Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:03:45

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Psychotesty/ Psychoanaliza ...  (Przeczytany 11666 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« : Sierpieñ 02, 2009, 18:25:42 »

Mo¿liwe niemo¿liwe. prawda to czy wybuja³a fantazja naszych "uczonych"?
Sami oceñcie:

Charakter pisma zdradza p³eæ, wypity alkohol i przebyte choroby
d¿ek, PAP2009-08-02, ostatnia aktualizacja 2009-08-02 13:13

Mê¿czy¼ni pisz± drobniejsze litery, czêsto zaostrzone, pomijaj± ³±czniki; kobiety za¶ maj± tendencjê do skracania górnej czê¶ci liter - wynika z do¶wiadczenia grafologów. Na podstawie charakteru pisma mo¿na ustaliæ nie tylko p³eæ. Na to jak piszemy wp³yw maj± tak¿e choroby, stres i alkohol - przekonuj±.
...

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6885295,Charakter_pisma_zdradza_plec__wypity_alkohol_i_przebyte.html

http://wiadomosci.onet.pl/2019230,16,item.html
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 02, 2009, 19:19:51 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 02, 2009, 23:43:08 »

Darku, Ty to chyba piszesz same okr±g³e i ³adne literki U¶miech
Ja te¿ niby ³adne, pe³ne i czytelne, ale "drukowane"... i nie wiem sk±d mi siê to wziê³o Du¿y u¶miech

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 03, 2009, 12:33:33 »

Pewnie,
kto choæ raz pisa³ klasówkê korzystaj±c ze ¶ci±gi to wie, ¿e o wiele bardziej gryzmoli³, niz gdyby j± sobie napisa³ wcze¶niej i pod³o¿y³ jako "gotowca". No chyba, ¿e da³ do napisania siostrze bêd±cej pod wp³ywem alkoholu. Wtedy by³oby podobnie.

pozdrawiam prze¶miewczo ostatnio jako¶
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Wrzesieñ 06, 2009, 17:32:39 »

Testy dla "kretynów", czyli co ³±czy Einsteina i Dodê
Opublikowano: 30.06.2009 | Kategoria: Edukacja

Idiota, imbecyl, kretyn. Powszechnie u¿ywamy tych okre¶leñ pod wp³ywem wzburzenia emocjonalnego nie zdaj±c sobie sprawy, i¿ kiedy¶ by³y zarówno w tre¶ci, jak i w u¿yciu, niemal pojêciami naukowymi. S³u¿y³y wtedy rasistowskiej segregacji, której podstawowe narzêdzie - test IQ, jest u¿ywane do dzisiaj.

...

http://wolnemedia.net/?p=15816

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Luty 27, 2010, 09:22:40 »

Poznaj siebie - IQ tester

30 pytañ, 30 minut, 6 dziedzin. Sprawd¼ swój iloraz inteligencji!

http://www2.testiqs.com/

janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Marzec 01, 2010, 14:04:06 »

Darek U¶miech ten test jest na smsa. Tzn. wytê¿asz umys³, kombinujesz, rozwi±zujesz i na koniec zapiera ci dech w piersiach, bo chcesz wiedzieæ jak bardzo ¼le z twoj± logik±, a tu zamiast odpowiedzi dostajesz info, ¿e ¿eby siê jej dowiedzieæ, trzeba esa wys³aæ.
Piszê to ostrzegawczo dla tych, którzy chcieliby sobie rozwi±zaæ Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Elzbieta
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Marzec 01, 2010, 14:38:17 »

Janneth masz racje.Ja rowniez  rozwiazalam do konca i tak jak  mowisz wyslij SMS-a zeby sie dowiedziec o wyniku.Super, ze powiadomilas innych.Milusiego dzionka - Ela
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Marzec 01, 2010, 15:13:41 »

Je¶li ju¿ kto¶ naprawdê jest zainteresowany takimi testami, to najlepiej na tej stronie - http://www.mensa.org.pl/

Jest to oczywi¶cie Mensa.
"Mensa jest miêdzynarodowym stowarzyszeniem, w którym jedynym kryterium przyjêcia jest uzyskanie w standardowych, zaakceptowanych przez Mensê testach ilorazu inteligencji (IQ) kwalifikuj±cego do 2 górnych procent populacji.

Statut Mensy okre¶la trzy cele stowarzyszenia: odkrywanie i pielêgnowanie inteligencji cz³owieka dla dobra ludzko¶ci, popieranie badañ naukowych okre¶laj±cych charakter, rodzaj oraz zastosowanie ludzkiej inteligencji, a tak¿e stwarzanie dla swoich cz³onków korzystnego ¶rodowiska intelektualnego."

Mo¿na poæwiczyæ, s± zagadki i rozwi±zania, a je¶li kto¶ bêdzie mia³ ochotê mo¿e wzi±æ udzia³ w testach organizowanych co jaki¶ czas w ró¿nych miastach Polski. To najlepszy test IQ, poza tym dostaje siê po nim wiarygodny certyfikat. Je¶li uda Wam siê wynikiem uplasowaæ w 2% ludno¶ci na ¶wiecie, zostaniecie mensanami U¶miech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Marzec 01, 2010, 15:56:06 »

Darek U¶miech ten test jest na smsa. Tzn. wytê¿asz umys³, kombinujesz, rozwi±zujesz i na koniec zapiera ci dech w piersiach, bo chcesz wiedzieæ jak bardzo ¼le z twoj± logik±, a tu zamiast odpowiedzi dostajesz info, ¿e ¿eby siê jej dowiedzieæ, trzeba esa wys³aæ.
Piszê to ostrzegawczo dla tych, którzy chcieliby sobie rozwi±zaæ Chichot

dziêki U¶miech)) ale rozwi±za³am test zanim przeczyta³am Twoje ostrze¿enie ech, a mo¿e troszkê gimnastyki przyda³o siê szarym komórkom U¶miech) hehe

Pozdrawiam U¶miech)
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Marzec 02, 2010, 18:13:51 »

Ela, Wiki - ja te¿ siê da³am z³apaæ w pu³apkê, wiêc dla pocieszenia dodam, ¿e nie same na pró¿no rozwi±za³y¶cie test Chichot
Wiki, trochê gimnastyki nigdy nie zaszkodzi, szczególnie je¶li kto¶ akurat taki sposób preferuje. Ja tam nie ¿a³ujê tego czasu, pog³ówkowa³am, pokombinowa³am - kiedy¶ siê przyda.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Marzec 02, 2010, 18:32:44 »

Nie da³em siê z³apaæ - mo¿e na tym polega³ test? ;]
Nieco powa¿niej - kiedy¶ próbowa³em ju¿ podobny rozwi±zaæ i pomimo przeczucia ci±gn±³em do koñca, do pro¶by o sms-a :]
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #11 : Marzec 02, 2010, 18:58:53 »

Nie da³em siê z³apaæ - mo¿e na tym polega³ test? ;]

Piêknie, no piêknie... Chichot A¿ mi siê wstyd zrobi³o, nie mamy chyba rumieni±cej siê bu¼ki, a taka by mi siê teraz przyda³a.

Nieco powa¿niej - kiedy¶ próbowa³em ju¿ podobny rozwi±zaæ i pomimo przeczucia ci±gn±³em do koñca, do pro¶by o sms-a :]

Raz, podkre¶lam - raz da³am siê na to z³apaæ. Rozwi±za³am test (nie pamiêtam jakie mia³am przeczucia) i zawo³a³o o smsa. Kosztowa³a mnie ta przyjemno¶æ bodaj¿e 25z³, a w efekcie dosta³am certyfikat wys³any w PDFie, który jest przecie¿ nic nie wart...
Dlatego najlepiej jest zg³osiæ siê do Mensy, przyj¶æ na test, spróbowaæ swoich si³ i kto wie... Byæ mo¿e siê uda U¶miech Czego wszystkim inteligentom ¿yczê z ca³ego serducha!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #12 : Marzec 26, 2010, 17:17:31 »

Dzieci s± jak czu³a antena, na jakich falach nadajesz?

Jako ¿e to o mamach wiêc nie przegl±da³em. Mam nadziejê, ze tym razem nie bêdzie trzeba p³aciæ sms'em za odpowied¼:

Jak± jeste¶ mam±?
Joanna Zdziecka

Dzi¶ zajmiemy siê sob±. Wszak to z nami - mamami - dzieci spêdzaj± najwiêcej czasu. Na nas patrz±, od nas siê ucz±. Odbieraj± nasze nastroje, przejmuj± nasz stosunek do ¶wiata i do samych siebie. S± jak czu³a antena, która ³apie niewidzialne fale. Co te¿ im bezwiednie nadajemy? Mo¿e dziêki naszej psychozabawie ³atwiej to sobie u¶wiadomisz.
...

http://www.edziecko.pl/rodzice/1,79357,1488154.html
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2010, 17:21:33 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 06, 2010, 08:57:14 »

Testy testami.
Owszem, mog± daæ odpowied¼ na pewne pytania.
Ale tylko mog±.

Pamiêtam jak moje dziecko rozwi±zywa³o jaki¶ taki psychologiczny. Co¶ tam rysowa³o.
Po badaniu pani psycholog wielce zaniepokojona rozmawia ze mn±, ¿e ma³y ma takie a takie braki, ¿e trzeba podj±æ takie i takie kroki, itp..  ¯e dobór na obrazku kolorów ¶wiadczy o tym czy tamtym.

Pó¼niej pytam m³odego:
- dlaczego ten obrazek namalowa³e¶ czarn± kredk±?
- bo mi siê nie chcia³o szukaæ innej - odpowiada.

No i tak to jest z tymi testami.

One zak³adaj±, ¿e mo¿na cz³owieka traktowaæ tak jak spadaj±ce jab³ko z jab³oni. ¯e zawsze zachowuje siê tak samo w polu grawitacyjnym. ¯e mo¿na go badaæ tak jak próbkê w labolatorium.
A to przecie¿ nieprawda.
I niby psychologowie o tym wiedz±.
Niby powtarzaj± badania.
Niby staraj± siê wykluczyæ wp³yw warunków,nastroju,pogody,obecno¶ci mamy,itp.. itp.. ¿eby tylko pomierzyæ tego cz³owieka wg swoich miarek.

Zapominaj± tylko, ¿e ka¿dy cz³owiek ma swoj± miarê i tylko wg niej mo¿na go mierzyæ.

pozdrawiam
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #14 : Maj 22, 2010, 21:18:24 »

Ten teat mo¿na sprawdziæ bez wysy³ania sms'a. Oczywi¶cie, otrzymamy lakoniczn± odpowied¼.  Du¿y u¶miech

Psychotest: Czy jeste¶ zakochany?

http://sympatia.onet.pl/115,psychotest.html

Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: