Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 23:25:32

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Witamy serdecznie- powroty  (Przeczytany 157874 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #225 : Sierpień 30, 2010, 22:43:52 »

hej!
wci¹¿ tu zagl¹dam, jak znajdê czas Uœmiech

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #226 : Sierpień 31, 2010, 05:33:20 »

CzeœÌ Tomek Chichot  wiemy,wiemy ,ale nie byÂło ciĂŞ chyba od czerwca    Z politowaniem Jednak bardzo miÂło ciĂŞ widzieĂŚ

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #227 : Sierpień 31, 2010, 10:07:22 »

« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2010, 10:08:08 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Torton
Gość
« Odpowiedz #228 : Sierpień 31, 2010, 10:14:21 »

CzeœÌ Tomek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #229 : Sierpień 31, 2010, 19:18:12 »

CzeœÌ Tomaszu  UÂśmiech
fajnie, ze wci¹¿ zaglÂądasz ale czy mĂłgÂłbyÂś czĂŞÂściej dawaĂŚ jakieÂś oznaki Âżycia, np. w postaci posta jakiegoÂś.  DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #230 : Sierpień 31, 2010, 22:13:41 »

Tak ciĂŞ Âślicznie przywitaliÂśmy, Âże nieÂładnie byÂłoby odmĂłwiĂŚ MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2010, 22:14:04 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #231 : Wrzesień 15, 2010, 22:18:57 »

Witaj Krzysiu UÂśmiech

Jak byÂło w Egipcie ? Masz jakieÂś foty  DuÂży uÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #232 : Wrzesień 15, 2010, 22:37:11 »

Witajcie Kochani!!!

SzczĂŞÂśliwie wrĂłciÂłem z Egiptu wczoraj o 5 rano, wysÂłany tam przez SelectTours, ktĂłre, jak wiadomo upadÂło dokÂładnie wtedy, kiedy leciaÂłem z powrotem do Pyrzowic. Dobrze, Âże samolot nie upadÂł, ale byÂłem dobrze zabezpieczony bursztynem. KtoÂś mnie przekonaÂł, Âże powinienem go mieĂŚ przy sobie - tak na wszelki wypadek (nomen omen  UÂśmiech).

ByÂłem w Tabie na PÂłw. Synaj, nad ZatokÂą Akaba, tuÂż przy granicy z Izraelem. MaÂło tego: z plaÂży przyglÂądaÂłem siĂŞ teÂż wybrzeÂżom Jordanii i Arabii Saudyjskiej. Ciekawe widoki!

Odwiedzi³em jeden z nowych 7 cudów œwiata staro¿ytnego - Petrê w Jordanii, a tak¿e teren p³askowy¿u Giza z Wielkimi Piramidami i Sfinksem. Tam rzeczywiœcie wiele siê zmieni³o od mojej ostatniej wizyty w tym miejscu 5 lat temu. Teren zosta³ wyraŸnie uporz¹dkowany i jest grodzony ró¿nymi murami i parkanami. Ale ja wyszukiwa³em wzrokiem wszelkich dziur, które Hawass wykopa³ opodal Sinksia w poszukiwaniu nowych artefaktów. No, jest tego sporo!

Postaram siĂŞ w najbliÂższym czasie wrzuciĂŚ zrobione tam zdjĂŞcia na mojego "twardziela" i podzieliĂŚ siĂŞ z Wami tymi najciekawszymi.

CierpliwoÂści! Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Bardzo mi Was brakowaÂło!
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #233 : Wrzesień 16, 2010, 10:17:38 »

CzeœÌ >Krzysiu<,
czekamy na dokÂładniejsze sprawozdanie.  DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #234 : Wrzesień 18, 2010, 13:57:05 »

CzeœÌ Tene Chichot  gdzieÂś ty byÂł ,jak ciĂŞ nie byÂło CoÂś miÂło ciĂŞ znowu czytaĂŚ  Chichot
Pozdrawiam serdecznie  Chichot

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #235 : Wrzesień 18, 2010, 14:26:58 »

A szwendaÂłem siĂŞ to tu, to tam - taki siĂŞ ze mnie ostatnio niespokojny duch zrobiÂł UÂśmiech Mi teÂż miÂło znowu z Wami sobie konwersowaĂŚ, to forum ma coÂś w sobie (a w domyÂśle - ludzie na nim piszÂący)
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #236 : Październik 13, 2010, 09:57:01 »

Witaj  Arteq UÂśmiech gdzie byÂłeÂś jak ciĂŞ nie byÂło ? wczoraj uzmysÂłowiÂłam sobie Âże ciĂŞ  dÂługo nie ma i chyba  "wywoÂłaÂłam wilka z lasu "  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #237 : Październik 13, 2010, 11:10:56 »

Stara³em siê naprawiaÌ skutki zdarzenia którego niestety by³em uczestnikiem i sprawc¹. Mia³em wypadek samochodowy, na³o¿y³y siê jednoczeœnie 3 przyczyny które - jak mniemam - oddzielnie nie by³yby brzemienne, lecz ich kumulacja i owszem. W ka¿dym razie - gdyby nie by³o mnie w tym miejscu i czasie nic nie sta³oby siê, wiêc jestem g³ówn¹ przyczyn¹ zdarzenia i nie ma co koloryzowaÌ.
PrzysÂłoniĂŞty znak + sposĂłb jazdy poprzedzajacego auta + silne sÂłoĂące od strony nadjeÂżdÂżajacego pojazdu + brak chociaÂż trÂąbniĂŞcia = niezauwaÂżenie nadjeÂżdÂżajÂącego pojzadu --> wymuszenie pierszeĂąstwa.
Skutki: zderzenie, kobieta ze z³aman¹ koœci¹ barku. Na szczêœcie uderzenie nie by³o zbyt silne, a wiêkszoœÌ energii przyj¹³em na swoje auto (uderzenie w mój bok). Pasy... gdyby podró¿uj¹cy autem na którym wymusi³em pierszeùstwo mieli je zapiête wyszliby bez jakiegokolwiek szwanku... ale nie mieli i nic tego ju¿ nie zmieni. Mog³o byÌ jednak gorzej - niezapiête 15-miesiêczne dziecko w noside³ku, a samo noside³ko nieprzypiête pasami. Kierowca tak¿e niezapiêty, a matka kilka minut wczeœniej karmi³a dziecko, gdyby karmi³a je równie¿ w chwili uderzenia mog³aby przygnieœÌ go swoim cia³em do fotela, skoro w wyniku tego z³ama³a sobie koœÌ... Dlatego nie histeryzujê, ale sumienie pomimo braku jakichkoliwek œladów premedytacji czy lekkomyslnoœci jednak bardzo boli. ŒwiadomoœÌ, ¿e nawet w niechc¹cy sposób jest siê przyczyn¹ czyjegoœ bólu mocno doskwiera. Tak samo jak œwiadomoœÌ, ¿e gdyby te same okolicznoœci na³o¿y³y siê jednoczeœnie w innym miejscu i czasie to efekt by³by zapewne podobny... bo co innego gdy bezpieczeùstwo na drodze narusza siê œwiadomie - np. nadmierna prêdkoœÌ, wyprzedzanie na liniach ci¹g³ych czy skrzy¿owaniach, etc...

Có¿ teraz trzeba ponieœÌ konsekwencje swoich czynów, czasu nie cofnê, jedyne co mogê zrobiÌ to zachowaÌ siê moralnie i pomóc tej kobiecie w szybkim przejœciu formalnoœci (jasne zeznania, przyznanie siê do winy, pomoc w uzyskaniu odszkodowania z OC...), potrzeby innej, doraŸnej pomocy nie widzi. O dokonanych przeprosinach i pytaniach o powrót do zdrowia nie wspomnê - to oczysiste... a dla siebie natomiast wyci¹gn¹Ì wnioski, chocia¿ analizowa³em sytuacjê ju¿ tysi¹ce razy, przejecha³em ju¿ oko³o 300 - 350 tys km., nie przekraczam prêdkoœci, nie mam sydnromu "w³adcy" szos, a pomimo tego takie zachowanie nie by³o gwarantem bezpieczeùstwa. Pomyœlcie nad tym.

Podsumowuj¹c: uczcie siê na czyiœ b³êdach/sytuacjach, w tym przypadku moich - to mniej boli. Poniewa¿ jest tutaj du¿o m³odych ludzi którzy bêd¹ mieli swoje rodziny i dzieci apelujê o pasy, foteliki - dla bliskich i w³asnego dobra.
OpisaÂłem sytuacjĂŞ rĂłwnieÂż tytuÂłem maÂłego prezentu celem poprawienia sampoczucia osobom ktĂłre szczerze mnie nie znoszÂą.

Przyznam szczerze, Âże domyÂślam siĂŞ dlaczego to zdarzenie mogÂło mieĂŚ miejsce, ale to w innej wypowiedzi.
ptak
Gość
« Odpowiedz #238 : Październik 13, 2010, 11:30:07 »

Arteq, szczerze Ci wspó³czujê zaistnia³ej sytuacji.
Dobrze, Âże obeszÂło siĂŞ bez groÂźniejszych skutkĂłw. Widocznie wszyscy uczestnicy wypadku musieli tego doÂświadczyĂŚ. Ciekawa jestem Twoich przemyÂśleĂą.
Pozdrawiam
wiki
Gość
« Odpowiedz #239 : Październik 13, 2010, 11:49:56 »

Artek równie¿ Ci wspó³czujê, masz racjê pasy to podstawa foteliki dla dzieci te¿ nawet na bardzo ma³ych dystansach

( niektórzy uwa¿aj¹, ¿e jak jada 1 km przez wioskê to nie musz¹ wieŸÌ dzieci w foteliku, a to du¿y b³¹d poniewa¿ na tej z pozoru pustej drodze zdarzy³ siê w tamtym roku groŸny wypadek z udzia³em mojej siostry. Z bramy posesji w³aœciciel bardzo szybko wycofywa³ na drogê g³ówna prosto w drzwi samochodu siostry, na szczêœcie nikomu nic siê nie sta³o, ale dziêki w³aœnie pasom)

Pozdrawiam UÂśmiech

Kahuna
Gość
« Odpowiedz #240 : Październik 13, 2010, 12:59:41 »

Czesc Arteg,dobrze,ze jestes,caly i zdrowy - najwazniejsze.Wypadki sie zdarzaja,choc wiekszosci z nich moznaby uniknac.Przejechalem duzo wiecej mil i zdarzyly mi sie tylko dwa - jeden z mojej winy, a jeden bez.Rozumiem wiec Twoje klopoty,rozterki i wyrzuty sumienia,bedzie Cie to troche bolec,ale czas
uleczy wszystko i po wypadku pozostana niemile wspomnienia i jakas lekcja na przyszlosc.Nie probuj
jednak domyslac sie,dlaczego akuratnie Tobie sie to przydarzylo - wierz mi,to nic nie da i niczego
nie rozwikla.Zycze szybkiego powrotu do lepszego samopoczucia i forum.Sadze,ze nie ma tu ludzi,ktorzy by sie szczerze cieszyli z czyjegos nieszczescia.
Pozdrawiam.
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #241 : Październik 13, 2010, 13:15:16 »

I ja witam Cie serdecznie.  Rafaela
arteq
Gość
« Odpowiedz #242 : Październik 13, 2010, 14:20:14 »

Dziêkujê za ciep³e s³owa. By³bym zadowolony gdyby - je¿eli ju¿ ktoœ - to ja ucierpia³ fizycznie, a nie pasa¿erka auta któremu zajecha³em nieszczeœliwie drogê, ale có¿ nie mam takiego komfortu rozdzielania. To jej równie¿ nale¿¹ siê s³owa wspó³czucia, zdecydowanie bardziej ni¿ mnie.

Trudno mi siê z tym równie¿ pogodziÌ, bo do tej pory to ja myœla³em za innych czasami koryguj¹c ich b³êdy na drodze i np. unikaj¹c st³uczek... Nie pociesza mnie równie¿ us³yszane na miejscu stwierdzenie "panie, na tym skrzy¿owaniu to co chwile dochodzi do wypadków" (skoro tak to dlaczego nie wyciêto/przyciêto drzewa, nie postawiono np. STOP-u, policja nie wiedzia³a kto zarz¹dza ta drog¹ gdy chia³em wyst¹piÌ z wnioskiem o lepsze oznakowanie), nie uspokaja stwierdzenie policji, ¿e nie spotkali siê jeszcze aby ktoœ tak bardzo przejmowa³ siê losem poszkodowanych, a nie swoim... Prze¿ycie wyj¹tkowo nieprzyjemne. Jednak w œwietle ostatnich wydarzeù na polskich drogach nie mam prawa tragizowaÌ.

Wiki ma caÂłkowita racjĂŞ - stanowczo zapinam dzieci i wymagam tego rĂłwnieÂż od Âżony gdy jedziemy nawet 1-3 km, np. do szkoÂły, sklepu - to raz. Dwa, prosze o spokĂłj i rozsÂądek na drodze - jeÂżeli w Âświadomy sposĂłb przyczyniÂłbym siĂŞ do tego wypadku (np. wyprzedzajÂąc na skrzyzowaniu) byÂłoby mi znacznie ciĂŞÂżej. Trzy - gdy spowodujecie zdarzenie drogowe w ktĂłrym uraz poszkodowanego bĂŞdzie okreÂślony powyÂżej 7 dni (nie chodzi tu o czas pobytu np. w szpitalu, wystarczy tutaj np. zÂłamany palec, bolesne stÂłuczenie) to traktowane jest to jako przestĂŞpstwo drogowe i czekajÂą zarzuty prokuratorskie.
Mnie takowa swidomoœÌ jak widaÌ nie uchroni³a przed zdarzeniem, ale warto mieÌ tego œwiadomoœÌ by móc potem jakoœ funkcjonowaÌ i potrafiÌ spojrzeÌ w lustro.

Jeszcze raz dziĂŞkujĂŞ i doceniam.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #243 : Październik 13, 2010, 16:28:33 »

Wypadki zawsze sa bardzo nieprzyjemnymi zdarzeniami , dla obydwu stron.
Bardzo dobrze ze nie bylo  bardziej drastycznych konsekfecji. Mysle ze niefrasobliwosc rodzicow nie przestrzegajacych zapinania pasow dzieciom ( bynajmniej w tym wypadku )wiecej sie nie powtorzy.

Szoku metalnego i fizycznego wspolczuje Ci arteq , to sa bardzo nieprzyjemne rzeczy , oby nigdy wiecej.

Jednak zaden wypadek ( wbrew pozorom ) nie jest przypadkowy, warto zastanowic sie nad calym spektrum zdarzenia ogladanym nie tylko w perspektywie zajscia na drodze.

Jak wiesz  zajmuje sie symbolika a ona dotyczy i przeszlosci i terazniejszosci rowniez.
Jak wiesz wszystko jest fraktalne jak na gorze tak na dole i wice wersa.

Pozwole zrobic sobie analize zdarzenia na tle Twojego nieszczescia , by moglo posluzyc zastanowieniu sie rowniez innym czytajacym.

Ty zas zaakceptujesz ta analize dla siebie lub nie to juz Twoj wybor , Twoja decyzja.

Zatem , kierowca , czlowiek w samochodzie ( lub inaczej dusza w ciele) , jezdnia znana lub nie z warunkami na niej pozornie znanymi nam , a jednak ciagle zmiennymi.
Inaczej droga zyciowa ,znana , akceptowana , wydawalo by sie zachowania przewidywalne ( z racji znania siebie) , a jednak nie do konca z powodu nowych nie oczekiwanych  i ciagle zmiennych parametrow.

Kierowca jedzie dosyc pewnie bo zazwyczaj jest uwazny i ostrozny , pewien swoich wartosci i wiedzy , umiejetnosci  ktora przeklada na podejmowanie decyzji) i tak bywa do czasu..
Rutyna? Przeniesienie chwilowe koncentracji na inne miejsce? Moze byc dziesiatki malenkich nieprzewidywalnych drobiazguw , ktore w ulamku sekundy zmieniaja przewidywalne w nieprzewidywalne.Znane w nowe i nieznane.

Slonce, drzewa ,brak znaku , nieoczekiwane elemety powodujace zderzenie z inna wartoscia jadaca zgodnie z przepisami ( wiedza posiadana?) inna niz drugi kierowca.

Dobrze , ze skonczylo sie tylko tak , dobrze i dla Ciebie i dla tych ludzi.

A jaki moj wniosek?

Takie zdarzenie zawsze jest ostrzezeniem , daje mozliwosc bardzo glebokich weryfikacji swoich umiejetnosci poruszania sie w bardzo roznych i niespodziewanych warunkach zyciowych.
Informuje o tym iz owe warunki moga tworzyc tylko pozory dobra - bezpieczenstwa , ze trzeba  zmieniac punkt widzenia i robic oglad rzeczywistosci w roznych , bardzo roznych perspektywach i to szybko.

Dotyczy to zwasze caloksztaltu zycia , nie tylko wycinku na drodze. On jest bowiem ostrzezeniem usilujacym zwrocic nam uwage na cos. Na cos , co jest wielka i wazna  istotnoscia w naszym zyciu.
Zatem obejrzyj szczegulowo swoje zycie w obrebie conajmniej 3 miesiecy , moze znajdziesz odpowiedz w podejmowanych w tym czasie decyzjach.

Szok troszke potrwa , bo przy  duzej pewnosci siebie jest to drastyczny wstrzas. Jednak silny z Ciebie facet z dobrym kregoslupem moralnym. Poradzisz sobie.

Czego zycze Ci z calego serca.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2010, 17:34:48 wysłane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #244 : Październik 13, 2010, 16:48:49 »

statystyki nie pozostawiajÂą zÂłudzeĂą- "Polskie Drogi"- to drogi Âśmierci,-
wspó³czuje i tym bardziej trzeba siê mieÌ na bacznoœci za kó³kiem

pozdr. UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #245 : Październik 13, 2010, 22:54:23 »

CzeœÌ Arteq! Przyjmij i moje s³owa wsparcia w tych trudnych chwilach. Jestem nie mniej doœwiadczonym kierowc¹ ze "sta¿em" ok. 300 tys. km i wiem, ¿e najwa¿niejsz¹ zasad¹ w ruchu drogowym jest regu³a ograniczonego zaufania do zastanej sytuacji na drodze. Ile¿ to ju¿ razy widzia³em z pozycji wyje¿d¿aj¹cego z drogi podporz¹dkowanej auta z w³¹czonym migaczem, sugeruj¹cym, ¿e za chwilê wjad¹ na "moj¹" drogê, wiêc móg³bym bez problemu wyjechaÌ na drogê g³ówn¹, a tymczasem te przeklête auta (a raczej ich kierowcy) mija³y mnie i skrêca³y w nastêpn¹ przecznicê. Nie mam racjonalnego wyt³umaczenia, dlaczego nie zaufa³em tym "migaczom œmierci". Mo¿e mia³em dobrego instruktora nauki jazdy, który nie raz wydawa³ mi polecenie skrêtu w prawo lub w lewo na drugim skrzy¿owaniu i widz¹c, ¿e ja natychmiast w³¹czam odpowiedni kierunkowskaz, tylko ¿e dwie przecznice wczeœniej, prawie bi³ mnie po ³apach za zbyt wczesn¹ sygnalizacjê tego zamiaru. Dziœ jestem mu wdziêczny za to, bo uœwiadomi³em sobie, ¿e takich nadgorliwych, przedwczeœnie sygnalizuj¹cych skrêt kierowców zawsze siê mo¿na spodziewaÌ.

Kiedyœ wraca³em póŸnym wieczorem z pracy jad¹c zazwyczaj pust¹ ulic¹, która "zawsze" na 3-kilometrowym odcinku by³a droga g³ówn¹ i mo¿na j¹ by³o przejechaÌ z "zamkniêtymi oczami". Ledwie na ni¹ wjecha³em w mojej g³owie "odezwa³a" siê ni st¹d, ni zow¹d myœl, ¿e pope³niam grzech zaniechania je¿d¿¹c tysi¹c razy przebytymi drogami "na pamiêÌ" i nie zwracaj¹c uwagi na znaki drogowe. Sam przywo³a³em siê do porz¹dku i zacz¹³em na owej pustej i ciemnej drodze przypatrywaÌ siê mijanym znakom. Jakie¿ by³o moje zdumienie, gdy po ok. kilometrze ukaza³ siê moim oczom znak, którego tam nigdy nie by³o: ust¹p pierwszeùstwa przejazdu! A zaraz potem znak STOP! Gdybym jecha³ bezmyœlnie polegaj¹c na dotychczasowym uk³adzie ruchu, pewnie wpakowa³bym siê w jak¹œ kolizjê, bo ruch na drodze znacznie siê zwiêkszy³ i pierwszeùstwo zyska³a boczna ulica prowadz¹ca do dopiero co otwartej fabryki Opla.

Uzna³em, ¿e mój Anio³ Stró¿ zainterweniowa³ w odpowiednim momencie, nasuwaj¹c mi tê myœl o przypatrywaniu siê mijanym znakom.

Ufajmy anioÂłom. Ale one czasem biorÂą sobie wolne i wtedy trzeba ufaĂŚ znakom (jeÂśli sÂą dobrze widoczne Chichot), a juÂż najmniej ufajmy w zamiary innych kierowcĂłw.

Pozdrawiam! Trzymaj siĂŞ!
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2010, 22:58:37 wysłane przez krzysiek » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #246 : Październik 13, 2010, 23:29:47 »

Szczerze ci wspó³czujĂŞ Arteq ,prawdĂŞ mĂłwiÂąc nie braÂłam takiej opcji pod uwagĂŞ .MyÂślaÂłam ze jestes na jakiejÂś delegacji.CaÂłe szczĂŞÂście w tym nieszczĂŞÂściu ,ze nikomu nic powaÂżniejszego siĂŞ nie staÂło. Nie kaÂżdego kierowcĂŞ ktĂłry spowodowaÂł wypadek ,stac na  przyznanie siĂŞ do winy,nie mĂłwiÂąc o tym Âże maÂło kto interesuje siĂŞ losem osĂłb poszkodowanych w wypadku.Naprawde jesteÂś w porzÂądku.
ÂŻyczĂŞ ci spokoju ducha ,pozdrawiam serdecznie UÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
komandos040
Gość
« Odpowiedz #247 : Październik 17, 2010, 12:49:46 »

Witanko.UÂśmiech
Niedawno miaÂłem przemeblowanko. Starego kompa wywaliÂłem do piwnicy, a dziaÂłam obecnie na lapie. DuÂży uÂśmiech
MyÂślaÂłem, Âże to forum juÂż nie istnieje, nawet dzwoniÂłem do Easta.
Ale powiedziaÂł,Âże dziaÂłacie nadal.UÂśmiech
Pozdrowionka.MrugniĂŞcie
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #248 : Październik 17, 2010, 17:08:12 »

Witaj po przerwie UÂśmiech

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #249 : Październik 17, 2010, 23:22:06 »

Witaj komandosie040.Z nowym kompem w nowe(wkrotce)forum.Dobre pytanie - czy to forum
jeszcze istnieje?
Pozdrawiam.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: