Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:51:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Syzyfowa Praca SAMUELA (nieudany najazd na PLANETÊ ZIEMIA)????  (Przeczytany 96245 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Pa¼dziernik 10, 2008, 22:12:33 »

Pan Icke ma klapki na oczach, widzi tylko jeden cel i kierunek, a możlwości jest wiele. W filmach gdzie udzielił wywiadu 'ze ze wszystko co złe w naszym świecie odpowiedzialni są Iluminaci' roi sie od błedów historycznych, przybliżeń i przeinaczeń. Nie mówiąc juz o tym że za zło panoszące sie na naszej planecie, jestesmy odpowiedzilni my sami
Skłonny jestem się z Tobą nie zgodzić. Obejrzyj sobie proszę jego pozostałe wykłady. Teraz to Ty generalizujesz. Nie ma się co denerwować, to spekulacje oparte na przesłankach. Każdy ma prawo do wywodów. Obejrzyj proszę taki krótki film Was He Right?. Icke na pewno nie ma klapek zapewniam Cię. Jeszcze zmienisz zdanie.
I powiedz dlaczego piszesz w 1 os l.poj? Gdybyś był Samuelem naprawde chciałbyś zrealizowac taki szalony plan?
To wynik przejścia do trybu spekulacji... bez znaczenia , naprawdę. I mnie bardziej wygląda to na "zwykły" plan ucieczki.
Co do filmów Everarda Illuminati , na pewno już nie będziemy nowych tłumaczyć. :-)

an Icke ma klapki na oczach, widzi tylko jeden cel i kierunek, a możlwości jest wiele. W filmach gdzie udzielił wywiadu 'ze ze wszystko co złe w naszym świecie odpowiedzialni są Iluminaci' roi sie od błedów historycznych, przybliżeń i przeinaczeń.
Tylko konkrety proszę, pozbawione emocji.
kolejny 'nieomylny prorok' Dan Winter, pisałam juz w innym temacie ze teorie samozwańczych filozofów
Czasem trzeba się zastanowić co się pisze, masz jedną wadę,rzucasz bezpodstawne opinie o ludziach o których nie MASZ ABSOLUTNIE zielonego pojęcia. Tylko po to aby coś palnąć od rzeczy aby się odciąć. To nieładna i nieprofesjonalna postawa. Dan Winter to naukowiec, autentyczny geniusz. Uwaga ta dotyczy też Icka, co do Everarda skłonny jestem milczeć.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2008, 22:32:56 wys³ane przez redmuluc » Zapisane
radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Pa¼dziernik 10, 2008, 22:35:20 »

Enigma tego nie mówi tylko jaki¶ Dan Winter.
Ten cz³owiek jest geniuszem i opisuje tylko to jak dzia³a rzeczywisto¶æ z punktu czystej nauki.
W±tki przygodowe to ju¿ inna sprawa  - mogê Ci podaæ ze 300 nazwisk opisuj±cych nasz± historiê bardzo podobnie do tego Pana - nikt jednak nie podaje naukowych teorii na tematy tak do czegoo s³u¿y DNA, o wyt³umaczeniu jak dziala grawitacja i inne przyziemne si³y, nie wspominaj±c o korelacjach z innymi cywilizacjami które siê za tym kryj±...
Powodzenia w dalszych poszukiwaniach...

Kristobal
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Pa¼dziernik 10, 2008, 22:50:13 »

@Redmuluc - ¶wietna hipoteza, bardzo dobrze trzymaj±ca siê kupy!!
@Rados³aw  - musze siê zainteresowaæ t± ksi±¿ka Tsariona, faceta ceniê - s³ucha³em kilka wywiadów z nim w RedIce Radio.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Pa¼dziernik 11, 2008, 18:32:56 »

Czasem trzeba siê zastanowiæ co siê pisze, masz jedn± wadê, rzucasz bezpodstawne opinie o ludziach o których nie MASZ ABSOLUTNIE zielonego pojêcia. Tylko po to aby co¶ paln±æ od rzeczy aby siê odci±æ. To nie³adna i nieprofesjonalna postawa. Dan Winter to naukowiec, autentyczny geniusz. Uwaga ta dotyczy te¿ Icka, co do Everarda sk³onny jestem milczeæ.

Tym razem (po raz pierwszy od chyba miesi±ca) Radek wytr±ci³ mnie z równowagi  Du¿y u¶miech Moze i by³o w tym troche 'odciecia' ale juz sie wytumacze. Chodzi³o mi o wykazanie ze nawet pan Winter jak niesamowite tezy by stawia³ - nie jest przecie¿ nieomylny. W dodatku, rads³aw wpsomnia³ o 300 osobach które 'opisuj±cych nasz± historiê bardzo podobnie do tego Pana' - tak podobnie w ogólnym zarysie - ale w szczegó³ach za³oze sie ze bardzo sie ró¿ni±. Wykaza³am to na przyk³adzie Gendera, ale juz s³ysze ze to Iluminator i ze zosta³ 'przejrzany'  Du¿y u¶miech cool... Po za tym na wiedze ezoteryczn±, nikt nie ma monopolu i jesli sie ona pojawia (a pojawia sie w wielu miejscach na raz) sa to elemetny wiekszej ca³o¶ci. Przypisywanie wiec komu¶ 'absolutnej racji' mija sie z celem, trzeba raczej zweryfikowaæ to wobec innych, nawet konfrontacyjnych tez.

Rados³aw, zachaczy³ o temat ze grupa Pch dzia³a pod wp³ywem strachu i poprze gro¼by, a przeciez rozmawiali¶my na ten temat w kilku dzia³ach i przez kilka dni. Wiec naprawde nie mam ochoty wracaæ do w±tku który by³ juz tyle wa³kowany i wypowiedzia³o sie na ten temat sporo osób (tak za jak i przeciw) Wiec Radku, zanim zdecydujesz sie wpa¶æ na strone 'od czasu do czasu' z nowym spostrze¿eniem, rozejrzyj sie czy aby dyskusja na ten temat nie by³a juz prowadzona - wypowiedzi sa, wiec nie bede do tego wracaæ...

Co do Icka, obejrza³am film 'Was he right' i mniemam Redmuluc ze moja opinia moze cie zdziwiæ. Wspó³czuje Davidowi ze by³ prze¶ladowany a jego teorie wy¶miewane, tak on ma w wielu sprawach racje...ale mam ca³y czas wra¿enie ze co¶ mi umyka. Tak jakby (nie wiem czy celowo) pomija³ wa¿ny fragment - ja tej cze¶ci uk³adanki wci±¿ szukam...my¶le ze nied³ugo znajde, byc moze w filmach które tu zamieszczasz. Albo tez nie widzia³am filmu Droga do wolno¶ci(?) w której opisuje jak wyzwoliæ swoje umiejetno¶ci? Mniemam jednak ze pominiety zosta³ fakt dotycz±cy jeszcze pozaziemskich cywilizacji, w wywiadzie z CM sa ciecia, wiec pewne elementy david uzan³ za niestotne, a moze niepasuj±ce do jego wizji? Pretensja moja dotyczy, jak wspomnia³am 'jednego kierunku' na raptorów, po za tym to co mówi jest sensowne... i to na tyle ze mozna spokojnie zaliczyc go do 'o¶wieconych' - tylko ze Iluminaci, których ¶ciga co oznacza ta nazwa?

I tu siegne do wywiadu z C.Mutwa, gdzie porównuje on znaczenie s³ów ang i swojej mowy rodzimej:
Bardzo, bardzo m±dr± osobê? Osobê która otrzymujê ¶wiat³o od Boga? Nazywamy go UMKANIESEELUA, innymi s³owy "iluminowany",  KANIESA oznacza "o¶wietliæ co¶" a UMKANIESEELUA oznacza kogo¶ kto zosta³ o¶wiecony przez bogów...
Wiêc ty mówisz ILUMINATI, ja mówiê UMKANIESEELUA - TO TA SAMA RZECZ...

To by³ pierwotny cel iluminatów, a jak wysz³o? Mniemam ze David ma pretensje do naszych 'w³adz' za to co robi±. Czuje instynktownie ze nasz ¶wiat, d±¿y do 'nik±d' w obecnym kszta³cie i niepokoi sie o plany zniewolenia nas  Smutny I s³usznie, sam jest bowiem iluminowany - prze¶ladowanie (g³ówna cecha proroków) jest na to dowodem. Grzechem by³oby nie wspomnieæ kontekstu w jakim pad³a wypowiedz Credo:

Musimy przestaæ mówiæ, ¿e nie ma Chitauri, ¿e nie ma obcych, ¿e nie ma Iluminati - ONI S¡. Móg³bym ci opowiadaæ o tym godzinami, na przyk³ad...
Mutwa chce tu zwrócic uwage, ze zaprzeczanie z³u (jakkolwiek by go nie nazwaæ) jest stanem utrzymywania go. Ten prorok, martwi sie z kolei o Afryke i ludobójstwo jakie tam sie odbywa. Podejrzewa ze aids które dzisi±tkuje ludno¶æ, jest efektem ludzkiego eksperymentu  P³acz a reszat ¶wiata zwyk³a sie nie przejowaæ ludem afryki. Jakolwiek nie nazwiemy szaleñswto które ogarne³o ludzi, im obydwu chodzi o ten sam fakt istnienia 'pomieszania' i z³a.
Wiec wracajac do w±tku, z za³o¿enia Iluminati mieli 'o¶wiecaæ' ludzi, byæ lini± królewsk±. Mutwa kontynuuje ze nawet szamani afrykañscy byli zobowi±zani do 'zachowania tej krwi'
Sangoma musia³ ¿eniæ siê z Sangoma bo w przeciwnym razie krew nie-Sangomy, skazi³a by bosk± krew we wnêtrzu Sangomy.

Czy Mutwa (jako sangoma-szaman) tez ma w sobie ow± linie? Nie chce spekulowac ale wróce do Icka jeszcze. Credo wspomina ze s± cechy charakterystyczne dla rasy 'potomków bogów' - nadawanie odpowiedniego kszta³tu czaszce, zaznaczone ostre ko¶ci policzkowe itp. A teraz spójrz na Davida i jego mocno zaznaczone ko¶ci policzkowe - czy jest on 'o¶wiecony' czy ma w sobie blue-boold? Wiem, brzmi jak niedorzeczno¶æ ale czy to nie dlatego ¶ciga nasze 'w³adze' za szaleñstwo jakiego sie dopuszczaj±? Pojde jeszcze o krok dalej, przypatrzmy sie ludziom dooko³a jest wielu takich o wysmuk³ej twarzy jak to pisali¶my w rozdziale o Photon Belt, o odbudowuj±cym sie ciele ¶wietlnym jakby energia zasysa³a nas od ¶rodka niemog±c sie w pe³ni rozwin±æ. Nie kazdy to ma, ale widze t± transformacje u wielu osób i my¶le ze to odpowiedni znak. Czy uwa¿asz ze plote od rzeczy, bez sensu?

I jeszcze jeden drobny fakt z filmu, gdzie David wspomina:
Diana nazywa³a siebie prost± s³u¿k± Windsorów, zosta³a sprowadzona w tê sieæ tylko jako pojazd dla narodzin Williama.
Popatrzcie na ksiêcia Karola i Williama i jest bardzo du¿e podobieñstwo ale kiedy spojrzycie na Harrego..."

A tu sie nie zgodze, William jest podany na matke (Diane np kolor w³osów), natomiast Harry bardziej na ojca (ostatnie nowe zdjecia) Imho takie 'genetyczne' podej¶cie do 'krwi-smoka' nie sprawdza sie. Nastepc± tronu jest starszy Wiliam - linia gen matki, spoza królewskiej rodziny. Przez minione wieki, by³oby niemozliwo¶ci± zachowanie takiej 'czystej krwi', bywa³o przecie¿ ze król nie mia³ meskiego potomka, a kto¶ musia³ przej±c korone i pañstwo.. przyk³ad caryca Katarzyna i jej kochankowie Mrugniêcie
Linia blue-blood, jak dla mnie juz dawno 'rozlaz³a sie' po ¶wiecie a ujawniæ sie moze w najmniej oczekiwanym momencie
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Pa¼dziernik 11, 2008, 19:54:32 »

Tym wzajemnym wytr±caniem siê z równowagi nie przejmujcie siê , obecnie znów s± nowe wibracje i to one tak dzia³aj± na ludzi nadpobudliwie , wa¿ne jest aby my¶leæ pozytywnie . U¶miech
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Pa¼dziernik 12, 2008, 10:57:09 »

Ciekawym wnioskiem z prac Wintera jest fakt ¿e Illuminaci i ta czê¶æ gadziej rodzinki z której pochodz± BÊD¡ MIELI PROBLEMY Z PRZE¬YCIEM 2012, ich DNA jest "upad³e" i nie pozwala na prze¿ycie takich zjawisk bez szwanku
Z tego co Winter mówi na jednym z wyk³adów, aby prze¿yæ, chc± wykorzystaæ oni technologiê HAARP, która w jaki¶ sposób ma zmniejszyæ odczuwalne skutki tego s³onecznego "orgazmu" na Ziemi.

Radoslaw, mo¿esz te¿ podrzuciæ namiary na ksi±¿kê Michaela Tsariona?
Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 12, 2008, 11:20:26 wys³ane przez Leszek » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Pa¼dziernik 13, 2008, 17:07:52 »

Radek napisał

Wiki prawdziwy Enki był gadem, zapewniam Cię - a jego mama prawdizwą smoczycąU¶miech
Jeśli argumentem dla Ciebie w tej kwestii jest pozwolenie, powiem Ci co o tym myślę.
Otóż gdyby za kopanie zabrała się Elżbieta 2 czy Bush - za dużo ludzi wiedziałoby co się święci...
Dużo lepiej zmanipulować grupę Polaków (dużo nie trzeba, wspomnieć parę razy o Jezusie, Jahve - który nie dość że był gadem to jeszcze postulował odebranie ludziom wolnej woli i wszczepianie chipów...) i spokojnie czekać na bieg wydarzeń. Polak potrafi!!! Problemy problemami, ale pozwolenie jest - a w Egipcie NIC nie dzieje się bez przyzwolenia Miłościwie Nam Panującej Rodzinki, już od paru tys lat - zerknij na dość ciekawy dokument http://video.google.com/videoplay?docid=4675077383139148549
Więc jak to jest - przeoczyli PCH? Czy czekają aż Polaczki odwalą całą robotę jak to zwykle w historii bywało?

Radek za dużo ludzi by wiedziało, co Ty opowiadasz jakiś dobry zespół naukowców z ramienia iluminatów mógłby wszysko, nawet to że nikt niczego by się nie domyślał, i problemów z funduszmi by nie mieli.
Tak obejzałam, ten film no cóż jak dla mnie zbyt kontrowersyjny. Jestem w stanie w dużo, nawet bardzo dużo uwierzyć, ale na przęłknięcie TEGO muszę chyba miec jeszczę trochę czasu. Jak dla mnie mało prawdopodobne, choc trzyma się kupy.
Co do Enki wydaje mi się, że jesteś w błędzie, ja jakoś pomimo tego wsztstkiego ( tych filmów, wywiadów, książek) nie moge go dopasować do  Reptalian i Drakonów (chyba to też nie to samo?) tak mi się przynajmniej wydaje.......

Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 13, 2008, 17:08:45 wys³ane przez wiki » Zapisane
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Pa¼dziernik 13, 2008, 17:12:45 »

Jahve - który nie do¶æ ¿e by³ gadem to jeszcze postulowa³ odebranie ludziom wolnej woli i wszczepianie chipów
Cz³owieku, SKAD Ty bierzesz takie kosmiczne teorie? Naprawdê trzeba mieæ talent do bajkopisarstwa! Przede wszystkim - sk±d pomys³ chipów  Du¿y u¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Pa¼dziernik 13, 2008, 17:22:12 »

sk±d pomys³ chipów
obejrzyj sobie Mrugniêcie
http://www.youtube.com/watch?v=y3q2cwCkkuA
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Pa¼dziernik 13, 2008, 17:24:59 »

Wybacz, nie obejrze sobie, bo mam na razie internet pre-paid. A piêæ z³otych za takie bzdury to chyba troche za wiele, prawda? Je¶li w to wierzysz, stre¶æ.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Pa¼dziernik 13, 2008, 17:42:43 »

Rozmowa dwóch kolesi
Aarona Russo i kogo¶ tam...
"Zapyta³em - jakie s± ostateczne cele?
Odpowiedzia³ - ostateczny cel to ka¿demu na tej planecie w³o¿yæ chip RFID. I aby wszystkie pieni±dze by³y na tamtym czipie i ¿eby wszystko tam by³o.
I je¶li ktokolwiek bêdzie protestowa³ przeciwko nam po prostu wy³±czymy mu chip." Tak jest. Zachipowany w 2005 roku kongres, pod pozorem kontroli imigracyjnej i tzw." Wojna z terrorem" dopu¶ci³a akt real ID który jest w projekcie na maj 2008.

Prosto i jasno w stanach mo¿na sobie ju¿ za³atwiæ chip pod skórê a za pare lat(je¿eli zd±¿±) wprowadz± chipy obowi±zkowo. W UK(wielka brytania) te¿ jest wprowadzany CHIP RFID. zreszt± jak chcesz co¶ wiêcej na temat tego wiedzieæ to poszukaj  U¶miech

Ja bym osobi¶cie nigdy ale to nigdy nie dopu¶ci³ takiego czego¶ do siebie nie chcia³bym mieæ czipy które mnie monitoruje 24/7. USA za nie d³ugo stanie siê pañstwem policyjnym.
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Pa¼dziernik 13, 2008, 21:51:18 »

Ale co to ma wspólnego z JHWH?
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Pa¼dziernik 14, 2008, 06:09:53 »

Loukas, zapytaj o to Rados³awa:))
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #63 : Pa¼dziernik 14, 2008, 20:42:21 »

Loukas, zapytaj o to Rados³awa:))

buhahaha Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
o lol!
dobre Mrugniêcie

//no w³a¶nie, tak zrób (haha)

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
jasnowidz
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Pa¼dziernik 18, 2008, 11:39:24 »

Ale co to ma wspólnego z JHWH?
ciekawy artykul na temat Jahwe
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=427.msg4781#msg4781
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Pa¼dziernik 19, 2008, 00:11:03 »

Widze ze reklamujecie inne watki na tym samym forum
radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Pa¼dziernik 19, 2008, 16:34:25 »

Loukas mam nadziejê ¿e znasz angielski http://85.17.49.65/goldenmeaninfo/default.aspx
A tak po polsku - Jehova nale¿a³ do tej czê¶ci gadziej rodzinki która wspomaga³a siê za bardzo technologi± w wyniku czego jej DNA "upad³o" czyli nie dzia³a³o w³a¶ciwie - dlatego ich poplecznicy boj± siê dzisiaj nadchodz±cego maximum s³onecznego w 2012 i siej± panikê - Samuel, Patryk Geryl i im podobni.
W przeciwieñstwie do 90% katolików ja czyta³em Bibliê i nijak nie przekonasz mnie do Boga który wymaga z³o¿enia dziecka w ofierze czy zezwala wymordowaæ jak±¶ wioskê - t³umaczenie ¿e takie by³y ciê¿kie i ma³o cywilizowane czasy w ogóle do mnie mnie przemawia - parê tys lat to sekunda w kosmicznym zegarze.
pozdrawiam
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Pa¼dziernik 19, 2008, 20:51:35 »

Tak, oczywi¶cie tylko skoro wszyscy reptilianie (tj królwoa El¿bieta, Bush i reszta estabilishmentu) mieliby czekaæ z wykopaniem faraona (który uratuje ich istanienie) na jak±¶ mizern± organizacyjke typu Pch, kierowan± przez kilka osób i o marnym kulawym budzecie?

Skoro gadzinkom mia³oby tak zale¿ec na przetrwaniu roku 12, co za problem zrobiæ desant w Egipcie, obok piramidy (przeciez Usa kontroluje pó³ ¶wiata, prawda?) i wyrwac t± jedn± mumie? Uruchomiliby piramide w kilka dni i sprawa by³aby za³atwiona. Czy Radek nie widzisz ze teoria o raptorkach na szczytach w³adzy sie 'kupy' nie trzyma?
Loukas
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Pa¼dziernik 19, 2008, 20:54:11 »

Rados³awie - nie w±tpie, ¿e czyta³e¶ Pismo - dla mnie mog³e¶ robiæ to równie dobrze nawet w jêzyku hebrajskim, co sie wielce chwali - niemniej, jak widzê, nie "zalapa³e¶" o co w tym chodzi, co zreszt± jest i w jakim¶ tam stopniu zapewne naturalne - otó¿ dla "poprawnego" odczytania przes³ania Biblii potrzebna jest, w³a¶ciwie niezbêdna, gruntowna analiza historyczno-krytyczna. Tylko tak przeprowadzona egzegeza mo¿e wyt³umaczyæ fenomen Boga, który jest jednocze¶nie mi³osierny i dobry - w istocie nieskoñczenie mi³osierny i dobry, a zdaje sie przyzwalaæ na okrutn± przemoc (jednak, zauwaz, NIE dochodzi do z³ozenia dziecka w ofierze, a ofiary z ludzi w ogole s± przez Pismo potêpiane). Otó¿ przede wszystkim to NAROD interpretuje s³owo Pana, które te¿ i do niego jest kierowane; niestety literalne czytanie Pisma jest zawodne i nie doprowadzi nas w istocie donik±d, mno¿±c jedynie konflikty chocia¿by na p³aszczy¼nie wiara-nauka - w istocie zupe³nie niepotrzebne! Kluczowa jest wiêc percepcja Izraela i OGÓLNY plan boski, który czyni z cz³owieka centrum, obiekt swojej mi³o¶ci, jaki ostatecznie doprowadzony jest do spe³nienia, dziêki bo¿emu po¶wiêceniu. Imiê YHWH nie oznacza, analizuj±c je lingwistycznie, "jestem, który jestem", a w³a¶ciwie "bêde, który bêde" - co jednak nie odnosi siê z perspektywy chrze¶cijañskiej do dynamizmu ISTOTY (jak twierdz± gnostycy), a relacji - tj. nakre¶lona zostaje perspektywa apokaliptyczna, gdzie Bóg staje siê "wszystkim we wszystkim".

Twoje "Jaszczury" s± takim specyficznym, dwudziestowiecznym miksem, zbudowanym na "przebudzeniu indywidualnosci", buncie (w istocie bardzo starym) przeciwko "z³emu Bogu Starego Testamentu" oraz fascynajcji technologi± i "kosmosem" jako uwspó³cze¶nion± nieskoñczono¶ci±.
To nie jest wcale oryginalne!

@Enigma
Masz w zupe³no¶ci racjê - chocia¿, jak s±dze, i na ten problem wymy¶lili sympatyczne i bardzo skomplikowane wyja¶nienie. Nie myle siê, Radku?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 19, 2008, 20:56:57 wys³ane przez Loukas » Zapisane
radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Pa¼dziernik 19, 2008, 21:16:45 »

Enigma - nigdzie nie powiedzia³em ¿e PCH odniesie sukces i uchroni gadzi± rodzinkê przed zag³ad± - ja pojmujê go bardziej jako bateryjkê zasilaj±c± odchodz±cy system... Oprócz Imperium Oriona s± te¿ inne wy¿ej rozwiniête si³y we wszech¶wiecie i uwa¿am ¿e czynnik ludzki w tej kwestii nie jest decyduj±cy.
Loukas czy naprwdê jeste¶ ¶wiêcie przekonany ¿e jest jedyna niepodwa¿alna interpretacja pisma?
A mo¿e jej kanony, które zg³êbia³e¶ to tylko zas³ona dymna...
Moje jaszczury s± bardziej realne ni¿ Ci siê wydaje - kilkadziesi±t rdzennych kultur na tej planecie o nich krzyczy...
Pozdrawiam
redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Pa¼dziernik 19, 2008, 21:58:54 »

Tak, oczywi¶cie tylko skoro wszyscy reptilianie (tj królwoa El¿bieta, Bush i reszta estabilishmentu) mieliby czekaæ z wykopaniem faraona (który uratuje ich istanienie) na jak±¶ mizern± organizacyjke typu Pch, kierowan± przez kilka osób i o marnym kulawym budzecie?
To dosyæ realny pomys³, ale nie wydaje mi siê aby dotyczy³ jakichkolwiek hybryd , czy rasy reptilian.Oni s± skazani na zag³adê. S±dzê ¿e dotyczy to tych najbardziej zainteresowanych czyli "kontrolerów Z³y" Reptilian Oni nie posiadaj± cia³. Przyznajê moja teoria ma pewne wady... Z³y np brak pewnej logiki... Co¶ ale dopracuje j± , kwestia czasu. Póki co mo¿ecie sobie poje¼dziæ po biblii, ja na ten temat siê nie piszê, mowy nie ma. Jêzyk

Kolejna moja , bardziej sensowna koncepcja polega na tym ¿e Enki lub insze byty steruj±ce, chc± zablokowaæ przed 2012
Czakrê Ziemi, akurat ta w Gizie odpowiada za Czakrê Gard³a:

"Poprzez tê czakrê komunikujemy siê, wyra¿amy siebie. £±czy ona górne czakry z dolnymi, jest pomostem pomiêdzy my¶leniem, a czuciem. Rozwiniêta czakra gard³a daje zdolno¶æ samorefleksji i zrozumienia, ¿e wszystkie rzeczy i zdarzenia nios± jak±¶ wie¶æ. Gard³o wi±¿e siê z jasno s³yszeniem, s³yszeniem swojego wewnêtrznego g³osu."
Pozytywny Aspekt czakry gard³a to si³a po¶rednicz±ca i komunikuj±ca. Mo¿e o to mu chodzi o blokadê czakry komunikacji z "kosmicznym rozumem" Mrugniêcie gdybam tylko. Blokada tej czakry jest te¿ odpowiedzialna za depresjê.

Co o tym s±dzicie?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 20, 2008, 09:22:18 wys³ane przez redmuluc » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Luty 18, 2009, 14:48:23 »

Syzyfowa Praca SAMUELA (nieudany najazd na PLANETÊ ZIEMIA) Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶Co¶?

----prawda czy fa³sz?Co¶Co¶?----------------------------------------------------------------------------

Liczba Emotek których u¿ywasz jest pora¿aj±ca. Ogranicz j± je¿eli mo¿esz.

Jestem tu nowa , ale P.CH przygl±dam siê od lutego tego roku przeczyta³am wiêkszo¶æ ich przekazów tzn t± wiêkszosc przez kilka dni , pó¿niej czytalam prawie na bierz±co........Za nim dowiedzia³am siê o P.CH mia³am ju¿ swoich kilka przekazów , które by³y dla mnie przyznam do¶æ zaskakuj±ce(nie wiem czy to dobre okre¶lenie)Nie omieszka³am zapytaæ moje byty o Projekt Cheops  , mo¿ê wklejê czê¶æ tego przekazu...................poprzez Byty z jakimi ja mia³am kontakt poprosi³am o rozmowe w³a¶nie z owym Samuelem jn:

Super... Z kim mia³a¶ ten kontakt? Mo¿e z jakim¶ Januszem?

= Tak mo¿emy zapytaæ Samuela czy bêdzie chcia³ kontaktu.....
Czyli rozmawia³a¶ równocze¶nie z kilko bytami naraz bo u¿ywaj± liczby mnogiej o mo¿e ten byt ma dwie g³owy?

.
.+ Mam pytanie .. Czy ja mogê porozmawiaæ z Samuelem  poprzez Was?Co¶

+  A mo¿ecie zrobiæ to teraz??

=Tak.
Witaj to ja Samuel witam Ciê mi³o¶ci± i ¶wiat³em jakie jest w Nas , s³ucham Twoich pytañ
= to jest tak ,¿e Cheops a ludzie to dwie ró¿ne sprawy , oni wiedz± i znaj± tajemnicê tego co Ty , ¿e ich rola zakoñczy siê w momencie odnalezienia urz±dzenia . To jest uk³ad jaki zosta³ zawarty , a Oni o tym wiedz± , niestety nie mog± zdradziæ tej tajemnicy ....... nie kontaktuj± siê z Tob± poniewa¿ Twoja rola jest inna ,a do odpowiadania na pytania maj± mnie i s± grup± . Ale nadejdzie czas , kiedy zbierzecie swoje si³y o tym ju¿ wiesz , ale wszystko jest uzale¿nione od Waszej decyzji nikt nie mo¿e Wam tego nakazaæ .
 urz±dzenia , rozwi±zañ wiec zajmij siê i skup na sobie i swoich wspó³pracuj±cych , tak to bêdzie mia³o sens i nie bêdziecie traciæ czasu .

Muszê ci powiedzieæ. Brawo!
Doskonale zmy¶lony channeling.
U¿y³a¶ w nim motywu tajemnicy a jak dobrze wiem to ludzi ciekawi wszystko co tajemnicze.
Dodatkowo napisa³a¶ "Twoja rola jest inna" daj±c do zrozumienia ¿e masz misjê.

+ Samuelu , a jaka jest moja rola i wspó³pracuj±cych ze mn± ludzi ??

= przecie¿ mój Brat ju¿ Ci wyja¶ni³ , my¶lê nie muszê siê powtarzaæ niepotrzebnie.

+ Jak mnie odebrali ludzie z CHEOPS?

=Powiem tak, a jak Cie mieli odebraæ ich nic ju¿ nie dziwi z takimi przekazami maj± kontakt od lat zatem  przyjêli to normalnie wiarygodnie .

+ Nie czuje abym musia³a zadawaæ Ci Samuelu dalej pytañ.

= bo w sumie wszystko wiesz , wiesz co masz robiæ i to jest najwa¿niejsze nie musisz szukaæ

Pozdrów ode mnie swoich wspó³pracowników.

NIE MOG£AM DALEJ PISAÆ BO WYPISA£ SIÊ D£UGOPIS WZIÊ£AM NASTÊPNY I NIE PISA£ PO¯EGNA£AM SIÊ ZE WSZYSTKIMI I PRZEKAZ ZOSTA£ ZAKOÑCZONY

Pomys³y siê skoñczy³y?

.NASTÊPNY PRZEKAZ - ZNÓW PYTAM MOJE BYTY O CHEOPS: PRZEKAZ Z DNIA 21,03,2008

+Czy Wasza energia wspó³pracuje z energia Samuela?

=Samuel to wa¿na postaæ , ale nasze energie s± ró¿ne ze wzglêdu na role jakie maj± odegraæ tzn. Samuel ma zaj±æ siê doprowadzeniem do urz±dzenia i na tym jego rola siê koñczy , pó¼niej zaczyna siê praca innej energii tak najpro¶ciej mogê Ci to wyja¶niæ .

+ rozumiem . Czyli Samuel nie bêdzie kierowa³ do koñca t± spraw± Cheopsa??

Chcesz mu odebraæ fuchê?

=Nie tylko do okre¶lonego momentu to dla pewno¶ci jaka ma byæ , aby mog³o zostaæ wype³nione ¶wiata ochron± . A po za tym u Nas w naszym ¶wiecie s± podzia³y jak ju¿ mówili¶my na role jak± dana energia ,ma odegraæ .....Dlatego nikt nie ma do koñca jeszcze jaki jest dalszy plan dzia³ania , oni maj± dotrzeæ do urz±dzenia reszt± zajmie siê inna energia wa¿na , Samuel to energia roli , wagii i wielkiej pracy, ale jego rola to najwa¿niejsza dlatego zaj±³ siê ni± w³a¶nie On . Dalej bêdzie ju¿ inna energia wspó³pracowaæ i wszystko oka¿e siê w odpowiednim momencie kto i co to bêdzie.Czujemy zw±tpienie u Ciebie Co¶??

+Tak jest w tym momencie we mnie jaka¶ niepewno¶æ sama nie wiem co mam my¶lec o tym wszystkim

Nie dziwiê Ci siê. Ja te¿ jak pisa³em swoje channelingi nie wiedzia³em co do koñca my¶leæ o tym wszystkim.
A TA CZÊ¦Æ DOTYCZY PYTANIE KIM JEST BYT Z KTÓRYM JA MAM KONTAKT:
+Kim Ty jeste¶ WOTTER??

=Jestem energia wa¿no¶ci mówili¶my Ci ju¿  , u Nas nie posiadamy cia³ mamy zbiorow± my¶l oraz ró¿nimy siê jedynie rolami , moja rola wyplenienie energii wa¿no¶ci , po to aby ca³y ¶wiat móg³by byæ ocalony .... Na tym dzi¶ skoñcze kochana  ........ Niech ¶wiat³o mi³o¶ci Ciê nape³nia i niech mi³o¶æ bêdzie wype³niaæ ka¿dy Twój dzieñ oraz Twoich przewodników oraz doradców duchowych .Nie obawiaj siê nie zwariowa³a¶ to co piszesz to prawda , któr± siê nape³nisz.Czujemy , ¿e masz tak± "niedowiare" w sobie , my¶lisz Nas nie ma , jeste¶my i Ciê pozdrawiamy oraz oczekujemy Twojego owocnego dzia³ania .

Do¶æ wyrachowane imiê.
Ok. Energi±. Co rozumiesz przez energiê wa¿no¶ci? Co to jest?
Pierw o sobie mówi jako "Jestem" a potem mówi/mówi± o sobie "Mówili¶my".
Niech siê w koñcu zdecyduje/±...

+Kiedy¶ w medytacji widzia³am symbol oraz ¶wi±tynie i znak 3 oka , co to za symbol???

= to co widzia³a¶ to bardzo wa¿ny symbol jest to symbol ¯YCIA ,który jest kluczem wrót jakie zostan± otwarte , ale on siê Tobie przypomni w sytuacji , kiedy przyjdzie taka potrzeba , to równie¿ dla Twojej ochrony..Mniej mów niepowo³anym osob± , bêdziesz ju¿ czu³a które to s± osoby..................

Bzdura trzecie oko symbolizuje o¶wiecenie oraz odpowiada czakrze Ad¼ña.

MO¯E JESZCZE JAKIE¦ FRAGMENTY WAM WKLEJE
+Kim jeste¶ Wotter w ¦wiecie energii?? Sk±d jeste¶??

=Powiem jestem  z ¦wiata niematerialnego ze ¶wiata , który jest nieskoñczon± energi±.
To jest ¶wiat³o i ¶wiat³o tak nazywa siê Nasz ¶wiat (narysowali mi 4 ko³a po³±czone ze sob± jak
ogniwa ³añcucha i w kazdym tym kole by³o mniejsze ko³o)

Zagadek siê zachcia³o co?
+A co to takiego Wotter to tak siê nazywa ten wasz ¶wiat??

=Te ko³a to jedno¶æ w jednosci ca³o¶æ w ca³o¶ci , jeste¶my nieskoñczeni , a to symbol nieskoñczonosci (pózniej narysowali drugi obrazek jakby stopê , ale o 3 palcach)
a to co narysowali¶my to ca³o¶æ w nieskoñczono¶ci w jedno¶ci , wiemy i tak tego nie rozumiesz , tak to dla was ludzi wci±¿ ma³o zrozumia³e.

Lanie wody...
+Czyli z tego co zrozumia³am Wy jeste¶cie energi± Bosk± jakby tak??

=Dok³adnie tak jestesmy swiat³em

Czyli uwa¿aj± siê za "Bogów".

Wiem  to s± tylko fragmenty i byæ mo¿e ma³o mówi± , ale z tego co ja wyczuwam to Samuel jakby robi to za  karê , ale korzy¶ci nie bêdzie mia³ z tego ¿adnych , On jest typem energii materialnej , wiêc mo¿e w jaki¶ sposób ingerowaæ , ale dla niego nie bêdzie ¿adnych korzy¶ci przed samym celem o jakim marzy, oczywi¶cie bêdzie jemu to odebrane (OBYM DOBRZE TO CZU£A), obym bo, jednak wykopaliska s± ju¿ w trakcie , ja to czujê Samcia jako takiego kosmicznego pirata hehe, który tak bardzo narozrabia³ ,¿e teraz , aby nie ponie¶æ skutku przed wyzszymi ENERGIAMI musi jako zado¶æ uczynienie odwaliæ czarn± robotê i choæ mu siê to bardzo nie spodoba obe¶æ siê bez smaku ,  bêdzie zmuszony siê wycofaæ ....Tylko pytanie po co w takim razie ma byæ znalezione te urz±dzenie?Co¶ A mo¿e mo¿na wykorzystaæ je nietylko w z³ych celach jak sprowadzenie tu wiekszej ilosæi GADZIEJ RODZINKI czemu oczywiscie zdecydowanie jestem przeciwna....

A sk±d to wiesz Wotter ci powiedzia³ czy mo¿e jaki¶ inny byt który nie wie czy mówiæ o sobie jako ON czy MY?

Mia³am równie¿ przekazy telepatyczne na temat tego ,¿e im siê to nie uda , oka¿e sie ,¿e bêdzie brakowaæ jednego ogniwa o jakim niestety nie wiedz± , czyli jakie¶ zabezpieczenie Byty wy¿sze maj± na Samcia , aby siê znów nie zagalopowa³........Na wypadek ,gdyby jego natura bandziora kosmicznego siê uaktywni³a.
Jak widzicie mog³abym równie¿ zachwycaæ siê moimi przekazami bo ,przecie¿ energie nieskoñczone mówi± o mojej wyj±tkowo¶ci o tym te¿ w dalszych przekazach ,¿e jestem Kap³ank±. ¿e jestem Nimi tylko przysz³am tu na ziemie , aby pomóc ludziom w przemianach -
Wiecie co ....ja nadal jestem sob±, nie wzbudzi³o to we mnie ¿adnego fanatyzmu jak to w przypadku P.CH-DLACZEGO?? Bo jest we mnie pokora wobec wiedzy , ludzi siebie , bo mam ¶wiadomo¶c jak wiele pracy mnie czeka nad sob± sam± i to , ¿e im wiêcej i d³u¿ej poch³ania mnie wiedza tym mniej wiem..

Fajnie to jest mieæ swoje 5 minut co? Byæ w centrum uwagi?
Oooo Kap³ank±?
Podrabiasz Pani± Lucynê i w dodatku Kap³ana 718...
No tego to wcze¶niej nie doczyta³em.
Oczywi¶cie nie wzbudzi³o to w tobie ¿adnego fanatyzmu ale jednak o tym piszesz i masz w sobie mnóstwo pokory.

Chwa³a Ci o wielka Kap³anko...

Kto¶ z Was tu pisa³ na temat klucza jaki podobno znajduje siê w³a¶nie w Polsce, bardzo ciekawe info, mo¿e wiecie co¶ wiecej , aby ze mn± porozmawiaæ na ten temat?Co¶

NA KONIEC podam linka do radia w Chicago - zdecydowanie niektore audycje s± tylko potwierdzeniem Waszych domys³ów , tam bardziej otwarcie mówi B.Choroszy na temat kim jest Samcio oraz kim s± osoby z Misji i P.CH, .
Sama p. Basia jest do¶æ opêtana energi± Samcia i s± momenty w . których w sposób zdecydowany przemawiaj± przez t± w³a¶nie p. redaktor inne Byty (kolosalne ró¿nice w wibracji g³osu)pewnie z cz³owiekiem owa pani nie ma ju¿ za wiele wspólnego   
Oj tak to pewnie jaszczurka z radia. Du¿y u¶miech
¯adne ciemne si³y tutaj na ni± nie wp³ywaj± wed³ug mnie jak ju¿ to pogoñ za pieni±dzem i tylko tyle.

Kochani tak naprawdê chodzi o to ,¿e informacjê mog± przychodziæ i nap³ywaæ z ró¿nych stron zarówno z zewn±trz jak i wewn±trz , nie powinni¶my trzymaæ siê kurczowo np. samego channellingu i owych przekazów, czy tego co zawieraj± najró¿niejsze ksi±¿ki , oraz inne ¿ród³a informacji wiedzy trzeba szukaæ w sobie g³ównie, a dopiero szukaæ jej na zewnatrz , nale¿y nauczyæ siê czuæ w sobie t± wiedzê jak± sami jeste¶my naturalnie obdarzeni.......... :)Wymaga to pracy jednak to co w sobie wypracujemy nie zabierze nam nikt ...............  U¶miech

Mówisz z wewn±trz? Mam szukaæ jej w sobie.
Czekaj niech no zerknê, nerki, w±troba a mo¿e jelito? Chichot

Ró¿nica miedzy channelingiem a ksi±¿ka jest taka ¿e nigdy nie wiadomo kto jest po drugiej stronie nawet nie mo¿emy zobaczyæ rozmówcê. Za to ksi±¿kê mo¿emy poczuæ, dotkn±æ itd. poszukaæ autora dowiedzieæ siê co nie co o nim i zweryfikowaæ t± wiedzê która dana ksi±¿ka zawiera.

Twoje channelingi to jeden wielki nie wypa³ ten zwi±zany z 14.10.2008 jest tego najlepszym przyk³adem.

Mnie nie nabierzesz. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 14:49:35 wys³ane przez Mora » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Luty 18, 2009, 16:13:39 »

Witaj Mora

Mia³am swoje 5 minut to prawda , a wiesz dlaczego ?? Bo dziêki tym przekazom zrozumia³am ,¿e wiedza jest wszedzie , wesz³am w takie do¶wiadczenia jakim jest channeling , jednak nie pisze przekazów w uporem maniaka- poprostu nie kupi³am kota w worku , natomiast ca³a ekipa P.CH kupi³a i zawierzy³a , nie twierdze ,¿e to do czego d±¿a nie jest potrzebne , oka¿e siê to na koniec misji ..
W³a¶nie dobrze poruszy³e¶ kwestie "GWIAZDORSTWA"- jak widaæ zrezygnowa³am z karmienia obietnicami mojegop Ego , ale to nie znaczy ,¿e nie zg³ebiam wiedzy na ró¿ne sposoby , tylko Ty wci±¿ szukaæ katolickiego udowodnienia , uporczywego potwierdzenia ka¿dego s³owa - napisanego , wypowiedzianego - my¶lê ,¿e Twoja droga jest troche inna ni¿ moja ..
 Mora nie obra¿ siê , ale tworzysz w my¶l - CZEGO NIE DOTKNÊ NIE UWIERZE....Ale wybór pozostawiam Tobie  bo ,Ty sam wiesz jak± idziesz drog± i jak± wiedzê akceptujesz , a jak± odrzucasz. Pozostaw innym równie¿ przestrzen do tego , aby mogli zg³ebiaæ wiedzê po swojemu ...
Ma³o tego- przez rok czasu od kiedy wiem o istnieniu P.Ch moja wiedza i odczuwanie wci±¿ ulega zmianie , wieæ staram sie nie oceniaæ tylko jak zapewne nie zauwa¿y³ê¶ odbiory jakie mam nie tylko w wy¿szymi bytami, ale i inne stawiam ze znakiem zapytania i tak w³a¶nie je traktuje, wiedzê jako obserwatorzy  badamy i albo co¶ przyswajamy , albo odrzucamy ..Wa¿ne jest tylko to jak czujesz siê sam z t± wiedz± jak± w sobie ju¿ wypracowa³e¶.I ¿eby by³o jasne nie przeszkadza mi Twoja krytyka i TWOJE postrzeganie mojej osoby , bo jak zapewne wiesz - nikt spisuj±cy i odbieraj±cy nie  musi traktowaæ owego przekazu jako SWOJEGO ..
....
Ka¿dy cz³owiek odbieraj±cy przekaz jest tylko kana³em przenosz±cym informacjê , ale nic wiêcej ,,,,,, tak to czuje i tak opisuje zatem nie boli mnie ta krytyka , bo tak serio nie mnie krytykujesz Mora.
pozdrawiam serdecznie

Ps. A zapomnia³am nawi±zaæ do kwestii sk±d mamy pewno¶æ czy przekaz jaki otrzymali¶my pochodzi z wy¿szych energii- to kwetia naszego postrzegania pozazmys³owego i naszych odczuæ - po drugie podczas przekazu osoba odbieraj±ca czuje inn± jako¶æ energii jaka przez niego przep³ywa , ale nigdy nie ma pewno¶æi w jakim stopniu s± one wysokie , chyba raczej za ma³o mamy do¶wiadczeñ w tej kwestii , jest to ¶wiat dla nas ma³o widzialny ,a du¿o odczuwany je¶li kto¶ oczywi¶cie wypracowa³ w sobie du¿± wra¿liwo¶æ - ka¿dy cz³owiek posiada w sobie mo¿liwosæ rozwijania percepcji pozazmys³owej tylko nie ka¿dy to robi ........
Poza tym, mam swoj± teorie na temat- po wiedze siêgasz zawsze zgodnie ze swoim indywidualnym poziomem, je¶li jeste¶ na szczeblu nr. 1 siegasz tylko tam , gdzie s± jego granice ............To wszystko co mam do napisania Mora..[/color
]
« Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 16:40:51 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Luty 18, 2009, 16:19:49 »

Wywijasz kota ogonem.
Odpowiedz mi na powy¿szy post a nie uciekaj od rozmowy i nie próbuj mnie nakierowaæ na inny tok my¶lenia.

Po za tym nie znasz mnie piszesz.
CZEGO NIE DOTKNÊ NIE UWIERZE

Kompletnie b³êdnie mnie oceniasz. Wszyscy forumowicze którzy czytaj± moje posty doskonale wiedz± ¿e nie mam takiego podej¶cia do sprawy.

Ale ty po raz kolejny o czym wspomnia³a Enigma w innym temacie próbujesz mnie o¶mieszyæ.

Zada³em w powy¿szym po¶cie kilka bardzo prostych pytañ odpowiedz na nie no chyba ¿e siê boisz.

Pozdro
Mora
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Luty 18, 2009, 16:52:28 »

tych linków nie ma na YouTube.

Widzia³e¶ film "Kula"? Zachowujecie siê czasem podobnie.
Dlaczego? Bo ka¿dy mieszkaniec planety Ziemia ma tê czê¶æ gadzi± w budowie DNA. (taka evolucja).
Pytanie czy ona robi z Ciebie u¿ytek, czy Ty z niej?

---
2. Istniej± tunele czasoprzestrzenne "Gwiezdne Wrota" naturalne i sztuczne.
Naturalne to takie które otwieraj± siê automatycznie i zwi±zane s± z po³o¿eniem planet.
(temat rzeka i nie bêdê siê rozpisywa³, przyjmijmy ¿e tak jest)

frank-link : [odniesienie/wyja¶nienie po aktualizacji servisu]
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: