Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:14:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ratujmy zwierzêta  (Przeczytany 9117 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« : Lipiec 29, 2009, 08:42:48 »

Dosta³am wczoraj na poczte wstrz±saj±c± wiadomo¶æ !!!!!!
Pozostawiê j± bez komentarza,sami os±dzicie P³acz P³acz P³acz P³acz
Zamieszczam j± na forum za zgoda autorów i mam nadzijê ¿e administratorzy forum nie bed± mieæ nic przeciwko.
--- On Mon, 7/27/09, Barbara Choroszy <barbarachoroszy@yahoo.com> wrote:

From: Barbara Choroszy <barbarachoroszy@yahoo.com>
Subject: Fw: ratujmy zwierzeta
To: "Ryszard Choroszy" <ryszardchoroszy@yahoo.com>
Date: Monday, July 27, 2009, 11:45 PM

http://animalsaviors.org/

W Chinach 2000.000 kotów i psów jest rocznie odzieranych ze skóry w sadystyczny spo¶ob dla pozyskania ich sier¶ci w jednym kawa³ku, a nastêpnie porzucanych, by umrzeæ w szoku i niewiarygodnym bólu.

Je¿eli chcesz wzi±¶æ udzia³ w akcji przeciwko temu niewiarygodnemu i barbarzyñskiemu postêpowaniu:

1. przejd¿ na http://animalsaviors.org/ (oficjalny adres internetowy dzia³alno¶ci animal saviors)

2. obejrzyj film, by rozwiaæ w±tpliwo¶ci, czy to mo¿e byæ prawd± w XXI wieku (ZOBACZ OSTRZE¯ENIE - film jest drastyczny !!!)

3. podpisz petycjê, któr± znajdziesz na oficjalnej stronie
http://animalsaviors.org/petition.html

podpisujcie petycjê, ile mo¿ecie i nalegajcie w¶ród znajomych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest o co walczyæ ..... zwierzeta licza na nasz, LUDZKI, glos...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 08:45:50 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Lipiec 29, 2009, 09:25:34 »

Chiñczycy maj± nie¼le nasrane. Ale to nie tylko tam siê takie rzeczy odwala. Sprawa jest powa¿na, lepiej podpisaæ t± petycje
arlson
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2009, 11:45:18 »

http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ - na tej stronie te¿ mo¿na wysy³aæ petycje.
Betti
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Lipiec 29, 2009, 18:23:40 »

Jak przeczytalam to myslalam ze dostane zawalu to straszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
filmu nie bylam w stanie ogladac
Oczywiscie petycje podpislalm odrazu
i mysle ze kazdy ja podpisze ,bo tak byc nie moze!!!!
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2009, 18:37:26 »

tak.. to jest straszne i tak byæ nie mo¿e.. tylko czêsto zapomina siê ¿e to samo (za naszym przyzwoleniem) dzieje sie w rze¼niach.. gdzie pó³ ¿ywe zwierzêta wrzuca siê na wrz±tek i obdziera ze skóry.. to sie dzieje codziennie ale nie chcemy o tym wiedzieæ.. ja te¿ nie chcia³am..
pies, kot, foka, ¶winia, krowa.. dla mnie nie ma ró¿nicy..

Earthlings (Ziemianie)- nie dla wra¿liwych..

http://video.google.pl/videoplay?docid=-7105458742770657802&ei=iYhwSvmuIaS-2wKBxZDWCQ&q=film+ziemianie&hl=pl
Robson
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Lipiec 29, 2009, 18:56:14 »

A mo¿e wys³aæ zamieszczony link do ambasady CHRL z pro¶b± o odniesienie siê do tych informacji ?
Nie mam odwagi zobaczyæ tego filmu, a jedyne co mi przychodzi do g³owy, to zarzuciæ ich ambasadê spamem w postaci takich informacji oraz petycjami lub mailami z wyra¿eniem protestu.
Podobna akcja by³a przeprowadzona w stronê Media Markt i odnios³a dobry rezultat.

Ambasada

ul. Bonifraterska 1
00-203 Warszawa
Polska
Tel. 0048 22 8313836
Fax. 0048 22 6354211

Website: www.chinaembassy.org.pl

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #6 : Lipiec 29, 2009, 19:13:08 »

Tak ,ja te¿ nie mog³am siê uspokoic chyba przez godzinê,choc nie oglada³am filmu bo poprostu nie mam odwagi,chyba umar³abym na serce !!!! Moj syn oglada³ kawa³ek(nie da³ rady ca³ego) i widzia³am jak bardzo by³ wstrza¶niêty ,powiedzia³ mi tylko tyle ¿ebym nie oglda³a bo wie ¿e jestem bardzo wra¿liwa.
Wysy³ajcie ten link komu siê da,do wszystkich znajomych,do przyjació³ ,do rodziny,mo¿e to niewiele da,ale uswiadomi ludziom jak bardzo krzywdz± zwierzêta.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Lipiec 30, 2009, 14:28:18 »

takie akcje to raczej nic nie dadz±

w Chinach nagminnie ³amane s± prawa cz³owieka a co dopiero mówiæ o prawach zwierz±t

co kraj to obyczaj
daniel1704
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Lipiec 30, 2009, 17:02:45 »

zgadzam siê z przedmówc±- kraj jakim s± Chiny jest zamkniêty na dialogi z "zachodem"
a to co robi± ze zwierzêtami jest okropne i nieludzkie i takie rzeczy nale¿y pokazywaæ ¶wiatu
i publicznie ganiæ! I PRZEDE WSZYSTKIM DZIA£AÆ W KIERUNKU NAG£O¦NIENIA SPRAWY W MEDIACH!

PS.ja jednak bardziej ubolewam z faktu i¿ w Afryce codziennie gin± z g³odu setki dzieci...
PZDR
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Lipiec 31, 2009, 18:47:48 »

PS.ja jednak bardziej ubolewam z faktu i¿ w Afryce codziennie gin± z g³odu setki dzieci...
PZDR

cierpienie jest cierpieniem.. mówienie "najpierw rozwi±¿my w³asne problemy a dopiero pó¼niej zajmijmy sie problemami zwierz±t" mnie jako¶ nie przekonuje.. do rozwiazania wiêkszo¶ci ziemskich problemów wystarczy tylko dobra wola, tylko tyle i a¿ tyle..
Hironobu15
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 01, 2009, 20:04:29 »

Straszne! Ogl±da³em film, podobny, w tamte Bo¿e Narodzenie. Nie polecam, by³emw szoku dwa tygodnie!T.T
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 01, 2009, 23:47:07 »

Spodziewaj±c siê najgorszego niezdecydowa³em siê zaznajomiæ z podanym adresem.
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 02, 2009, 19:32:36 »

Witam. Petycjê bardzo chêtnie podpisa³em, ale do ogl±dania filmu raczej mnie namówicie…
Ponad rok temu da³em siê namówiæ do obejrzenia filmu pt. „Ziemianie” i do tej pory tego ¿a³ujê… - wszak, te¿ jestem jakby ziemianinem…
Piesków i kotków nie jadam (przynajmniej z tego co mi wiadomo…). Przyznajê siê, ¿e czasami spo¿ywam inne produkty zwierzêce – chocia¿, staram siê je ograniczaæ. Nie jest ³atwo balansowaæ swój posi³ek z ich wy³±czeniem, gdy i tak ma siê sk³onno¶æ do niedowagi. Nie radzê tak¿e m³odocianym bawiæ siê w wegetarianizm, bo mo¿e siê to zakoñczyæ u nich powa¿nymi wadami rozwojowymi – najczê¶ciej k³opotami ze wzrokiem !

Czasami jeszcze zastanawiam siê nad sensem rozpowszechniania tego typu brutalnych filmów. Gdy ogl±da³em film „Ziemianie” (zmusi³em siê do obejrzenia ca³o¶ci), to mia³em miejscami wra¿enie, jakby scenariusz wydarzeñ by³ wyre¿yserowany na potrzeby tego filmu… !
No i sprawa popytu na takie materia³y – czy to w ogóle kto¶ ogl±da ? A je¶li tak, to kto… ? Wiem, ¿e trzeba czasem spojrzeæ brutalnej prawdzie w oczy. Osobi¶cie jednak uwa¿am, ¿e wystarczy minimum wyobra¼ni (o cz³owieczeñstwie ju¿ nawet nie wspomnê…), aby dowiedzieæ siê, co faktycznie mo¿e prze¿ywaæ dane zwierzê !

Pozdrawiam
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 02, 2009, 21:14:28 »

cierpienie jest cierpieniem.. mówienie "najpierw rozwi±¿my w³asne problemy a dopiero pó¼niej zajmijmy sie problemami zwierz±t" mnie jako¶ nie przekonuje.. do rozwiazania wiêkszo¶ci ziemskich problemów wystarczy tylko dobra wola, tylko tyle i a¿ tyle..

No w³a¶nie - dobra wola.
Pytanie wiêc dlaczego ludzie nie wykrzesz± z siebie tej dobrej woli. Czy¿by jej nie posiadali ?
Mottem do napisania ksi±¿ki przez Williama Bramleya, by³o bardzo proste pytanie ?
Go¶æ usiad³ i zacz±³ siê zastanawiaæ ? dlaczego ludzie wci±¿ zabijaj±, walcz± miêdzy sob±, dlaczego niszcz±, degraduj± matkê ziemiê i ten proces trwa od wieków ! Czy ludzie s± a¿ tak totalnie, g³upi i nie¶wiadomi, aby co¶ takiego wogóle czyniæ ? Oczywi¶cie, ¿e nie ? Ludzie s± wspaniali, wielcy i twórczy. Ludzie potrafi± nie tylko zbudowaæ potê¿ne komputery, czy wiele niezwyk³ych urz±dzeñ co ¶wiadczy, ¿e s± bardzo twórczy i rozwiniêci. Potrafi± budowaæ swoj± kulturê, sztukê, mamy na wysokim poziomie uniwersytety.Wiêc co siê dzieje, ¿e nie potrafimy poradziæ sobie z prostymi rzeczami, jakim jest masowe ludobójstwo i degradacja Ziemii.
A Wiêc przygl±dnijmy siê prawdzie, gdzie jest to odwieczne ¼ród³o, które wci±¿ rodzi tyle niepokoju, nieszczê¶æ i ³ez. Gdy pojawili siê tacy wielcy ludzie jak Robert Kennedy, który zmierza³ do ¶wiatowego pokoju , do braterstwa, przyja¼ni i wspó³pracy miêdzy narodami - zosta³ zastrzelony !

Gdy szansê na powtórzenie tego co chcia³ zrobiæ  R.Kennedy mia³ jego brat i ju¿ by³o pewne, ¿e wygra prezydenckie wybory - zosta³ zastrzelony !
Gdy trochê wychyli³ siê  R.Regan, strzelano do niego i tylko cudem prze¿y³ !
Pojawi³ siê Ghandi - zosta³ zastrzelony.
Kto za tym wszystkim od wieków stoi,  kto wci±¿ i bez koñca wywo³uje wojny i je finansuje ? Kto wyrpodukowa³ miliony g³owic nuklearrnych, miliony wszelakiej ma¶ci broni ? Po co je wyprodukowa³, komu one s± potrzebne i kto finansuje bez koñca te przedsiêwziêcia ? Czy ludziom potrzeba czo³gów, rakiet i umieszczania broni w kosmosie ?
 Nie - ludziom tego nie potrzeba !  Wiêc komu potrzeba i zawsze bêd± to czyniæ ?Bêd± to czyniæ dopóki My ludzie (prawdziwi ) nie wezmiemy odpowiedzialno¶ci za swoje istnienie i nie zrobimy porz±dek z tymi barbarzyñskimi si³ami, które z pewno¶ci± nie pochodz± st±d, nie pochodz± z tej planety.Nie pochodz±, bo ludzie maj± wiele empati, szacunku, s± nawet gotowi po¶wiêciæ swoje ¿ycie ratuj±c innych.
No wiêc ?
Dlatego tyle zabijania, nêdzy i g³odu, tyle nieszczê¶æ  i niepokoju poniewa¿ za tym wszystkim stoj± te same barbarzyñskie si³y, które zabi³y wielkich ludzi typu Kennedy i setki innych ! Poczytajcie choæby o czym mówi Credo Mutwa i dlaczego do niego przyje¿dza Dalaj Lama ?
Móg³bym tu napisaæ wiele rzeczy, ale jestem ¶wiadomy tego, ¿e zjawi± siê u mnie panowie w czarnych kapeluszach o godzinie 5 -rano i powiedz± - pozwoli pan z nami.
Ataki na swoj± osobê wci±¿ mia³em i wci±¿ mam.
Jednak mój niezwyk³y szacunek do wszelkiego ¿ycia, ten niezwyk³y szacunek do tego daru, którego inni ¶wiadomi niszcz± poniewa¿ nie wiedz±, kto za tym stoi jest moj± najwieksz± broni± i nic jej siê nie oprze !!!
Dlatego wiem, ¿e bêdê jednym z tych, kórzy nacisn± ten ostatni guzik, w tym odwiecznym barbarzyñstwie.
Taka jest misja i mi siê ona bardzo podoba  U¶miech
Gdy pojawia³y siê we mnie pewne w±tpliwo¶ci, trafi³em na wystawê rysunków dzieci.
Dzieci malowa³y Ziemiê ! Podpisy pod tymi rysunkami brzmia³y. Planeta Ziemia ginie, a my razem z ni±. Smutny
 A wiêc moje w±tpliwo¶ci zosta³e rozwiane.

Amen

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 02, 2009, 21:42:40 wys³ane przez Silver » Zapisane
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 03, 2009, 12:37:10 »

Po prostu przestañmy kupowaæ chiñskie prodkukty, to przyniesie wiêcej po¿ytku ni¿ 1000 petycji.

pozdrawiam
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 03, 2009, 15:39:15 »

Masz racjê Jeremiaszu. Jednak, nie przestaniemy kupowaæ z Chin, dopóki bêdzie rz±dziæ sama ekonomia i dopóki bêdzie kusiæ nas t± "okazj±"…
 Niestety, zdaje siê byæ to podobnych "lotów" ekonomia, która zachêca tych¿e chiñczyków do dos³ownego obdzierania ¿ywcem zwierz±t, by to by³o najbardziej op³acalne i aby mniej niszczy³o siê ich futerko…
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 04, 2009, 07:56:50 »

Kto mieczem wojuje... Ta sama ekonomia, która ich napêdza, mo¿e ich zad³awiæ.

Wystarczy³oby solidarnie przez miesi±c nie kupowaæ chiñskich rzeczy i Chiny s± na kolanach z pe³nymi magazynami niechcianych produktów.

pozdrawiam
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 04, 2009, 14:17:03 »

Kto mieczem wojuje... Ta sama ekonomia, która ich napêdza, mo¿e ich zad³awiæ.

Wystarczy³oby solidarnie przez miesi±c nie kupowaæ chiñskich rzeczy i Chiny s± na kolanach z pe³nymi magazynami niechcianych produktów.

pozdrawiam

a miliony chiñczyków przymiera g³odem...
daniel1704
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 06, 2009, 13:02:12 »

Kto mieczem wojuje... Ta sama ekonomia, która ich napędza, może ich zadławić.

Wystarczyłoby solidarnie przez miesiąc nie kupować chińskich rzeczy i Chiny są na kolanach z pełnymi magazynami niechcianych produktów.

pozdrawiam

a miliony chińczyków przymiera głodem...
i błędne koło się zamyka...
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 06, 2009, 13:03:17 wys³ane przez daniel1704 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 11, 2009, 21:09:37 »

Warto dbaæ o naszych milusiñskich:

Kot Hugo uratowa³ s±siada z p³omieni
  jagor          2009-08-11, ostatnia aktualizacja 40 minut temu

Hugo, kot - bohater, uratowa³ ¿ycie s±siadowi, w którego domu w nocy wybuch³ po¿ar- podaje BBC.

In¿ynier Andrew Williams smacznie spa³ w swoim domu w Bracknell w hrabstwie Berkshire, kiedy pojawi³ siê ogieñ. Dym wyczu³ kot s±siada, który wszed³ do mieszkania in¿yniera i pacniêciem oraz g³o¶nym mia³czeniem wyrwa³ go ze snu.
...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6919307,Kot_Hugo_uratowal_sasiada_z_plomieni.html

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: