Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:01:30

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Uzdrowiciele i "uzdrowiciele"  (Przeczytany 23888 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« : Lipiec 19, 2009, 16:48:50 »

Nie bez kozery temat uj±³em w cudzys³owiu, gdy¿ jest naprawdê wielu, tych którzy tylko czekaj± by wyssaæ z naiwnych jaknajwiêcej grosiwa.
Nie znaczy to, ¿e nie dopuszczam mo¿liwo¶ci leczenia ludzi takimi metodami, jednak istnieje naprawdê du¿o naci±gaczy, co do¶æ wydatnie opisano w zapodanym poni¿ej materjale i st±d ten w±tek.

Uzdrowiciela strze¿ siê, strze¿...

http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,63125,6757134,Uzdrowiciela_strzez_sie__strzez___.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:34:17 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #1 : Lipiec 21, 2009, 09:39:13 »

Darku U¶miech Nie wszyscy uzdrowiciele s± zli i wykorzystuj± cz³owieka.Moja córka dziêki takiej pani jest dzisiaj zdrowa. Jak mia³a 3 latka kiedy to wed³ug lekarzy zachorowa³a na nerki.Przesz³a wiele bolesnych badañ i na³yka³a siê wiele róznych leków  i nic nie pomaga³o !! Nie mogli znale¼æ przyczyny.
Kiedy¶ zupe³nie przez przypadek za namow± mojej siostry ( sama do niej chodzi³a) pojecha³am z córk± do niej.Jeszcze nie usiad³am a pani nie dotykaj±c mojego dziecka, powiedzia³a ¿e lekarze zle j± lecz± .Powiedzia³a ze ona jej nie pomo¿e bo trzeba zrobiæ zabieg,ale powiedzia³a co jest przyczyn± i gdzie maj± szukaæ. Na szczê¶cie lekarz pediatra uwierzy³a mi da³a skierowanie i list polecaj±cy do swojej kole¿anki w szpitalu dzieciêcym w Krakowskim Prokocimiu i dzisiaj mam zdrow± piêkn± i doros³± córkê U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:34:41 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Lipiec 21, 2009, 20:22:08 »

Chanel, oczywi¶cie masz racjê, zauwa¿ jednak iz nie potêpiam wszystkich. Sam mam przekonanie do takich metod, ale tu chcia³em wskazaæ na pewien, niestety istniej±cy problem.
Ba, rzek³bym nawet, ¿e jest to ju¿ tak powszechne, ze tych rzeczywistych uzdrwiaczy opinia publiczna z miejsca zalicza do szarlatanów. No ale có¿.
Mo¿e dobrze by³oby podawaæ w tym temacie nawet konkretne przypadki takich "uzdrowicieli".
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:35:04 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #3 : Lipiec 21, 2009, 21:13:34 »

Och to mi siê przypomnia³o co¶ sprzed lat. Kiedy¶ s±siad wynaja³ mieszkanie takiemu jednemu pseudo-uzdrowicielowi. Mówi³am mu dzieñ dobry ale nie mog³am spojrzeæ mu w oczy.Mia³ w nich co¶ jakby szaleñstwo i z³o,moja mama mówi³a ¿e ma w oczach szatana.
To by³ szarlatan pierwsza klasa !!  Zbiera³ zio³a nad Wis³± i na ³±kach przy drodze ( ka¿dy wie jakie powietrze by³o w Krakowie za komuny) wsadza³ do zardzewia³ych beczek,Bóg jeden wie po czym i zalewa³ je wód± kupion± na kartki.Raz w tygodniu kto¶ mu ten alkohol przywozi³.¯ona( pó¼niej siê okaza³o ¿e to kochanka) pomaga³a mu w tym biznesie.Przez rok mieli¶my pod domem t³um schorowanych staruszków.Kolejki i opowiadania jaki on to dobry uzdrowiciel.Nie mogli¶my na to patrzeæ,a¿ jedna z s±siadek która pracowa³a w Echu Krakowa opisa³a to na ³amach pisma,bo nie pomaga³y nasze rozmowy z lud¼mi którzy do niego z daleka przyje¿d¿ali.My jako s±siedzi widzieli¶my ca³y ten proceder i ¿al nam by³o naiwniaków.Po tej interwencji zjawil siê sanepid i milicja i nie wiem co z tym zrobili ,ale szarlatan siê wyprowadzi³. Pewnie dalej dzia³a,ale ja juz o nim wiêcej nie s³usza³am.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:35:27 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Lipiec 22, 2009, 01:16:12 »

Chanell facio poprostu robi³ nalewki uodparniaj±ce na nasze Krakowskie Nowohuckie warunki U¶miech co¶ w rodzaju nalewek homeopatycznych Chichot a zardzewia³e beczki wprowadza³y cz±steczki ¿elaza do nalewek dobre na anemiê Chichot . A tak na powa¿nie zastanawiam siê co nas bardziej truje , czy wtedy kombinat czy obecnie ilo¶æ samochodów na ulicach . Co do uzdrowicieli w Krakowie to tak jak wszêdzie najlepsi byli Ci o których nie jest g³o¶no i bior± ma³e kwoty ( uczciwe) Du¿o siê zmieni³o od czasu jak siê zorganizowali w cech i stowarzyszenie do którego sam kiedy¶ nale¿a³em .
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:35:49 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Lipiec 22, 2009, 09:21:57 »

Co innego gdyby "leczy³" reiki, ech...

Mo¿e wykorzystywa³ efekt placebo? Mo¿e tym sposobem - robieniem otoczki - uruchami³ w ludziach Bogów - wszak zapewniacie, ¿e takie mo±liwo¶ci ma ka¿dy cz³owiek. Dobrze, ¿e te zio³a podawa³ zmieszane z wód± - ma w³a¶ciwo¶ci odka¿aj±ce i ma³y kieliszek nikomu nie zaszkodzi, a zio³a poprawiaj± smak i wzmacniaj± przekonania o skuteczno¶ci dzia³ania Chichot
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:36:09 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
annabella
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Lipiec 22, 2009, 09:59:54 »

Chanell masz racje , ze sa tez prawdziwi uzdrowiciele.Moja corka jak byla mala miala b. duza wade wzroku (+8 i +6 dioprii i okulary nie pomagaly a wada sie poglebiala) poszlam z nia do bioterapeutki w Nowej Hucie.Po czterech wizytach jej wzrok sie poprawil do tego stopnia ze okulistka ktora ja leczyla nie wierzyla" wlasnym oczom" na wynik badania.(nie przyznalam sie lekarce ze chodzilam z corka do bioterapeutki)Dzis moja corka ma b. niewielka wade i chodzi bez okularow. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:36:30 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #7 : Lipiec 22, 2009, 15:54:56 »

zodiakus71 Chichot ten by³ ¿e tak powiem "nap³ywowy" to znaczy nie z Krakowa tylko z jakiejs wioski Podhalañskiej,a nalewkê z wódy serwowa³ w pó³litrówkach .

Arteq U¶miech nie wiem czy kuzyn mojego s±sida pi³ po kielichu,ale pi³ napewno to swiñstwo i w ci±gu pó³ roku przeszed³ na "drug± stronê".

annabello U¶miech wierzê ci ¿e tak jest U¶miech Sama znam skuteczn± metodê na poprawienie takiej wady wzroku,jest ni± metoda BSM U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:36:50 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Lipiec 22, 2009, 22:07:28 »

Czasy siê zmieniaj± dzi¶ go¶ciu móg³by staraæ siê o rejestracjê specyfiku jako produkt regionalny w UE i nkt by go nie ruszy³ Chichot

Co do metod terapii kochane Panie to najlepsz± bioterapi± jest dotyk kochaj±cej matki dziecka , jej poca³unek , przytulenie , nie musz± to byæ jakie¶ z³o¿one techniki wasze dzia³anie jest bardzo silne , kochaj±cych ojców równie¿. Matki lepiej dzia³aj± na sferê fizyczn± w bioterapii , ojcowie na psychiczn± , warunkiem jest tylko mi³o¶æ rodzicielska i wiara we w³asne mo¿liwo¶ci , bioterape³ta to tylko zamiennik nie zawsze nadaj±cy na tej samej fali co dziecko
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:37:10 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #9 : Lipiec 22, 2009, 22:16:54 »

Czasy siê zmieniaj± dzi¶ go¶ciu móg³by staraæ siê o rejestracjê specyfiku jako produkt regionalny w UE i nkt by go nie ruszy³ Chichot

Co do metod terapii kochane Panie to najlepsz± bioterapi± jest dotyk kochaj±cej matki dziecka , jej poca³unek , przytulenie , nie musz± to byæ jakie¶ z³o¿one techniki wasze dzia³anie jest bardzo silne , kochaj±cych ojców równie¿. Matki lepiej dzia³aj± na sferê fizyczn± w bioterapii , ojcowie na psychiczn± , warunkiem jest tylko mi³o¶æ rodzicielska i wiara we w³asne mo¿liwo¶ci , bioterape³ta to tylko zamiennik nie zawsze nadaj±cy na tej samej fali co dziecko

Hmmm.......ja te¿ jestem dzieckiem swoich rodziców,ale niestety nie ma juz ich ze mn±,to kto ma mnie przytuliæ Co¶
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:37:29 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Lipiec 22, 2009, 22:32:48 »

Hmmm.......ja te¿ jestem dzieckiem swoich rodziców,ale niestety nie ma juz ich ze mn±,to kto ma mnie przytuliæ Co¶

Ja Ciê Chanell przytulam do serca …  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:37:48 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Lipiec 22, 2009, 22:36:37 »

Chanell druga kochaj±ca osoba z któr± zachodzi wymiana energii ( m±¿ tudzie¿ inna forma w³asno¶ci ) U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:38:08 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #12 : Lipiec 22, 2009, 22:39:13 »

Ja Ciê Chanell przytulam do serca …  U¶miech

Och !!! Bardo dziêkujê Chichot  Ptaszku U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:38:34 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Lipiec 30, 2009, 18:55:52 »

Skoro temat o uzdrowicielach przysech³ troszeczkê,to my¶lê,¿e warto wspomnieæ o jednym z

liderów bioterapii w Polsce i lekarzu medycyny w jednej osobie-panu Henryku S³odkowskim.

Gdyby w potrzebie kto¶ siê znalaz³,czego nikomu nie ¿yczê,na temat umiejetno¶ci i zakresu jego

dzialania poczytaæ mo¿na na stronie:

www.noy-centrum.pl

« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:38:54 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Lipiec 30, 2009, 19:53:48 »

traktorem zmia¿d¿ysz byle koci±tko, a z ty³u oskar¿± ciê o ludobójstwo...
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:39:25 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Lipiec 30, 2009, 20:30:22 »

Po co nam "obcy" uzdrowiciele, wszak mamy zatrzêsienie forumowych...
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:39:52 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Lipiec 30, 2009, 21:01:27 »

Najmniejszy mój palec wyleczy Twoj± najwiêksz± chorobê Du¿y u¶miech

Zadaj mi sekretne pytanie na temat swojego zdrowia, a odpowiem Ci z nawi±zk±...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:40:11 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Lipiec 31, 2009, 21:17:52 »

Super, dziene, ¿e jak proponowa³em akcjê dora¼nej pomocy to nie widzia³em ochotników, a wrêcz spotka³em siê z obelgami...
Wiêc proponujê aby¶ teraz ten swój "magiczny" palec...
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:40:32 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Lipiec 31, 2009, 21:42:33 »

To tak,jak ze zorganizowaniem stanowisk pracy przy wykopaliskach w Egipcie.

Mimo,¿e dla miejscowych to jak zbawienie jest-wielu w odleg³ych zakamarkach ¶wiata chêtnie im pomo¿e zbojkotowaæ pracê,bo zarobek niegodny europejczyka jest.

Afrykanin gorszy przecie¿ nie jest,wiêc niech nikt siê nie dziwi,¿e taka inicjatywa powstaje. U¶miech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:40:53 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 01, 2009, 08:38:12 »

Zachowujesz siê jak nierozgarniêty smark. Wyra¼nie - przynajmniej ja - twierdzi³em, ¿e zarobki nie pozwalaj± im na podstawowo godne ¿ycie U NICH w kraju. W przypadku naszych forumowych "cudotwórców" - SAMI mówili o stawkach jakie siê nale¿± za us³ugê - nie ja im narzuca³em. Do tego "cudotwórcy" sami zapewniali o swoich mo¿liwo¶ciach - poprosi³em tylko aby je wykorzystali do pomocy innym [nie mnie] do tego zadeklarowa³em pomoc, tak¿e finansow± na miarê w³asnych mo¿liwo¶ci. Nie wspomnê o niebotycznych stawkach za "us³ugê" - chyba maj±cych na celu odstraszyæ od weryfikacji ich mo¿liwo¶ci. Odstraszanie nie pomog³o wiêc zaczêli pyszczyæ...

Jeste¶ w stanie wysiliæ siê i dostrzec ró¿nicê? Je¿eli przynosi Ci rado¶æ bycia upierdliwym - mów ¶mia³o i otwarcie, pozwolê Ci siê wy¿yæ. Je¿eli natomiast Twoje zachowanie rzeczywi¶cie odzwierciedla Twoje zdolno¶ci zrozumienia i percepcji... to wspó³czujê.

Mam te¿ nadziejê, ¿e bêdziesz wytrwa³y w swoich pogl±dach i gdy po gimnazjum i szkole ¶redniej pójdziesz do jakiej¶ pracy - nie bêdziesz pyszczy³ na pracodawcê i z poca³owaniem w rêkê we¼miesz od niego pensjê odpowiadaj±c± minimum socjalnemu, albo jeszcze mniej i pracê "na czarno". Nie bêdziesz go bojkotowa³ to zapewne na chleb z mas³em i spanie pod mostem w zupe³no¶ci wystarczy.
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:41:23 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Sierpieñ 01, 2009, 09:51:50 »

Wiêc nadal twierdzê smarku rozgarniêty,¿e s± ludzie na ¶wiecie,którym zale¿y tylko na sianiu

zamêtu i pod byle pretekstem i sztandarem wra¿liwo¶ci na niedolê -rozwaliæ potrzebuj± dzia³ania

innych mimo,¿e uzdrowicielskimi s±.

« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:41:43 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Sierpieñ 02, 2009, 11:21:52 »

Czcze gadanie nie poparte ¿adnym dowodem, ba - jest tylko jednoznaczna ucieczka i wykrêty. Jak ju¿ wspomnia³em - nie chcia³em nic dla siebie, wiêc powstrzymaj siê z k³amliwymi insynuacjami - zreszt± z wielu podobnych insynuacji nie raczy³e¶ siê rozliczyæ, tchórzliwie.

« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:42:11 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Barbarax
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Sierpieñ 02, 2009, 11:45:11 »

Artq-u, a mo¿e poczytaj stronê:

http://objawieniapl.blog.onet.pl/

Mo¿e to Ci co¶ zacznie rozja¶niaæ. A mo¿e warto by by³o zacz±æ j± ¶ledziæ systematycznie?

Decyzja oczywi¶cie nale¿y do Ciebie.

My¶lê, ¿e jest to w temacie, jak równie¿ na czasie. Mrugniêcie

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, a szczególnie Ciebie Artq-u. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:42:53 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Sierpieñ 02, 2009, 12:53:37 »

po co komu uzdrowiciel jak jest Dr House
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2010, 19:43:19 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Listopad 06, 2010, 19:49:48 »

Prawdziwy uzdrowiciel czy zwyk³y szarlatan?

Prawdziwy mag czy zwyk³y szarlatan?
Autor: MariaMagdalena    2010-11-04 16:45:56

Franz Bardon - 1955 / fot.

Atrakcyjna blondynka wsta³a i wahaj±c siê podesz³a do sceny. Spójrzcie - powiedzia³ ¿artobliwie Frabato – ludzie zawsze mówi±, ¿e kobiety s± s³absz± p³ci±, lecz ta dama wobec tych wszystkich panów na sali, dowiod³a czego¶ przeciwnego.

Leczy³ nieuleczalnie chorych lekami w³asnej produkcji, przepowiada³ przysz³o¶æ, odnajdowa³ zagubione rzeczy i osoby. Oficjalnie znany jako grafolog s±dowy i neuropata.

Franz Bardon, urodzony 1 grudnia 1909 roku w mie¶cie Opava w Czechach. Syn Viktora Bardona i Hedwiki Herodkowej, zapamiêtany pod pseudonimem mistrz Frabato, bêd±cym skrótem z³o¿onym ze s³ów Franz (FRA), Bardon (BA), Troppau Opava (TO).

O Bardonie kr±¿y mnóstwo legend i nieprawdopodobnych historii, które bardziej zaciemniaj±, ni¿ daj± rzetelny obraz jego osoby. Najwiêcej informacji pochodzi od jego dwóch uczniów, dr M.K. i Lumira Bardona, syna tajemniczego mistrza, którzy jeszcze d³ugo po ¶mierci nauczyciela kontynuowali jego dzie³o.

Wiadomo równie¿, ¿e Bardon mia³ asystentkê Ottie Votavov±, która jednak wola³a nie publikowaæ o nim informacji. Syn Lumir wspomina ojca ciep³o i z wielkim szacunkiem, jako cz³owieka zawsze gotowego pomagaæ ludziom.

Jednak mistrz nie nale¿a³ do ludzi uleg³ych. Wiód³ raczej ¿ycie samotnika, ¶ci¶le oddanego temu co, jak twierdzi³, by³o nie tylko sensem, ale i zadaniem jego ¿ycia. Nie mieszka³ z ¿on± i dzieæmi, a jego kontakty z rodzin± by³y równie rytualne jak samo jego ¿ycie. Jego w³asnym domem zajmowa³a siê wynajêta przez niego gosposia. Ona równie¿ sta³a siê powiernikiem jego tajemnic.Swoj± karierê rozpocz±³ jako iluzjonista. Jego wystêpy ¶ci±ga³y t³umy publiczno¶ci ¿±dnych emocji, których Frabato zawsze dostarcza³. Dla widzów by³ tylko magikiem, sztukmistrzem pozoru i z³udy, a kim by³ naprawdê?

Lumir Bardon, który towarzyszy³ mu nie tylko jako syn, ale tak¿e jako uczeñ, wspomina, ¿e ¶wiat ojca przypomina³ bardziej ¶wiat ba¶ni i nieprawdopodobnych zjawisk. W ksi±¿ce zatytu³owanej "Wspomnienia o Franzu Bardonie" napisa³:

"Raz, gdy chodzili¶my po kopalni, ojciec powiedzia³, ¿e s± tam gnomy. Innym razem powiedzia³ mi, ¿e gdy siedzia³ w samochodzie, rusa³ka sprowadzi³a na samochód b³yskawicê, gdy¿ wykona³a dla niego pewne przys³ugi, a on zapomnia³ jej podziêkowaæ.”

...

http://interia360.pl/artykul/prawdziwy-mag-czy-zwykly-szarlatan,40283

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: