Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 11, 2025, 00:57:24

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: "Czarny humor" ojca Tadeusza  (Przeczytany 24691 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Symeon
Gość
« : Lipiec 16, 2009, 21:10:27 »

PoniÂżej zamieszczam film ze spotkania o. Rydzyka ze sÂłuchaczami radia Maryja na Jasnej GĂłrze. WedÂług mnie to jak sie zachowuje o. Rydzyk w stosunku do tego misjonarza, jest skandaliczne. Takie sÂłowa wypowiedziane publicznie to nie Âżaden Âżart, tylko obraÂżanie czÂłowieka za jego kolor skĂłry, a przecieÂż wszyscy przed Bogiem jesteÂśmy rĂłwni. Obejrzyjcie i oceĂącie sami.

<a href="http://www.youtube.com/v/P2vFfcyaJRM&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/P2vFfcyaJRM&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;295&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/P2vFfcyaJRM&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/P2vFfcyaJRM&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot; width=&quot;480&quot; height=&quot;295&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>
Kiara
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 16, 2009, 21:16:58 »

To jest ponizanie godnosci Czlowieka i rasizm, tak sie to nazywa. We Francji kara wiezienia za taki  "popis" publiczny czekal by o. Rydzyka.

Wstyd i zenada.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 16, 2009, 21:23:09 »

Tak, przegi¹³ maksymalnie.
DziÂś wiele siĂŞ o tym mĂłwi.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #3 : Lipiec 16, 2009, 21:23:40 »

ÂżenujÂące

tacy ludzie jak Rydzyk szkodzÂą KoÂścioÂłowi
a jeszcze ci durni ludzie bijÂą brawo :/
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #4 : Lipiec 16, 2009, 21:29:18 »

jeœli to fakt a nie zmontowany przez dowcipnisia clip to powinni zamkn¹Ì Rydzyka u Kamedu³ów w Krakowie na kilka lat
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #5 : Lipiec 16, 2009, 21:30:01 »

to fakt - nie jest to zmontowane (niestety)
kamil771
Gość
« Odpowiedz #6 : Lipiec 16, 2009, 21:31:18 »

JeÂśli to miaÂł byĂŚ Âżart to o. Rydzyk ma jakieÂś dziwne poczucie humoru.
Totalnie siĂŞ tÂą wypowiedziÂą skompromitowaÂł,zapewne jeszcze bĂŞdzie gÂłoÂśno o tym pseudoksiĂŞdzu,,
wszystkim polakom wierzÂącym i tym niewierzÂącym  powinno byĂŚ wstyd za postawĂŞ tego oszoÂłoma,a swojÂą drogÂą ciekawe czy ten misjonarz wiedziaÂł,Âże jest obraÂżany,bo przecieÂż siĂŞ ÂśmiaÂł a mohery siedzÂące z tyÂłu rĂłwnieÂż miaÂły niezÂła zabawĂŞ.

Mam jeszcze takie pytanie - Na filmie widaĂŚ jednego z braci KaczyĂąskich-tylko kogo JarosÂława czy naszego prezydenta???
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #7 : Lipiec 16, 2009, 21:33:19 »

JarosÂława tam widaĂŚ... reklamowaÂł tam nowÂą sieĂŚ komĂłrkowÂą Rydzyka
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #8 : Lipiec 16, 2009, 21:35:00 »

Cytat: Kamil
Mam jeszcze takie pytanie - Na filmie widaĂŚ jednego z braci KaczyĂąskich-tylko kogo JarosÂława czy naszego prezydenta???

A widzisz w tym jak¹œ ró¿nicê? Nie ¿ebym twierdzi³ i¿ nie mo¿e byÌ ró¿nicy pogl¹dów pomiêdzy bliŸniakami, ale pomiêdzy tymi wszystko jest jasne.

zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #9 : Lipiec 16, 2009, 21:36:11 »

Wiêc kilkuletni pobyt w celi klasztornej Kamedu³ów i zakaz rozmów by³by kar¹ wspó³miern¹ do iloœci g³upot jakie wypowiedzia³ bez zastanowienia i stosown¹ do jego stanowiska , tam czêsto koùcz¹ Ci niepokorni kap³ani .
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #10 : Lipiec 16, 2009, 21:37:06 »

jemu nic nie grozi ze strony zwierzchnikĂłw KoÂścioÂła
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Lipiec 16, 2009, 21:42:14 »

Z ich strony nie, ale mam nadziejĂŞ, Âże juÂż niedÂługo dostanie na co zasÂłuÂżyÂł.

kamil771
Gość
« Odpowiedz #12 : Lipiec 16, 2009, 21:42:30 »

Cytat: Kamil

A widzisz w tym jak¹œ ró¿nicê? Nie ¿ebym twierdzi³ i¿ nie mo¿e byÌ ró¿nicy pogl¹dów pomiêdzy bliŸniakami, ale pomiêdzy tymi wszystko jest jasne.

Tyle,Âże obecnoœÌ prezydenta RP w tym ÂżaÂłosnym spektaklu  byÂła katastrofÂą i  jeszcze bardziej skompromitowaÂło by to nasz kraj.
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #13 : Lipiec 16, 2009, 21:42:49 »

moÂżliwe , pĂłki jego schow przynosi stosowne zyski jest cenny

Ps
 hmm gdyby tak wÂładze PCH mogÂły go do Samcia przekonaĂŚ to by juÂż dawno zabezpieczenie hulaÂło Chichot
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #14 : Lipiec 16, 2009, 21:54:57 »

U mnie nie dziaÂła Smutny moze ktoÂś mi poda link

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
ptak
Gość
« Odpowiedz #15 : Lipiec 16, 2009, 22:01:36 »

Nie sÂądzĂŞ, by o. Rydzyk miaÂł intencje poniÂżenia misjonarza.
MyÂślĂŞ, Âże chciaÂł byĂŚ dowcipny i wyszÂło, jak wyszÂło. No i skoro misjonarz nie poczuÂł siĂŞ dotkniĂŞty, nie widzĂŞ powodu by linczowaĂŚ o. Rydzyka. KaÂżdy wyraÂża siĂŞ na swĂłj sposĂłb i miarĂŞ. Czy osÂądzajÂąc, sami nie stajemy siĂŞ niejako swoistymi „rasistami”? Z tÂą ró¿nicÂą, Âże nasz rodzimy rasizm wyraÂża siĂŞ poprzez nietolerancjĂŞ „czarnego” kleru.  Nie twierdzĂŞ, Âże jest to przywara narodowa, raczej moda ezoteryczna.
Tym dziwniejsze, ¿e to przecie¿ ezoterycy g³osz¹ mi³oœÌ bezwarunkow¹ i poszanowanie ka¿dego. Czy o. Rydzyk (przecie¿ cz³owiek) jak i inni duchowni s¹ wyjêci spod tego prawa? Wa¿ne, co ka¿dy z nas czyni, a nie co czyni¹ drudzy.
WaÂżna jest teÂż spĂłjnoœÌ miĂŞdzy wyznawanymi wartoÂściami a zachowaniami, inaczej powstaje dysharmonia wewnĂŞtrzna, a to rodzi dalsze skutki …

Pozdrawiam  UÂśmiech

EDIT:
Chanell, link dla Ciebie: http://www.youtube.com/watch?v=P2vFfcyaJRM&eurl=http%3A%2F%2Fwww.cheops.darmowefora.pl%2Findex.php%3Ftopic%3D3158.msg36083&feature=player_embedded

« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 22:06:25 wysłane przez ptak » Zapisane
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #16 : Lipiec 16, 2009, 22:09:14 »

przejęzyczenie to to nie jest , dowcipne napewno też nie , degenerat z rynsztoka miałby więcej taktu tym bardziej że szydzi ze swojego brata w kapłaństwie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 22:09:25 wysłane przez zodiakus71 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #17 : Lipiec 16, 2009, 22:12:01 »

Bardzo dziĂŞkujĂŞ Ptaszku UÂśmiech i Symeonie UÂśmiech

To skandal !!! Brak mi s³ów ,jak tak mozna powiedzieÌ i to dyrektor ? jestem w szoku Szok Szok Szok
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 22:13:36 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #18 : Lipiec 16, 2009, 22:12:20 »

To jest ponizanie godnosci Czlowieka i rasizm, tak sie to nazywa. We Francji kara wiezienia za taki  "popis" publiczny czekal by o. Rydzyka.
WypowiedÂź byÂła bardzo niestosowna.
Ale mam takÂże pytanko do Kiary - czy chodzi o tĂŞ samÂą "wraÂżliwÂą i praworzÂądnÂą" FrancjĂŞ ktĂłra jeszcze w 2 poÂłowie XX [!] wieku dopiep...a zdrowo Algierczykom? Pytam bo w innym topicu coÂś wspominaÂłaÂś o obÂłudzie...
Kiara
Gość
« Odpowiedz #19 : Lipiec 16, 2009, 22:25:45 »

Tak dokladnie o ta sama, tak zmienili sie ludzie , a co za tym idzie przelozyli to na aspekt prawa o nietolerancji dla rasizmu.

Ptaku nie wpadaj w jakoms paranoje, bo za chwile nie bede mogla dyskutowac o niczym gdyz uznasz to za naruszenie milosci bezwarunkowej..
Konkret jest konkretem. Natomiast ja ukazuje falsz doktryny , ktora manipuluje swiadomoscia ludzi.
Nie nakazuje z tego powodu komukolwiek opuszczac szeregi KRK.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 22:27:01 wysłane przez Kiara » Zapisane
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #20 : Lipiec 16, 2009, 22:32:39 »

Tak dokladnie o ta sama, tak zmienili sie ludzie , a co za tym idzie przelozyli to na aspekt prawa o nietolerancji dla rasizmu.

Ptaku nie wpadaj w jakoms paranoje, bo za chwile nie bede mogla dyskutowac o niczym gdyz uznasz to za naruszenie milosci bezwarunkowej..
Konkret jest konkretem. Natomiast ja ukazuje falsz doktryny , ktora manipuluje swiadomoscia ludzi.
Nie nakazuje z tego powodu komukolwiek opuszczac szeregi KRK.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

w innym w¹tku twierdzisz ¿e jeœli katolicy wskazuj¹ komuœ b³êdy w postêpowaniu moralnym to s¹ ob³udni poniewa¿ sama ta organizacja grzeszy³a w przesz³oœci

a teraz przywoÂłujesz przykÂład oÂświeconej Francji? ktĂłra mordowaÂła w swoich koloniach?

dlaczego Francja mo¿e wypowiadaÌ siê w kwestii postêpowania a Koœció³ nie?

czy Ty aby czasem nie jesteÂś uprzedzona? i jak to siĂŞ ma do Twej koncepcji miÂłoÂści? czy katolicy sÂą wg Ciebie niegodni tego uczucia?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #21 : Lipiec 16, 2009, 22:40:53 »

Miedzy wspolczesnymi Francuzami  i doktryna katolicka ( bo o niej dyskutujemy) , jest ta roznica iz oni zmienili metalnosc i stosuja inne prawa. Natomiast doktryna KRK nie zmienila sie, jest wykorzystywana ta sama, zmieniaja sie jedynie   okolicznosci jej stosowania zaleznie od sytuacji.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #22 : Lipiec 16, 2009, 22:44:22 »

a to kiedy ostatnio ktoœ sp³on¹³ na stosie za spraw¹ Koœcio³a?
Symeon
Gość
« Odpowiedz #23 : Lipiec 16, 2009, 22:52:23 »

Na 100% byÂł tam JarosÂław, jeszcze to sprawdziÂłem w internecie, Âżeby sie upewniĂŚ.

Wiêc kilkuletni pobyt w celi klasztornej Kamedu³ów i zakaz rozmów by³by kar¹ wspó³miern¹ do iloœci g³upot jakie wypowiedzia³ bez zastanowienia i stosown¹ do jego stanowiska , tam czêsto koùcz¹ Ci niepokorni kap³ani .

jemu nic nie grozi ze strony zwierzchnikĂłw KoÂścioÂła

Z ich strony nie, ale mam nadziejĂŞ, Âże juÂż niedÂługo dostanie na co zasÂłuÂżyÂł.

Ojcu Rydzykowi nic nie grozi ze strony biskupĂłw, bo oni nie majÂą nad nim wladzy. MogÂą go jedynie upomnieĂŚ. To wynika stÂąd, Âże jest on zakonnikiem redemptorystÂą i jego bezpoÂśrednim przeÂłoÂżonym jest polski prowincjal tego zakonu. UkaraĂŚ ojca Rydzyka mĂłglby albo prowincjaÂł albo generaÂł zakonu (szef wszystkich redemptorystow na Âświecie) albo sam PapieÂż.
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #24 : Lipiec 16, 2009, 22:57:09 »

a to siĂŞ facet ustawiÂł Âżyciowo Chichot
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: