Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:19:44

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "Czarny humor" ojca Tadeusza  (Przeczytany 23525 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Symeon
Go¶æ
« : Lipiec 16, 2009, 21:10:27 »

Poni¿ej zamieszczam film ze spotkania o. Rydzyka ze s³uchaczami radia Maryja na Jasnej Górze. Wed³ug mnie to jak sie zachowuje o. Rydzyk w stosunku do tego misjonarza, jest skandaliczne. Takie s³owa wypowiedziane publicznie to nie ¿aden ¿art, tylko obra¿anie cz³owieka za jego kolor skóry, a przecie¿ wszyscy przed Bogiem jeste¶my równi. Obejrzyjcie i oceñcie sami.

<a href="http://www.youtube.com/v/P2vFfcyaJRM&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/P2vFfcyaJRM&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;295&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/P2vFfcyaJRM&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/P2vFfcyaJRM&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;295&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Lipiec 16, 2009, 21:16:58 »

To jest ponizanie godnosci Czlowieka i rasizm, tak sie to nazywa. We Francji kara wiezienia za taki  "popis" publiczny czekal by o. Rydzyka.

Wstyd i zenada.
Kiara U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 16, 2009, 21:23:09 »

Tak, przegi±³ maksymalnie.
Dzi¶ wiele siê o tym mówi.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Lipiec 16, 2009, 21:23:40 »

¿enuj±ce

tacy ludzie jak Rydzyk szkodz± Ko¶cio³owi
a jeszcze ci durni ludzie bij± brawo :/
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Lipiec 16, 2009, 21:29:18 »

je¶li to fakt a nie zmontowany przez dowcipnisia clip to powinni zamkn±æ Rydzyka u Kamedu³ów w Krakowie na kilka lat
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Lipiec 16, 2009, 21:30:01 »

to fakt - nie jest to zmontowane (niestety)
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Lipiec 16, 2009, 21:31:18 »

Je¶li to mia³ byæ ¿art to o. Rydzyk ma jakie¶ dziwne poczucie humoru.
Totalnie siê t± wypowiedzi± skompromitowa³,zapewne jeszcze bêdzie g³o¶no o tym pseudoksiêdzu,,
wszystkim polakom wierz±cym i tym niewierz±cym  powinno byæ wstyd za postawê tego oszo³oma,a swoj± drog± ciekawe czy ten misjonarz wiedzia³,¿e jest obra¿any,bo przecie¿ siê ¶mia³ a mohery siedz±ce z ty³u równie¿ mia³y niez³a zabawê.

Mam jeszcze takie pytanie - Na filmie widaæ jednego z braci Kaczyñskich-tylko kogo Jaros³awa czy naszego prezydenta???
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Lipiec 16, 2009, 21:33:19 »

Jaros³awa tam widaæ... reklamowa³ tam now± sieæ komórkow± Rydzyka
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipiec 16, 2009, 21:35:00 »

Cytat: Kamil
Mam jeszcze takie pytanie - Na filmie widaæ jednego z braci Kaczyñskich-tylko kogo Jaros³awa czy naszego prezydenta???

A widzisz w tym jak±¶ ró¿nicê? Nie ¿ebym twierdzi³ i¿ nie mo¿e byæ ró¿nicy pogl±dów pomiêdzy bli¼niakami, ale pomiêdzy tymi wszystko jest jasne.

zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Lipiec 16, 2009, 21:36:11 »

Wiêc kilkuletni pobyt w celi klasztornej Kamedu³ów i zakaz rozmów by³by kar± wspó³miern± do ilo¶ci g³upot jakie wypowiedzia³ bez zastanowienia i stosown± do jego stanowiska , tam czêsto koñcz± Ci niepokorni kap³ani .
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Lipiec 16, 2009, 21:37:06 »

jemu nic nie grozi ze strony zwierzchników Ko¶cio³a
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipiec 16, 2009, 21:42:14 »

Z ich strony nie, ale mam nadziejê, ¿e ju¿ nied³ugo dostanie na co zas³u¿y³.

kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Lipiec 16, 2009, 21:42:30 »

Cytat: Kamil

A widzisz w tym jak±¶ ró¿nicê? Nie ¿ebym twierdzi³ i¿ nie mo¿e byæ ró¿nicy pogl±dów pomiêdzy bli¼niakami, ale pomiêdzy tymi wszystko jest jasne.

Tyle,¿e obecno¶æ prezydenta RP w tym ¿a³osnym spektaklu  by³a katastrof± i  jeszcze bardziej skompromitowa³o by to nasz kraj.
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Lipiec 16, 2009, 21:42:49 »

mo¿liwe , póki jego schow przynosi stosowne zyski jest cenny

Ps
 hmm gdyby tak w³adze PCH mog³y go do Samcia przekonaæ to by ju¿ dawno zabezpieczenie hula³o Chichot
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #14 : Lipiec 16, 2009, 21:54:57 »

U mnie nie dzia³a Smutny moze kto¶ mi poda link

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Lipiec 16, 2009, 22:01:36 »

Nie s±dzê, by o. Rydzyk mia³ intencje poni¿enia misjonarza.
My¶lê, ¿e chcia³ byæ dowcipny i wysz³o, jak wysz³o. No i skoro misjonarz nie poczu³ siê dotkniêty, nie widzê powodu by linczowaæ o. Rydzyka. Ka¿dy wyra¿a siê na swój sposób i miarê. Czy os±dzaj±c, sami nie stajemy siê niejako swoistymi „rasistami”? Z t± ró¿nic±, ¿e nasz rodzimy rasizm wyra¿a siê poprzez nietolerancjê „czarnego” kleru.  Nie twierdzê, ¿e jest to przywara narodowa, raczej moda ezoteryczna.
Tym dziwniejsze, ¿e to przecie¿ ezoterycy g³osz± mi³o¶æ bezwarunkow± i poszanowanie ka¿dego. Czy o. Rydzyk (przecie¿ cz³owiek) jak i inni duchowni s± wyjêci spod tego prawa? Wa¿ne, co ka¿dy z nas czyni, a nie co czyni± drudzy.
Wa¿na jest te¿ spójno¶æ miêdzy wyznawanymi warto¶ciami a zachowaniami, inaczej powstaje dysharmonia wewnêtrzna, a to rodzi dalsze skutki …

Pozdrawiam  U¶miech

EDIT:
Chanell, link dla Ciebie: http://www.youtube.com/watch?v=P2vFfcyaJRM&eurl=http%3A%2F%2Fwww.cheops.darmowefora.pl%2Findex.php%3Ftopic%3D3158.msg36083&feature=player_embedded

« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 22:06:25 wys³ane przez ptak » Zapisane
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Lipiec 16, 2009, 22:09:14 »

przejęzyczenie to to nie jest , dowcipne napewno też nie , degenerat z rynsztoka miałby więcej taktu tym bardziej że szydzi ze swojego brata w kapłaństwie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 22:09:25 wys³ane przez zodiakus71 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #17 : Lipiec 16, 2009, 22:12:01 »

Bardzo dziêkujê Ptaszku U¶miech i Symeonie U¶miech

To skandal !!! Brak mi s³ów ,jak tak mozna powiedzieæ i to dyrektor ? jestem w szoku Szok Szok Szok
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 22:13:36 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Lipiec 16, 2009, 22:12:20 »

To jest ponizanie godnosci Czlowieka i rasizm, tak sie to nazywa. We Francji kara wiezienia za taki  "popis" publiczny czekal by o. Rydzyka.
Wypowied¼ by³a bardzo niestosowna.
Ale mam tak¿e pytanko do Kiary - czy chodzi o tê sam± "wra¿liw± i praworz±dn±" Francjê która jeszcze w 2 po³owie XX [!] wieku dopiep...a zdrowo Algierczykom? Pytam bo w innym topicu co¶ wspomina³a¶ o ob³udzie...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Lipiec 16, 2009, 22:25:45 »

Tak dokladnie o ta sama, tak zmienili sie ludzie , a co za tym idzie przelozyli to na aspekt prawa o nietolerancji dla rasizmu.

Ptaku nie wpadaj w jakoms paranoje, bo za chwile nie bede mogla dyskutowac o niczym gdyz uznasz to za naruszenie milosci bezwarunkowej..
Konkret jest konkretem. Natomiast ja ukazuje falsz doktryny , ktora manipuluje swiadomoscia ludzi.
Nie nakazuje z tego powodu komukolwiek opuszczac szeregi KRK.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 22:27:01 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Lipiec 16, 2009, 22:32:39 »

Tak dokladnie o ta sama, tak zmienili sie ludzie , a co za tym idzie przelozyli to na aspekt prawa o nietolerancji dla rasizmu.

Ptaku nie wpadaj w jakoms paranoje, bo za chwile nie bede mogla dyskutowac o niczym gdyz uznasz to za naruszenie milosci bezwarunkowej..
Konkret jest konkretem. Natomiast ja ukazuje falsz doktryny , ktora manipuluje swiadomoscia ludzi.
Nie nakazuje z tego powodu komukolwiek opuszczac szeregi KRK.

Kiara U¶miech U¶miech

w innym w±tku twierdzisz ¿e je¶li katolicy wskazuj± komu¶ b³êdy w postêpowaniu moralnym to s± ob³udni poniewa¿ sama ta organizacja grzeszy³a w przesz³o¶ci

a teraz przywo³ujesz przyk³ad o¶wieconej Francji? która mordowa³a w swoich koloniach?

dlaczego Francja mo¿e wypowiadaæ siê w kwestii postêpowania a Ko¶ció³ nie?

czy Ty aby czasem nie jeste¶ uprzedzona? i jak to siê ma do Twej koncepcji mi³o¶ci? czy katolicy s± wg Ciebie niegodni tego uczucia?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Lipiec 16, 2009, 22:40:53 »

Miedzy wspolczesnymi Francuzami  i doktryna katolicka ( bo o niej dyskutujemy) , jest ta roznica iz oni zmienili metalnosc i stosuja inne prawa. Natomiast doktryna KRK nie zmienila sie, jest wykorzystywana ta sama, zmieniaja sie jedynie   okolicznosci jej stosowania zaleznie od sytuacji.

Kiara U¶miech U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Lipiec 16, 2009, 22:44:22 »

a to kiedy ostatnio kto¶ sp³on±³ na stosie za spraw± Ko¶cio³a?
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Lipiec 16, 2009, 22:52:23 »

Na 100% by³ tam Jaros³aw, jeszcze to sprawdzi³em w internecie, ¿eby sie upewniæ.

Wiêc kilkuletni pobyt w celi klasztornej Kamedu³ów i zakaz rozmów by³by kar± wspó³miern± do ilo¶ci g³upot jakie wypowiedzia³ bez zastanowienia i stosown± do jego stanowiska , tam czêsto koñcz± Ci niepokorni kap³ani .

jemu nic nie grozi ze strony zwierzchników Ko¶cio³a

Z ich strony nie, ale mam nadziejê, ¿e ju¿ nied³ugo dostanie na co zas³u¿y³.

Ojcu Rydzykowi nic nie grozi ze strony biskupów, bo oni nie maj± nad nim wladzy. Mog± go jedynie upomnieæ. To wynika st±d, ¿e jest on zakonnikiem redemptoryst± i jego bezpo¶rednim prze³o¿onym jest polski prowincjal tego zakonu. Ukaraæ ojca Rydzyka móglby albo prowincja³ albo genera³ zakonu (szef wszystkich redemptorystow na ¶wiecie) albo sam Papie¿.
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Lipiec 16, 2009, 22:57:09 »

a to siê facet ustawi³ ¿yciowo Chichot
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: