Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 05:20:39

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ratujmy zwierzĂŞta  (Przeczytany 9488 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« : Lipiec 29, 2009, 08:42:48 »

Dosta³am wczoraj na poczte wstrz¹saj¹c¹ wiadomoœÌ !!!!!!
PozostawiĂŞ jÂą bez komentarza,sami osÂądzicie PÂłacz PÂłacz PÂłacz PÂłacz
Zamieszczam jÂą na forum za zgoda autorĂłw i mam nadzijĂŞ Âże administratorzy forum nie bedÂą mieĂŚ nic przeciwko.
--- On Mon, 7/27/09, Barbara Choroszy <barbarachoroszy@yahoo.com> wrote:

From: Barbara Choroszy <barbarachoroszy@yahoo.com>
Subject: Fw: ratujmy zwierzeta
To: "Ryszard Choroszy" <ryszardchoroszy@yahoo.com>
Date: Monday, July 27, 2009, 11:45 PM

http://animalsaviors.org/

W Chinach 2000.000 kotĂłw i psĂłw jest rocznie odzieranych ze skĂłry w sadystyczny spoÂśob dla pozyskania ich sierÂści w jednym kawaÂłku, a nastĂŞpnie porzucanych, by umrzeĂŚ w szoku i niewiarygodnym bĂłlu.

Je¿eli chcesz wzi¹œÌ udzia³ w akcji przeciwko temu niewiarygodnemu i barbarzyùskiemu postêpowaniu:

1. przejdÂż na http://animalsaviors.org/ (oficjalny adres internetowy dziaÂłalnoÂści animal saviors)

2. obejrzyj film, by rozwiaĂŚ wÂątpliwoÂści, czy to moÂże byĂŚ prawdÂą w XXI wieku (ZOBACZ OSTRZEÂŻENIE - film jest drastyczny !!!)

3. podpisz petycjĂŞ, ktĂłrÂą znajdziesz na oficjalnej stronie
http://animalsaviors.org/petition.html

podpisujcie petycjĂŞ, ile moÂżecie i nalegajcie wÂśrĂłd znajomych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jest o co walczyĂŚ ..... zwierzeta licza na nasz, LUDZKI, glos...

« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2009, 08:45:50 wysłane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 29, 2009, 09:25:34 »

ChiĂączycy majÂą nieÂźle nasrane. Ale to nie tylko tam siĂŞ takie rzeczy odwala. Sprawa jest powaÂżna, lepiej podpisaĂŚ tÂą petycje
arlson
Gość
« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2009, 11:45:18 »

http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ - na tej stronie teÂż moÂżna wysyÂłaĂŚ petycje.
Betti
Gość
« Odpowiedz #3 : Lipiec 29, 2009, 18:23:40 »

Jak przeczytalam to myslalam ze dostane zawalu to straszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
filmu nie bylam w stanie ogladac
Oczywiscie petycje podpislalm odrazu
i mysle ze kazdy ja podpisze ,bo tak byc nie moze!!!!
HabibiDah
Gość
« Odpowiedz #4 : Lipiec 29, 2009, 18:37:26 »

tak.. to jest straszne i tak byÌ nie mo¿e.. tylko czêsto zapomina siê ¿e to samo (za naszym przyzwoleniem) dzieje sie w rzeŸniach.. gdzie pó³ ¿ywe zwierzêta wrzuca siê na wrz¹tek i obdziera ze skóry.. to sie dzieje codziennie ale nie chcemy o tym wiedzieÌ.. ja te¿ nie chcia³am..
pies, kot, foka, œwinia, krowa.. dla mnie nie ma ró¿nicy..

Earthlings (Ziemianie)- nie dla wraÂżliwych..

http://video.google.pl/videoplay?docid=-7105458742770657802&ei=iYhwSvmuIaS-2wKBxZDWCQ&q=film+ziemianie&hl=pl
Robson
Gość
« Odpowiedz #5 : Lipiec 29, 2009, 18:56:14 »

A moÂże wysÂłaĂŚ zamieszczony link do ambasady CHRL z proÂśbÂą o odniesienie siĂŞ do tych informacji ?
Nie mam odwagi zobaczyĂŚ tego filmu, a jedyne co mi przychodzi do gÂłowy, to zarzuciĂŚ ich ambasadĂŞ spamem w postaci takich informacji oraz petycjami lub mailami z wyraÂżeniem protestu.
Podobna akcja byÂła przeprowadzona w stronĂŞ Media Markt i odniosÂła dobry rezultat.

Ambasada

ul. Bonifraterska 1
00-203 Warszawa
Polska
Tel. 0048 22 8313836
Fax. 0048 22 6354211

Website: www.chinaembassy.org.pl

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #6 : Lipiec 29, 2009, 19:13:08 »

Tak ,ja teÂż nie mogÂłam siĂŞ uspokoic chyba przez godzinĂŞ,choc nie ogladaÂłam filmu bo poprostu nie mam odwagi,chyba umarÂłabym na serce !!!! Moj syn ogladaÂł kawaÂłek(nie daÂł rady caÂłego) i widziaÂłam jak bardzo byÂł wstrzaÂśniĂŞty ,powiedziaÂł mi tylko tyle Âżebym nie ogldaÂła bo wie Âże jestem bardzo wraÂżliwa.
Wysy³ajcie ten link komu siê da,do wszystkich znajomych,do przyjació³ ,do rodziny,mo¿e to niewiele da,ale uswiadomi ludziom jak bardzo krzywdz¹ zwierzêta.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #7 : Lipiec 30, 2009, 14:28:18 »

takie akcje to raczej nic nie dadzÂą

w Chinach nagminnie Âłamane sÂą prawa czÂłowieka a co dopiero mĂłwiĂŚ o prawach zwierzÂąt

co kraj to obyczaj
daniel1704
Gość
« Odpowiedz #8 : Lipiec 30, 2009, 17:02:45 »

zgadzam siĂŞ z przedmĂłwcÂą- kraj jakim sÂą Chiny jest zamkniĂŞty na dialogi z "zachodem"
a to co robiÂą ze zwierzĂŞtami jest okropne i nieludzkie i takie rzeczy naleÂży pokazywaĂŚ Âświatu
i publicznie ganiæ! I PRZEDE WSZYSTKIM DZIA£AÆ W KIERUNKU NAG£O¦NIENIA SPRAWY W MEDIACH!

PS.ja jednak bardziej ubolewam z faktu iÂż w Afryce codziennie ginÂą z gÂłodu setki dzieci...
PZDR
HabibiDah
Gość
« Odpowiedz #9 : Lipiec 31, 2009, 18:47:48 »

PS.ja jednak bardziej ubolewam z faktu iÂż w Afryce codziennie ginÂą z gÂłodu setki dzieci...
PZDR

cierpienie jest cierpieniem.. mówienie "najpierw rozwi¹¿my w³asne problemy a dopiero póŸniej zajmijmy sie problemami zwierz¹t" mnie jakoœ nie przekonuje.. do rozwiazania wiêkszoœci ziemskich problemów wystarczy tylko dobra wola, tylko tyle i a¿ tyle..
Hironobu15
Gość
« Odpowiedz #10 : Sierpień 01, 2009, 20:04:29 »

Straszne! OglÂądaÂłem film, podobny, w tamte BoÂże Narodzenie. Nie polecam, byÂłemw szoku dwa tygodnie!T.T
kot
Gość
« Odpowiedz #11 : Sierpień 01, 2009, 23:47:07 »

SpodziewajÂąc siĂŞ najgorszego niezdecydowaÂłem siĂŞ zaznajomiĂŚ z podanym adresem.
zigrin
Gość
« Odpowiedz #12 : Sierpień 02, 2009, 19:32:36 »

Witam. PetycjĂŞ bardzo chĂŞtnie podpisaÂłem, ale do oglÂądania filmu raczej mnie namĂłwicie…
Ponad rok temu daÂłem siĂŞ namĂłwiĂŚ do obejrzenia filmu pt. „Ziemianie” i do tej pory tego ÂżaÂłujĂŞ… - wszak, teÂż jestem jakby ziemianinem…
PieskĂłw i kotkĂłw nie jadam (przynajmniej z tego co mi wiadomo…). PrzyznajĂŞ siĂŞ, Âże czasami spoÂżywam inne produkty zwierzĂŞce – chociaÂż, staram siĂŞ je ograniczaĂŚ. Nie jest Âłatwo balansowaĂŚ swĂłj posiÂłek z ich wy³¹czeniem, gdy i tak ma siĂŞ skÂłonnoœÌ do niedowagi. Nie radzĂŞ takÂże mÂłodocianym bawiĂŚ siĂŞ w wegetarianizm, bo moÂże siĂŞ to zakoĂączyĂŚ u nich powaÂżnymi wadami rozwojowymi – najczĂŞÂściej kÂłopotami ze wzrokiem !

Czasami jeszcze zastanawiam siĂŞ nad sensem rozpowszechniania tego typu brutalnych filmĂłw. Gdy oglÂądaÂłem film „Ziemianie” (zmusiÂłem siĂŞ do obejrzenia caÂłoÂści), to miaÂłem miejscami wraÂżenie, jakby scenariusz wydarzeĂą byÂł wyreÂżyserowany na potrzeby tego filmu… !
No i sprawa popytu na takie materiaÂły – czy to w ogĂłle ktoÂś oglÂąda ? A jeÂśli tak, to kto… ? Wiem, Âże trzeba czasem spojrzeĂŚ brutalnej prawdzie w oczy. OsobiÂście jednak uwaÂżam, Âże wystarczy minimum wyobraÂźni (o czÂłowieczeĂąstwie juÂż nawet nie wspomnĂŞ…), aby dowiedzieĂŚ siĂŞ, co faktycznie moÂże przeÂżywaĂŚ dane zwierzĂŞ !

Pozdrawiam
Silver
Gość
« Odpowiedz #13 : Sierpień 02, 2009, 21:14:28 »

cierpienie jest cierpieniem.. mówienie "najpierw rozwi¹¿my w³asne problemy a dopiero póŸniej zajmijmy sie problemami zwierz¹t" mnie jakoœ nie przekonuje.. do rozwiazania wiêkszoœci ziemskich problemów wystarczy tylko dobra wola, tylko tyle i a¿ tyle..

No wÂłaÂśnie - dobra wola.
Pytanie wiĂŞc dlaczego ludzie nie wykrzeszÂą z siebie tej dobrej woli. CzyÂżby jej nie posiadali ?
Mottem do napisania ksi¹¿ki przez Williama Bramleya, by³o bardzo proste pytanie ?
GoœÌ usiad³ i zacz¹³ siê zastanawiaÌ ? dlaczego ludzie wci¹¿ zabijaj¹, walcz¹ miêdzy sob¹, dlaczego niszcz¹, degraduj¹ matkê ziemiê i ten proces trwa od wieków ! Czy ludzie s¹ a¿ tak totalnie, g³upi i nieœwiadomi, aby coœ takiego wogóle czyniÌ ? Oczywiœcie, ¿e nie ? Ludzie s¹ wspaniali, wielcy i twórczy. Ludzie potrafi¹ nie tylko zbudowaÌ potê¿ne komputery, czy wiele niezwyk³ych urz¹dzeù co œwiadczy, ¿e s¹ bardzo twórczy i rozwiniêci. Potrafi¹ budowaÌ swoj¹ kulturê, sztukê, mamy na wysokim poziomie uniwersytety.Wiêc co siê dzieje, ¿e nie potrafimy poradziÌ sobie z prostymi rzeczami, jakim jest masowe ludobójstwo i degradacja Ziemii.
A Wiêc przygl¹dnijmy siê prawdzie, gdzie jest to odwieczne Ÿród³o, które wci¹¿ rodzi tyle niepokoju, nieszczêœÌ i ³ez. Gdy pojawili siê tacy wielcy ludzie jak Robert Kennedy, który zmierza³ do œwiatowego pokoju , do braterstwa, przyjaŸni i wspó³pracy miêdzy narodami - zosta³ zastrzelony !

Gdy szansĂŞ na powtĂłrzenie tego co chciaÂł zrobiĂŚ  R.Kennedy miaÂł jego brat i juÂż byÂło pewne, Âże wygra prezydenckie wybory - zostaÂł zastrzelony !
Gdy trochĂŞ wychyliÂł siĂŞ  R.Regan, strzelano do niego i tylko cudem przeÂżyÂł !
PojawiÂł siĂŞ Ghandi - zostaÂł zastrzelony.
Kto za tym wszystkim od wiekĂłw stoi,  kto wci¹¿ i bez koĂąca wywoÂłuje wojny i je finansuje ? Kto wyrpodukowaÂł miliony gÂłowic nuklearrnych, miliony wszelakiej maÂści broni ? Po co je wyprodukowaÂł, komu one sÂą potrzebne i kto finansuje bez koĂąca te przedsiĂŞwziĂŞcia ? Czy ludziom potrzeba czoÂłgĂłw, rakiet i umieszczania broni w kosmosie ?
 Nie - ludziom tego nie potrzeba !  WiĂŞc komu potrzeba i zawsze bĂŞdÂą to czyniĂŚ ?BĂŞdÂą to czyniĂŚ dopĂłki My ludzie (prawdziwi ) nie wezmiemy odpowiedzialnoÂści za swoje istnienie i nie zrobimy porzÂądek z tymi barbarzyĂąskimi siÂłami, ktĂłre z pewnoÂściÂą nie pochodzÂą stÂąd, nie pochodzÂą z tej planety.Nie pochodzÂą, bo ludzie majÂą wiele empati, szacunku, sÂą nawet gotowi poÂświĂŞciĂŚ swoje Âżycie ratujÂąc innych.
No wiĂŞc ?
Dlatego tyle zabijania, nĂŞdzy i gÂłodu, tyle nieszczêœÌ  i niepokoju poniewaÂż za tym wszystkim stojÂą te same barbarzyĂąskie siÂły, ktĂłre zabiÂły wielkich ludzi typu Kennedy i setki innych ! Poczytajcie choĂŚby o czym mĂłwi Credo Mutwa i dlaczego do niego przyjeÂżdza Dalaj Lama ?
MĂłgÂłbym tu napisaĂŚ wiele rzeczy, ale jestem Âświadomy tego, Âże zjawiÂą siĂŞ u mnie panowie w czarnych kapeluszach o godzinie 5 -rano i powiedzÂą - pozwoli pan z nami.
Ataki na swoj¹ osobê wci¹¿ mia³em i wci¹¿ mam.
Jednak mĂłj niezwykÂły szacunek do wszelkiego Âżycia, ten niezwykÂły szacunek do tego daru, ktĂłrego inni Âświadomi niszczÂą poniewaÂż nie wiedzÂą, kto za tym stoi jest mojÂą najwiekszÂą broniÂą i nic jej siĂŞ nie oprze !!!
Dlatego wiem, Âże bĂŞdĂŞ jednym z tych, kĂłrzy nacisnÂą ten ostatni guzik, w tym odwiecznym barbarzyĂąstwie.
Taka jest misja i mi siĂŞ ona bardzo podoba  UÂśmiech
Gdy pojawiaÂły siĂŞ we mnie pewne wÂątpliwoÂści, trafiÂłem na wystawĂŞ rysunkĂłw dzieci.
Dzieci malowaÂły ZiemiĂŞ ! Podpisy pod tymi rysunkami brzmiaÂły. Planeta Ziemia ginie, a my razem z niÂą. Smutny
 A wiĂŞc moje wÂątpliwoÂści zostaÂłe rozwiane.

Amen

« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2009, 21:42:40 wysłane przez Silver » Zapisane
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #14 : Sierpień 03, 2009, 12:37:10 »

Po prostu przestaĂąmy kupowaĂŚ chiĂąskie prodkukty, to przyniesie wiĂŞcej poÂżytku niÂż 1000 petycji.

pozdrawiam
zigrin
Gość
« Odpowiedz #15 : Sierpień 03, 2009, 15:39:15 »

Masz racjĂŞ Jeremiaszu. Jednak, nie przestaniemy kupowaĂŚ z Chin, dopĂłki bĂŞdzie rzÂądziĂŚ sama ekonomia i dopĂłki bĂŞdzie kusiĂŚ nas tÂą "okazjÂą"…
 Niestety, zdaje siĂŞ byĂŚ to podobnych "lotĂłw" ekonomia, ktĂłra zachĂŞca tychÂże chiĂączykĂłw do dosÂłownego obdzierania Âżywcem zwierzÂąt, by to byÂło najbardziej opÂłacalne i aby mniej niszczyÂło siĂŞ ich futerko…
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #16 : Sierpień 04, 2009, 07:56:50 »

Kto mieczem wojuje... Ta sama ekonomia, ktĂłra ich napĂŞdza, moÂże ich zadÂławiĂŚ.

WystarczyÂłoby solidarnie przez miesiÂąc nie kupowaĂŚ chiĂąskich rzeczy i Chiny sÂą na kolanach z peÂłnymi magazynami niechcianych produktĂłw.

pozdrawiam
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #17 : Sierpień 04, 2009, 14:17:03 »

Kto mieczem wojuje... Ta sama ekonomia, ktĂłra ich napĂŞdza, moÂże ich zadÂławiĂŚ.

WystarczyÂłoby solidarnie przez miesiÂąc nie kupowaĂŚ chiĂąskich rzeczy i Chiny sÂą na kolanach z peÂłnymi magazynami niechcianych produktĂłw.

pozdrawiam

a miliony chiĂączykĂłw przymiera gÂłodem...
daniel1704
Gość
« Odpowiedz #18 : Sierpień 06, 2009, 13:02:12 »

Kto mieczem wojuje... Ta sama ekonomia, która ich napędza, może ich zadławić.

Wystarczyłoby solidarnie przez miesiąc nie kupować chińskich rzeczy i Chiny są na kolanach z pełnymi magazynami niechcianych produktów.

pozdrawiam

a miliony chińczyków przymiera głodem...
i błędne koło się zamyka...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 13:03:17 wysłane przez daniel1704 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #19 : Sierpień 11, 2009, 21:09:37 »

Warto dbaĂŚ o naszych milusiĂąskich:

Kot Hugo uratowaÂł sÂąsiada z pÂłomieni
  jagor          2009-08-11, ostatnia aktualizacja 40 minut temu

Hugo, kot - bohater, uratowaÂł Âżycie sÂąsiadowi, w ktĂłrego domu w nocy wybuchÂł poÂżar- podaje BBC.

InÂżynier Andrew Williams smacznie spaÂł w swoim domu w Bracknell w hrabstwie Berkshire, kiedy pojawiÂł siĂŞ ogieĂą. Dym wyczuÂł kot sÂąsiada, ktĂłry wszedÂł do mieszkania inÂżyniera i pacniĂŞciem oraz gÂłoÂśnym miaÂłczeniem wyrwaÂł go ze snu.
...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6919307,Kot_Hugo_uratowal_sasiada_z_plomieni.html

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: