Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:29:02

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Równouprawnienie - fakty i mity  (Przeczytany 14319 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« : Sierpieñ 17, 2009, 09:48:11 »

No prosze,z naszych panów wyszed³ mêski szowinizm.Nie spodziewa³am siê tego po was !!!
To znaczy kobieta ma rodziæ wychowywaæ dzieci,sprz±taæ i ogólnie siedzieæ cicho .W³anie taki siê nasuwa wniosek z waszych postów,a jesli pozwolicie na popracowaæ to tylko po spe³nieniu tych wszystkich czynno¶ci Co¶
Owszem równouprawnienie jest mitem ,bo ¶wiatem ¿±dz± mêscy szowini¶ci i nie dopuszczaj± kobiet do w³adzy.Oczywi¶cie zaraz siê odezw± g³osy .¿e to nieprawda,ale wystarczy poczytaæ statystyki ,jaki procent kobiet jest na stanowiskach i u w³adzy.
Kiedy¶ nale¿a³am do tych szarych myszek -kur domowych ,ale te czasy siê ju¿ skoñczy³y (dla mnie jakie¶ 10 lat temu) i teraz nie dam siê facetom zapêdziæ do garów ;P

====================================================

Wspolczesna kobieta ( szczegonie mloda), nie da sobie zalozyc  juz kaganca i kantara.

Nikt nie chce jej zak³adaæ kagañca, a je¶li wyznaczenie kobiecie roli rodzicielki i opiekunki swoich dzieci siê kobietom nie podoba, to mog± mieæ pretensje tylko do Stwórcy, mo¿e niech zmieni± p³eæ. Je¶li siê rodzi dziecko, to trzeba te¿ o nie zadbaæ, ewentualnie oddaæ w dobre rêce, je¿eli matka sama nie jest w stanie, a nie pozostawiæ na pastwe losu, tylko o to chodzi, nie zabrania siê kobietom robienia kariery zawodowej.

Symeonie,je¿eli siê "robi" dziecko te¿ trzeba go wychowaæ i o niego zadbaæ .To nie jest wy³±cznie rol± kobiety

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2009, 18:24:04 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 17, 2009, 10:47:45 »

Chanell, chyba jeste¶ troche przewra¿liwiona. Nikt tu nie wspomina³ o garach itd., nikt te¿ nie mówi³, ¿e tylko kobieta ma wychowywaæ dzieci. Ja przypomnia³em tylko fakt, ¿e to kobieta zosta³a stworzona do rodzenia dzieci, niezale¿nie czy to Wam siê podoba czy nie, taka jest Wasza rola. A je¶li siê to dziecko urodzi to Waszym przede wszystkim moralnym obowi±zkiem jest dobrze to dziecko wychowaæ (razem z mê¿em), w ostateczno¶ci - je¶li matka nie bêdzie mog³a z ró¿nych przyczyn wychowaæ dziecka - mo¿e powierzyæ wychowanie komu¶ innemu, kto zrobi to lepiej ni¿ ona i zapewni dziecku warunki do prawid³owego rozwoju.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 17, 2009, 10:59:09 »

Moze masz racjê ze jestem przewra¿liwiona,ale ja tu nie byc skoro pracujê prawie za dwóch i robie to samo co moi koledzy w pracy(czasem nawet wiêcej) a zarabiam o po³owê mniej ? i zaznaczam ¿e nie siedze w pracy na necie jak to robi± moi koledzy.Taka sytuacja zdaza siê tez w innych firmach.
Potem przychodzimy do domu i faceci do telewizji ,a kobiety do garów i dzieci.Nie mów mi ¿e jest inaczej.Je¶li jest to napewno w malutkim procencie.Kobiet niestety w poczuciu obowi±zku robi± to bo musza ,bo tak zosta³ysmy wychowane.
Jest jednak w naszej kobieco¶ci co¶ co czego nigdy nie do¶wiadczy facet, kiedy masz w sobie dziecko,ono siê rusza ,kopie,mo¿esz do niego mówic.To jest piêkne uczucie i tylko przeznaczona nam kobietom.To jest to co lubie w swoim byciu kobiet±. Jêzyk 
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2009, 11:04:39 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Sierpieñ 17, 2009, 12:02:41 »

prawda jest nieco inna

kobieta nie do ka¿dej pracy siê nadaje... nic dziwnego, ¿e w niektórych miejscach dostaje mniejsze p³ace skoro pracuje mniej wydajnie
sprawa ta nie dotyczy np pracy w biurze gdzie szczerze mówi±c nie mam pojêcia dlaczego kobiety zarabiaj± mniej...
co gorsza gdzie¶ kiedy¶ czyta³em ¿e najbardziej gnêbione w pracy s± kobiety które w pracy maj± szefów - tak¿e kobiety...

najlepiej by by³o jakby kobieta mog³a wychowywaæ dzieci i nie musieæ pracowaæ i otrzymywaæ za to pensjê... wtedy ka¿da mia³aby do wyboru - albo zostaæ w domu albo siê realizowaæ w ¿yciu zawodowym...

najwa¿niejsze to doceniaæ te, które realizuj± siê w domu - wcale nie s± kurami domowymi ale gospodyniami - opiekuj± siê ca³ym domem, rodzin± itd - je¶li oprócz tego potrafi± jeszcze znale¼æ czas na pracê - to tym wiêkszy szacunek U¶miech

Buziak dla wszystkich kobiet

edytowa³em by poprawiæ buziaka ;P
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2009, 12:12:09 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #4 : Sierpieñ 17, 2009, 12:10:21 »

Buziak Buziak Buziak To dla ciebie Val Dee Chichot  startuj do sejmu zag³osujê na ciebie Chichot twój program podoba mi siê U¶miech

Ksiêga Koheleta 3,1
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 17, 2009, 12:11:42 »

che che - ja siê do sejmu nie nadajê - mam zbyt wysokie normy moralne ;P
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 17, 2009, 20:37:46 »

Chanell, mylisz siê - bardzo szanujê kobiety. Podj±³em tok myslenia Kiary i... okrzyknê³a¶ mnie szowinist±.

Równouprawnienie w pojêciu g³oszonym przez feministki jest strasznym nieporozumieniem i krzywd± - na dowód tego przedstawi³em ¿±danie mo¿liwo¶ci rodzenia i piersi. Kobiety i mê¿czy¼ni to dwie diametralne ró¿ne osobowo¶ci. Powo³ani s± do innych zadañ i celów. Maj± siê uzupe³niaæ a nie byæ zamienni. by³y ju¿ has³a "kobiety na traktory". Mê¿czy¼ni g³ównie kieruj± siê rozumem [wiem, czêsto trudno w to uwierzyæ] i logik±, a kobiety sercem i uczuciami. Najszczê¶liwsze zwi±zki to takie w których ma³¿onkowie to zrozumieli i szanuj±, nawzajem doceniaj±c swoj± pracê. Ka¿da z p³ci ma równie¿ wrodzone predyspozycje i w³a¶nie co z tym zwi±zane - okre¶lone miejsce dzia³añ. Odk±d kobiety masowo skupiaj± siê g³ównie  na pracy zawodowej nie maj± tyle czasu i si³y dla rodziny i domu, rodziny cierpi±, a spo³eczeñstwo siê stacza.

Id±c tokiem równouprawnienia - móg³bym gotowaæ obiad, a ¿ona w tym czasie niech kopie dó³ pod fundament na ogrodzenie - wszak to 100% równouprawnienie. Tylko co po tym - efekty mizerne, obie osoby umêczone. Takich przypadków móg³bym mno¿yæ setki... Co nie oznacza, ¿e nie nale¿y pomóc ¿onie przy obiedzie b±d¼ sprz±taæ po sobie.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 17, 2009, 20:57:32 »

Arteq U¶miech ja to wszystko wiem i w wiêkszo¶ci siê z tob± zgadzam.Znam rolê kobiet i wiem jak jest wa¿na w wychowaniu dzieci.Jednak strasznie siê je¿ê jak facet (nie ty) pisze ¿e kobieta stworzona jest tylko do rodzenia dzieci i zajmowania siê domem.Czuje siê wtedy jak podgatunek cz³owieka.W dzisiejszym ¶wiecie gdzie rz±dzi pieni±dz,wiêkszo¶æ  kobiet musi pracowaæ,bo sam mê¿czyzna nie jest w stanie utrzymaæ rodziny.Dlatego powinien byæ równy podzia³ obowiazków domowych.W³a¶nie o to mi chodzi³o w moim po¶cie.Sorry pewnie niezbyt jasno napisa³am.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2009, 21:01:04 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Sierpieñ 17, 2009, 21:09:00 »

Kobieta nie s³u¿y do rodzenia i sprz±tania - je¿eli kto¶ tak my¶li to bardzo ¼le o nim ¶wiadczy i powinien od kobiet trzymaæ siê jak najdalej.

Chanell, oboje wiemy, ¿e w pewnych dziedzinach mê¿czyzna nigdy nie dorówna kobiecie - np. w prowadzeniu domu. u mnie nie ma równego podzia³u obowiazków domowych z 2 przyczyn: 1. mam inne obowi±zki i do mnie nale¿y siê z nich wywiazywaæ, 2. nawet gdybym wysili³ siê do granic mo¿liwo¶ci ¿ona i tak bije mnie w tym na g³owê. I dobrze.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Sierpieñ 17, 2009, 22:43:18 »

Ja uwazam ze to "ROWNOUPRAWNIENIE"- od samego poczatku poszlo nie takimi torami jak byc  powinno.
Mozna dlugo dyskutowac, kazdy z nas bedzie mial napewno swoja racje. Prawda jest taka ze w tym calym
przeobrazeniu kobieta zostala bardzo wykorzystana, nastepnie rodzina i jej malzenstwo. Nie tak powinno wygladac rownouprawnienie, to rownouprawnienie udezylo w zdrowa rodzine, a skutki sa tego juz dlugo
widoczne i beda jeszcze gorsze. Tematy jak cieplo rodzinne, gniazdo rodzinne- nie istnieja. Nie ma na to czasu ani kobieta ani mezczyzna. Wychowywanie dzieci- nastepny temat- kto ma wychowywac dziecko?. Matka musi isc do pracy, ojciec tez, bo rodzina nie ma szans na przezycie jednego miesiaca z jednej meskiej wyplaty.
 Tak wiec zlobki i przedszkola wychowuja nasze dzieci, kiedy dzieci wracaja do domu, matka jest zmeczona bo
musiala normy wypracowac, a ojca moze jeszcze nie ma w domu bo musi dluzej pracowac, albo spotkal kolegow i nie wiadomo kiedy przyjdzie do domu. Nie bede dalej pisala, bo kazdy moze dalej pisac, bo dobrze zna temat. Chce tylko powiedziec ze kobieta i mezczyzna jada na takim samym wozku i do tego nie wiadomo dokad. Kiedy sie postazeja, beda schorowani i dostana pare groszy emerytury, za malo do przezycia, a za duzo do smierci. Ja osobiscie uwazam ze w tych czasach , przy tej technice gdzie maszyny odebraly ludziom prace, powinny maszyny zarobic na to aby rodzina mogla sie zdrowo rozwijac, aby kobieta byla kobieta , matka i interesujaca malzonka, a mezczyzna przykladnym ojcem i dobrym malzonkiem.
Zeby nareszcie rodzina zaczela funkcjonowac zdrowo w szczesciu i szacunku do wszystkiego.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 17, 2009, 23:21:32 »

strasznie siê je¿ê jak facet (nie ty) pisze ¿e kobieta stworzona jest tylko do rodzenia dzieci i zajmowania siê domem.

Kobieta nie s³u¿y do rodzenia i sprz±tania - je¿eli kto¶ tak my¶li to bardzo ¼le o nim ¶wiadczy i powinien od kobiet trzymaæ siê jak najdalej.

To kobiecie Bóg powierzy³ role rodzicielki, takie s± fakty, nie oznacza to jednak, ¿e mo¿e ona tylko rodziæ dzieci, siedzieæ ca³y czas w domu, zajmowaæ siê garami itp, ja tak nie napisa³em, prosze, czytajcie ze zrozumieniem. Pisze to ju¿ poraz n-ty, ale musia³em, bo widze, ¿e ci±gle ¼le jestem rozumiany.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 18, 2009, 08:40:49 »

Mi siê wydaje, ¿e mo¿na siê dogadaæ co do równouprawnienia  w domu. Je¿eli decydujemy sie na ma³¿eñstwo to znaczy, ¿e wcze¶niej ze sob± rozmawiali¶my ze zrozumiem. Wszystko mo¿na ustaliæ co kto robi i w czym sobie pomagamy. U mnie w domu m±¿ np bardzo chêtnie myje naczynia, odkurza, czasem co¶ ugotuje i upiecze ale nie prasuje nie nie pierze, ja te¿ nie naprawiam drobnych sprzêtów, nie sprz±tam samochodu nie myje go i tak dalej. Wszystko jest kwestia dogadania siê. Nie wyobra¿am sobie, ¿e przychodzê do domu z pracy gotuje obiad, dzieci g³odne a m±¿ siedzi z piwem przed telewizorem jest to nie do przyjêcia i zwykle jest w tym sporo winy kobiety. Powinna powiedzieæ spokojnie co jej sie nie podoba i ¿e jest tez zmêczona, a cz³owiek który kocha zrozumie i postara siê w miarê swoich mo¿liwo¶ci pomóc.

Je¿eli chodzi o rodzenie to fakt jest taki, ¿e bezdyskusyjnie natura sama rozdzieli³a co kto robi, co nie oznacza ¿e mê¿czyzna odpowiedzialny i gotowy na potomstwo nie pomo¿e. Wielu mê¿ów wstaje w nocy do dzieci pomimo ¿e rano idzie do pracy, bo rozumie ¿e kobieta po porodzie jest obola³a. Do stworzenia równouprawnienia potrzebna jest empatia i szacunek  z 2 stron, takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 18, 2009, 11:55:40 »

Do stworzenia rownouprawnienia, potrzebne jest wychowywanie synow przez matki inaczej niz do tej pory. Nie tworzenia rol meskich i damskich ( to sie ustali w zyciu), biologiczne funkcje i tak pozostana przy kazdym z aspektow.

Rafaelo bardzo trafne spostrzezenie ; " Ja osobiscie uwazam ze w tych czasach , przy tej technice gdzie maszyny odebraly ludziom prace, powinny maszyny zarobic na to aby rodzina mogla sie zdrowo rozwijac, aby kobieta byla kobieta , matka i interesujaca malzonka, a mezczyzna przykladnym ojcem i dobrym malzonkiem."

Moim zdaniem pracodawcy pozbawiajacy pracy ludzi z powodu zastapienia ich technika, powinni zwolnionym placic normalnie czesc ich wynagrodzenia do konca zycia. Wysokosc zalezna od wieku i mozliwosci znalezienia innej pracy.
Nie powinno chodzic o dobro jednego czlowieka , kosztem tych , ktorych pozbawia sie srodkow do zycia.
Prawa Czlowieka to pozor , one nie istnieja.

Kiara U¶miech U¶miech
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 18, 2009, 12:28:52 »

To jest tak,¿e pracodawcy wol± zatrudniæ mê¿czyznê ni¿ kobietê bo zwyczajnie lepiej siê to im op³aca.
Je¶li pracodawca ma do wyboru zatrudniæ 23 letni± kobietê i 23 letniego mê¿czyznê z takimi samymi kwalifikacjami,to kogo wybierze?-oczywi¶cie mê¿czyznê,dlatego,ze lepiej na tym wyjdzie.
Kobieta w ka¿dej chwili mo¿e zaj¶æ w ci±¿e,urodziæ dziecko,a co z tym idzie pój¶æ na zwolnienie,firma traci pracownika który nie pracuje a musi dostawaæ zap³atê.
Decyduj± wzglêdy czysto finansowe,trzeba te¿ zrozumieæ pracodawców.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 18, 2009, 18:08:27 »

Moim zdaniem pracodawcy pozbawiajacy pracy ludzi z powodu zastapienia ich technika, powinni zwolnionym placic normalnie czesc ich wynagrodzenia do konca zycia. Wysokosc zalezna od wieku i mozliwosci znalezienia innej pracy.

to dopiero by nas zapêdzi³o w recesjê gospodarcz± i zbiednienie ca³ego narodu...

dlaczego przedsiêbiorca który stara siê zmniejszyæ koszty produkcji musi byæ karany utrzymaniem jakiego¶ lenia?

co gorsza - on przecie¿ nie bêdzie p³aci³ z w³asnej kieszeni tylko przerzuci to na koszty w³asne a co za tym idzie produkt bêdzie dro¿szy, efektem bêdzie to ¿e wszyscy bêdziemy p³aciæ na utrzymanie lenia, który by³ zbyt ma³o wydajny w pracy lub zbyt gnu¶ny na znalezienie innej pracy

to ja dziêkujê za takie propozycje :/
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 18, 2009, 22:40:07 »

Kochani, mam wrazenie ze schodzimy z tematu!.

Juz dzisiaj  powinnismy wiedziec ze podzial zyskow na calym swiecie jest nie w pozadku, dlatego dzisiaj mamy
ogromne problemy gospodarcze. Takiej sytuacjii jaka mamy w dzisiejszych czasach, jeszcze nie bylo. Ty Val Dee
jestes poruszony leniem, ja jestem poruszona psem ktory nosi kolie za ogromne pieniadze i je mieso specjalnie spreparowane aby bylo lekko strawne dla jego leniwego zoladka.

Takich roznych przykladow mozemy podawac bez konca. Taka jest sprawa ze pracodawcy czesto przeciagaja strune, ludzie bardzo czesto nie sa odpowiednio oplaceni i sa wykozystywani do bolu.
Aby zapanowala sprawiedliwosc w podziale dobr i zyskow musi najpierw sie stac cos niesamowitego, cos czego nie mozna sobie wyobrazic.
Jedno jest pewne jak na dzisiaj, ze w rodzinie powinni wszyscy pracowac nad tym aby praca i wypoczynek byla rowno podzielona na wszystkich domownikow.

Kiedy jest silny mezczyzna?
Kiedy ma przy sobie silna i madra kobiete.
Pozdrawiam wszystkich Rafaela.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 19, 2009, 04:39:34 »

Kochani, mam wrazenie ze schodzimy z tematu!.

Juz dzisiaj  powinnismy wiedziec ze podzial zyskow na calym swiecie jest nie w pozadku, dlatego dzisiaj mamy
ogromne problemy gospodarcze. Takiej sytuacjii jaka mamy w dzisiejszych czasach, jeszcze nie bylo. Ty Val Dee
jestes poruszony leniem, ja jestem poruszona psem ktory nosi kolie za ogromne pieniadze i je mieso specjalnie spreparowane aby bylo lekko strawne dla jego leniwego zoladka.

Takich roznych przykladow mozemy podawac bez konca. Taka jest sprawa ze pracodawcy czesto przeciagaja strune, ludzie bardzo czesto nie sa odpowiednio oplaceni i sa wykozystywani do bolu.
Aby zapanowala sprawiedliwosc w podziale dobr i zyskow musi najpierw sie stac cos niesamowitego, cos czego nie mozna sobie wyobrazic.
Jedno jest pewne jak na dzisiaj, ze w rodzinie powinni wszyscy pracowac nad tym aby praca i wypoczynek byla rowno podzielona na wszystkich domownikow.

Kiedy jest silny mezczyzna?
Kiedy ma przy sobie silna i madra kobiete.
Pozdrawiam wszystkich Rafaela.

ju¿ równy podzia³ dóbr kiedy¶ u nas by³ i za bardzo nie wysz³o...
bo ma byæ równy wg czego? zas³ug? potrzeb?

a jak kto¶ ma pieni±dze to niech je wydaje jak chce - to jest jego sprawa
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 22, 2009, 11:33:32 »

Tak wiêc statystycznie oko³o 87%-93% kobiet uprawia prostytucjê ze swoimi mê¿ami, czy partnerami..
..jednak jest to wci±¿ "prostytucja", choæ zinstytucjonalizowana.

I co wy na to drogie panie?
Jakie s± wasze opinie na ten temat?
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 22, 2009, 12:03:08 »

Kamil a co my na to mamy powiedzieć tak jest, sex dla świętego spokoju, dla normalnej atmosfery i tak dalej. Myślisz że tylko pieniądze są zapłatą za sex?

Dlaczego tak sie dzieje ponieważ czasem kobiety chcą normalnej atmosfery w domu ( mężczyzna który zaprzeczy, że z powodu barku seksu nie jest wybuchowy i nerwowy jest kłamcą, ale pozbawiony jest testosteronu) a czasami tak ponieważ nie tylko KK ale i inne religie wymagają od kobiety posłuszeństwa w tej sferze też.... czy to się wszystkim podoba czy nie, zwykle taka jest prawda jak napisał PHI

Pozdrawiam U¶miech

Dziwi mnie fakt że o tym nie wiesz? może to też znaczyć, że jeszcze nie byłeś w długotrwałym związku lub słabo obserwowałeś zachowania dorosłych U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2009, 12:04:02 wys³ane przez wiki » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 22, 2009, 13:25:25 »

z ostatnich wie¶ci

najwiêcej wypadków samochodowych powoduj± kobiety w wieku 30-40 lat

p.s. czyli jak sypiam ze swoj± dziewczyn± to ona siê prostytuuje? ;P
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2009, 13:26:18 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #20 : Sierpieñ 22, 2009, 13:40:22 »

Hej, a mo¿e tak nowy temat za³o¿ymy, np. "prostytucja ...", a tu skupimy siê bardziej na równouprawnieniu.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Sierpieñ 22, 2009, 13:45:26 »

U¶miech
p.s. czyli jak sypiam ze swoj± dziewczyn± to ona siê prostytuuje? ;

Ech....zalezy czy ona robi to z potrzeby czy z obowiazku...?....zreszt± sama juz pogubi³am sie w tym temacie... U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Sierpieñ 22, 2009, 14:21:32 »

Dla mê¿czyzn, którzy zastanawij± siê jak to jest z tymi kobietami U¶miech)

http://facet.interia.pl/seks/news/kobiety-od-seksu-wola-50-dolarow,1354304,2629

ale nie martwcie siê my te¿ WAS za bardo nie rozumiemy, choæ nam siê wydaje ¿e rozumiemy Mrugniêcie

Pozdrawiam U¶miech

kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Sierpieñ 22, 2009, 14:46:13 »

Wiki napisa³a:

Dlaczego tak sie dzieje poniewa¿ czasem kobiety chc± normalnej atmosfery w domu

To ja serdecznie tobie i twojej rodzinie wspó³czuje jak od seksu zale¿y dobra atmosfera w twoim domu

mê¿czyzna który zaprzeczy, ¿e z powodu barku seksu nie jest wybuchowy i nerwowy jest k³amc±,

A teraz zaczyna siê atakowanie i obwinianie o wszystko mê¿czyzn.Klasyczna zagrywka.
A dlaczego wszystkich pakujesz do jednego worka? Dlaczego je¶li nie znasz poszczególnych ludzi osobi¶cie przyklejasz im etykietê?
Je¶li powiem,¿e  wszyscy muzu³manie to mordercy i terrory¶ci to bêdzie w porz±dku?

a czasami tak poniewa¿ nie tylko KK ale i inne religie wymagaj± od kobiety pos³uszeñstwa w tej
sferze te¿...

Co zosta³o na deser? Oczywi¶cie zwalenie winy na ko¶ció³ katolicki,on te¿ musi przecie¿ oberwaæ,nie przesz³o by jak by nie wmieszaæ do tego KK

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2009, 14:46:55 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Sierpieñ 22, 2009, 15:02:12 »

Dzięki za współczucie przyda się czasem Mrugniêcie
pożyjesz zobaczysz, a kk to nie jedyny winowajca (czytaj uważniej), na temat muzułmanów się nie wypowiadam bo ich nie znam, choć czytałam sporo o "wolności kobiet" Polecam Kwiat pustyni Waris Dire , Fatwa Jacky Trevane tak na początek książki biograficzne.
Coś wydaje mi się ( nie wiem czy dobrze) że jesteś w wieku buntu, nie martw się ja te przez to przechodziłam U¶miech z czasem zaczniesz akceptować U¶miech

a na deser ? czasami kobieta sama ma ochotę U¶miech

Pozdrawiam U¶miech)
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2009, 15:03:00 wys³ane przez wiki » Zapisane
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: