Linda
Gość
|
 |
« : Sierpień 14, 2009, 21:19:48 » |
|
 Czy w to teÂż uwierzycie? PrzeÂłom w Âświatowej medycynie moÂżliwy dziĂŞki seksowi oralnemu" MyÂśleliÂśmy, Âże juÂż nic nas nie zaskoczy w temacie megapropagandy. PrzeÂżyliÂśmy: „schizofreniĂŞ bezobjawowÂą”, „pneumokoki”, „ptasiÂą grypĂŞ”, a nawet „chorobĂŞ otyÂłoÂści” i inne sposoby drenowania budÂżetĂłw paĂąstw i kieszeni prywatnych, ktĂłre nazywane sÂą „promocjÂą zdrowia” albo „profilaktykÂą zdrowotnÂą”. Jednak okazuje siĂŞ, Âże czÂłowiek uczy siĂŞ przez caÂłe Âżycie. W skrĂłcie mechanizm wyglÂąda w sposĂłb nastĂŞpujÂący. Choroby rĂłwnajÂą siĂŞ leki. Nowe choroby rĂłwnajÂą siĂŞ nowe leki. Co wiĂŞc trzeba zrobiĂŚ, Âżeby zwiĂŞkszyĂŚ sprzedaÂż, a liczba chorĂłb wydaje siĂŞ constans? Trzeba wymyÂślaĂŚ, co raz to nowe schorzenia, potem zaÂś przekonywaĂŚ rzÂądy, Âże walka z nimi jest powinnoÂściÂą publicznÂą. To powoduje dodatkowe dochody, tym razem z programĂłw paĂąstwowych promujÂących zdrowy tryb Âżycia. ÂŻeby wiĂŞcej osĂłb mogÂło skorzystaĂŚ z dobrodziejstwa profilaktyki zdrowotnej nie zawadzi wpisaĂŚ promowany specyfik na jak¹œ listĂŞ lekĂłw refundowanych. I siĂŞ krĂŞci! Zdarza siĂŞ jednak, od czasu do czasu, Âże promotorzy zdrowia po prostu przesadzÂą i wymyÂślÂą coÂś, co juÂż od poczÂątku wyglÂąda na zwykÂły megamarketing. Sobotnia Gazeta Wyborcza donosi, Âże „coraz wiĂŞcej ludzi choruje na nowotwory, ktĂłrych rozwĂłj zwiÂązany jest z seksem oralnym - alarmujÂą naukowcy ze StanĂłw Zjednoczonych”. Otó¿, w zwiÂązku z faktem, Âże w Stanach Zjednoczonych co raz mniej osĂłb pali papierosy i pije alkohol a iloœÌ zachorowaĂą na raka jamy ustnej i gardÂła nie spada a nawet roÂśnie, „naukowcy z Uniwersytetu Johna Hopkinsa” uradzili, Âże „wzrost zachorowaĂą zwiÂązany jest ze zmianami w obyczajowoÂści i zachowaniach seksualnych ludzi. SÂłowem, coraz wiĂŞcej nas uprawia seks oralny”. I dalej: „Maury Gillison wraz z kolegami przeanalizowaÂła 46 tys. przypadkĂłw wpÂływu zachowaĂą na ró¿ne postacie raka jamy ustnej i gardÂła, jakie miaÂły miejsce w ostatnich kilku dekadach. OkazaÂło siĂŞ, Âże ich liczba roÂśnie - pomiĂŞdzy rokiem 1973 a 2004 czĂŞstoœÌ zachorowaĂą zwiĂŞkszyÂła siĂŞ aÂż o 30 proc. "NajwiĂŞkszy wzrost zanotowaliÂśmy w grupie mÂłodych mĂŞÂżczyzn. Naszym zdaniem Âświadczy to o tym, Âże mÂłodzi mĂŞÂżczyÂźni znacznie czĂŞÂściej i znacznie wczeÂśniej, niÂż to byÂło jeszcze 20 lat temu, uprawiajÂą seks oralny" - wyjaÂśnia uczona na Âłamach najnowszego "Journal of Clinical Oncology". JuÂż myÂśleliÂśmy, Âże nie ma dla nas ratunku, bowiem naleÂżymy do grupy najwiĂŞkszego ryzyka: palimy papierosy, pijemy alkohol i uprawiamy seks oralny. Okazuje siĂŞ jednak, Âże promotorzy zdrowia i na to schorzenie majÂą juÂż antidotum. To… szczepionka! Jest z tym oczywiÂście pewien problem, bo „koszt szczepieĂą (trzech dawek) to ok. 1,5 tys. zÂł. Trudno sobie wyobraziĂŚ, by wytrzymaÂł to nie tylko nasz rodzimy system opieki zdrowotnej, ale i systemy krajĂłw znacznie bogatszych”. Ponadto, „najlepszym momentem do podania szczepionek jest wiek 11-12 lat, czyli jeszcze zanim nastÂąpi inicjacja seksualna (do zakaÂżeĂą HPV dochodzi przez kontakty seksualne)”, jednak nie zwaÂżajÂąc na takie detale „jedna z amerykaĂąskich grup wsparcia zajmujÂąca siĂŞ nowotworami jamy ustnej zaapelowaÂła do FDA (rzÂądowej agencji regulujÂącej rynek lekĂłw i ÂżywnoÂści) o wydanie oficjalnych rekomendacji”. I tak to na naszych oczach dokonaÂł siĂŞ przeÂłom w Âświatowej medycynie. DziĂŞki seksowi oralnemu dowiedzieliÂśmy siĂŞ, Âże jest moÂżliwe opracowanie szczepionki na raka. Na razie, jest to tylko rak gardÂła i jamy ustnej, ale prace przecieÂż nadal trwajÂą. ÂŹrĂłdÂło: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4977784.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2009, 21:25:52 wysłane przez Linda »
|
|
|
|
|
Bonifacy1
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2009, 09:54:42 » |
|
to chyba problem kobiet hehe
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2009, 10:44:48 » |
|
to chyba problem kobiet hehe
WÂłaÂśnie nie tylko kobiet, bo w artykule jest napisane, Âże "NajwiĂŞkszy wzrost zanotowaliÂśmy w grupie mÂłodych mĂŞÂżczyzn. Naszym zdaniem Âświadczy to o tym, Âże mÂłodzi mĂŞÂżczyÂźni znacznie czĂŞÂściej i znacznie wczeÂśniej, niÂż to byÂło jeszcze 20 lat temu, uprawiajÂą seks oralny" - wyjaÂśnia uczona na Âłamach najnowszego "Journal of Clinical Oncology". Wydaje mi siĂŞ, Âże chodzi tu o kontakt z miejscami intymnymi narzÂądu jaki jest do tego, Âże tak powiem biologicznie nieprzystosowany, czyli jamy ustnej.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2009, 13:18:28 » |
|
MoÂżna zrezygnowaĂŚ z papierosĂłw, by uchroniĂŚ siĂŞ przed rakiem pÂłuc, moÂżna zrezygnowaĂŚ z alkoholu by mieĂŚ trzustkĂŞ zdrowÂą, ale Âżeby rezygnowaĂŚ z seksu oralnego by uchroniĂŚ siĂŞ przed ewentualnym rakiem gardÂła? WolĂŞ intensywnie ÂżyĂŚ krĂłtko niÂż dÂługo bez Âżadnych rewelacji!
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 15, 2009, 16:41:15 » |
|
Przyznam siĂŞ szczerze,ze tak gÂłupiego artykuÂłu dawno jeszcze nie czytaÂłem. Co palÂą ci amerykaĂąscy naukowcy,Âże takie bzdury przychodzÂą im do gÂłowy??? Ile marnuje siĂŞ pieniĂŞdzy na wynagrodzenia dla tych pseudo-profesorkĂłw??? Masakra. Janneth- A kogo obchodzÂą twoje rewelacje? Co? Jak nie wiesz co sensownego napisaĂŚ to lepiej siĂŞ nie odzywaj! A ty Lindo nie denerwuj ludzi takimi artykuÂłami  ÂŻal.pl
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 17:37:07 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 15, 2009, 16:56:29 » |
|
kamil771 chyba wstaÂłeÂś dzisiaj lewÂą nagÂą ? mi na przykÂład post janneth poprawiÂł z rana humor 
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 15, 2009, 17:26:50 » |
|
Witaj Mobius, cieszĂŞ siĂŞ, Âże poprawiÂłam Ci z rana nastrĂłj  ZrozumiaÂłeÂś, co miaÂłam na myÂśli mowiÂąc o rewelacjach  Kamil771, jeÂśli przeszkadzaÂła Ci moja wypowiedÂź bÂądÂź uznajesz jÂą za bez sensu, nie na temat, niemoralnÂą czy cokolwiek tam przyszÂło Ci do gÂłowy, zgÂłoÂś jÂą do moderatora. JeÂśli podzieli Twoje zdanie, to faktycznie moje "rewelacje" stÂąd zniknÂą i wtedy dopiero nikogo nie bĂŞdÂą obchodziĂŚ. Natomiast nie widzĂŞ potrzeby, abyÂś siĂŞ tak unosiÂł wzglĂŞdem mojej osoby. MoÂże Tobie teÂż chciaÂłam poprawiĂŚ humor, a Ty gapcio tego nie zarejestrowaÂłeÂś 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Sierpień 15, 2009, 17:28:55 » |
|
Wiesz Mobius myœlê,ze podobne artyku³y mo¿na bez problemu znaleŸÌ gdzie indziej,po co zamieszczaÌ je tutaj na forum. Za nied³ugo to dziewczyny bêd¹ zamieszcza³y swoje listy do redakcji "bravo Girl" czy coœ podobnego. A sam temat seks-to przecie¿ takie nudne,jest chyba wiele ciekawszych tematów do poruszenia.
EDIT-Nie zauwaÂżyÂłem postu Janneth. Wybacz,ale dyskusja na temat twoich "rewelacji" mnie nie interesuje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 17:40:26 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Sierpień 15, 2009, 17:43:01 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 17:49:42 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #9 : Sierpień 15, 2009, 17:49:42 » |
|
Masz racjĂŞ  EDIT-Nie zauwaÂżyÂłem postu Janneth.
I tak trzymaj, skoro CiĂŞ nie interesujÂą moje rewelacje. Druga sprawa, Âże nie chciaÂłam siĂŞ nimi dzieliĂŚ. A trzecia - zgÂłoszenie wysÂłane czy po prostu bĂŞdziesz dalej na mnie biadoliÂł? Kursor do gĂłry, pod moimk postem jest taki maÂły napisik - "ZgÂłoÂś do moderatora". Przyczyne dopisz: "UrwaÂła siĂŞ z Bravo Girl". I po kÂłopocie 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Sierpień 15, 2009, 17:56:07 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Sierpień 15, 2009, 18:35:00 » |
|
Nie, nie musisz sie smiac, to powazne, ale jeszcze lepiej z ukochana po prostu sprobowac seksu oralnego. Wowczas naprawde bedziesz posiadal wiedze na ten temat ( oczywiscie jezeli jeszcze jej nie masz). Nie wiem jakie jeszcze idiotyzmy wymysla firmy farmaceutyczne zeby sprzedawac swoje szczepionki. Ale jezeli lubisz sie smiac , to sie smiej , to tez objaw zrowia, smiech rozblokowywuje stresy. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Sierpień 15, 2009, 19:29:50 » |
|
Nie, nie musisz sie smiac, to powazne, ale jeszcze lepiej z ukochana po prostu sprobowac seksu oralnego. Wowczas naprawde bedziesz posiadal wiedze na ten temat ( oczywiscie jezeli jeszcze jej nie masz). Nie wiem jakie jeszcze idiotyzmy wymysla firmy farmaceutyczne zeby sprzedawac swoje szczepionki. Ale jezeli lubisz sie smiac , to sie smiej , to tez objaw zrowia, smiech rozblokowywuje stresy. Kiara  Kiaro czy jesteÂś z zawodu seksuologiem??? A moÂżesz jesteÂś emerytowanym seksuologiem i nie moÂżesz zapomnieĂŚ o swojej pracy,w dalszym ciÂągu udzielajÂąc porad ( tyle,Âże na forum PCH) To jak to tobÂą jest?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Sierpień 15, 2009, 19:50:17 » |
|
Nie udzielam porad, odpowiadam Tobie na post, to wszystko. Naprawde nie trzeba byc seksuologiem by moc dyskutowac o seksie. kiara 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Sierpień 15, 2009, 20:58:53 » |
|
Nie udzielam porad, odpowiadam Tobie na post, to wszystko. Naprawde nie trzeba byc seksuologiem by moc dyskutowac o seksie. kiara  Nie ty wcale nie udzielasz porad,ty jedynie dyskutujesz. A co to jest w takim razie Nie, nie musisz sie smiac, to powazne, ale jeszcze lepiej z ukochana po prostu sprobowac seksu oralnego. Wowczas naprawde bedziesz posiadal wiedze na ten temat ( oczywiscie jezeli jeszcze jej nie masz).Nadal uwaÂżasz,Âże nie udzielasz innym porad?
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Sierpień 15, 2009, 22:58:50 » |
|
Jest to informacja na dany temat poruszany w dyskusji. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 16, 2009, 00:44:00 » |
|
Janneth- A kogo obchodz¹ twoje rewelacje? Co? Jak nie wiesz co sensownego napisaÌ to lepiej siê nie odzywaj! Na przyk³ad mnie obchodz¹. Ka¿dy z forumowiczów ma prawo wyg³osiÌ w³asne zdanie w temacie danego w¹tku, byle nie u¿ywa³ wulgarnych s³ów, a takowych jakoœ nie zauwa¿y³em w poœcie Janneth. Jak napisa³a woli ¿yÌ intensywnie, nawet za cenê jego d³ugoœci - jej zdanie, jej wola - nikogo nie zmusza, ba - nawet nie namawia. Z tego co zauwa¿am, to czêsto œmiertelne choroby które dotykaj¹ ludzi s¹ z poza ich ryzyka. Nie zna³em równie¿ nikogo kto umar³by [umar³, nie zgin¹³] zdrowy...
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 16, 2009, 01:14:26 » |
|
czêsto œmiertelne choroby które dotykaj¹ ludzi s¹ z poza ich ryzyka. Nie zna³em równie¿ nikogo kto umar³by [umar³, nie zgin¹³] zdrowy...
W³aœciwie to mia³em tego nie pisaÌ, ale coœ mnie jakoœ dzisiaj napada³o ....  Tak krótko. Zajmuje siê tzw.'' kodowaniem'' , co polega g³ównie na wyci¹ganiu istotnych informacji dla ¿ycia i zdrowia swojego, swoich bliskich, znajomych itd... I tak czasem skupiam siê nad Waszymi tekstami i przychodz¹ mi pewne obrazy. A nad twoim arteq, pojawi³a mi siê informacja, ¿e masz sk³onnoœci do raka. Nie oznacza, to broù Bo¿e, ¿e zachorujesz, tylko odczyta³em to jako, ¿e masz pewne predyspozycje. Nie potrafiê powiedzieÌ na czym polegaj¹ te predyspozycje, a jedynie domyœlam siê tylko, ¿e byÌ mo¿e s¹ one genetyczne. Ale mogê siê myliÌ, wiêc absolutnie nie wierz w to, lecz dziele siê z Tob¹ t¹ informacj¹, która pojawi³a mi siê samorzutnie. Jedz wiêc czosnek - zabija w ci¹gu doby oko³o. 20 000 tys komórek nowotworowych, no i jedz pestki z brzoskwini- wit.b17 -letril.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 01:21:14 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 16, 2009, 08:16:37 » |
|
Jest to informacja na dany temat poruszany w dyskusji. Kiara  Dobra-koĂączymy rozmowĂŞ. Mam wiele zainteresowaĂą i nie mam zamiaru marnowaĂŚ swojego czasu na sprzeczkach i dyskusjach o seksie z jakimiÂś kilkudziesiĂŞcioletnimi mĂŞÂżatkami. A jeÂśli bĂŞdĂŞ chciaÂł siĂŞ poÂśmiaĂŚ z kobiecych porad i historyjek to poÂżyczĂŞ sobie od siostry np Bravo Girls i na pewno poprawi mi to zÂły humor jeÂśli takowy bĂŞdĂŞ miaÂł.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 08:19:36 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Sierpień 16, 2009, 12:03:21 » |
|
A sadzisz iz kilkudziesiecioletnie mezatki maja miejsza wartosc niz Ty? Szczerze mowiac , wychodzac z takiego zalozenia, powinienes sie pytac kazdego rozmowce o wiek i ze starszymi zwyczajnie nie dyskutowac. A najlepiej czytac ksiazki, duzo ksiazek. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 13:40:51 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Email
|
 |
« Odpowiedz #20 : Sierpień 16, 2009, 12:53:04 » |
|
Arteq dziêkujê  Kamil771, naprawdê zabawny temat siê wywi¹za³. Mimo, ¿e nie le¿y on w Twoich zainteresowaniach, to go przeczyta³eœ i nie omin¹³êœ. Tylko po co ta ca³a Twoja z³oœÌ na uczestnicz¹cych w nim u¿ytkowników? Nikt przecie¿ nie nak³ania³ Ciê tutaj do rozmowy, ani ja ani Kiara ani Linda... A wszystkim nam siê dosta³o. Nie s¹dzisz, ¿e to by³o zbêdne? Mam wiele zainteresowaù i nie mam zamiaru marnowaÌ swojego czasu na sprzeczkach i dyskusjach o seksie z jakimiœ kilkudziesiêcioletnimi mê¿atkami.
W takim razie nie marnuj czasu innych wypisuj¹c raz po raz nowe upokarzaj¹ce komentarze. Czasami lepiej jest nie powiedzieÌ nic ni¿ o dwa s³owa za du¿o, a te dwa s³owa (kilkudziesiêcioletnie mê¿atki) to nic, co by mog³o kobietê zaboleÌ. To doœwiadczenie i m¹droœÌ, które zdobywa siê z wiekiem, to sta¿ ma³¿eùski, którym jak rozumiem nie mo¿esz siê pochwaliÌ. Te dwa s³owa to powód do dumy, jednak z Twoich ust wypowiedziane zosta³y z obrzydzeniem. Nie bêdê pisaÌ o szacunku do starszych, bo tego powinieneœ nauczyÌ siê ju¿ dawno i nie ode mnie. Kiedyœ sam bêdziesz kilkudziesiêcioletnim mê¿em, mam nadziejê, ¿e wówczas m³odzie¿ bêdzie bardziej dla Ciebie pob³a¿liwa i ¿e czegoœ Ciê to nauczy.
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Sierpień 16, 2009, 16:16:18 » |
|
Myœlê Janneth,¿e masz racjê.Niepotrzebnie na ciebie naskoczy³em odpowiadaj¹c na twój post zdaniem: Janneth- A kogo obchodz¹ twoje rewelacje? Co? Jak nie wiesz co sensownego napisaÌ to lepiej siê nie odzywaj!Zgadzam siê z tob¹ to by³o zbêdne,trochê przesadzi³em i Przepraszam Ciê za treœÌ mojej wiadomoœci skierowan¹ do Ciebie. jeœli chodzi o moje kolejne komentarze ( myœlê,¿e nie upokarza³y one kogokolwiek) by³y one jedynie wynikiem prowokacji Kiary,co mo¿na ³atwo sprawdziÌ powy¿ej. Natomiast Lindê potraktowa³em zdecydowanie za ³agodnie,do ostrej wymiany zdaù miêdzy nami nie dosz³o tylko dla tego,ze nie by³o jej wczoraj na forum. Uwa¿am,¿e ta dziewczyna pomyli³a po prostu fora dyskusyjne. Mam nadziejê,Janneth,¿e nie bêdziesz ¿ywi³a do mnie urazy za t¹ niepotrzebn¹ utarczkê 
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Sierpień 16, 2009, 19:33:09 » |
|
 UwaÂżam,Âże ta dziewczyna pomyliÂła po prostu fora dyskusyjne. Zapewniam CiĂŞ ,ze nie zamierzam tutaj rozmawiaĂŚ o seksie oralnym.Nie po to zaÂłozÂłam ten temat.... :Mamy dostĂŞp ,do ogromnej iloÂści informacji w prasie,internecie...wszĂŞdzie...i musimy je w jakiÂś sposĂłb analizowac.Ten artykuÂł choĂŚ pokazaÂł sie gazecie,ktĂłrÂą wielu uwaÂża za bardzo wiarygodnÂą,wydaje mi sie poprostu niedorzeczny....Wczesniej ,,toczyÂła sie burzliwa wymiana zdan miedzy mnÂą i Silverem.Ja nie wierze w teorie spiskowe tylko dlatego ,ze akurat gÂłosno jest o nich w prasie...PoczÂątowo wÂątek miaÂł byĂŚ zatytuÂłowany ..."Czy w to tez wierzycie?"..ZaÂłuje ,Âże tego nie zrobiÂłam pewnie moje intencje by byÂły jaÂśniejsze.. 
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Sierpień 16, 2009, 20:08:04 » |
|
Ten artykuÂł choĂŚ pokazaÂł sie gazecie,ktĂłrÂą wielu uwaÂża za bardzo wiarygodnÂą,wydaje mi sie poprostu niedorzeczny
TeÂż uwaÂżam za niedorzeczny, poniewaÂż trzymam siĂŞ defincji, Âże Âświat jest do gĂłry nogami przewrĂłcony.Czyli wiara, ze to wszystko jest prawdziwe to tylko faÂłszowanie rzeczywistoÂści.
....Wczesniej ,,toczyÂła sie burzliwa wymiana zdan miedzy mnÂą i Silverem. Ja nie wierze w teorie spiskowe tylko dlatego ,ze akurat gÂłosno jest o nich w prasie...
Wed³ug mnie nie toczy³a siê burzliwa wymiana zdaù, tylko prowadzi³em tu raczej monolog. A chodzi³o oto, co na tym forum ju¿ by³o nie raz napisane, ¿e nie chodzi o definicjê, nie chodzi o nazwê, nie chodzi oto, aby wierzyÌ, czy nie wierzyÌ, lecz chodzi oto, aby siê œwiadomie zmierzaÌ z doœwiadczeniem, a nie stawaÌ za w³asn¹ barykad¹. Ja te¿ nigdy nie wierzy³em i nigdy bym nie uwierzy³, ¿e ludzie potrafi¹ byÌ tak podli, gorsi od zwierz¹t, ale gdy wstanie wojennym by³em internowany i pa³owany, gdy mi ³amano rêce i nogi w imiê jakiejœ paranoicznej idei komunizmu, od tego czasu patrze n¹ ludzkoœÌ jak na zbiorowisko nieuczonych zwierz¹t. Ale to tylko u³amek tego, co globalnie dzieje siê na œwiecie. A na œwiecie dzieje siê to co i w ludzkich g³owach, a w ludzkich g³owach dzieje siê mrok, wiêc nie zdziwi mnie ju¿ nic. Dlatego nie dziwi mnie, ¿e najechano na Irak, wymordowano 1.5 miliona ludzi, tysi¹ce niewinnych dzieci, a os³y uwa¿aj¹, ¿e nic siê nie sta³o. Oto mrok, a wtym totalnym mroku nawet wszelkie teorie spiskowe s¹ jak najbardziej realne. Bo pod tymi teoriami, kryje siê walka, przemoc, ludobójstwo, budowanie potê¿nych aresena³ów broni, utrzymywanie armi wojsk, s³u¿b specjalnych itd .... I to tyle, bo oczym tu pisaÌ, wystarczy chcieÌ nieco szerzej otworzyÌ oczy nic wiêcej.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 20:16:35 wysłane przez Silver »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #24 : Sierpień 16, 2009, 20:27:13 » |
|
...Pocz¹towo w¹tek mia³ byÌ zatytu³owany ..."Czy w to tez wierzycie?"..Za³uje ,¿e tego nie zrobi³am pewnie moje intencje by by³y jaœniejsze.. Uwa¿am, ¿e bardzo dobrze wybra³aœ temat tego w¹tku. A wracaj¹c do tematu, widzê ¿e zdecydowanie wiêcej ni¿ wspomniane 15% spo³eczeùstwa jest nara¿one na tê przypad³oœÌ.  Tak trzymaÌ. Czyli mamy kolejn¹ g³upaw¹ teoryjkê spiskow¹. 
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
|