cierpienie jest cierpieniem.. mówienie "najpierw rozwi¹¿my w³asne problemy a dopiero póŸniej zajmijmy sie problemami zwierz¹t" mnie jakoœ nie przekonuje.. do rozwiazania wiêkszoœci ziemskich problemów wystarczy tylko dobra wola, tylko tyle i a¿ tyle..
No wÂłaÂśnie - dobra wola.
Pytanie wiĂŞc dlaczego ludzie nie wykrzeszÂą z siebie tej dobrej woli. CzyÂżby jej nie posiadali ?
Mottem do napisania ksi¹¿ki przez Williama Bramleya, by³o bardzo proste pytanie ?
GoœÌ usiad³ i zacz¹³ siê zastanawiaÌ ? dlaczego ludzie wci¹¿ zabijaj¹, walcz¹ miêdzy sob¹, dlaczego niszcz¹, degraduj¹ matkê ziemiê i ten proces trwa od wieków ! Czy ludzie s¹ a¿ tak totalnie, g³upi i nieœwiadomi, aby coœ takiego wogóle czyniÌ ? Oczywiœcie, ¿e nie ? Ludzie s¹ wspaniali, wielcy i twórczy. Ludzie potrafi¹ nie tylko zbudowaÌ potê¿ne komputery, czy wiele niezwyk³ych urz¹dzeù co œwiadczy, ¿e s¹ bardzo twórczy i rozwiniêci. Potrafi¹ budowaÌ swoj¹ kulturê, sztukê, mamy na wysokim poziomie uniwersytety.Wiêc co siê dzieje, ¿e nie potrafimy poradziÌ sobie z prostymi rzeczami, jakim jest masowe ludobójstwo i degradacja Ziemii.
A Wiêc przygl¹dnijmy siê prawdzie, gdzie jest to odwieczne Ÿród³o, które wci¹¿ rodzi tyle niepokoju, nieszczêœÌ i ³ez. Gdy pojawili siê tacy wielcy ludzie jak Robert Kennedy, który zmierza³ do œwiatowego pokoju , do braterstwa, przyjaŸni i wspó³pracy miêdzy narodami - zosta³ zastrzelony !
Gdy szansĂŞ na powtĂłrzenie tego co chciaÂł zrobiĂŚ R.Kennedy miaÂł jego brat i juÂż byÂło pewne, Âże wygra prezydenckie wybory - zostaÂł zastrzelony !
Gdy trochĂŞ wychyliÂł siĂŞ R.Regan, strzelano do niego i tylko cudem przeÂżyÂł !
PojawiÂł siĂŞ Ghandi - zostaÂł zastrzelony.
Kto za tym wszystkim od wieków stoi, kto wci¹¿ i bez koùca wywo³uje wojny i je finansuje ? Kto wyrpodukowa³ miliony g³owic nuklearrnych, miliony wszelakiej maœci broni ? Po co je wyprodukowa³, komu one s¹ potrzebne i kto finansuje bez koùca te przedsiêwziêcia ? Czy ludziom potrzeba czo³gów, rakiet i umieszczania broni w kosmosie ?
Nie - ludziom tego nie potrzeba ! WiĂŞc komu potrzeba i zawsze bĂŞdÂą to czyniĂŚ ?BĂŞdÂą to czyniĂŚ dopĂłki My ludzie (prawdziwi ) nie wezmiemy odpowiedzialnoÂści za swoje istnienie i nie zrobimy porzÂądek z tymi barbarzyĂąskimi siÂłami, ktĂłre z pewnoÂściÂą nie pochodzÂą stÂąd, nie pochodzÂą z tej planety.Nie pochodzÂą, bo ludzie majÂą wiele empati, szacunku, sÂą nawet gotowi poÂświĂŞciĂŚ swoje Âżycie ratujÂąc innych.
No wiĂŞc ?
Dlatego tyle zabijania, nêdzy i g³odu, tyle nieszczêœÌ i niepokoju poniewa¿ za tym wszystkim stoj¹ te same barbarzyùskie si³y, które zabi³y wielkich ludzi typu Kennedy i setki innych ! Poczytajcie choÌby o czym mówi Credo Mutwa i dlaczego do niego przyje¿dza Dalaj Lama ?
MĂłgÂłbym tu napisaĂŚ wiele rzeczy, ale jestem Âświadomy tego, Âże zjawiÂą siĂŞ u mnie panowie w czarnych kapeluszach o godzinie 5 -rano i powiedzÂą - pozwoli pan z nami.
Ataki na swoj¹ osobê wci¹¿ mia³em i wci¹¿ mam.
Jednak mĂłj niezwykÂły szacunek do wszelkiego Âżycia, ten niezwykÂły szacunek do tego daru, ktĂłrego inni Âświadomi niszczÂą poniewaÂż nie wiedzÂą, kto za tym stoi jest mojÂą najwiekszÂą broniÂą i nic jej siĂŞ nie oprze !!!
Dlatego wiem, Âże bĂŞdĂŞ jednym z tych, kĂłrzy nacisnÂą ten ostatni guzik, w tym odwiecznym barbarzyĂąstwie.
Taka jest misja i mi siĂŞ ona bardzo podoba

Gdy pojawiaÂły siĂŞ we mnie pewne wÂątpliwoÂści, trafiÂłem na wystawĂŞ rysunkĂłw dzieci.
Dzieci malowaÂły ZiemiĂŞ ! Podpisy pod tymi rysunkami brzmiaÂły. Planeta Ziemia ginie, a my razem z niÂą.

A wiĂŞc moje wÂątpliwoÂści zostaÂłe rozwiane.
Amen