chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 11, 2009, 22:20:12 » |
|
Co to inwazja £owcy mi³o mi powitaæ Witam równie¿ nowego forumowicza Sobka Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2009, 15:53:07 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #76 : Lipiec 10, 2009, 23:16:25 » |
|
Witaj Silver w nowej szacie. Czy¿by litery hebrajskie nie spe³ni³y swego zadania? Eksperyment zakoñczony? Pozdrawiam serdecznie, jak zwykle.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #77 : Lipiec 10, 2009, 23:29:11 » |
|
Jak bym Cie móg³ droga siostro opu¶ciæ Nadszed³ czas na nowy eksperyment.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2009, 23:37:24 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #78 : Lipiec 10, 2009, 23:51:10 » |
|
Zatem, niech siê dzieje po Twojej my¶li … Dobranoc mi³y bracie.
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #79 : Lipiec 11, 2009, 00:00:12 » |
|
Zatem, niech siê dzieje po Twojej my¶li … Dobranoc mi³y bracie. Hehe... ale w nastêpnym ''wcieleniu'' mnie nie poznasz siostro
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 00:00:32 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #80 : Lipiec 11, 2009, 07:59:49 » |
|
Witaj Silver Widaæ lubisz siê "przebieraæ" ,ale Ptaszki maja doskona³e oczy,tak zwany sokoli wzrok i zawsze ciê wypatrz± ptaku czy ty jeste¶ soko³em
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #81 : Lipiec 11, 2009, 16:52:26 » |
|
Witaj Silver Widaæ lubisz siê "przebieraæ" ,ale Ptaszki maja doskona³e oczy,tak zwany sokoli wzrok i zawsze ciê wypatrz± Tak zgadza siê - lubiê siê ''przebieraæ'' . Dlatego nigdy nie bêdziecie wiedzieæ kim jestem i co tu robiê. Nie bêdziecie wiedzieæ, bo i ja sam tego nie wiem. Bo jestem: Najwiêkszym heretykiem Najwiêkszym szarlatanem Mistrzem Zenu Najwiêkszym sceptykiem Ukochanym cz³owiekiem Niebezpiecznym cz³owiekiem Duchowym mistrzem Najwiêkszym anarchist± Duchowym terroryst± Najwiêkszym ateist± Bezbo¿nym cz³owiekiem Najwiêkszym obrazoburc± Najwiêkszym immoralist± JAM JEST
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 16:59:54 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #82 : Lipiec 11, 2009, 20:41:02 » |
|
ptaku czy ty jeste¶ soko³em Kiedy¶, forumowy koliberek mia³ sen. Na pod³odze w jej pokoju le¿a³ rozci±gniêty bocian z ksi±¿k± przed dziobem i czyta³ zawziêcie. To by³am ja. Ja tak¿e kiedy¶ mia³am sen. W Pary¿u d¼wiga³am pod Wie¿ê Eiffla ciê¿kiego, ¶nie¿no bia³ego ³abêdzia. By³ niesamowity upa³ i zmêczy³am siê nieco, tote¿ usiedli¶my z ³abêdziem przy stoliku na skwerze pod wie¿± i pili¶my wodê. £abêd¼ gada³ ze mn± ju¿ nie pamiêtam o czym. Potem dowiedzia³am siê, ¿e d¼wiga³am swoj± duszê. Hehe … Jakim jestem ptakiem? O to koliberek ci±gle mnie molestowa³, bym okre¶li³a siê, czyli znalaz³a to¿samo¶æ. A ja przecie¿ bêd±c ptakiem mam wiele to¿samo¶ci. Tak¿e wróbelka … I z sokolim wzrokiem, czy bez, wszêdzie, nawet na dnie piekie³ rozpoznam tego heretyka i anarchistê, aktualnego silvera. ¯adne przebranie mu nie pomo¿e, bo energia go zdradza. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i nied³ugo znikam na czas nieokre¶lony. Czeka mnie trzêsienie ziemi i ma³y koniec ¶wiata, czyli po prostu remont mieszkania, brrrr ... Ptak
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 20:46:03 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #83 : Lipiec 11, 2009, 22:05:28 » |
|
O rety !! remont !! wiem co¶ o tym Pozdrawiam ciê ptaszku i ³±czê siê z tob± w remontowym bólu Czekamy na twój powrót
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #84 : Lipiec 11, 2009, 23:38:18 » |
|
A ja nie mialam snu , dzialo sie to w realu. Bylam pewnego jesiennego ranka okolo 7, 30 pod wieza Eiffela w Pryzu , stalam na srosku pod nia z parasolem bo padal deszcz. W pewnym momecie pod moje nogi spadla z nieba zywa ryba, szczerze mowiac nie wiedzialam co mam robic , podniesc ja, ratowac, czy co? Patrzylam na nia, byla calkiem spora ( gdzies okolo30/40 cm), zastanawialam sie skad sie tu wziela. Praktycznie nikogo nie bylo, padal deszcz, wieza jeszcze dlugo nie czynna ( bo od 9 byla otwierana), pusto.., ja i ryba. Postalam porozgladalam sie uslyszalam z tylu jakies kroki, odwrocilam na chwile glowe. Chcialam jeszcze raz popatrzec na ta rybe, ale ona normalnie zniknela. Chociaz lezala tak sobie chyba z 5 minut. To bylo naprawde niesamowite Na swiecie dzieja sie bardzo dziwne rzeczy.... Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #85 : Lipiec 11, 2009, 23:51:37 » |
|
A ja nie mialam snu , dzialo sie to w realu. Bylam pewnego jesiennego ranka okolo 7, 30 pod wieza Eiffela w Pryzu , stalam na srosku pod nia z parasolem bo padal deszcz. W pewnym momecie pod moje nogi spadla z nieba zywa ryba, szczerze mowiac nie wiedzialam co mam robic , podniesc ja, ratowac, czy co? Patrzylam na nia, byla calkiem spora ( gdzies okolo30/40 cm), zastanawialam sie skad sie tu wziela. Praktycznie nikogo nie bylo, padal deszcz, wieza jeszcze dlugo nie czynna ( bo od 9 byla otwierana), pusto.., ja i ryba. Postalam porozgladalam sie uslyszalam z tylu jakies kroki, odwrocilam na chwile glowe. Chcialam jeszcze raz popatrzec na ta rybe, ale ona normalnie zniknela. Chociaz lezala tak sobie chyba z 5 minut. To bylo naprawde niesamowite Na swiecie dzieja sie bardzo dziwne rzeczy.... To mo¿e by³ znak dla Ciebie, ¿e mija era ryb i nadchodzi era wodnika. Có¿ za wspania³y slogan wobec tylu milionów patologii, które wokól siê dziej± ta zadufana ludzko¶æ sobie wymy¶li³a - ''Era Wodnika'' Ps.Kiedy¶ mia³em sen jak na bia³ym koniu jecha³ Budda. Tylko czy to by³ Budda ? Dobranoc mi³e ''podró¿niczki'' i ''podró¿nicy'' Carpe diem
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 00:00:43 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #86 : Lipiec 12, 2009, 11:27:02 » |
|
Witaj Silver – przebierañcu jeden… Jak widzisz, na nic Twoje wysi³ki, bo i tak Ciê wypatrzy jaki¶ ptak, albo inna sprytna bestia… Jak widzê, jest teraz jaka¶ moda na zmiany i remonty (nie tylko nicków…) – sam te¿ przystawiam siê do kapitalnego remontu ³azienki. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i ¿yczê szybkiego ukoñczenia wszelkich remontów…
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #87 : Lipiec 12, 2009, 15:49:09 » |
|
Witaj Silver – przebierañcu jeden… Jak widzisz, na nic Twoje wysi³ki, bo i tak Ciê wypatrzy jaki¶ ptak, albo inna sprytna bestia… Jak widzê, jest teraz jaka¶ moda na zmiany i remonty (nie tylko nicków…) – sam te¿ przystawiam siê do kapitalnego remontu ³azienki. Eee...tam bêdziesz remontowa³ ³azienke.Waliæ siê nie wali, to nie ma co jej ruszaæ.Ja tam nie inwestuje w te tzw.materialne dobytki, chyba, ¿e ju¿ naprawdê muszê. Odzwyczajam siê powoli od wszelkich ziemskich standardów istnienia. ¯yjê lub staram siê ¿yæ zgodnie ze s³owami wielkiego filozofa Diogenesa, który rzek³: nie obawiaj siê nie mieæ nic i nie obawiaj siê byæ nikim, poniewa¿ wszystko czego potrzebujesz ju¿ masz. O dziwo taka postawa przynosi mi wiêcej obfito¶ci, ni¿ lêki, obawy i rozmy¶lania, ¿e mi czego¶ brakuje lub czego¶ nie mam. Pozatem otrzymujesz tyle ile w ¿yciu wielkiego dla siebie i innych chcesz zrobiæ. Czyli jaka przyczyna taki skutek. Wiêc z racji, ¿e pêdz± w nasz± stronê potê¿ne zastêpy Zeta Reticulis, a inni ju¿ od dawna siêdz± po Ziemi±, dosta³em przekaz, ¿e oni nie cierpi± pewnych czêstotliwo¶ci i trzeba zbudowaæ generatory, aby t± czêstotliwo¶æ generowa³y. Bo nie obroni± siê przed nimi ludzie o niskich wibracjach w³asnych i dla tych to jest jedyny ratunek. Pytanie tylko jaka to czêstotliwo¶æ. Jak zwykle brak szczegó³ów, na których opiera siê ca³y ¶wiat.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 15:51:58 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #88 : Lipiec 12, 2009, 17:54:05 » |
|
Eee...tam bêdziesz remontowa³ ³azienke.Waliæ siê nie wali, to nie ma co jej ruszaæ.Ja tam nie inwestuje w te tzw.materialne dobytki, chyba, ¿e ju¿ naprawdê muszê. Odzwyczajam siê powoli od wszelkich ziemskich standardów istnienia.
¯yjê lub staram siê ¿yæ zgodnie ze s³owami wielkiego filozofa Diogenesa, który rzek³: nie obawiaj siê nie mieæ nic i nie obawiaj siê byæ nikim, poniewa¿ wszystko czego potrzebujesz ju¿ masz.
To, ¿e kto¶ chce przebywaæ w piêknym otoczeniu, nie znaczy zaraz, ¿e jest nastawiony na mieæ. Dusza karleje i ubo¿eje, gdy brak wokó³ piêkna. Piêkno materii, jej uporz±dkowanie ma pozytywny wp³yw nie tylko na psychikê cz³owieka, ale równie¿ na jego duchowo¶æ. Dusza ³aknie piêkna i harmonii, obojêtnie, czy to w przejawie natury, czy w formie wytworów dzie³ ludzkich. Piêkno, to piêkno a brzydota, to brzydota. Mo¿na ¿yæ na ¶mietniku i szczyciæ siê, ¿e nie ma siê nic, jednak, czy nie jest to samooszukiwaniem siê i zubo¿aniem siebie? O ile¿ przyjemniej jest patrzeæ na piêkne rzeczy. Wszystko ma na siebie wp³yw, nawet, gdy temu zaprzeczamy. A postawa „mam czego potrzebujê” i owszem, daje to, ale trzeba to sobie za³atwiæ na planie materialnym. £azienka sama nie wyremontuje siê, prêdzej zniszczeje, lecz mo¿na myæ siê i w zniszczonej, jak kto¶ lubi ... Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #89 : Lipiec 12, 2009, 18:54:23 » |
|
Silver i Ptaku, wydaje mi siê, ¿e oboje macie tutaj racjê. To prawda, ¿e ³azienka jeszcze siê nie wali. Prawdê mówi±c, to ten remont (w³a¶ciwie wiêcej przebudowa) jest bardziej dla rodziców z którymi jeszcze sobie mieszkam i pomagam im w ma³ym gospodarstwie. Cz³owiek jest nie tylko istot± duchow±, ale te¿ materialn±. Co prawda, manifestacja materialna jest wynikiem manifestacji duchowej, ale sk±d wiemy, ¿e nie ma ¿adnego sprzê¿enia zwrotnego ? Osobi¶cie uwa¿am ¿e jakie¶ jest – lub, mo¿e byæ. Wa¿ne, aby nie pomyliæ priorytetów… To samo odnosi siê tzw. ¦wiêtej Geometrii. Szukamy mi³o¶ci w piêciok±tach, w z³otych podzia³ach, ¶wiêtych czêstotliwo¶ciach itd... Oczywi¶cie, mi³o¶æ jest znacznie wiêksza od wymienionych elementów, ale mo¿e s± to furtki do lepszego jej zrozumienia… ? Mo¿e to jest wej¶cie na jakie¶ logiczne sprzê¿enie zwrotne – chocia¿, sam± mi³o¶æ jeszcze d³ugo nie ogarniemy logik± ? A mo¿e akurat siê oka¿e, ¿e czêstotliwo¶æ np. 528 Hz nie znosz± paso¿ytnicze cywilizacje… ? Mi nie wydaje siê, aby znacznie bardziej zaawansowane cywilizacje mo¿na by³o przeganiaæ przy pomocy d¼wiêku, jak krety z pola. Ale mi³o¶æ nie takie czyni cuda… Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #90 : Lipiec 12, 2009, 19:16:16 » |
|
Mi nie wydaje siê, aby znacznie bardziej zaawansowane cywilizacje mo¿na by³o przeganiaæ przy pomocy d¼wiêku, jak krety z pola. Ale mi³o¶æ nie takie czyni cuda…
... tote¿ zamiast budowaæ generatory dla przepêdzenia pêdz±cych ku nam zastêpów Zeta Reticulis, mo¿e powinni¶my przytuliæ ich do serca? A potem zaprosiæ do wyremontowanej i pachn±cej ¶wie¿o¶ci± ³azienki w celu zmycia kosmicznego kurzu … no i spokojnie czekaæ na cud … a mo¿e na prawid³owo¶æ dzia³ania praw … ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #91 : Lipiec 12, 2009, 19:42:16 » |
|
Po takim powitaniu, byæ mo¿e sami uciekn± z braku dla nich po¿ywienia... Przypadkiem mo¿e siê te¿ okazaæ, ¿e nie cierpi± wody...
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #92 : Lipiec 12, 2009, 20:36:45 » |
|
Mi nie wydaje siê, aby znacznie bardziej zaawansowane cywilizacje mo¿na by³o przeganiaæ przy pomocy d¼wiêku, jak krety z pola. Ale mi³o¶æ nie takie czyni cuda…
Mi³o¶æ czyni cuda, tylko ¿e w±tpiê, ¿e nagle 7 miliardów ludzi, podniesie sw± (¶wiadomo¶æ ) wibracjê do ¶wiadomo¶ci serca. A Zeta Reticulis s± ju¿ blisko. Kto¶ powie ? A po co straszysz. Nie straszê, bo kto ''wibruje'' na poziomie czêstotliwo¶ci energii mi³o¶ci, to lêk przecie¿ dla niego nie istnieje. Fajnie siê pisze i te¿ lubiê sobie jaknajbardziej po¿artowaæ jednak .... hmmm.. nie czas chyba jeszcze o pewnych rzeczach mówiæ. Póki co remontujmy ³azienki, mo¿e i ja swoj± wyremontuje ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 20:39:43 wys³ane przez Silver »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #93 : Lipiec 12, 2009, 20:53:52 » |
|
Silver, s³owa Zigrina w³o¿y³e¶ do dzioba ptaka w tym ca³ym zamieszaniu. I sk±d pewno¶æ, ¿e pêdz± ku nam nieprzyjazne istoty? Mia³e¶ przekaz? A jeste¶ pewien od kogo? Czy mo¿e pod¶wiadomo¶æ zakodowana bzdurami internetowymi wyrzuca ¶mieci na powierzchniê? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
HabibiDah
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #94 : Lipiec 12, 2009, 20:58:18 » |
|
... tote¿ zamiast budowaæ generatory dla przepêdzenia pêdz±cych ku nam zastêpów Zeta Reticulis, mo¿e powinni¶my przytuliæ ich do serca? A potem zaprosiæ do wyremontowanej i pachn±cej ¶wie¿o¶ci± ³azienki w celu zmycia kosmicznego kurzu … no i spokojnie czekaæ na cud … a mo¿e na prawid³owo¶æ dzia³ania praw … ? w pe³ni popieram Po takim powitaniu, byæ mo¿e sami uciekn± z braku dla nich po¿ywienia... Przypadkiem mo¿e siê te¿ okazaæ, ¿e nie cierpi± wody... uciekn± albo przestawi± siê na inn± "dietê" w koñcu nie ma rzeczy niemo¿liwych, czy¿ nie?
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #95 : Lipiec 12, 2009, 21:01:42 » |
|
Silver, s³owa Zigrina w³o¿y³e¶ do dzioba ptaka w tym ca³ym zamieszaniu. I sk±d pewno¶æ, ¿e pêdz± ku nam nieprzyjazne istoty? Mia³e¶ przekaz? A jeste¶ pewien od kogo? Czy mo¿e pod¶wiadomo¶æ zakodowana bzdurami internetowymi wyrzuca ¶mieci na powierzchniê? Heh... , ale nie powinno Ciê to intrygowaæ. Jak nadjad±, to jak piszesz ich przytulisz do serca i zaprosisz do nowej wyremontowanej ³azienki i problem masz z g³owy. Dobrze by by³o ..hmmm, gdyby¶ jeszcze mog³a drzwi wej¶ciowe co nieco powiêkszyæ, bo ( z tego co Credo Mutwa i inni to samo rzekli ) maj± oko³o 6m wzrostu, wiêc mog± mieæ trochê problem zawitaæ w Twoim domku. Powodzenia
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #96 : Lipiec 12, 2009, 21:21:18 » |
|
Ale¿ wcale mnie to nie irytuje, u¶mia³am siê z pomy³ki. Za¶ go¶ci i owszem, przytulê do serca, a Tobie dziêkujê za info na temat ich wzrostu. Zd±¿ê zaopatrzyæ siê w drabinê …
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #97 : Lipiec 12, 2009, 22:02:31 » |
|
Ale¿ wcale mnie to nie irytuje, u¶mia³am siê z pomy³ki. Za¶ go¶ci i owszem, przytulê do serca, a Tobie dziêkujê za info na temat ich wzrostu. Zd±¿ê zaopatrzyæ siê w drabinê … Tak wszystkich go¶ci przytulasz do serca, czy tylko przytulisz (ze strachu ) Zeta Reticulis, bo s±dzisz, ¿e wtedy zmiêkn±. No i uwa¿aj na ogon, ¿e by nim nie majdn±³ z rado¶ci, bo te¿ mo¿e byæ wtedy problem.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #98 : Lipiec 12, 2009, 22:10:30 » |
|
Czy mo¿e mi kto¶ wyt³umaczyæ co to wszystko ma wspólnego z tematem topicu: "nieobecno¶ci"? Tak nie¶mia³o pytam, ¿eby pó¼niej nie s³yszeæ utyskiwañ, ¿e wykasowano tak wiele wnosz±ce posty...
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #99 : Lipiec 12, 2009, 22:17:28 » |
|
Tak wszystkich go¶ci przytulasz do serca, czy tylko przytulisz (ze strachu ) Zeta Reticulis, bo s±dzisz, ¿e wtedy zmiêkn±. No i uwa¿aj na ogon, ¿e by nim nie majdn±³ z rado¶ci, bo te¿ mo¿e byæ wtedy problem.
Silver, a tak na powa¿nie. Uwa¿am, ¿e podobnie jak Ziemianie, istoty w kosmosie tak¿e s± na ró¿nym poziomie rozwoju duchowego. Nie muszê obawiaæ siê „z³ych” Zetanów czy innych ogoniastych, bo nie ma we mnie z³ych intencji i ¿yczeñ wobec nich. Zatem, nie przyci±gnê „odmieñców” … I gdzie podzia³a siê Twoja wiara w doskona³o¶æ wszystkiego? Arteq, przecie¿ jeste¶my jak najbardziej w temacie. Wci±¿ mamy nieobecno¶æ Zeta Reticuli ...
|
|
|
|
|
|
|
|