Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:32:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Uzdrowiciele i "uzdrowiciele"  (Przeczytany 23917 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #25 : Listopad 06, 2010, 22:30:05 »

ELo !!!

Mia³em (i mam je nadal) szczê¶cie trafiæ na tego prawdziwego uzdrowiciela, bez cudzys³owów, cz³owieka, który powtarza po ka¿dym zabiegu s³owa w stylu: "id¼ do lekarza i sprawd¼ co zrobi³em, je¶li bierzesz leki, to je bierz dalej tak jak lekarz przepisa³, itd." On nigdy nie proponuje odstawiania leczenia klasycznego, wrêcz przeciwnie, mówi, ¿e bioterapia jest uzupe³nieniem.

A ile bierze kasy ? Jest off-owcem, "bran¿a" nie chce go znaæ, "bo jest za tani i psuje rynek". I ten cz³owiek nie reklamuje siê nigdzie, tylko i wy³±cznie z polecenia i poczta pantoflowa.

To dziêki niemu zainteresowa³em siê rozwojem duchowym.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
gramakawa
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Listopad 06, 2010, 22:38:45 »

"Pragnienie osi±gniêcia poziomu doskona³o¶ci, czy te¿ maksymalnego zbli¿enia siê do niej, jest wrodzone. Decyzja o d±¿eniu do osi±gniêcia doskona³o¶ci powsta³a w twoim przesz³ym ¿yciu. Cecha ta pojawia siê podczas dojrzewania. Rozwijasz pragnienie, by poznaæ siebie i by mierzyæ swoj± moc. Mo¿e to nawet prowadziæ do prób odnalezienia swojego punktu krytycznego. Podobnie jak niektórzy gracze siatkówki przyczepiaj± sobie do nóg o³owiane ciê¿arki podczas æwiczeñ – próbujesz przezwyciê¿yæ samego siebie. I jest to w³a¶ciwa droga!”

Z tymi s³owami Franza Bardona trudno siê nie zgodziæ U¶miech Pozdrawiam.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Listopad 06, 2010, 22:46:51 »

Duch jest wa¿niejszy od cia³a, najpierw ratujmy subtelne cia³a, a dopiero potem martwmy siê o fizyczne nastêpstwa braku harmonii.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #28 : Listopad 07, 2010, 08:07:11 »

również spotkałem na swojej drodze pewnego uzdrowiciela, nazwiska nie pamiętam, a było to w Goczałkowicach Zdrój- spotkanie, który co prawda nie pomógł mi fizycznie, ale miał jakiś Dar, ponieważ powiedział mi o bólu w klatce piersiowej który miewam, a o którym nigdy nikomu nie wspominałem.

Ostatnio w jakimś Superwzjerze, lub innym prog. tego typu było o grupie/sekcie naciągaczy podszywających się pod rzekomo koło przyjaciół Bruno Groeninga, którzy leczą wszystko,-
jeżeli oczywiście zakupisz u nich zjęcie Bruno za jedyne 300zł. i będziesz je trzymał przy łóżku.
Także trzeba być ostrożnym w tej materii, bo naciągaczy jest więcej niż ludzi z prawdziwym darem!
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2010, 08:07:49 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Listopad 07, 2010, 20:40:53 »

barneyos napisale¶
A ile bierze kasy ? Jest off-owcem, "bran¿a" nie chce go znaæ, "bo jest za tani i psuje rynek". I ten cz³owiek nie reklamuje siê nigdzie, tylko i wy³±cznie z polecenia i poczta pantoflowa.

Uwa¿am, ¿e ka¿dy z nas mo¿e byæ swoim w³asnym , darmowym uzdrowicielem. Chodzi mi o Wy¿sz± Ja¼ñ. S³uchajmy jej uzdrawiaj±cych podszeptów U¶miech To zupe³nie popsuje "bran¿ê" Mrugniêcie
Pos³ucha, kto ma uszy do s³uchania ....
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #30 : Listopad 08, 2010, 08:41:40 »

He he trafi³e¶ w czu³y punkt. Ju¿ zacz±³em "uzdrowicielom" skutecznie psuæ ten rynek i sam siebie naprawiam, cia³o duszê i umys³.

I mam te¿ apel do innych: "id¼cie t± drog±, id¼cie t± drog±".

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
oszu
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Luty 04, 2011, 22:54:18 »

i to na dowód ¿e nie wszyscy ale niestety S¡

http://www.eioba.pl/a133787/mistrzowie_ycia
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #32 : Luty 05, 2011, 18:10:48 »

Witaj >oszu< na naszym forum.
Widzê, ¿e chyba Ci dopiekli trochê niektórzy "uzdrawiacze"?
Osobi¶cie stosujê metodê, do której nawo³uje >barneyos<, w po¶cie powy¿ej.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Luty 05, 2011, 19:34:31 »

Trzeba zastanowiæ siê nad systemem szkolenia, wymagañ co do wykszta³cenia, czy wprowadziæ licencje, czy otwieraæ szko³y i dawaæ dyplomy. Zastanowiæ siê wypada nad systemem zdobywania kwalifikacji zawodowych, zasad odbywania praktyk i nad regulacj± ¶wiadczeñ medycznych, które musia³yby odbywaæ siê przecie¿ pod jak±¶ kontrol±.

Wiecej: http://www.eioba.pl/a133787/mistrzowie_ycia#ixzz1CzMFO9Zh

System mo¿e co najwy¿ej spacyfikowaæ w ten powy¿szy sposób rynek uzdrawiaczy w zwi±zku z czym us³ugi te bêd± znacznie dro¿sze, a efektów gwarantowanych przecie¿ ¿adnych byæ nie musi. Nawet klasyczni lekarze nie daj± gwarancji na swoje medyczne, wyuczone w szko³ach metody leczenia. Wystarczy, ¿e oszust da Ci do podpisania warunki w których zgadzasz siê na ryzyko pogorszenia Twojego stanu zdrowia w zwi±zku z jego "leczeniem". Robi± tak nawet szpitale. I nie mo¿esz nic mu zrobiæ.
Jedyn± weryfikacj± tego typu leczenia s± opinie ludzi, którym to pomog³o. Ale i tak gwarancji nikt nie da.
Ja bylem od dziecka "oszukiwany" przez lekarzy alergologów ró¿nymi metodami leczenia alergii. Oni sami nawet mówili wprost, ¿e nie dla ka¿dego te metody s± skuteczne. Ale p³aciæ trzeba by³o, leki drogie, a efektów zero. I nie ma komu siê poskar¿yæ. Dopiero kiedy wzi±³em odpowiedzialno¶æ za leczenie alergii w swoje rêce i zacz±³em szukaæ na w³asn± rêkê skutecznej pomocy wtedy znalaz³em j± do¶æ szybko - w wysokich dawkach naturalnej witaminy C .

Dzi¶ zadajê sobie pytanie , czy ¶wiat lekarski, taki przecie¿ "±,ê", wszystko-lepiej-wiedz±cy nie ma jednak wiedzy o jej skuteczno¶ci, czy to mo¿e celowe pominiêcie takiej wiedzy - maj±ce znamiona oszustwa na skalê globaln± ?
I tak sobie my¶lê, ¿e gdyby nie by³o chorych, nie by³oby lekarzy. Zdrowy cz³owiek nie potrzebuje uzdrawiacza. To daje do my¶lenia....
oszu
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Luty 05, 2011, 23:35:11 »

ja mogê tylko link dodaæ do tej dyskusji, bo za duzo ¿eby opisywaæhttp://www.eioba.pl/a133787/mistrzowie_ycia
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: