Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 10, 2025, 18:11:55

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy zdrowi jesteÂście ...? ;)  (Przeczytany 15741 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Linda
Gość
« : Sierpień 14, 2009, 21:19:48 »

UÂśmiech
Czy w to teÂż uwierzycie? UÂśmiech CoÂś Szok

PrzeÂłom w Âświatowej medycynie moÂżliwy dziĂŞki seksowi oralnemu

"
MyÂśleliÂśmy, Âże juÂż nic nas nie zaskoczy w temacie megapropagandy. PrzeÂżyliÂśmy: „schizofreniĂŞ bezobjawowÂą”, „pneumokoki”, „ptasiÂą grypĂŞ”, a nawet „chorobĂŞ otyÂłoÂści” i inne sposoby drenowania budÂżetĂłw paĂąstw i kieszeni prywatnych, ktĂłre nazywane sÂą „promocjÂą zdrowia” albo „profilaktykÂą zdrowotnÂą”. Jednak okazuje siĂŞ, Âże czÂłowiek uczy siĂŞ przez caÂłe Âżycie. 

W skrócie mechanizm wygl¹da w sposób nastêpuj¹cy. Choroby równaj¹ siê leki. Nowe choroby równaj¹ siê nowe leki. Co wiêc trzeba zrobiÌ, ¿eby zwiêkszyÌ sprzeda¿, a liczba chorób wydaje siê constans? Trzeba wymyœlaÌ, co raz to nowe schorzenia, potem zaœ przekonywaÌ rz¹dy, ¿e walka z nimi jest powinnoœci¹ publiczn¹. To powoduje dodatkowe dochody, tym razem z programów paùstwowych promuj¹cych zdrowy tryb ¿ycia. ¯eby wiêcej osób mog³o skorzystaÌ z dobrodziejstwa profilaktyki zdrowotnej nie zawadzi wpisaÌ promowany specyfik na jak¹œ listê leków refundowanych. I siê krêci!

Zdarza siĂŞ jednak, od czasu do czasu, Âże promotorzy zdrowia po prostu przesadzÂą i wymyÂślÂą coÂś, co juÂż od poczÂątku wyglÂąda na zwykÂły megamarketing. Sobotnia Gazeta Wyborcza donosi, Âże „coraz wiĂŞcej ludzi choruje na nowotwory, ktĂłrych rozwĂłj zwiÂązany jest z seksem oralnym - alarmujÂą naukowcy ze StanĂłw Zjednoczonych”.

Otó¿, w zwiÂązku z faktem, Âże w Stanach Zjednoczonych co raz mniej osĂłb pali papierosy i pije alkohol a iloœÌ zachorowaĂą na raka jamy ustnej i gardÂła nie spada a nawet roÂśnie, „naukowcy z Uniwersytetu Johna Hopkinsa” uradzili, Âże „wzrost zachorowaĂą zwiÂązany jest ze zmianami w obyczajowoÂści i zachowaniach seksualnych ludzi. SÂłowem, coraz wiĂŞcej nas uprawia seks oralny”.

I dalej: „Maury Gillison wraz z kolegami przeanalizowaÂła 46 tys. przypadkĂłw wpÂływu zachowaĂą na ró¿ne postacie raka jamy ustnej i gardÂła, jakie miaÂły miejsce w ostatnich kilku dekadach. OkazaÂło siĂŞ, Âże ich liczba roÂśnie - pomiĂŞdzy rokiem 1973 a 2004 czĂŞstoœÌ zachorowaĂą zwiĂŞkszyÂła siĂŞ aÂż o 30 proc. "NajwiĂŞkszy wzrost zanotowaliÂśmy w grupie mÂłodych mĂŞÂżczyzn. Naszym zdaniem Âświadczy to o tym, Âże mÂłodzi mĂŞÂżczyÂźni znacznie czĂŞÂściej i znacznie wczeÂśniej, niÂż to byÂło jeszcze 20 lat temu, uprawiajÂą seks oralny" - wyjaÂśnia uczona na Âłamach najnowszego "Journal of Clinical Oncology".

JuÂż myÂśleliÂśmy, Âże nie ma dla nas ratunku, bowiem naleÂżymy do grupy najwiĂŞkszego ryzyka: palimy papierosy, pijemy alkohol i uprawiamy seks oralny. Okazuje siĂŞ jednak, Âże promotorzy zdrowia i na to schorzenie majÂą juÂż antidotum. To… szczepionka!

Jest z tym oczywiÂście pewien problem, bo „koszt szczepieĂą (trzech dawek) to ok. 1,5 tys. zÂł. Trudno sobie wyobraziĂŚ, by wytrzymaÂł to nie tylko nasz rodzimy system opieki zdrowotnej, ale i systemy krajĂłw znacznie bogatszych”. Ponadto, „najlepszym momentem do podania szczepionek jest wiek 11-12 lat, czyli jeszcze zanim nastÂąpi inicjacja seksualna (do zakaÂżeĂą HPV dochodzi przez kontakty seksualne)”, jednak nie zwaÂżajÂąc na takie detale „jedna z amerykaĂąskich grup wsparcia zajmujÂąca siĂŞ nowotworami jamy ustnej zaapelowaÂła do FDA (rzÂądowej agencji regulujÂącej rynek lekĂłw i ÂżywnoÂści) o wydanie oficjalnych rekomendacji”.

I tak to na naszych oczach dokonaÂł siĂŞ przeÂłom w Âświatowej medycynie. DziĂŞki seksowi oralnemu dowiedzieliÂśmy siĂŞ, Âże jest moÂżliwe opracowanie szczepionki na raka. Na razie, jest to tylko rak gardÂła i jamy ustnej, ale prace przecieÂż nadal trwajÂą.

ÂŹrĂłdÂło: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4977784.html
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2009, 21:25:52 wysłane przez Linda » Zapisane
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #1 : Sierpień 15, 2009, 09:54:42 »

to chyba problem kobiet hehe
Symeon
Gość
« Odpowiedz #2 : Sierpień 15, 2009, 10:44:48 »

to chyba problem kobiet hehe

WÂłaÂśnie nie tylko kobiet, bo w artykule jest napisane, Âże "NajwiĂŞkszy wzrost zanotowaliÂśmy w grupie mÂłodych mĂŞÂżczyzn. Naszym zdaniem Âświadczy to o tym, Âże mÂłodzi mĂŞÂżczyÂźni znacznie czĂŞÂściej i znacznie wczeÂśniej, niÂż to byÂło jeszcze 20 lat temu, uprawiajÂą seks oralny" - wyjaÂśnia uczona na Âłamach najnowszego "Journal of Clinical Oncology".
Wydaje mi siĂŞ, Âże chodzi tu o kontakt z miejscami intymnymi narzÂądu jaki jest do tego, Âże tak powiem biologicznie nieprzystosowany, czyli jamy ustnej.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpień 15, 2009, 13:18:28 »

MoÂżna zrezygnowaĂŚ z papierosĂłw, by uchroniĂŚ siĂŞ przed rakiem pÂłuc, moÂżna zrezygnowaĂŚ z alkoholu by mieĂŚ trzustkĂŞ zdrowÂą, ale Âżeby rezygnowaĂŚ z seksu oralnego by uchroniĂŚ siĂŞ przed ewentualnym rakiem gardÂła?
WolĂŞ intensywnie ÂżyĂŚ krĂłtko niÂż dÂługo bez Âżadnych rewelacji!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #4 : Sierpień 15, 2009, 16:41:15 »

Przyznam siĂŞ szczerze,ze tak gÂłupiego artykuÂłu dawno jeszcze nie czytaÂłem.
Co palÂą ci amerykaĂąscy naukowcy,Âże takie bzdury przychodzÂą im do gÂłowy???
Ile marnuje siĂŞ pieniĂŞdzy na wynagrodzenia dla tych pseudo-profesorkĂłw??? Masakra.

Janneth- A kogo obchodzÂą twoje rewelacje? Co? Jak nie wiesz co sensownego napisaĂŚ to lepiej siĂŞ nie odzywaj!

A ty Lindo nie denerwuj ludzi takimi artykuÂłami ZÂły

ÂŻal.pl

« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 17:37:07 wysłane przez kamil771 » Zapisane
Mobius
Gość
« Odpowiedz #5 : Sierpień 15, 2009, 16:56:29 »

kamil771 chyba wstaÂłeÂś dzisiaj lewÂą nagÂą ? mi na przykÂład post janneth poprawiÂł z rana humor  UÂśmiech
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Sierpień 15, 2009, 17:26:50 »

Witaj Mobius, cieszĂŞ siĂŞ, Âże poprawiÂłam Ci z rana nastrĂłj UÂśmiech ZrozumiaÂłeÂś, co miaÂłam na myÂśli mowiÂąc o rewelacjach Chichot
Kamil771, jeÂśli przeszkadzaÂła Ci moja wypowiedÂź bÂądÂź uznajesz jÂą za bez sensu, nie na temat, niemoralnÂą czy cokolwiek tam przyszÂło Ci do gÂłowy, zgÂłoÂś jÂą do moderatora. JeÂśli podzieli Twoje zdanie, to faktycznie moje "rewelacje" stÂąd zniknÂą i wtedy dopiero nikogo nie bĂŞdÂą obchodziĂŚ. Natomiast nie widzĂŞ potrzeby, abyÂś siĂŞ tak unosiÂł wzglĂŞdem mojej osoby.
MoÂże Tobie teÂż chciaÂłam poprawiĂŚ humor, a Ty gapcio tego nie zarejestrowaÂłeÂś MrugniĂŞcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #7 : Sierpień 15, 2009, 17:28:55 »

Wiesz Mobius myœlê,ze podobne artyku³y mo¿na bez problemu znaleŸÌ gdzie indziej,po co zamieszczaÌ je tutaj na forum. Za nied³ugo to dziewczyny bêd¹ zamieszcza³y swoje listy do redakcji "bravo Girl" czy coœ podobnego.
A sam temat seks-to przecieÂż takie nudne,jest chyba wiele ciekawszych tematĂłw do poruszenia.

EDIT-Nie zauwaÂżyÂłem postu Janneth.
 Wybacz,ale dyskusja na temat twoich "rewelacji" mnie nie interesuje.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 17:40:26 wysłane przez kamil771 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #8 : Sierpień 15, 2009, 17:43:01 »

To od seksu oralnego jest rak gardla CoÂś CoÂś CoÂś Niewiedzialam.... UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

Trzeba sprawdzic statystyki Francozow, chyba  tam wszyscy umierali by mlodo na raka gardla... UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

To chyba jakas bajka nie lubiacych lody.... UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

A ja caly czas wiedzialam iz raka gardla i jamy ustnej powoduja blokady czakry gardla, to jej obnizona energetyka i odwrocone wirowanie tworzy czarne komorki ( dokladnie jak mini czarne dziory) , ktore niszcza wszystko co jest w ich obrebie az zniszcza siebie i caly organizm.
Wszystkie raki dzialaja na tej samej zasadzie, mozna to odwrocic , podnoszac energetyke ciala fizycznego.
Ale , kto w to wierzy? Latwiej uwierzyc ze to od seksu oralnego, na , ktory trzeba zaszczepic...... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech CoÂś

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 17:49:42 wysłane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Sierpień 15, 2009, 17:49:42 »

Masz racjĂŞ MrugniĂŞcie

EDIT-Nie zauwaÂżyÂłem postu Janneth.

I tak trzymaj, skoro CiĂŞ nie interesujÂą moje rewelacje. Druga sprawa, Âże nie chciaÂłam siĂŞ nimi dzieliĂŚ.
A trzecia - zgÂłoszenie wysÂłane czy po prostu bĂŞdziesz dalej na mnie biadoliÂł?
Kursor do gĂłry, pod moimk postem jest taki maÂły napisik - "ZgÂłoÂś do moderatora". Przyczyne dopisz: "UrwaÂła siĂŞ z Bravo Girl".
I po kÂłopocie MrugniĂŞcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #10 : Sierpień 15, 2009, 17:56:07 »

To od seksu oralnego jest rak gardla CoÂś CoÂś CoÂś Niewiedzialam.... UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

Trzeba sprawdzic statystyki Francozow, chyba  tam wszyscy umierali by mlodo na raka gardla... UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech

A ja caly czas wiedzialam iz raka gardla i jamy ustnej powoduja blokady czakry gardla, to jej obnizona energetyka i odwrocone wirowanie tworzy czarne komorki ( dokladnie jak mini czarne dziory) , ktore niszcza wszystko co jest w ich obrebie az zniszcza siebie i caly organizm.
Wszystkie raki dzialaja na tej samej zasadzie, mozna to odwrocic , podnoszac energetyke ciala fizycznego.
Ale , kto w to wierzy? Latwiej uwierzyc ze to od seksu oralnego, na , ktory trzeba zaszczepic...... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech UÂśmiech CoÂś

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Mam siĂŞ ÂśmiaĂŚ???
Kiara
Gość
« Odpowiedz #11 : Sierpień 15, 2009, 18:35:00 »

Nie, nie musisz sie smiac, to powazne, ale jeszcze  lepiej z ukochana po prostu sprobowac seksu oralnego.
Wowczas naprawde bedziesz posiadal wiedze na ten temat ( oczywiscie jezeli jeszcze jej nie masz).
Nie wiem jakie jeszcze idiotyzmy wymysla firmy farmaceutyczne zeby sprzedawac swoje szczepionki.

Ale jezeli lubisz sie smiac , to sie smiej , to tez objaw zrowia, smiech rozblokowywuje stresy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
kamil771
Gość
« Odpowiedz #12 : Sierpień 15, 2009, 19:29:50 »

Nie, nie musisz sie smiac, to powazne, ale jeszcze  lepiej z ukochana po prostu sprobowac seksu oralnego.
Wowczas naprawde bedziesz posiadal wiedze na ten temat ( oczywiscie jezeli jeszcze jej nie masz).
Nie wiem jakie jeszcze idiotyzmy wymysla firmy farmaceutyczne zeby sprzedawac swoje szczepionki.

Ale jezeli lubisz sie smiac , to sie smiej , to tez objaw zrowia, smiech rozblokowywuje stresy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Kiaro czy jesteÂś  z zawodu seksuologiem???
A moÂżesz jesteÂś emerytowanym seksuologiem i nie moÂżesz zapomnieĂŚ o swojej pracy,w dalszym ciÂągu udzielajÂąc porad ( tyle,Âże na forum PCH)
To jak to tobÂą jest?

Kiara
Gość
« Odpowiedz #13 : Sierpień 15, 2009, 19:50:17 »

Nie udzielam porad, odpowiadam Tobie na post, to wszystko. Naprawde nie trzeba byc seksuologiem by moc dyskutowac o seksie.

kiara UÂśmiech UÂśmiech
kamil771
Gość
« Odpowiedz #14 : Sierpień 15, 2009, 20:58:53 »

Nie udzielam porad, odpowiadam Tobie na post, to wszystko. Naprawde nie trzeba byc seksuologiem by moc dyskutowac o seksie.

kiara UÂśmiech UÂśmiech

Nie ty wcale nie udzielasz porad,ty jedynie dyskutujesz.
A co to jest w takim razie

Nadal uwaÂżasz,Âże nie udzielasz innym porad?
Kiara
Gość
« Odpowiedz #15 : Sierpień 15, 2009, 22:58:50 »

Jest to informacja na dany temat poruszany w dyskusji.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #16 : Sierpień 16, 2009, 00:44:00 »

Janneth- A kogo obchodzÂą twoje rewelacje? Co? Jak nie wiesz co sensownego napisaĂŚ to lepiej siĂŞ nie odzywaj!
Na przyk³ad mnie obchodz¹. Ka¿dy z forumowiczów ma prawo wyg³osiÌ w³asne zdanie w temacie danego w¹tku, byle nie u¿ywa³ wulgarnych s³ów, a takowych jakoœ nie zauwa¿y³em w poœcie Janneth. Jak napisa³a woli ¿yÌ intensywnie, nawet za cenê jego d³ugoœci - jej zdanie, jej wola - nikogo nie zmusza, ba - nawet nie namawia.

Z tego co zauwa¿am, to czêsto œmiertelne choroby które dotykaj¹ ludzi s¹ z poza ich ryzyka. Nie zna³em równie¿ nikogo kto umar³by [umar³, nie zgin¹³] zdrowy...
Silver
Gość
« Odpowiedz #17 : Sierpień 16, 2009, 01:14:26 »

czêsto œmiertelne choroby które dotykaj¹ ludzi s¹ z poza ich ryzyka. Nie zna³em równie¿ nikogo kto umar³by [umar³, nie zgin¹³] zdrowy...

WÂłaÂściwie to miaÂłem tego nie pisaĂŚ, ale coÂś mnie jakoÂś dzisiaj  napadaÂło .... MrugniĂŞcie
Tak krĂłtko. Zajmuje siĂŞ tzw.'' kodowaniem'' , co polega g³ównie na wyciÂąganiu istotnych informacji dla Âżycia i zdrowia swojego, swoich  bliskich, znajomych itd...
I tak czasem skupiam siĂŞ nad Waszymi tekstami i przychodzÂą mi pewne obrazy.
A nad twoim arteq, pojawiÂła mi siĂŞ informacja, Âże masz skÂłonnoÂści do raka.
Nie oznacza, to broĂą BoÂże, Âże zachorujesz, tylko odczytaÂłem to jako, Âże masz pewne predyspozycje. Nie potrafiĂŞ powiedzieĂŚ na czym polegajÂą te predyspozycje, a jedynie domyÂślam siĂŞ tylko, Âże byĂŚ moÂże sÂą one genetyczne.
Ale mogĂŞ siĂŞ  myliĂŚ, wiĂŞc absolutnie nie wierz w to, lecz dziele siĂŞ z TobÂą tÂą informacjÂą, ktĂłra pojawiÂła mi siĂŞ samorzutnie.
Jedz wiĂŞc czosnek - zabija w ciÂągu doby okoÂło. 20 000 tys komĂłrek nowotworowych, no i jedz pestki z brzoskwini- wit.b17 -letril.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 01:21:14 wysłane przez Silver » Zapisane
kamil771
Gość
« Odpowiedz #18 : Sierpień 16, 2009, 08:16:37 »

Jest to informacja na dany temat poruszany w dyskusji.
Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Dobra-koĂączymy rozmowĂŞ.
Mam wiele zainteresowaĂą i nie mam zamiaru marnowaĂŚ swojego czasu  na sprzeczkach i dyskusjach o seksie z jakimiÂś kilkudziesiĂŞcioletnimi mĂŞÂżatkami.

A jeÂśli bĂŞdĂŞ chciaÂł siĂŞ poÂśmiaĂŚ z kobiecych porad i historyjek to poÂżyczĂŞ sobie od siostry np Bravo Girls i na pewno poprawi mi to zÂły humor jeÂśli takowy bĂŞdĂŞ miaÂł.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 08:19:36 wysłane przez kamil771 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #19 : Sierpień 16, 2009, 12:03:21 »

A sadzisz iz kilkudziesiecioletnie mezatki maja miejsza wartosc niz Ty?
Szczerze mowiac , wychodzac z takiego zalozenia, powinienes sie pytac kazdego rozmowce o wiek i ze starszymi zwyczajnie nie dyskutowac. A najlepiej czytac ksiazki, duzo ksiazek.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 13:40:51 wysłane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich maÂło

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Sierpień 16, 2009, 12:53:04 »

Arteq dziĂŞkujĂŞ UÂśmiech

Kamil771, naprawdê zabawny temat siê wywi¹za³. Mimo, ¿e nie le¿y on w Twoich zainteresowaniach, to go przeczyta³eœ i nie omin¹³êœ. Tylko po co ta ca³a Twoja z³oœÌ na uczestnicz¹cych w nim u¿ytkowników? Nikt przecie¿ nie nak³ania³ Ciê tutaj do rozmowy, ani ja ani Kiara ani Linda... A wszystkim nam siê dosta³o. Nie s¹dzisz, ¿e to by³o zbêdne?

Mam wiele zainteresowaĂą i nie mam zamiaru marnowaĂŚ swojego czasu  na sprzeczkach i dyskusjach o seksie z jakimiÂś kilkudziesiĂŞcioletnimi mĂŞÂżatkami.

W takim razie nie marnuj czasu innych wypisuj¹c raz po raz nowe upokarzaj¹ce komentarze. Czasami lepiej jest nie powiedzieÌ nic ni¿ o dwa s³owa za du¿o, a te dwa s³owa (kilkudziesiêcioletnie mê¿atki) to nic, co by mog³o kobietê zaboleÌ. To doœwiadczenie i m¹droœÌ, które zdobywa siê z wiekiem, to sta¿ ma³¿eùski, którym jak rozumiem nie mo¿esz siê pochwaliÌ. Te dwa s³owa to powód do dumy, jednak z Twoich ust wypowiedziane zosta³y z obrzydzeniem.
Nie bĂŞdĂŞ pisaĂŚ o szacunku do starszych, bo tego powinieneÂś nauczyĂŚ siĂŞ juÂż dawno i nie ode mnie. KiedyÂś sam bĂŞdziesz kilkudziesiĂŞcioletnim mĂŞÂżem, mam nadziejĂŞ, Âże wĂłwczas mÂłodzieÂż bĂŞdzie bardziej dla Ciebie pobÂłaÂżliwa i Âże czegoÂś CiĂŞ to nauczy.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Gość
« Odpowiedz #21 : Sierpień 16, 2009, 16:16:18 »

MyÂślĂŞ Janneth,Âże masz racjĂŞ.Niepotrzebnie na ciebie naskoczyÂłem odpowiadajÂąc na twĂłj post zdaniem:

Zgadzam siê z tob¹ to by³o zbêdne,trochê przesadzi³em i Przepraszam Ciê za treœÌ mojej wiadomoœci skierowan¹ do Ciebie.

jeÂśli chodzi o moje kolejne komentarze ( myÂślĂŞ,Âże nie upokarzaÂły one kogokolwiek) byÂły one jedynie wynikiem prowokacji  Kiary,co moÂżna Âłatwo sprawdziĂŚ powyÂżej.

Natomiast LindĂŞ potraktowaÂłem zdecydowanie za Âłagodnie,do ostrej wymiany zdaĂą miĂŞdzy nami nie doszÂło tylko dla tego,ze nie byÂło jej wczoraj na forum.
UwaÂżam,Âże ta dziewczyna pomyliÂła po prostu fora dyskusyjne.

Mam nadziejĂŞ,Janneth,Âże nie bĂŞdziesz ÂżywiÂła do mnie urazy za tÂą niepotrzebnÂą utarczkĂŞ MrugniĂŞcie

Linda
Gość
« Odpowiedz #22 : Sierpień 16, 2009, 19:33:09 »

UÂśmiech
Cytat: Kamil
UwaÂżam,Âże ta dziewczyna pomyliÂła po prostu fora dyskusyjne.

Zapewniam CiĂŞ ,ze nie zamierzam tutaj rozmawiaĂŚ o seksie oralnym.Nie po to zaÂłozÂłam ten temat.... :Mamy dostĂŞp ,do ogromnej iloÂści  informacji w prasie,internecie...wszĂŞdzie...i musimy je w jakiÂś sposĂłb analizowac.Ten artykuÂł choĂŚ pokazaÂł sie gazecie,ktĂłrÂą wielu uwaÂża za bardzo wiarygodnÂą,wydaje mi sie poprostu niedorzeczny....Wczesniej ,,toczyÂła sie burzliwa wymiana zdan miedzy mnÂą i Silverem.Ja nie wierze w teorie spiskowe tylko dlatego ,ze akurat gÂłosno jest o nich w prasie...PoczÂątowo wÂątek miaÂł byĂŚ
zatytuÂłowany ..."Czy w to tez wierzycie?"..ZaÂłuje ,Âże tego nie zrobiÂłam pewnie  moje intencje by byÂły jaÂśniejsze.. UÂśmiech
Silver
Gość
« Odpowiedz #23 : Sierpień 16, 2009, 20:08:04 »

Ten artykuÂł choĂŚ pokazaÂł sie gazecie,ktĂłrÂą wielu uwaÂża za bardzo wiarygodnÂą,wydaje mi sie poprostu niedorzeczny

TeÂż uwaÂżam za niedorzeczny, poniewaÂż trzymam siĂŞ defincji, Âże Âświat jest do gĂłry nogami przewrĂłcony.Czyli wiara, ze to wszystko jest prawdziwe to tylko faÂłszowanie rzeczywistoÂści.

....Wczesniej ,,toczyÂła sie burzliwa wymiana zdan miedzy mnÂą i Silverem. Ja nie wierze w teorie spiskowe tylko dlatego ,ze akurat gÂłosno jest o nich w prasie...

WedÂług mnie nie toczyÂła siĂŞ burzliwa wymiana zdaĂą, tylko prowadziÂłem  tu raczej  monolog.
A chodziÂło oto, co na tym forum juÂż byÂło nie raz napisane, Âże nie chodzi o definicjĂŞ, nie chodzi o nazwĂŞ, nie chodzi oto, aby wierzyĂŚ, czy nie wierzyĂŚ, lecz chodzi oto, aby siĂŞ Âświadomie zmierzaĂŚ z doÂświadczeniem, a nie stawaĂŚ za wÂłasnÂą barykadÂą.
Ja te¿ nigdy nie wierzy³em i nigdy bym nie uwierzy³, ¿e ludzie potrafi¹ byÌ tak podli, gorsi od zwierz¹t, ale gdy wstanie wojennym by³em internowany i pa³owany, gdy mi ³amano rêce i nogi w imiê jakiejœ paranoicznej idei komunizmu, od tego czasu patrze n¹ ludzkoœÌ jak na zbiorowisko nieuczonych zwierz¹t.
Ale to tylko uÂłamek tego, co globalnie dzieje siĂŞ na Âświecie.
A na Âświecie dzieje siĂŞ to co i w ludzkich gÂłowach, a w ludzkich gÂłowach dzieje siĂŞ mrok, wiĂŞc nie zdziwi mnie juÂż nic.
Dlatego nie dziwi mnie, Âże najechano na Irak, wymordowano 1.5 miliona ludzi, tysiÂące niewinnych dzieci, a osÂły uwaÂżajÂą, Âże nic siĂŞ nie staÂło.
Oto mrok, a wtym totalnym  mroku nawet wszelkie teorie spiskowe sÂą jak najbardziej realne.
Bo pod  tymi teoriami, kryje siĂŞ walka, przemoc, ludobĂłjstwo, budowanie potĂŞÂżnych aresena³ów broni, utrzymywanie armi wojsk, sÂłuÂżb specjalnych itd ....
I to tyle, bo oczym tu pisaĂŚ, wystarczy chcieĂŚ nieco szerzej otworzyĂŚ oczy nic wiĂŞcej.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2009, 20:16:35 wysłane przez Silver » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Sierpień 16, 2009, 20:27:13 »

Cytat: Linda
...PoczÂątowo wÂątek miaÂł byĂŚ
zatytuÂłowany ..."Czy w to tez wierzycie?"..ZaÂłuje ,Âże tego nie zrobiÂłam pewnie  moje intencje by byÂły jaÂśniejsze.. 

UwaÂżam, Âże bardzo dobrze wybraÂłaÂś temat tego wÂątku.

A wracaj¹c do tematu, widzê ¿e zdecydowanie wiêcej ni¿ wspomniane 15% spo³eczeùstwa jest nara¿one na tê przypad³oœÌ. Uœmiech
Tak trzymaĂŚ.

Czyli mamy kolejnÂą gÂłupawÂą teoryjkĂŞ spiskowÂą. Szok Z politowaniem

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: