PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« : Sierpieñ 22, 2009, 12:02:51 » |
|
G³osowanie Bez poola. Pro¶ciej nie mo¿na. Prosze forumowiczów o podanie prostej odpowiedzi z w miarê zwiêz³ym uzasadnieinem: Czy gdyby na TERAZ od CIEBIE zale¿a³a Decyzja, czy w³±czyæ to 'zabezpieczenie' (które jest przedmiotem dzia³alno¶ci i zagadnieñ PCh), to na dzisiaj, na teraz: URUCHOMI£ABY¦, -£BY¦ czy te¿ NIEuruchomi³bys,-³aby¶ ten system? Tak?/Nie? Pamiêtaj ¿e tu chodzi o spontaniczn±/NATYCHMIASTOW¡ DECYZJÊ. (jesli ona sie kiedy¶ bêdzie zmienia³a, to proszê edytowaæ swój post dodaj±c tre¶ci. Proponujê zasadê: jeden member- jeden post w tym w±tku.(wyj±tek: mój dodatkowy prywatny post, gdzie przedstawiê swoj± ewolucjê na ten temat) Jest te¿ pro¶ba o nieusuwanie tresci poprzedich - by ewent. ewolucja pogl±du by³a odwzorowana)Wyobra¼ sobie na przyk³ad, ¿e kto¶ odczyta³ ju¿ wszystkie wskazówki.. i W£ASNIE TERAZ stoi w Egipcie we w³a¶ciwym miejscu i czasie, by to uczyniæ, nikt ani NIC nie moze mu przeszkodziæ, poza sob±.. ..a jego ostatni± wol± przed potocznym "naci¶niêciem guzika".. ..jest .."telefon do przyjaciela" ...Czyli do Ciebie ... i co mówisz? : - W£¡CZ !- NIEw³±czaj !wyobra¼ sobie, ¿e nie ma opcji poczekaj. ) Pamiêtaj, ¿e "brak dzia³ania" .. to tez okre¶lone dzia³anie, które nie zwalnia osoby decyduj±cej ze skutków owej decyzji.Utwórz do tego tematu ankietê, a opinie ka¿dy moze wpisywaæ w postach. @Darku: nie mam uprawnieñ tworzenia poola na tym forum. Ale to nie jest potrzebne wcale, bo forum odwiedza niewiele osób. Zreszt±: Nie STATYSTYKA, NIE ilo¶æ, NIE demokracja. ..a "telefon do Przyjaciela". edit: Faktycznie jest ta opcja. Skoro to jednak takie wa¿ne to zaraz dodam=========================================================== 1 x NIE 2 x NIE/NIEWIEM 2 x TAK 1 x *** (to moje) 2009.08..22 do godziny15:58 1 (3) x NIE Kahuny - i 3 x Odpowiedzialno¶æ Kahuny (3 x d³uzej bedzie siê w owej Cz-P trzyma³) 1 x Absolutnie NIE 2 x TAK ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ @Linda: Pierwsza zDecydowana. GRATULUJÊ odwagi w podejmowaniu i przedstawianiu decyzji. (5 zalogowanych siê waha lub unika lub 'niezauwa¿y³a'. Albotez po prostu nie chce siê "bawiæ". Osobiscie uwa¿am, ¿e zabawa, to zbyt powa¿na sprawa, by j± lekcewa¿yæ zarówno w ¿yciu, jak i w umieraniu.@Kot: Badzo Ciekaw opinia: Gdyby w³±czenie zabezpieczenia z³e dla nas by³o,to o uruchomieniu zadecydowanoby bez naszej opinii i wiedzy,bo jak dot±d ¦wiatem raczej z³o rz±dzi. A s³ysza³e¶ kocie o dzia³aniu w bia³ych rêkawiczkach i o przerzucaniu karmy @Ptak: A kto odbiera ten telefon? Pytam powa¿nie, wiesz to z ca³± pewno¶ci±? Bo od tego zale¿y moja decyzja, na dzi¶ za ma³o danych, wiêc mówiê NIE … A dlaczego - skoro "ma³o danych" - to: NIE, a nie np. TAK?.. w koñcu "ma³o danych", wiêc i tak nie wiesz, co Lepsze?!? Dlaczego BRAK DZIALANIA ma byæ zatem Lepszy? Jedna uwaga, ptaku: konsekwencjami KA¯DEGO wyboru lub jego braku..obci±¿amy sie SAMI w KA¯DEJ SEKUNDZIE naszego iSTNiENIA... i nie potrzeba tutaj "¯adnego Kto¶ia", bo takie jest NIEZMIENNE prawo NATURY. mowa o próbie psychologicznego wp³ywu, by¶my sami siê obci±¿yli wyborem … Propozycja skorzystania z Mocy to propozycja wziêcia za ni± odpowiedzialno¶ci. Skupiasz sie na konsekwencjach(odpowiedzialno¶æ), traktuj±c je jako negatywy(niechêæ do odpowiedzialnosci? lêk? czy przeczucie, ¿e skutki bêd± niechlubne?) "primum non noccere".. czy to znaczy, ¿e wolisz aktualne Status Quo? @Wiki: w tej chwili te¿ nie, choæ jak PHI zauwa¿y³ waha³am siê Ciekawym jest rówie¿ fakt, ¿e kiedy brakuje danych/wiedzy/pewno¶ci... automatycznym wyborem jest 'brak dzia³ania'. @Ptak" A tak w ogóle, to kto(... ) Jeszcze ci±gle ja, tu jako PHIRIOORI prowadzê ten sonda¿ i w³asnie dok³adnie dlatego, ¿e sa znane. Choæ przyznam, i¿ od³±czono mi kompletnie internet na moment. To debile s±, przcie¿ s± jeszcze telefony, telepatia.. wiêc ta interwencja by³a bez sensu. Tak, statek wisi. | by³oby. @arteq Mo¿esz nas o¶wieciæ i powiedzieæ sk±d ta pewno¶æ, ¿e zosta³o wy³±czone (Kiara)? ateq podobie jak ptak ma za ma³o danych, wiêc czeka co zrobi± pewne osoby, on pewno by zrobiæ odwrotnie? Porównanie do bomby jest nieuzasadnione. To tylko ma wystraszyæ? Naogl±dali¶cie siê amerykañskich filmów. Nies±dze aby mia³a taka w³asciwo¶æ. Przebywanie w przestrzeni pozbawionej kierunków musi byæ niesamowicie kreatywne, wydaje mi siê. Jedynym punktem odniesienia wzglêdem którego w kosmosie cokolwiek mo¿esz odnie¶æ, to Twoja w³asna osoba, a nie jaka¶ obiektywna prawda. jakiekolwiek zmiany na lepsze s± mo¿liwe jedynie po wyzerowaniu chorej cywilizacji zabijaj±cej nasz± Matkê Ziemiê. Przyjmiemy to, co nas czeka, bez wzglêdu na straty w³asne z wiar±, ¿e to co nast±pi bêdzie przyniesie ostatecznie wiêcej mo¿liwo¶ci rozwoju ni¿ strat. East, to ja w³a¶nie ca³y czas staram siê wyja¶niæ Kiarze to z³udzenie kierunków Przyjac do wiadomosci i¿ ILUMINANTI to wszyscy LUDZIE, ktorzy posiadaja zdolnosc energetyczna rozswietlenia swojego cioala fizycznego , by przemienic go w swietliste. Gdy sie to stanie nastepuje ILUMINACJA, czyli ROZSWIETLENIE. A , ze jakies grupy wykorzystaly ta nazwe do szerzenia dezinformacji i manipulowania swiadomoscia ludzka, to inna sprawa. podejmowalam trudne decyzje, ktore mimo trudow zaowocowaly bardzo pozytywnie. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skutki niekorzystne s± nierozerwalnie z³±czone z korzystnymi. Niestety, ale Trzeba zje¶æ tê ¿abê lub pozbawiæ sie mocy daj±c j± zje¶æ komu¶ innemu. Pytanie, czy przypadkiem nie zje siê ropuchy z jej trucizn± a nie moc±? Mia³em na my¶li dowoln± decyzjê ale wraz z jej nieuchronnymi konsekwencjami - niekoniecznie w znaczeniu "decyzji "na tak".
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2009, 15:05:31 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 22, 2009, 12:15:53 » |
|
Utwórz do tego tematu ankietê, a opinie ka¿dy moze wpisywaæ w postach.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 22, 2009, 12:32:37 » |
|
Na dzien dzisiejszy napewno bym nie w³aczy³a....poprostu mysle ,ze je¿eli wogóle dzia³a ,to wyrzadzi nam wiecej szkody niz pomoze.Oczywiscie obserwujê rozwój wydarzen i moje stanowisko moze sie zmienic. Tego typu opiniê mam po sesji prywatnej...Dla mnie En-ki nie zas³uguje na zaufanie.... :)Je¿eli wogóle istnieje ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2009, 12:34:47 wys³ane przez Linda »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Sierpieñ 22, 2009, 12:45:31 » |
|
"Je¿eli to urz±dzeie wogóle dzia³a" - to dzia³a najprawdopodobniej z prêdko¶ci± ¦wiat³a lub szybciej. ..a dok³adniej z prêdko¶ci± Blasku ¦wietlistej Ciszy.
..wiêc jak sama widzisz.. po tym ¿e konkretnych zmian nie widzisz..
Kto¶ na drugim koñcu telefonu Ciê na dzisiaj potraktowa³ Bardzo powa¿nie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2009, 20:11:43 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #4 : Sierpieñ 22, 2009, 12:49:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 22, 2009, 13:18:07 » |
|
A ja klikam opcjê w³±czyæ zabezpieczenie,bo jak sama nazwa wskazuje ma to nas przed czym¶ zabezpieczaæ. Ludzie ¿yj±c na Ziemii tak zorganizowali sobie ten pobyt,¿e o nasze dobro trzeba walczyæ. Z³o hula samoistnie i nie trzeba zbytnio przemêczaæ siê aby je czyniæ. Gdyby w³±czenie zabezpieczenia z³e dla nas by³o,to o uruchomieniu zadecydowanoby bez naszej opinii i wiedzy,bo jak dot±d ¦wiatem raczej z³o rz±dzi.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 22, 2009, 13:24:22 » |
|
@Darku: nie mam uprawnieñ tworzenia poola na tym forum. Z tego co wiem, to wszyscy urzytkownicy maj± takie same uprawnienia. Na samym dole tej strony jest zak³adka "dodaj ankietê".
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 22, 2009, 13:24:48 » |
|
Kto¶ na drugim koñcu telefonu Ciê na dzisiaj potraktowa³ Bardzo powa¿nie. A kto odbiera ten telefon? Pytam powa¿nie, wiesz to z ca³± pewno¶ci±? Bo od tego zale¿y moja decyzja, na dzi¶ za ma³o danych, wiêc mówiê NIE … I wydaje siê, ¿e kto¶ próbuje „obarczyæ” nas konsekwencjami wyboru lub jego braku, co na jedno wychodzi … Gdyby w³±czenie zabezpieczenia z³e dla nas by³o,to o uruchomieniu zadecydowanoby bez naszej opinii i wiedzy,bo jak dot±d ¦wiatem raczej z³o rz±dzi. A s³ysza³e¶ kocie o dzia³aniu w bia³ych rêkawiczkach i o przerzucaniu karmy na czyni±cych w³asnymi r±czkami … ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Sierpieñ 22, 2009, 13:35:54 » |
|
: A kto odbiera ten telefon? Pytam powa¿nie, wiesz to z ca³± pewno¶ci±? Bo od tego zale¿y moja decyzja, na dzi¶ za ma³o danych, wiêc mówiê NIE … I wydaje siê, ¿e kto¶ próbuje „obarczyæ” nas konsekwencjami wyboru lub jego braku, co na jedno wychodzi Wydawa³o mi siê ¿e chodzi³o tu o jasna deklaracje forumowiczów i o sprawdzenie jak duze jest zaufanie do PCH.Mine³o juz trochê czasu i troche siê zadzia³o.Moze sie wydawac ,ze juz czêsc zwolenników zaczyna watpiæ...To dobry test... Mogê sie oczywiscie myliæ....ja tak to odebra³am...wymaga to wiecej odwagi niz g³os oddany w ankiecie..
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Sierpieñ 22, 2009, 14:24:21 » |
|
w tej chwili te¿ nie, choæ jak PHI zauwa¿y³ waha³am siê
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 22, 2009, 14:38:58 » |
|
A dlaczego - skoro "ma³o danych" - to: NIE, a nie np. TAK?.. w koñcu "ma³o danych", wiêc nie wiesz, co Lepsze?!? Jak mawia³ Hipokrates "Primum Non Nocere", tote¿ z braku danych wolê nie zadzia³aæ w sposób drastyczny i niepewny co do skutków na nasz± planetê, wszak chodzi nie tylko o mnie. Wolê oddzia³ywaæ zmieniaj±c siebie … Jedna uwaga, ptaku: konsekwencjami wyboru lub jego braku..obci±¿amy sie SAMI w KA¯DEJ SEKUNDZIE naszego iSTNiENIA... i nie potrzeba tutaj "¯adnego Kto¶ia", bo takie jest NIEZMIENNE prawo NATURY. Zgadzam siê, dlatego napisa³am, ¿e kto¶ próbuje, a nie, ¿e to robi … mowa o próbie psychologicznego wp³ywu, by¶my sami siê obci±¿yli wyborem … Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 22, 2009, 14:44:16 » |
|
Tak wiêc ja juz obci±¿y³em siê wyborem i zaznaczy³em 4-te kó³eczko, choæ po co tam ten Bóg?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 22, 2009, 15:09:30 » |
|
Propozycja skorzystania z Mocy to propozycja wziêcia za ni± odpowiedzialno¶ci. Skupiasz sie na konsekwencjach(odpowiedzialno¶æ), traktuj±c je jako negatywy(niechêæ do odpowiedzialnosci? lêk? czy przeczucie, ¿e skutki bêd± niechlubne?) "primum non noccere".. mam rozumieæ ¿e odpowiada Ci aktualne Status Quo? Raczej przeczucie niekorzystnych skutków … co za tym idzie odpowiedzialna decyzja nie w³±czania … Nie wiem na jakiej podstawie wyci±gasz b³êdne wnioski, ¿e odpowiada mi aktualne Status Quo? Tak¿e z Mocy korzystam codziennie, ponosz±c odpowiedzialno¶æ … A tak w ogóle, to kto i z jakiej potrzeby prowadzi ten sonda¿? Przecie¿ w przysz³o¶ci znane s± nasze wybory i ich skutki, a stamt±d przecie¿ przybywasz, jak sam pisa³e¶ ... i statek jeszcze wisi ? Pozdrawiam ============================= Jeszcze ci±gle ja, tu jako PHIRIOORI prowadzê ten sonda¿ i w³asnie dok³adnie dlatego, ¿e sa znane. Choæ przyznam, i¿ od³±czono mi kompletnie internet na moment. To debile s±, przcie¿ s± jeszcze telefony, telepatia.. wiêc ta interwencja by³a bez sensu. Tak, statek wisi. Skutki niekorzystne s± nierozerwalnie z³±czone z korzystnymi. Niestety, ale Trzeba zje¶æ tê ¿abê. Tak, czy inaczej ¿abê tê zjemy. Za¶ Ty, znaj±c skutki nie móg³by¶ uchyliæ r±bka tajemnicy? No chyba, ¿e by³oby to utworzeniem nowej nitki czasoprzestrzennej z innym wariantem wydarzeñ od tych tu biegn±cych … i nie ma na to zgody … Lecz Twoje wyst±pienie i tak ju¿ co¶ zmieni³o … sporo piszesz miêdzy wierszami … Pozdrawiam Scali³em posty DarekPtaszku, rozumiê ¯e¶ zalatana, ale z opcji "modyfikuj wiadomo¶æ" zd±¿y³aby¶ skorzystaæ==================================================================================== A wiesz Dariuszu, ¿e jako¶ nie mam tej opcji we krwi? No i czemu ona tak naprawdê s³u¿y, poza scalaniem postów? Wype³nieniu siê jakiego¶ punktu w regulaminie, który zakazuje spamowania, czyli (wg tego¿ regulaminu) pisania kilku wiadomo¶ci pod rz±d? A ja zawsze s±dzi³am, ¿e spamowanie jest czym¶ innym … jak to cz³owiek „uczy siê” przez ca³e ¿ycie. U¿ywanie edycji, po up³yniêciu paru godzin, czy dni utrudnia lub uniemo¿liwia wrêcz dyskusjê, bo nie mo¿na skutecznie daæ znaku, ¿e siê komu¶ odpowiedzia³o, chyba, ¿e temu komu¶ przyjdzie do g³owy sprawdzaæ stare posty … dla mnie jest to bez sensu … Oszczêdzacie miejsce na serwerze? Tak jak UE energiê elektryczn± na ¿arówkach energooszczêdnych? No i scalaj±c posty forumowiczów sam za¶miecasz ¶mietnik, bo l±duj± w nim dopisane (scalone) tre¶ci, wiêc chyba nie o miejsce chodzi? PHIRIOORI, a to zwijanie koñca tematu do pocz±tku, te¿ czemu¶ s³u¿y, poza wprowadzaniem w os³upienie czytaj±cych? No bo sk±d maj± oni wiedzieæ o co chodzi, gdy pierwszy post jest zbiorem odpowiedzi na pozosta³e, jeszcze nie znane czytelnikowi? A mo¿e to eksperyment z czasem? S³ysza³am niedawno od kogo¶ m±drego, ¿e jednak czas istnieje i biegnie liniowo i nie jest mo¿liwa podró¿ w czasie a jedynie po czasoprzestrzeniach, z innymi ju¿ niestety wydarzeniami. Wiêc skoro teraz tu jeste¶, wiêcej do nas nie wróci ta czê¶æ Ciebie, która wplecie siê w inn± przysz³o¶æ … i nie powiesz nam o skutkach … Ciekawe w ilu fraktalach istniejemy równocze¶nie? Czy¿by¶my p±czkowali? Pozdrawiam EDIT: Niestety, ale Trzeba zje¶æ tê ¿abê lub pozbawiæ sie mocy daj±c j± zje¶æ komu¶ innemu. Pytanie, czy przypadkiem nie zje siê ropuchy z jej trucizn± a nie moc±? Scali³em posty DarekPtak'u, nie ja to wymy¶li³em i nie mnie dywagowaæ czy s± to s³uszne rozwi±zania, czy tez nie. Je¶li Ciê bawi utrudnianie modom ¿ycia wiêc czyñ tak. Pozdrawiam.EDIT: (po raz drugi przez ptaka, wiêc nie mo¿na chyba mówiæ o mojej z³ej woli ) Darku, rozumiem Twoj± sytuacjê, ale zrozum te¿ u¿ytkownika forum, który ma prawo oczekiwaæ odpowiedzi na swoje pisanie. Dyskusja jest przecie¿ celem ka¿dego forum. Jak zatem dyskutowaæ, nie maj±c mo¿liwo¶ci bycia zauwa¿onym ze swoj± wypowiedzi±? Je¶li kto¶ tworzy absurdalny regulamin (nie twierdzê, ¿e ca³y), kto¶ mo¿e te¿ go skorygowaæ, a nie bezmy¶lnie powielaæ … Pozdrawiam Ps. Bynajmniej, nie bawi mnie utrudnianie modom ¿ycia… Dziêkujê Ci. To jak poprawi³a¶ tego posta, ka¿dy zauwa¿y, poza tym po modyfikacji wci±¿ wy¶wietla siê new w bia³ym kwadraciku. A i jeszcze jedno, pod Twym tekstem pojawia siê info o modyfikacji.
Tak wiêc Ptaszku , my¶lê ¿e kazdy domy¶li siê w czym rzecz, a nowicjiuszom mozna to podpowiedzieæ i po "kabulu". Pozdrawiam.EDIT: O jakim bia³ym kwadraciku mówisz? Owszem, wy¶wietla siê pod postem data i godzina ostatniej modyfikacji, ale sk±d kto¶, kto nie napatoczy³ siê przypadkiem na ten post ma wiedzieæ, ¿e pojawi³a siê jego modyfikacja? Odpowied¼ zawarta w zmodyfikowanym po¶cie jest niewidoczna z poziomu g³ównej strony forum. I to ogranicza prawa u¿ytkownika do swobodnej dyskusji, czy tak trudno poj±æ to twórcom tego regulaminu? Pozdrawiam Kwadracik/prostok±cik z napisem nowy widoczny jest w indeksie/spisie tematów danego dzia³u. Modyfikacja jakiej¶ wiadomo¶ci nawet po tygodniu spowoduje, ze ten prostok±cik siê wy¶wietli, choæ nie przesunie w±tku do góry.
czy tak trudno poj±æ to twórcom tego regulaminu? My¶lê ze zdaj± sobie z tego doskonale sprawê, jednak by utrzymaæ tu jaki taki porz±dek, z czego¶ trzeba zrezygnowaæ, co¶ ograniczyæ. Przyznasz chyba, ¿e gdyby nie nasza interwencja, to mieliby¶mu tu niez³y kogielmogiel, a tak ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 23, 2009, 10:16:31 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 22, 2009, 22:47:49 » |
|
Jestem za tym zeby w³±czyc,ale nie bedê uzasadniaæ.Mia³ by¶ spontan wiêc jest-pierwsza mysl
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 22, 2009, 23:45:46 » |
|
Absolutnie niczego nie wlanczac, Czlowiek ze swojej ludzkiej pozycji zbyt maly ma oglad globalnego planu by mogl decydowac o wlaczeniu czegos co jest wylaczone. Skoro jest wylaczone a o wszystkim decyduje Stworca, widac tak jest najlepiej dla nas. Inaczej zabezpieczenie bylo by wlaczone, zwyczajnie , tak samo jak slonce. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 22, 2009, 23:57:05 » |
|
Stwórca da³ nam woln± wolê,bo taka decyzja Jego by³a,wiêc mamy prawo decydowaæ o
w³±czeniu czego¶,co wy³±czone zosta³o Kiaro.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 23, 2009, 00:20:59 » |
|
Absolutnie niczego nie wlanczac, Czlowiek ze swojej ludzkiej pozycji zbyt maly ma oglad globalnego planu by mogl decydowac o wlaczeniu czegos co jest wylaczone. Skoro jest wylaczone a o wszystkim decyduje Stworca, widac tak jest najlepiej dla nas. Inaczej zabezpieczenie bylo by wlaczone, zwyczajnie , tak samo jak slonce. Kiara Je¶li o wszystkim decydowa³by STWÓRCA, nie by³oby problemu, a jednak jest, skoro od czterech lat agitujesz za nie w³±czaniem zabezpieczenia. Wolna wola równie¿ by³aby fikcj±. To My tworzymy nasz ¶wiat, my równie¿ ponosimy odpowiedzialno¶æ. Stwórca, o którym piszesz (PAN z My¶licieli) nie jest STWÓRC¡ …
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 23, 2009, 00:32:52 » |
|
Racja w s³owach Twych Ptaku wielka i przys³owiowe piwo nawa¿one przez nas spjaæ bêdziemy musieli,jeno smak jego zale¿nie od podniebienia nie ka¿demu pasowa³ bêdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 23, 2009, 00:33:33 » |
|
Nie -po trzykroc!Nie biore udzialu i odpowiedzialnosci za dzialania grupy psychopatow,ktorzy to "urzadzenie" znalezli i staraja sie nam udowodnic,ze to jedyna i sluszna alternatywa na ochrone Ziemi i naprawe Swiata.To nie scienny kontakt ze swiatlem,w ktorym jest rowniez opcja-off(mozna swiatlo wylaczyc).I nie ja bede zjadal ta ropuche w wypadku uruchomienia,lecz Ci,ktorzy do tego doprowadza - o ile..? Zreszta oni juz to robia od dluzszego czasu,wpieprzajac ropuche i zapijajac piwem ktorego sami sobie nawazyli.Smacznego! Ptaku,podobaja mi sie Twoje trafne wnioski w ostatnich postach,,rowniez przyznaje Ci racje w kwestii edytowania postow..a regulamin mozna zmienic z korzyscia dla forumowiczow. Pozdrawiam wszystkie Ptaki,bo cenia sobie wolnosc ponad wszystko,bo to co proponuje samael/lucynka,to nic innego,jak przejscie z jednego systemu niewoli w drugi -jeszcze gorszy,.czyli z deszczu pod rynne. I nie interesuja mnie zadne komentarze "ze statku",bo mam je w wiadomym miejscu. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Sierpieñ 23, 2009, 00:51:56 » |
|
Szczê¶liwie siê sk³ada,¿e postawa Twoja kolego Kahuno na przysz³o¶æ ¦wiata zerowy wp³yw mieæ bêdzie i tylko na fali dzia³ania i sukcesów innych siê byæ mo¿e przemie¶cisz szczê¶liwie w korzystnym dla Ciebie kierunku,choæ w±tpiæ w to zaczynam. Na nic Twoje re¿yseroowane Liberum Veto. Nieraz siê mówi,¿e nic nie robi±c wêcej siê zyska,wiêc pomy¶l,czy nielepiej tak siê zachowaæ aby interesu swojego w bezsensownym i przypadkowym dzia³aniu nie przepietruszyæ. Ja równie¿ pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Sierpieñ 23, 2009, 01:07:15 » |
|
Absolutnie niczego nie wlanczac, Czlowiek ze swojej ludzkiej pozycji zbyt maly ma oglad globalnego planu by mogl decydowac o wlaczeniu czegos co jest wylaczone. Skoro jest wylaczone a o wszystkim decyduje Stworca, widac tak jest najlepiej dla nas. Inaczej zabezpieczenie bylo by wlaczone, zwyczajnie , tak samo jak slonce. Kiara Je¶li o wszystkim decydowa³by STWÓRCA, nie by³oby problemu, a jednak jest, skoro od czterech lat agitujesz za nie w³±czaniem zabezpieczenia. Wolna wola równie¿ by³aby fikcj±. To My tworzymy nasz ¶wiat, my równie¿ ponosimy odpowiedzialno¶æ. Stwórca, o którym piszesz (PAN z My¶licieli) nie jest STWÓRC¡ … Skoro tak piszez Ptaku to dla Ciebie zapewne Pan Stworca nie jest. Na szczescie juz po "ptakach" czas minol i tak naprawde opcja wlacz zostala daleko za nami. Cokolwiek , ktokolwiek mowil i pisal na ten temat bedzie. Tworzyc Swiat a niszczyc go , to nie to samo. Co nie eliminuje faktu odpowiedzialnosci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 23, 2009, 01:20:53 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Sierpieñ 23, 2009, 10:08:04 » |
|
Nie tylko dla mnie PAN stwórc± nie jest. Równie¿ Ela Nowalska nigdy nie okre¶la³a go jako stwórcê, chocia¿ ma z My¶licielami kontakty prawie od dwudziestu lat, ba, nawet na seminariach oburza³a siê, jak kto¶ traktowa³ PANA jako Boga … Zreszt± on sam podaje swoj± przestrzeñ, w której przebywa, jako miejsce niedalekie Ziemi … zatem, kim s± naprawdê My¶liciele? I co tu robi±? Twierdzisz, ¿e czas po „ptakach” min±³, czy min±³ tak¿e po gadach? No i dziêkujê Ci za subtelno¶æ … Pozdrawia ptak, a nie „ptak”.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Sierpieñ 23, 2009, 11:33:49 » |
|
Stwórca da³ nam woln± wolê,bo taka decyzja Jego by³a,wiêc mamy prawo decydowaæ o w³±czeniu czego¶,co wy³±czone zosta³o Kiaro. Mo¿esz nas o¶wieciæ i powiedzieæ sk±d ta pewno¶æ, ¿e zosta³o wy³±czone? Równie dobrze mo¿na twierdziæ, ¿e bezpiecznie mo¿na prze³±czyæ zapalnik bomby w pozycjê ON, poniewa¿ skoro znajduje siê aktualnie w pozycji OFF to "musia³" zostaæ w ni± prze³±czony z pozycji ON... no i argument wolnej woli tak¿e zostaje podtrzymany. A co z woln± wol± innych zgodnie z któr± mówi± "nie ruszaæ"? I ka¿dy z nas ma wp³yw na przysz³o¶æ, na ogólnoludzk± w proporcjonalnym zakresie do uczestnictwa w spo³eczeñstwie; na swoj± - w ogromnym. Czy tylko ja zauwa¿y³em, ¿e Kiara zaczyna ju¿ k±saæ nawet tych "akceptowanych" do tej pory? A wszystko z powodu, ¿e o¶mielili siê z ni± nie zgodziæ?
|
|
|
|
|
|
|
SAS
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Sierpieñ 23, 2009, 12:16:08 » |
|
Witam To mój pierwszy post.. trochê siê naczyta³am ... ale jestem za dlaczego? .. bo jescze takiego zla na ziemi nie widzia³am a troche juz prze¿y³am .. chyba sam belzebub panuje ... z okresu komunizmu tak nie by³o jak teraz jest .. ju¿ nawet nie chce ogl±daæ tele. tyle w niej z³a ile w niej jest.. wa¿na jest tylko mamona jak to mawia En-ki... a gdzie uczucia do drugiej osoby ... niestety ma racje. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Sierpieñ 23, 2009, 12:17:26 » |
|
Artequ!! O¶wiecenie otrzymasz,gdy przeczytasz post poprzedzaj±cy cytowan± przez Ciebie moj± odpowied¼ do Kiary skierowan±. Zrozumiesz wtedy,czemu tych w³a¶nie s³ów u¿y³em i czy nale¿y dos³ownie sprawê "off "lub "on" traktowaæ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 23, 2009, 12:19:42 wys³ane przez kot »
|
|
|
|
|
|