Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:38:30

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Co je¶li w 2012 nic siê nie stanie?  (Przeczytany 12565 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Byt
Go¶æ
« : Sierpieñ 05, 2009, 04:55:21 »

Co je¶li w 2012 nic siê nie stanie?

Pomy¶la³em sobie, ¿e mimo sceptycyzmu dla wielu ludzi okres grudnia 2012 roku bêdzie choæ w ma³ym stopniu napiêty, szczególnie pod jego koniec. Niezale¿nie od tego w co wierzycie i jaki macie stosunek do "koñca ¶wiata" w 2012 roku lub czegokolwiek co ma siê w tym okresie wydarzyæ ciekaw jestem co s±dzicie o ewentualnej pora¿ce wszelkich teorii. Mo¿e macie jakie¶ plany, za³o¿enia? Jak s±dzicie co wtedy stanie siê z Gerrylem i innymi Samuelami?

Samuel siê zabezpiecza oczywi¶cie

SAMUEL: Andrzeju przerwê tobie.... Wystarczy. To co Patrick mówi nie jest do koñca prawd±. Istot± sprawy jest tak. Rzeczywi¶cie - ludzie nie maj± najmniejszego wp³ywu na to, co siê mo¿e wydarzyæ. Istotnie - tutaj Patrick ma racjê. Je¶li istotnie nie wydarzy siê co¶ znacz±cego, nasza ingerencja, czyli nasza energia, zacznie mocniej oddzia³owywaæ na planetê Ziemia. I pos³u¿ymi siê si³ami przyrody.

Gerryl natomiast jest tego pewny.

Zastanawia³em siê natomiast co takiego zrobiê gdy wszystko oka¿e siê tylko bujd± (choæ sam w to nie wierzê). Nie wiem czy dziêki temu raz na zawsze odrzucê wszelkie proroctwa i zapowiedzi, ale na pewno nabiorê do tego ogromnego dystansu (choæ ju¿ teraz go mam). Na pewno do tego czasu, a tak¿e i pó¼niej zamierzam rozszerzaæ wiedzê astronomiczn± i geologiczn±. Nigdy mnie to jako¶ nie interesowa³o, ale po rozpoczêciu poszukiwañ dot. 2012 roku za³apa³em bakcyla na wszystko co zwi±zane z wszech¶wiatem i kosmosem, przejrza³em na oczy i zobaczy³em jak ma³a na ca³ym ¶wiecie jest Ziemia, a co dopiero cz³owiek.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 05, 2009, 04:57:32 wys³ane przez Byt » Zapisane
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 05, 2009, 09:51:41 »

Podejrzewam, ¿e je¶li nic siê nie stanie (a nic siê nie stanie) to dla tych co w to wierzyli bêdzie katastrofa. Moja znajoma przeczyta³a ju¿ wszystko co siê da na temat 2012 i ma zamiar bawiæ siê na ca³ego w 2011 (jest na studiach), i wszystko olaæ. Od razu mówiê, ¿e ona nie ¿artuje.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 05, 2009, 10:25:55 »

Je¶li nic siê nie stanie w grudniu 2012, to wszyscy, którzy wierz± w ten "koniec ¶wiata" bêd± sfrustrowani. Samuel i pani Lucyna zamilkn±, projekt siê posypie, a Geryl powie, ¿e jednak ci naukowcy, którzy sie z nim nie zgadzali, mieli racjê a to on siê pomyli³.
Datego nie mo¿na tak bezgranicznie wierzyæ w "koniec ¶wiata" w 2012. Mo¿na dopuszczaæ tak± mo¿liwo¶æ, ale trzeba ¿yæ tak jakby ten koniec mia³ nie nast±piæ, bo wyobra¼my sobie, ¿e np. olewamy wszystko i wydajemy wszystkie pieni±dze na jakie¶ rozrywki, bo chcemy jeszcze skorzystaæ z ¿ycia przed koñcem ¶wiata, a pó¼niej - zak³adaj±c, ¿e do niego nie dojdzie - zostajemy bez grosza i z wyrzutami sumienia, ¿e wiele spraw niepotrzebnie sobie olali¶my.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Sierpieñ 05, 2009, 10:58:53 »

A moim zdaniem wydarzy siê to co zwykle, historia lubi siê powtarzaæ. Pewne grupy zamilkn±, inne powstan± i dalej bêd± g³osiæ nowe, inne pos³ania mesjanistyczne. Zmieni siê tylko t³o przepowiadanych wydarzeñ. Nadej¶cie Antychrysta, potop, zag³ada z kosmosu... dla bujnej wyobra¼ni nie ma granic U¶miech
Kilka osób siê wzbogaci, inne poczuj± siê jescze bardziej zagubione i opuszczone, jeszcze inne z now± si³± podejm± now± ¶cie¿kê wybawienia duchowego... czyli generalnie nic nowego, to co przynajmniej literatura podaje od zawsze, bo zawsze bêdzie ajki¶ kolejny koniec ¶wiata, tak jak za ka¿dym zakrêtem jest kolejny zakrêt U¶miech
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Sierpieñ 05, 2009, 10:59:40 »

Koniec ¶wiata mo¿e byæ ka¿dego dnia.
Do przemy¶lenia.

pozdrawiam
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 05, 2009, 11:19:36 »

Pod tym siê podpiszê U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 05, 2009, 14:02:37 »

Zamierzam w 2013 [o ile bêdê ¿y³ i to nie z powodu jaki¶ nibiru] odwiedziæ kilku forumowiczów osobi¶cie, tylko po to aby zobaczyæ ich miny i spojrzeæ prosto w oczy. Ot takie ma³e tournee po Polsce...
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 05, 2009, 14:14:22 »

Zamierzam w 2013 [o ile bêdê ¿y³ i to nie z powodu jaki¶ nibiru] odwiedziæ kilku forumowiczów osobi¶cie, tylko po to aby zobaczyæ ich miny i spojrzeæ prosto w oczy. Ot takie ma³e tournee po Polsce...
To ja zapraszam do siebie, stawiam browar.

Do przemy¶lenia.
U¿ywaj cudzys³owów przy "koñcu ¶wiata". Kto¶ gotów stwierdziæ, i¿by¶ weñ wierzy³. Koniec ludzko¶ci ju¿ pasuje bardziej. Bo to nie ¶wiat siê skoñczy, tylko cz³owiek.

Kilka osób siê wzbogaci, inne poczuj± siê jescze bardziej zagubione i opuszczone, jeszcze inne z now± si³± podejm± now± ¶cie¿kê wybawienia duchowego... czyli generalnie nic nowego, to co przynajmniej literatura podaje od zawsze, bo zawsze bêdzie ajki¶ kolejny koniec ¶wiata, tak jak za ka¿dym zakrêtem jest kolejny zakrêt U¶miech
Dotychczas ¶mia³em siê z koñca ¶wiata, ¶mia³em siê równie¿ z tych, którzy wierzyli, ¿e bêdzie on mia³ miejsce w 2012 roku i w zasadzie dalej siê ¶miejê, choæ jestem wrêcz przekonany, ¿e w najbli¿szym czasie nie bêdzie na Ziemi lekko. W ka¿dym b±d¼ razie nale¿y odró¿niæ koniec ¶wiata od koñca ludzko¶ci. I w zasadzie pod tym wzglêdem dobrze zacytowaæ ponownie:

Bo ten koniec mo¿e nast±piæ rzeczywi¶cie w ka¿dej chwili, ale nie ¶wiata, bardziej rzeczywisto¶ci, w której ¿yjemy, nas samych. ¦wiat bêdzie mia³ siê dobrze, niezale¿nie od tego czy bêdziemy ¿yli czy nie. Gdy komu¶ mówisz o koñcu ¶wiata to siê ¶mieje, gdy mówisz o koñcu ludzko¶ci pomy¶li, ¿e za du¿o filmów ogl±dasz. Kiedy jednak u¶wiadomisz sobie jak mali jeste¶my i bezbronni wobec wszystkiego z zewn±trz, spoza Ziemi, któr± wielu ludzi ogranicza do "¶wiata" w³a¶nie, zdasz sobie sprawê, ¿e mamy niez³ego farta, ¿e dotychczas jeste¶my cali i zdrowi.

Przekazów o "koñcu ¶wiata" nie by³o dotychczas tak wiele jak tych dotycz±cych 2012 roku. Nie chce mi siê wierzyæ, ¿e to tylko bujda. Nie musi siê staæ co¶ z³ego, mo¿e to bêdzie dobre, nadzwyczajne, ale cholera na podstawie tego co wiem ze strony nie wizjonerów, a naukowców, badaczy nie chcê mi siê wierzyæ, ¿e to wszystko to pic na wodê.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 05, 2009, 14:17:15 wys³ane przez Byt » Zapisane
daria
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Sierpieñ 05, 2009, 14:53:18 »

Moim zdaniem nie bêdziemy mieæ doczynienia z koñcem ¶wiata z  jako totaln± zag³ad±, lecz z koñcem jakiego¶ sposobu ¿ycia, sposobu bycia na tej planecie. Z koñcem starych systemów, mo¿e zmiany rz±du, zakoñczy siê co¶ w naszym ¿yciu i wejdziemy na nowy etap rozwoju. Wszyscy ludzie na tej planecie do¶wiadcz± takiej w³a¶nie zmiany. Tak jak pisa³o w innych postach ziemia przejdzie w 4 wymiar, przejdzie transformacje i zarazem wszystkie istoty jakie ¿yj± na niej. Niew±tpliwie zagra¿a nam Niburu i aktywno¶æ s³oñca, nie trzeba byæ ¶lepcem, aby zauwa¿yæ, ¿e dzieje siê co¶ niepokoj±cego na ¶wiecie: anomalie pogody, klêski ¿ywio³owe, efekt cieplarniany itp... co¶ siê dziejê, ale wierzê, ¿e bêdziemy nadal ¿yæ tylko ¿ycie jako takie siê zmieni. W proroctwach jest napisane, ¿e czeka nas nowa era, z³oty wiek dla ludzko¶ci wierzê, ¿e uczynimy w tym okresie niesamowite postêpy je¶li chodzi o rozwój duchowy. Ziemia nie bêdzie tak± sam± ziemi± jaka jest dotychczas i to moim zdaniem oznacza koniec, koniec naszego sposobu ¿ycia, a zacznie siê co¶ nowego U¶miech
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Sierpieñ 05, 2009, 15:37:53 »

Co wy macie z tym 4 wymiarem gêsto¶ci co? Anomalie pogodowe i klêski ¿ywio³owe  zdarza³y siê zawsze i bêd± siê zdarzaæ,zapewne s± to zjawiska cykliczne i okresy spokojniejsze w pogodzie bêd± przeplataæ siê z gwa³towniejszymi.
Ale gdzie ty Dario widzisz te straszne anomalie teraz ? Bo ja  ich nie dostrzegam ani nie odczuwam.
Z koñcem systemów i rz±dów wejdziemy na nowy etap rozwoju? Chyba co¶ ci siê przy¶ni³o,,,,
Id±c twoim tokiem rozumowanie ¶rednio co kilkadziesi±t lat wchodzimy w nowe etapy,a ostatni raz by³o to w 1989 roku i jako¶ nikt o koñcu ¶wiata ani o kolejnych etapach gêsto¶ci nie papla³.

Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 05, 2009, 15:59:53 »

ostatni raz było to w 1989 roku i jakoś nikt o końcu świata ani o kolejnych etapach gęstości nie paplał.

Bo jeszcze wtedy nie było internetu, więc możliwosci oglupiania ludzi były przez to bardzo ograniczone U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 05, 2009, 16:03:32 wys³ane przez Symeon » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 05, 2009, 16:14:08 »

Niew±tpliwie zagra¿a nam Niburu i aktywno¶æ s³oñca, nie trzeba byæ ¶lepcem, aby zauwa¿yæ, ¿e dzieje siê co¶ niepokoj±cego na ¶wiecie: anomalie pogody, klêski ¿ywio³owe, efekt cieplarniany itp... co¶ siê dziejê, ale wierzê, ¿e bêdziemy nadal ¿yæ tylko ¿ycie jako takie siê zmieni. W proroctwach jest napisane, ¿e czeka nas nowa era, z³oty wiek dla ludzko¶ci wierzê, ¿e uczynimy w tym okresie niesamowite postêpy je¶li chodzi o rozwój duchowy.

Nie, nie Dario - nic nam nie zagra¿a ! ! !
Wszech¶wiat jest doskona³y, a  My razem z nim.

Warto to odkryæ i staæ siê wolnym od fa³szywych iluzji i projekcji, atawistycznych przekonañ i mentalno¶ci lêku i przetrwania.
 Wiêc to tylko ludzie  boj±  siê porzuciæ  przestarza³± mentalno¶æ na wypadek, gdyby znów okaza³a siê im potrzebna.Wiêc uwa¿aj±, ¿e ¶wiat mo¿e staæ siê fizycznie niebezpieczny? To normalne lêki nic wiêcej.

Problem polega zupe³nie na czy¶ innym je¶li chcemy mówiæ o tym co nas czeka oko³o 2012 roku.
Polega on na tym, ¿e wkraczamy do nowej ery ¶wiadomo¶ci, lecz niestety naszym  g³ównym celem nie jest wspólne duchowe dobro i mi³o¶æ bli¼niego (choæ mo¿emy oszukiwaæ siebie, ¿e tak jest).Naszym celem jest  ochrona siebie w ¶wiecie, którego wci±¿ postrzegamy jako niebezpieczny.Gdy przyjrzymy siê dok³adnie (samobserwacja ) swoim nieu¶wiadomionym lêkom i motywacjom ³atwo potwierdzimy sami, ¿e tak w³a¶nie jest !

Wiêc w praktyce wygl±da to tak, ¿e  motywacja przetrwania i walki jest wci±¿ jeszcze silniejsza ni¿ motywacja mi³o¶ci.
Wystarczy na  20 minut w³±czyæ TV lub radio i pos³uchaæ o czym mówi± media.
 Wiêc, aby wkroczyæ ¶wiadomie w nowy etap ¶wiadomo¶ci, który jest tu¿ tu¿ trzeba dokonaæ ¶wiadomego wyboru,  przebudziæ siê i zaj±æ siê swymi nie u¶wiadamianymi motywacjami tj. swoim lêkiem.
Bo je¿eli tego nie zrobimy uwa¿aj±c dalej, ¿e ¿yjemy w jakim¶ ? niebezpiecznym ¶wiecie
to stoimy w opozycji wobec samego siebie, wobec ca³ego wszech¶wiata.
Wiêc nie skorzystamy z szansy jak± nam daje nowy etap ¶wiadomo¶ci dlatego poniewa¿ z nim nie¶wiadomie walczymy !

Ale jak mo¿emy zaj±æ siê swoim lêkiem, skoro nie wiem jak to zrobiæ.
Obieca³em kiedy¶ napisaæ post w jaki sposób odreagowaæ w sobie lêk, ale zapomnia³em.

Dlatego jak znajdê chwilkê czasu, to napiszê, bo jest niezwykle wa¿na, jak nie najwa¿niejsza sprawa w chwili obecnej.

Czyli taka hierarchia wa¿no¶ci - zajmujemy siê najpierw tym i tylko tym co odziela nas rzeczywisto¶ci, tym co dla naszego ¿ycia, istnienia jest najwa¿niejsze.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 05, 2009, 16:21:10 wys³ane przez Silver » Zapisane
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 05, 2009, 16:19:18 »

Jak stawiasz browar to te¿ wpadnê.
daria
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 05, 2009, 18:00:34 »

>silver< W jaki sposób odreagowaæ ten lêk i co to konkretnie oznacza wed³ug Ciebie??
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 05, 2009, 20:13:44 »

Mam nadziejê, ¿e je¶li dojdzie w 2012 do tego "koñca ¶wiata", to nie bêdzie siê to wi±za³o z jakimi¶ kataklizmami i masow± zag³ad±, ale z przemian± ludzi na lepsze, ¿e stanie siê co¶, co wyeliminuje wojny, okrucieñstwo, nienawi¶æ, cierpienie i wszystko co z³e. Takiego "koñca ¶wiata" nam wszystkim ¿ycze U¶miech
A i mam nadzieje, ¿e bêdziemy mogli razem wypiæ piwo w 2013 U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 05, 2009, 22:04:02 »

Dziêkujê za zaproszenie, ale w pierwszej kolejno¶ci zamierzam odwiedziæ osoby, którym moja obecno¶æ bêdzie niestety wybitnie nie na rêkê...
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 05, 2009, 22:35:40 »

Dziêkujê za zaproszenie, ale w pierwszej kolejno¶ci zamierzam odwiedziæ osoby, którym moja obecno¶æ bêdzie niestety wybitnie nie na rêkê...

A czemu¿ a¿ tak projektujesz przysz³± rzeczywisto¶c ?
Jaki to ma koncowy sens w obliczu tego jak ¿ycie jest wielkie, inspiruj±ce, a ka¿da chwila to przecie¿ niezwyk³y moment do prze¿ycia !
Zadziwiaj± mnie ludzie, którzy uwa¿aj±, ¿e nie istotne co my¶l± i co dzieje siê w ich g³owie tak jakby ich wlasna g³owa przypomina³a ¶mietnik.
Tymczasem dzia³a w tym ¶wiecie 24 godzin na dobê prawo manifestacji.Czyli jak my¶lisz tak masz.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 05, 2009, 22:36:23 wys³ane przez Silver » Zapisane
Lucyna
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 05, 2009, 22:54:06 »

Witam
Uwa¿am, ¿e je¿eli w roku 2012 nie nast±pi konieæ ¶wiata, np. w wyniku problemów na ³±czach chanelinowych, to termin zostanie przesuniêty na inn± datê np. na 2018, tak jak to mia³o miejsce gdy w 2000r. mechanizm zag³ady nie zaskoczy³ i zosta³ od³o¿ony do 2012.  Przed nami jeszcze kilka okr±g³ych dat w których bêdzie okazja zasiaæ lêk po¶ród t³umu.
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 05, 2009, 23:24:33 »

Jak stawiasz browar to te¿ wpadnê.
Zapraszam.

Silver jak czytam Twoje posty to mnie samego boli g³owa. Takie smuty przêdziesz, ¿e a¿ nu¿y. Ja siê ¶wietnie czuje w opozycji do ¶wiata i ludzi. Gdybym chcia³ i¶æ Twoim tokiem rozumowania prêdzej bym dosta³ w mordê na ulicy albo kto¶ by mnie odstrzeli³. Cz³owiek stara siê byæ w porz±dku w stosunku do innych, stara siê nie wpieprzaæ z butami w ich ¿ycie, a otrzymuje skutek odwrotny do zamierzonego, tylko, ¿e ze strony innych ludzi. Wiêc za przeproszeniem nie sól* o peace and love bo dzi¶ to nierealne, chyba, ¿e w obrêbie swoich bliskich. Wystarcz± mi wilcze spojrzenia na ulicy, nie mam zamiaru siê otwieraæ na ludzi bo to nie jest dobra cecha. To naiwno¶æ, wrêcz frajerstwo.

To mo¿emy zrobiæ pielgrzymkê po Polsce, a przy okazji piæ piwo po drodze Jêzyk

*pieprz

Witam
Uwa¿am, ¿e je¿eli w roku 2012 nie nast±pi konieæ ¶wiata, np. w wyniku problemów na ³±czach chanelinowych, to termin zostanie przesuniêty na inn± datê np. na 2018, tak jak to mia³o miejsce gdy w 2000r. mechanizm zag³ady nie zaskoczy³ i zosta³ od³o¿ony do 2012.

Dobra bajka, ale nie na tym forum.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 05, 2009, 23:27:45 wys³ane przez Byt » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 05, 2009, 23:29:43 »

A czemu¿ a¿ tak projektujesz przysz³± rzeczywisto¶c ?
Je¿eli to Ciê zadowoli to mogê "zamierzam" zast±piæ "jak siê uda"...
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Sierpieñ 05, 2009, 23:31:46 »

>silver< W jaki sposób odreagowaæ ten lêk i co to konkretnie oznacza wed³ug Ciebie??

Lêk jest niczym z³ym. Ludzie, którzy pisz± w ksi±¿kach lub w internecie
przedstawiaj±c lêk jako co¶ z³ego, to od razu powinni wrócic z powrotem na uniwersytety i pouczyc siê od nowa. Ale niestety 90% wypowiedzi jest tak napisanych, ¿e czytelnik odnosi koñcowe wra¿enie, ¿e lêk jest czyms niew³a¶ciwym, a to zaczyna wygl±dac ju¿ niezbyt zabawnie.
Wiêc czym jest lêk ?
We¼ g³êboki oddech bo za chwilê dowiesz siê wa¿nej rzeczy.
Otó¿ lêk jest emocj±. Emocja lêku  ma przyczynê w tym, ¿e gdzie¶, kiedy¶, czy nawet w poprzednich ¿ywotach os±dzili¶my, ¿e co¶ nam zagra¿a.
Nic w tym z³ego, ¿e os±dzili¶my, ¿e nam co¶ zagra¿a, lecz problem pojawi³ siê wtedy, gdy  pojawi³o jakie¶ wydarzenie  i ten lêk z nim zwi±zany zepchnêli¶my to ze swojej ¶wiadomo¶ci.
Emocja lêku wyzwoli³a masê hormonów do naszego cia³a i poczuli¶my siê nagle ¼le. Bali¶my siê i czuli¶my siê ¼le, wiêc nie chcieli¶my tego. A skoro nie chcieli¶my ( bo kto by chcia³ siê bac ) wiec  zepchnêli¶my, lub st³umili¶my to. Dzia³aj± tu wyuczone od wieków i dziedziczone z pokolenia na pokolenie mechanizmy.Wiêc spychamy, t³umimy  lêk wrêcz automatycznie nawet nie wiedz±c i nie zastanawiaj±c siê zbytnio nad tym.Problem w tym, ¿e niczego nie da siê st³umic i niczego zepchn±c.Dlaczego siê nie da. Dlatego, ¿e to wszystko co dzieje siê w naszym polu ¿ycia, w naszej ¶wiadomo¶ci, jest przecie¿ jak±¶ czêsci± nas Samych.No wiêc jak mo¿emy to co¶ wypchn±c lu siê pozbyc.Mo¿emy tylko st³umic i to bardzo skutecznie robimy nawet kilka razy na dzieñ.
A co dalej. Wszystko co s³umione powraca. Powraca po to i tylko po to, aby¶my siê przyjrzeli temu co s³umili¶my, czyli aby¶my ¶wiadomie siê z tym zmierzyli  i w koncu co¶ z tym zrobili. Czyli pojawia siê znowu lêk. Wystarczy, ¿e kto¶ w mieszkaniu trza¶nie mocno drzwiami i ju¿ jaka¶ tre¶c , jaka¶ czê¶c leku  wydobywa siê na powierzchniê naszej ¶wiadomo¶ci.
Dlaczego tak siê dzieje. Otó¿ nasza pod¶wiadmo¶c jest zaprojektowana na nasze duchowe dobro lub inaczej  jest zaprojektowana aby realizowac jednostkê.
Wiêc je¿eli co¶ trafi nie¶wiadomie do pod¶wiadmo¶ci, czyli zostaje do niej zepchniête to ona (pod¶wiadmo¶c ) z powrotem to wypycha do naszej ¶wiadomo¶ci.Wypycha po to, aby¶my cos z tym zrobili, aby¶my to przewarto¶ciowali, zmienili tego sens, zmienili jako¶c , czyli dokonali transformacji naszych nieu¶wiadomionych emocji. Nieuswiadomione emocje s± polami negatywnie spolaryzowanej energii, które odbieraj±
nam ¿yciowe energie, si³ê woli i zawe¿aj±c nasz± swiadomo¶c do coraz to mniejszej ilo¶ci my¶lowych schematów.Stajemy siê coraz mniej ¶wiadomi !
Wiêc, czy mo¿na uznac lêk, który werbalizuje pod¶wiadmo¶c w naszej ¶wiadomo¶ci jako co¶ z³ego ? Nie, poniewa¿ jest to walka z samym sob±, walka ze swoim do¶wiadczeniem jakie by ono nie by³o.

Tyle na dzi¶, a nastêpnem razem napiszê jak poradzic sobie z lêkiem.
Jest to bardzo wa¿ne poniewa¿ lêk stanowi potê¿na przeszkodê w do¶wiadczeniu mi³o¶ci.A zkolei je¿eli do¶wiadczysz mi³o¶ci tej prawdziej mi³o¶ci to masz wszystko.Mi³o¶c to szczê¶cie, a to poci±ga za sob± wszystko poci±ga za sob± ca³ê resztê naszego istnienia !

Przygl±dnijmy siê ucziwie  co robimy dla NAS SAMYCH, aby to uzyskac ?
Tysi±ce rzeczy odziela nas od tego, tysi±ce rzeczy jest wa¿niejszych niz trwa³a mi³o¶c i szczê¶cie. Tak, tacy jeste¶my !

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 06, 2009, 00:04:16 wys³ane przez Silver » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Sierpieñ 05, 2009, 23:47:33 »

Silver jak czytam Twoje posty to mnie samego boli g³owa. Takie smuty przêdziesz, ¿e a¿ nu¿y. Ja siê ¶wietnie czuje w opozycji do ¶wiata i ludzi. Gdybym chcia³ i¶æ Twoim tokiem rozumowania prêdzej bym dosta³ w mordê na ulicy albo kto¶ by mnie odstrzeli³. Cz³owiek stara siê byæ w porz±dku w stosunku do innych, stara siê nie wpieprzaæ z butami w ich ¿ycie, a otrzymuje skutek odwrotny do zamierzonego, tylko, ¿e ze strony innych ludzi. Wiêc za przeproszeniem nie sól* o peace and love bo dzi¶ to nierealne, chyba, ¿e w obrêbie swoich bliskich. Wystarcz± mi wilcze spojrzenia na ulicy, nie mam zamiaru siê otwieraæ na ludzi bo to nie jest dobra cecha. To naiwno¶æ, wrêcz frajerstwo.

Masz racjê o ja¶nie o¶wiecony panie.
Wiêc je¶li przysz³e¶ tu tylko wykrzyczec swoje pogl±dy co Ci siê podoba, a co Ci siê nie podoba zamiast podj±c merotoryczn± i ciekaw± dyskusjê, to wybacz, ale jeste¶ skoñczonym os³em.
Przykro mi, ale lito¶ci nie mam, lecz wspó³czucia wiele.
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Sierpieñ 06, 2009, 00:47:56 »

Ilu z Was by chcialo zeby sie stalo i co?
Czy chcemy zeby cokolwiek sie zmienilo , czy jest nam to obojetne co sie dzieje na swiecie i dlaczego Dzieci umieraja z glodu , jezeli wszyscy zachcemy zmian to wszystko sie zmieni , czy to Lêk? to Ludzkie ze boimy sie o Innych
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Sierpieñ 06, 2009, 01:28:10 »

Masz racjê o ja¶nie o¶wiecony panie.
Wiêc je¶li przysz³e¶ tu tylko wykrzyczec swoje pogl±dy co Ci siê podoba, a co Ci siê nie podoba zamiast podj±c merotoryczn± i ciekaw± dyskusjê, to wybacz, ale jeste¶ skoñczonym os³em.
Przykro mi, ale lito¶ci nie mam, lecz wspó³czucia wiele.
No, ale nie jest tak? Sam powiedz. Jak± mam szansê przebicia nawet gdy bardzo tego chcê? Ludzie uznaj± mnie za idiotê je¿eli tak wczujê siê we

wspólne duchowe dobro i mi³o¶æ bli¼niego

Natomiast to, ¿e

Naszym celem jest  ochrona siebie w ¶wiecie, którego wci±¿ postrzegamy jako niebezpieczny.

to bzdura. Przede wszystkim dlatego, ¿e to nie ¶wiat jest z³y, to my.
Szanujê Twoje idee i przekonania, ale to zwyk³e bujanie w chmurach w zderzeniu z rzeczywisto¶ci±. Mo¿emy co najwy¿ej pomarzyæ, ¿e bêdzie tak jakby¶my tego chcieli bo to utopia. Nie ka¿dy mo¿e byæ Dalajlam± i zapieprzaæ w klapkach przez ¶wiat rozsiewaj±c ziarno cz³owieczej wspólnoty. Twoje wypowiedzi s± istotnie górnolotne i zapewne szczere, ale z rzeczywisto¶ci± nie maj± wiele wspólnego. Choæ w tym wypadku pewn± nadziej± jest "bum", które ma nast±piæ w 2012 roku i zmieniæ ¿ycie jakie znamy na lepsze.

Peace
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 06, 2009, 01:30:12 wys³ane przez Byt » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Sierpieñ 06, 2009, 02:22:08 »

Ludzie uznaj± mnie za idiotê je¿eli tak wczujê siê we
wspólne duchowe dobro i mi³o¶æ bli¼niego

A co cie obchodzi co tam sobie ludzie o Tobie pomy¶l± i za kogo Cie uznaj±. ¯yjesz dla ludzi, czy ¿yjesz dla siebie.Ty masz swoje warto¶ci, swoje  idea³y inni maj± inne. Ka¿dy ma prawo pod±¿ac swoj± drog±, ma swój w³asny umys³, swoj± woln± wolê  i nie potrzebuje  ogl±dac siê za siebie.

Naszym celem jest  ochrona siebie w ¶wiecie, którego wci±¿ postrzegamy jako niebezpieczny.
To bzdura.

My¶lisz, czy nie my¶lisz ?
Wiêc przeczytaj jeszcze raz ca³y fragment tego, co z niego zacytowa³e¶. Czyli uchwyc kontekst.
Bo naszym celem bycia, czy istnienia wcale nie jest w³a¶nie ochrona siebie w niebezpiecznym swiecie, tylko ludzie, ca³e spo³eczeñstwa tak siê zachowuj±. Czyli wpierw ¿yj±  strachem, lêkiem, a potem boj±c siê, Â¿e im co¶ zagra¿a
chroni± siebie, lub boj± siê wiêc atakuj±, wywo³uj± wojny, konflikty it...

Przede wszystkim dlatego, ¿e to nie ¶wiat jest z³y, to my.

Ani ¶wiat, wszech¶wiat nie jest z³y, ani my nie jeste¶my ¼li.
Tak poprostu krok po kroku  nastêpuj± procesy rozwojowe.Fakt, ¿e przysparza to wiele bólu, cierpienia i ³ez, ale s±dze, jakby wszystko by³o cacy, wszystko by³o us³ane ró¿ami, to nie wiem czy by¶my siê wiele nauczyli. Im trudniej, im ciê¿sze s± lekcje, tym wiêcej nauki i do¶wiadczenia. Sami siê nie stworzyli¶my, sami siê niezaprojektowali¶my, wiêc kogo mamy za to winic, ¿e tacy jeste¶my - Boga, czy jakie¶ Stwórce ?  Ja  nie mam zamiaru nikogo winic, wiêc nie mogê powiedziec, ze ludzie s± ¼li. S± poprostu na takim etapie rozwoju swiadomo¶ci i to tyle. A skoro ludzie sami siebie nie wymy¶li, no wiêc ...? sk±d pochodzi to niby ''z³o'' - od Stwórcy ? ...!
Dlatego trzeba popatrzec na wiele rzeczy z ró¿nej perspektywy, a nie tylko walic prosto z mostu, ¿e ludzie s± ¼li. Bo bardzo ³atwo jest os±dzac i ka¿dy to potrafi, lecz o wiele trudniej to wszystko zrozumiec.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 06, 2009, 02:54:15 wys³ane przez Silver » Zapisane
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: