chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
Zobacz profil
|
|
« Odpowiedz #50 : Luty 23, 2010, 12:00:15 » |
|
Rafaelo co proponujesz dzisiaj na obiad ? Kurcze ja mam przeci±g w lodówce i musze pój¶c na zakupy
|
|
|
Zapisane
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Luty 23, 2010, 12:07:35 » |
|
Rafaelo co proponujesz dzisiaj na obiad ? Kurcze ja mam przeci±g w lodówce i musze pój¶c na zakupy Powiedz szybko jakie masz produkty w domu a cos wymyslimy na szybko. Wszystko sie liczy. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2010, 12:08:19 wys³ane przez Kiara »
|
Zapisane
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Luty 23, 2010, 22:52:16 » |
|
OO- przykro mi bardzo ze nie wypalilo z dzisiejszym obiadem. Poprostu zniklam z forum.
Mozna na bardzo szybko ugotowac jakis dosc gruby makaron, moga byc swiderki, albo rurki. Pokroic kawales kielbasy, szyneczki, obsmazyc lekko, dolozyc marchewke pokrojona troszke grubiej w stozki, cebule lub pore, jesli ktos ma suszone grzybki lub pieczarki, trzy zabki czosnku. Nastepnie zrobic sos. To zalezy co kto sobie zyczy. Jesli nie musi liczyc kalorii, to moze zalac to smietana, lub pomidorami, lub jogurtem, i podgotowac troszke, zaprawic lekko maka, moze byc tez maka kartoflana. Doprawic smakowo i podac z makaronem. Podalam przepis dla osob zaawansowanych w gotowaniu, jednak mysle ze jesli ktos to zrobi pierwszy raz, to napewno zaakceptuje ten przepis jako swoj, bo mozna rozne produkty do tego uzyc. Zycze smaczneo. Rafaela.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
Zobacz profil
|
|
« Odpowiedz #53 : Luty 23, 2010, 23:06:50 » |
|
Rafaelo co proponujesz dzisiaj na obiad ? Kurcze ja mam przeci±g w lodówce i musze pój¶c na zakupy Powiedz szybko jakie masz produkty w domu a cos wymyslimy na szybko. Wszystko sie liczy. Kiara Dzieki Kiaro i Rafaelo Zrobi³am pyszny kapusniak dawno go nie robi³am.Nic wiêcj nie robi³am bo to bardzo zapychajaca zupa i dotego jeszcze ¶wie¿e bu³eczki...mniam
|
|
|
Zapisane
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
zodiakus71
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Luty 23, 2010, 23:09:56 » |
|
Drogie Panie czy musia³y¶cie o tej porze tak smacznie to opisaæ ? zaraz zacznê obgryzaæ monitor
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Luty 23, 2010, 23:34:11 » |
|
Te¿ obojêtnie funkcjonowaæ nie mogê czytaj±c o tych ciekawych potrawach. Mam nadziejê,¿e kapu¶niak -droga Chanell-jest na ¶wiñskim ryju. Sory za ryja ale on niezbêdny tam jest. Chodza mi po g³owie mocno dosyæ te ¶widerki makaronowe z kie³bask±. Spowodujê,¿e jutro takie danie zjem sobie chyba.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Luty 28, 2010, 23:23:40 » |
|
Jest to moj osobisty przepis na racuszki.
250 g serka homogenizowanego 250 g maki przennej 50 g cukru 4 lyzki jogurtu lub mleka 2 jajka 2 lyzki oleju 1 lyzeczka herbaciana sody oczyszczonej 1 paczuszke cukru waniliowego szczypta soli Wszystkie skladniki wlozyc do odpowiedniej miseczki i wszystkie skladniki wymieszac na jednolita mase. Nastepnie lyzka klasc ciasto na patelnie na rozgrzany olej. Prosze ostroznie smazyc, aby ogien nie byl zbyt duzy, bo zaczna sie palic. Smazyc na zloty kolor- pomalu. Mozna podawac z marmolada swojej roboty lub dzemem. Smakoja super.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Betti
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Marzec 07, 2010, 18:59:12 » |
|
Dro¿dzówki z serem Sk³adniki na ciasto (oko³o 15 dro¿d¿ówek): * 500 g m±ki pszennej * 21 g suchych dro¿d¿y lub 42 g ¶wie¿ych (wed³ug mnie mo¿na daæ mniej) * 20 g miodu * 2 jajka * 250 g mleka * 7 g soli * 75 g miêkkiego mas³a Sk³adniki na masê serow±: * 4 ³y¿ki miêkkiego mas³a * pó³ szklanki cukru pudru * 1 ¿ó³tko * 1 ³y¿ka cukru waniliowego * 400 g sera twarogowego * starta skórka z cytryny, je¶li lubicie Wymieszaæ mleko, miód i jajko. Dodaæ m±kê wymieszan± z dro¿d¿ami (ze ¶wie¿ymi wcze¶niej zrobiæ rozczyn), miêkkie mas³o i sól. Wyrobiæ g³adkie ciasto. Pozostawiæ w ciep³ym miejscu, przykryte, do podwojenia objêto¶ci. W miêdzyczasie przygotowaæ nadzienie serowe, ³±cz±c i ucieraj±c dok³adnie wszystkie sk³adniki. Po tym czasie z ciasta formowaæ bu³eczki (kule, jak na zwyk³e bu³eczki) masy oko³o 50 - 60 g ka¿da. Od³o¿yæ w ciep³e miejsce na 20 - 30 minut do napuszenia. U¿ywaj±c szklanki z niedu¿ym dnem zrobiæ w ka¿dej bu³eczce mocne wg³êbienie, na³o¿yæ do niego nadzienia serowego, ciasto posmarowaæ dla po³ysku rozbe³tanym jajkiem. Piec oko³o 10 minut w temperaturze 240ºC, choæ mo¿na te¿ oko³o 20 minut w 200ºC (sprawdza³am i chyba nawet taka opcja wydaje mi siê lepsza). Fasolka po bretoñsku z boczkiem i kie³bask± # fasola bia³a Ja¶ 1kg # wêdzona ko¶æ lub bulion "na wêdzonym boczku" Knorra w kostce # kie³basa toruñska 3 laski # boczek 200g-300g # koncentrat pomidorowy 30% 100 g # cebula 3 sztuki # czosnek 6 z±bków # przyprawy (sól,pieprz,majeranek,ziele angielskie,li¶æ laurowy,chilli,) do smaku 1. Fasolê zalaæ wrz±tkiem w du¿ym garnku (wody ponad dwa razy tyle co fasoli,bo musimy pamiêtaæ ¿e pod jej wp³ywem fasola spêcznieje i ok trzykrotnie powiêkszy swoj± objêto¶æ), po kilku godzinach odcedziæ,zalaæ now± wod± i zostawiæ na noc. *Fasolkê zalewamy wrz±tkiem na kilka godzin po to aby pozbyæ siê szkodliwych dla ¿o³±dka alkaidów bêd±cych przyczyn± gazów. *Moczymy przez noc w celu zmiêkczenia fasoli i skrócenia czasu jej gotowania. 2. Nazajutrz do odmoczonej przez noc fasoli wrzuciæ jak±¶ wêdzon± ko¶æ lub kawa³ek jakiejkolwiek innej wêdzonki(fasola przejdzie aromatem podczas gotowania), ziele angielskie i li¶æ laurowy. Wszystko gotowaæ na ma³ym ogniu pod przykryciem a¿ do miêkko¶ci(czyli ok 1-1,5h) 3. Na patelni zeszkliæ poszatkowan± cebulê,czosnek i podsma¿yæ pokrojon± w du¿± kostkê kie³basê i boczek(mo¿e byæ tylko sama kie³basa albo tylko sam boczek)i ca³o¶æ wrzuciæ do fasolki. 4. Dodaæ koncentrat pomidorowy,doprawiæ do smaku przyprawami.Koniecznie dodaæ majeranku! Fasolkê mo¿na trochê zagê¶ciæ zasma¿k± z m±ki.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2010, 19:15:47 wys³ane przez Betti »
|
Zapisane
|
|
|
|
Rafaela
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 07, 2010, 19:42:29 » |
|
Twoje przepisy czytajac mozna zaraz dostac smaku na ta potrawe. W tym tygodniu wyprobuje. Rafaela
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Marzec 07, 2010, 20:13:55 » |
|
Szkoda ze ja tego nie jem. Kiara
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Elzbieta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Marzec 07, 2010, 22:56:04 » |
|
Betti - dziekuje bardzo za te drozdzowki z serem.Postaram sie je zrobic w tym tygodniu.Na sama mysl juz Mi slinka leci.Milusiego dzionka - Ela
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #61 : Marzec 16, 2010, 11:44:32 » |
|
MAJONEZ mojej te¶ciowej... Gdzie siê tylko da³o rozchwala³em majonez "naszej babci" i doprowadzi³em do tego, ¿e teraz sam robiê na potrzeby rodzinne wed³ug jej przepisu; 2 jajka - ca³e (od szczê¶liwych kur) 3 ³y¿eczki musztardysólpieprzkrêciæ mikserem i powoli, cienkim sikiem dolewaæ olej (dobry, sprawdzony - s³onecznikowy) ok. 3 min cytryna 1.5dalej dolewæ olej a¿ do zgêstnienia. wszystkie produkty z lodówki o tej samej temperaturzesmacznego!!! Pozdrawiam przed¶wi±tecznie - Thotal
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #62 : Kwiecieñ 01, 2010, 21:26:54 » |
|
¦wiêta z tradycj± ... Co¶ na z±b, czyli wielkanocne s³odko¶ci:Wielkanoc ¶wiêtujemy najczê¶ciej przy bogato zastawionym i udekorowanym stole... http://smaker.pl/szukaj?q=wielkanocWielkanocne zwyczaje: http://smaker.pl/smaczki/news/zwyczaje-wielkanocne,1455218Wariacje na temat jajkaWielki Pi±tek to dzieñ kiedy zaczynamy gotowaæ oraz piec. Wtedy w³a¶nie powinno przygotowywaæ siê... http://smaker.pl/smaczki/news/wariacje-na-temat-jajka,1458506http://deccoria.pl/galeria/foto,id,26738,290201http://smaker.pl/specjaly/wielkanocEdycja: A skoro o jedzonku mowa, to wart pamiêtaæ o umiarz:Odchudzamy WielkanocJak prze¿yæ ¶wiêta i nie utyæ? To proste. Wystarczy nieco odchudziæ menu i stosowaæ zasadê zjadania po³owy porcji. Nie zaszkodzi te¿ trochê ruchu. ... http://odwazsie.gazeta.pl/odwagi/1,97219,7703867,Odchudzamy_Wielkanoc.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 01, 2010, 22:07:18 wys³ane przez Dariusz »
|
Zapisane
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #63 : Maj 22, 2010, 21:25:14 » |
|
Nale¶niki nadziewane m³od± kapust± Sk³adniki• 10-12 nale¶ników • 1 g³ówka m³odej kapusty • 2 cebule • 2-3 z±bki czosnku • tarty parmezan • 1/4l ¶mietany • 2 jaja • pêczek kopru • majeranek • sól, pieprz • mas³o do posmarowania formy Etapy przygotowania1. Usma¿yæ nale¶niki wg tradycyjnego przepisu. 2. Kapustê drobno poszatkowaæ. 3. Na g³êbok± patelniê wlaæ 3-4 ³y¿ki oleju, wrzucaæ kapustê stopniowo i sma¿yæ ok. 15min. pod przykryciem. 4. Dodaæ drobno pokrojony koper i cebulê, czosnek i majeranek i sma¿yæ do miêkko¶ci. 5. Przestudziæ kapustê, nadziewaæ nale¶niki, zrolowaæ. U³o¿yæ w prostok±tnym naczyniu ¿aroodpornym. 6. ¦mietanê rozm±ciæ z 2 jajkami, sol± i pieprzem. Zalaæ tym nale¶niki. Posypaæ parmezanem. Zapiec w piekarniku a¿ ¶mietana siê zetnie. Podawaæ na ciep³o. http://gotowanie.onet.pl/20795,0,1,nalesniki_nadziewane_mloda_kapusta,przepis.html
|
|
|
Zapisane
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Maj 22, 2010, 21:38:58 » |
|
To chyba bêdzie przebój sezonu, ju¿ to czujê... W³a¶nie wczoraj jad³em pierwsz± m³od± kapustê, the best. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #65 : Maj 22, 2010, 21:50:09 » |
|
Mo¿e byæ naprawdê dobre. Trzeba wypróbowaæ. Zio³a w kuchni07.05.2010 10:4 Dzisiaj zio³a s± na topie. Zawdziêczaj± to panuj±cej powszechnie modzie na ekologiczny styl ¿ycia. Zio³owy ogródek w mieszkaniu - to jest to! ... http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93231,7852993,Ziola_w_kuchni.html
|
|
|
Zapisane
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #66 : Maj 28, 2010, 10:05:06 » |
|
Baba ziemniaczana z poramiSk³adniki dla 2-4 osób ziemniaki, ok. 1/2 kg m±ka, 25 dag mleko, 1 szkl. + 5 ³y¿ek dro¿d¿e, 4 dag sól, pieprz, ga³ka muszkato³owa, pory, 1 kg (ok. 4 szt.) Boczek wêdzony, 15 dag jajka, 5 szt. natka, Opis przygotowania czas przygotowania: do 60 min 1. Ziemniaki ugotowac, zmiksowac ze 100 ml wody (t± spod ziemniaków). W 5 ³y¿kach letniego mleka rozprowadzic dro¿d¿e, wlac je do m±ki i poczekac 15 minut, aby zaczê³y pracowac. Nastêpnie m±kê przyprawic ³yzeczk± soli, dodac zmiksowane ziemniaki i wyrobic ciasto. Przykryc i ponownie odstawic na 30 minut. 2. Pory oczy¶cic i pokroic. Boczek pokroic w paski, wysma¿yc na patelni, dodac pokrojone pory i wszystko razem dusic ok. 5 min. Przyprawic. 3. Ciasto umiescic w tortownicu wy³o¿onej pergaminem. U³o¿yc na nim pory z boczkiem. Jajka rozbe³tac ze szklank± mleka, doprawic sol±, pieprzem i ga³k±. Mieszank± jajeczn± zalac farsz na cie¶cie. 4. Piec ok. 45 minut w temp. 200 stopni. Na koniec natk± posypac danie http://smaker.pl/przepisy/ostatnio-dodane/przepis/baba-ziemniaczana-z-porami,33922
|
|
|
Zapisane
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 05, 2010, 16:04:31 » |
|
Jakby ci±g dalszy: Ziemniaki nie tucz±! To jedne z najpopularniejszych warzyw, jakie znajdziemy na polskich sto³ach, ale zwykle jemy je gotowane lub w postaci frytek. Warto zmieniæ ten zwyczaj i przygotowaæ z ziemniaków bardziej wymy¶lne dania.To nieprawda, ¿e tucz±. S± bogate w potas i fosfor, maj± te¿ ¶ladowe ilo¶ci wapnia, magnezu, ¿elaza, sodu, fluoru, jodu i siarki. Do tego ziemniaki zawieraj± nie tylko witaminê C, ale tak¿e K, H, PP, B1, B2 i B6. Maj± tylko odrobinê kalorii, ³agodz± dolegliwo¶ci uk³adu pokarmowego, oczyszczaj± organizm i sprzyjaj± prawid³owemu obiegowi wody w organizmie. A co najwa¿niejsze, mo¿na z nich wyczarowaæ pyszne i nieskomplikowane potrawy. Faszerowane cuda... 1/2 http://kuchnia.wp.pl/index.php/study/prop/id/43/strona/1
|
|
|
Zapisane
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 05, 2010, 16:20:30 » |
|
Broku³y w cie¶cie w/g Thotala Do ciasta nale¶nikowego doda³em pokruszony ser ple¶niowy. Lekko podgotowane broku³y podzieli³em na ma³e czê¶ci wielko¶ci 2-3 cm. Namoczone w cie¶cie kawa³ki broku³a wrzucam na patelniê do usma¿enia. Smacznego - Thotal
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 05, 2010, 22:18:27 » |
|
A ja - mi³o¶nik wszelkich marynat - podzielê siê z Wami osobi¶cie wymy¶lonym i wielokrotnie wypróbowanym przepisem na marynatê. Mo¿na j± stosowaæ do wszelkich produktów i potraw wymagaj±cych kwa¶nego smaku. Oto przepis: Do rondelka wlaæ 1 szklankê octu 6% i dwie szklanki wody (lub wielokrotno¶æ tej proporcji). Osobi¶cie os³abiam moc octu jeszcze po³ówk± szklanki wody - marynata jest wtedy jeszcze ³agodniejsza. Do tej mikstury obowi±zkowo nale¿y wrzuciæ: kilka go¼dzików, 3 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, ok. 10 ziaren pieprzu, ³y¿eczkê soli, dwa z±bki czosnku, szczyptê cukru i - sk³adnik o kluczowym znaczeniu - spor± szczyptê cynamonu. Nie zaszkodzi te¿ dorzuciæ kawa³ek cebuli - najlepiej dwie szalotki. Tak zestawion± mieszankê doprowadziæ do wrzenia i gotowaæ pod przykryciem ok. 5 minut i pozostawiæ pod tym przykryciem do ca³kowitego wystygniêcia. Wywar przyjmuje wtedy smaki dodanych tam przypraw. Dla mnie REWELACJA! Zazwyczaj robiê tego wiêksz± ilo¶æ, zlewam do butelki po occie i do s³oików, a nastêpnie wykorzystujê do: marynowania grzybków (podobno ju¿ siê pokaza³y pierwsze prawdziwki i ko¼larze), marynowania ogórków, wszelkich galaret miêsnych, mizerii, zielonej sa³aty, sa³atki z pomidorów, itp. Smacznego! (chyba pójdê co¶ przek±siæ ).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 06, 2010, 21:31:23 » |
|
|
|
|
Zapisane
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 19, 2010, 13:11:57 » |
|
Spotkanie przy grilluNina Kosiñska 2010-06-14, ostatnia aktualizacja 2010-06-14 16:08 Nareszcie! Jest ciep³o i mo¿emy spotykaæ siê z rodzin± i przyjació³mi przy grillu na ¶wie¿ym powietrzu. ¯eby jednak spotkanie by³o naprawdê udane, przyda siê gar¶æ przepisów. Fot. Photographer: Lukasz Zandecki Na stronie przepis na: Pa³ki kurczaka po tajsku i Szasz³yki z ryby i cukinii... http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,48637,8012752,Spotkanie_przy_grillu.html
|
|
|
Zapisane
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 21, 2010, 22:11:54 » |
|
Ksi±¿ka kucharska dla mê¿czyzn: przepis na ciasto.
Szarlotka
Z lodówki we¼ 10 jajek - po³ó¿ na stole ocala³e 7, wytrzyj pod³ogê. Nastêpnym razem bardziej uwa¿aj! - We¼ spor± miskê i wbij jajka rozbijaj±c je o brzeg naczynia. - Wytrzyj pod³ogê. Nastêpnym razem uwa¿aj jeszcze bardziej! W naczyniu mamy 5 ¿ó³tek. - We¼ mikser i wstaw do niego skrzyde³ka - zacznij ubijaæ jajka. - Wstaw od nowa skrzyde³ka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijaæ.
- Umyj twarz, rêce i plecy. W naczyniu pozosta³y 2 ¿ó³tka, a dok³adnie tyle potrzeba na szarlotkê.
- Oklej ¶ciany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj foli± - bêdziemy dodawaæ m±kê. - Nasyp 20 dkg m±ki do szklanki. Pozosta³e 80 dkg zbierz z powrotem do torebki. - Sprawd¼, czy ¶ciany i sufit s± oklejone szczelnie, przyst±p do miksowania.
- We¼ szybciutko prysznic!
- We¼ 4 jab³ka i ostry nó¿. - Id¼ do apteki po jodynê, plaster i banda¿e. Po powrocie zacznij obieraæ jab³ka. - Przemyj jodyn± kciuk! - Potnij jab³ka w kostkê pamiêtaj±c, ¿e potrzebujemy 2 jab³ek, wiêc nie wolno zje¶æ wiêcej ni¿ po³owê! Przemyj jodyn± palec wskazuj±cy i ¶rodkowy! - Jedyne ocala³e jab³ko pociête w kostkê wrzuæ do naczynia z ciastem, pozbieraj z pod³ogi pozosta³e kawa³ki i przemyj je wod±. - Wymieszaj wszystkie sk³adniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkê, bo jak zaschnie, to nie domyjesz! - Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika. - Po godzinie, je¶li nie widaæ ¿adnych zmian, w³±cz piekarnik. - Po przebudzeniu nie dzwoñ po stra¿ po¿arn±! Po prostu otwórz okno i wy³±cz wreszcie piekarnik.
- Po tych traumatycznych prze¿yciach, je¶li jeszcze masz ochotê na potrawê z jab³ek, pozostaje ci tylko sch³odzona ¿ubrówka z sokiem jab³kowym. Na zdrowie!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Zobacz profil
Email
|
|
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 22, 2010, 10:53:07 » |
|
Ksi±¿ka kucharska dla mê¿czyzn: przepis na ciasto. "Ma ta ksi±¿ka wiele zalet, ma te¿ jeden b³±d, bowiem w niej nie pisze wcale sk±d to wszystko wzi±æ"
|
|
|
Zapisane
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 22, 2010, 11:29:57 » |
|
Darku, to mo¿e jeszcze powinna byæ ona (owa ksi±¿ka) zaopatrzona w nawigacyjny system GPS, by w drodze po zakupy, mê¿czyzna nie utkn±³ w jakim¶ innym lokalu, ni¿ najbli¿szy sklep? Pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|