Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:38:23

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 19 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dziennikarka pozywa ONZ i WHO o bioterroryzm i zamiar ludobójstwa - A/H1N1  (Przeczytany 240765 razy)
0 u¿ytkowników i 17 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Listopad 05, 2009, 21:47:38 »

http://www.bioter.pl/prasa/fluor.htm

WWW.NATURALHEALINGTODAY.COM

[  NATURAL HEALING TODAY ]

ROK 6 / PIERWSZE DARMOWE WYDANIE / WIOSNA 2002

Wielkie k³amstwo - Wp³yw propagandy fluorku na nasze ¿ycie
 < czê¶æ 1 >

W niemieckim magazynie Stern ukaza³ siê w 1978 r. ilustrowany zdjêciami reporta¿ z tureckiej wioski Kizilcaoern.
   “Dzieci, m³ode dziewczêta, a nawet jedyny w tej wiosce koñ, wszyscy maj± br±zowe zêby – pisa³ Stern. – Trzydziestoletni mê¿czy¼ni z przygarbionymi plecami snuj± siê z trudem po ulicy, pomagaj±c sobie laskami. Kobiety w czwartym miesi±cu ci±¿y rodz± martwe dzieci. Czterdziestolatki wygl±daj± jak starcy...
   Zarówno mê¿czy¼ni jak i kobiety cierpi± tutaj na przedwczesne starzenie siê. W okresie miêdzy trzydziestym i czterdziestym rokiem ¿ycia na ich twarzach pojawiaj± siê zmarszczki, miê¶nie staj± siê znacznie s³absze i zaczynaj± siê trudno¶ci z chodzeniem”.
   Tutejszy dentysta jako pierwszy zacz±³ podejrzewaæ zatrucie. Powiadomi³ o tym Klinikê Uniwersyteck± w Eskisehir, a wszczête przez ni± badania wykaza³y, ¿e wszyscy mieszkañcy wioski cierpi± na choroby ko¶ci: zgrubienie kostek, sztywno¶æ stawów, nadmiern± produkcjê tkanki kostnej. Stern kontynuuje:
   “Dr Yusuf C. Ozkan oraz jego wspó³pracownicy z Katedry Medycyny Uniwersytetu Eskisehir podejrzewaj±, ¿e wszystkie te cierpienia powoduje wysoka zawarto¶æ fluorku w tutejszej wodzie...W s±siednich wioskach, gdzie woda pitna pochodzi z innego ¼ród³a, ogólny stan zdrowia jest normalny. Lekarze twierdz±, ¿e zawarto¶æ fluorku w wodzie wynosi 5.4 ppm”. (ppm = parts per million oznacza, ¿e na milion jednostek wody przypada jednostka fluorku, co równa siê 1 miligram/litr)

itd, itp....

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Listopad 05, 2009, 21:50:24 »

Widzia³em kiedy¶ wywiad z t± pani±. Robi wra¿enie rozhisteryzowanej schizofreniczki i nie budzi zaufania. Sama nadaje siê do czyszczenia co najwy¿ej ruskiej latryny.
Jako¶ za bardzo nie jest powa¿ana w krêgach naukowych - i to oczywi¶cie nie bez przyczyny.

Nie bêdê komentowa³  wypowiedzi cz³owieka, który twierdzi, ¿e tak zas³u¿ony dla nauki polskiej  prof. M. D. Majewska nadaje siê co najwy¿ej do czyszczenia ruskiej latryny. 
« Ostatnia zmiana: Listopad 05, 2009, 21:51:09 wys³ane przez Silver » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Listopad 05, 2009, 21:56:45 »

A te wypociny z Go¶cia Niedzielnego jak i t± ca³± gazetê wrzuæ do ruskiej latryny, bo do tego celu siê najlepiej nadaje.

I tak dochodzimy do wy¿szo¶ci ruskiej latryny nad polsk±. Zapewne wypociny z „Go¶cia Niedzielnego” w³a¶nie tam znajd± bardziej swojskie ¶rodowisko, tylko, ¿e to ju¿ czym¶ tr±ci …
Ja tam nie mam nic do ruskiej latryny, bo kocham Ruskich, w przeciwieñstwie do niektórych …
No i niezwykle wa¿n± spraw± jest odpowiednia segregacja odpadów niedzielnych.  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam Ciê braciszku serdecznie  U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Listopad 05, 2009, 21:59:27 »

Widzia³em kiedy¶ wywiad z t± pani±. Robi wra¿enie rozhisteryzowanej schizofreniczki i nie budzi zaufania. Sama nadaje siê do czyszczenia co najwy¿ej ruskiej latryny.
Jako¶ za bardzo nie jest powa¿ana w krêgach naukowych - i to oczywi¶cie nie bez przyczyny.

Nie bêdê komentowa³  wypowiedzi cz³owieka, który twierdzi, ¿e tak zas³u¿ony dla nauki polskiej  prof. M. D. Majewska nadaje siê co najwy¿ej do czyszczenia ruskiej latryny. 

nie tylko ruskiej ;P
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Listopad 06, 2009, 08:33:26 »

I tak dochodzimy do wy¿szo¶ci ruskiej latryny nad polsk±. Zapewne wypociny z „Go¶cia Niedzielnego” w³a¶nie tam znajd± bardziej swojskie ¶rodowisko, tylko, ¿e to ju¿ czym¶ tr±ci …
Ja tam nie mam nic do ruskiej latryny, bo kocham Ruskich, w przeciwieñstwie do niektórych …
No i niezwykle wa¿n± spraw± jest odpowiednia segregacja odpadów niedzielnych.  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam Ciê braciszku serdecznie  U¶miech

Tu mi nie chodzi dok³adnie o rusk± latrynê, mo¿e byæ nawet syberyjska.
Ale nie od dzi¶ boli mnie g³owa od cynicznej dezinformacji, która  Ci  "intelektuali¶ci"  bez duszy wypisuj±.
Opium dla ludu.
Wiêc co drug± ''polsk±'' gazetê wraz z ''Go¶ciem Niedzielnym'' wrzucam do rusko - syberyjskiej latryny.

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #130 : Listopad 06, 2009, 08:42:33 »

Znam osobê, która szczepi siê rok w rok i zawsze po up³ywie dziesiêciu dni ma grypê, dalej wierzy w szczepionki i w to co us³yszy w dzienniku Z politowaniem

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Cze¶æ Thotal U¶miech
Tak± osob± jest mój m±¿ Du¿y u¶miech który w ubieg³ym roku wkoñcu zrozumia³ ¿e to szkodzi i nie zaszczepi³ siê Du¿y u¶miech  od tamtej pory nie chorowa³,po za lekkim przeziêbieniem.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:26:03 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Listopad 06, 2009, 08:59:51 »

Wywiad Sherri Kane z dr Leonardem Horowitzem na temat szczepionek przeciwko wirusowi h1n1, pandemii i wprowadzenia przez Baracka Obamê stanu zagro¿enia pañstwa.

<a href="http://www.youtube.com/v/lKQU0pffJBY&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/lKQU0pffJBY&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
http://www.youtube.com/watch?v=lKQU0pffJBY

Jane Burgermeister w TV Superstacja
<a href="http://www.youtube.com/v/aBSVzttc9sw&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/aBSVzttc9sw&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

===================================================================

Minister Ewa Kopacz o szczepionkach A/H1N1 w Sejmie (05.XI.2009)

Cz. 1/2
<a href="http://www.youtube.com/v/bxGzy6Bzw98&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/bxGzy6Bzw98&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
Cz. 2/2
<a href="http://www.youtube.com/v/2yUwgS4mt_I&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/2yUwgS4mt_I&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

====================================================================

Pozwoli³em sobie wys³aæ skromnego e-maila do Ministerstwa Zdrowia i kancelarii premiera RP.

----- Original Message -----
From: lec1
To: kancelaria@mz.gov.pl ; kontakt@kprm.gov.pl
Cc: kancelaria-mz@mz.gov.pl
Sent: Friday, November 06, 2009 10:20 AM
Subject: Wyrazy poparcia w sprawie grypy h1n1 + parê FAKTÓW

Wysy³amy wyrazy poparcia.
Niestety sprawa jest jeszcze g³êbsza. I tylko dlatego, ¿e ludzie s± przyzwoici, nie chc± wierzyæ w to, co mówi pani Burgermeister czy Horowitz.

A fakty s± takie:
Wywiad Sherri Kane z dr Leonardem Horowitzem na temat szczepionek przeciwko wirusowi h1n1, pandemii i wprowadzenia przez Baracka Obamê stanu zagro¿enia pañstwa.
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=334.msg1856#msg1856

Nie mówi±c ju¿ o protestach pielêgniarek w USA:
http://news10now.com/all-regions-news-2133-content/all_news/romemohawk_valley/484873/nurses-fight-back-over-mandatory-vaccination

Jestem pewien, ¿e "poci±gaj±cy za sznurki" bêd± chcieli zdyskredytowaæ w³adze Ministerstwa. PROSZÊ SIÊ NIE PODDAWAÆ i czuæ siê upowa¿nionym do przekazania spo³eczeñstwu wszystkiego co Pañstwo wiedz± o "nieludzkich zapêdach" koncernów farmaceutycznych i powi±zanych z nimi krêgów w³adzy. Ludzie zrobi± resztê, ale wola walki o ¿ycie powinna wyj¶æ od góry - wtedy lepiej zadzia³a.
Tu ju¿ nie chodzi o nasze zdrowie. TU CHODZI O NASZE ¯YCIE!

Pozdrawiam!
Leszek"

EDIT:

Nadesz³a krótka odpowied¼. Dobrze wiedzieæ, ¿e posz³o dalej... Mrugniêcie

Scali³em posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:22:45 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Listopad 06, 2009, 11:21:44 »

WOW! Leszek szacun!

PODPISUJÊ SIÊ POD TYM!!!

uwa¿am tak samo...

718'
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Listopad 06, 2009, 13:27:22 »

Drodzy Pañstwo !
Przytoczê kilka zaledwie s³ów z wypowiedzi minister zdrowia p.Ewy Kopacz.

1. O wielu lat w ci±gu roku na sezonow± grypê choruje 1 miliard ludzi. Z tego 1 milion umiera.
Dlaczego, dlaczego nigdy z tego powodu nie og³oszano pandemii.No dlaczego ?
To dlaczego og³asza siê globalistyczn± pandemiê na H1N1, skoro jak podaje p. minister Ci wszyscy, którzy zachorowali odchorowali j± wdomu i nikt nie zszed³ z tego ¶wiata.

2. Dalej jak mówi minister, jak mo¿na rekomendowaæ spo³eczeñstwu szczepionkê w której :
 - nie ma wgl±du w badania
 - nie ma wgl±du w jej sk³ad ( czyli sk³ad szczepionki jest poprostu nieznany)
 - nie ma wgl±du jakich w³a¶ciwie mo¿emy spodziewaæ siê niepo¿±danych dzia³añ ubocznych.
 Czy wystarczy powiedzieæ - ludzie szczepcie siê ?...!

Wiêc kto chce i w jakim celu chce sprzedaæ szczepionki, gdzie jak podaje minister - departament prawny doszuka³ siê co najmniej 20 punktów sprzecznych.
Kto chce sprzedaæ szczepionki, gdzie jest spraw± wrêcz niepojêt±, gdzie producent zrzuca z siebie odpowiedzialno¶æ za to co wyprodukowa³ na kupuj±cego !

Krótko i na temat, reszta wszystko jasne...

janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #134 : Listopad 06, 2009, 13:54:17 »

Silver, a sk±d Ty masz informacjê, ¿e sk³ad szczepionki jest owiany tajemnic±? Pani minister tak powiedzia³a, a Ty uwierzy³e¶?
Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaæ z posady, skoro nie potrafi± znale¼æ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wej¶æ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeæ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s± one obarczone b±d¼ te¿ wszystkie niepo¿±dane skutki uboczne, jakie mog± wywo³aæ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaæ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyæ przed lud¼mi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymy¶laæ bajek na temat jej nieznanych sk³adników?

Ca³y ¶wiat ma wgl±d do tych danych, ca³y ¶wiat ¶mieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaæ paniki zwi±zanej z niedostêpno¶ci± u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki".
A nawet gdyby ministerstwo mia³o jeszcze w±tpliwo¶ci odno¶nie tego sk³adu, to ma³o mamy laboratoriów chemicznych, ¿eby samemu sprawdziæ? Fakt, ¿e maj± trochê pracy, bo dostali teraz kilka tysiêcy próbek z Ukrainy i pomagaj± zdiagnozowaæ, ile jest tam przypadków zachorowañ na ¶wiñsk± grypê, ale badanie tej szczepionki nie zajmie wiêcej ni¿ kilka godzin, a mo¿e zapobiegnie rozpowszechnieniu siê epidemii u nas.

I jeszcze jedno chcia³am przypomnieæ. Jak w 1918 roku ludzie zaczêli chorowaæ na grypê, to sprawê bagatelizowali, bo tak jak teraz przele¿eli w domu kilka dni i grypa ustêpowa³a. Pierwsza fala grypy hiszpañskiej przebiega³a bardzo ³agodnie, potem jednak przysz³a fala druga, która odznacza³a siê niezwykle wysok± ¶miertelno¶ci±, a fala trzecia grypy (w 1919r) po³o¿y³a kres z³udzeniom cz³owieka, ¿e jego organizm jest sobie w stanie sam z gryp± poradziæ. Wówczas na grypê zachorowa³a 1/3 populacji. Ludzie migrowali, bo by³y to lata pierwszej wojny ¶wiatowej, grypa dotar³a wszêdzie, w ka¿de miejsce na globie...
Jak siê okaza³o pó¼niej, ci którzy zachorowali na grypê w fali pierwszej, ³atwiej radzili sobie z gryp± w drugiej i trzeciej fali.
W fali pierwszej wirus nie by³ jeszcze taki silny, wiêc organizm nauczy³ siê go rozpoznawaæ i z nim walczyæ. Tak samo dzia³a szczepionka przeciw ¶wiñskiej grypie. Zaznajamia nasz organizm z wirusem, ³agodnym b±d¼ ca³kiem u¶pionym i uczy nas z nim walczyæ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:12:30 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Listopad 06, 2009, 14:14:01 »

Silver, a sk±d Ty masz informacjê, ¿e sk³ad szczepionki jest owiany tajemnic±? Pani minister tak powiedzia³a, a Ty uwierzy³e¶?
Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaæ z posady, skoro nie potrafi± znale¼æ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wej¶æ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeæ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s± one obarczone b±d¼ te¿ wszystkie niepo¿±dane skutki uboczne, jakie mog± wywo³aæ. Ja znam sk³ad szczepionki, czy to znaczy, ¿e jestem bardziej zorientowana od polskiego ministerstwa zdrowia? A mo¿e jestem mniej leniwa i zamiast pytaæ o drogê, wyjmujê mapê? A mo¿e zwyczajnie nie zale¿y mi by siê t³umaczyæ przed lud¼mi czemu nie sprowadzam dla nich szczepionki, wiêc nie muszê wymy¶laæ bajek na temat jej nieznanych sk³adników?

Ca³y ¶wiat ma wgl±d do tych danych, ca³y ¶wiat ¶mieje siê z naszego ministerstwa, ¿e aby nie siaæ paniki zwi±zanej z niedostêpno¶ci± u nas szczepionek zas³ania siê tak bzdurnymi argumentami, jak "nie znamy sk³adu szczepionki".

Janneth.
Nie chcê tutaj wiêcej widzieæ, ani czytaæ Twoich ja¶nieo¶wieconych postów.
 Niniejszym zg³aszam wniosek do admistracji, jak i do WSZYSTKICH forumowiczów o usuniêcie tego u¿ytkownika z tego forum.
Czekam do godz. 24-  tej na decyzjê.
Macie teraz okazjê wszyscy wykazaæ siê swoj± ¶wiadomo¶ci±.

« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:15:06 wys³ane przez Silver » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #136 : Listopad 06, 2009, 14:24:32 »

To siê teraz popisa³e¶ Silver... To ja Ci pomagam, podajê strony z odpowiedziami, jakich Ci nawet pani minister udzieliæ nie mo¿e, a Ty mi nó¿ w plecy wbijasz? I co? S±dzisz, ¿e mnie usun± z forum? Naprawdê tak dalece posuwasz siê w swojej naiwno¶ci? To, co robisz ma swoj± nazwê. To fanatyzm.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Listopad 06, 2009, 14:30:15 »

Janneth.
Nie chcê tutaj wiêcej widzieæ, ani czytaæ Twoich ja¶nieo¶wieconych postów.
 Niniejszym zg³aszam wniosek do admistracji, jak i do WSZYSTKICH forumowiczów o usuniêcie tego u¿ytkownika z tego forum.
Czekam do godz. 24-  tej na decyzjê.
Macie teraz okazjê wszyscy wykazaæ siê swoj± ¶wiadomo¶ci±.

Jestem za Silverem.
Zosta³a tu przekroczona "wolna wola". Narzucanie si³±.
Pozdrawiam.
Ps.
Janeth co do fanatyzmu- ilo¶ci ¶ladowe w szczepionce "rtêci" ju¿ nie s± fanatyzmem.
Je¶li jeste¶ za¶lepiona ich cudownymi szczepionkami, to siê szczep sama, ja nie skorzystam.
Bez urazy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 14:32:29 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #138 : Listopad 06, 2009, 14:44:08 »

A w którym miejscu cokolwiek narzucam?  Zacytujesz jakie¶ moje s³owa namawiaj±ce Ciê b±d¼ kogokolwiek innego do przyjêcia szczepionki? Ja napisa³am, ¿e sama siê nie bêdê waha³a, je¿eli epidemia stanie siê w Polsce realnym zagro¿eniem:

Ja ze swojej strony powiem tylko tyle, ¿e je¶li jednak uzbieraj± jakie¶ pieni±dze i postanowi± sprowadziæ szczepionki, a grypa bêdzie siê w Polsce rozprzestrzeniaæ, to z chêci± siê zaszczepiê! Nikogo do tego nie namawiam, w koñcu ka¿dy z nas jest kowalem w³asnego losu. Dlatego unika³am pisania tutaj, d³u¿ej jednak nie chcia³am siê wstrzymywaæ.

Czyli nie napisa³am nic, czego Wy by¶cie nie pisali. Wy piszecie, ¿e nie we¼miecie, ja piszê, ¿e wezmê.

A odno¶nie rtêci w szczepionkach, to zajrzyj na poprzedni± stronê tego tematu, wyra¼nie napisa³am, jakie sk³adniki wystêpuj± zarówno w szczepionce przeciw ¶wiñskiej grypie, jak i w innych szczepionkach.
Problem, jaki napotka³ Silver, to dane statystyczne, które w przeciwieñstwie do niego potrafiê wyszukaæ i potrafiê podeprzeæ siê wynikami chemicznymi badañ prowadzonych przez laboratoria na ca³ym ¶wiecie. Mo¿e moja przewaga nad nim jest jedynie w tym, ¿e znam angielski i co za tym idzie, potrafiê skorzystaæ z wiêkszej ilo¶ci informacji w sieci. Wiedzia³, ¿e rozmowa ze mn± na argumenty nie zda mu siê na wiele... Tak to jest kiedy naprzeciw fanatyka staje cz³owiek podpieraj±cy siê zdrowym rozs±dkiem i danymi naukowymi. Fanatyk ucieka gdzie pieprz ro¶nie... W tym wypadku fanatyk jest zbyt leniwy, wiêc uderzy³ w drug± stronê: rozstrzelaæ ja¶nieo¶wieconego! Na szczê¶cie nie z³ama³am ¿adnego punktu regulaminu, wiêc ¿adnych podstaw do tego nie ma, a nawet gdybym z³ama³a, to nale¿y siê za to ostrze¿enie...
No chyba, ¿e a¿ tak bardzo Wam zagra¿am... Administracja rozs±dzi, nie bój ¿aby Mrugniêcie
Ja ju¿ siê nie mogê doczekaæ, mam nadziejê ¿e Silver te¿ siê ju¿ niecierpliwi.... Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Listopad 06, 2009, 14:51:37 »

Pani minister (a jak nie ona, to chocia¿ jej doradcy) powinni chyba zrezygnowaæ z posady, skoro nie potrafi± znale¼æ sk³adów szczepionek dostêpnych na rynku. Wystarczy wej¶æ na stronê World Association of Vaccine Education (WAVE) www.novaccine.com, by przejrzeæ nie tylko sk³ady wszystkich szczepionek, ale tak¿e ryzyko, jakim s± one obarczone b±d¼ te¿ wszystkie niepo¿±dane skutki uboczne, jakie mog± wywo³aæ.

Nie jestem zwolennikiem obecnego rz±du,ale za tê decyzjê akurat maj± u mnie plusa.
Media nakrêcaj± spiralê strachu,jak pewnie zauwa¿y³a¶ jest to bardzo popularny temat we wszystkich serwisach informacyjnych.
Koncerny farmaceutyczne zarobi± krocie dziêki sztucznie wytworzonemu zagro¿eniu,a wy dajecie siê na to nabraæ....¿a³osne......

Ale po Ci ta szczepionka?
Zabezpiecz siê przed zwyk³±,sezonow± gryp± która jest o wiele bardziej gro¼niejsza i ma wy¿szy wska¼nik ¶miertelno¶ci....-wystarczy.
"¦wiñska grypa" w jaki¶ 90% przypadkach przebiega bardzo ³agodnie,nie ma siê czego baæ.
Ja nie pamiêtam kiedy ostatni raz by³em chory (nawet na g³upie przeziêbienie) i ¿adnej ptasiej,¶wiñskiej czy innej grypy siê nie bojê! Chichot

A my¶la³em,¿e czarna pantera jest odwa¿na.... Szok

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #140 : Listopad 06, 2009, 15:00:21 »

Media nakrêcaj± spiralê strachu,jak pewnie zauwa¿y³a¶ jest to bardzo popularny temat we wszystkich serwisach informacyjnych.
Koncerny farmaceutyczne zarobi± krocie dziêki sztucznie wytworzonemu zagro¿eniu,a wy dajecie siê na to nabraæ....¿a³osne......

Wystarczy siê zastanowiæ, kto faktycznie zarabia na nakrêcanej przez media spirali strachu, w moim mniemaniu koncerny na tym trac±... W Niemczech szczepionek by³o dla wszystkich przedstawicieli s³u¿b zdrowia, ale 50% z nich nie chcia³o przyj±æ szczepienia, czyli co? Koncerny zyskuj± czy trac±? Trac±... A my zaczêli¶my panikowaæ, jakby w ogóle by³ ku temu jakikolwiek powód.

Ale po Ci ta szczepionka?
Zabezpiecz siê przed zwyk³±,sezonow± gryp± która jest o wiele bardziej gro¼niejsza i ma wy¿szy wska¼nik ¶miertelno¶ci....-wystarczy.
"¦wiñska grypa" w jaki¶ 90% przypadkach przebiega bardzo ³agodnie,nie ma siê czego baæ.

Po co mi szczepionka? Nie lubiê traciæ swojego cennego czasu - to pierwszy mój argument. A ju¿ na pewno nie chcê go traciæ na choroby. Ja te¿ nie chorowa³am od bardzo dawna. Ostatnie choroby pamiêtam za czasów studiów, a od tego minê³o ju¿ kilka lat. I te¿ nie biorê szczepionek, ostatnie bra³am w liceum Chichot
Ale nie jestem panikar± ani te¿ osob± podatn± na manipulacje. Nie wezmê szczepionki, dopóki nie bêdzie realnego zagro¿enia epidemi± w Polsce. Pierwsza fala mo¿e przebiegaæ ³agodnie, napisa³am ju¿ ¿e tak samo by³o w przypadku hiszpanki, grypy która zdziesi±tkowa³a ludno¶æ ca³ej planety.
Czarna Pantera te¿ siê boi... Ale nie ogl±da wiadomo¶ci ani stron z teoriami spiskowymi... Dziêki temu ma czystszy umys³ i lepsz± mo¿liwo¶æ diagnozowania sytuacji. Wolê informacji i faktów szukaæ na w³asn± rêkê ni¿ podpieraæ siê tymi, którymi jestem na si³ê wrêcz bombardowana... A chyba przyznasz, ¿e szum jest niez³y...
A ludzie jak to ludzie... W sytuacji paniki trac± zdolno¶æ logicznego my¶lenia.

EDIT:
Thimerosal i inne niebezpieczne substancje zawarte we WSZYSTKICH szczepionkach maj± zadanie konserwuj±ce (m.in. wirusy w nich podawane). Jak kupujesz ¿ywno¶æ, to te¿ wybierasz zawsze tylko t± bez konserwantów? A wiesz, jakie normy i czego dopuszczaj± rygory spo¿ywcze? Wiesz, ¿e w konserwach s± szczury, robale i trochê miêsa zakonserwowane substancjami wywo³uj±cymi te same schorzenia co te zawarte w szczepionkach? A jak bierzesz leki, to czytasz ich sk³ad? Zdajesz sobie sprawê z tego, ¿e te¿ maj± te same sk³adniki? Nie! Nagle ludzie potracili rozum... Kto¶ im da³ namiastkê informacji, ¿e gdzie¶ w czym¶ jest rtêæ i jest wielkie halo! Pospolite ruszenie! Najlepiej nic nie je¶æ ani nie braæ leków, bo zawieraj± to samo, tyle ¿e dopóki kto¶ Wam tego nie powie, to jeste¶cie na to ¶lepi.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 15:06:13 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Listopad 06, 2009, 15:07:12 »

ja jestem za usuniêciem janneth z forum! a przynajmniej jako moda! jest ograniczona widaæ i to mocno, przyk³ady powy¿ej nie mówi±c o idiotycznym wrêcz pojechaniu mnie gdy stara³em siê co¶ CIEKAWEGO wyja¶niæ (serpent grail)

ogólnie mod z takim nastawieniem to Z£Y MOD...

janneth MÓWIMY NIE!

A PANI¡ MINISTER ZDROWIA EWÊ KOPACZ POPIERAM CA£KOWICIE!

a ty janneth, mo¿e swój "cenny" g³os oddasz na "PISS" ?!

na tym forum nie ma miejsca dla tak zamkniêtych ludzi, to forum ma otwieraæ oczy a nie zamykaæ...

718'
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #142 : Listopad 06, 2009, 15:15:41 »

ja jestem za usuniêciem janneth z forum! a przynajmniej jako moda! jest ograniczona widaæ i to mocno, przyk³ady powy¿ej nie mówi±c o idiotycznym wrêcz pojechaniu mnie gdy stara³em siê co¶ CIEKAWEGO wyja¶niæ (serpent grail)

To "co¶ ciekawego" to symbol od lat obecny w aptekach bêd±cy ich logo, który Ty przyrówna³e¶ do serpent grail!
Jedyne, co ma z nim wspólnego to pochodzenie mitologiczne... A takich symboli jest pe³no. We¼my na przyk³ad krzy¿.
Jest symbolem ko¶cio³a, pogotowia i milionów innych firm b±d¼ organizacji! Czy to oznacza, ¿e one wszystkie s± ze sob± po³±czone? Czy ko¶ció³ po³±czony jest ze s³u¿b± zdrowia? Chichot
Proszê Ciê... Nie o¶mieszaj siê ju¿ do reszty.

a ty janneth, mo¿e swój "cenny" g³os oddasz na "PISS" ?!

Nie Twój interes, na co oddam swój cenny g³os. To jest sprawa miêdzy mn± a kart± do g³osowania. W Polsce wybory s± tajne! A jak ju¿ mam Ci co¶ interesuj±cego powiedzieæ, to dodam, ¿e je¿eli nie masz kandydata, którego naprawdê popierasz, to nie ma sensu, ¿eby¶ szed³ na wybory. Ka¿dy wyborca daje dodatkowe pieni±dze, im wiêksza jest frekwencja tym wiêcej pieniêdzy pójdzie do bud¿etu wygranej strony (czyli niekoniecznie tej, któr± wybierasz).

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Listopad 06, 2009, 15:26:36 »

ty SIÊ NIE O¦MIESZAJ! ju¿ NIC wiêcej o tym nie napiszê na tym forum...

niech ci inni "podziêkuj±" wiêc

i to chyba na tyle...

NA POHYBEL GRYPIE I KONCERNOM "Farmaceutycznym"!!!

718'
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #144 : Listopad 06, 2009, 15:30:16 »

Jak chcesz, ja Ci pisaæ nie zabraniam. Wczoraj Twój post wyj±tkowo poprawi³ mi nastrój i jak siê okaza³o, nie ja jedyna z u¶miechem czyta³am Twój komentarz w sprawie pucharu Hygiei Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Listopad 06, 2009, 15:32:59 »

Wystarczy siê zastanowiæ, kto faktycznie zarabia na nakrêcanej przez media spirali strachu, w moim mniemaniu koncerny na tym trac±... W Niemczech szczepionek by³o dla wszystkich przedstawicieli s³u¿b zdrowia, ale 50% z nich nie chcia³o przyj±æ szczepienia, czyli co? Koncerny zyskuj± czy trac±? Trac±... A my zaczêli¶my panikowaæ, jakby w ogóle by³ ku temu jakikolwiek powód.

Je¿eli 50% osób które mia³y mo¿liwo¶æ zaszczepiæ siê na now± grypê a zrezygnowa³y z przyjêcia szczepionki doskonale ¶wiadczy o tym,¿e ludzie s± rozs±dni i nie maj± zamiaru ryzykowaæ zdrowia i przyjmowaæ szczepionkê które nie jest po wszystkich testach,i nie wiadomo jakie ma skutki uboczne.
Po drugie ryzyko zachorowania jest nie wielkie a choroba w zdecydowanej wiêkszo¶ci przypadków przebiega bardzo ³agodnie.
Dziwiê,siê tym którzy siê zaszczepili-ich zdrowie,i ich ¿ycie.

Druga rzecz.
Piszesz,¿e koncerny farmaceutyczne trac±-nie wiem jak to rozumujesz ale jeste¶ w du¿ym b³êdzie...
RZ¡D sk³ada zamówienie na szczepionkê, P£ACI za ni±,a czy wszystkie szczepionki wykorzysta to jest ju¿ ich wewnêtrzna sprawa.
Koncern dosta³ kasê za sprzeda¿ 100% szczepionek,

Na Ukrainie mo¿e i jest panika ale tylko w niektórych obwodach.
W ¶rodê ogl±da³em mecz w ramach ligi mistrzów0
Dynamo KIJÓW-Inter MEDIOLAN,
na mecz który odby³ siê w Kijowie przyszed³ komplet 20 tysiêcy widzów,( w tym kilkadziesi±t przyjezdnych z W³och-kibiców Interu)
I jako¶ ludzie nie bali siê przyj¶æ na stadion,ma³o tego,Niewiele osób by³o w maskach (nawet w³ochów),mo¿e jakie¶ 20% wszystkich osób mia³o te maski,
A to mówi du¿o o ca³ym  "zagro¿eniu"
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 15:35:34 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Listopad 06, 2009, 15:35:38 »

chodzi mi o TWOJE podej¶cie, nie tylko do mnie ale ogólnie - zobacz co pisz± ludzie w tym w±tku powy¿ej - jeste¶ MODERATOREM! a to zobowi±zuje do bycia PONAD zaczepkami itp...

dlatego modem nie mogê byæ, jak ju¿ to jestem adminem - aktualnie pracujê nad www.swietygraal.pl - wykupi³em witrynê, zacz±³em bloga ale to nie to, powstanie za pewne DU¯Y SERWIS (Darku mam nadziejê, ¿e nie dasz mi bana jako tomek za podanie adresu swojej stronki...)

718'

===========================================

Jak chcesz, ja Ci pisaæ nie zabraniam. Wczoraj Twój post wyj±tkowo poprawi³ mi nastrój i jak siê okaza³o, nie ja jedyna z u¶miechem czyta³am Twój komentarz w sprawie pucharu Hygiei Chichot

co autorka mia³a na my¶li Co¶

718'

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2009, 20:29:20 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Listopad 06, 2009, 15:39:46 »

Z ostatniej chwili

Je¶li na ca³ym ¶wiecie ponad miliard ludzi choruje na grypê sezonow±, a oko³o milion umiera, to czy kto¶ z tego powodu og³asza³ pandemiê?  Choæ te wirusy s± bardziej zjadliwie, powoduj± ciê¿kie powik³ania. Dlaczego akurat przy tym wirusie jest taka histeria? Dlaczego ci, którzy dzi¶ mnie namawiaj± do zakupu tej szczepionki, zlekcewa¿yli wirusa grypy w latach ubieg³ych? - pyta³a minister zdrowia.
Teresa Piotrowska z PO mówi³a, ¿e statystyki wskazuj±, ¿e sezonowa grypa jest bardziej powszechna ni¿ ¶wiñska. - Sk±d wiêc decyzja o pandemii? - pyta³a Piotrowska. - Francuscy epidemiolodzy apeluj±, ze szczepionki mog± zabiæ nawet 60 tys. Francuzów, bo zawieraj± rtêæ. Równie¿ polscy naukowcy stwierdzaj±, ¿e szczepionka ma niebezpieczne substancje - t³umaczy³a pos³anka.

Ca³o¶æ:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,5-osob-zmarlo-po-podaniu-szczepionki-na-nowa-grype-w-UE,wid,11661855,wiadomosc.html?ticaid=190d1&_ticrsn=3

No i co siê okaza³o?
Proszê:

Sk±d te informacje?

Jak dowiedzieli¶my siê w ministerstwie zdrowia, nie ma ¿adnego oficjalnego raportu w sprawie ¶mierci na skutek szczepionki. Rzecznik ministerstwa przyzna³, ¿e informacje resort czerpa³ z doniesieñ prasowych. Z jakich - nie sprecyzowa³. Poszukali¶my. O przypadkach zgonów po szczepionce pisa³y szwedzkie oraz wêgierskie portale i blogi.

Szwedzki tabloid "Aftonbladet" informuje nie o czterech, lecz o piêciu zgonach. Teksty na ten temat ukaza³y siê na stronie internetowej gazety 23 i 27 pa¼dziernika. "Aftonbladet" podkre¶la jednak wyra¼nie: zwi±zek miêdzy ¶mierci± piêciu pacjentów, a podaniem szczepionki nie jest wyja¶niony.

W tek¶cie gazeta cytuje Jana Liliemarka z Läkemedelsverket, szwedzkiego Instytutu Leków. Jak zapewni³, zwi±zek miêdzy zgonami a szczepionkami jest badany. Wyników badañ dot±d nie opublikowano.

Wszyscy byli bardzo chorzy

"Aftonbladet" opisuje wiek i stan zdrowia piêciu pacjentów, którzy zmarli po szczepionce. By³y to osoby w wieku: 54, 65, 74, 80, 89 lat. Wszyscy cierpieli dodatkowo na powa¿ne schorzenia: choroba serca, choroba naczyniowa, cukrzyca, ciê¿ka choroba miê¶ni. U jednej osoby stwierdzono ciê¿k± reakcjê alergiczn±. Czy by³a ona wywo³ana podan± szczepionk±? Tego nie wiadomo. Jak podaje gazeta, zgony nie nast±pi³y tu¿ po podaniu szczepionki. By³o to od 12 godzin do 4 dób po zaszczepieniu.

Po co by³o siaæ panikê?

I druga kwestia - ta pani Kopacz, która Waszym zdaniem tak walczy o dobro pacjenta ma zamiar znie¶æ ograniczenie do 5 ³ó¿ek w jedenj sali szpitalnej... ciekawe prawda?
Przecie¿ to pozwoli na przepe³nienie szpitali a co za tym idzie obni¿enie standardów zdrowotnych i higienicznych.

A dla wielbicieli teorii spiskowych ciekawostka-zagadka:
Je¶li pani Kopacz jest przeciwko szczepionkom a jednocze¶nie przygotowuje szpitale do przetrzymania (bo o wyleczeniu w przepe³nionych szpitalach mowy byæ nie mo¿e) wiêkszej ilo¶ci osób to co to oznacza? ;P

Kap³an - nie kompromituj siê wiêcej, nie wiem czy masz jakiekolwiek wykszta³cenie ale je¶li w tvn próbujesz sobie wyszukaæ poszukiwaczy Graala to proponujê odwiedziæ najbli¿szego psychiatrê...
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Listopad 06, 2009, 15:42:35 »

kolejny siê uczepi³, ah tak pamiêtam, my siê nie lubimy  Z politowaniem

nie poszukiwaczy GRAALA, TYLKO SYMBOLIKA kielich + w±¿ jest bardzo ciekawa - ale... mniejsza z tym  Du¿y u¶miech

janneth, przepraszam Ciê, ¿e siê unios³em, jeste¶ kobiet± i nie powinienem...

718'
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Listopad 06, 2009, 15:43:54 »

Druga rzecz.
Piszesz,¿e koncerny farmaceutyczne trac±-nie wiem jak to rozumujesz ale jeste¶ w du¿ym b³êdzie...
RZ¡D sk³ada zamówienie na szczepionkê, P£ACI za ni±,a czy wszystkie szczepionki wykorzysta to jest ju¿ ich wewnêtrzna sprawa.
Koncern dosta³ kasê za sprzeda¿ 100% szczepionek,

Tylko widzisz - z jednej strony Polska nie chce sama wykupowaæ szczepionek ale z drugiej strony chce aby trafi³ do aptek...
Jak Ty to rozumiesz?
Bo ja nastêpuj±co: my (jako pañstwo) nie mamy pieniêdzy na wykupienie szczepionek wiêc niech ludzie sami sobie kupi±...
Z drugiej strony - jakby szczepionka trafi³a do aptek to farmaceuci mieliby zyski wielokrotnie wiêksze. Wiêc mo¿e pani Kopacz chodzi o to, aby zwiêkszyæ im te zyski? W koñcu jej zastêpca sam organizuje konferencje dla firm farmaceutycznych...

Wnioski pozostawiam Wam ;P
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: