PHIRIOORI
Gość
|
|
« : Sierpień 22, 2009, 12:02:51 » |
|
GÂłosowanie Bez poola. ProÂściej nie moÂżna. Prosze forumowiczĂłw o podanie prostej odpowiedzi z w miarĂŞ zwiĂŞzÂłym uzasadnieinem: Czy gdyby na TERAZ od CIEBIE zaleÂżaÂła Decyzja, czy w³¹czyĂŚ to 'zabezpieczenie' (ktĂłre jest przedmiotem dziaÂłalnoÂści i zagadnieĂą PCh), to na dzisiaj, na teraz: URUCHOMIÂŁABYÂŚ, -ÂŁBYÂŚ czy teÂż NIEuruchomiÂłbys,-ÂłabyÂś ten system? Tak?/Nie? PamiĂŞtaj Âże tu chodzi o spontanicznÂą/NATYCHMIASTOWÂĄ DECYZJĂ. (jesli ona sie kiedyÂś bĂŞdzie zmieniaÂła, to proszĂŞ edytowaĂŚ swĂłj post dodajÂąc treÂści. ProponujĂŞ zasadĂŞ: jeden member- jeden post w tym wÂątku.(wyjÂątek: mĂłj dodatkowy prywatny post, gdzie przedstawiĂŞ swojÂą ewolucjĂŞ na ten temat) Jest teÂż proÂśba o nieusuwanie tresci poprzedich - by ewent. ewolucja poglÂądu byÂła odwzorowana)WyobraÂź sobie na przykÂład, Âże ktoÂś odczytaÂł juÂż wszystkie wskazĂłwki.. i WÂŁASNIE TERAZ stoi w Egipcie we wÂłaÂściwym miejscu i czasie, by to uczyniĂŚ, nikt ani NIC nie moze mu przeszkodziĂŚ, poza sobÂą.. ..a jego ostatniÂą wolÂą przed potocznym "naciÂśniĂŞciem guzika".. ..jest .."telefon do przyjaciela" ...Czyli do Ciebie ... i co mĂłwisz? : - WÂŁÂĄCZ !- NIEw³¹czaj !wyobraÂź sobie, Âże nie ma opcji poczekaj. ) PamiĂŞtaj, Âże "brak dziaÂłania" .. to tez okreÂślone dziaÂłanie, ktĂłre nie zwalnia osoby decydujÂącej ze skutkĂłw owej decyzji.UtwĂłrz do tego tematu ankietĂŞ, a opinie kaÂżdy moze wpisywaĂŚ w postach. @Darku: nie mam uprawnieĂą tworzenia poola na tym forum. Ale to nie jest potrzebne wcale, bo forum odwiedza niewiele osĂłb. ZresztÂą: Nie STATYSTYKA, NIE iloœÌ, NIE demokracja. ..a "telefon do Przyjaciela". edit: Faktycznie jest ta opcja. Skoro to jednak takie waÂżne to zaraz dodam=========================================================== 1 x NIE 2 x NIE/NIEWIEM 2 x TAK 1 x *** (to moje) 2009.08..22 do godziny15:58 1 (3) x NIE Kahuny - i 3 x OdpowiedzialnoœÌ Kahuny (3 x dÂłuzej bedzie siĂŞ w owej Cz-P trzymaÂł) 1 x Absolutnie NIE 2 x TAK ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ @Linda: Pierwsza zDecydowana. GRATULUJĂ odwagi w podejmowaniu i przedstawianiu decyzji. (5 zalogowanych siĂŞ waha lub unika lub 'niezauwaÂżyÂła'. Albotez po prostu nie chce siĂŞ "bawiĂŚ". Osobiscie uwaÂżam, Âże zabawa, to zbyt powaÂżna sprawa, by jÂą lekcewaÂżyĂŚ zarĂłwno w Âżyciu, jak i w umieraniu.@Kot: Badzo Ciekaw opinia: Gdyby w³¹czenie zabezpieczenia zÂłe dla nas byÂło,to o uruchomieniu zadecydowanoby bez naszej opinii i wiedzy,bo jak dotÂąd ÂŚwiatem raczej zÂło rzÂądzi. A sÂłyszaÂłeÂś kocie o dziaÂłaniu w biaÂłych rĂŞkawiczkach i o przerzucaniu karmy @Ptak: A kto odbiera ten telefon? Pytam powaÂżnie, wiesz to z ca³¹ pewnoÂściÂą? Bo od tego zaleÂży moja decyzja, na dziÂś za maÂło danych, wiĂŞc mĂłwiĂŞ NIE … A dlaczego - skoro "maÂło danych" - to: NIE, a nie np. TAK?.. w koĂącu "maÂło danych", wiĂŞc i tak nie wiesz, co Lepsze?!? Dlaczego BRAK DZIALANIA ma byĂŚ zatem Lepszy? Jedna uwaga, ptaku: konsekwencjami KAÂŻDEGO wyboru lub jego braku..obci¹¿amy sie SAMI w KAÂŻDEJ SEKUNDZIE naszego iSTNiENIA... i nie potrzeba tutaj "ÂŻadnego KtoÂśia", bo takie jest NIEZMIENNE prawo NATURY. mowa o prĂłbie psychologicznego wpÂływu, byÂśmy sami siĂŞ obci¹¿yli wyborem … Propozycja skorzystania z Mocy to propozycja wziĂŞcia za niÂą odpowiedzialnoÂści. Skupiasz sie na konsekwencjach(odpowiedzialnoœÌ), traktujÂąc je jako negatywy(niechĂŞĂŚ do odpowiedzialnosci? lĂŞk? czy przeczucie, Âże skutki bĂŞdÂą niechlubne?) "primum non noccere".. czy to znaczy, Âże wolisz aktualne Status Quo? @Wiki: w tej chwili teÂż nie, choĂŚ jak PHI zauwaÂżyÂł wahaÂłam siĂŞ Ciekawym jest rĂłwieÂż fakt, Âże kiedy brakuje danych/wiedzy/pewnoÂści... automatycznym wyborem jest 'brak dziaÂłania'. @Ptak" A tak w ogĂłle, to kto(... ) Jeszcze ciÂągle ja, tu jako PHIRIOORI prowadzĂŞ ten sondaÂż i wÂłasnie dokÂładnie dlatego, Âże sa znane. ChoĂŚ przyznam, iÂż od³¹czono mi kompletnie internet na moment. To debile sÂą, przcieÂż sÂą jeszcze telefony, telepatia.. wiĂŞc ta interwencja byÂła bez sensu. Tak, statek wisi. | byÂłoby. @arteq MoÂżesz nas oÂświeciĂŚ i powiedzieĂŚ skÂąd ta pewnoœÌ, Âże zostaÂło wy³¹czone (Kiara)? ateq podobie jak ptak ma za maÂło danych, wiĂŞc czeka co zrobiÂą pewne osoby, on pewno by zrobiĂŚ odwrotnie? PorĂłwnanie do bomby jest nieuzasadnione. To tylko ma wystraszyĂŚ? NaoglÂądaliÂście siĂŞ amerykaĂąskich filmĂłw. NiesÂądze aby miaÂła taka wÂłasciwoœÌ. Przebywanie w przestrzeni pozbawionej kierunkĂłw musi byĂŚ niesamowicie kreatywne, wydaje mi siĂŞ. Jedynym punktem odniesienia wzglĂŞdem ktĂłrego w kosmosie cokolwiek moÂżesz odnieœÌ, to Twoja wÂłasna osoba, a nie jakaÂś obiektywna prawda. jakiekolwiek zmiany na lepsze sÂą moÂżliwe jedynie po wyzerowaniu chorej cywilizacji zabijajÂącej naszÂą MatkĂŞ ZiemiĂŞ. Przyjmiemy to, co nas czeka, bez wzglĂŞdu na straty wÂłasne z wiarÂą, Âże to co nastÂąpi bĂŞdzie przyniesie ostatecznie wiĂŞcej moÂżliwoÂści rozwoju niÂż strat. East, to ja wÂłaÂśnie caÂły czas staram siĂŞ wyjaÂśniĂŚ Kiarze to zÂłudzenie kierunkĂłw Przyjac do wiadomosci iÂż ILUMINANTI to wszyscy LUDZIE, ktorzy posiadaja zdolnosc energetyczna rozswietlenia swojego cioala fizycznego , by przemienic go w swietliste. Gdy sie to stanie nastepuje ILUMINACJA, czyli ROZSWIETLENIE. A , ze jakies grupy wykorzystaly ta nazwe do szerzenia dezinformacji i manipulowania swiadomoscia ludzka, to inna sprawa. podejmowalam trudne decyzje, ktore mimo trudow zaowocowaly bardzo pozytywnie. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Skutki niekorzystne sÂą nierozerwalnie z³¹czone z korzystnymi. Niestety, ale Trzeba zjeœÌ tĂŞ ÂżabĂŞ lub pozbawiĂŚ sie mocy dajÂąc jÂą zjeœÌ komuÂś innemu. Pytanie, czy przypadkiem nie zje siĂŞ ropuchy z jej truciznÂą a nie mocÂą? MiaÂłem na myÂśli dowolnÂą decyzjĂŞ ale wraz z jej nieuchronnymi konsekwencjami - niekoniecznie w znaczeniu "decyzji "na tak".
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 15:05:31 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #1 : Sierpień 22, 2009, 12:15:53 » |
|
UtwĂłrz do tego tematu ankietĂŞ, a opinie kaÂżdy moze wpisywaĂŚ w postach.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Sierpień 22, 2009, 12:32:37 » |
|
Na dzien dzisiejszy napewno bym nie wÂłaczyÂła....poprostu mysle ,ze jeÂżeli wogĂłle dziaÂła ,to wyrzadzi nam wiecej szkody niz pomoze.Oczywiscie obserwujĂŞ rozwĂłj wydarzen i moje stanowisko moze sie zmienic. Tego typu opiniĂŞ mam po sesji prywatnej...Dla mnie En-ki nie zasÂługuje na zaufanie.... :)JeÂżeli wogĂłle istnieje ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 12:34:47 wysłane przez Linda »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : Sierpień 22, 2009, 12:45:31 » |
|
"JeÂżeli to urzÂądzeie wogĂłle dziaÂła" - to dziaÂła najprawdopodobniej z prĂŞdkoÂściÂą ÂŚwiatÂła lub szybciej. ..a dokÂładniej z prĂŞdkoÂściÂą Blasku ÂŚwietlistej Ciszy.
..wiĂŞc jak sama widzisz.. po tym Âże konkretnych zmian nie widzisz..
KtoÂś na drugim koĂącu telefonu CiĂŞ na dzisiaj potraktowaÂł Bardzo powaÂżnie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2009, 20:11:43 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Sierpień 22, 2009, 12:49:31 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Sierpień 22, 2009, 13:18:07 » |
|
A ja klikam opcjê w³¹czyÌ zabezpieczenie,bo jak sama nazwa wskazuje ma to nas przed czymœ zabezpieczaÌ. Ludzie ¿yj¹c na Ziemii tak zorganizowali sobie ten pobyt,¿e o nasze dobro trzeba walczyÌ. Z³o hula samoistnie i nie trzeba zbytnio przemêczaÌ siê aby je czyniÌ. Gdyby w³¹czenie zabezpieczenia z³e dla nas by³o,to o uruchomieniu zadecydowanoby bez naszej opinii i wiedzy,bo jak dot¹d Œwiatem raczej z³o rz¹dzi.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Email
|
|
« Odpowiedz #6 : Sierpień 22, 2009, 13:24:22 » |
|
@Darku: nie mam uprawnieĂą tworzenia poola na tym forum. Z tego co wiem, to wszyscy urzytkownicy majÂą takie same uprawnienia. Na samym dole tej strony jest zakÂładka "dodaj ankietĂŞ".
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Sierpień 22, 2009, 13:24:48 » |
|
KtoÂś na drugim koĂącu telefonu CiĂŞ na dzisiaj potraktowaÂł Bardzo powaÂżnie. A kto odbiera ten telefon? Pytam powaÂżnie, wiesz to z ca³¹ pewnoÂściÂą? Bo od tego zaleÂży moja decyzja, na dziÂś za maÂło danych, wiĂŞc mĂłwiĂŞ NIE … I wydaje siĂŞ, Âże ktoÂś prĂłbuje „obarczyĂŚ” nas konsekwencjami wyboru lub jego braku, co na jedno wychodzi … Gdyby w³¹czenie zabezpieczenia zÂłe dla nas byÂło,to o uruchomieniu zadecydowanoby bez naszej opinii i wiedzy,bo jak dotÂąd ÂŚwiatem raczej zÂło rzÂądzi. A sÂłyszaÂłeÂś kocie o dziaÂłaniu w biaÂłych rĂŞkawiczkach i o przerzucaniu karmy na czyniÂących wÂłasnymi rÂączkami … ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
|
« Odpowiedz #8 : Sierpień 22, 2009, 13:35:54 » |
|
: A kto odbiera ten telefon? Pytam powaÂżnie, wiesz to z ca³¹ pewnoÂściÂą? Bo od tego zaleÂży moja decyzja, na dziÂś za maÂło danych, wiĂŞc mĂłwiĂŞ NIE … I wydaje siĂŞ, Âże ktoÂś prĂłbuje „obarczyĂŚ” nas konsekwencjami wyboru lub jego braku, co na jedno wychodzi WydawaÂło mi siĂŞ Âże chodziÂło tu o jasna deklaracje forumowiczĂłw i o sprawdzenie jak duze jest zaufanie do PCH.MineÂło juz trochĂŞ czasu i troche siĂŞ zadziaÂło.Moze sie wydawac ,ze juz czĂŞsc zwolennikĂłw zaczyna watpiĂŚ...To dobry test... MogĂŞ sie oczywiscie myliĂŚ....ja tak to odebraÂłam...wymaga to wiecej odwagi niz gÂłos oddany w ankiecie..
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Sierpień 22, 2009, 14:24:21 » |
|
w tej chwili teÂż nie, choĂŚ jak PHI zauwaÂżyÂł wahaÂłam siĂŞ
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : Sierpień 22, 2009, 14:38:58 » |
|
A dlaczego - skoro "maÂło danych" - to: NIE, a nie np. TAK?.. w koĂącu "maÂło danych", wiĂŞc nie wiesz, co Lepsze?!? Jak mawiaÂł Hipokrates "Primum Non Nocere", toteÂż z braku danych wolĂŞ nie zadziaÂłaĂŚ w sposĂłb drastyczny i niepewny co do skutkĂłw na naszÂą planetĂŞ, wszak chodzi nie tylko o mnie. WolĂŞ oddziaÂływaĂŚ zmieniajÂąc siebie … Jedna uwaga, ptaku: konsekwencjami wyboru lub jego braku..obci¹¿amy sie SAMI w KAÂŻDEJ SEKUNDZIE naszego iSTNiENIA... i nie potrzeba tutaj "ÂŻadnego KtoÂśia", bo takie jest NIEZMIENNE prawo NATURY. Zgadzam siĂŞ, dlatego napisaÂłam, Âże ktoÂś prĂłbuje, a nie, Âże to robi … mowa o prĂłbie psychologicznego wpÂływu, byÂśmy sami siĂŞ obci¹¿yli wyborem … Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Email
|
|
« Odpowiedz #11 : Sierpień 22, 2009, 14:44:16 » |
|
Tak wiêc ja juz obci¹¿y³em siê wyborem i zaznaczy³em 4-te kó³eczko, choÌ po co tam ten Bóg?
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Sierpień 22, 2009, 15:09:30 » |
|
Propozycja skorzystania z Mocy to propozycja wziĂŞcia za niÂą odpowiedzialnoÂści. Skupiasz sie na konsekwencjach(odpowiedzialnoœÌ), traktujÂąc je jako negatywy(niechĂŞĂŚ do odpowiedzialnosci? lĂŞk? czy przeczucie, Âże skutki bĂŞdÂą niechlubne?) "primum non noccere".. mam rozumieĂŚ Âże odpowiada Ci aktualne Status Quo? Raczej przeczucie niekorzystnych skutkĂłw … co za tym idzie odpowiedzialna decyzja nie w³¹czania … Nie wiem na jakiej podstawie wyciÂągasz b³êdne wnioski, Âże odpowiada mi aktualne Status Quo? TakÂże z Mocy korzystam codziennie, ponoszÂąc odpowiedzialnoœÌ … A tak w ogĂłle, to kto i z jakiej potrzeby prowadzi ten sondaÂż? PrzecieÂż w przyszÂłoÂści znane sÂą nasze wybory i ich skutki, a stamtÂąd przecieÂż przybywasz, jak sam pisaÂłeÂś ... i statek jeszcze wisi ? Pozdrawiam ============================= Jeszcze ciÂągle ja, tu jako PHIRIOORI prowadzĂŞ ten sondaÂż i wÂłasnie dokÂładnie dlatego, Âże sa znane. ChoĂŚ przyznam, iÂż od³¹czono mi kompletnie internet na moment. To debile sÂą, przcieÂż sÂą jeszcze telefony, telepatia.. wiĂŞc ta interwencja byÂła bez sensu. Tak, statek wisi. Skutki niekorzystne sÂą nierozerwalnie z³¹czone z korzystnymi. Niestety, ale Trzeba zjeœÌ tĂŞ ÂżabĂŞ. Tak, czy inaczej ÂżabĂŞ tĂŞ zjemy. ZaÂś Ty, znajÂąc skutki nie mĂłgÂłbyÂś uchyliĂŚ rÂąbka tajemnicy? No chyba, Âże byÂłoby to utworzeniem nowej nitki czasoprzestrzennej z innym wariantem wydarzeĂą od tych tu biegnÂących … i nie ma na to zgody … Lecz Twoje wystÂąpienie i tak juÂż coÂś zmieniÂło … sporo piszesz miĂŞdzy wierszami … Pozdrawiam ScaliÂłem posty DarekPtaszku, rozumiĂŞ ÂŻeÂś zalatana, ale z opcji "modyfikuj wiadomoœÌ" zd¹¿yÂłabyÂś skorzystaĂŚ==================================================================================== A wiesz Dariuszu, Âże jakoÂś nie mam tej opcji we krwi? No i czemu ona tak naprawdĂŞ sÂłuÂży, poza scalaniem postĂłw? WypeÂłnieniu siĂŞ jakiegoÂś punktu w regulaminie, ktĂłry zakazuje spamowania, czyli (wg tegoÂż regulaminu) pisania kilku wiadomoÂści pod rzÂąd? A ja zawsze sÂądziÂłam, Âże spamowanie jest czymÂś innym … jak to czÂłowiek „uczy siĂŞ” przez caÂłe Âżycie. UÂżywanie edycji, po upÂłyniĂŞciu paru godzin, czy dni utrudnia lub uniemoÂżliwia wrĂŞcz dyskusjĂŞ, bo nie moÂżna skutecznie daĂŚ znaku, Âże siĂŞ komuÂś odpowiedziaÂło, chyba, Âże temu komuÂś przyjdzie do gÂłowy sprawdzaĂŚ stare posty … dla mnie jest to bez sensu … OszczĂŞdzacie miejsce na serwerze? Tak jak UE energiĂŞ elektrycznÂą na ÂżarĂłwkach energooszczĂŞdnych? No i scalajÂąc posty forumowiczĂłw sam zaÂśmiecasz Âśmietnik, bo lÂądujÂą w nim dopisane (scalone) treÂści, wiĂŞc chyba nie o miejsce chodzi? PHIRIOORI, a to zwijanie koĂąca tematu do poczÂątku, teÂż czemuÂś sÂłuÂży, poza wprowadzaniem w osÂłupienie czytajÂących? No bo skÂąd majÂą oni wiedzieĂŚ o co chodzi, gdy pierwszy post jest zbiorem odpowiedzi na pozostaÂłe, jeszcze nie znane czytelnikowi? A moÂże to eksperyment z czasem? SÂłyszaÂłam niedawno od kogoÂś mÂądrego, Âże jednak czas istnieje i biegnie liniowo i nie jest moÂżliwa podró¿ w czasie a jedynie po czasoprzestrzeniach, z innymi juÂż niestety wydarzeniami. WiĂŞc skoro teraz tu jesteÂś, wiĂŞcej do nas nie wrĂłci ta czêœÌ Ciebie, ktĂłra wplecie siĂŞ w innÂą przyszÂłoœÌ … i nie powiesz nam o skutkach … Ciekawe w ilu fraktalach istniejemy rĂłwnoczeÂśnie? CzyÂżbyÂśmy pÂączkowali? Pozdrawiam EDIT: Niestety, ale Trzeba zjeœÌ tĂŞ ÂżabĂŞ lub pozbawiĂŚ sie mocy dajÂąc jÂą zjeœÌ komuÂś innemu. Pytanie, czy przypadkiem nie zje siĂŞ ropuchy z jej truciznÂą a nie mocÂą? ScaliÂłem posty DarekPtak'u, nie ja to wymyÂśliÂłem i nie mnie dywagowaĂŚ czy sÂą to sÂłuszne rozwiÂązania, czy tez nie. JeÂśli CiĂŞ bawi utrudnianie modom Âżycia wiĂŞc czyĂą tak. Pozdrawiam.EDIT: (po raz drugi przez ptaka, wiĂŞc nie moÂżna chyba mĂłwiĂŚ o mojej zÂłej woli ) Darku, rozumiem TwojÂą sytuacjĂŞ, ale zrozum teÂż uÂżytkownika forum, ktĂłry ma prawo oczekiwaĂŚ odpowiedzi na swoje pisanie. Dyskusja jest przecieÂż celem kaÂżdego forum. Jak zatem dyskutowaĂŚ, nie majÂąc moÂżliwoÂści bycia zauwaÂżonym ze swojÂą wypowiedziÂą? JeÂśli ktoÂś tworzy absurdalny regulamin (nie twierdzĂŞ, Âże caÂły), ktoÂś moÂże teÂż go skorygowaĂŚ, a nie bezmyÂślnie powielaĂŚ … Pozdrawiam Ps. Bynajmniej, nie bawi mnie utrudnianie modom Âżycia… DziĂŞkujĂŞ Ci. To jak poprawiÂłaÂś tego posta, kaÂżdy zauwaÂży, poza tym po modyfikacji wci¹¿ wyÂświetla siĂŞ new w biaÂłym kwadraciku. A i jeszcze jedno, pod Twym tekstem pojawia siĂŞ info o modyfikacji.
Tak wiêc Ptaszku , myœlê ¿e kazdy domyœli siê w czym rzecz, a nowicjiuszom mozna to podpowiedzieÌ i po "kabulu". Pozdrawiam.EDIT: O jakim bia³ym kwadraciku mówisz? Owszem, wyœwietla siê pod postem data i godzina ostatniej modyfikacji, ale sk¹d ktoœ, kto nie napatoczy³ siê przypadkiem na ten post ma wiedzieÌ, ¿e pojawi³a siê jego modyfikacja? OdpowiedŸ zawarta w zmodyfikowanym poœcie jest niewidoczna z poziomu g³ównej strony forum. I to ogranicza prawa u¿ytkownika do swobodnej dyskusji, czy tak trudno poj¹Ì to twórcom tego regulaminu? Pozdrawiam Kwadracik/prostok¹cik z napisem nowy widoczny jest w indeksie/spisie tematów danego dzia³u. Modyfikacja jakiejœ wiadomoœci nawet po tygodniu spowoduje, ze ten prostok¹cik siê wyœwietli, choÌ nie przesunie w¹tku do góry.
czy tak trudno poj¹Ì to twórcom tego regulaminu? Myœlê ze zdaj¹ sobie z tego doskonale sprawê, jednak by utrzymaÌ tu jaki taki porz¹dek, z czegoœ trzeba zrezygnowaÌ, coœ ograniczyÌ. Przyznasz chyba, ¿e gdyby nie nasza interwencja, to mielibyœmu tu niez³y kogielmogiel, a tak ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 10:16:31 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #13 : Sierpień 22, 2009, 22:47:49 » |
|
Jestem za tym zeby w³¹czyc,ale nie bedê uzasadniaÌ.Mia³ byœ spontan wiêc jest-pierwsza mysl
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Sierpień 22, 2009, 23:45:46 » |
|
Absolutnie niczego nie wlanczac, Czlowiek ze swojej ludzkiej pozycji zbyt maly ma oglad globalnego planu by mogl decydowac o wlaczeniu czegos co jest wylaczone. Skoro jest wylaczone a o wszystkim decyduje Stworca, widac tak jest najlepiej dla nas. Inaczej zabezpieczenie bylo by wlaczone, zwyczajnie , tak samo jak slonce. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #15 : Sierpień 22, 2009, 23:57:05 » |
|
StwĂłrca daÂł nam wolnÂą wolĂŞ,bo taka decyzja Jego byÂła,wiĂŞc mamy prawo decydowaĂŚ o
w³¹czeniu czegoœ,co wy³¹czone zosta³o Kiaro.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Sierpień 23, 2009, 00:20:59 » |
|
Absolutnie niczego nie wlanczac, Czlowiek ze swojej ludzkiej pozycji zbyt maly ma oglad globalnego planu by mogl decydowac o wlaczeniu czegos co jest wylaczone. Skoro jest wylaczone a o wszystkim decyduje Stworca, widac tak jest najlepiej dla nas. Inaczej zabezpieczenie bylo by wlaczone, zwyczajnie , tak samo jak slonce. Kiara JeÂśli o wszystkim decydowaÂłby STWĂRCA, nie byÂłoby problemu, a jednak jest, skoro od czterech lat agitujesz za nie w³¹czaniem zabezpieczenia. Wolna wola rĂłwnieÂż byÂłaby fikcjÂą. To My tworzymy nasz Âświat, my rĂłwnieÂż ponosimy odpowiedzialnoœÌ. StwĂłrca, o ktĂłrym piszesz (PAN z MyÂślicieli) nie jest STWĂRCÂĄ …
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : Sierpień 23, 2009, 00:32:52 » |
|
Racja w sÂłowach Twych Ptaku wielka i przysÂłowiowe piwo nawaÂżone przez nas spjaĂŚ bĂŞdziemy musieli,jeno smak jego zaleÂżnie od podniebienia nie kaÂżdemu pasowaÂł bĂŞdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Sierpień 23, 2009, 00:33:33 » |
|
Nie -po trzykroc!Nie biore udzialu i odpowiedzialnosci za dzialania grupy psychopatow,ktorzy to "urzadzenie" znalezli i staraja sie nam udowodnic,ze to jedyna i sluszna alternatywa na ochrone Ziemi i naprawe Swiata.To nie scienny kontakt ze swiatlem,w ktorym jest rowniez opcja-off(mozna swiatlo wylaczyc).I nie ja bede zjadal ta ropuche w wypadku uruchomienia,lecz Ci,ktorzy do tego doprowadza - o ile..? Zreszta oni juz to robia od dluzszego czasu,wpieprzajac ropuche i zapijajac piwem ktorego sami sobie nawazyli.Smacznego! Ptaku,podobaja mi sie Twoje trafne wnioski w ostatnich postach,,rowniez przyznaje Ci racje w kwestii edytowania postow..a regulamin mozna zmienic z korzyscia dla forumowiczow. Pozdrawiam wszystkie Ptaki,bo cenia sobie wolnosc ponad wszystko,bo to co proponuje samael/lucynka,to nic innego,jak przejscie z jednego systemu niewoli w drugi -jeszcze gorszy,.czyli z deszczu pod rynne. I nie interesuja mnie zadne komentarze "ze statku",bo mam je w wiadomym miejscu. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #19 : Sierpień 23, 2009, 00:51:56 » |
|
Szczêœliwie siê sk³ada,¿e postawa Twoja kolego Kahuno na przysz³oœÌ Œwiata zerowy wp³yw mieÌ bêdzie i tylko na fali dzia³ania i sukcesów innych siê byÌ mo¿e przemieœcisz szczêœliwie w korzystnym dla Ciebie kierunku,choÌ w¹tpiÌ w to zaczynam. Na nic Twoje re¿yseroowane Liberum Veto. Nieraz siê mówi,¿e nic nie robi¹c wêcej siê zyska,wiêc pomyœl,czy nielepiej tak siê zachowaÌ aby interesu swojego w bezsensownym i przypadkowym dzia³aniu nie przepietruszyÌ. Ja równie¿ pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : Sierpień 23, 2009, 01:07:15 » |
|
Absolutnie niczego nie wlanczac, Czlowiek ze swojej ludzkiej pozycji zbyt maly ma oglad globalnego planu by mogl decydowac o wlaczeniu czegos co jest wylaczone. Skoro jest wylaczone a o wszystkim decyduje Stworca, widac tak jest najlepiej dla nas. Inaczej zabezpieczenie bylo by wlaczone, zwyczajnie , tak samo jak slonce. Kiara JeÂśli o wszystkim decydowaÂłby STWĂRCA, nie byÂłoby problemu, a jednak jest, skoro od czterech lat agitujesz za nie w³¹czaniem zabezpieczenia. Wolna wola rĂłwnieÂż byÂłaby fikcjÂą. To My tworzymy nasz Âświat, my rĂłwnieÂż ponosimy odpowiedzialnoœÌ. StwĂłrca, o ktĂłrym piszesz (PAN z MyÂślicieli) nie jest STWĂRCÂĄ … Skoro tak piszez Ptaku to dla Ciebie zapewne Pan Stworca nie jest. Na szczescie juz po "ptakach" czas minol i tak naprawde opcja wlacz zostala daleko za nami. Cokolwiek , ktokolwiek mowil i pisal na ten temat bedzie. Tworzyc Swiat a niszczyc go , to nie to samo. Co nie eliminuje faktu odpowiedzialnosci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 01:20:53 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Sierpień 23, 2009, 10:08:04 » |
|
Nie tylko dla mnie PAN stwĂłrcÂą nie jest. RĂłwnieÂż Ela Nowalska nigdy nie okreÂślaÂła go jako stwĂłrcĂŞ, chociaÂż ma z MyÂślicielami kontakty prawie od dwudziestu lat, ba, nawet na seminariach oburzaÂła siĂŞ, jak ktoÂś traktowaÂł PANA jako Boga … ZresztÂą on sam podaje swojÂą przestrzeĂą, w ktĂłrej przebywa, jako miejsce niedalekie Ziemi … zatem, kim sÂą naprawdĂŞ MyÂśliciele? I co tu robiÂą? Twierdzisz, Âże czas po „ptakach” min¹³, czy min¹³ takÂże po gadach? No i dziĂŞkujĂŞ Ci za subtelnoœÌ … Pozdrawia ptak, a nie „ptak”.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Sierpień 23, 2009, 11:33:49 » |
|
Stwórca da³ nam woln¹ wolê,bo taka decyzja Jego by³a,wiêc mamy prawo decydowaÌ o w³¹czeniu czegoœ,co wy³¹czone zosta³o Kiaro. Mo¿esz nas oœwieciÌ i powiedzieÌ sk¹d ta pewnoœÌ, ¿e zosta³o wy³¹czone? Równie dobrze mo¿na twierdziÌ, ¿e bezpiecznie mo¿na prze³¹czyÌ zapalnik bomby w pozycjê ON, poniewa¿ skoro znajduje siê aktualnie w pozycji OFF to "musia³" zostaÌ w ni¹ prze³¹czony z pozycji ON... no i argument wolnej woli tak¿e zostaje podtrzymany. A co z woln¹ wol¹ innych zgodnie z któr¹ mówi¹ "nie ruszaÌ"? I ka¿dy z nas ma wp³yw na przysz³oœÌ, na ogólnoludzk¹ w proporcjonalnym zakresie do uczestnictwa w spo³eczeùstwie; na swoj¹ - w ogromnym. Czy tylko ja zauwa¿y³em, ¿e Kiara zaczyna ju¿ k¹saÌ nawet tych "akceptowanych" do tej pory? A wszystko z powodu, ¿e oœmielili siê z ni¹ nie zgodziÌ?
|
|
|
|
|
|
|
SAS
Gość
|
|
« Odpowiedz #23 : Sierpień 23, 2009, 12:16:08 » |
|
Witam To mĂłj pierwszy post.. trochĂŞ siĂŞ naczytaÂłam ... ale jestem za dlaczego? .. bo jescze takiego zla na ziemi nie widziaÂłam a troche juz przeÂżyÂłam .. chyba sam belzebub panuje ... z okresu komunizmu tak nie byÂło jak teraz jest .. juÂż nawet nie chce oglÂądaĂŚ tele. tyle w niej zÂła ile w niej jest.. waÂżna jest tylko mamona jak to mawia En-ki... a gdzie uczucia do drugiej osoby ... niestety ma racje. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : Sierpień 23, 2009, 12:17:26 » |
|
Artequ!! Oœwiecenie otrzymasz,gdy przeczytasz post poprzedzaj¹cy cytowan¹ przez Ciebie moj¹ odpowiedŸ do Kiary skierowan¹. Zrozumiesz wtedy,czemu tych w³aœnie s³ów u¿y³em i czy nale¿y dos³ownie sprawê "off "lub "on" traktowaÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2009, 12:19:42 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
|