Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:19:41

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dziennikarka pozywa ONZ i WHO o bioterroryzm i zamiar ludobójstwa - A/H1N1  (Przeczytany 240913 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #300 : Listopad 21, 2009, 16:58:57 »

Songo1970, ostatnio na podstawie danych przytoczonych przez Leszka obliczy³am, jaki jest % osób u których wyst±pi³y skutki uboczne w grupie 100 tys. zaszczepionych. Wiesz ile wysz³o? 0,091% szans na to, ¿e po szczepieniu wyst±pi± jakiekolwiek komplikacje.
Dla porównania - ostatnio mówi³o siê, ¿e ¶wiñsk± grypê ³agodnie przechodzi 80% osób zara¿onych, co pozostawia w szarej strefie 20% tych, którzy przechodz± chorobê ciê¿ko b±d¼ nawet umieraj±.
Obie te liczby dzieli nieprawdopodobna przepa¶æ, a jednak nie s± podawane opinii publicznej w taki sposób, by dostrzeg³a t± "subteln±" ró¿nicê.
A ze zdaniem "ka¿dy decyduje sam" bym polemizowa³a, ale na to za wcze¶nie. Ka¿dy mo¿e sam decydowaæ do momentu, gdy wirus nie stanowi realnego zagro¿enia dla ca³ej ludzko¶ci. Gdyby¶my jednak stanêli przed prawdziw± epidemi±, czy te¿ pandemi± (wiem, ¿e jest ju¿ og³oszona, ale jest to na razie zabieg zapobiegawczy), to chcia³abym, ¿eby¶my wolno¶ci wyboru nie mieli, dlatego, ¿e wówczas trzeba by³oby my¶leæ o przetrwaniu mas, a nie jednostki.
I nie chcia³abym, ¿eby ¿ycie milionów zale¿ne by³o wówczas od grupy egoistów, którzy swoj± wolno¶æ stawiaj± ponad ¿ycie innych.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #301 : Listopad 21, 2009, 17:20:14 »

i tak w zbyt wielu sprawach rz±dy decyduj± za nas, tak wiêc jako jeden z ok 7mld. ludzi chcia³bym decyzje o tym jak mam post±piæ w razie zagro¿enia mojego ¿ycia podj±æ sam w zgodzie z moim sumieniem, tym bardziej ¿e je¿eli szczepionka jest tak bezpieczna i wiêkszo¶æ ludzi siê zaszczepi to o los gatunku nie ma siê co martwiæ.

pozdrawiam!

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #302 : Listopad 23, 2009, 21:28:37 »

Akcja "Rozs±dnie ze szczepieniami" jest kierowana zarówno do polityków, naukowców, mediów jak i ogó³u spo³eczeñstwa. Zainicjowali¶my t± akcje w celu poszerzenia ¶wiadomo¶ci i szukania najlepszych dróg do zachowania naszego zdrowia i ¿ycia.

Szczepionki odegra³y bardzo wa¿n± role w XIX i XX wieku, jednak XIX przyniós³ kolejne odkrycia, kolejne fakty i napawaj± one coraz
wiêkszym sceptycyzmem co do masowych szczepieñ.

Nasza akcja ma na celu wykazanie tych w±tpliwo¶ci i zachêcenia do publicznej debaty na ten temat.

£±cznie wys³ali¶my 1200 kopert z materia³ami  dotycz±cymi szczepieñ i powi±zanych z nimi w±tpliwo¶ciami do polityków, mediów, instytucji.
Wiêcej szczegó³ów nt. akcji tutaj: http://fnbg.org/start.htm w zak³adce ROZS¡DNIE ZE SZCZEPIENIAMI 

Wkrótce równie¿ udostêpnimy pe³ny wywiad z Prof. Majewsk± ON-LINE, którego fragmenty mo¿na obejrzeæ tutaj:
Cz1 http://www.youtube.com/watch?v=sB8QbiCmCwI
Cz2 http://www.youtube.com/watch?v=dfVdrtX6R1k

east
Go¶æ
« Odpowiedz #303 : Listopad 23, 2009, 23:32:21 »

Janneth napisa³a¶ :
I nie chcia³abym, ¿eby ¿ycie milionów zale¿ne by³o wówczas od grupy egoistów, którzy swoj± wolno¶æ stawiaj± ponad ¿ycie innych.
To teraz otwórz szeroko oczy i rozejrzyj siê dooko³a. W³a¶nie w takim ¶wiecie ¿yjesz. Garstka grubych ryb dyryguje gospodark± ¶wiata.
Natomiast "zapobiegawcze" og³aszanie pandemii , kiedy nie kwalifikuje siê nawet do epidemii to test na niezale¿ne my¶lenie.

Poza tym  nie chodzi o to, ¿eby od razu zabiæ szczepionk± .... przynajmniej nie od razu i niekoniecznie fizycznie.  Po co zabijaæ dobrego niewolnika systemu ?
Wystarczy zabiæ niezale¿ne my¶lenie . Wystarczy napiêtnowaæ takich , oznakowaæ ich tytu³em "grupy egoistów". To Ci , co uwa¿aj±, ¿e s± wolnymi lud¼mi. Co za nieodpowiedzialno¶æ ! ( piszê ca³y czas maj±c na my¶li obecne w realia , a nie tego co by by³o gdyby ).
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #304 : Listopad 24, 2009, 02:04:08 »

To teraz otwórz szeroko oczy i rozejrzyj siê dooko³a. W³a¶nie w takim ¶wiecie ¿yjesz. Garstka grubych ryb dyryguje gospodark± ¶wiata.

Ci ludzie urodzili siê tak samo jak Ty, mo¿e mieli lepszy status spo³eczny, mo¿e gorszy. Wszyscy s± marionetkami, i Ty, i oni, i ja. Ale je¶li ju¿ ten teatr ma siê odbywaæ za mojego i tak krótkiego ¿ycia, a mam go spêdziæ bardziej w podziemiach ni¿ na piramidach, to nie bêdê przynajmniej w kó³ko narzekaæ jak jest mi ¼le i niedobrze i jak mn± manipuluj±, bo to niczego nie za³atwi.
Trzeba dzia³aæ, w jakikolwiek sposób, jaki dla Ciebie jest odpowiedni, nie dawaæ siê oszwabiæ i nie dawaæ sob± manipulowaæ. ¦mieszne jest to, ¿e mówisz o grupach trzymaj±cych w³adzê, a nie raczysz zastanowiæ siê nad tym, ¿e skoro j± trzymaj± to maj± w gar¶ci wszystkie te media, które podaj± Ci na codzienne ¶niadanie grub± garstkê "panicznych" informacji. Którymi siê ¿ywisz i dajesz siê wmanewrowaæ w pojedynczego dna k³amstwo nie spodziewaj±c siê, ¿e mo¿e istnieæ co¶ jeszcze g³êbiej.
Nasze media nas strasz± na przemian chorob± i szczepionk±. One ju¿ od dawna prowadz± statystyki, z reszt± kto ich nie prowadzi. Wiedz± ju¿, ¿e spo³eczeñstwo woli wiadomo¶ci z³e od dobrych. Karmimy siê czyim¶ bólem, strachem, czyj±¶ nienawi¶ci±. Lubimy to nawet. Jeste¶my uzale¿nieni od z³ych wiadomo¶ci, a media t± s³abo¶æ po prostu wykorzystuj±.
Mo¿na uznaæ, ¿e k³amstwem jest to, co mówi, a raczej czego nie mówi "w³adza", wówczas uwierzysz mediom i przykla¶niesz, ¿e ich d³ugie nosy wywêszy³y spisek stulecia. Nie mo¿na wierzyæ we wszystkie spiski, one za zwyczaj powstawa³y na plotkach.
Je¶li nasze ¿ycie ma polegaæ wy³±cznie na tym, by domy¶laæ siê co z³ego chc± nam zrobiæ inni, to co my dobrego sami dla siebie zrobimy?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #305 : Listopad 24, 2009, 08:17:07 »

Janneth,
zauwa¿am, ¿e dalej nie rozumiesz w czym rzecz. Nie chodzi o to, ¿eby poddawaæ siê nastêpnej manipulacji, teoriom spiskowym, tylko by zrozumieæ, mieæ ¶wiadomo¶æ systemu w jakim ¿yjemy.
East jest wed³ug mnie ¶wiadomy, mam wra¿enie, ¿e nie trawi go strach egzystencjalny, On po prostu chce, by jego ¶wiadomo¶æ poszerzy³a krêgi o nastêpnych u¶wiadomionych, tylko tyle...

¯ycie zmusza nas do walki o siebie, mo¿na j± prowadziæ na zewn±trz, a mo¿na te¿ od czasu do czasu skupiæ siê na prawdziwym sobie i sprawdziæ gdzie s± realia, a gdzie iluzja.

Luksusem jest posiadanie czasu dla siebie, najwy¿sz± form± ¶wiadomo¶ci jest wiedza jak ten czas wykorzystaæ.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 09:26:33 wys³ane przez Thotal » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #306 : Listopad 24, 2009, 15:34:58 »

Janneth napisa³a¶ :
Natomiast "zapobiegawcze" og³aszanie pandemii , kiedy nie kwalifikuje siê nawet do epidemii to test na niezale¿ne my¶lenie.

Poza tym  nie chodzi o to, ¿eby od razu zabiæ szczepionk± .... przynajmniej nie od razu i niekoniecznie fizycznie.  Po co zabijaæ dobrego niewolnika systemu ?
Wystarczy zabiæ niezale¿ne my¶lenie . Wystarczy napiêtnowaæ takich , oznakowaæ ich tytu³em "grupy egoistów". To Ci , co uwa¿aj±, ¿e s± wolnymi lud¼mi. Co za nieodpowiedzialno¶æ ! ( piszê ca³y czas maj±c na my¶li obecne w realia , a nie tego co by by³o gdyby ).
¦wiêta racja East.
Popieram .
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #307 : Listopad 24, 2009, 16:26:55 »

Janneth,
zauwa¿am, ¿e dalej nie rozumiesz w czym rzecz. Nie chodzi o to, ¿eby poddawaæ siê nastêpnej manipulacji, teoriom spiskowym, tylko by zrozumieæ, mieæ ¶wiadomo¶æ systemu w jakim ¿yjemy.
East jest wed³ug mnie ¶wiadomy, mam wra¿enie, ¿e nie trawi go strach egzystencjalny, On po prostu chce, by jego ¶wiadomo¶æ poszerzy³a krêgi o nastêpnych u¶wiadomionych, tylko tyle...

Ja równie¿ odczuwam, ¿e East'a nie trawi ¿aden strach ni obawa.
Mo¿e i nie rozumiem Thotalu Waszego punktu widzenia, nie wymagajcie tego ode mnie. Ja siedzê gdzie indziej ni¿ Ty czy East, a wiêc mam prawo inaczej widzieæ to, co widzicie te¿ i Wy.
East napisa³, ¿ebym rozejrza³a siê dooko³a, otworzy³a oczy i wtedy dopiero zauwa¿ê, w jakim pod³ym ¶wiecie ¿yjê, jak mn± steruj± i manipuluj± i ¿e moja przysz³o¶æ le¿y w rêkach grupy osób. Problem nie w tym, ¿e tego nie dostrzegam, bo dostrzegam, czego dajê non stop wyraz tutaj z ka¿dym moim postem. Problem polega na tym, ¿e nie mam zamiaru siedzieæ i siê za³amywaæ i mo¿e i Wy te¿ nie macie. Ale pisz±c to co piszecie i w sposób w jaki to piszecie, straszycie innych ludzi. Robicie dok³adnie to samo co robi± media sterowane przez tych, którzy steruj± nimi i dziêki temu, ¿e w to wierzycie dajecie sterowaæ te¿ sob±. Ja jestem ¶wiadoma systemu, w jakim ¿yjê. Ale wola³abym pi±æ siê do góry ni¿ z do³u górê obserwowaæ.
Teraz mamy sytuacjê, gdy ludzie tu pisz±cy boj± siê, ¿e nas jak kaczki odstrzel± wszystkich jak nie gryp±, to szczepionk±.
A ja siê pytam - nawet gdyby ten proces unicestwiana mia³ trwaæ latami i dziêki temu nie byæ tak zauwa¿alnym - jaki mieliby cel te pacynki (w domy¶le nas) zabijaæ. Przecie¿ gdyby nie my, to oni by musieli zacz±æ pracowaæ, to oni by musieli zacz±æ zarabiaæ, musieliby stworzyæ nowy system oparty na nowym niewolnictwie... Nie ma sensu ¿eby siê nas pozbywali. Po co robiæ cokolwiek, skoro mo¿na nic nie robiæ i ¿yæ w takiej wygodzie, jak do tej pory?

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #308 : Listopad 24, 2009, 18:48:53 »

Nie chodzi o wygody i zasoby materialne ( to taka otoczka) tylko o W£ADZÊ.

Pozdrawiam - Thotal:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 18:49:40 wys³ane przez Thotal » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #309 : Listopad 24, 2009, 18:54:58 »

Chc± nas zabiæ by mieæ w³adzê? Nad kim? Jak ju¿ nas zabij± to kim bêd± w³adaæ? Jêzyk
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #310 : Listopad 24, 2009, 19:14:35 »

Wszystkich nie zabij±, ale strach jaki wprowadzaj± powoduje, ¿e ca³a reszta godzi siê na niewolnictwo.
Ludzie sami zaproponuj± pods³uchy i kamery na samych siebie, zaszczepi± siê trucizn±, by pó¿niej jak niewolnik pracowaæ na lekarstwa i szpitale.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 19:17:22 wys³ane przez Thotal » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #311 : Listopad 24, 2009, 22:50:48 »

A¿ normalnie strach pomy¶leæ w jakim my ¶wiecie ¿yjemy Jêzyk

Dobrze ¿e w 2012 ju¿ ten koniec ¶wiata U¶miech
memphis
Go¶æ
« Odpowiedz #312 : Listopad 25, 2009, 09:17:39 »

Kanada: firma farmaceutyczna apeluje o wycofanie gro¼nych szczepionek na A/H1N1

http://wiadomosci.onet.pl/2084103,12,kanada_firma_farmaceutyczna_apeluje_o_wycofanie_groznych_szczepionek_na_ah1n1,item.html

Pozdrawiam
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #313 : Listopad 26, 2009, 13:58:06 »

Uczeni strasz± gryp±, bo s± przekupieni

¦wiatowa Organizacja Zdrowia og³osi³a pandemiê grypy i kaza³a rz±dom kupowaæ szczepionki, bo eksperci WHO bior± ³apówki od firm farmaceutycznych - pisze duñski "Information".
Koncerny zarobi± na tym 7 miliardów euro. A nieprzekupny uczony mówi, ¿e WHO celowo nie zaleca, by myæ rêce.

Cytowany przez Polskie Radio i wypowiadaj±cy siê dla "Information" profesor epidemiologii z Cochrane Center w Rzymie, Tom Jefferson mówi, ¿e uchodz±cy za niezale¿nych ekspertów doradcy zarabiaj± pieni±dze w firmach farmaceutycznych.

Jak podkre¶la Jefferson, choæ naturalne ¶rodki zaradcze przeciw grypie (jak higiena i czêste mycie r±k) mog± byæ skuteczniejsze i tañsze ni¿ szczepionka, w dokumentach WHO wspomina siê o tym zaledwie kilka razy, podczas gdy o szczepionkach kilkadziesi±t - relacjonuje artyku³ serwis Polskiego Radia.

Z tekstu w "Information" dowiadujemy siê równie¿, ¿e na zwyk³±, sezonow± grypê umiera co roku pó³ miliona ludzi. Tymczasem ¶wiñski szczep wirusa poch³on±³ dot±d... 6 tysiêcy ofiar. Psychoza, która zapanowa³a z powodu zwiêkszonej liczby zaka¿eñ A/H1N1, jest moderowana przez w³adze jednostek odpowiadaj±cych za bezpieczeñstwo zdrowotne. A jednostki te wydaj± raporty, które zgodne s± z duchem polityki marketingowej firm farmaceutycznych.

Warto przy okazji wspomnieæ, ¿e z doniesieñ prasowych wynika, i¿ niektóre koncerny wydaj± na badania naukowe 11 proc. bud¿etu, podczas gdy nak³ady na na reklamê i public relations wynosz± 38 procent.
http://www.dziennik.pl/swiat/article491280/Uczeni_strasza_grypa_bo_sa_przekupieni.html

Informacja ¼ród³owa w Polskim Radiu:
http://www.polskieradio.pl/wiadomosci/prasazagraniczna/artykul123391.html
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #314 : Listopad 26, 2009, 15:44:27 »

Te¿ to czyta³em.
Faktem jest ¿e to by³y mega ³apówy.
annabella
Go¶æ
« Odpowiedz #315 : Listopad 26, 2009, 17:38:47 »

@Janneth

Wpiszcie z reszt± sami w google "Prof. Maria Dorota Majewska" i oceñcie... Same strony propagandowe przeciw szczepionkom. Czyli co mam rozumieæ? Dziêki temu zaistnia³a? Mo¿e jestem szara masa, ¿e jej nie znam, ale proszê poka¿cie mi w takim razie jakie¶ jej publikacje znajduj±ce siê na powa¿nych stronach, wspó³pracê z innymi znanymi lekarzami, na jakich uczelniach i co wyk³ada³a... Cokolwiek, co mi udowodni ¿e ten cz³owiek by³ równie powa¿any przed afer±, w jakiej bierze udzia³!

cas niecos znalazlam na googlach,nie tylko "propagande"

II MIÊDZYNARODOWE SEMINARIUM
NA TEMAT ZABURZEÑ SPEKTRUM AUTYZMU
AUTYZM JEST ULECZALNY
Seminarium dla rodziców, lekarzy, terapeutów i wychowawców
Uniwersytet Warszawski
Wydzia³ Biologii
Ul. Miecznikowa 1 (OCHOTA)
WARSZAWA
PLAN WYK£ADÓW
Sobota 17 pa¼dziernika, 2009

8:00 - 8:50 am   Rejestracja

8:50 - 9:00 am
   POWITANIE I WPROWADZENIA
9:00 - 10:00 am   “Rola pestycydów i innych neurotoksyn jako czynnik autyzmu”
Dr William Shaw  Dyrektor Great Plains Laboratory. USA
10:00 - 11:00 am   “Trzy stopnie interwencji dietetycznej przy autyzmie i AD(H)D”
Karyn Seroussi.  NORWEGIA
11:00 - 11:30 am   PRZERWA NA KAWÊ
11:30 - 12:30 am    „Co przemawia za biomedycznym leczeniem autyzmu”
Dr John Kucera, doktor nauk medycznych, organizacja „Defeat Autism Now” („Pokonajmy autyzm teraz”),   USA
12:30 - 1:00 pm   PYTANIA I ODPOWIEDZI
1:00 - 2:15 pm   LUNCH I WYSTAWY
2:15 - 3:15 pm   „Predyspozycje genetyczne, a nara¿enie na substancje zanieczyszczaj±ce ¶rodowisko. Zwi±zek z chorobami przewlek³ymi, ³±cznie z autyzmem”.
Dr Robin Bernhoft, specjalista  medycyny ekologicznej, USA
3:15 - 4:15 pm   “Amalgamaty dentystyczne oraz niew³a¶ciwe stosowanie fluorków – toksyczne efekty”
Dr Leticia  Domínguez-Shaw.  MEKSYK - USA
4:15 - 4:30 pm   PRZERWA I WYSTAWY
4:30 - 5:15 pm   Szczepionki, a zaburzenia nerworozwojowe: Czego dowiedzieli¶my siê z naszego badania”
Prof. Maria Dorota Majewska.  IPiN POLSKA
5:15 - 6:00 pm   PYTANIA I ODPOWIEDZI
Niedziela 18 pa¼dziernika, 2009
8:00 - 9:00 am   Rejestracja
9:00 - 10:00 am   “Leczenie spektrum autyzmu - prze³om w nauce”
Dr William Shaw  Dyrektor Great Plains Laboratory. USA
10:00 - 11:00 am   Autyzm: wielouk³adowe zaburzenie oksydacyjne i zapalne”
Doktor Robin Bernhoft, specjalista medycyny ekologicznej USA
11:00 - 11:15 am   PRZERWA NA KAWÊ
11:15 - 12:15 pm   „Zastosowanie HBOT terapii tlenem hiperbarycznym i chelatacja w spektrum zaburzeñ autystycznych”
 Dr John Kucera, doktor nauk medycznych, organizacja “Defeat Autism Now
12:15 - 12:45 pm   PYTANIA I ODPOWIEDZI

Prof. Dorota Majewska (POLSKA)

Profesor Maria Dorota Majewska  jest ¶wiatowej klasy neurobiologiem. Uzyska³a tytu³ magistra w dziedzinie biochemii i biofizyki na Uniwersytecie £ódzkim w Polsce, a tytu³ doktora w dziedzinie neurochemii w Instytucie Medycyny Do¶wiadczalnej i Klinicznej Polskiej Akademii Nauk w Warszawie w Polsce. Ponad 20 lat ¿ycia zawodowego spêdzi³a, pracuj±c w Stanach Zjednoczonych w ró¿nych wiod±cych placówkach naukowych i badawczych, takich jak Uniwersytet Missouri, Uniwersytet Harvarda oraz Narodowy Instytut Zdrowia. Jej wczesne prace by³y po¶wiêcone badaniom neurochemicznych i neuropatologicznych mechanizmów odpowiedzialnych za uszkodzenie mózgu w czasie niedokrwienia i niedotlenienia, problemom biomedycznym zwi±zanym z nadu¿ywaniem leków oraz mechanizmom regulacyjnym neuroprzewodnictwa. Jej najwa¿niejsze osi±gniêcie naukowe, które zapewni³o jej uznanie na ca³ym ¶wiecie, to fundamentalne odkrycie nowego mechanizmu regulacji jonotropowych receptorów przeka¼ników z udzia³em hormonów sterydowych.
Prof. Majewska jest autork± i wspó³autork± ponad 80 prac badawczych, naukowych prac przegl±dowych i rozdzia³ów ksi±¿ek w dziedzinie neuronauki, które doczeka³y siê tysiêcy cytowañ.”. Obecnie pracuje w Instytucie Psychiatrii i Neurologii w Warszawie w Polsce, gdzie prowadzi wyk³ady dla kilku doktorantów i naukowców dotycz±ce potencjalnych powi±zañ miêdzy autyzmem a szczepieniami.

« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 17:42:21 wys³ane przez annabella » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #316 : Listopad 26, 2009, 17:43:32 »

Witaj annabella U¶miech
Odzyska³am wiarê, ¿e s± tu jeszcze dociekliwi ludzie, którzy sprawdz± zanim uwierz±. Mog³abym Ciê jeszcze prosiæ o link do strony, z jakiej to skopiowa³a¶?

EDIT: Ju¿ nie podawaj, znalaz³am te¿. Pewnie to ta sama strona - www.vegamedica.pl (Instytuj Medycyny Holistycznej) i www.ecomedica.pl
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 17:52:01 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
annabella
Go¶æ
« Odpowiedz #317 : Listopad 26, 2009, 18:11:51 »

dorzuce jeszcze link do ciekawego listu p. prof. Majewskiej
http://newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1252
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #318 : Listopad 26, 2009, 18:58:33 »

A/H1N1 – nieco ostrzejsza forma przeziêbienia; nie ma siê czym przejmowaæ; standardowa farmakoterapia to herbata z miodem. Patrz równie¿ Spisek.

Bein, Piotr (dr) – ¶wiatowej s³awy  niezale¿ny naukowiec: immunolog, wirusolog, bakteriolog, epidemiolog i spiskolog, którego prze³omowe prace publikowa³ m.in. Journal of Youtube Medicine; obecnie wyk³ada na Google University.

C – witamina; lek na wszystko, zapytaj siê babci; nie mo¿e byæ opatentowana przez przemys³ farmaceutyczny wiêc Codex Alimentarius chce j± zakazaæ.

DTP – szczepionka b³oniczo-tê¿cowo-krztu¶cowa; w idealnym ¶wiecie powodowa³aby syndrom ¶mierci ³ó¿eczkowej, ale nie ¿yjemy w takim ¶wiecie wiêc póki co musimy k³amaæ, ¿e tak jest.

Epidemia – spisek.

Forum internetowe (np. szczepienia.org.pl) – je¶li uda³o ci siê skutecznie unikn±æ szczepienia swojego dziecka i chcesz sobie napompowaæ swoje ego ¶miej±c siê z idiotów i naiwniaków, którzy mimo wszystko dbaj± o swoje dzieci to wpadaj ¶mia³o.

Google – podrêcznik akademicki dla zapracowanych mam z zakresu epidemiologii, immunologii i wirusologii.

Homeopatia – dziedzina medycyny zajmuj±ca siê wypisywaniem odroczeñ szczepieñ dla Sanepidu.

Immunologia – nauka o tym jak ekologiczne warzywa i owoce oraz mycie r±k zapobiegaj± chorobom zaka¼nym.

Jarzyny – mo¿na stosowaæ zamiennie ze szczepionkami; najlepiej ekologiczne.

Korelacja – nie wa¿ne jak s³aba jest zawsze synonimem zwi±zku przyczynowo-skutkowego; kauzacja.

List prof. Marii Majewskiej – ¶wiecki i naukowy odpowiednik Biblii, równie prze³omowy i równie wiarygodny, choæ lepiej nie sprawdzaæ ¼róde³ i przypisów, po co siê rozczarowywaæ?

Majewska, Maria (prof.) – naukowiec niezale¿ny; mieszka³a w USA, pracowa³a na Harvardzie i wstrzykiwa³a szczurom timerosal, ergo: szczepionki powoduj± autyzm.

Niezale¿ny naukowiec – w zasadzie niekoniecznie naukowiec, ale jakakolwiek osoba; najczê¶ciej jego/jej pogl±dy w sposób drastyczny odbiegaj± od tego, co mówi± inni naukowcy (ci zale¿ni) oraz wyniki badañ publikowane w recenzowanych pismach specjalistycznych, co z kolei jest powodem nieuzasadnionego ostracyzmu ze strony ¶wiata nauki; je¶li ci±¿± na nim/niej powa¿ne zarzuty dotycz±ce wadliwej metodologii badañ i nieetycznego postêpowania, na pewno s± wynikiem spisku.

Odczyn poszczepienny – ka¿da, nie wa¿ne jak pó¼na choroba czy inna niedyspozycja fizyczna, która pojawi³a siê po szczepieniu; je¶li by³e¶ jako roczne dziecko szczepiony przeciwko odrze, ¶wince i ró¿yczce i umrzesz w wieku 87 lat z powodu niewydolno¶ci uk³adu kr±¿enia na pewno bêdzie to wynikiem szczepienia.

Przemys³ farmaceutyczny – co¶ jak przemys³ tytoniowy tylko, ¿e gorszy; produkuje toksyny; setki milionów osób, które dziêki jego produktom mog± w ogóle ¿yæ lub cieszyæ siê lepsz± jako¶ci± ¿ycia to czê¶æ spisku.

Rtêæ – sk³adnik timerosalu, który jest sk³adnikiem szczepionek, które s± sk³adnikiem autyzmu.

Sanepid – zbrodnicza organizacja, spadkobierczyni Waffen-SS; g³ówny jej cel to depopulacja Polski poprzez masowe i przymusowe wstrzykiwanie ma³ym, bezbronnym dzieciom toksyn.

Spisek – i wszystko jasne, po co dalej cokolwiek t³umaczyæ?

Toksyna – ka¿dy sk³adnik szczepionki, nie wa¿ne jak dobrze przebadany i nie wa¿ne jak d³ugo stosowany w farmacji; im bardziej jego nazwa jest trudniejsza do wymówienia i zapamiêtania, tym bardziej jest on toksyczny; dla zwiêkszenia dzia³ania efektu propagandowego dodawaj przedrostek neuro- (neurotoksyna), bêdziesz brzmia³ jak uczony i na pewno wystraszysz nie jedn± mamê w dyskusji internetowej.

Uniwersytet – za drogi i trzeba siê uczyæ; lepiej pój¶æ do Google.

Wirus – chyba wywo³uje choroby, ale najlepiej je przej¶æ naturalnie, broñ Bo¿e nie szczepiæ; je¶æ du¿o czosnku, cytryny i cebuli, bo zaczynaj± siê na literê “c” jak witamina C.

Youtube – co¶ jak Proceedings of the National Academy of Sciences albo The Lancet tylko, ¿e bardziej obiektywne i wiarygodne.

Zale¿ny naukowiec – przeciwieñstwo niezale¿nego naukowca; jako ¿e pieni±de za publikowanie w Nature czy innym the Lancet nie starczaj± na op³acenie rachunków i rat kredytu zale¿ny naukowiec dorabia fa³szowaniem danych na zamówienie przemys³u farmaceutycznego i chemicznego; spiskowiec.

s³owniczek pochodzi st±d:
http://modnebzdury.wordpress.com/
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 18:58:57 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #319 : Listopad 26, 2009, 19:14:18 »

Val Dee Chichot ¦wietny s³ownik! Podpisujê siê obiema rêkoma pod nim Mrugniêcie
Jak jeszcze powstanie piosenka bêd±ca zaprzeczeniem "No vaccine", to ju¿ w ogóle przestanê czuæ siê osamotniona.
Co Ty na to, ¿eby zrobiæ co¶ twórczego i zabraæ siê za napisanie do niej tekstu i nagranie? Umie¶cimy na YT jako odpowied¼ do w/w Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #320 : Listopad 26, 2009, 19:52:34 »

Val Dee Chichot ¦wietny s³ownik! Podpisujê siê obiema rêkoma pod nim Mrugniêcie
Jak jeszcze powstanie piosenka bêd±ca zaprzeczeniem "No vaccine", to ju¿ w ogóle przestanê czuæ siê osamotniona.
Co Ty na to, ¿eby zrobiæ co¶ twórczego i zabraæ siê za napisanie do niej tekstu i nagranie? Umie¶cimy na YT jako odpowied¼ do w/w Chichot

Cha - ja muzykalnie uzdolniony nie jestem wiêc nie wiem czy by³by z tego jaki¶ hit Jêzyk

A ciekawy artyku³ o szczepieniach jest te¿ tu:

Szczepionki niezgody
Aleksandra Stanis³awska 21-11-2009, ostatnia aktualizacja 21-11-2009 14:00

Szczepiæ siê przeciwko nowej grypie czy nie? Naprêdce przygotowane szczepionki mog± byæ nieskuteczne albo gro¼niejsze od samej choroby – twierdz± sceptycy. Bez szczepionek wiele osób umrze – oponuj± inni
¼ród³o: AP

* Wiêksze korzy¶ci ni¿ zagro¿enia

Kiedy w Meksyku na now± grypê zaczêli umieraæ ludzie, ¶wiat wpad³ w panikê. Zarazek b³yskawicznie zawêdrowa³ do innych krajów, a ¦wiatowa Organizacja Zdrowia (WHO) równie szybko og³osi³a pandemiê. Okaza³o siê, ¿e w wielu aspektach nowy wirus zachowuje siê inaczej ni¿ grypa sezonowa: u jednej osoby mo¿e zaledwie pogorszyæ samopoczucie, u innej wywo³aæ b³yskawicznie postêpuj±c± ¶mierteln± niewydolno¶æ oddechow±.

Podczas gdy jedni straszyli zaraz± na niespotykan± skalê, inni uspokajali, twierdz±c, ¿e to tylko przeziêbienie, którego nie ma siê co baæ. Ale zaszczepiæ siê i tak warto, bo to jedyny sposób ochrony przed pandemi±.

Mêtlik w g³owach, jaki powsta³ w ci±gu ostatnich miesiêcy, z dnia na dzieñ siê potêguje. No bo skoro to tylko przeziêbienie, to po co szczepiæ? Jak mamy zaufaæ po¶piesznie wypuszczonym na rynek szczepionkom, których byæ mo¿e wcale nie potrzebujemy? Komu¶ przecie¿ (w domy¶le: firmom farmaceutycznym) mog³o zale¿eæ na wzbudzeniu paniki, która napêdzi³aby sprzeda¿ s³abo przetestowanych, ¶miertelnie niebezpiecznych szczepionek przera¿onym rz±dom.

Szczepienia to chyba najwiêksza – obok antybiotyków – zdobycz medycyny. Dziêki nim uda³o siê wyeliminowaæ choroby, które nêka³y ludzko¶æ od tysiêcy lat.

Co siê dzieje, kiedy spo³eczeñstwa niemaj±ce kontaktu z danym patogenem zaatakuje ¶miertelnie gro¼na epidemia? Scenariusz jest brutalny, a znamy go chocia¿by z historii podboju obu Ameryk. Przywleczone przez Europejczyków zarazki czêstokroæ sprawia³y, ¿e starcia zbrojne nie by³y ju¿ potrzebne. O zwyciêstwie konkwistadorów w Meksyku zadecydowa³a ospa zawleczona tam w 1520 roku. W krótkim czasie mog³a umrzeæ po³owa z 20-milionowej populacji Azteków. Na przybyszach z Europy ospa nie robi³a jednak wiêkszego wra¿enia. Dlaczego?

Mechanizm radzenia sobie z infekcj± doskonali³ siê u Hiszpanów od setek lat. Kiedy ospa uderza³a, ludzie albo umierali, albo siê uodparniali. I tak do nastêpnego razu, kiedy zaraza znów atakowa³a m³odsze, bardziej wra¿liwe na infekcjê pokolenie. W koñcu jednak spo³eczeñstwa czêsto nawiedzane przez epidemie w du¿ej mierze uodparnia³y siê na nie.

Wredny typ A

Ostateczny kres epidemiom ospy po³o¿y³a szczepionka wynaleziona w 1796 roku przez Edwarda Jennera. Lekarz ten utar³ na proszek pêcherzyki ospowe pobrane od ciel±t cierpi±cych na l¿ejsz± postaæ tej infekcji (ospê krowiankê) i poda³ je o¶mioletniemu synowi biednego farmera. Nastêpnie ch³opiec zosta³ przez Jennera zara¿ony prawdziw± czarn± osp±, na któr± nie zachorowa³. W ten sposób odkryty zosta³ mechanizm uodpornienia poprzez szczepienia. W 1980 roku ¦wiatowa Organizacja Zdrowia og³osi³a kres ospy na Ziemi. Dziêki szczepionkom dzieci nie choruj± dzi¶ na Heinego-Medina, odrê czy krztusiec.

Ze szczepieniami na grypê nie jest ju¿ niestety tak ró¿owo. Typ A, z jakim mamy obecnie do czynienia, wci±¿ nas przechytrza. To on najczê¶ciej powoduje epidemie i pandemie, które pojawiaj± siê na Ziemi co kilkadziesi±t lat. Nie potrafimy im skutecznie przeciwdzia³aæ. Dzieje siê tak dlatego, ¿e grypa ta do¶æ szybko zmienia strukturê bia³kow± swojej otoczki, dziêki czemu przeciwcia³a osób, które ju¿ raz na ni± chorowa³y, nie potrafi± rozpoznaæ nowego szczepu wirusa jako zagro¿enia.

S± jednak wyj±tki. W naszych organizmach kr±¿± przeciwcia³a‚ które krzy¿owo reaguj± z ró¿nymi mutacjami wirusa. Oznacza to‚ ¿e je¶li kilka lat temu pojawi³ siê akurat ten typ grypy‚ to mamy dzi¶ na niego ¶ladow± odporno¶æ. Tak by³o prawdopodobnie podczas pandemii w 1957 roku wywo³anej równie¿ przez wirusa H1N1. Osoby, które zetknê³y siê wówczas z zarazkiem, mog± byæ uodpornione na ¶wiñsk± grypê – twierdz± australijscy naukowcy w raporcie opublikowanym w tym roku w pi¶mie „New England Journal of Medicine”. Takiej odporno¶ci niestety nie maj± ludzie poni¿ej 50. roku ¿ycia, dlatego to oni najczê¶ciej zapadaj± na najciê¿sz± postaæ choroby. ¦miertelno¶æ nowej grypy jest obecnie szacowana na jeden zgon na piêæ tysiêcy zachorowañ.

Szczepionka inna i podobna

Pocz±wszy od 1945 roku, kiedy opracowano pierwsz± szczepionkê przeciw grypie, naukowcy s± zawsze o krok za wirusem. Próbuj± przewidzieæ, które odmiany zaatakuj± najsilniej w kolejnym sezonie, i stworzyæ odpowiednie preparaty. Zazwyczaj zawieraj± one kilka ró¿nych szczepów wirusa. Szczepionka przeciw ¶wiñskiej grypie jest inna, bo kryje siê w niej tylko pojedynczy szczep. Jednak pod ka¿dym innym wzglêdem preparat ten nie ró¿ni siê od szczepionek sezonowych, wykorzystywanych co roku w sezonie grypowym.

– Badania kontynuowane po zarejestrowaniu tych szczepionek wykazuj±, ¿e ju¿ jedna dawka znakomicie stymuluje odporno¶æ – mówi dr Pawe³ Grzesiowski, kierownik Zak³adu Profilaktyki Zaka¿eñ i Zaka¿eñ Szpitalnych w Narodowym Instytucie Leków. – Dlatego ¦wiatowa Organizacja Zdrowia zarekomendowa³a jednodawkowy schemat szczepieñ.

Dwie z dopuszczonych w Europie szczepionek przeciw ¶wiñskiej grypie – Focetria i Pandemrix – zawieraj± sztucznie otrzymanego wirusa z bia³kami pandemicznymi, trzeci – Celvapan – kryje w sobie ca³ego zabitego wirusa pandemicznego, który jest hodowany nie w kurzych zarodkach, ale w komórkach pochodz±cych od ssaków. Dziêki temu maleje ryzyko alergii u osób uczulonych na bia³ko kurze.

Oprócz tego w szczepionkach znajduje siê szereg substancji pomocniczych czy konserwuj±cych. I to o nie toczy siê prawdziwa batalia medialna.

Kontrowersyjna rtêæ

Focetria i Pandemrix, wyprodukowane w niemal identyczny sposób, zawieraj± rtêæ kryj±c± siê w zwi±zku o nazwie tiomersal (lub thimerosal). Jest to substancja bakteriobójcza i grzybobójcza dodawana standardowo do wiêkszo¶ci szczepionek przeciw grypie sezonowej. Nie zawiera jej Celvapan.

Has³o „rtêæ” ju¿ samo w sobie dzia³a jak wystrza³ ostrzegawczy.

– Producenci nie podaj±, ile dok³adnie jest tej rtêci w szczepionkach, i to jest mocno podejrzane – mówi prof. Maria Dorota Majewska z Zak³adu Farmakologii Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. Badaczka ta rozpêta³a ostatnio g³o¶n± dyskusjê na temat dodatków do szczepionek. Jednym z koronnych argumentów jest szkodliwo¶æ obecnych w nich zwi±zków rtêci.

Tymczasem na stronie internetowej Europejskiej Agencji Leków mo¿na ³atwo znale¼æ informacjê o tym, ¿e Focetria (tylko w opakowaniu wielodawkowym) i Pandemrix zawieraj± po 5 mikrogramów tiomersalu na dawkê.

– Rtêæ jest jedn± z najbardziej neurotoksycznych substancji, bowiem kumuluje siê w mózgu – kontynuuje prof. Majewska. – Jej toksyczno¶æ jest znacznie wiêksza w odniesieniu do noworodków i niemowl±t, którym w Polsce podaje siê m.in. zawieraj±ce j± szczepionki przeciw ¿ó³taczce typu B i niektóre preparaty skojarzone przeciwko b³onicy, tê¿cowi i krztu¶cowi. Dok³adanie jeszcze jednej szczepionki z rtêci± wzmaga szkodliwy wp³yw tego pierwiastka na organizm.

Szkodliwo¶ci rtêci nie da siê zaprzeczyæ. Jednak, po pierwsze, szczepionki przeciw grypie nie wolno podawaæ dzieciom poni¿ej szóstego miesi±ca ¿ycia. Po drugie, w preparatach znajduje siê znikoma ilo¶æ tego pierwiastka.

– W puszce tuñczyka jest wiêcej rtêci ni¿ w jednej szczepionce – ucina dr Grzesiowski. Pierwiastek ten dostaje siê do naszych organizmów wtedy, gdy zjadamy ryby morskie, ale te¿ poprzez stare plomby z amalgamatu. Rtêæ zawarta w szczepionce przeciw grypie jest dla doros³ego cz³owieka mniej szkodliwa ni¿ u¿±dlenie osy. Na dzieci preparat podzia³a nieco silniej, ale wed³ug specjalistów z Zak³adu Epidemiologii Pañstwowego Zak³adu Higieny w Warszawie ten wp³yw wci±¿ pozostaje nieszkodliwy, co potwierdzaj± m.in. badania w³oskich naukowców opublikowane w tym roku w pi¶mie „Pediatrics”.

Podejrzany skwalen

Drug± sporn± spraw± s± u¿ywane w Focetrii i Pandemriksie adiuwanty, czyli substancje wzmacniaj±ce odpowied¼ immunologiczn± organizmu. Podejrzliwo¶æ budzi fakt, i¿ preparatów z adiuwantami nie wolno podawaæ kobietom ciê¿arnym, a ponadto do obrotu przez amerykañsk± Agencjê ds. ¯ywno¶ci i Leków zosta³y dopuszczone wy³±cznie te szczepionki przeciw grypie, które adiuwantów nie zawieraj±.

Adiuwanty nie s± z³em wcielonym. ¦wiatowa Organizacja Zdrowia zaapelowa³a do producentów o dodawanie ich, bo dziêki temu mo¿na a¿ czterokrotnie zwiêkszyæ wydajno¶æ produkcji i szczepionki trafi± do wiêkszej liczby ludzi. W dopuszczonych w Europie szczepionkach przeciw grypie u¿ywa siê w tym celu skwalenu. Jest to zwi±zek naturalnie wystêpuj±cy w ludzkim organizmie, przetwarzany m.in. w cholesterol. Focetria i Pandemrix zawieraj± oko³o 10 miligramów tej substancji, nie ma jej natomiast w Celvapanie.

– Nadmiar skwalenu mo¿e spowodowaæ rozwój chorób autoimmunologicznych – twierdzi prof. Majewska. – Organizm wytwarza przeciw niemu przeciwcia³a, które mog± atakowaæ nasze w³asne komórki. Z tego rozwijaj± siê schorzenia typu reumatycznego czy neurologicznego.

Jako dowód badaczka przytacza przypadek szczepieñ przeciw w±glikowi zaaplikowanych ¿o³nierzom amerykañskim przed wojn± w Zatoce Perskiej, które mia³y wywo³aæ u nich rozleg³e problemy zdrowotne. O winie skwalenu ¶wiadczyæ mia³y wykryte u ¿o³nierzy przeciwcia³a na ten zwi±zek. O tym, jak silna jest ta pog³oska, ¶wiadczy fakt zamieszczenia sprostowania na stronie WHO. Czytamy tam: „Skwalen nie zosta³ dodany do szczepionek zaaplikowanych weteranom wojny w Zatoce [...]. Przeprowadzono badania z udzia³em niemowl±t i noworodków nad szczepionkami zawieraj±cymi skwalen, które nie wykaza³y ¿adnych w±tpliwo¶ci co do ich bezpieczeñstwa”. WHO dodaje, ¿e szczepionki ze skwalenem s± stosowane w Europie od 13 lat, w czasie których zu¿yto kilkadziesi±t milionów ampu³ek, nie odnotowuj±c przy tym powa¿niejszych skutków ubocznych.

– Skwalen jest naturalnie wystêpuj±cym zwi±zkiem t³uszczowym, obecnym w ro¶linach, oleju z ryb, oliwie z oliwek. Nie ma dowodów na szkodliwo¶æ tego zwi±zku zawartego w szczepionkach. ¯adne adiuwanty w zarejestrowanych szczepionkach nie s± szkodliwe. Gdyby by³y, nie otrzyma³yby dopuszczenia do rejestracji – mówi dr Grzesiowski.

Do zamieszania wokó³ wiarygodno¶ci szczepionek dok³adaj± siê i sami producenci, którzy zwietrzyli interes ¿ycia. ¦wiat³o dzienne ujrza³ niedawno kontrakt zawarty pomiêdzy francuskim Ministerstwem Zdrowia a GlaxoSmithKline, wytwórc± Pandemriksu, w którym to dokumencie firma zastrzeg³a sobie, ¿e za ewentualne skutki uboczne wywo³ane przez szczepionkê odpowiedzialno¶æ poniesie francuski rz±d.

To zdecydowanie nie budzi zaufania i jeszcze bardziej opó¼nia termin akceptacji której¶ ze szczepionek przez nasze Ministerstwo Zdrowia.

– Podawanie szczepionek przeciw grypie ma sens przed sezonem grypowym, od wrze¶nia do grudnia – mówi dr Grzesiowski. – Nie inaczej jest w tym sezonie. Nale¿y jednak podkre¶liæ, ¿e nawet pó¼niejsze szczepienia maj± pewien zakres ochronny wobec tych osób, które nie zachorowa³y.

A przecie¿ na uzyskanie pe³nej odporno¶ci po zaszczepieniu potrzebujemy trzech – czterech tygodni. Co siê stanie, je¶li w tym czasie zetkniemy siê z wirusem A/H1N1? W pierwszym tygodniu zapewne zachorujemy na grypê, w drugim czê¶ciowa ochrona mo¿e zmniejszyæ u nas objawy. Po tym czasie szczepionka powinna ju¿ zadzia³aæ. Tylko ile jeszcze mo¿emy na ni± czekaæ?

Dziêkujê prof. Andrzejowi Mycowi za pomoc w napisaniu artyku³u

link:
http://www.rp.pl/artykul/2,395030.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2009, 19:53:17 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #321 : Listopad 26, 2009, 20:05:01 »

Janneth, nie musisz pisaæ tekstów piosenek, bo i tak "wspaniale tworzysz".
A to dla Ciebie:
http://www.vismaya-maitreya.pl/zakryte_zagadki_tomasz_lis_na_zywo_-_23_11_2009_lektor_pl_video.html
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #322 : Listopad 27, 2009, 08:53:05 »

Media: nowa grypa to farsa? Sensacyjne wyniki śledztwa
Koncerny te zarabiają ogromne pieniądze na sprzedaży preparatów przeciwko grypie.

- Zaniepokojenie wywołuje fakt, że wielu naukowców, zasiadających w różnych komitetach WHO, przedstawia się jako niezależni eksperci, a w istocie figurują na liście płac farmaceutycznych gigantów - mówi profesor epidemiologii Tom Jefferson, badacz z Cochrane Center w Rzymie. Naukowiec podkreśla, że choć naturalne środki zaradcze przeciw grypie, jak higiena i częste mycie rąk, mogą być skuteczniejsze, to w dokumentach WHO wspomina się o tym zaledwie kilka razy, podczas gdy o szczepionkach kilkadziesiąt.

O śledztwie duńskich dziennikarzy pisze rosyjski dziennik "Nowye Izviestia". Gazeta wyjaśnia, że wielu naukowców pracujących w WHO, ukrywa fakt otrzymywania pieniędzy od światowych gigantów farmaceutycznych.

Czytaj w OnetBiznes: Komu opłaca się grypa?

Jak uważają pytani przez duńską gazetę specjaliści, przyczyną przesadzonej reakcji WHO na wirusa A/H1N1 jest udana kampania PR-owska przeprowadzona przez ekspertów organizacji. Niektórzy z nich są pracownikami kompanii farmaceutycznych.

Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła stan pandemii pod naciskiem grupy ekspertów, na czele której stoi Albert Osterhaus wirusolog z Erasmus Medical Center w Rotterdamie. Holenderski rząd prowadzi dochodzenie ws. jego działalności, ponieważ okazało się, że otrzymuje on pieniądze od kilku firm farmaceutycznych produkujących szczepionkę na nową grypę.

=============================

Popularny lek do zwalczania świńskiej grypy Tamiflu, szkodzi dzieciom bardziej niż pomaga. Tak podaje Sky News powołując się na najnowsze badania.

Brytyjska prasa podała informacje, ze Tamiflu powoduje u dzieci poddanych kuracji: bezsenność, koszmary, zmęczenie, bóle brzucha. Jak donosi Sky News Tamiflu nie działa, gdy dzieci chorują na ostra astmę lub infekcje ucha.

Dowiedziono, ze lek podawany dzieciom poniżej 12 roku życia może doprowadzić do ich odwodnienia. W wielu przypadkach Tamiflu wywołuje ostre wymioty.

Zdaniem naukowców lek nie powinien być podawany osobom, u których nie wystąpiły poważne objawy wirusa A-H1N1.

W Wielkiej Brytanii tygodniowo odnotowuje się 100 tys. nowych przypadków zachorowań na świńską grypę. Odradza się chorym zgłaszania się do szpitala. Lekarze nie chcą, aby chorzy przychodzili nawet do przychodni. Jeśli ktoś uważna, ze ma grypę dostanie paczkę z lekiem Tamiflu do domu.

Władze chcą w ten sposób zatrzymać chorych w domu, by nie pomnażali kolejnych zachorowań. Jeżeli chodzi o naukę, to niektóre szkoły już stoją przed perspektywa zamknięcia tuż po początku roku szkolnego.

Brytyjka BBC dostała polecenie, by przygotować specjalny kanał edukacyjny dla chorych na grypę dzieci.

Scaliłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Listopad 27, 2009, 12:24:12 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #323 : Listopad 27, 2009, 09:06:43 »

To ostatnie ju¿ podrygi farmakologii -chemicznej.
Czas bêdzie wkrótce uznaæ medycynê "naturaln±" za priorytet.U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #324 : Listopad 28, 2009, 00:32:27 »

To ostatnie ju¿ podrygi farmakologii -chemicznej.
Akurat .
Nie doceniasz bezdennej g³upoty ludzkiej przyjacielu, a to jedna z dwóch rzeczy, które Einstein uzna³ za nieskoñczone (choæ co do Wszech¶wiata to dopuszcza³ mo¿liwo¶æ pomy³ki ). Te miliony much , które uwa¿aj± , ¿e w³adza nie mo¿e siê myliæ ,które teraz siê szczepi± gównem bêd± chorowaæ, bêd± coraz s³absi, bezsilni, zchorowani, ale mimo to dalej bêd± wierzyæ swojej "gównianej" medycynie oraz ¶lepej w³adzy.
Nadzieja w tym, ¿e Ty , ja i paru innych rozs±dnych ludzi stanie siê dziêki tej  "pandemii idiotyzmu" odpornych na manipulacje, nadzieja jest, ¿e od nas zarazi siê wirusem rozs±dku  wielu innych ludzi i nadzieja w tym, ¿e na ten wirus nikt nie wymy¶li³ skutecznej szczepionki. Niech wybuchnie pandemia rozs±dku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2009, 00:32:59 wys³ane przez east » Zapisane
Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: