Symeon
Gość
|
 |
« : Lipiec 16, 2009, 12:31:19 » |
|
Witam, Jak zapewne wielu z Was się domyśla, obecny prezydent USA Barack Obama to człowiek powiązany ze starą finansjerą, która tak naprawdę rządzi USA, od byłego prezydenta Busha różni się chyba tylko kolorem skóry... Zapowiadał wielkie zmiany, m.in. szybkie wyprowadzenie wojsk amerykańskich z Iraku, a jak wiemy nic w tym kierunku nie robi, jest wiele dowodow świadczących o jego powiązaniu z grupą Bilderbergów. Wiele ludzi uważa, że już przed objęciem prezydentury otrzymał on plan do zrealizwowania, który nijak się ma do jego przedwyborczych obietnic. Poniżej zamieszczam ciekawy film w reżyserii Alexa Jonesa "The Obama Deception".
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 12:54:34 wysłane przez Symeon »
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 03, 2009, 13:12:24 » |
|
Pani adwokat, ktĂłra reprezentuje osoby domagajÂące siĂŞ wyjaÂśnienia sprawy zwiÂązanej z miejscem urodzenia Baracka Obamy, twierdzi, Âże otrzymaÂła akt urodzenia, z ktĂłrego wynika, Âże Obama urodziÂł siĂŞ w Kenii. Chce ona potwierdzenia autentycznoÂści tego dokumentu. Odnaleziono autentyczny akt urodzenia Baracka Obamy?
Kalifornijska adwokat Orly Taitz, ktĂłra prowadzi kilka spraw w sÂądach zwiÂązanych z aktem urodzenia Baracka Obamy, udostĂŞpniÂła kopiĂŞ dokumentu, ktĂłry ma byĂŚ domniemanym aktem urodzenia prezydenta USA. WedÂług przedstawionego dokumentu, Obama miaÂł urodziĂŚ siĂŞ w Kenii – informuje serwis worldnetdaily.com. Orly Taitz zÂłoÂżyÂła do sÂądu wniosek o potwierdzenie autentycznoÂści "kenijskiego" aktu urodzenia.
Z dokumentu mo¿na dowiedzieÌ siê m.in., ¿e Barack Obama urodzi³ siê 4 sierpnia 1961 roku w Mombasie w Kenii; jego rodzice to Barack Obama senior i Ann Dunham. Do narodzin mia³o dojœÌ w szpitalu Coast General. W dokumencie brakuje jednak nazwiska doktora odbieraj¹cego poród. Akt zosta³ wystawiony i podpisany przez zastêpcê registratora Joshuê Simona Oduyê. Przedstawiony dokument to kopia domniemanego oryginalnego aktu urodzenia wykonana w 1964 roku. (...) Taitz powiedzia³a, ¿e akt urodzenia pochodzi z "anonimowego Ÿród³a", które nie chce ujawniÌ swej to¿samoœci, "poniewa¿ obawia siê o swoje ¿ycie". (...) Taitz podkreœla, ¿e "naciska na przeprowadzenie sprawy, tak by g³os musia³ w niej zabraÌ Barack Obama" - czytamy w serwisie worldnetdaily.com. (...) WiêkszoœÌ amerykaùskich mediów (np. CNN, ABC, MSNBC) twierdzi jednak, ¿e sprawa kontrowersji wokó³ aktu urodzenia prezydenta USA to tylko "teoria spiskowa", stworzona przez politycznych przeciwników Obamy, którzy s¹ okreœlani nazw¹ "Birthers" (ang. birth - urodziÌ siê). Od "Birthersów" odciê³a siê tak¿e oficjalnie Partia Republikaùska, po tym jak pojawi³y siê doniesienia, ¿e dziêki temu rozgrywa ona sprawê aktu urodzenia w sposób polityczny. Przewodnicz¹cy Republikanów Michael Steele (a wczeœniej tak¿e m.in. John McCain) stwierdzi³, ¿e Obama urodzi³ siê w USA i jest pe³noprawnym prezydentem Stanów Zjednoczonych. Kilka dni temu szefowa Departamentu Zdrowia stanu Hawaje Chiyome Fukino oœwiadczy³a, ¿e sprawdzi³a akt urodzenia Baracka Obamy, i ¿e jest on autentyczny.
http://wiadomosci.onet.pl/2019489,12,item.html
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 14, 2009, 11:55:53 » |
|
Niezaleznie od sentymetow i antypatji , ja prosze o informacje o prawdziwym miejscu narodzin Obamy. Niech klamstwo przestanie sie szerzyc. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 14, 2009, 12:36:05 » |
|
Niezaleznie od sentymetow i antypatji , ja prosze o informacje o prawdziwym miejscu narodzin Obamy. Niech klamstwo przestanie sie szerzyc. Kiara  A czy to takie waÂżne??? nawet jeÂśli urodziÂł siĂŞ w Kenii a nie na Hawajach to co z tego???
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 14, 2009, 13:16:03 » |
|
To bardzo wa¿ne pod katem stanowiska jakie obj¹³. Gdyby urodzi³ siê w Kenii - zgodnie z prawem wyborczym USA - nie mo¿e zostaÌ prezydentem. Prezydentem mo¿e zostaÌ osoba maj¹ca obywatelstwo USA i urodzona na terenie USA. Hawaje nale¿¹ administracyjnie do USA, Kenia - jak zapewne wiesz - nie.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 14, 2009, 13:52:53 » |
|
To bardzo wa¿ne pod katem stanowiska jakie obj¹³. Gdyby urodzi³ siê w Kenii - zgodnie z prawem wyborczym USA - nie mo¿e zostaÌ prezydentem. Prezydentem mo¿e zostaÌ osoba maj¹ca obywatelstwo USA i urodzona na terenie USA. Hawaje nale¿¹ administracyjnie do USA, Kenia - jak zapewne wiesz - nie.
Ja to wszystko wiem Artek,ale chodziÂło mi o to,Âże nie powinno mieĂŚ znaczenia to gdzie ktoÂś siĂŞ urodziÂł,czy skÂąd pochodzi,tylko jakim jest prezydentem-to jest najwaÂżniejsze.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 14, 2009, 14:11:34 » |
|
A jakim moze byc prezydetem czlowiek , ktory zaczyna swoja kariere od klamstwa dla korzysci objecia stanowiska prezydeta? Zatajenie swojego miejsca urodzenia dla korzysci, podawanie sie za kogos kim sie nie jest, oklamywanie wszystkich obywaletli USA? Czy to malo? Ja nie mowie iz tak jest na 100% , bo nie wiem, wymienilam tylko niektore powody iz osoba , ktora uzyla tylu klamstw do zatajenia prawdy o sobie by zostac prezydetem, prezydetem kraju byc nie powinna. Na klamstwie nigdy nie zbuduje sie prawdy. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2009, 20:01:53 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 14, 2009, 19:51:08 » |
|
Ja to wszystko wiem Artek,ale chodziÂło mi o to,Âże nie powinno mieĂŚ znaczenia to gdzie ktoÂś siĂŞ urodziÂł,czy skÂąd pochodzi,tylko jakim jest prezydentem-to jest najwaÂżniejsze. OczywiÂście, Âże samo miejsce urodzenia jako takie nie ma znaczenia. Natomiast kÂłamstwo juÂż tak i to ogromne.
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 14, 2009, 19:58:54 » |
|
Politycy często kłamią, ale to dotyczące miejsca urodzenia ma wielką wage. Wydaje mi się to bardzo podejrzane, bo nawet przewodniczący Republikanów stwierdził, iż Obama urodził się w USA i jest pelnoprawnym prezydentem Stanów Zjednoczonych, jak wiadomo Obama jest Demokratą. Hilary Clinton, konkurentka Obamy z czasów kampanii, o tej sprawie chyba w ogóle nie wspominała. Według mnie, gdyby Obama nie należał do jakiegoś układu, to już dawno by za to "wyleciał" z WhiteHouse lub nawet nie został prezydentem. Musi go chronić potężny układ. Prawdopodobnie Obama został prezydentem nie dlatego, że nagle wpadł na taki pomysł, ze fajnie byłoby zostać prezydentem, ale był od dawna do tego przygotowywany przez jakąś wpływową grupe.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2009, 20:04:44 wysłane przez Symeon »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 22, 2009, 15:32:32 » |
|
OczywiÂście, Âże samo miejsce urodzenia jako takie nie ma znaczenia. Natomiast kÂłamstwo juÂż tak i to ogromne. SÂą rĂłzne kÂłamstwa.. A o Ogromnych.. to sam wiesz najlepiej. Inne przy tym to drobne kÂłamstewka homeopatyczne. KtĂłre z Wielkiego dosyĂŚ dobrze leczÂą. A jakim moze byc prezydetem czlowiek , ktory zaczyna swoja kariere od klamstwa dla korzysci objecia stanowiska prezydeta? To pokaÂże czas. ByĂŚmoÂże zbyt pochopnie okreÂślasz coÂś "kÂłamstwem". Niezaleznie od sentymetow i antypatji , ja prosze o informacje o prawdziwym miejscu narodzin Obamy. Niech klamstwo przestanie sie szerzyc.
Obama narodzil siĂŞ w wielu miejscach rĂłwnoczeÂśnie, takÂże i w Polsce. JeÂśli juÂż tak orĂŞdujecie prawdzie, to jest ona taka, Âże CiaÂło dziecka, ktĂłre urodziÂło sie niewazne - gdzie, nie jest ciaÂłem obecnego prezydenta, gdyÂż komĂłrki sie wymieniajÂą w zywym organiÂźmie co ileÂśtam lat... WiĂŞc kwoli PRAWDY ta dyskusja jest bezpodstawna. Bo akt urodzenia o niczym tu nie Âświadczy. I jesli juÂż ktoÂś kÂłamie, to raczej mĂłwiÂąc Âże to ogromne ma znaczenie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 15:33:59 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 22, 2009, 15:45:21 » |
|
ÂŚwiadomoœÌ czÂłowieka, takÂże wci¹¿ siĂŞ zmienia, czy Âświadczy to o braku ciÂągÂłoÂści doÂświadczajÂącego? Co do Obamy, nie waÂżne, gdzie siĂŞ urodziÂł, waÂżne, co robi i zrobi … i dla kogo to waÂżne?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 22, 2009, 17:13:48 » |
|
ŒwiadomoœÌ cz³owieka, tak¿e wci¹¿ siê zmienia, czy œwiadczy to o braku ci¹g³oœci doœwiadczaj¹cego? Ale co niby mia³o by siê ci¹gn¹Ì? Zmiana polega na "zmianie" - a nie na "braku zmiany". A ci¹gine siê to, co nie zmienione. Paradoksalnienie wcale nie nawi¹zuje tu do jego hase³ wyborczych  Ci¹g³oœÌ chadza dziwnymi scie¿kami niekiedy. Niekoniecznie takimi, którymi przywykliœmy jej pozwalaÌ. @ptak, Darek: To raczej to drugie. Albo by³o coœ jak 'Struktura Œwiadomoœci'..
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 18:11:37 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 22, 2009, 17:40:29 » |
|
CiÂągniĂŞcie siĂŞ tego co nie zmienione, a ciÂągÂłoœÌ w sensie samoÂświadomoÂści (z aktywnÂą pamiĂŞciÂą), to dwie ró¿ne sprawy. Zdaje siĂŞ, Âże po raz drugi mnie nie zrozumiaÂłeÂś …  PrzecieÂż nie tracisz co chwilĂŞ wÂłasnej toÂżsamoÂści.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpień 22, 2009, 17:49:22 » |
|
Ok, 1. Co to jest "toÂżsamoÂśc" (o ile istnieje)  )) ..toÂż to samoÂśc jest. 2. To chcesz dyskutowaĂŚ o ciÂągÂłoÂści pamiĂŞci, czy ciÂągÂłoÂści ÂświadomoÂści. MoÂżemy tez o 'wzglednoÂści ciÂągÂłoÂści' i o 'bezwzglĂŞdnoÂści ciÂągÂłoÂści'. [ja tak tu na calkiem serio]
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 17:50:17 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 22, 2009, 17:52:16 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 17:58:57 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 02, 2009, 11:19:29 » |
|
"ModlĂŞ siĂŞ, by Obama umarÂł i poszedÂł do piekÂła"Pastor Steven Anderson z miasta Phoenix w stanie Arizona poÂświĂŞciÂł caÂłe swe kazanie, zatytuÂłowane "Dlaczego nienawidzĂŞ Baracka Obamy", krytyce poczynaĂą obecnego prezydenta USA. W jego czasie padÂły bardzo ostre sÂłowa – czytamy w serwisie thinkprogress.org.- Mam nadziejĂŞ, Âże BĂłg uderzy w ObamĂŞ rakiem mĂłzgu, tak by umarÂł on jak Ted Kennedy. Mam nadziejĂŞ, ze tak siĂŞ stanie – oÂświadczyÂł pastor przemawiajÂąc do wiernych. Anderson okreÂśliÂł nastĂŞpnie prezydenta USA mianem "socjalistycznego diabÂła" i "mordercy", po czym dodaÂł, Âże nie zamierza modliĂŚ siĂŞ "o dobro dla Obamy". – BĂŞdĂŞ siĂŞ modliÂł, by Obama umarÂł i poszedÂł do piekÂła – stwierdziÂł duchowny. Anderson juÂż wczeÂśniej zwrĂłciÂł uwagĂŞ Secret Service, sÂłuÂżby zajmujÂącej siĂŞ ochronÂą amerykaĂąskich prezydentĂłw, swymi kontrowersyjnymi kazaniami. Pastor oÂświadczyÂł jednak, Âże nie zamierza za nie przepraszaĂŚ – czytamy w serwisie thinkprogress.org. http://wiadomosci.onet.pl/2035376,12,1,1,item.html
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 02, 2009, 19:54:57 » |
|
Symeonie, moim zdaniem ten artykuÂł bardziej by pasowaÂł do tematu "Czy religie przetrwajÂą".
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
acentaur
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 02, 2009, 20:30:43 » |
|
Witam ludzie, Panie i Panowie! dlaczego tak ochoczo gnoicie wszystkich dookola. Przeciez nigdy nie macie i nigdy nie bedziecie mieli nawet cienia dowodu. Zrodlo tych "dowodow" jest od wiekow to samo, zmieniaja sie tylko nazwy. Przeciez te nasze osady wroca do nas. Spojrzcie na wlasne granice/dogmy i zastanowcie sie skad one sie biora. Te granice/dogmy wyznaczaja koryto z gnojem,w ktorym stoimy a gnoj siega..dosc wysoko. Po co jeszcze dokladac do koryta. Osadzac nalezy po "owocach" bo tylko te z "drzewa zycia" a nie z "drzewa poznania", zlikwiduja koryto. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Byt
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Wrzesień 06, 2009, 03:50:36 » |
|
To co powiedzia³ acentaur to jedno. Dwa. Mordy, które znamy z TV to tylko p³otki. Prawdziwe ryby stoj¹ w cieniu, pamiêtajcie o tym. I to nie jest wynik naogl¹dania siê filmów, taka jest rzeczywistoœÌ.
|
|
|
|
|
|
|
|