi by siê tu nawet nie zarejestrowa³a. I kto wie, czy nie jest tak, ¿e mamy tak nisk¹ iloœÌ zarejestrowanych userów w³aœnie dlatego, ¿e nikt nie chce siê wypowiadaÌ publicznie, bo zwyczajnie boi siê bezkarnoœci zaprawionych w boju ptaków i innych u¿ytkowników. To forum traci swoj¹ wartoœÌ przez ten temat, przez istnienie ludzi którzy wiedz¹ ¿e na polu bitwy s¹ kompletnie bezkarni i wreszcie traci te¿ przez to, ¿e w³adza, której oni siê tak sprzeciwiaj¹ pozwala im na wiêcej ni¿ mog³aby sobie faktycznie pozwoliÌ. Dopuœciliœmy tu do samowolki, dostaliœmy od administracji szerokie pole do popisu, wolnoœÌ o jakiej tak obszernie siê wypowiadamy. Bany? A ktoœ pamiêta czyjœ oprócz s³awnego bana Kap³ana? Ostrze¿enia? A który mod ma na tyle odwagi, by na forum s³awi¹cym szeroko pojêt¹ wolnoœÌ wyboru, dawaÌ komuœ ostrze¿enie! Ile razy to siê ju¿ nie sta³o, tyle razy by³y skargi i lamenty. Jednak i tacy modowie siê zdarzali w historii forum, którzy dawali. Hans Olo - on by ju¿ na moim miejscu nie polemizowa³, twardy jak ska³a, pewny gruntu... Gdy by³ czêœciej na forum, by³ porz¹dek. Spokoju nie by³o - i nie bêdzie spokoju dopóki ludzie nie naucz¹ siê przyjmowaÌ konsekwencji swoich czynów.
Mieliœmy naprawdê du¿o ju¿ wolnoœci tutaj. Te 25 stron dobitnie o tym œwiadczy. Mo¿e nie oznacza³oby to naszej kompletnej degradacji duchowej, gdyby nie fakt, ¿e jest to jeden z najczêœciej odwiedzanych tematów. Mo¿emy go zostawiÌ. Bêdziemy co kilka dni ¿reÌ siê jak stare psy na jednym podwórku o kawa³ek koœci jak do tej pory. Mo¿emy poœwiêcaÌ wiêkszoœÌ naszego cennego czasu na awantury, k³ótnie i odpychaj¹ce pyskówki.
Mo¿emy jednak te¿ zmieniÌ tok naszego rozumowania, zacz¹Ì dostrzegaÌ nie to, co dzieli a to co ³¹czy. A ró¿nice miêdzy nami nie musz¹ œwiadczyÌ przecie¿ o tym, ¿e jedni s¹ gorsi a inni lepsi. Ona mog¹ pokazywaÌ z³o¿onoœÌ naszej natury, w niektórych twórczych rozmowach mog¹ byÌ nawet krokiem do odkryÌ, znajdywania rozwi¹zaù dla ró¿nych problemów. Czemu poœwiêcamy czas na ten temat w ogóle?
Na drugim rozwiÂązaniu zyska caÂłe forum. Temat zamkniemy, moÂże na poczÂątku Âłatwo nie bĂŞdzie. NaleciaÂłoÂści bĂŞdÂą dawaĂŚ znaĂŚ o sobie i bĂŞdziemy upuszczaĂŚ jadu co jakiÂś czas robiÂąc baÂłagan gdzie popadnie. Ale moÂże wystarczy trochĂŞ czasu, Âżeby nauczyĂŚ siĂŞ ÂżyĂŚ obok siebie nie wadzÂąc nawzajem. NaprawdĂŞ moÂżna by bardziej twĂłrczo spĂŞdziĂŚ czas tutaj. KiedyÂś tak byÂło, ja pamiĂŞtam momenty, kiedy na forum przychodziÂło siĂŞ po prostu porozmawiaĂŚ. Do tej pory jest tutaj masa osĂłb, ktĂłre w tym celu odwiedzajÂą to miejsce. Ta liczba mogÂłaby siĂŞ zwiĂŞkszyĂŚ, moglibyÂśmy mieĂŚ wiĂŞcej aktywnych userĂłw, gdybyÂśmy potrafili ograniczyĂŚ siĂŞ w przepychankach naszego ego...
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #616 : Październik 25, 2009, 23:15:05 » |
|
Channel, dziĂŞki. :)To cenna UWAGA. JuÂż poprawiam!
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #617 : Październik 25, 2009, 23:19:49 » |
|
Tak, wyniki ankiety sÂą widoczne tylko dla tych, ktĂłrzy oddadzÂą gÂłos, a oddaĂŚ gÂłos moÂże tylko zarejestrowany uÂżytkownik. EDIT: Chanell i Thotal, mĂłwiliÂście, Âże chcecie zmieniĂŚ gÂłos. SprawdÂźcie, czy moÂżecie. ZmieniÂłam w opcjach. Tak da siĂŞ dziĂŞki
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #618 : Październik 25, 2009, 23:30:57 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 25, 2009, 23:32:35 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #619 : Październik 25, 2009, 23:32:32 » |
|
Mora tak napisaÂł
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #620 : Październik 25, 2009, 23:33:11 » |
|
Tak, Mora tak napisaÂł!
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #621 : Październik 26, 2009, 00:15:43 » |
|
Koliberku, daj spokĂłj, szkoda Twojej energii. Nie czujĂŞ siĂŞ zniesÂławiona, bo zarzuty Janneth sÂą tylko jej projekcjÂą i to ona wystawia sobie Âświadectwo. Najgorsze, Âże czyni to jako moderator. Nie na darmo mĂłwi siĂŞ, Âże wÂładza uderza do gÂłowy i odkrywa prawdziwe oblicze tych, ktĂłrzy siĂŞ niÂą zachÂłystujÂą oraz uÂżywajÂą jako argumentu siÂłowego. A niestety, niektĂłrzy tak czyniÂą. PrzydaÂłyby siĂŞ niektĂłrym modom okulary, oraz trochĂŞ samokrytycyzmu. Nie wspomnĂŞ juÂż o takich cechach jak poczucie sprawiedliwoÂści, czy zwykÂłej przyzwoitoÂści. Ech, idĂŞ spaĂŚ, dobranoc.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 00:37:48 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #622 : Październik 26, 2009, 00:42:36 » |
|
Projekcja, projekcj¹....pal j¹ licho! Zareagowa³em, bo chodzi mi tu o ZASADY. Osobiste odniesienia nie hacz¹ mnie, bym siê przejmowa³ i traci³ przez to energiê. Chcia³bym jednak jutro spojrzeÌ sobie spokojnie w lustro, wiêc napisa³em, co napisa³em. Bez zbêdych uogólnieù, co do W³adzy jako takiej. W tym akurat procesie mocno wybi³ konflikt Janneth - Kamil, wczeœniej Mora, jako prowokator ca³ego zdarzenia. I fakt ten unaoczni³ szereg nieprawid³owoœci. Na to chcia³em zwróciÌ szczególn¹ uwagê. Zwraca³em, oczywiœcie wczeœniej, ale bezskutecznie. Teraz tak¿e nie by³o ¿adnego adekwatnego wyjaœnienia odnoœnie treœci zawartej w moim poœcie, wywar³ on raczej odwrotny skutek. Ale jeœli ktoœ lubi na z³oœÌ mamie odmroziÌ sobie uszy, to jego wybór, mnie ju¿ nic do tego. Swoje stanowisko przedstawi³em nadto jasno i wyczerpuj¹co. I jeœli np. niejaki Ptak przekroczy Zasady, to te¿ bêdê nieub³agany! Z serdecznym pozdrowieniem. koliberek33
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 11:10:13 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
|
« Odpowiedz #623 : Październik 26, 2009, 01:00:03 » |
|
Swoje stanowisko przedstawiÂłem nadto jasno i wyczerpujÂąco. I jeÂśli np. niejaki Ptak przekroczy Zasady, to teÂż bĂŞdĂŞ nieubÂłagany!
Zasady.Och te zasady! Koliberku nie daj siê i Ty ponieœÌ.Ja rozumiem, ¿e to lub tamto Nas dra¿ni. Ale zadajmy sobie pytanie dlaczego ? Jest ku temu wiele powodów, a nie jeden. Ale jeden z powodów jest taki, ¿e przyci¹gamy do siebie takich ludzi, takie zdarzenia i sytucje, które odzwierciedlaj¹ mniej lub bardziej nasze wewnêtrzne st³umione emocje ( emocje krzywd, nieakceptacji, poczucia winy itd ..), po to, aby siê im przyjrzeÌ i coœ z nimi zrobiÌ. Dlatego ludzie wyra¿aj¹ te ró¿ne emocje, poniewa¿ te treœci nie mog¹ pozostawaÌ w zamkniêciu na zawsze , wiêc manifestuj¹ w taki lub inny sposób. W zwi¹zku z tym nie os¹dzajmy - ten to, ten tamto, bo to nie jest œwiadome. Nie os¹dzajmy, poniewa¿ os¹dzanie to jest w³aœnie to co wczeœniej pisa³eœ - t³umienie. Wiêc piszcie : Silver jest arogancki, jest nieuczciwy, jest ordynarny, wszczyna wojny na forach, zak³óca spokój, porz¹dek, zasady, a ''ja'' bêdê siê temu ¿yczliwie przygl¹da³. Bêdê siê przygl¹da³, dlaczego to... ta wieœÌ i przes³anie przychodzi do mnie i czego ona chce mnie nauczyÌ. Wiêc nie bêdê domaga³ siê ¿adnej sprawiedliwoœci, ¿adnej uczciwoœci, piêknych mi³ych i kolorowych s³ów wobec siebie, nie bêde domaga³ siê gratyfikacji. Bêdê tylko domaga³ siê œwiadomoœci, nie od kogoœ innego, tylko wpierw od siebie samego. Wiêc b¹dŸ wolny.A wolny oznacza wewnêtrznie wolny, czyli w istocie œwiadomy. Trochê mnie tym ostatnim swoim postem zawiod³eœ.Mia³ byÌ proces, a zaczynamy zmierzaÌ ku jego uproszczeniu. Wiêc b¹dŸ jak kwiat, który rozsy³a swój aromat, jak ...... chmura, która opada deszczem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 01:23:59 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
koliberek33
Gość
|
|
« Odpowiedz #624 : Październik 26, 2009, 01:23:26 » |
|
Silver, tu nie chodzi o to, ¿e dra¿ni. Có¿, nie uda³o mi siê skraœÌ procesu ( to, inaczej mówi¹c: forma œwiadomego zwierciad³a). Ale jak sobie sprawiê lepsze okulary, to ³atwiej bêdzie mi na papier przelewaÌ moje myœli. Narazie "'dzia³a mi siê jak przez mg³ê" Ta niedogodnoœÌ powa¿nie zak³óca komunikacjê. Silverze , to oczywistoœci, co piszesz, ale w swoim zamierzeniu ciekawie prawisz i piêknie do mnie przemawiasz. Nie chodzi tu jednak o os¹dzanie. Ale o stwierdzenie jednoznaczne zaistnia³ego faktu. Stan¹³em w obronie osób, które w moim mniemaniu nie zas³u¿y³y na ataki. Taki precedens automatycznie zaœwiadcza o niesprawiedliwoœci, nadu¿yciu, etc... Mia³em czas poobserwowaÌ sobie wczeœniej szereg zaistnia³ych tu konfliktów. To jedynie uwieùczenie moich obserwacji. Stan¹³em po stronie ofiary (oczywiœcie, to iluzoryczne ofiary, ale w tym kontekœcie jednak...); a wynik³o to z wewnêtrznego imperatywu. Niektórzy okreœlaj¹ to jako moralnoœÌ. Nie mo¿na myliÌ zdecydowanej niezgody z ocen¹, z kolei zaœ ocenê z rozró¿nieniem. Mo¿na akceptowaÌ wszystko, ale nie wszystko aprobowaÌ. A to nie wynika z oceny, lecz z d³ugotrwa³ej obserwacji, doœwiadczenia uprzedniego, a w nastêpstwie z umiejêtnoœci rozró¿nienia.. I w tym miejscu zaczyna siê wychodzenie poza proces...Piszesz tak: Wiêc piszcie : Silver jest arogancki, jest nieuczciwy, jest ordynarny, wszczyna wojny na forach, zak³óca spokój, porz¹dek, zasady, a ''ja'' bêdê siê temu ¿yczliwie przygl¹da³. Bêdê siê przygl¹da³, dlaczego to... ta wieœÌ i przes³anie przychodzi do mnie i czego ona chce mnie nauczyÌ. Wiêc nie bêdê domaga³ siê ¿adnej sprawiedliwoœci, ¿adnej uczciwoœci, piêknych mi³ych i kolorowych s³ów wobec siebie, nie bêde domaga³ siê gratyfikacji.Chyba mówimy o nieco innym postrzeganiu zjawiska "procesu". Jednak tylko "nieco". Jeœli natomiast jesteœ niezachwianie przekonany o swojej mocy i neutralnym ju¿ umyœle, to mo¿esz kreowaÌ siê na Chrystusa nawet. A tak¿e swobodnie praktykowaÌ tak¹ postawê. ( to, oczywiœcie nie z³oœliwe.). Oby to tylko do koùca wspó³gra³o z Twoim Wnêtrzem, i je¿eli masz wszystkie inne dualizmy czyli poœrednie etapy procesu za sob¹ (nie mówiê oczywiœcie, ¿e tak nie jest.), to wszystko jest jak nale¿y. Na mnie osobiœcie nie dzia³aj¹ ¿adne z tych zarzutów, ani wszystkie inne poprzednio tu zaserwowane, jeœli ju¿, to bardziej bawi¹, co nie znaczy absolutnie, ¿e mam aprobowaÌ takie formy gwa³tu na prawdzie, godnoœci ludzkiej... D³ugo siê leczy³em z masochizmu....i mam nadziejê, ¿e na tyle efektywnie, by dojœÌ wreszcie do takich prostych wniosków. Bowiem, zintegrowaÌ mamy jedynie to, co nas dra¿ni, upokarza, rani... Te fakty stanowi¹, i¿ jest to nasz osobisty proces; jeœli natomiast nie zachodzi takie zjawisko, to mamy inne zadanie w ca³ej tej historii. Nie boimy siê wiêc ¿adnych opinii, ani takich zdarzeù,; nie musimy zatem uciekaÌ, ucinaÌ ³ba hydrze, wylewaÌ dziecka z k¹piel¹ etc...... Zatem te dwa zjawiska nale¿y umiejêtnie oddzieliÌ. I znaleŸÌ w tym swoje miejsce, lub te¿ cel, albo jak niektórzy wol¹ górnolotnie - misjê, czy te¿ jeszcze inaczej mówi¹c: zadanie do wykonania. Nie mo¿na jednak sobie narzuciÌ sztucznie takiej postawy, któr¹ powy¿ej proponujesz, ale "wydoœwiadczyÌ" j¹ najpierw i ugruntowaÌ w sobie na zawsze. Bo, w przeciwnym razie, staje siê to dla nas samych niebezpieczne, albo stanowi po¿ywkê dla fa³szywych proroków, albo raczej dla "fa³szywooproroctwa" bezpoœrednio w nas.. Tote¿ z takimi ideami trzeba naprawdê bardzo ostro¿nie siê obchodziÌ. Z mojej strony tyle ogólnych bardzo i powierzchownych dywagacji, ale pora bardzo ju¿ nocna..., dziêkujê wiêc Tobie za piêkny przekaz i ¿yczê mi³ych, oraz radosnych snów. jak i wszystkim tutaj, ³¹cznie z ca³¹ administracj¹. Ps. Zacytowa³eœ zdanie ze s³owem " nieub³agany"; jestem jednak przekonany, i¿ gdyby ktoœ zabija³ na Twoich oczach cz³owieka, to tak¿e by³byœ nieub³agany w jego obronie. A to obrona ZASAD ( mówiê o Zasadach i Prawach Wszechœwiata), a nie naszego indywidualnego Widzimisiê. Niestety, ale wci¹¿ maj¹ miejsce ró¿ne formy zabijania cz³owieka. Idei.... ...reagujê wiêc na takie formy unicestwiania i na ten moment, najlepiej jak tylko potrafiê. koliberek33
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2009, 11:14:02 wysłane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
|