Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 11:57:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Psychotesty/ Psychoanaliza ...  (Przeczytany 12074 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« : Sierpień 02, 2009, 18:25:42 »

MoÂżliwe niemoÂżliwe. prawda to czy wybujaÂła fantazja naszych "uczonych"?
Sami oceĂącie:

Charakter pisma zdradza pÂłeĂŚ, wypity alkohol i przebyte choroby
dÂżek, PAP2009-08-02, ostatnia aktualizacja 2009-08-02 13:13

Mê¿czyŸni pisz¹ drobniejsze litery, czêsto zaostrzone, pomijaj¹ ³¹czniki; kobiety zaœ maj¹ tendencjê do skracania górnej czêœci liter - wynika z doœwiadczenia grafologów. Na podstawie charakteru pisma mo¿na ustaliÌ nie tylko p³eÌ. Na to jak piszemy wp³yw maj¹ tak¿e choroby, stres i alkohol - przekonuj¹.
...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6885295,Charakter_pisma_zdradza_plec__wypity_alkohol_i_przebyte.html

http://wiadomosci.onet.pl/2019230,16,item.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2009, 19:19:51 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #1 : Sierpień 02, 2009, 23:43:08 »

Darku, Ty to chyba piszesz same okrÂągÂłe i Âładne literki UÂśmiech
Ja teÂż niby Âładne, peÂłne i czytelne, ale "drukowane"... i nie wiem skÂąd mi siĂŞ to wziĂŞÂło DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #2 : Sierpień 03, 2009, 12:33:33 »

Pewnie,
kto choĂŚ raz pisaÂł klasĂłwkĂŞ korzystajÂąc ze ÂściÂągi to wie, Âże o wiele bardziej gryzmoliÂł, niz gdyby jÂą sobie napisaÂł wczeÂśniej i podÂłoÂżyÂł jako "gotowca". No chyba, Âże daÂł do napisania siostrze bĂŞdÂącej pod wpÂływem alkoholu. Wtedy byÂłoby podobnie.

pozdrawiam przeÂśmiewczo ostatnio jakoÂś
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 06, 2009, 17:32:39 »

Testy dla "kretynów", czyli co ³¹czy Einsteina i Dodê
Opublikowano: 30.06.2009 | Kategoria: Edukacja

Idiota, imbecyl, kretyn. Powszechnie uÂżywamy tych okreÂśleĂą pod wpÂływem wzburzenia emocjonalnego nie zdajÂąc sobie sprawy, iÂż kiedyÂś byÂły zarĂłwno w treÂści, jak i w uÂżyciu, niemal pojĂŞciami naukowymi. SÂłuÂżyÂły wtedy rasistowskiej segregacji, ktĂłrej podstawowe narzĂŞdzie - test IQ, jest uÂżywane do dzisiaj.

...

http://wolnemedia.net/?p=15816

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Luty 27, 2010, 09:22:40 »

Poznaj siebie - IQ tester

30 pytaĂą, 30 minut, 6 dziedzin. SprawdÂź swĂłj iloraz inteligencji!

http://www2.testiqs.com/

janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Marzec 01, 2010, 14:04:06 »

Darek UÂśmiech ten test jest na smsa. Tzn. wytĂŞÂżasz umysÂł, kombinujesz, rozwiÂązujesz i na koniec zapiera ci dech w piersiach, bo chcesz wiedzieĂŚ jak bardzo Âźle z twojÂą logikÂą, a tu zamiast odpowiedzi dostajesz info, Âże Âżeby siĂŞ jej dowiedzieĂŚ, trzeba esa wysÂłaĂŚ.
PiszĂŞ to ostrzegawczo dla tych, ktĂłrzy chcieliby sobie rozwiÂązaĂŚ Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Elzbieta
Gość
« Odpowiedz #6 : Marzec 01, 2010, 14:38:17 »

Janneth masz racje.Ja rowniez  rozwiazalam do konca i tak jak  mowisz wyslij SMS-a zeby sie dowiedziec o wyniku.Super, ze powiadomilas innych.Milusiego dzionka - Ela
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Marzec 01, 2010, 15:13:41 »

JeÂśli juÂż ktoÂś naprawdĂŞ jest zainteresowany takimi testami, to najlepiej na tej stronie - http://www.mensa.org.pl/

Jest to oczywiÂście Mensa.
"Mensa jest miĂŞdzynarodowym stowarzyszeniem, w ktĂłrym jedynym kryterium przyjĂŞcia jest uzyskanie w standardowych, zaakceptowanych przez MensĂŞ testach ilorazu inteligencji (IQ) kwalifikujÂącego do 2 gĂłrnych procent populacji.

Statut Mensy okreÂśla trzy cele stowarzyszenia: odkrywanie i pielĂŞgnowanie inteligencji czÂłowieka dla dobra ludzkoÂści, popieranie badaĂą naukowych okreÂślajÂących charakter, rodzaj oraz zastosowanie ludzkiej inteligencji, a takÂże stwarzanie dla swoich czÂłonkĂłw korzystnego Âśrodowiska intelektualnego."

Mo¿na poÌwiczyÌ, s¹ zagadki i rozwi¹zania, a jeœli ktoœ bêdzie mia³ ochotê mo¿e wzi¹Ì udzia³ w testach organizowanych co jakiœ czas w ró¿nych miastach Polski. To najlepszy test IQ, poza tym dostaje siê po nim wiarygodny certyfikat. Jeœli uda Wam siê wynikiem uplasowaÌ w 2% ludnoœci na œwiecie, zostaniecie mensanami Uœmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
wiki
Gość
« Odpowiedz #8 : Marzec 01, 2010, 15:56:06 »

Darek UÂśmiech ten test jest na smsa. Tzn. wytĂŞÂżasz umysÂł, kombinujesz, rozwiÂązujesz i na koniec zapiera ci dech w piersiach, bo chcesz wiedzieĂŚ jak bardzo Âźle z twojÂą logikÂą, a tu zamiast odpowiedzi dostajesz info, Âże Âżeby siĂŞ jej dowiedzieĂŚ, trzeba esa wysÂłaĂŚ.
PiszĂŞ to ostrzegawczo dla tych, ktĂłrzy chcieliby sobie rozwiÂązaĂŚ Chichot

dziĂŞki UÂśmiech)) ale rozwiÂązaÂłam test zanim przeczytaÂłam Twoje ostrzeÂżenie ech, a moÂże troszkĂŞ gimnastyki przydaÂło siĂŞ szarym komĂłrkom UÂśmiech) hehe

Pozdrawiam UÂśmiech)
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Marzec 02, 2010, 18:13:51 »

Ela, Wiki - ja te¿ siê da³am z³apaÌ w pu³apkê, wiêc dla pocieszenia dodam, ¿e nie same na pró¿no rozwi¹za³yœcie test Chichot
Wiki, trochê gimnastyki nigdy nie zaszkodzi, szczególnie jeœli ktoœ akurat taki sposób preferuje. Ja tam nie ¿a³ujê tego czasu, pog³ówkowa³am, pokombinowa³am - kiedyœ siê przyda.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Gość
« Odpowiedz #10 : Marzec 02, 2010, 18:32:44 »

Nie daÂłem siĂŞ zÂłapaĂŚ - moÂże na tym polegaÂł test? ;]
Nieco powa¿niej - kiedyœ próbowa³em ju¿ podobny rozwi¹zaÌ i pomimo przeczucia ci¹gn¹³em do koùca, do proœby o sms-a :]
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Marzec 02, 2010, 18:58:53 »

Nie daÂłem siĂŞ zÂłapaĂŚ - moÂże na tym polegaÂł test? ;]

PiĂŞknie, no piĂŞknie... Chichot AÂż mi siĂŞ wstyd zrobiÂło, nie mamy chyba rumieniÂącej siĂŞ buÂźki, a taka by mi siĂŞ teraz przydaÂła.

Nieco powa¿niej - kiedyœ próbowa³em ju¿ podobny rozwi¹zaÌ i pomimo przeczucia ci¹gn¹³em do koùca, do proœby o sms-a :]

Raz, podkreœlam - raz da³am siê na to z³apaÌ. Rozwi¹za³am test (nie pamiêtam jakie mia³am przeczucia) i zawo³a³o o smsa. Kosztowa³a mnie ta przyjemnoœÌ bodaj¿e 25z³, a w efekcie dosta³am certyfikat wys³any w PDFie, który jest przecie¿ nic nie wart...
Dlatego najlepiej jest zg³osiÌ siê do Mensy, przyjœÌ na test, spróbowaÌ swoich si³ i kto wie... ByÌ mo¿e siê uda Uœmiech Czego wszystkim inteligentom ¿yczê z ca³ego serducha!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Marzec 26, 2010, 17:17:31 »

Dzieci sÂą jak czuÂła antena, na jakich falach nadajesz?

Jako Âże to o mamach wiĂŞc nie przeglÂądaÂłem. Mam nadziejĂŞ, ze tym razem nie bĂŞdzie trzeba pÂłaciĂŚ sms'em za odpowiedÂź:

JakÂą jesteÂś mamÂą?
Joanna Zdziecka

DziÂś zajmiemy siĂŞ sobÂą. Wszak to z nami - mamami - dzieci spĂŞdzajÂą najwiĂŞcej czasu. Na nas patrzÂą, od nas siĂŞ uczÂą. OdbierajÂą nasze nastroje, przejmujÂą nasz stosunek do Âświata i do samych siebie. SÂą jak czuÂła antena, ktĂłra Âłapie niewidzialne fale. Co teÂż im bezwiednie nadajemy? MoÂże dziĂŞki naszej psychozabawie Âłatwiej to sobie uÂświadomisz.
...

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,79357,1488154.html
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2010, 17:21:33 wysłane przez Dariusz » Zapisane

jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 06, 2010, 08:57:14 »

Testy testami.
Owszem, mogÂą daĂŚ odpowiedÂź na pewne pytania.
Ale tylko mogÂą.

PamiĂŞtam jak moje dziecko rozwiÂązywaÂło jakiÂś taki psychologiczny. CoÂś tam rysowaÂło.
Po badaniu pani psycholog wielce zaniepokojona rozmawia ze mnÂą, Âże maÂły ma takie a takie braki, Âże trzeba podj¹Ì takie i takie kroki, itp..  ÂŻe dobĂłr na obrazku kolorĂłw Âświadczy o tym czy tamtym.

PóŸniej pytam m³odego:
- dlaczego ten obrazek namalowaÂłeÂś czarnÂą kredkÂą?
- bo mi siĂŞ nie chciaÂło szukaĂŚ innej - odpowiada.

No i tak to jest z tymi testami.

One zakÂładajÂą, Âże moÂżna czÂłowieka traktowaĂŚ tak jak spadajÂące jabÂłko z jabÂłoni. ÂŻe zawsze zachowuje siĂŞ tak samo w polu grawitacyjnym. ÂŻe moÂżna go badaĂŚ tak jak prĂłbkĂŞ w labolatorium.
A to przecieÂż nieprawda.
I niby psychologowie o tym wiedzÂą.
Niby powtarzajÂą badania.
Niby starajÂą siĂŞ wykluczyĂŚ wpÂływ warunkĂłw,nastroju,pogody,obecnoÂści mamy,itp.. itp.. Âżeby tylko pomierzyĂŚ tego czÂłowieka wg swoich miarek.

ZapominajÂą tylko, Âże kaÂżdy czÂłowiek ma swojÂą miarĂŞ i tylko wg niej moÂżna go mierzyĂŚ.

pozdrawiam
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Maj 22, 2010, 21:18:24 »

Ten teat moÂżna sprawdziĂŚ bez wysyÂłania sms'a. OczywiÂście, otrzymamy lakonicznÂą odpowiedÂź.  DuÂży uÂśmiech

Psychotest: Czy jesteÂś zakochany?

http://sympatia.onet.pl/115,psychotest.html

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: