Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #125 : Listopad 05, 2009, 21:47:38 » |
|
http://www.bioter.pl/prasa/fluor.htmWWW.NATURALHEALINGTODAY.COM[ NATURAL HEALING TODAY ] ROK 6 / PIERWSZE DARMOWE WYDANIE / WIOSNA 2002 Wielkie k³amstwo - Wp³yw propagandy fluorku na nasze ¿ycie < czê¶æ 1 > W niemieckim magazynie Stern ukaza³ siê w 1978 r. ilustrowany zdjêciami reporta¿ z tureckiej wioski Kizilcaoern. “Dzieci, m³ode dziewczêta, a nawet jedyny w tej wiosce koñ, wszyscy maj± br±zowe zêby – pisa³ Stern. – Trzydziestoletni mê¿czy¼ni z przygarbionymi plecami snuj± siê z trudem po ulicy, pomagaj±c sobie laskami. Kobiety w czwartym miesi±cu ci±¿y rodz± martwe dzieci. Czterdziestolatki wygl±daj± jak starcy... Zarówno mê¿czy¼ni jak i kobiety cierpi± tutaj na przedwczesne starzenie siê. W okresie miêdzy trzydziestym i czterdziestym rokiem ¿ycia na ich twarzach pojawiaj± siê zmarszczki, miê¶nie staj± siê znacznie s³absze i zaczynaj± siê trudno¶ci z chodzeniem”. Tutejszy dentysta jako pierwszy zacz±³ podejrzewaæ zatrucie. Powiadomi³ o tym Klinikê Uniwersyteck± w Eskisehir, a wszczête przez ni± badania wykaza³y, ¿e wszyscy mieszkañcy wioski cierpi± na choroby ko¶ci: zgrubienie kostek, sztywno¶æ stawów, nadmiern± produkcjê tkanki kostnej. Stern kontynuuje: “Dr Yusuf C. Ozkan oraz jego wspó³pracownicy z Katedry Medycyny Uniwersytetu Eskisehir podejrzewaj±, ¿e wszystkie te cierpienia powoduje wysoka zawarto¶æ fluorku w tutejszej wodzie...W s±siednich wioskach, gdzie woda pitna pochodzi z innego ¼ród³a, ogólny stan zdrowia jest normalny. Lekarze twierdz±, ¿e zawarto¶æ fluorku w wodzie wynosi 5.4 ppm”. (ppm = parts per million oznacza, ¿e na milion jednostek wody przypada jednostka fluorku, co równa siê 1 miligram/litr) itd, itp.... Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #126 : Listopad 05, 2009, 21:50:24 » |
|
Widzia³em kiedy¶ wywiad z t± pani±. Robi wra¿enie rozhisteryzowanej schizofreniczki i nie budzi zaufania. Sama nadaje siê do czyszczenia co najwy¿ej ruskiej latryny. Jako¶ za bardzo nie jest powa¿ana w krêgach naukowych - i to oczywi¶cie nie bez przyczyny.
Nie bêdê komentowa³ wypowiedzi cz³owieka, który twierdzi, ¿e tak zas³u¿ony dla nauki polskiej prof. M. D. Majewska nadaje siê co najwy¿ej do czyszczenia ruskiej latryny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 21:51:09 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #127 : Listopad 05, 2009, 21:56:45 » |
|
A te wypociny z Go¶cia Niedzielnego jak i t± ca³± gazetê wrzuæ do ruskiej latryny, bo do tego celu siê najlepiej nadaje.
I tak dochodzimy do wy¿szo¶ci ruskiej latryny nad polsk±. Zapewne wypociny z „Go¶cia Niedzielnego” w³a¶nie tam znajd± bardziej swojskie ¶rodowisko, tylko, ¿e to ju¿ czym¶ tr±ci … Ja tam nie mam nic do ruskiej latryny, bo kocham Ruskich, w przeciwieñstwie do niektórych … No i niezwykle wa¿n± spraw± jest odpowiednia segregacja odpadów niedzielnych. Pozdrawiam Ciê braciszku serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #128 : Listopad 05, 2009, 21:59:27 » |
|
Widzia³em kiedy¶ wywiad z t± pani±. Robi wra¿enie rozhisteryzowanej schizofreniczki i nie budzi zaufania. Sama nadaje siê do czyszczenia co najwy¿ej ruskiej latryny. Jako¶ za bardzo nie jest powa¿ana w krêgach naukowych - i to oczywi¶cie nie bez przyczyny.
Nie bêdê komentowa³ wypowiedzi cz³owieka, który twierdzi, ¿e tak zas³u¿ony dla nauki polskiej prof. M. D. Majewska nadaje siê co najwy¿ej do czyszczenia ruskiej latryny. nie tylko ruskiej ;P
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #129 : Listopad 06, 2009, 08:33:26 » |
|
I tak dochodzimy do wy¿szo¶ci ruskiej latryny nad polsk±. Zapewne wypociny z „Go¶cia Niedzielnego” w³a¶nie tam znajd± bardziej swojskie ¶rodowisko, tylko, ¿e to ju¿ czym¶ tr±ci … Ja tam nie mam nic do ruskiej latryny, bo kocham Ruskich, w przeciwieñstwie do niektórych … No i niezwykle wa¿n± spraw± jest odpowiednia segregacja odpadów niedzielnych. Pozdrawiam Ciê braciszku serdecznie Tu mi nie chodzi dok³adnie o rusk± latrynê, mo¿e byæ nawet syberyjska. Ale nie od dzi¶ boli mnie g³owa od cynicznej dezinformacji, która Ci "intelektuali¶ci" bez duszy wypisuj±. Opium dla ludu. Wiêc co drug± ''polsk±'' gazetê wraz z ''Go¶ciem Niedzielnym'' wrzucam do rusko - syberyjskiej latryny.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #130 : Listopad 06, 2009, 08:42:33 » |
|
Znam osobê, która szczepi siê rok w rok i zawsze po up³ywie dziesiêciu dni ma grypê, dalej wierzy w szczepionki i w to co us³yszy w dzienniku Pozdrawiam - Thotal Cze¶æ Thotal Tak± osob± jest mój m±¿ który w ubieg³ym roku wkoñcu zrozumia³ ¿e to szkodzi i nie zaszczepi³ siê od tamtej pory nie chorowa³,po za lekkim przeziêbieniem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:26:03 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Leszek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #131 : Listopad 06, 2009, 08:59:51 » |
|
Wywiad Sherri Kane z dr Leonardem Horowitzem na temat szczepionek przeciwko wirusowi h1n1, pandemii i wprowadzenia przez Baracka Obamê stanu zagro¿enia pañstwa.http://www.youtube.com/v/lKQU0pffJBY&hl=pl&fs=1http://www.youtube.com/watch?v=lKQU0pffJBYJane Burgermeister w TV Superstacja http://www.youtube.com/v/aBSVzttc9sw&hl=pl&fs=1=================================================================== Minister Ewa Kopacz o szczepionkach A/H1N1 w Sejmie (05.XI.2009)Cz. 1/2 http://www.youtube.com/v/bxGzy6Bzw98&hl=pl&fs=1Cz. 2/2 http://www.youtube.com/v/2yUwgS4mt_I&hl=pl&fs=1==================================================================== Pozwoli³em sobie wys³aæ skromnego e-maila do Ministerstwa Zdrowia i kancelarii premiera RP. ----- Original Message ----- From: lec1 To: kancelaria@mz.gov.pl ; kontakt@kprm.gov.pl Cc: kancelaria-mz@mz.gov.pl Sent: Friday, November 06, 2009 10:20 AM Subject: Wyrazy poparcia w sprawie grypy h1n1 + parê FAKTÓW Wysy³amy wyrazy poparcia. Niestety sprawa jest jeszcze g³êbsza. I tylko dlatego, ¿e ludzie s± przyzwoici, nie chc± wierzyæ w to, co mówi pani Burgermeister czy Horowitz. A fakty s± takie: Wywiad Sherri Kane z dr Leonardem Horowitzem na temat szczepionek przeciwko wirusowi h1n1, pandemii i wprowadzenia przez Baracka Obamê stanu zagro¿enia pañstwa.http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=334.msg1856#msg1856 Nie mówi±c ju¿ o protestach pielêgniarek w USA:http://news10now.com/all-regions-news-2133-content/all_news/romemohawk_valley/484873/nurses-fight-back-over-mandatory-vaccination Jestem pewien, ¿e "poci±gaj±cy za sznurki" bêd± chcieli zdyskredytowaæ w³adze Ministerstwa. PROSZÊ SIÊ NIE PODDAWAÆ i czuæ siê upowa¿nionym do przekazania spo³eczeñstwu wszystkiego co Pañstwo wiedz± o "nieludzkich zapêdach" koncernów farmaceutycznych i powi±zanych z nimi krêgów w³adzy. Ludzie zrobi± resztê, ale wola walki o ¿ycie powinna wyj¶æ od góry - wtedy lepiej zadzia³a. Tu ju¿ nie chodzi o nasze zdrowie. TU CHODZI O NASZE ¯YCIE! Pozdrawiam! Leszek" EDIT:Nadesz³a krótka odpowied¼. Dobrze wiedzieæ, ¿e posz³o dalej... Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:22:45 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #132 : Listopad 06, 2009, 11:21:44 » |
|
WOW! Leszek szacun!
PODPISUJÊ SIÊ POD TYM!!!
uwa¿am tak samo...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #133 : Listopad 06, 2009, 13:27:22 » |
|
Drodzy Pañstwo ! Przytoczê kilka zaledwie s³ów z wypowiedzi minister zdrowia p.Ewy Kopacz.
1. O wielu lat w ci±gu roku na sezonow± grypê choruje 1 miliard ludzi. Z tego 1 milion umiera. Dlaczego, dlaczego nigdy z tego powodu nie og³oszano pandemii.No dlaczego ? To dlaczego og³asza siê globalistyczn± pandemiê na H1N1, skoro jak podaje p. minister Ci wszyscy, którzy zachorowali odchorowali j± wdomu i nikt nie zszed³ z tego ¶wiata.
2. Dalej jak mówi minister, jak mo¿na rekomendowaæ spo³eczeñstwu szczepionkê w której : - nie ma wgl±du w badania - nie ma wgl±du w jej sk³ad ( czyli sk³ad szczepionki jest poprostu nieznany) - nie ma wgl±du jakich w³a¶ciwie mo¿emy spodziewaæ siê niepo¿±danych dzia³añ ubocznych. Czy wystarczy powiedzieæ - ludzie szczepcie siê ?...!
Wiêc kto chce i w jakim celu chce sprzedaæ szczepionki, gdzie jak podaje minister - departament prawny doszuka³ siê co najmniej 20 punktów sprzecznych. Kto chce sprzedaæ szczepionki, gdzie jest spraw± wrêcz niepojêt±, gdzie producent zrzuca z siebie odpowiedzialno¶æ za to co wyprodukowa³ na kupuj±cego !
Krótko i na temat, reszta wszystko jasne...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #134 : Listopad 06, 2009, 13:54:17 » |
|
Silver, a sk±d Ty masz informacjê, ¿e sk³ad szczepionki jest owiany tajemnic±? Pani minister tak powiedzia³a, a Ty uwierzy³e¶? Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaæ z posady, skoro nie potrafi± znale¼æ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wej¶æ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeæ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s± one obarczone b±d¼ te¿ wszystkie niepo¿±dane skutki uboczne, jakie mog± wywo³aæ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaæ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyæ przed lud¼mi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymy¶laæ bajek na temat jej nieznanych sk³adników? Ca³y ¶wiat ma wgl±d do tych danych, ca³y ¶wiat ¶mieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaæ paniki zwi±zanej z niedostêpno¶ci± u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki". A nawet gdyby ministerstwo mia³o jeszcze w±tpliwo¶ci odno¶nie tego sk³adu, to ma³o mamy laboratoriów chemicznych, ¿eby samemu sprawdziæ? Fakt, ¿e maj± trochê pracy, bo dostali teraz kilka tysiêcy próbek z Ukrainy i pomagaj± zdiagnozowaæ, ile jest tam przypadków zachorowañ na ¶wiñsk± grypê, ale badanie tej szczepionki nie zajmie wiêcej ni¿ kilka godzin, a mo¿e zapobiegnie rozpowszechnieniu siê epidemii u nas. I jeszcze jedno chcia³am przypomnieæ. Jak w 1918 roku ludzie zaczêli chorowaæ na grypê, to sprawê bagatelizowali, bo tak jak teraz przele¿eli w domu kilka dni i grypa ustêpowa³a. Pierwsza fala grypy hiszpañskiej przebiega³a bardzo ³agodnie, potem jednak przysz³a fala druga, która odznacza³a siê niezwykle wysok± ¶miertelno¶ci±, a fala trzecia grypy (w 1919r) po³o¿y³a kres z³udzeniom cz³owieka, ¿e jego organizm jest sobie w stanie sam z gryp± poradziæ. Wówczas na grypê zachorowa³a 1/3 populacji. Ludzie migrowali, bo by³y to lata pierwszej wojny ¶wiatowej, grypa dotar³a wszêdzie, w ka¿de miejsce na globie... Jak siê okaza³o pó¼niej, ci którzy zachorowali na grypê w fali pierwszej, ³atwiej radzili sobie z gryp± w drugiej i trzeciej fali. W fali pierwszej wirus nie by³ jeszcze taki silny, wiêc organizm nauczy³ siê go rozpoznawaæ i z nim walczyæ. Tak samo dzia³a szczepionka przeciw ¶wiñskiej grypie. Zaznajamia nasz organizm z wirusem, ³agodnym b±d¼ ca³kiem u¶pionym i uczy nas z nim walczyæ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:12:30 wys³ane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #135 : Listopad 06, 2009, 14:14:01 » |
|
Silver, a sk±d Ty masz informacjê, ¿e sk³ad szczepionki jest owiany tajemnic±? Pani minister tak powiedzia³a, a Ty uwierzy³e¶? Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaæ z posady, skoro nie potrafi± znale¼æ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wej¶æ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeæ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s± one obarczone b±d¼ te¿ wszystkie niepo¿±dane skutki uboczne, jakie mog± wywo³aæ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaæ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyæ przed lud¼mi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymy¶laæ bajek na temat jej nieznanych sk³adników? Ca³y ¶wiat ma wgl±d do tych danych, ca³y ¶wiat ¶mieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaæ paniki zwi±zanej z niedostêpno¶ci± u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki". Janneth. Nie chcê tutaj wiêcej widzieæ, ani czytaæ Twoich ja¶nieo¶wieconych postów. Niniejszym zg³aszam wniosek do admistracji, jak i do WSZYSTKICH forumowiczów o usuniêcie tego u¿ytkownika z tego forum. Czekam do godz. 24- tej na decyzjê. Macie teraz okazjê wszyscy wykazaæ siê swoj± ¶wiadomo¶ci±.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:15:06 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #136 : Listopad 06, 2009, 14:24:32 » |
|
To siê teraz popisa³e¶ Silver... To ja Ci pomagam, podajê strony z odpowiedziami, jakich Ci nawet pani minister udzieliæ nie mo¿e, a Ty mi nó¿ w plecy wbijasz? I co? S±dzisz, ¿e mnie usun± z forum? Naprawdê tak dalece posuwasz siê w swojej naiwno¶ci? To, co robisz ma swoj± nazwê. To fanatyzm.
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #137 : Listopad 06, 2009, 14:30:15 » |
|
Silver, a sk±d Ty masz informacjê, ¿e sk³ad szczepionki jest owiany tajemnic±? Pani minister tak powiedzia³a, a Ty uwierzy³e¶? Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaæ z posady, skoro nie potrafi± znale¼æ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wej¶æ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeæ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s± one obarczone b±d¼ te¿ wszystkie niepo¿±dane skutki uboczne, jakie mog± wywo³aæ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaæ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyæ przed lud¼mi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymy¶laæ bajek na temat jej nieznanych sk³adników? Ca³y ¶wiat ma wgl±d do tych danych, ca³y ¶wiat ¶mieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaæ paniki zwi±zanej z niedostêpno¶ci± u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki". Janneth. Nie chcê tutaj wiêcej widzieæ, ani czytaæ Twoich ja¶nieo¶wieconych postów. Niniejszym zg³aszam wniosek do admistracji, jak i do WSZYSTKICH forumowiczów o usuniêcie tego u¿ytkownika z tego forum. Czekam do godz. 24- tej na decyzjê. Macie teraz okazjê wszyscy wykazaæ siê swoj± ¶wiadomo¶ci±.Jestem za Silverem. Zosta³a tu przekroczona "wolna wola". Narzucanie si³±. Pozdrawiam. Ps. Janeth co do fanatyzmu- ilo¶ci ¶ladowe w szczepionce "rtêci" ju¿ nie s± fanatyzmem. Je¶li jeste¶ za¶lepiona ich cudownymi szczepionkami, to siê szczep sama, ja nie skorzystam. Bez urazy.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:32:29 wys³ane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #138 : Listopad 06, 2009, 14:44:08 » |
|
A w którym miejscu cokolwiek narzucam? Zacytujesz jakie¶ moje s³owa namawiaj±ce Ciê b±d¼ kogokolwiek innego do przyjêcia szczepionki? Ja napisa³am, ¿e sama siê nie bêdê waha³a, je¿eli epidemia stanie siê w Polsce realnym zagro¿eniem: Ja ze swojej strony powiem tylko tyle, ¿e je¶li jednak uzbieraj± jakie¶ pieni±dze i postanowi± sprowadziæ szczepionki, a grypa bêdzie siê w Polsce rozprzestrzeniaæ, to z chêci± siê zaszczepiê! Nikogo do tego nie namawiam, w koñcu ka¿dy z nas jest kowalem w³asnego losu. Dlatego unika³am pisania tutaj, d³u¿ej jednak nie chcia³am siê wstrzymywaæ.
Czyli nie napisa³am nic, czego Wy by¶cie nie pisali. Wy piszecie, ¿e nie we¼miecie, ja piszê, ¿e wezmê. A odno¶nie rtêci w szczepionkach, to zajrzyj na poprzedni± stronê tego tematu, wyra¼nie napisa³am, jakie sk³adniki wystêpuj± zarówno w szczepionce przeciw ¶wiñskiej grypie, jak i w innych szczepionkach. Problem, jaki napotka³ Silver, to dane statystyczne, które w przeciwieñstwie do niego potrafiê wyszukaæ i potrafiê podeprzeæ siê wynikami chemicznymi badañ prowadzonych przez laboratoria na ca³ym ¶wiecie. Mo¿e moja przewaga nad nim jest jedynie w tym, ¿e znam angielski i co za tym idzie, potrafiê skorzystaæ z wiêkszej ilo¶ci informacji w sieci. Wiedzia³, ¿e rozmowa ze mn± na argumenty nie zda mu siê na wiele... Tak to jest kiedy naprzeciw fanatyka staje cz³owiek podpieraj±cy siê zdrowym rozs±dkiem i danymi naukowymi. Fanatyk ucieka gdzie pieprz ro¶nie... W tym wypadku fanatyk jest zbyt leniwy, wiêc uderzy³ w drug± stronê: rozstrzelaæ ja¶nieo¶wieconego! Na szczê¶cie nie z³ama³am ¿adnego punktu regulaminu, wiêc ¿adnych podstaw do tego nie ma, a nawet gdybym z³ama³a, to nale¿y siê za to ostrze¿enie... No chyba, ¿e a¿ tak bardzo Wam zagra¿am... Administracja rozs±dzi, nie bój ¿aby Ja ju¿ siê nie mogê doczekaæ, mam nadziejê ¿e Silver te¿ siê ju¿ niecierpliwi....
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #139 : Listopad 06, 2009, 14:51:37 » |
|
Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaæ z posady, skoro nie potrafi± znale¼æ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wej¶æ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeæ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s± one obarczone b±d¼ te¿ wszystkie niepo¿±dane skutki uboczne, jakie mog± wywo³aæ. Nie jestem zwolennikiem obecnego rz±du,ale za tê decyzjê akurat maj± u mnie plusa. Media nakrêcaj± spiralê strachu,jak pewnie zauwa¿y³a¶ jest to bardzo popularny temat we wszystkich serwisach informacyjnych. Koncerny farmaceutyczne zarobi± krocie dziêki sztucznie wytworzonemu zagro¿eniu,a wy dajecie siê na to nabraæ....¿a³osne......
Ca³y ¶wiat ma wgl±d do tych danych, ca³y ¶wiat ¶mieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaæ paniki zwi±zanej z niedostêpno¶ci± u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki".
Ale po Ci ta szczepionka? Zabezpiecz siê przed zwyk³±,sezonow± gryp± która jest o wiele bardziej gro¼niejsza i ma wy¿szy wska¼nik ¶miertelno¶ci....-wystarczy. "¦wiñska grypa" w jaki¶ 90% przypadkach przebiega bardzo ³agodnie,nie ma siê czego baæ. Ja nie pamiêtam kiedy ostatni raz by³em chory (nawet na g³upie przeziêbienie) i ¿adnej ptasiej,¶wiñskiej czy innej grypy siê nie bojê! A my¶la³em,¿e czarna pantera jest odwa¿na....
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #140 : Listopad 06, 2009, 15:00:21 » |
|
Media nakrêcaj± spiralê strachu,jak pewnie zauwa¿y³a¶ jest to bardzo popularny temat we wszystkich serwisach informacyjnych. Koncerny farmaceutyczne zarobi± krocie dziêki sztucznie wytworzonemu zagro¿eniu,a wy dajecie siê na to nabraæ....¿a³osne......
Wystarczy siê zastanowiæ, kto faktycznie zarabia na nakrêcanej przez media spirali strachu, w moim mniemaniu koncerny na tym trac±... W Niemczech szczepionek by³o dla wszystkich przedstawicieli s³u¿b zdrowia, ale 50% z nich nie chcia³o przyj±æ szczepienia, czyli co? Koncerny zyskuj± czy trac±? Trac±... A my zaczêli¶my panikowaæ, jakby w ogóle by³ ku temu jakikolwiek powód. Ale po Ci ta szczepionka? Zabezpiecz siê przed zwyk³±,sezonow± gryp± która jest o wiele bardziej gro¼niejsza i ma wy¿szy wska¼nik ¶miertelno¶ci....-wystarczy. "¦wiñska grypa" w jaki¶ 90% przypadkach przebiega bardzo ³agodnie,nie ma siê czego baæ.
Po co mi szczepionka? Nie lubiê traciæ swojego cennego czasu - to pierwszy mój argument. A ju¿ na pewno nie chcê go traciæ na choroby. Ja te¿ nie chorowa³am od bardzo dawna. Ostatnie choroby pamiêtam za czasów studiów, a od tego minê³o ju¿ kilka lat. I te¿ nie biorê szczepionek, ostatnie bra³am w liceum Ale nie jestem panikar± ani te¿ osob± podatn± na manipulacje. Nie wezmê szczepionki, dopóki nie bêdzie realnego zagro¿enia epidemi± w Polsce. Pierwsza fala mo¿e przebiegaæ ³agodnie, napisa³am ju¿ ¿e tak samo by³o w przypadku hiszpanki, grypy która zdziesi±tkowa³a ludno¶æ ca³ej planety. Czarna Pantera te¿ siê boi... Ale nie ogl±da wiadomo¶ci ani stron z teoriami spiskowymi... Dziêki temu ma czystszy umys³ i lepsz± mo¿liwo¶æ diagnozowania sytuacji. Wolê informacji i faktów szukaæ na w³asn± rêkê ni¿ podpieraæ siê tymi, którymi jestem na si³ê wrêcz bombardowana... A chyba przyznasz, ¿e szum jest niez³y... A ludzie jak to ludzie... W sytuacji paniki trac± zdolno¶æ logicznego my¶lenia. EDIT: Thimerosal i inne niebezpieczne substancje zawarte we WSZYSTKICH szczepionkach maj± zadanie konserwuj±ce (m.in. wirusy w nich podawane). Jak kupujesz ¿ywno¶æ, to te¿ wybierasz zawsze tylko t± bez konserwantów? A wiesz, jakie normy i czego dopuszczaj± rygory spo¿ywcze? Wiesz, ¿e w konserwach s± szczury, robale i trochê miêsa zakonserwowane substancjami wywo³uj±cymi te same schorzenia co te zawarte w szczepionkach? A jak bierzesz leki, to czytasz ich sk³ad? Zdajesz sobie sprawê z tego, ¿e te¿ maj± te same sk³adniki? Nie! Nagle ludzie potracili rozum... Kto¶ im da³ namiastkê informacji, ¿e gdzie¶ w czym¶ jest rtêæ i jest wielkie halo! Pospolite ruszenie! Najlepiej nic nie je¶æ ani nie braæ leków, bo zawieraj± to samo, tyle ¿e dopóki kto¶ Wam tego nie powie, to jeste¶cie na to ¶lepi.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 15:06:13 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #141 : Listopad 06, 2009, 15:07:12 » |
|
ja jestem za usuniêciem janneth z forum! a przynajmniej jako moda! jest ograniczona widaæ i to mocno, przyk³ady powy¿ej nie mówi±c o idiotycznym wrêcz pojechaniu mnie gdy stara³em siê co¶ CIEKAWEGO wyja¶niæ (serpent grail)
ogólnie mod z takim nastawieniem to Z£Y MOD...
janneth MÓWIMY NIE!
A PANI¡ MINISTER ZDROWIA EWÊ KOPACZ POPIERAM CA£KOWICIE!
a ty janneth, mo¿e swój "cenny" g³os oddasz na "PISS" ?!
na tym forum nie ma miejsca dla tak zamkniêtych ludzi, to forum ma otwieraæ oczy a nie zamykaæ...
718'
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #142 : Listopad 06, 2009, 15:15:41 » |
|
ja jestem za usuniêciem janneth z forum! a przynajmniej jako moda! jest ograniczona widaæ i to mocno, przyk³ady powy¿ej nie mówi±c o idiotycznym wrêcz pojechaniu mnie gdy stara³em siê co¶ CIEKAWEGO wyja¶niæ (serpent grail)
To "co¶ ciekawego" to symbol od lat obecny w aptekach bêd±cy ich logo, który Ty przyrówna³e¶ do serpent grail! Jedyne, co ma z nim wspólnego to pochodzenie mitologiczne... A takich symboli jest pe³no. We¼my na przyk³ad krzy¿. Jest symbolem ko¶cio³a, pogotowia i milionów innych firm b±d¼ organizacji! Czy to oznacza, ¿e one wszystkie s± ze sob± po³±czone? Czy ko¶ció³ po³±czony jest ze s³u¿b± zdrowia? Proszê Ciê... Nie o¶mieszaj siê ju¿ do reszty. a ty janneth, mo¿e swój "cenny" g³os oddasz na "PISS" ?!
Nie Twój interes, na co oddam swój cenny g³os. To jest sprawa miêdzy mn± a kart± do g³osowania. W Polsce wybory s± tajne! A jak ju¿ mam Ci co¶ interesuj±cego powiedzieæ, to dodam, ¿e je¿eli nie masz kandydata, którego naprawdê popierasz, to nie ma sensu, ¿eby¶ szed³ na wybory. Ka¿dy wyborca daje dodatkowe pieni±dze, im wiêksza jest frekwencja tym wiêcej pieniêdzy pójdzie do bud¿etu wygranej strony (czyli niekoniecznie tej, któr± wybierasz).
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #143 : Listopad 06, 2009, 15:26:36 » |
|
ty SIÊ NIE O¦MIESZAJ! ju¿ NIC wiêcej o tym nie napiszê na tym forum...
niech ci inni "podziêkuj±" wiêc
i to chyba na tyle...
NA POHYBEL GRYPIE I KONCERNOM "Farmaceutycznym"!!!
718'
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #144 : Listopad 06, 2009, 15:30:16 » |
|
Jak chcesz, ja Ci pisaæ nie zabraniam. Wczoraj Twój post wyj±tkowo poprawi³ mi nastrój i jak siê okaza³o, nie ja jedyna z u¶miechem czyta³am Twój komentarz w sprawie pucharu Hygiei
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #145 : Listopad 06, 2009, 15:32:59 » |
|
Wystarczy siê zastanowiæ, kto faktycznie zarabia na nakrêcanej przez media spirali strachu, w moim mniemaniu koncerny na tym trac±... W Niemczech szczepionek by³o dla wszystkich przedstawicieli s³u¿b zdrowia, ale 50% z nich nie chcia³o przyj±æ szczepienia, czyli co? Koncerny zyskuj± czy trac±? Trac±... A my zaczêli¶my panikowaæ, jakby w ogóle by³ ku temu jakikolwiek powód.
Je¿eli 50% osób które mia³y mo¿liwo¶æ zaszczepiæ siê na now± grypê a zrezygnowa³y z przyjêcia szczepionki doskonale ¶wiadczy o tym,¿e ludzie s± rozs±dni i nie maj± zamiaru ryzykowaæ zdrowia i przyjmowaæ szczepionkê które nie jest po wszystkich testach,i nie wiadomo jakie ma skutki uboczne. Po drugie ryzyko zachorowania jest nie wielkie a choroba w zdecydowanej wiêkszo¶ci przypadków przebiega bardzo ³agodnie. Dziwiê,siê tym którzy siê zaszczepili-ich zdrowie,i ich ¿ycie. Druga rzecz. Piszesz,¿e koncerny farmaceutyczne trac±-nie wiem jak to rozumujesz ale jeste¶ w du¿ym b³êdzie... RZ¡D sk³ada zamówienie na szczepionkê, P£ACI za ni±,a czy wszystkie szczepionki wykorzysta to jest ju¿ ich wewnêtrzna sprawa. Koncern dosta³ kasê za sprzeda¿ 100% szczepionek, Na Ukrainie mo¿e i jest panika ale tylko w niektórych obwodach. W ¶rodê ogl±da³em mecz w ramach ligi mistrzów0 Dynamo KIJÓW-Inter MEDIOLAN, na mecz który odby³ siê w Kijowie przyszed³ komplet 20 tysiêcy widzów,( w tym kilkadziesi±t przyjezdnych z W³och-kibiców Interu) I jako¶ ludzie nie bali siê przyj¶æ na stadion,ma³o tego, Niewiele osób by³o w maskach (nawet w³ochów),mo¿e jakie¶ 20% wszystkich osób mia³o te maski, A to mówi du¿o o ca³ym "zagro¿eniu"
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 15:35:34 wys³ane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #146 : Listopad 06, 2009, 15:35:38 » |
|
chodzi mi o TWOJE podej¶cie, nie tylko do mnie ale ogólnie - zobacz co pisz± ludzie w tym w±tku powy¿ej - jeste¶ MODERATOREM! a to zobowi±zuje do bycia PONAD zaczepkami itp... dlatego modem nie mogê byæ, jak ju¿ to jestem adminem - aktualnie pracujê nad www.swietygraal.pl - wykupi³em witrynê, zacz±³em bloga ale to nie to, powstanie za pewne DU¯Y SERWIS (Darku mam nadziejê, ¿e nie dasz mi bana jako tomek za podanie adresu swojej stronki...) 718' =========================================== Jak chcesz, ja Ci pisaæ nie zabraniam. Wczoraj Twój post wyj±tkowo poprawi³ mi nastrój i jak siê okaza³o, nie ja jedyna z u¶miechem czyta³am Twój komentarz w sprawie pucharu Hygiei co autorka mia³a na my¶li 718' Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:29:20 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #147 : Listopad 06, 2009, 15:39:46 » |
|
Z ostatniej chwili Je¶li na ca³ym ¶wiecie ponad miliard ludzi choruje na grypê sezonow±, a oko³o milion umiera, to czy kto¶ z tego powodu og³asza³ pandemiê? Choæ te wirusy s± bardziej zjadliwie, powoduj± ciê¿kie powik³ania. Dlaczego akurat przy tym wirusie jest taka histeria? Dlaczego ci, którzy dzi¶ mnie namawiaj± do zakupu tej szczepionki, zlekcewa¿yli wirusa grypy w latach ubieg³ych? - pyta³a minister zdrowia. Teresa Piotrowska z PO mówi³a, ¿e statystyki wskazuj±, ¿e sezonowa grypa jest bardziej powszechna ni¿ ¶wiñska. - Sk±d wiêc decyzja o pandemii? - pyta³a Piotrowska. - Francuscy epidemiolodzy apeluj±, ze szczepionki mog± zabiæ nawet 60 tys. Francuzów, bo zawieraj± rtêæ. Równie¿ polscy naukowcy stwierdzaj±, ¿e szczepionka ma niebezpieczne substancje - t³umaczy³a pos³anka. Ca³o¶æ: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,5-osob-zmarlo-po-podaniu-szczepionki-na-nowa-grype-w-UE,wid,11661855,wiadomosc.html?ticaid=190d1&_ticrsn=3 No i co siê okaza³o? Proszê: Sk±d te informacje? Jak dowiedzieli¶my siê w ministerstwie zdrowia, nie ma ¿adnego oficjalnego raportu w sprawie ¶mierci na skutek szczepionki. Rzecznik ministerstwa przyzna³, ¿e informacje resort czerpa³ z doniesieñ prasowych. Z jakich - nie sprecyzowa³. Poszukali¶my. O przypadkach zgonów po szczepionce pisa³y szwedzkie oraz wêgierskie portale i blogi. Szwedzki tabloid "Aftonbladet" informuje nie o czterech, lecz o piêciu zgonach. Teksty na ten temat ukaza³y siê na stronie internetowej gazety 23 i 27 pa¼dziernika. "Aftonbladet" podkre¶la jednak wyra¼nie: zwi±zek miêdzy ¶mierci± piêciu pacjentów, a podaniem szczepionki nie jest wyja¶niony. W tek¶cie gazeta cytuje Jana Liliemarka z Läkemedelsverket, szwedzkiego Instytutu Leków. Jak zapewni³, zwi±zek miêdzy zgonami a szczepionkami jest badany. Wyników badañ dot±d nie opublikowano. Wszyscy byli bardzo chorzy "Aftonbladet" opisuje wiek i stan zdrowia piêciu pacjentów, którzy zmarli po szczepionce. By³y to osoby w wieku: 54, 65, 74, 80, 89 lat. Wszyscy cierpieli dodatkowo na powa¿ne schorzenia: choroba serca, choroba naczyniowa, cukrzyca, ciê¿ka choroba miê¶ni. U jednej osoby stwierdzono ciê¿k± reakcjê alergiczn±. Czy by³a ona wywo³ana podan± szczepionk±? Tego nie wiadomo. Jak podaje gazeta, zgony nie nast±pi³y tu¿ po podaniu szczepionki. By³o to od 12 godzin do 4 dób po zaszczepieniu. Po co by³o siaæ panikê? I druga kwestia - ta pani Kopacz, która Waszym zdaniem tak walczy o dobro pacjenta ma zamiar znie¶æ ograniczenie do 5 ³ó¿ek w jedenj sali szpitalnej... ciekawe prawda? Przecie¿ to pozwoli na przepe³nienie szpitali a co za tym idzie obni¿enie standardów zdrowotnych i higienicznych. A dla wielbicieli teorii spiskowych ciekawostka-zagadka: Je¶li pani Kopacz jest przeciwko szczepionkom a jednocze¶nie przygotowuje szpitale do przetrzymania (bo o wyleczeniu w przepe³nionych szpitalach mowy byæ nie mo¿e) wiêkszej ilo¶ci osób to co to oznacza? ;P Kap³an - nie kompromituj siê wiêcej, nie wiem czy masz jakiekolwiek wykszta³cenie ale je¶li w tvn próbujesz sobie wyszukaæ poszukiwaczy Graala to proponujê odwiedziæ najbli¿szego psychiatrê...
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #148 : Listopad 06, 2009, 15:42:35 » |
|
kolejny siê uczepi³, ah tak pamiêtam, my siê nie lubimy nie poszukiwaczy GRAALA, TYLKO SYMBOLIKA kielich + w±¿ jest bardzo ciekawa - ale... mniejsza z tym janneth, przepraszam Ciê, ¿e siê unios³em, jeste¶ kobiet± i nie powinienem... 718'
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #149 : Listopad 06, 2009, 15:43:54 » |
|
Druga rzecz. Piszesz,¿e koncerny farmaceutyczne trac±-nie wiem jak to rozumujesz ale jeste¶ w du¿ym b³êdzie... RZ¡D sk³ada zamówienie na szczepionkê, P£ACI za ni±,a czy wszystkie szczepionki wykorzysta to jest ju¿ ich wewnêtrzna sprawa. Koncern dosta³ kasê za sprzeda¿ 100% szczepionek,
Tylko widzisz - z jednej strony Polska nie chce sama wykupowaæ szczepionek ale z drugiej strony chce aby trafi³ do aptek... Jak Ty to rozumiesz? Bo ja nastêpuj±co: my (jako pañstwo) nie mamy pieniêdzy na wykupienie szczepionek wiêc niech ludzie sami sobie kupi±... Z drugiej strony - jakby szczepionka trafi³a do aptek to farmaceuci mieliby zyski wielokrotnie wiêksze. Wiêc mo¿e pani Kopacz chodzi o to, aby zwiêkszyæ im te zyski? W koñcu jej zastêpca sam organizuje konferencje dla firm farmaceutycznych... Wnioski pozostawiam Wam ;P
|
|
|
|
|
|
|
|