KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Listopad 09, 2009, 22:25:04 » |
|
oj inteligenci, nie rozumiecie przekazu pozawerbalnego - po pierwsze to nie jest to moja praca a po drugie - TO JEST KOMENTARZ SYMBOLICZNY!
Koœció³ nie jest potrzebny do szczêœcia / osi¹gów
718'
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Listopad 09, 2009, 22:34:20 » |
|
Podpisa³eœ siê pod tym kola¿em, popieraj¹c jego przes³anie - fakt. Podpis pod kola¿em nosi trywialny b³¹d - fakt. Wiêc daruj sobie teraz p³¹skie t³umaczenia w stylu "to nie moja praca...", "to przekaz pozawerbalny...". Komentarz symboliczny? Lipny po prostu.
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Listopad 09, 2009, 23:12:56 » |
|
mam pytanie do wielce oÂświeconych : czy jeÂżeli KK nie wysyÂłaÂłby wypraw krzyÂżowych ÂżylibyÂśmy w zgodzie z islamem , czy nie uwaÂżacie Âże dzisiejsze religie sÂą uproszczeniem religii " przedchrystusowych "
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Listopad 09, 2009, 23:30:30 » |
|
ja uwaÂżam a co do wypraw krzyÂżowych, to jest pewien sÂłynny cytat gdy rycerze szykujÂą siĂŞ na wyjazd juÂż, pytajÂą wielkiego inkwizytora "panie, ale skÂąd mamy wiedzieĂŚ kogo zabijaĂŚ" na co pada sÂłynna odpowiedÂź "ZABIJAJCIE WSZYSTKICH! BĂG BĂDZIE WIEDZIAÂŁ KTO DO NIEGO NALEÂŻY"
i to tyle w tej kwestii raczej...
718'
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Listopad 10, 2009, 02:02:07 » |
|
ja uwaÂżam a co do wypraw krzyÂżowych, to jest pewien sÂłynny cytat gdy rycerze szykujÂą siĂŞ na wyjazd juÂż, pytajÂą wielkiego inkwizytora "panie, ale skÂąd mamy wiedzieĂŚ kogo zabijaĂŚ" na co pada sÂłynna odpowiedÂź "ZABIJAJCIE WSZYSTKICH! BĂG BĂDZIE WIEDZIAÂŁ KTO DO NIEGO NALEÂŻY"
i to tyle w tej kwestii raczej...
718'
i to wÂłaÂśnie jest urabianie ludzi przez religie
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Listopad 10, 2009, 09:13:16 » |
|
chyba UBIJANIE miaÂłeÂś na myÂśli  718'
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Listopad 11, 2009, 01:28:21 » |
|
chyba UBIJANIE mia³eœ na myœli  718' w³aœnie ¿e urabianie w swoje tandetne sztuczki typu : nawracajcie a jak siê bêd¹ opieraÌ zabijcie niewiernych bo wierz¹ w innego boga p.s a mo¿e znasz odpowiedz na drug¹ czêœÌ pytania
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 01:29:29 wysłane przez frosk24 »
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Listopad 11, 2009, 10:26:05 » |
|
znam ale dla mnie to oczywiste jest! oczywiœcie, ¿e s¹, g³ównie pochodz¹ ze STARO¯YTNEGO EGIPTU...
718'
|
|
|
|
|
|
|
blekitnyadam
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Listopad 11, 2009, 11:04:16 » |
|
KoÂściuÂł jaki jest taki jest juÂż tego nie zmienimy ja ciesze siĂŞ ze "mĂłj ziomal" (mieszkam w Wadowicach) Karol WojtyÂła przeprosiÂł za wszystkie grzechy koÂścioÂła i za to mu chwaÂła
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Listopad 12, 2009, 22:44:55 » |
|
KoÂściuÂł jaki jest taki jest juÂż tego nie zmienimy ja ciesze siĂŞ ze "mĂłj ziomal" (mieszkam w Wadowicach) Karol WojtyÂła przeprosiÂł za wszystkie grzechy koÂścioÂła i za to mu chwaÂła
nie neguje postawy Karola WojtyÂły ale co z tego Âże on siĂŞ ukorzyÂł i przeprosiÂł a reszta dalej swoje , faktycznie byÂł " wielkim " czÂłowiekiem prowadziÂł to stado koÂścioÂła ale musiaÂł jak i oni przemilczeĂŚ pewne sprawy
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Listopad 13, 2009, 02:02:04 » |
|
jakie?
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #61 : Listopad 13, 2009, 14:33:27 » |
|
To nie jest temat o zachowaniu Artka, proszĂŞ powrĂłciĂŚ do rozmowy.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Listopad 13, 2009, 14:59:48 » |
|
prowadziliÂśmy jÂą wÂłaÂśnie a TY nam brutalnie przerwaÂłaÂś - paradoksalnie TO JEST TEMAT O ZACHOWANIU ARTQA - zobacz temat i co pisaliÂśmy i porĂłwnaj z jego postawÂą janneth!
718'
|
|
|
|
|
|
|
janneth
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 23
Email
|
 |
« Odpowiedz #63 : Listopad 13, 2009, 15:26:55 » |
|
WyraŸnie jest napisane, ¿e to jest temat o tym, co dobrego robi koœció³, a nie o tym, co z³ego robi Arteq. Usunê³am kilka postów, które by³y rozmow¹ u¿ytkowników na temat postawy, jak¹ reprezentuje Arteq. I czy siê to komuœ podoba, czy nie - by³ to offtop. Nie dalej ni¿ wczoraj pisa³am, ¿e rozmowy na temat co kto ma do kogo kierujemy na PW b¹dŸ zapraszamy adwersarza na chat room. Tam mo¿ecie pisaÌ co chcecie, ile chcecie i o czym chcecie. Nie zabraniam, a nawet namawiam. Tutaj nie ma na to miejsca, bo potem jest tak, ¿e by zrozumieÌ meritum omawianego tematu musimy przebijaÌ siê przez strony komentarzy nie na temat.
A odnoÂśnie prowokatorĂłw - moÂże i Arteq jest prowokatorem, ale kaÂżdy kto mu to zarzuca robi dokÂładnie to samo, bo prowokuje powstanie nowego offtopa, wzajemnie siĂŞ nakrĂŞcacie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 15:28:29 wysłane przez janneth »
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Listopad 13, 2009, 16:01:57 » |
|
nie neguje postawy Karola WojtyÂły ale co z tego Âże on siĂŞ ukorzyÂł i przeprosiÂł a reszta dalej swoje , faktycznie byÂł " wielkim " czÂłowiekiem prowadziÂł to stado koÂścioÂła ale musiaÂł jak i oni przemilczeĂŚ pewne sprawy WracajÂąc do tematu, ponawiam pytanie - jakie konkretnie. JeÂżeli znowu ma ktoÂś udzieliĂŚ "bÂłyskotliwej" odpowiedzi w stylu "duÂżo", "wiele" etc. to niech sobie od razu daruje [a potem sami lamentujecie Âże offy i silenie siĂŞ...]
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Listopad 13, 2009, 17:41:22 » |
|
nie neguje postawy Karola WojtyÂły ale co z tego Âże on siĂŞ ukorzyÂł i przeprosiÂł a reszta dalej swoje , faktycznie byÂł " wielkim " czÂłowiekiem prowadziÂł to stado koÂścioÂła ale musiaÂł jak i oni przemilczeĂŚ pewne sprawy WracajÂąc do tematu, ponawiam pytanie - jakie konkretnie. JeÂżeli znowu ma ktoÂś udzieliĂŚ "bÂłyskotliwej" odpowiedzi w stylu "duÂżo", "wiele" etc. to niech sobie od razu daruje [a potem sami lamentujecie Âże offy i silenie siĂŞ...] SFAÂŁSZOWAÂŁ DWA TYSIÂĄCE LAT (!) HISTORII!!!mam juÂż konto premium na RapidShare wiĂŞc wrzucĂŞ (w osobnym wÂątku) DUÂŻO POLSKICH EBOOKĂW NA TEN TEMAT - poprzeglÂądasz arteq nawet pobieÂżnie to zrozumiesz O CZYM MY TU MĂWIMY... 718'
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Listopad 13, 2009, 18:15:04 » |
|
ProsiÂłem o konkrety odnoÂśnie WojtyÂły. Co jest niezrozumiaÂłe w tym zdaniu, sÂłowo "konkret"?
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Listopad 13, 2009, 18:24:33 » |
|
a np do czego faktycznie by³y wyprawy krzy¿owe , ilu ludzi wymordowa³ koœció³ w swej walce z niewiernymi przez 2000 lat
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #68 : Listopad 13, 2009, 18:30:24 » |
|
KRK zapewniÂł sobie wÂładze nad Âświatem na te 2 tys. lat, ale koniec jest bliski http://www.zbawienie.com/tabela.htm
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Listopad 13, 2009, 18:36:43 » |
|
a np do czego faktycznie by³y wyprawy krzy¿owe , ilu ludzi wymordowa³ koœció³ w swej walce z niewiernymi przez 2000 lat
WojtyÂła zaprzeczaÂł wyprawom krzyÂżowym? ZaprzeczaÂł Âże byÂły ofiary? ZaprzeczaÂł np. inkwizycji? Ewentualnie jakie wg. Ciebie byÂły prawdziwe cele wypraw?
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Listopad 13, 2009, 18:45:17 » |
|
WojtyÂła zaprzeczaÂł wyprawom krzyÂżowym? ZaprzeczaÂł Âże byÂły ofiary? ZaprzeczaÂł np. inkwizycji? Ewentualnie jakie wg. Ciebie byÂły prawdziwe cele wypraw? nie chce siĂŞ z tobÂą spieraĂŚ artqu , wszyscy chyba wiedzÂą Âże chodziÂło o dobra materialne a nie nawrĂłcenie niewiernych i odzyskanie ziem " ÂświĂŞtych " , wiesz zapewne duÂżo o koÂściele i wiesz zapewne Âże jest bardzo pazerny
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Listopad 13, 2009, 18:48:40 » |
|
Jako autor wÂątku pozwolĂŞ sobie zauwaÂżyĂŚ, Âże istnieje juÂż kilka antykatolickich wÂątkĂłw ba tym forum. Ten temat traktuje o pozytywnych cechach dziaÂłalnoÂści KoÂścioÂła. Jak ktoÂś ma jakieÂś uwagi itd to proszĂŞ je zapisywaĂŚ w tego celu przeznaczonych tematach.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Listopad 13, 2009, 19:24:39 » |
|
Frosk, nie chodzi o Âżadne sprzeczanie. StwierdziÂłeÂś, Âże JP2/WojtyÂła przemilczywaÂł pewne sprawy. Bez zÂłoÂśliwoÂści zapytaÂłem - jakie Twoim zdaniem [byÂłem ciekawy]. PodaÂłeÂś pewne przykÂłady - poprosiÂłem o uÂściÂślenie zadajÂąc pytania - proste i grzeczne. W odpowiedzi usÂłyszaÂłem "nie chcĂŞ siĂŞ sprzeczaĂŚ" - w miejsce rzetelnych argumentĂłw. Wychodzi na to, Âże byĂŚ moÂże stwierdzenie nie do koĂąca jest prawdziwe/nie byÂło przemyÂślane.
Co do WK - zostaÂły powoÂłane aby ochraniaĂŚ pielgrzymĂłw, utworzyĂŚ dla nich placĂłwki/miejsca odpoczynku. NastĂŞpnie nabrano ochoty - wedÂług mnie juÂż nagannie - aby moÂże przy okazji "dorobiĂŚ sobie" w postaci ÂłupĂłw. Tak jak dzisiaj wojska ONZ - z definicji wysyÂła siĂŞ je w celu ochrony, a ÂżoÂłnierze czasami dopuszczajÂą siĂŞ wystĂŞpkĂłw.
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Listopad 14, 2009, 12:21:55 » |
|
napisaÂłem Âże nie chce siĂŞ spieraĂŚ bo zawsze jeÂżeli chodzi o przedstawienie jakichÂś konkretĂłw z jednej czy drugiej strony dochodzi do sprzeczki sÂłownej gdzie obie strony koĂączÂą na wyzwiskach co niejednokrotnie moÂżna zauwaÂżyĂŚ na tym forum
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Grudzień 09, 2009, 12:15:27 » |
|
Mamy wlasnie czas Adwentu i duzymi krokami zblizaja sie swieta Bozego Narodzenia. Pomyslalam sobie jak Kosciol Katolicki w Polsce przygotowuje sie do tego swieta. Wiadomo ze w samym kosciele, liturgicznie, sa odprawiane msze swiete. Na religii napewno katecheci tez mamja w programie czas Adwentu i Boze narodzenie.Tak wiec dzieci beda dobrze poinformowane, beda napewno przygotowywac szopke , a potem kolede. Chodzac po koledzie napewno ksieza widza rozne rodziny, rodziny ktore zyja w biedzie, nieszczesciu, chorobie. Mysle ze kosciol zna swoich wiernych, jaka pomoc w tym czasie szykuje dla naprawde potrzebujacych. Czy wierni tez biora udzial w takiej pomocy. Prosze piszcie co widzicie, jak aktywny jest wasz kosciol w kierunku potrzebujacych. W Polsce sa tez inne wyznania, prosze pisac tez na temat pomocy z innych wyznan. Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
|