Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 00:07:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Czy zdrowi jeste¶cie ...? ;)  (Przeczytany 14963 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Linda
Go¶æ
« : Sierpieñ 14, 2009, 21:19:48 »

U¶miech
Czy w to te¿ uwierzycie? U¶miech Co¶ Szok

Prze³om w ¶wiatowej medycynie mo¿liwy dziêki seksowi oralnemu

"
My¶leli¶my, ¿e ju¿ nic nas nie zaskoczy w temacie megapropagandy. Prze¿yli¶my: „schizofreniê bezobjawow±”, „pneumokoki”, „ptasi± grypê”, a nawet „chorobê oty³o¶ci” i inne sposoby drenowania bud¿etów pañstw i kieszeni prywatnych, które nazywane s± „promocj± zdrowia” albo „profilaktyk± zdrowotn±”. Jednak okazuje siê, ¿e cz³owiek uczy siê przez ca³e ¿ycie. 

W skrócie mechanizm wygl±da w sposób nastêpuj±cy. Choroby równaj± siê leki. Nowe choroby równaj± siê nowe leki. Co wiêc trzeba zrobiæ, ¿eby zwiêkszyæ sprzeda¿, a liczba chorób wydaje siê constans? Trzeba wymy¶laæ, co raz to nowe schorzenia, potem za¶ przekonywaæ rz±dy, ¿e walka z nimi jest powinno¶ci± publiczn±. To powoduje dodatkowe dochody, tym razem z programów pañstwowych promuj±cych zdrowy tryb ¿ycia. ¯eby wiêcej osób mog³o skorzystaæ z dobrodziejstwa profilaktyki zdrowotnej nie zawadzi wpisaæ promowany specyfik na jak±¶ listê leków refundowanych. I siê krêci!

Zdarza siê jednak, od czasu do czasu, ¿e promotorzy zdrowia po prostu przesadz± i wymy¶l± co¶, co ju¿ od pocz±tku wygl±da na zwyk³y megamarketing. Sobotnia Gazeta Wyborcza donosi, ¿e „coraz wiêcej ludzi choruje na nowotwory, których rozwój zwi±zany jest z seksem oralnym - alarmuj± naukowcy ze Stanów Zjednoczonych”.

Otó¿, w zwi±zku z faktem, ¿e w Stanach Zjednoczonych co raz mniej osób pali papierosy i pije alkohol a ilo¶æ zachorowañ na raka jamy ustnej i gard³a nie spada a nawet ro¶nie, „naukowcy z Uniwersytetu Johna Hopkinsa” uradzili, ¿e „wzrost zachorowañ zwi±zany jest ze zmianami w obyczajowo¶ci i zachowaniach seksualnych ludzi. S³owem, coraz wiêcej nas uprawia seks oralny”.

I dalej: „Maury Gillison wraz z kolegami przeanalizowa³a 46 tys. przypadków wp³ywu zachowañ na ró¿ne postacie raka jamy ustnej i gard³a, jakie mia³y miejsce w ostatnich kilku dekadach. Okaza³o siê, ¿e ich liczba ro¶nie - pomiêdzy rokiem 1973 a 2004 czêsto¶æ zachorowañ zwiêkszy³a siê a¿ o 30 proc. "Najwiêkszy wzrost zanotowali¶my w grupie m³odych mê¿czyzn. Naszym zdaniem ¶wiadczy to o tym, ¿e m³odzi mê¿czy¼ni znacznie czê¶ciej i znacznie wcze¶niej, ni¿ to by³o jeszcze 20 lat temu, uprawiaj± seks oralny" - wyja¶nia uczona na ³amach najnowszego "Journal of Clinical Oncology".

Ju¿ my¶leli¶my, ¿e nie ma dla nas ratunku, bowiem nale¿ymy do grupy najwiêkszego ryzyka: palimy papierosy, pijemy alkohol i uprawiamy seks oralny. Okazuje siê jednak, ¿e promotorzy zdrowia i na to schorzenie maj± ju¿ antidotum. To… szczepionka!

Jest z tym oczywi¶cie pewien problem, bo „koszt szczepieñ (trzech dawek) to ok. 1,5 tys. z³. Trudno sobie wyobraziæ, by wytrzyma³ to nie tylko nasz rodzimy system opieki zdrowotnej, ale i systemy krajów znacznie bogatszych”. Ponadto, „najlepszym momentem do podania szczepionek jest wiek 11-12 lat, czyli jeszcze zanim nast±pi inicjacja seksualna (do zaka¿eñ HPV dochodzi przez kontakty seksualne)”, jednak nie zwa¿aj±c na takie detale „jedna z amerykañskich grup wsparcia zajmuj±ca siê nowotworami jamy ustnej zaapelowa³a do FDA (rz±dowej agencji reguluj±cej rynek leków i ¿ywno¶ci) o wydanie oficjalnych rekomendacji”.

I tak to na naszych oczach dokona³ siê prze³om w ¶wiatowej medycynie. Dziêki seksowi oralnemu dowiedzieli¶my siê, ¿e jest mo¿liwe opracowanie szczepionki na raka. Na razie, jest to tylko rak gard³a i jamy ustnej, ale prace przecie¿ nadal trwaj±.

¬ród³o: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4977784.html
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 14, 2009, 21:25:52 wys³ane przez Linda » Zapisane
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 15, 2009, 09:54:42 »

to chyba problem kobiet hehe
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 15, 2009, 10:44:48 »

to chyba problem kobiet hehe

W³a¶nie nie tylko kobiet, bo w artykule jest napisane, ¿e "Najwiêkszy wzrost zanotowali¶my w grupie m³odych mê¿czyzn. Naszym zdaniem ¶wiadczy to o tym, ¿e m³odzi mê¿czy¼ni znacznie czê¶ciej i znacznie wcze¶niej, ni¿ to by³o jeszcze 20 lat temu, uprawiaj± seks oralny" - wyja¶nia uczona na ³amach najnowszego "Journal of Clinical Oncology".
Wydaje mi siê, ¿e chodzi tu o kontakt z miejscami intymnymi narz±du jaki jest do tego, ¿e tak powiem biologicznie nieprzystosowany, czyli jamy ustnej.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Sierpieñ 15, 2009, 13:18:28 »

Mo¿na zrezygnowaæ z papierosów, by uchroniæ siê przed rakiem p³uc, mo¿na zrezygnowaæ z alkoholu by mieæ trzustkê zdrow±, ale ¿eby rezygnowaæ z seksu oralnego by uchroniæ siê przed ewentualnym rakiem gard³a?
Wolê intensywnie ¿yæ krótko ni¿ d³ugo bez ¿adnych rewelacji!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Sierpieñ 15, 2009, 16:41:15 »

Przyznam siê szczerze,ze tak g³upiego artyku³u dawno jeszcze nie czyta³em.
Co pal± ci amerykañscy naukowcy,¿e takie bzdury przychodz± im do g³owy???
Ile marnuje siê pieniêdzy na wynagrodzenia dla tych pseudo-profesorków??? Masakra.

Janneth- A kogo obchodz± twoje rewelacje? Co? Jak nie wiesz co sensownego napisaæ to lepiej siê nie odzywaj!

A ty Lindo nie denerwuj ludzi takimi artyku³ami Z³y

¯al.pl

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 15, 2009, 17:37:07 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 15, 2009, 16:56:29 »

kamil771 chyba wsta³e¶ dzisiaj lew± nag± ? mi na przyk³ad post janneth poprawi³ z rana humor  U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 15, 2009, 17:26:50 »

Witaj Mobius, cieszê siê, ¿e poprawi³am Ci z rana nastrój U¶miech Zrozumia³e¶, co mia³am na my¶li mowi±c o rewelacjach Chichot
Kamil771, je¶li przeszkadza³a Ci moja wypowied¼ b±d¼ uznajesz j± za bez sensu, nie na temat, niemoraln± czy cokolwiek tam przysz³o Ci do g³owy, zg³o¶ j± do moderatora. Je¶li podzieli Twoje zdanie, to faktycznie moje "rewelacje" st±d znikn± i wtedy dopiero nikogo nie bêd± obchodziæ. Natomiast nie widzê potrzeby, aby¶ siê tak unosi³ wzglêdem mojej osoby.
Mo¿e Tobie te¿ chcia³am poprawiæ humor, a Ty gapcio tego nie zarejestrowa³e¶ Mrugniêcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 15, 2009, 17:28:55 »

Wiesz Mobius my¶lê,ze podobne artyku³y mo¿na bez problemu znale¼æ gdzie indziej,po co zamieszczaæ je tutaj na forum. Za nied³ugo to dziewczyny bêd± zamieszcza³y swoje listy do redakcji "bravo Girl" czy co¶ podobnego.
A sam temat seks-to przecie¿ takie nudne,jest chyba wiele ciekawszych tematów do poruszenia.

EDIT-Nie zauwa¿y³em postu Janneth.
 Wybacz,ale dyskusja na temat twoich "rewelacji" mnie nie interesuje.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 15, 2009, 17:40:26 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Sierpieñ 15, 2009, 17:43:01 »

To od seksu oralnego jest rak gardla Co¶ Co¶ Co¶ Niewiedzialam.... U¶miech U¶miech U¶miech

Trzeba sprawdzic statystyki Francozow, chyba  tam wszyscy umierali by mlodo na raka gardla... U¶miech U¶miech U¶miech

To chyba jakas bajka nie lubiacych lody.... U¶miech U¶miech U¶miech

A ja caly czas wiedzialam iz raka gardla i jamy ustnej powoduja blokady czakry gardla, to jej obnizona energetyka i odwrocone wirowanie tworzy czarne komorki ( dokladnie jak mini czarne dziory) , ktore niszcza wszystko co jest w ich obrebie az zniszcza siebie i caly organizm.
Wszystkie raki dzialaja na tej samej zasadzie, mozna to odwrocic , podnoszac energetyke ciala fizycznego.
Ale , kto w to wierzy? Latwiej uwierzyc ze to od seksu oralnego, na , ktory trzeba zaszczepic...... Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech U¶miech U¶miech U¶miech Co¶

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 15, 2009, 17:49:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #9 : Sierpieñ 15, 2009, 17:49:42 »

Masz racjê Mrugniêcie

EDIT-Nie zauwa¿y³em postu Janneth.

I tak trzymaj, skoro Ciê nie interesuj± moje rewelacje. Druga sprawa, ¿e nie chcia³am siê nimi dzieliæ.
A trzecia - zg³oszenie wys³ane czy po prostu bêdziesz dalej na mnie biadoli³?
Kursor do góry, pod moimk postem jest taki ma³y napisik - "Zg³o¶ do moderatora". Przyczyne dopisz: "Urwa³a siê z Bravo Girl".
I po k³opocie Mrugniêcie

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 15, 2009, 17:56:07 »

To od seksu oralnego jest rak gardla Co¶ Co¶ Co¶ Niewiedzialam.... U¶miech U¶miech U¶miech

Trzeba sprawdzic statystyki Francozow, chyba  tam wszyscy umierali by mlodo na raka gardla... U¶miech U¶miech U¶miech

A ja caly czas wiedzialam iz raka gardla i jamy ustnej powoduja blokady czakry gardla, to jej obnizona energetyka i odwrocone wirowanie tworzy czarne komorki ( dokladnie jak mini czarne dziory) , ktore niszcza wszystko co jest w ich obrebie az zniszcza siebie i caly organizm.
Wszystkie raki dzialaja na tej samej zasadzie, mozna to odwrocic , podnoszac energetyke ciala fizycznego.
Ale , kto w to wierzy? Latwiej uwierzyc ze to od seksu oralnego, na , ktory trzeba zaszczepic...... Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech U¶miech U¶miech U¶miech Co¶

Kiara U¶miech U¶miech

Mam siê ¶miaæ???
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 15, 2009, 18:35:00 »

Nie, nie musisz sie smiac, to powazne, ale jeszcze  lepiej z ukochana po prostu sprobowac seksu oralnego.
Wowczas naprawde bedziesz posiadal wiedze na ten temat ( oczywiscie jezeli jeszcze jej nie masz).
Nie wiem jakie jeszcze idiotyzmy wymysla firmy farmaceutyczne zeby sprzedawac swoje szczepionki.

Ale jezeli lubisz sie smiac , to sie smiej , to tez objaw zrowia, smiech rozblokowywuje stresy.

Kiara U¶miech U¶miech
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 15, 2009, 19:29:50 »

Nie, nie musisz sie smiac, to powazne, ale jeszcze  lepiej z ukochana po prostu sprobowac seksu oralnego.
Wowczas naprawde bedziesz posiadal wiedze na ten temat ( oczywiscie jezeli jeszcze jej nie masz).
Nie wiem jakie jeszcze idiotyzmy wymysla firmy farmaceutyczne zeby sprzedawac swoje szczepionki.

Ale jezeli lubisz sie smiac , to sie smiej , to tez objaw zrowia, smiech rozblokowywuje stresy.

Kiara U¶miech U¶miech

Kiaro czy jeste¶  z zawodu seksuologiem???
A mo¿esz jeste¶ emerytowanym seksuologiem i nie mo¿esz zapomnieæ o swojej pracy,w dalszym ci±gu udzielaj±c porad ( tyle,¿e na forum PCH)
To jak to tob± jest?

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 15, 2009, 19:50:17 »

Nie udzielam porad, odpowiadam Tobie na post, to wszystko. Naprawde nie trzeba byc seksuologiem by moc dyskutowac o seksie.

kiara U¶miech U¶miech
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 15, 2009, 20:58:53 »

Nie udzielam porad, odpowiadam Tobie na post, to wszystko. Naprawde nie trzeba byc seksuologiem by moc dyskutowac o seksie.

kiara U¶miech U¶miech

Nie ty wcale nie udzielasz porad,ty jedynie dyskutujesz.
A co to jest w takim razie

Nadal uwa¿asz,¿e nie udzielasz innym porad?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 15, 2009, 22:58:50 »

Jest to informacja na dany temat poruszany w dyskusji.
Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 16, 2009, 00:44:00 »

Janneth- A kogo obchodz± twoje rewelacje? Co? Jak nie wiesz co sensownego napisaæ to lepiej siê nie odzywaj!
Na przyk³ad mnie obchodz±. Ka¿dy z forumowiczów ma prawo wyg³osiæ w³asne zdanie w temacie danego w±tku, byle nie u¿ywa³ wulgarnych s³ów, a takowych jako¶ nie zauwa¿y³em w po¶cie Janneth. Jak napisa³a woli ¿yæ intensywnie, nawet za cenê jego d³ugo¶ci - jej zdanie, jej wola - nikogo nie zmusza, ba - nawet nie namawia.

Z tego co zauwa¿am, to czêsto ¶miertelne choroby które dotykaj± ludzi s± z poza ich ryzyka. Nie zna³em równie¿ nikogo kto umar³by [umar³, nie zgin±³] zdrowy...
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 16, 2009, 01:14:26 »

czêsto ¶miertelne choroby które dotykaj± ludzi s± z poza ich ryzyka. Nie zna³em równie¿ nikogo kto umar³by [umar³, nie zgin±³] zdrowy...

W³a¶ciwie to mia³em tego nie pisaæ, ale co¶ mnie jako¶ dzisiaj  napada³o .... Mrugniêcie
Tak krótko. Zajmuje siê tzw.'' kodowaniem'' , co polega g³ównie na wyci±ganiu istotnych informacji dla ¿ycia i zdrowia swojego, swoich  bliskich, znajomych itd...
I tak czasem skupiam siê nad Waszymi tekstami i przychodz± mi pewne obrazy.
A nad twoim arteq, pojawi³a mi siê informacja, ¿e masz sk³onno¶ci do raka.
Nie oznacza, to broñ Bo¿e, ¿e zachorujesz, tylko odczyta³em to jako, ¿e masz pewne predyspozycje. Nie potrafiê powiedzieæ na czym polegaj± te predyspozycje, a jedynie domy¶lam siê tylko, ¿e byæ mo¿e s± one genetyczne.
Ale mogê siê  myliæ, wiêc absolutnie nie wierz w to, lecz dziele siê z Tob± t± informacj±, która pojawi³a mi siê samorzutnie.
Jedz wiêc czosnek - zabija w ci±gu doby oko³o. 20 000 tys komórek nowotworowych, no i jedz pestki z brzoskwini- wit.b17 -letril.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 16, 2009, 01:21:14 wys³ane przez Silver » Zapisane
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 16, 2009, 08:16:37 »

Jest to informacja na dany temat poruszany w dyskusji.
Kiara U¶miech U¶miech

Dobra-koñczymy rozmowê.
Mam wiele zainteresowañ i nie mam zamiaru marnowaæ swojego czasu  na sprzeczkach i dyskusjach o seksie z jakimi¶ kilkudziesiêcioletnimi mê¿atkami.

A je¶li bêdê chcia³ siê po¶miaæ z kobiecych porad i historyjek to po¿yczê sobie od siostry np Bravo Girls i na pewno poprawi mi to z³y humor je¶li takowy bêdê mia³.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 16, 2009, 08:19:36 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 16, 2009, 12:03:21 »

A sadzisz iz kilkudziesiecioletnie mezatki maja miejsza wartosc niz Ty?
Szczerze mowiac , wychodzac z takiego zalozenia, powinienes sie pytac kazdego rozmowce o wiek i ze starszymi zwyczajnie nie dyskutowac. A najlepiej czytac ksiazki, duzo ksiazek.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 16, 2009, 13:40:51 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Sierpieñ 16, 2009, 12:53:04 »

Arteq dziêkujê U¶miech

Kamil771, naprawdê zabawny temat siê wywi±za³. Mimo, ¿e nie le¿y on w Twoich zainteresowaniach, to go przeczyta³e¶ i nie omin±³ê¶. Tylko po co ta ca³a Twoja z³o¶æ na uczestnicz±cych w nim u¿ytkowników? Nikt przecie¿ nie nak³ania³ Ciê tutaj do rozmowy, ani ja ani Kiara ani Linda... A wszystkim nam siê dosta³o. Nie s±dzisz, ¿e to by³o zbêdne?

Mam wiele zainteresowañ i nie mam zamiaru marnowaæ swojego czasu  na sprzeczkach i dyskusjach o seksie z jakimi¶ kilkudziesiêcioletnimi mê¿atkami.

W takim razie nie marnuj czasu innych wypisuj±c raz po raz nowe upokarzaj±ce komentarze. Czasami lepiej jest nie powiedzieæ nic ni¿ o dwa s³owa za du¿o, a te dwa s³owa (kilkudziesiêcioletnie mê¿atki) to nic, co by mog³o kobietê zaboleæ. To do¶wiadczenie i m±dro¶æ, które zdobywa siê z wiekiem, to sta¿ ma³¿eñski, którym jak rozumiem nie mo¿esz siê pochwaliæ. Te dwa s³owa to powód do dumy, jednak z Twoich ust wypowiedziane zosta³y z obrzydzeniem.
Nie bêdê pisaæ o szacunku do starszych, bo tego powiniene¶ nauczyæ siê ju¿ dawno i nie ode mnie. Kiedy¶ sam bêdziesz kilkudziesiêcioletnim mê¿em, mam nadziejê, ¿e wówczas m³odzie¿ bêdzie bardziej dla Ciebie pob³a¿liwa i ¿e czego¶ Ciê to nauczy.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Sierpieñ 16, 2009, 16:16:18 »

My¶lê Janneth,¿e masz racjê.Niepotrzebnie na ciebie naskoczy³em odpowiadaj±c na twój post zdaniem:

Zgadzam siê z tob± to by³o zbêdne,trochê przesadzi³em i Przepraszam Ciê za tre¶æ mojej wiadomo¶ci skierowan± do Ciebie.

je¶li chodzi o moje kolejne komentarze ( my¶lê,¿e nie upokarza³y one kogokolwiek) by³y one jedynie wynikiem prowokacji  Kiary,co mo¿na ³atwo sprawdziæ powy¿ej.

Natomiast Lindê potraktowa³em zdecydowanie za ³agodnie,do ostrej wymiany zdañ miêdzy nami nie dosz³o tylko dla tego,ze nie by³o jej wczoraj na forum.
Uwa¿am,¿e ta dziewczyna pomyli³a po prostu fora dyskusyjne.

Mam nadziejê,Janneth,¿e nie bêdziesz ¿ywi³a do mnie urazy za t± niepotrzebn± utarczkê Mrugniêcie

Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Sierpieñ 16, 2009, 19:33:09 »

U¶miech
Cytat: Kamil
Uwa¿am,¿e ta dziewczyna pomyli³a po prostu fora dyskusyjne.

Zapewniam Ciê ,ze nie zamierzam tutaj rozmawiaæ o seksie oralnym.Nie po to za³oz³am ten temat.... :Mamy dostêp ,do ogromnej ilo¶ci  informacji w prasie,internecie...wszêdzie...i musimy je w jaki¶ sposób analizowac.Ten artyku³ choæ pokaza³ sie gazecie,któr± wielu uwa¿a za bardzo wiarygodn±,wydaje mi sie poprostu niedorzeczny....Wczesniej ,,toczy³a sie burzliwa wymiana zdan miedzy mn± i Silverem.Ja nie wierze w teorie spiskowe tylko dlatego ,ze akurat g³osno jest o nich w prasie...Pocz±towo w±tek mia³ byæ
zatytu³owany ..."Czy w to tez wierzycie?"..Za³uje ,¿e tego nie zrobi³am pewnie  moje intencje by by³y ja¶niejsze.. U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Sierpieñ 16, 2009, 20:08:04 »

Ten artyku³ choæ pokaza³ sie gazecie,któr± wielu uwa¿a za bardzo wiarygodn±,wydaje mi sie poprostu niedorzeczny

Te¿ uwa¿am za niedorzeczny, poniewa¿ trzymam siê defincji, ¿e ¶wiat jest do góry nogami przewrócony.Czyli wiara, ze to wszystko jest prawdziwe to tylko fa³szowanie rzeczywisto¶ci.

....Wczesniej ,,toczy³a sie burzliwa wymiana zdan miedzy mn± i Silverem. Ja nie wierze w teorie spiskowe tylko dlatego ,ze akurat g³osno jest o nich w prasie...

Wed³ug mnie nie toczy³a siê burzliwa wymiana zdañ, tylko prowadzi³em  tu raczej  monolog.
A chodzi³o oto, co na tym forum ju¿ by³o nie raz napisane, ¿e nie chodzi o definicjê, nie chodzi o nazwê, nie chodzi oto, aby wierzyæ, czy nie wierzyæ, lecz chodzi oto, aby siê ¶wiadomie zmierzaæ z do¶wiadczeniem, a nie stawaæ za w³asn± barykad±.
Ja te¿ nigdy nie wierzy³em i nigdy bym nie uwierzy³, ¿e ludzie potrafi± byæ tak podli, gorsi od zwierz±t, ale gdy wstanie wojennym by³em internowany i pa³owany, gdy mi ³amano rêce i nogi w imiê jakiej¶ paranoicznej idei komunizmu, od tego czasu patrze n± ludzko¶æ jak na zbiorowisko nieuczonych zwierz±t.
Ale to tylko u³amek tego, co globalnie dzieje siê na ¶wiecie.
A na ¶wiecie dzieje siê to co i w ludzkich g³owach, a w ludzkich g³owach dzieje siê mrok, wiêc nie zdziwi mnie ju¿ nic.
Dlatego nie dziwi mnie, ¿e najechano na Irak, wymordowano 1.5 miliona ludzi, tysi±ce niewinnych dzieci, a os³y uwa¿aj±, ¿e nic siê nie sta³o.
Oto mrok, a wtym totalnym  mroku nawet wszelkie teorie spiskowe s± jak najbardziej realne.
Bo pod  tymi teoriami, kryje siê walka, przemoc, ludobójstwo, budowanie potê¿nych aresena³ów broni, utrzymywanie armi wojsk, s³u¿b specjalnych itd ....
I to tyle, bo oczym tu pisaæ, wystarczy chcieæ nieco szerzej otworzyæ oczy nic wiêcej.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 16, 2009, 20:16:35 wys³ane przez Silver » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Sierpieñ 16, 2009, 20:27:13 »

Cytat: Linda
...Pocz±towo w±tek mia³ byæ
zatytu³owany ..."Czy w to tez wierzycie?"..Za³uje ,¿e tego nie zrobi³am pewnie  moje intencje by by³y ja¶niejsze.. 

Uwa¿am, ¿e bardzo dobrze wybra³a¶ temat tego w±tku.

A wracaj±c do tematu, widzê ¿e zdecydowanie wiêcej ni¿ wspomniane 15% spo³eczeñstwa jest nara¿one na tê przypad³o¶æ. U¶miech
Tak trzymaæ.

Czyli mamy kolejn± g³upaw± teoryjkê spiskow±. Szok Z politowaniem

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: