Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 10, 2025, 04:53:33

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: co dobrego robi KoÂśció³ katolicki?  (Przeczytany 43314 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #50 : Listopad 09, 2009, 22:25:04 »

oj inteligenci, nie rozumiecie przekazu pozawerbalnego - po pierwsze to nie jest to moja praca a po drugie - TO JEST KOMENTARZ SYMBOLICZNY!

Koœció³ nie jest potrzebny do szczêœcia / osi¹gów

718'
arteq
Gość
« Odpowiedz #51 : Listopad 09, 2009, 22:34:20 »

Podpisa³eœ siê pod tym kola¿em, popieraj¹c jego przes³anie - fakt. Podpis pod kola¿em nosi trywialny b³¹d - fakt.
Wiêc daruj sobie teraz p³¹skie t³umaczenia w stylu "to nie moja praca...", "to przekaz pozawerbalny...".
Komentarz symboliczny? Lipny po prostu.
frosk24
Gość
« Odpowiedz #52 : Listopad 09, 2009, 23:12:56 »

mam pytanie do wielce oÂświeconych : czy jeÂżeli KK nie wysyÂłaÂłby wypraw krzyÂżowych ÂżylibyÂśmy w zgodzie z islamem , czy nie uwaÂżacie Âże dzisiejsze religie sÂą uproszczeniem religii " przedchrystusowych "
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #53 : Listopad 09, 2009, 23:30:30 »

ja uwa¿am a co do wypraw krzy¿owych, to jest pewien s³ynny cytat gdy rycerze szykuj± siê na wyjazd ju¿, pytaj± wielkiego inkwizytora "panie, ale sk±d mamy wiedzieæ kogo zabijaæ" na co pada s³ynna odpowied¼ "ZABIJAJCIE WSZYSTKICH! BÓG BÊDZIE WIEDZIA£ KTO DO NIEGO NALE¯Y"

i to tyle w tej kwestii raczej...

718'
frosk24
Gość
« Odpowiedz #54 : Listopad 10, 2009, 02:02:07 »

ja uwa¿am a co do wypraw krzy¿owych, to jest pewien s³ynny cytat gdy rycerze szykuj± siê na wyjazd ju¿, pytaj± wielkiego inkwizytora "panie, ale sk±d mamy wiedzieæ kogo zabijaæ" na co pada s³ynna odpowied¼ "ZABIJAJCIE WSZYSTKICH! BÓG BÊDZIE WIEDZIA£ KTO DO NIEGO NALE¯Y"

i to tyle w tej kwestii raczej...

718'

i to wÂłaÂśnie jest urabianie ludzi przez religie
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #55 : Listopad 10, 2009, 09:13:16 »

chyba UBIJANIE miaÂłeÂś na myÂśli  ZÂły

718'
frosk24
Gość
« Odpowiedz #56 : Listopad 11, 2009, 01:28:21 »

chyba UBIJANIE miaÂłeÂś na myÂśli  ZÂły

718'

wÂłaÂśnie Âże urabianie w swoje tandetne sztuczki typu : nawracajcie a jak siĂŞ bĂŞdÂą opieraĂŚ zabijcie niewiernych bo wierzÂą w innego boga

p.s a mo¿e znasz odpowiedz na drug¹ czêœÌ pytania
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2009, 01:29:29 wysłane przez frosk24 » Zapisane
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #57 : Listopad 11, 2009, 10:26:05 »

znam ale dla mnie to oczywiste jest! oczywiœcie, ¿e s¹, g³ównie pochodz¹ ze STARO¯YTNEGO EGIPTU...

718'
blekitnyadam
Gość
« Odpowiedz #58 : Listopad 11, 2009, 11:04:16 »

KoÂściuÂł jaki jest taki jest juÂż tego nie zmienimy ja ciesze siĂŞ ze "mĂłj ziomal" (mieszkam w Wadowicach) Karol WojtyÂła przeprosiÂł za wszystkie grzechy koÂścioÂła i za to mu chwaÂła
frosk24
Gość
« Odpowiedz #59 : Listopad 12, 2009, 22:44:55 »

KoÂściuÂł jaki jest taki jest juÂż tego nie zmienimy ja ciesze siĂŞ ze "mĂłj ziomal" (mieszkam w Wadowicach) Karol WojtyÂła przeprosiÂł za wszystkie grzechy koÂścioÂła i za to mu chwaÂła

nie neguje postawy Karola WojtyÂły ale co z tego Âże on siĂŞ ukorzyÂł i przeprosiÂł a reszta dalej swoje , faktycznie byÂł " wielkim " czÂłowiekiem prowadziÂł to stado koÂścioÂła ale musiaÂł jak i oni przemilczeĂŚ pewne sprawy
arteq
Gość
« Odpowiedz #60 : Listopad 13, 2009, 02:02:04 »

jakie?
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Listopad 13, 2009, 14:33:27 »

To nie jest temat o zachowaniu Artka, proszĂŞ powrĂłciĂŚ do rozmowy.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #62 : Listopad 13, 2009, 14:59:48 »

prowadziliÂśmy jÂą wÂłaÂśnie a TY nam brutalnie przerwaÂłaÂś - paradoksalnie TO JEST TEMAT O ZACHOWANIU ARTQA - zobacz temat i co pisaliÂśmy i porĂłwnaj z jego postawÂą janneth!

718'
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Listopad 13, 2009, 15:26:55 »

WyraŸnie jest napisane, ¿e to jest temat o tym, co dobrego robi koœció³, a nie o tym, co z³ego robi Arteq. Usunê³am kilka postów, które by³y rozmow¹ u¿ytkowników na temat postawy, jak¹ reprezentuje Arteq. I czy siê to komuœ podoba, czy nie - by³ to offtop. Nie dalej ni¿ wczoraj pisa³am, ¿e rozmowy na temat co kto ma do kogo kierujemy na PW b¹dŸ zapraszamy adwersarza na chat room. Tam mo¿ecie pisaÌ co chcecie, ile chcecie i o czym chcecie. Nie zabraniam, a nawet namawiam. Tutaj nie ma na to miejsca, bo potem jest tak, ¿e by zrozumieÌ meritum omawianego tematu musimy przebijaÌ siê przez strony komentarzy nie na temat.

A odnoÂśnie prowokatorĂłw - moÂże i Arteq jest prowokatorem, ale kaÂżdy kto mu to zarzuca robi dokÂładnie to samo, bo prowokuje powstanie nowego offtopa, wzajemnie siĂŞ nakrĂŞcacie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 13, 2009, 15:28:29 wysłane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Gość
« Odpowiedz #64 : Listopad 13, 2009, 16:01:57 »

nie neguje postawy Karola WojtyÂły ale co z tego Âże on siĂŞ ukorzyÂł i przeprosiÂł a reszta dalej swoje , faktycznie byÂł " wielkim " czÂłowiekiem prowadziÂł to stado koÂścioÂła ale musiaÂł jak i oni przemilczeĂŚ pewne sprawy
WracajÂąc do tematu, ponawiam pytanie - jakie konkretnie.
JeÂżeli znowu ma ktoÂś udzieliĂŚ "bÂłyskotliwej" odpowiedzi w stylu "duÂżo", "wiele" etc. to niech sobie od razu daruje [a potem sami lamentujecie Âże offy i silenie siĂŞ...]
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #65 : Listopad 13, 2009, 17:41:22 »

WracajÂąc do tematu, ponawiam pytanie - jakie konkretnie.
JeÂżeli znowu ma ktoÂś udzieliĂŚ "bÂłyskotliwej" odpowiedzi w stylu "duÂżo", "wiele" etc. to niech sobie od razu daruje [a potem sami lamentujecie Âże offy i silenie siĂŞ...]

SFAÂŁSZOWAÂŁ DWA TYSIÂĄCE LAT (!) HISTORII!!!

mam ju¿ konto premium na RapidShare wiêc wrzucê (w osobnym w±tku) DU¯O POLSKICH EBOOKÓW NA TEN TEMAT - poprzegl±dasz arteq nawet pobie¿nie to zrozumiesz O CZYM MY TU MÓWIMY...

718'
arteq
Gość
« Odpowiedz #66 : Listopad 13, 2009, 18:15:04 »

ProsiÂłem o konkrety odnoÂśnie WojtyÂły. Co jest niezrozumiaÂłe w tym zdaniu, sÂłowo "konkret"?
frosk24
Gość
« Odpowiedz #67 : Listopad 13, 2009, 18:24:33 »

a np do czego faktycznie by³y wyprawy krzy¿owe , ilu ludzi wymordowa³ koœció³ w swej walce z niewiernymi przez 2000 lat
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #68 : Listopad 13, 2009, 18:30:24 »

KRK zapewniÂł sobie wÂładze nad Âświatem na te 2 tys. lat, ale koniec jest bliski
http://www.zbawienie.com/tabela.htm

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
arteq
Gość
« Odpowiedz #69 : Listopad 13, 2009, 18:36:43 »

a np do czego faktycznie by³y wyprawy krzy¿owe , ilu ludzi wymordowa³ koœció³ w swej walce z niewiernymi przez 2000 lat
WojtyÂła zaprzeczaÂł wyprawom krzyÂżowym? ZaprzeczaÂł Âże byÂły ofiary? ZaprzeczaÂł np. inkwizycji?

Ewentualnie jakie wg. Ciebie byÂły prawdziwe cele wypraw?
frosk24
Gość
« Odpowiedz #70 : Listopad 13, 2009, 18:45:17 »

WojtyÂła zaprzeczaÂł wyprawom krzyÂżowym? ZaprzeczaÂł Âże byÂły ofiary? ZaprzeczaÂł np. inkwizycji?

Ewentualnie jakie wg. Ciebie byÂły prawdziwe cele wypraw?

nie chce siĂŞ z tobÂą spieraĂŚ artqu , wszyscy chyba wiedzÂą Âże chodziÂło o dobra materialne a nie nawrĂłcenie niewiernych i odzyskanie ziem " ÂświĂŞtych " , wiesz zapewne duÂżo o koÂściele i wiesz zapewne Âże jest bardzo pazerny
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #71 : Listopad 13, 2009, 18:48:40 »

Jako autor wÂątku pozwolĂŞ sobie zauwaÂżyĂŚ, Âże istnieje juÂż kilka antykatolickich wÂątkĂłw ba tym forum.
Ten temat traktuje o pozytywnych cechach dziaÂłalnoÂści KoÂścioÂła. Jak ktoÂś ma jakieÂś uwagi itd to proszĂŞ je zapisywaĂŚ w tego celu przeznaczonych tematach.
arteq
Gość
« Odpowiedz #72 : Listopad 13, 2009, 19:24:39 »

Frosk, nie chodzi o Âżadne sprzeczanie. StwierdziÂłeÂś, Âże JP2/WojtyÂła przemilczywaÂł pewne sprawy. Bez zÂłoÂśliwoÂści zapytaÂłem - jakie Twoim zdaniem [byÂłem ciekawy]. PodaÂłeÂś pewne przykÂłady - poprosiÂłem o uÂściÂślenie zadajÂąc pytania - proste i grzeczne. W odpowiedzi usÂłyszaÂłem "nie chcĂŞ siĂŞ sprzeczaĂŚ" - w miejsce rzetelnych argumentĂłw. Wychodzi na to, Âże byĂŚ moÂże stwierdzenie nie do koĂąca jest prawdziwe/nie byÂło przemyÂślane.

Co do WK - zostaÂły powoÂłane aby ochraniaĂŚ pielgrzymĂłw, utworzyĂŚ dla nich placĂłwki/miejsca odpoczynku. NastĂŞpnie nabrano ochoty - wedÂług mnie juÂż nagannie - aby moÂże przy okazji "dorobiĂŚ sobie" w postaci ÂłupĂłw. Tak jak dzisiaj wojska ONZ - z definicji wysyÂła siĂŞ je w celu ochrony, a ÂżoÂłnierze czasami dopuszczajÂą siĂŞ wystĂŞpkĂłw.
frosk24
Gość
« Odpowiedz #73 : Listopad 14, 2009, 12:21:55 »

napisaÂłem Âże nie chce siĂŞ spieraĂŚ bo zawsze jeÂżeli chodzi o przedstawienie jakichÂś konkretĂłw z jednej czy drugiej strony dochodzi do sprzeczki sÂłownej gdzie obie strony koĂączÂą na wyzwiskach co niejednokrotnie moÂżna zauwaÂżyĂŚ na tym forum
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #74 : Grudzień 09, 2009, 12:15:27 »

Mamy wlasnie czas Adwentu i duzymi krokami zblizaja sie swieta Bozego Narodzenia. Pomyslalam sobie
jak Kosciol Katolicki w Polsce przygotowuje sie do tego swieta. Wiadomo ze w samym kosciele, liturgicznie, sa odprawiane msze swiete. Na religii napewno katecheci tez mamja w programie czas Adwentu i Boze narodzenie.Tak wiec dzieci beda dobrze poinformowane, beda napewno przygotowywac szopke , a potem
kolede. Chodzac po koledzie napewno ksieza widza rozne rodziny, rodziny ktore zyja w biedzie, nieszczesciu, chorobie. Mysle ze kosciol zna swoich wiernych, jaka pomoc w tym czasie szykuje dla naprawde
potrzebujacych. Czy wierni tez biora udzial w takiej pomocy. Prosze piszcie co widzicie, jak aktywny jest
wasz kosciol w kierunku potrzebujacych. W Polsce sa tez inne wyznania, prosze pisac tez na temat pomocy z
innych wyznan. Rafaela.
Strony: 1 2 [3] 4 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: