Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:55:44

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dziennikarka pozywa ONZ i WHO o bioterroryzm i zamiar ludobójstwa - A/H1N1  (Przeczytany 240837 razy)
0 u¿ytkowników i 13 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Listopad 10, 2009, 11:58:30 »

http://www.tvn24.pl/-1,1628017,0,1,siedem-kolejnych-przypadkow-ah1n1,wiadomosc.html
east
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Listopad 10, 2009, 12:52:21 »

Ogl±dam w³a¶nie materia³ podany na forum Leszka. W pierwszej czê¶ci Marek Balicki trzyma siê mocno przepisów i autorytetu UE  zas³aniaj±c siê zapisami i nie wychodz±c z niczym poza nie. On sam nie ma sobie niczego do zarzucenia. Efekt :  1 200 000 zachorowañ -chorych osób -na grypê sezonow± za czasów ministrowania Balickiego i nikt nie og³osi³ nawet epidemii, a powik³ania i swoje ¿niwo ¶mieræ te¿ zebra³a.
Postawa Ewy Kopacz to troska o to, czego litera prawa jeszcze (na szczê¶cie) nie reguluje, czyli ZDROWY ROZS¡DEK.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #227 : Listopad 10, 2009, 13:53:54 »

Akcja siê rozwija. Mamy Majewsk± w wp.pl.

"Szczepionki przeciw grypie A/H1N1 mog± byæ niebezpieczne"    
2009-11-10 (11:50)

Brakuje kompletnych badañ w¶ród dzieci, kobiet w ci±¿y i ludzi starszych dotycz±cych skutków ubocznych szczepionek przeciw wirusowi grypy A/H1N1, a firmy farmaceutyczne wywieraj± du¿± presjê na polski rz±d, który decyduj±c siê na kupno szczepionek musia³by wzi±æ za nie odpowiedzialno¶æ - to nie teoria spiskowa, ale oficjalne stanowisko premiera Donalda Tuska i minister zdrowia.
– Minister Kopacz zachowuje siê jak odpowiedzialny lekarz – mówi Wirtualnej Polsce prof. Maria Dorota Majewska, ekspert ds. szczepieñ z Uniwersytetu Kardyna³a Stefana Wyszyñskiego. – Co najmniej dwie z tych szczepionek zawieraj± sk³adniki niebezpieczne dla zdrowia – podkre¶la.

UE wycofa³a termometry bo rtêæ szkodliwa, a teraz aprobuje pakowanie nam rtêci prosto w cia³o? To jest chore. Chyba Polska musi zacz±æ leczyæ UE...

"Rtêæ i skwalen w szczepionkach - niebezpieczne"

Czy szczepionki przeciw A/H1N1 mog± byæ niebezpieczne? Pani dawno zwraca³a uwagê polskim w³adzom, ¿e szczepionki u nas dostêpne zawieraj± m.in. toksyczn±, niebezpieczn± dla zdrowia rtêæ. Z tego powodu wycofano wiele szczepionek w USA.

- Pochwalam wstrzemiê¼liwo¶æ minister Kopacz, która domaga siê dodatkowych badañ szczepionek przeciw grypie A/H1N1, poniewa¿ dotychczasowe testy przeprowadzono tylko na zdrowej populacji m³odych ludzi. Nie wiemy, jak zareaguj± na te szczepionki ludzie starsi, dzieci i kobiety w ci±¿y, ani jakie bêd± odleg³e ich skutki. A efekty uboczne w d³u¿szym terminie mog± byæ tragiczne. Dwie ze szczepionek przeciw grypie A/H1N1 zawieraj± dwa sk³adniki potencjalnie gro¼ne dla ludzkiego zdrowia. Jeden to rtêæ, któr± zawiera thimerosal, zwi±zek neurotoksyczny, powoduj±cy powa¿ne zaburzenia w rozwoju, wci±¿ dodawany do szczepionek niemowlêcych dostêpnych w Polsce. Z naszych badañ, przeprowadzonych z unijnych funduszy w Zak³adzie Farmakologii Instytutu Psychiatrii i Neurologii wynika, ¿e rtêæ szkodzi rozwijaj±cym siê organizmom ssaków i mo¿e mieæ zwi±zek z rozwojem autyzmu u dzieci (w ci±gu ostatnich 30 lat autyzm sta³ siê epidemi±, liczba chorych wzros³a 13-krotnie). Zaobserwowali¶my, ¿e dzieci autystyczne maj± m.in. problemy z wydalaniem rtêci. Rtêæ szkodzi te¿ doros³ym – mo¿e powodowaæ schorzenia neurodegeneracyjne m.in. choroby Parkinsona i Alzheimera. Dlatego kraje skandynawskie oraz zachodnioeuropejskie ju¿ wiele lat temu zakaza³y stosowania szczepionek zawieraj±cych rtêæ u niemowl±t i starszych dzieci. Amerykañski badacz dr Thomas Verstraeten, który przebada³ ok. 100 tys. dzieci, by³ pierwszym, który udowodni³ silny zwi±zek thimerosalu z autyzmem i chorobami neurologicznymi dzieci. Zwi±zek ten potwierdzi³y badania innych niezale¿nych naukowców. Amerykañska instytucja Food And Drug Administration pod koniec lat 90. zaleca³a producentom szczepionek, by usuwali rtêæ ze szczepionek dzieciêcych, ale - co ciekawe i zastanawiaj±ce - bez nakazu i sankcji prawnych. Dr. Verstraeten nie móg³ opublikowaæ oficjalnego raportu ze swych badañ, ostatecznie zwi±za³ siê z koncernem farmaceutycznym, a pierwotne, „przera¿aj±ce” - jego zdaniem - dane raportu, który stworzy³ „wyparowa³y”. Gdy raport siê w koñcu ukaza³, by³ drastycznie ocenzurowany.

Drugi sk³adnik gro¼ny dla ludzkiego zdrowia, obecny w szczepionce przeciw wirusowi grypy A/H1N1 to skwalen. Jest to naturalny zwi±zek t³uszczowy wystêpuj±cy we wszystkich komórkach krêgowców, ale dodanie go do szczepionek powoduje wytworzenie siê przeciwcia³ antyskwalenowych, w rezultacie czego organizm zaczyna atakowaæ w³asne komórki. Powoduje to szereg chorób autoimmunologicznych takich jak schorzenia reumatyczne, endokrynologiczne, neurologiczne. S± na to dowody wynikaj±ce zarówno z do¶wiadczeñ na zwierzêtach, jak i kliniczne. W 1991 r. setkom tysiêcy amerykañskich ¿o³nierzy podawano szczepionki ze skwalenem, który wywo³a³ chorobê autoimmunologiczn±, tzw. syndrom choroby Zatoki Perskiej. Przeciwcia³a przeciw skwalenowi znaleziono u wszystkich ¿o³nierzy, cierpi±cych na tê okaleczaj±c±, degeneracyjn± i nieodwracaln± chorobê. Co wiêcej, nawet dzieci tych ¿o³nierzy rodzi³y siê z ciê¿kimi wadami. W 1976 r. szczepionkê przeciw „¶wiñskiej” grypie podano ponad 40 mln Amerykanów. Akcjê szybko przerwano, poniewa¿ potwierdzono 500 wypadków syndromu Guilliana-Barre'a, neurologicznej choroby prowadz±cej do parali¿u. Po szczepieniach zmar³o co najmniej kilkadziesi±t osób, a do pandemii nigdy nie dosz³o.

W wywiadzie dla „Angory” powiedzia³a pani: „W Polsce przymusowo szczepi siê noworodki w pierwszych godzinach ¿ycia przeciwko ¿ó³taczce typu B. Tymczasem ostatnie badania amerykañskie wykaza³y, ¿e dzieci szczepione szczepionkami ze zwi±zkiem rtêci dziewiêæ razy czê¶ciej s± upo¶ledzone umys³owo ni¿ te, które nie otrzyma³y tej szczepionki. W wielu cywilizowanych krajach ¶wiata na ¿ó³taczkê typu B szczepi siê dopiero nastolatków, przed rozpoczêciem ¿ycia p³ciowego. A je¶li chodzi o gru¼licê, badania zlecone przez WHO w Indiach dowiod³y, ¿e szczepieni chorowali czê¶ciej”. Te wyniki s± bardzo niepokoj±ce.

- Rzeczywi¶cie ilo¶æ i jako¶æ szczepionek podawanych niemowlêtom jest dyskusyjna. W wielu krajach zachodnich szczepi siê niemowlêta po raz pierwszy po ukoñczeniu 2. lub 3. miesi±ca ¿ycia i na ogó³ nie szczepi siê noworodków. Problemem, który wzbudza najwiêcej emocji w¶ród rodziców, lekarzy i naukowców jest wspomniane przeze mnie u¿ywanie rtêci w szczepionkach. Wydaje siê jednak, ¿e tak¿e w Polsce coraz powszechniejsza staje siê ¶wiadomo¶æ spo³eczna oraz lekarska odno¶nie neurotoksyczno¶ci thimerosalu. – Po dwóch konferencjach (jednej zorganizowanej przez nas, drugiej przez DAN) po¶wiêconych autyzmowi - tematem tym zainteresowa³y siê polskie Ministerstwo Zdrowia oraz Pañstwowy Instytut Higieny. Jak wyczyta³am na stronie G³ównego Inspektoratu Sanitarnego, wygl±da na to, ¿e w ci±gu dwóch lat rtêæ ma zostaæ wycofana ze szczepionek stosowanych w Polsce. By³by to sukces. Mam nadziejê, ¿e tak siê stanie. Nierzadko prawda o szkodliwo¶ci pewnych leków czy szczepionek wychodzi na jaw po latach, kiedy jest ju¿ za pó¼no na ratunek dla osób trwale okaleczonych tymi preparatami. A przecie¿ liczy siê ka¿de ludzkie ¿ycie.

Ca³y tekst:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Szczepionki-przeciw-grypie-AH1N1-moga-byc-niebezpieczne,wid,11674081,wiadomosc.html

Rozmawia³ Adam Przegaliñski, Wirtualna Polska
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 13:54:13 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Listopad 10, 2009, 15:36:27 »

Ogl±dam w³a¶nie materia³ podany na forum Leszka. W pierwszej czê¶ci Marek Balicki trzyma siê mocno przepisów i autorytetu UE  zas³aniaj±c siê zapisami i nie wychodz±c z niczym poza nie. On sam nie ma sobie niczego do zarzucenia..

Ale gdzie¿ by on mia³ sobie co¶ do zarzucenia.To przecie Anio³.
 East, widzia³e¶ kiedykolwiek i jakiegokolwiek polityka, który otwarcie powiedzia³ ca³emu ¶wiatu -  pope³ni³em b³±d ?
Niestety nie ogl±dn±³em jeszcze ca³o¶ci, bo bez przerwy mi siê obraz zacina, chyba z tej racji, ¿e mam kiepski internet.
Ale zauwa¿y³em jedn± rzecz, w jaki bezczelny sposób ten niejaki Balicki rozmawia z innymi lud¼mi, rozmawia z kobiet±.
W³a¶ciwie to wszystko robi³, aby Ewê Kopacz zag³uszyæ i zakrzyczeæ.
Ale to tylko totalny brak kultury dyskusji jakim mo¿e publicznie i na oczach ca³ego ¶wiata pochawliæ siê prostak.
Chcia³o mi siê w pewnym momencie powiedzieæ, ale bezczelny facet.
Ale czegó¿ mo¿na siê spodziewaæ po u¶pionym cz³owieku.

« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 15:38:39 wys³ane przez Silver » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #229 : Listopad 10, 2009, 15:45:20 »

I co ? ta organizacja sprawdza skrupulatnie sk³ad ka¿dej szczepionki ?
Czy ta organizacja poprostu podaje taki sk³ad jaki podaje producent ?
Pozatem laboratoryjnie sprawdzaj±c nie szuka siê w szczepionkach tego co potencjalnie istnieæ nie mo¿e.Wiêc mo¿e w szczepionce byæ np. nawet kwas siarkowy lub dowolny inny syf i nikt tego nie znajdzie poniewa¿ kto bêdzie szuka³ w szczepionce H2SO4.
Przyk³ad z Rzeszowskiej Polfy, gdzie do syropu dla dzieci , przez przypadek wlano 3 beczki kwasu solnego i posz³o w Polskê i dzieci wypi³y.
Ale po kilku miesi±cach pracownik, który niechc±co to zrobi³ siê wygada³.

Producentów szczepionki na A/H1N1v jest o wiele wiêcej ni¿ Baxter i Novartis.
A w ka¿dej szczepionce w zalezno¶ci od producenta jest inny syf.
Novartis sam wcze¶niej podawa³, ¿e jego rewelacyjna nowa szczepionka z dn. 12 czerwca 2009 bêdzie wykonana w komórkach PER.C6 i bêdzie zawieraæ MF-59 w którego sk³ad wchodzi skwalen, Tween 80 i Span 85.
Nie bêdê opisywa³ do jakich rekacji immunologicznych prowadzi skwalen.
Nie wspomnê o innym syfie typu :
¯elatyna -  reakcje alergicznych.
Polysorbate 80 - mo¿e spowodowaæ ciê¿kie reakcje alergiczne, w³±czaj±c anafilaksjê.
Aldehyd mrówkowy (Formaldehyd) - znany karcynogen (substancja rakotwórcza)
Triton X100 - silny detergent

Ludzie poprostu zaszczepcie siê tak± lub inn± cholern± szczepionk± jak komu¶ to pasuje.Ja odpowiadam za swoje ¿ycie, a nie czyje¶ ?
Moge tylko przypomnieæ o zakupie koloidu srebra, bo za chwilê mo¿e byæ niedostêpny.
Pozatem Janneth. ''Ja''  bogiem na tym forum nie jestem, tylko takim samym u¿ytkownikiem jak ka¿dy inny.
Ja masz jakie¶ wa¿ne wie¶ci do przekazania, które to mnie przyprawi³y by o zawa³ serca to porostu przeka¿ je wszystkim u¿ytkownikom tego forum.

Silver, w³a¶nie udowodni³e¶, ¿e nawet nie wszed³e¶ na stronê, jak± poda³am zanim postanowi³e¶ wnioskowaæ o usuniêcie mnie z forum. Gdyby¶ to zrobi³, nie napisa³by¶ tego powy¿ej. Z prostych przyczyn. Substancje, o jakich mówisz, s± zawarte w szczepionkach przeciwko ¶wiñskiej grypie i nie ulega to ¿adnym w±tpliwo¶ciom, nikt tego nie zataja, a ju¿ na pewno nie zataja tego strona, jak± Ci wys³a³am. Mam wra¿enie, ¿e gdy wys³a³am Ci do niej link, kierowa³e¶ siê uprzedzeniami do mnie, pomy¶la³e¶, ¿e pode¶lê jakie¶ skorumpowane ¼ród³o, w którym z³ego s³owa o szczepieniu nie bêdzie. Tymczasem mnie tak samo jak i nam wszystkim nie zale¿y na zatajaniu informacji, ale jej ujawnieniu, a skoro ju¿ ujawniamy sk³ady tej jednej szczepionki, to pokusi³am siê te¿ o znalezienie sk³adów tych szczepionek, które ka¿dy z Was wzi±³ b±d¼ zezwoli³ na ich podanie swoim dzieciom bez mrugniêcia okiem. Stronê wys³a³am Ci nie po to, ¿eby mówiæ - ta szczepionka jest cacy, a po to, ¿eby Ci udowodniæ, ¿e pani minister Kopacz doskonale wie, co jest w jej sk³adzie, a maj±c wykszta³cenie medyczne powinna wiedzieæ, ¿e te same substancje s± te¿ we wszystkich innych szczepieniach. Z tego wynika, ¿e powód (nie wiemy, co jest w szczepionkach), dla jakiego "boi siê" sprowadziæ szczepionki jest z palca wyssany na potrzeby szarego ludu.

Pomogê Ci z nawigacj± na tej stronie. W tym linku http://www.novaccine.com/specific-vaccines/vaccine.asp?v_id=16 znajdziesz sk³ady i opisy wszystkich szczepionek przeciwko grypie (tak, masz racjê, ¿e jest wiêcej firm ni¿ Baxter i Novartis).
Jak ju¿ tam jeste¶, to otwórz okienko szukania (wci¶nij ctrl + F) i wpisz "swine flu" (¶wiñska grypa). To Ci pomo¿e wyszukaæ te, które s± przeciwko A/H1N1. W ich sk³adzie znajdziesz wymienione przez siebie i przeze mnie substancje, które stanowi± potencjalne zagro¿enie dla naszego zdrowia (i tak, jest ich o wiele wiêcej ni¿ nieszczêsny Thimerosal).
Ogrom firm i ogrom niebezpiecznych sk³adników (niektóre z nich opisywa³am tutaj po polsku, wiêc nie bêdê ju¿ siê powtarzaæ).

Jak widzisz Silver, ja nie zatajam tego, co w szczepionkach jest. Mam otwarty umys³ i jestem tego w pe³ni ¶wiadoma. Jednak¿e przy tej ¶wiadomo¶ci wiem tak¿e, ¿e pani minister "protestuje" przeciwko jednej z tysi±ca niebezpiecznych szczepionek (i to nie obowi±zkowej). Po co jej to? Dla PR'u! Tylko dlatego, bo wie, ¿e nasze spo³eczeñstwo pad³o ofiar± paniki nie w stosunku do grypy, a do szczepionki. I tylko dlatego postêpuje teraz "heroicznie", bo gdyby naprawdê zale¿a³o jej na zdrowiu naszym i naszych dzieci, to by tupnê³a nog± na wszystkie szczepionki, które podajemy maleñkim dzieciom bez pytania matek o zgodê.

I jeszcze jedno Silver - nawet gdyby ta organizacja nie bada³a sk³adu, a wklepywa³a ten podany przez producentów, to czego to dowodzi? ¯e oni siê otwarcie przyznaj± do tego, co jest w szczepionkach, informacje s± wiêc na wyci±gniêcie rêki, a pani minister jak zwykle nie poinformowana.

W pierwszej czê¶ci Marek Balicki trzyma siê mocno przepisów i autorytetu UE  zas³aniaj±c siê zapisami i nie wychodz±c z niczym poza nie. On sam nie ma sobie niczego do zarzucenia. Efekt :  1 200 000 zachorowañ -chorych osób -na grypê sezonow± za czasów ministrowania Balickiego i nikt nie og³osi³ nawet epidemii, a powik³ania i swoje ¿niwo ¶mieræ te¿ zebra³a.

East, a nie s±dzisz, ¿e gdyby pan Balicki wówczas te¿ nie chcia³ sprowadziæ szczepionki przeciwko grypie sezonowej, to zachorowañ by³oby jeszcze wiêcej? A czy kto¶ z Was w ogóle zdaje sobie sprawê, ¿e w szczepionce przeciwko grypie sezonowej i grypie ¶wiñskiej s± dok³adnie te same sk³adniki z wyj±tkiem samego wirusa? ¯e w obu s± te same konserwanty, ¿e w obu jest Thimerosal, ¿elatyna, formaldehyd i inne? I jak ja mam teraz uwierzyæ, ¿e pani minister chodzi o moje zdrowie, skoro mówi nie dla szczepionki przeciw ¶wiñskiej grypie a tak dla tej przeciwko grypie sezonowej? Jak kto¶ nie wierzy, niech zajrzy na stronê, jak± poda³am Silverowi i sprawdzi te szczepionki na grypê sezonow± i porówna z A/H1N1.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
asia
Go¶æ
« Odpowiedz #230 : Listopad 10, 2009, 16:31:02 »

nie pisze czesto,ale tu musze wcisnac swoje trzy grosze,otoz moj maz raz w tygodniu jedzie na ukraine a konkretnie do Lwowa,lub Kijowa i wiezie im tam gaz a konkretnie dwutlenek wegla,kiedy do nas zaczely docierac wiadomosci o zachorowaniach w obwodzie lwowskim on akurat dojezdzal do tego miasta,wpadlam w panike,rodzina zaczela do mnie wydzwaniac itp.,pisalismy do siebie sms-y,tamtego tygodnia nie widzial ani jednej osoby w maseczce,ludzie normalnie zyja,na granicach nie ma lekarzy,celnicy nie nosza masek,zycie toczy sie normalnie i spokojnie,okres grzewczy na ukrainie zaczyna sie w listopadzie i dlatego co roku o tej porze ludzie duzo choruje tam jest to rok w rok,nikt nie robi z tego sensacji,przypomina mi sie to samo z ptasia grypa,silnie zmrozony dwutlenek,tzw.suchy lod wykorzystuje sie do zaduszania ptactwa,kiedy maz miak kurs na kurnik zarazonych ptaszkow,prosilam,zeby na siebie uwazal,kiedy wrocil-opowiadal,ze to wszystko pic,kiedy pracownicy zbierali martwe kury nikt nie mial rekawiczek,kombinezonow,malo tego przyjechala pani doktor tak samo golymi rekami brala kurke,a wlasciciel fermy konsumowal kanapki,jestesmy zdrowi,maz akurat jutro wraca z kijowa,czuje sie dobrze-to wszystko to jakies napedzanie spirali strach
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Listopad 10, 2009, 16:49:56 »

Jak to na wojnie.. kluczowe sprawy rozstrzgaj± siê na poziomie informacyjnym.
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Listopad 10, 2009, 17:20:15 »

I jak ja mam teraz uwierzyæ, ¿e pani minister chodzi o moje zdrowie, skoro mówi nie dla szczepionki przeciw ¶wiñskiej grypie a tak dla tej przeciwko grypie sezonowej? Jak kto¶ nie wierzy, niech zajrzy na stronê, jak± poda³am Silverowi i sprawdzi te szczepionki na grypê sezonow± i porówna z A/H1N1.

Po pierwsze to : sk³ad szczepionek zna ca³y naukowy ¶wiat i to nie od dzi¶.
I nie rozumiem dlaczego mia³bym zrzucaæ odpowiedzialno¶æ i wy¶miewaæ publicznie  p.Ewe Kopacz, ¿e nie mówi ona o tym co jest w szczepionkach na grypê sezonow± i nie chce kupiæ od farmaceutycznych karteli szczepionki na H1N1. O tym to powinni dyskutowaæ ju¿ poprzedni ministrowie zdrowia, którzy chyba wiedzieli co w nich jest i zatwierdzali kalendarze szczepieñ.Wiêc co oni robili i gdzie byli? , HÊ ?
Oni rutynowo podpisywali i zatwierdzali to co podsuwa³y im faramceutyczne kartele i chc± robiæ to samo dalej.
Pozatem nie s³yszyszysz  tego czego nie chcesz s³yszeæ i nie widzisz tego czego nie chcesz widzieæ.W zwi±zki z tym rozmowa z Tob± jest wybitnie uci±¿liwa i prowadz±ca pomimo piêknej symfoni s³ów do niczego.
Poprostu zrozum to co pisz± rozs±dne, wiarygodne ¼ródla i o czym te¿ wspomina p.Ewa Kopacz.
A mówi ¿e : po raz pierwszy i jest to bezprecedensowy przypadek, ¿e w przyapdku H1N1v,  producent zrzuca pe³n± odpowiedzialno¶æ na kupuj±cego.W przypadku poprzednich szczepionek nie by³o takiej klauzuli i odpowiedzialno¶æ spoczywa³a zgodnie z dokumentami na producenta.
I TERAZ mamy zakupiæ 4mln (gówna) za 20 milionów dolarów, i wzi±æ odpowiedzialno¶æ za wszystko co siê z tym wi±¿e TERAZ i na pszysz³o¶æ na siebie. Niestety trzeba by byæ ostatnim durniem, aby co¶ takiego zrobiæ.Wiêc je¿eli kto¶ wcze¶niej i TERAZ manipuluje ¿yciem i zdrowiem ca³ej populacji  ludzko¶ci i to na tak niewyobra¿alan± skalê w imiê swoich interesów, zrzucaj±c z siebie ca³± odpowiedzialno¶æ, a inni to popieraj± to dla mnie s± to agenci ciemnej mocy.
I nie ma dwóch zadañ, jest tylko jedno zdanie - we¼ odpowiedzialno¶æ za to co robisz, za to co produkujesz i chcesz TERAZ sprzedaæ ca³ej ludzko¶ci i to z tak ogromn± presj±, wrêcz nawet z rozkazem. Dlaczego, bo co Co¶
I nie wracajmy do tego co zasta³a po innych ministrach p.Kopacz, a zasta³a ona to o czym piszesz.Otrzyma³a w spadku  - szczepionkê na sezonow± grypê, która nie ró¿ni siê od H1N1, a TERAZ jeszcze ma kupiæ  kolejny wynalazek farmaceutycznych karteli wzbogacony o skwaren, a mo¿e jeszcze o co¶ wiêcej, bo sk±d masz tak± pewno¶æ, ¿e czego¶ tam jeszcze w niej nie ma.Bo jaki jest problem technologiczny wrzuciæ do setnej, czy tysiêcznej szczepionki wirus ptasiej grypy lub cokolwiek innego.Je¿eli zainfekowano wirusem ptasiej grypy, a¿ ! 72 kilogramy szczepionek, to chyba istota dwuno¿na o nazwie cz³owiek powinna siê nad tym zastanowiæ.
Co gorsza jeste¶ jedyn± osob± na tym forum, która próbuje w ró¿ny zawaluowany sposób blokowaæ pojawiaj±ce siê ¶wiat³a w tej szczepionkowej aferze, której ¼ród³o jest nie tu w Polsce, ale poza nami.
Wiêc My piszemy TAK, a za chwilê pojawiaj± siê Twoje na NIE.
Czujesz siê tutaj jak ja¶nieo¶wiecona i nieomylna niczym Papie¿.
Wybacz, ale ja rozmawiam z te¿ z innymi lud¼mi, nie tylko czytam co pisz± ''trole'' na forach.Mam w rodzinie dwóch profesorów, jeden pracuje w Centrum Zdrowia Dziecka, a drugi w Centrum Kszta³cenia  podyplomowego Akademi Medycznej w £odzi i rozmawiam z nimi.
I wiem o wiele wiêcej rzeczy na ten temat ni¿ sobie my¶lisz.
Osobna spraw± jest to o czym Ty my¶lisz, do czego zmierza rz±d w sprawie s³u¿by zdrowia.Wiem, ¿e chodzi Ci o to, ¿e celowo mówi siê, ¿e NFZ nie ma kasy, wiêc s³u¿ba zdrowia zostanie wch³oniêta w prywatne rêce. A co za tym idzie, wielu lekarzy, pielêgniarek pójdzie na zasi³ek dla bezrobotnych.Oczywi¶cie konsekwencje tego s± dalekoid±ce, wrêcz przera¿aj±ce.
Ale jest to osobny temat i na dzieñ dzisiejszy nie chcê mówiæ jaki ma to zwi±zek afer± szczepionkow±.

« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 17:26:52 wys³ane przez Silver » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #233 : Listopad 10, 2009, 18:04:52 »

Po pierwsze to : sk³ad szczepionek zna ca³y naukowy ¶wiat i to nie od dzi¶.

No proszê... Dziêkujê za przyznanie mi racji przynajmniej w tej jednej kwestii U¶miech

I nie rozumiem dlaczego mia³bym zrzucaæ odpowiedzialno¶æ i wy¶miewaæ publicznie  p.Ewe Kopacz, ¿e nie mówi ona o tym co jest w szczepionkach na grypê sezonow± i nie chce kupiæ od farmaceutycznych karteli szczepionki na H1N1.

Widzisz, ¿ebym ja gdzie¶ wy¶mia³a pani± Kopacz? Je¿eli tak, to wska¿ mój cytat, w którym "wy¶miewam" pani± minister.
Ja poddajê w g³êbok± w±tpliwo¶æ prawdziwy powód takiego jej postêpowania. Jeszcze zanim pani minister Kopacz odznaczy³a siê "odwag±" za sprzeciw, nie cieszy³a siê spo³ecznym uznaniem, a jej poczynania nie by³y doceniane... Ciekawe? Eee, nie bardzo.

O tym to powinni dyskutowaæ ju¿ poprzedni ministrowie zdrowia, którzy chyba wiedzieli co w nich jest i zatwierdzali kalendarze szczepieñ.

I tu siê w³a¶nie bardzo mylisz! Proste porównanie. By³a u nas na forum zmiana stanowiska administratora. Nowym adminem zosta³ Darek. Co zrobi³ w pierwszej kolejno¶ci? Zmieni³ decyzje starej administracji, wyzerowa³ wszystkim ostrze¿enia tak, aby zacz±æ z czystym kontem i ¿eby ka¿de wydarzenie by³o zale¿ne od niego, a nie od starej administracji. Chcia³ te¿ wprowadziæ w³asny regulamin, w³asne zasady, którym on jest wierny i które uwa¿a za s³uszne.
Obowi±zkowy kalendarz szczepieñ tak¿e da siê zmieniæ, tym bardziej, ¿e pani minister jest z PO, co oznacza, ¿e mia³aby poparcie dla swoich innowacji. Jednak nie zdecydowa³a siê wcze¶niej dzia³aæ zgodnie ze swoim sumieniem, a teraz na odwracanie kota ogonem wg mnie jest ju¿ za pó¼no. Wiêc albo swoje obawy i w±tpliwo¶ci zastosuje do wszystkich szczepieñ albo wybiórczo zajmie siê tym jednym, by podnie¶æ s³upki wyborcze sobie i rz±dowi.

Niestety trzeba by byæ ostatnim durniem, aby co¶ takiego zrobiæ.Wiêc je¿eli kto¶ wcze¶niej i TERAZ manipuluje ¿yciem i zdrowiem ca³ej populacji  ludzko¶ci i to na tak niewyobra¿alan± skalê w imiê swoich interesów, zrzucaj±c z siebie ca³± odpowiedzialno¶æ, a inni to popieraj± to dla mnie s± to agenci ciemnej mocy.

Czujê, ¿e jeste¶ zwolennikiem wszelkich teorii spiskowych i odczuwasz silne uzale¿nienie od strachu. I niestety odnoszê te¿ wra¿enie, ¿e i mnie zaliczasz do grona "agentów ciemnej mocy" zapominaj±c, ¿e to co dooko³a widzisz to normalne ¿ycie, a nie plan filmu science-fiction. Wszak ju¿ napisa³e¶, ¿e nie ¿yczysz sobie tutaj stron masoñskich (wiêc zak³adasz ¿e do¶æ ¿e istniej±, to jeszcze jestem ich przedstawicielem Co¶ - BRAWO!).

Bo jaki jest problem technologiczny wrzuciæ do setnej, czy tysiêcznej szczepionki wirus ptasiej grypy lub cokolwiek innego.Je¿eli zainfekowano wirusem ptasiej grypy, a¿ ! 72 kilogramy szczepionek, to chyba istota dwuno¿na o nazwie cz³owiek powinna siê nad tym zastanowiæ.

Tak, powinna. O ile te dane pochodz± z pewnego ¼ród³a i jeste¶ w stanie mi je przytoczyæ, bo pierwszy raz o tym s³yszê.

Co gorsza jeste¶ jedyn± osob± na tym forum, która próbuje w ró¿ny zawaluowany sposób blokowaæ pojawiaj±ce siê ¶wiat³a w tej szczepionkowej aferze, której ¼ród³o jest nie tu w Polsce, ale poza nami.

Takie jest Twoje zdanie na mój temat i nie zamierzam nawet na nie wp³ywaæ. Mnie nie interesuje to, co kto o mnie s±dzi - ja Ciê nawet nie znam osobi¶cie i szczerze mówi±c - jeste¶ mi obojêtny.
Gdyby¶ poczyta³ to, co piszê (ale tego nie robisz i ju¿ to tu udowodni³e¶), to by¶ zrozumia³, ¿e moje zdanie niewiele ró¿ni siê od Twojego. East dostrzeg³ puentê w moich wypowiedziach - nigdy nie powiedzia³am, ¿e ta szczepionka jest bezpieczna ani te¿ nigdy nie powiedzia³am, ¿e jakakolwiek inna jest. Odk±d siê tu wypowiadam, robiê co¶ dok³adnie odwrotnego. Mówiê jasno i otwarcie, co jest zawarte w szczepionkach, czym to jest i jak mo¿e wp³ywaæ na nasze zdrowie.
Ró¿niê siê od Ciebie jedynie tym, ¿e analizujê sobie zachowanie naszych przedstawicieli i dochodzê do innego wniosku. Uwa¿am, ¿e to hipokryzja blokowaæ jedn± szczepionkê, gdy na rynku s± tysi±ce bardziej szkodliwych, a wpisanych do kalendarza szczepieñ obowi±zkowych. To zak³amanie, które przeprowadzone jest w sposób doskona³y, z odpowiednim akcentem medialnym, z odpowiednim podtrzymywaniem nieuzasadnionej paniki i lêku w¶ród ludzi, którzy nie maj± czasu tak jak ja poszperaæ w internecie i wyszukaæ wiêcej informacji ni¿ tylko te, które s± nam na srebrnej tacy w TV podawane.
Uwa¿am te¿, ¿e ostatecznie i tak sprowadzimy te szczepionki i oka¿e siê, ¿e przez kilka miesiêcy po prostu by³ stworzony sztuczny szum, ¿eby co niektórzy mogli zyskaæ zwolenników. Jak ju¿ powiedzia³am - to jest przerost formy nad tre¶ci±. Zbêdna panika...

Czujesz siê tutaj jak ja¶nieo¶wiecona i nieomylna niczym Papie¿.

Zawsze wychodzê z za³o¿enia, ¿e ka¿dy inteligentny cz³owiek mo¿e siê myliæ. I dopuszczam do ¶wiadomo¶ci, ¿e i ja siê mogê myliæ odno¶nie intencji pani minister. Jednak¿e ¶wiadomo¶æ tego nie hamuje mnie w rozwa¿aniach na ten temat, którymi chcia³am siê z Wami podzieliæ. To, ¿e mam inne zdanie... No có¿ - nie od dzisiaj tak jest. Powiniene¶ to ju¿ dawno zauwa¿yæ, ale skoro dopiero teraz rzuca Ci siê to w oczy, znaczy ¿e dopiero teraz moja "racja" tak bardzo godzi w Twoj±, a to z kolei oznacza, ¿e to nie ja, a Ty jeste¶ przekonany, ¿e masz ¶wiêt± racjê i nikt nie powinien siê jej sprzeciwiaæ. A jak ju¿ kto¶ to robi, znaczy ¿e jest masonem albo w najlepszym wypadku "agentem ciemnej mocy".
To nie ja postawi³am pod ¶cian± Twoj± racjê, a Ty moj± osobê za posiadanie w³asnego zdania.
Dodam jedynie, ¿e jest mi w zwi±zku z tym przykro. Nie s±dzi³am, ¿e mo¿na kogo¶ chcieæ usun±æ tylko z tego powodu, ¿e reprezentuje inne stanowisko. Na pró¿no napisa³am do Ciebie PW z pro¶b± o wyja¶nienie Twojego wzglêdem mnie postêpowania. Nie liczy³am na przeprosiny, ale jedynie na dwa zdania odpowiedzi. Nawet na to nie by³o Ciê staæ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Listopad 10, 2009, 18:09:55 »

Osobna spraw± jest to o czym Ty my¶lisz, do czego zmierza rz±d w sprawie s³u¿by zdrowia.Wiem, ¿e chodzi Ci o to, ¿e celowo mówi siê, ¿e NFZ nie ma kasy, wiêc s³u¿ba zdrowia zostanie wch³oniêta w prywatne rêce. A co za tym idzie, wielu lekarzy, pielêgniarek pójdzie na zasi³ek dla bezrobotnych.Oczywi¶cie konsekwencje tego s± dalekoid±ce, wrêcz przera¿aj±ce.
Ale jest to osobny temat i na dzieñ dzisiejszy nie chcê mówiæ jaki ma to zwi±zek afer± szczepionkow±.

Trochê zoftopujê ale ca³kowicie siê nie zgadzam - im szybciej s³u¿ba zdrowia zostanie sprywatyzowana tym bêdzie lepiej i dla pacjentów i dla lekarzy.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Listopad 10, 2009, 18:15:44 »

Witaj janneth

Z tego co wiem, sezonowe szczepienia p/grypie w s³awetnym roku epiedemicznym w Polsce sz³y pe³n± par± , ale  na szczê¶cie ja siê nie szczepi³em , jak zwykle, i nie znalaz³em siê wtedy w gronie 1200 000 wybrañców U¶miech

piszesz 
"Z tego wynika, ¿e powód (nie wiemy, co jest w szczepionkach), dla jakiego "boi siê" sprowadziæ szczepionki jest z palca wyssany na potrzeby szarego ludu."
To onie jest g³ówny powód, ale je¶li w OFICJALNEJ  umowie brakuje sk³adu , to umowa nie moze byæ zawarta. Podobnie jak nie przyjmiesz pomieszczenia do wynajêcia "na gêbê" je¶li NA PI¦MIE nie bêdzie w umowie zawartego wyposa¿enia. Proste. Tak na prawdê chodzi jednak o ODPOWIEDZIALNO¦Æ, o której pisze Silver
"I nie ma dwóch zadañ, jest tylko jedno zdanie - we¼ odpowiedzialno¶æ za to co robisz, za to co produkujesz i chcesz TERAZ sprzedaæ ca³ej ludzko¶ci"
To jedno zdanie dotyczyæ powinno KA¯DEGO cz³owieka na Ziemi, w ka¿dej sprawie, a nie tylko koncernu farmaceutycznego, nie tylko rz±du. Odpowiedzialno¶æ to jeden z filarów ¦wiadomo¶ci.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Listopad 10, 2009, 18:19:35 »

Nie wiem czy to ju¿ tu by³o, je¶li tak, to do skasowania.

http://wiadomosci.onet.pl/5678069,33,relacjetv.html

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #237 : Listopad 10, 2009, 18:24:02 »

East, ja równie¿ nie szczepi³am siê nigdy przeciwko grypie sezonowej. W ogóle nigdy nie szczepi³am siê poza szko³± na cokolwiek dodatkowego. Nie jestem zwolennikiem, a przeciwnikiem szczepieñ.
A powodem, dla którego jeszcze nie tak dawno nie chciano sprowadziæ leku by³ w³a¶nie sk³ad leku oraz Thimerosal, o którego zawarto¶ci w szczepionce "nagle" dowiedzieli siê ludzie. I tu w³a¶nie chodzi³o o odpowiedzialno¶æ. Pani minister nie chcia³a braæ odpowiedzialno¶ci za ewentualne powik³ania zwi±zane z obecno¶ci± wielu szkodliwych substancji z szczepieniu (ca³kiem s³usznie, ale jak na razie i tak na niej spoczywa odpowiedzialno¶æ za obecnie dostêpne szczepionki, nie zmieni³a tego na swoj± korzy¶æ, nieprawda¿?). Ko³o siê nam zapêtli³o, ale dalej chodzi o to samo.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Agawa
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Listopad 10, 2009, 18:46:55 »

z tego co do tej pory us³ysza³am nigdy wcze¶niej nie by³o takich historii
¿eby producent szczepionki nie chcia³ braæ za nie odpowiedzialno¶ci
a chcia³ obarczyæ ni± rz±d (np. Polski, czy Czech!!!-tam ju¿ maj± z tym k³opot)
janneth jak my¶lisz dlaczego?
<licze na odpowied¼ Chichot>
east
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Listopad 10, 2009, 18:47:51 »

Janneth, jasne ,¿e mnie równie¿ zastanawia ta niekonsekwencja w postawie Ministra Zdrowia.
Po pierwsze  - inne szczepionki s± cacy , choæ znajduj± siê w nich TE SAME substancje co w tej p swine flue.
Ja rozumiem , ¿e ró¿nica jest taka, ¿e inne szczepionki s± dostêpne na rynku , ¿e bierze za nie odpowiedzialno¶æ koncern je promuj±cy i ¿e s± dobrowolne , to znaczy, ¿e ich status nie jest zale¿ny od ewentualnie og³oszonej PANDEMII . Pandemia to stan wy¿szego zagro¿enia, którego tak na prawdê NIE MA o czym mówi w³a¶nie Pani Minister Ewa Kopacz. Ot i ca³a ró¿nica.
Po drugie jednak - skoro ju¿ dyskutujemy o szczepionkach i skoro wyp³ywa na wierzch tyle zabójczych sk³adników dla zdrowia W KA¯DEJ szczepionce to teraz logicznym krokiem by³oby  WYCOFANIE istniej±cych specyfików z rynku, albo chocia¿by poddanie ich dzia³ania monitoringowi i  drobiazgowym badaniom.
I dlatego ten ca³y szum medialny i pierwsze NIE wypowiedziane przez w³adzê teraz jest takie wa¿ne i dlatego w³a¶nie ludzie popieraj± to dzia³anie. Minister powinna teraz KONSEKWENTNIE zainicjowaæ szereg kontroli tego co jest na rynku i konsekwentnie zdejmowaæ z rynku szkodliwe specyfiki plus wyci±gn±æ konsekwencje od Big Pharama.

A przy tym zauwa¿cie, ¿e wyp³ynê³y  na medialne ¶wiat³o machlojki koncernów dotycz±ce ³apówek dla lekarzy i aptekarzy odno¶nie ordynowania konkretnych leków. Ta patologia powinna byæ przede wszystkim wyeliminowana. Tu nie chodzi o cukierki, ale o NASZE ZDROWIE. Chodzi te¿ o co¶ jeszcze  - o zaufanie do Rz±du, ¿e stoi on na stra¿y praworz±dno¶ci i praw obywatelskich.  Bo skoro Rz±d ( Kopacz i Tusk ) w tej kwestii powiedzieli A to musz± dalej powiedzieæ B , powiedzieæ SPRAWDZAM wobec tego, co budzi w±tpliwo¶ci, a nie zrzucaæ odpowiedzialno¶æ na koncern farmaceutyczny w kwestii jednej szczepionki i po sprawie. TO ZA MA£O W MOIM PRZEKONANIU.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Listopad 10, 2009, 18:48:51 »

W programie „Teraz My” dwóch dociekliwych dziennikarzy, przypominaj±c amerykañskie do¶wiadczenia z pocz±tku lat 70-tych ubieg³ego wieku, ukaza³o nam jedno z powik³añ jakie mo¿e wyst±piæ po zara¿eniu siê wirusem grypy. Zespó³ Guillain-Barre, którego przebieg w optymistycznej wersji koñczy siê wózkiem inwalidzkim, dzi¶ leczy siê plazmaferez±. Zapewne ze wzglêdu na ograniczenia czasowe programu dziennikarze nie przypomnieli pani minister Kopacz, i¿ kosz jednego zabiegu plazmaferezy wyceniony przez NFZ wynosi ponad 7 tysiêcy z³otych, a ¶rednia ilo¶æ zabiegów u jednego pacjenta równa siê 10. Oczywi¶cie w przypadku gwa³townego skoku zachorowañ na t± chorobê, na przyk³ad wskutek pandemii grypy, ¿aden system ochrony zdrowia na ¶wiecie nie jest wstanie z przyczyn technicznych ich wykonaæ. Zabieg plazmaferezy jest procedur± wysoko inwazyjn± wymagaj±c± specjalnego oprzyrz±dowania, bardzo du¿ych ilo¶ci preparatów krwi i specjalnie przeszkolonych perfuzjonistów. Dlatego ministrowie zdrowia wszystkich krajów poza Polsk±, wol± szczepiæ w³asnych obywateli, i byæ przygotowani na jednostkowe osobnicze reakcje na szczepionki, ni¿ masowo rozwijaæ sektor us³ug cmentarnych.

Minister Kopacz równie¿ w najbli¿szym czasie kupi szczepionkê i to bez ¿adnych specjalnych gwarancji od producentów, poniewa¿ takie jest zalecenie Komitetu Pandemicznego dotycz±ce tak zwanych grup ryzyka. Ale przedtem sprawdzi ile jeszcze kitu mo¿na wcisn±æ przeciêtnemu wyborcy i jak mo¿na zmanipulowaæ elektorat przed zbli¿aj±cymi siê wyborami. I w³a¶nie to dzia³anie budzi u pani minister tak± troskê o kondycjê umys³ow± Polaków. Dzi¶ mistrzom propagandy z PO uda³o siê wmówiæ czê¶ci spo³eczeñstwa, ¿e wspó³czesna nauka, zsumowana wiedza wszystkich specjalistów na ¶wiecie, troska wiêkszo¶ci rz±dów jest podporz±dkowana tylko interesom firm farmaceutycznych i tylko rz±d Tuska przeciwstawia siê wszech¶wiatowej korupcji. Korupcji w walce z któr± ju¿ poleg³ wybitny przedstawiciel partii mi³o¶ci, zastêpca i wspó³pracownik minister Kopacz, oraz przyjaciel pani Sawickiej wiceminister Krzysztof Grzegorek.

http://paw1.salon24.pl/137234,poligon-doswiadczalny-ewy-kopacz

bo jest niesprawdzona - pañstwa same chcia³y kupiæ je jak najszybciej i powinny podj±æ konsekwencje swojego po¶piechu, my te szczepionki kupimy, nieco pó¼niej ale taniej
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 18:50:11 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Listopad 10, 2009, 19:02:30 »

Val Dee , zadziwiaj±ca jest niekonsekwencja w Twojej wypowiedzi, ale mo¿e ona wynika z niezrozumienia tematu.

Otó¿ powik³ania w latach 70tych (tak zachwalanych wtedy i popieranych przez Rz±d i Prezydenta USA ) wynik³y  Z POWODU SZCZEPIEÑ, a nie - jak sugerujesz - z powodu braku szczepieñ . Tam jednak odszkodowania p³aci³y koncerny.
Ministrowie Krajów UE po prostu wierz± rekomendacji WHO, której decydenci s± sponsorowani przez koncerny farmaceutyczne. Co wiêcej , status PANDEMII , jako akt najwy¿szej nagl±cej konieczno¶ci zosta³ perfidnie wykorzystany ( bo ilo¶æ zachorowañ i skutki nie kwalifikuj± siê nawet do poziomu epidemii ) ,  by wywrzeæ presjê na Rz±dy  natychmiastow± presjê  w postaci  rakcji zakupu szczepionki i na wziêcie za ni± pe³nej odpowiedzialno¶ci. Nasza Pani Minister mia³a czelno¶æ stan±æ dyktaturze  okoniem i powiedzieæ SPRAWDZAM .
Agawa
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Listopad 10, 2009, 19:07:49 »

Val Dee , zadziwiaj±ca jest niekonsekwencja w Twojej wypowiedzi, ale mo¿e ona wynika z niezrozumienia tematu.

Otó¿ powik³ania w latach 70tych (tak zachwalanych wtedy i popieranych przez Rz±d i Prezydenta USA ) wynik³y  Z POWODU SZCZEPIEÑ, a nie - jak sugerujesz - z powodu braku szczepieñ . Tam jednak odszkodowania p³aci³y koncerny.
Ministrowie Krajów UE po prostu wierz± rekomendacji WHO, której decydenci s± sponsorowani przez koncerny farmaceutyczne. Co wiêcej , status PANDEMII , jako akt najwy¿szej nagl±cej konieczno¶ci zosta³ perfidnie wykorzystany ( bo ilo¶æ zachorowañ i skutki nie kwalifikuj± siê nawet do poziomu epidemii ) ,  by wywrzeæ presjê na Rz±dy  natychmiastow± presjê  w postaci  rakcji zakupu szczepionki i na wziêcie za ni± pe³nej odpowiedzialno¶ci. Nasza Pani Minister mia³a czelno¶æ stan±æ dyktaturze  okoniem i powiedzieæ SPRAWDZAM .
...i to w 2/3 !
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Listopad 10, 2009, 19:56:47 »

Val Dee.
Je¿eli Ty masz racjê w tym co piszesz i w tym co pisze Janneth, to dlaczego w tak ubogi wrêcz nêdzny sposób tutaj dzia³acie.
Macie tyle do powiedzenia, tyle wa¿nych i s³usznych rzeczy, tylko dlaczego to co tak wa¿ne, m±dre i s³uszne g³osicie z tak± determinacj± tutaj ?
Ja zajmuje siê procesami przemiany ¶wiadomo¶ci, polem ¿ycia, jego to¿samo¶ci±, a sprawami H1N1 zajmuje siê przy okazji i traktuje to jak zwyk³e hobby.
Jest dostêpny telefon, mail do p.Kopacz, s± powa¿ne organizacje typu stopocodex i wiele innych wiêc tam skieruj swoje niepodwa¿alne argumenty.Na co liczysz tutaj, ¿e tu napiszesz to i owo? Jaki odniesie to skutek ?
Wyg³osi³e¶ swój pogl±d, ¿e prof. Maria Dorota Majewska nadaje siê do czyszczenia ruskiej latryny, Janneth o¶wiadczy³a, ¿e rz±dy pañstw ¶miej± siê z polski, która nie chce kupiæ tej cholernej szczepionki, bo zas³ania siê, ¿e nie zna sk³adu.
Wiêc zapytam ? Do czego zmierzacie, bo forum to tylko forum nic wiêcej.
To g³os na pustyni.G³os, który nie ma ¿adanego wiêkszego znaczenia na to co siê dzieje lub co siê stanie.
Wiêc je¶li chcesz odnie¶æ jaki¶ skutek, a nie tylko og³osiæ ¶wiatu co my¶lisz, (a ¶wiat przeczyta i jutro zapomni) to dzia³ajcie inaczej, bardziej praktycznie.
Je¿eli uwa¿asz, jak uwa¿asz, ¿e prof.Majewska nadaje siê do ruskiej latryny to jej to powiedz, napisz do niej, a nie za jej plecami tupiesz nogami i wylewasz swoje frustracje w odpowiedzi na mój post.
£atwo kogo¶ os±dziæ, ale co takiego praktycznego zrobi³e¶ w swym zacietrzewieniu, aby by³o lepiej ?
Ja nie zrobi³em NIC, oprócz tego, ¿e wys³a³em maila do p.Kopacz, ¿e wspieram jej dzia³ania i nie oceniam tego, czy zrobi³em dobrze, czy ¼le ?
A Ty co zrobi³e¶ ? Co zrobi³a Janneth ?
Wiêc powtarzam - ja nie zrobi³em NIC, a Wy co zrobili¶cie ?
Nie widzê tu ¿adnego pragmatyzmu, oprócz pisaniny w postaci udowadniania i argumentowania, w istocie -  programowania ludzkich umys³ów.
Ja nie jestem ''uzdrawiaczem ¶wiata'' i nie mam zamiaru na nikogo wp³ywaæ, wrzucaæ kogo¶ do ruskiej latryny itd..
Dla mnie to profanacja cz³owieka kim by on nieby³ i o¶mielam siê wytworzyæ teoriê, ¿e tak dzia³aj± agenci ,,ciemnej mocy''.
No có¿ , jak us³ysza³em - jestem fanatykiem, jak równie¿ idiot± jak pisz± o takich na innych portalach, którzy wierz± w tzw.teorie spiskowe.
Ja nie muszê wierzyæ w teorie spiskowe.Wystarczy, ¿e siêgnê po konstytucjê, która  dla Polaków jest niewiele znacz±cym kawa³kiem zwyk³ego papieru.Wystarczy, ¿e mam pe³n± ¶wiadomo¶æ, kto Polskê odda³ pod panowanie Unii.
Wiêc Val Dee.Odpowiedz na  w/w pytania, bo ja nie mam naprawdê czasu na ja³owe dyskusje.

Ps.Janneth. Je¿eli tak bardzo Ciê to ubod³o i powtarzasz to w co drugim po¶cie, ¿e
zg³osi³em Ciebie do usuniêcia z forum, to przyk³ad tylko tego, ¿e masz niskie poczucie swojej warto¶ci i samooceny.
Nie mówiê, ¿e ja mam wysokie poczucie swojej warto¶ci, niemniej ¶wiadomomy jestem tego, ¿e NIC nie dzieje siê przez przypadek, bo takowych nie ma.
A poniewa¿ przebrn±³em przez ciê¿kie lekcje z zakresu tzw. psycholgii zorientowanej na proces, to wiem, ¿e takie dzia³ania wynikaj± z tego, ¿e w naszym ¿yciu pojawiaj± siê nauczyciele, których zdaniem jest pchn±æ nas ku wolno¶ci.
Rujnuj± nam oni nasze ¿ycie po to, aby¶my swoj± energiê i potencja³ zwrócili nie wobec tego co dzieje siê w zewnêtrznym ¶wiecie ( og³upiaj±ca polityka, medialny be³kot i szum, prawada, która nie ma wiele wspólnego z prawd± ), lecz po to, aby¶my
siêgnêli po swój wewnêtrzny potencja³, swoj± prawdê, swoj± to¿samo¶æ, swoje ¶wiadectwo.
Wiem, ¿e dla Ciebie jest obce lub ma³o przekonywuj±ce, niemniej umys³, który nie dopuszcza do ¶wiadomo¶ci wszelkich mo¿liwo¶ci (scenariuszy) rozwoju pewnych zdarzeñ i uwarunkowañ jest jak tu ju¿ pisali¶my zorientowany nie na proces, lecz jego uproszczenie.

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 20:20:05 wys³ane przez Silver » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Listopad 10, 2009, 19:58:04 »

Zespó³ Guillaina-Barrégo (ZGB) jest ostr± polineuropati± o zapalnym i prawdopodobnie autoimmunologicznym charakterze. W 2/3 przypadków wyst±pienie ZGB poprzedzone jest ostr± chorob± zaka¼n±, najczê¶ciej pod postaci± biegunki lub zaka¿enia górnych dróg oddechowych. Do patogenów wi±zanych z ZGB nale¿± wirusy cytomegalii i mononukleozy zaka¼nej, Campylobacter jejuni, Mycoplasma pneumoniae i Haemophilius influenzae. Mechanizmem inicjowania ZGB przez zaka¿enie wydaje siê byæ mimikra molekularna, prowadz±ca do syntezy autoprzeciwcia³ przeciwko gangliozydom nerwów obwodowych. Do reakcji autoimmunologicznej dochodzi u znikomego odsetka nara¿onych osób, a czynniki decyduj±ce o jej wyst±pieniu nie s± znane. Poszczególne czynniki zaka¼ne wi±¿± siê z postaciami ZGB o innym spektrum autoprzeciwcia³ i innej czêsto¶ci wystêpowania poszczególnych objawów klinicznych, co mo¿e mieæ znaczenie rokownicze, a w przysz³o¶ci byæ mo¿e warunkowaæ postêpowanie terapeutyczne. Czynnikiem wyzwalaj±cym zachorowanie na ZGB mo¿e byæ szczepienie ochronne, jednak ryzyko jest w tym wypadku znikome i dla ¿adnej ze stosowanych obecnie szczepionek nie przekracza jednego zachorowania na ok. 1 mln dawek.

EDIT:

A te wypociny z Go¶cia Niedzielnego jak i t± ca³± gazetê wrzuæ do ruskiej latryny, bo do tego celu siê najlepiej nadaje.

Nawet nie zada³e¶ sobie trudu przeczytania mojego postu a okre¶li³e¶ ca³± redakcjê GN jako nadaj±cych siê do ruskiej latryny wiêc mi tu nie pisz g³upot.
Tak wg Ciebie wygl±da, to co sam okre¶lasz jako:
"zajmuje siê procesami przemiany ¶wiadomo¶ci, polem ¿ycia, jego to¿samo¶ci±"?
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 20:10:33 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Listopad 10, 2009, 20:29:27 »

Nawet nie zada³e¶ sobie trudu przeczytania mojego postu a okre¶li³e¶ ca³± redakcjê GN jako nadaj±cych siê do ruskiej latryny wiêc mi tu nie pisz g³upot.
Tak wg Ciebie wygl±da, to co sam okre¶lasz jako:
"zajmuje siê procesami przemiany ¶wiadomo¶ci, polem ¿ycia, jego to¿samo¶ci±"?

A czy Ty cz³owieku widzisz ró¿nicê pomiêdzy ocen± jakiej¶ tam gazety,
których miliony i ka¿da usi³uje wmówic czytelnikowi jak±¶ swoj± prawdê, a personaln± i publiczn± ocen± cz³owieka - kobiety, któr± uwa¿asz, ¿e nadaje siê do czyszzcenia ruskiej latryny?
Czy Ty widzisz t± ró¿nicê, czy poprostu dla Ciebie to wszystko jedno.
A skoro tak, to nie mamy o czym rozmawiaæ, bo i o czym?

Ps. Przy okazji pytanie do Admina.Czy pomimo wielkich zmian, porz±dków itp... , wzio³e¶ pod uwagê fakt, w jaki sposób owe forum staje siê zwyk³ym przytu³kiem nie¶wiadomo¶ci i jego mizernego poziomu, gdzie pozwala siê, na to, aby bezkrytycznie przyjmowaæ fakt, gdzie jedni ludzie wrzucaj± za ich plecami innych ludzi do ruskiej latryny.
No có¿.
« Ostatnia zmiana: Listopad 10, 2009, 20:44:49 wys³ane przez Silver » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Listopad 10, 2009, 21:37:02 »

¦miem twierdziæ, ¿e Twoja postawa to typowy przyk³ad moralno¶ci Kalego
- jak Kali ukra¶æ krowê - to dobrze
- jak Kalemu ukra¶æ krowê - to ¼le

Gazeta nie pojawia siê znik±d, to, ¿e tworz± j± ludzie dla Ciebie anonimowi nie oznacza, ¿e mo¿na po nich i ich projekcie jechaæ jak po ruskiej kobyle. A gdybym Ci poda³ ich nazwiska to ju¿ by¶ nie pisa³ ¿ebym ich wrzuci³ do latryny?

Mo¿na krytykowaæ ale trzeba to robiæ kulturalnie prawda?

Jestem teraz z³y na siebie, ¿e zni¿y³em siê w argumentach do Twojej postawy ale có¿... doskona³y (w przeciwieñstwie zapewne do Twej osoby) nie jestem, wiêc pewnie mi wybaczysz ¿e tak niedoskona³y osobnik, nie¶wiadomy i niemog±cy wskoczyæ powy¿ej swego mizernego poziomu (mniemam i¿ chodzi o poziom intelektualny i kulturalny) o¶mieli³ siê zwróciæ Ci uwagê.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #247 : Listopad 10, 2009, 22:01:29 »

A Ty co zrobi³e¶ ? Co zrobi³a Janneth ?
Wiêc powtarzam - ja nie zrobi³em NIC, a Wy co zrobili¶cie ?

Du¿o zrobi³e¶, a mianowicie du¿y offtop w tym temacie. Temat jest o szczepieniach jako zamiarze ludobójstwa i zbêdne s± tu posty, w których zamiast oceniaæ poczynania rz±du i koncernów, oceniamy siebie nawzajem. A Ty to w³a¶nie robisz i dlatego zwraca³am Ci uwagê "co drugi post" na temat Twojego protestu/wniosku czy jak to tam nazwaæ.
Ma³o informacji do dyskusji wprowadzasz, niektóre wrêcz blokujesz, a zarzucasz to mnie.
Jak ka¿dy mam mo¿liwo¶æ przedstawienia tu swojego zdania, Ty te¿ mia³e¶ i ok - nie usunê³am, a powinnam, bo takie sprawy mo¿esz do administratora zg³aszaæ, a demokracja na forum nie ma zastosowania i mo¿esz sobie tworzyæ czyim¶ przyk³adem ró¿ne ankiety, ale nie zmieni to faktu, ¿e to forum ma regulamin i ma zasady.

¯yczy³abym sobie, ¿eby wszystko by³o takie przejrzyste i klarowne, tak¿e w wypadku koncernów i dzia³añ rz±du. Zdania jednak s± zawsze podzielone, jedni przyklaskuj±, inni wygwizduj±. Wed³ug mnie panika wobec grypy by³a sztucznie nadmuchiwana przez te same media, które dzisiaj przyklaskuj± naszemu ministerstwu. Szczepionka jak wszystkie inne powoduje powik³ania. Nie ma realnego zagro¿enia pandemi±, a nawet gdyby by³o, to zdecydowanie gro¼niejsza w skutkach jest szczepionka ni¿ sama choroba. Nawet ci, co siê nie szczepi±, truj± siê w podobny sposób na co dzieñ i nie pytaj± producentów spo¿ywczych czy tytoniowych o to, czy wezm± odpowiedzialno¶æ za nich, je¶li zachoruj±. Nie wierzê te¿, aby sytuacja gdy koncern nie jest odpowiedzialny by³a wyj±tkiem w¶ród tylu uprzednio wprowadzanych szczepionek - to, ¿e siê o tym nie mówi³o, nie znaczy, ¿e siê tak nie dzia³o. Szczepionki pewnie i tak dotr± do Polski i wówczas oka¿e siê, ¿e by³o du¿o czczego gadania, a ma³o realnego dzia³ania.

A czy to, ¿e o czym¶ nie wiesz znaczy ¿e nie mia³o miejsca? A o ilu przyk³adach korupcji i innych przestêpstw nie wiesz, a jednak siê odbywaj±? Rz±dy i koncerny farmaceutyczne maj± jaki¶ obowi±zek Ciê o tym informowaæ? Czy robi± to za nie media w 1% tego, co uda im siê przechwyciæ? Masz gwarancjê, ¿e w przypadku szczepionki na grypê sezonow± rz±d nie przyj±³ zwi±zanych z ni± konsekwencji? Oczywi¶cie by siê do tego nie przyzna³, bo i po có¿? To¿ mu to by³oby nie na rêkê, gdyby¶ wiedzia³a, do kogo siê zg³osiæ z rachunkiem.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Listopad 10, 2009, 22:43:13 »

Zespó³ Guillaina-Barrégo (ZGB) jest ostr± polineuropati± o zapalnym i prawdopodobnie autoimmunologicznym charakterze.
Przepraszam Ciê, ale nad tym jednym zdaniem dzi¶ siê skupiê. Pozosta³ych zdañ nie ogarniam Mrugniêcie
cyt za wikipedi±
"Choroby autoimmunologiczne, choroby autoimmunizacyjne - grupa chorób, w patogenezie których uk³ad immunologiczny (odporno¶ciowy) organizmu niszczy w³asne komórki i tkanki. U pod³o¿a chorób autoimmunologicznych le¿y proces nazywany autoimmunizacj±."
Autoimmunizacja : Autoimmunizacja – reakcja immunologiczna ukladu odporno¶ciowego organizmu, w przebiegu której powstaj± nieprawid³owo skierowane przeciw w³asnym tkankom limfocyty T i/lub przeciwcia³a i która mo¿e prowadziæ do powstania chorób autoimmunologicznych.

Przyk³ady chorób autoimmunologicznych to: celiakia, cukrzyca typu 1, toczeñ uk³adowy, zespó³ Sjögrena, stwardnienie rozsiane, choroba Hashimoto, choroba Gravesa-Basedowa, trombocytopenia samoistna i reumatoidalne zapalenie stawów.

Oznacza to ni mniej ni wiêcej to, ¿e w wyniku szczepieñ to co¶, co by³o w tych szczepionkach ( w latach 70 tych )  ZMUSI£O uk³ad odporno¶ciowy cz³owieka do zwrócenia siê przeciwko w³asnemu organizmowi.
I to sta³o siê Z POWODU SZCZEPIEÑ .

janneth napisa³a
Szczepionka jak wszystkie inne powoduje powik³ania. Nie ma realnego zagro¿enia pandemi±, a nawet gdyby by³o, to zdecydowanie gro¼niejsza w skutkach jest szczepionka ni¿ sama choroba

Uwa¿am, ¿e mamy takie samo spojrzenie na tê kwestiê. Podobnie, jak mniemam uwa¿a Silver, z tym, ¿e on jest wojownikiem, co oznacza, ¿e wojuje Mrugniêcie
I st±d siê bior± kontrowersje. Mrugniêcie
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Listopad 10, 2009, 22:53:08 »

Jak zwykle odpowiadasz swoim dziennikarskim tonem.
Naprawdê nie jestem zainteresowany takimi wywodami.
Dlatego napisa³em, ¿e NIE zrobi³em NIC jak równie¿ Ty nie zrobi³as NIC oprócz tego co tam napisa³a¶.
Telefony i maile do pani Kopacz s± dostêpne, wiêc prosze bardzo swoj± twórczo¶æ, lepiej  mo¿e  skieruj do niej.Powiedz jej co o niej i o ca³ym misterstwie zdrowia my¶lisz mo¿e Ciê wys³uchaj±.
I na koniec.Jestem przeciwko wszelkim szczepieniom w odróznieniu od Ciebie gdzie napisa³a¶ - nie jestem za szczepieniami, ale wola³abym mieæ szczepionke pod rek±.
Dla mnie nie ma dwuznacznych sytuacji. Wyznaje zasadê, albo w prawo, albo w lewo.
Wiêc nie intersuje mnie ten wynalazek ludzko¶ci, w kórej sk³ad wchodz± ewidentene trucizny.

Uwa¿am, ¿e mamy takie samo spojrzenie na tê kwestiê. Podobnie, jak mniemam uwa¿a Silver, z tym, ¿e on jest wojownikiem, co oznacza, ¿e wojuje Mrugniêcie
I st±d siê bior± kontrowersje. Mrugniêcie

Nie East.To nie jest do koñca prawd±. Odbieram wiele rzeczy energetycznie.Co do Twoich energii nie mam najmniejszych zastrze¿eñ.
Poprostu to co Ty piszesz to tak jakbym ja pisa³. Jednak ...hmmm. co od innych, róznych  wypowiedzi kodujê je niestety niezbyt pozytwnie.
Zawsze mia³em nawet od m³odych lat negatywny odbiór energii np.od Watykanu.Wmawaia³em sobie sobie nawet na si³ê, ¿e to nieprawda !!
Jednak ... jak pisa³em ju¿ kiedy¶ pod powierzchni± rzecz kryje siê zupe³nie inna prawda.
Gdy Watykan og³osi³, ¿e wspiera i b³ogos³awi GMO, to dla mnie oznacza wiele, w konfrontacji z tym co w³a¶nie czujê.
Ale to temat nie na forum. Mrugniêcie
Wiêc pytanie dlaczego ''ja wojownik'' nigdy nie toczê sporów z Tob± , Thotalem, Zigrinem, Ptakiem.Dlatego, ¿e poprostu nasze intencje siê zgadzaj±.
A intencje sie zgadzaj± daltego, ¿e s± one skierowane nie na zewnetrzny ¶wiat, który jest lustrem, iluzj±, tylko s± one skierowane na - duchowe dobro.

Scali³am posty. Janneth.

« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 16:09:48 wys³ane przez janneth » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: