stolo
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 13
|
 |
« : Sierpień 24, 2009, 12:08:15 » |
|
WARSZAWA, 11 PAÂŹDZIERNIKA 2009 SYMPOZJUM „2012: KONIEC NASZEJ CYWILIZACJI CZY WIELKA TRANSFORMACJA?“ Z PATRYKIEM GERYLEM (BELGIA) Uwaga! Przedstawione poniÂżej Sympozjum w Warszawie, planowane na 11 paÂździernika 2009 roku, odbĂŞdzie siĂŞ bez udziaÂłu czÂłonkĂłw Projektu Cheops. Chcemy jednak podkreÂśliĂŚ, Âże zarĂłwno Lucyna ÂŁobos, jak i inni uczestnicy Projektu byli zaproszeni przez organizatorĂłw do udziaÂłu w programie, lecz ze wzglĂŞdu na wyjÂątkowo niedogodny termin – musieliÂśmy zrezygnowaĂŚ. Niemniej jednak organizatorzy zobowiÂązali siĂŞ przeznaczyĂŚ czêœÌ dochodu z Sympozjum na cele dotyczÂące wykopalisk w Hawarze - za co im serdecznie dziĂŞkujemy. ZarzÂąd Fundacji „Dar ÂŚwiatowida“ WiĂŞcej informacji: WWW.CZASNOWEJERY.PL 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2009, 05:53:45 wysłane przez stolo »
|
|
"Jutro to dziÂś, tyle Âże jutro" 
|
|
|
zuza
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Sierpień 26, 2009, 13:43:51 » |
|
http://czasnowejery.pl/kolejne sympozjum poÂświĂŞcone 2012 rokowi temat: 2012; KONIEC NASZEJ CYWILIZACJI CZY WIELKA TRANSFORMACJA?
|
|
|
|
|
|
|
kubraczek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Sierpień 27, 2009, 16:08:29 » |
|
a przestaĂą, wÂątpliwe Âżeby za 99zÂł byÂła dobra zabawa 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Sierpień 27, 2009, 21:25:15 » |
|
A ja mam doœÌ straszenia ludzi katastrofami, dlatego z chêci¹ wybra³bym siê na spotkanie "Rok 2013 Projektowanie Nowego Œwiata" w Warszawie 25-10-2009 http://www.schodamidonieba.com/index.php
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Sierpień 27, 2009, 21:41:30 » |
|
 A ja mam doœÌ straszenia ludzi katastrofami, dlatego z chêci¹ wybra³bym siê na spotkanie "Rok 2013 Projektowanie Nowego Œwiata" w Warszawie 25-10-2009 Popieram Ciê ca³kowicie.....Mo¿e zadzia³a efekt setnej ma³py...(oczywiscie tej symbolicznej)i zamiast budowaÌ czarne scenariusze, bedziemy tutaj rozmawiac o rzeczach przyjemnych i pieknych ,jakie czekaja ludzi po roku 2012.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #5 : Sierpień 27, 2009, 22:08:39 » |
|
bedziemy tutaj rozmawiac o rzeczach przyjemnych i pieknych ,jakie czekaja ludzi po roku 2012 Nie ma problemu bo to ciekawe sprawy, ale nie tutaj. jest juÂż kilka podobnych tematĂłw w Hydeparku, a jeÂśli Âżaden nie pasuje to mozna utworzyĂŚ nowy i tam klikaĂŚ.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Linda
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Sierpień 27, 2009, 22:15:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 13, 2009, 14:18:45 » |
|
Zaraz ,zaraz pogubiÂłam siĂŞ  to kiedy jest to spotkanie w Warszawie ? 25 czy 11 paÂździernika ?? a moÂże to dwa rĂłzne spotkania ? 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 13, 2009, 14:23:43 » |
|
Przypuszczam iz Linda przez omyÂłkĂŞ podaÂła w tym temacie datĂŞ nastĂŞpnego i zupeÂłnie innego spotkania.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 13, 2009, 14:27:31 » |
|
PowinniÂśmy to wyjaÂśniĂŚ bo zrobi siĂŞ zamieszanie 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
strefa-niewyjasnionych
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 13, 2009, 14:46:44 » |
|
11 PAÂŹDZIERNIKA WARSZAWA - SYMPOZJUM Z PATRYKIEM GERYLEM ORGANIZOWANE PRZEZ ,,CZAS NOWEJ ERY"
„2012: KONIEC NASZEJ CYWILIZACJI CZY WIELKA TRANSFORMACJA?“ WWW.CZASNOWEJERY.PL
25 PAÂŹDZIERNIKA KRAKĂW - sesja publiczna z Lucyna ÂŁobos , po kursie Silvy w Krakowie o godz. 18:00 w Nowohuckim Centrum Kultury.
25 paÂździernikA WARSZAWA - Konferencja ROK 2013 - ORGANIZATOR : SCHODAMI DO NIEBA
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2009, 14:48:22 wysłane przez strefa-niewyjasnionych »
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 18, 2009, 12:59:17 » |
|
Cytat z http://czasnowejery.pl/ ... Patrick Geryl jest wybitnym astrofizykiem belgijskim ... Wiki Patrick Geryl (ur. w 1955[1]) – belgijski astrofizyk-amator (...) Geryl astronomiÂą interesowaÂł siĂŞ juÂż od wczesnych lat dzieciĂąstwa[2]; nie posiada jednak w tej dziedzinie Âżadnego formalnego wyksztaÂłcenia...
£atwo w dzisiejszych czasach awansowaÌ na wybitn¹ osobistoœÌ. 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 18, 2009, 13:36:39 » |
|
W dzisiejszych czasach bardzo ³atwo siê kszta³ciÌ, sposobów zdobywania wiedzy jest wiele, nie trzeba byÌ uwi¹zanym do potrzeby zdobywania tytu³ów naukowych. Jeœli ktoœ ma potrzebê dr¹¿enia zaciekawieù w stronê poznawania, to z pewnoœci¹ osi¹gnie sukces naukowy. Skala tego sukcesu nie musi byÌ "œwiatowa", wystarczy ¿e wewnêtrzna radoœÌ zaspakaja duchowe potrzeby. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 18, 2009, 14:50:37 » |
|
W zasadzie zgadzam siĂŞ z TwojÂą opiniÂą natomiast uwaÂżam Âże nie jest do koĂąca na temat jeÂśli byÂła komentarzem do mojej wypowiedzi (a tak chyba byÂło). ChodziÂło mi o uzasadnione uÂżycie zwrotu wybitny. Wg mnie publiczne okreÂślanie (w tym konkretnym przypadku reklamowanie) osoby jako wybitnej w danej dziedzinie powinno nieœÌ za sobÂą jakieÂś podstawy. Czy moÂże ktoÂś z zainteresowanych przedstawiĂŚ mi wybitne osiÂągniĂŞcia Pana Geryla z zakresu astrofizyki  Nie odbieram mu laurĂłw jeÂśli chodzi o kwestie literackÂą. Tu trzeba przyznaĂŚ Âże Âświetne Âżniwo zebraÂł. Natomaist okreÂślanie go wybitnym astrofizykiem to wg mnie paranoja i naciÂąganie faktĂłw. Nie chodzi mi o kolekcjonowane papierki z uczelni a o OSIÂĄGNIĂCIA w tej dziedzinie. Wybitne osiÂągniĂŞcia rzecz jasna. Pozdrawiam rĂłwnieÂż
|
|
|
|
|
|
|
strefa-niewyjasnionych
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 18, 2009, 17:46:46 » |
|
Czy moÂże ktoÂś z zainteresowanych przedstawiĂŚ mi wybitne osiÂągniĂŞcia Pana Geryla z zakresu astrofizyki CoÂś PONAD 20 LAT TEMU JAKO JEDYNY CZÂŁOWIEK NA ZIEMI PATRICK PRZEPOWIEDZIAÂŁ ODKRYCIE MILIONĂW KWAZARĂW w PODCZERWIENI ORAZ PRZYÂŚPIESZONÂĄ EKSPANSJĂ WSZECHÂŚWIATA !! W TAMTYM CZASIE WSZYSCY ASTRONOMOWIE UZNALI JEGO PRZEPOWIEDNIE ZA NIEMOÂŻLIWE. ALE ZALEDWIE KILKA LAT PĂÂŹNIEJ MUSIELI POCHYLIĂ GÂŁOWY ZE WSTYDU. W PRASIE ORAZ TELEWIZJI BELGIJSKIEJ ZOSTAÂŁY PRZEDSTAWIONE DOWODY, ÂŻE PATRICK GERYL MIAÂŁ RACJĂ
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2009, 17:47:28 wysłane przez strefa-niewyjasnionych »
|
|
|
|
|
BRAIN
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 19, 2009, 10:38:31 » |
|
Czy moÂże ktoÂś z zainteresowanych przedstawiĂŚ mi wybitne osiÂągniĂŞcia Pana Geryla z zakresu astrofizyki CoÂś PONAD 20 LAT TEMU JAKO JEDYNY CZÂŁOWIEK NA ZIEMI PATRICK PRZEPOWIEDZIAÂŁ ODKRYCIE MILIONĂW KWAZARĂW w PODCZERWIENI ORAZ PRZYÂŚPIESZONÂĄ EKSPANSJĂ WSZECHÂŚWIATA !! W TAMTYM CZASIE WSZYSCY ASTRONOMOWIE UZNALI JEGO PRZEPOWIEDNIE ZA NIEMOÂŻLIWE. ALE ZALEDWIE KILKA LAT PĂÂŹNIEJ MUSIELI POCHYLIĂ GÂŁOWY ZE WSTYDU. W PRASIE ORAZ TELEWIZJI BELGIJSKIEJ ZOSTAÂŁY PRZEDSTAWIONE DOWODY, ÂŻE PATRICK GERYL MIAÂŁ RACJĂ Witam, czy mĂłgÂłbyÂś podaĂŚ jakieÂś ÂźrĂłdÂła informacji na temat tego odkrycia? Bo ciĂŞÂżko cokolwiek znale¿Ì na sieci. ZnalazÂłem oczywiÂście ten akapit na Twojej stronie natomiast nie widzĂŞ tam takÂże Âżadnych linkĂłw do ÂźrĂłdeÂł z ktĂłrych pochodzi ta informacja. Wybacz ale nie dla wszystkich Twoja strona jest wzorem podawania obiektywnych informacji Ale idÂąc dalej tym tropem biorÂąc pod uwagĂŞ Âże Twoja informacja jest wiarygodna wynika Âże "PATRICK PRZEPOWIEDZIAÂŁ ODKRYCIE MILIONĂW KWAZARĂW W PODCZERWIENI". Jak to rozumieĂŚ? Czyli on nie odkryÂł? Nie udowodniÂł w jakiÂś sposĂłb ich istnienia? Czy mam rozumieĂŚ Âże "jego przepowiednia" znajdowaÂła siĂŞ w jego wczeÂśniejszych utworach literackich? Bo jeÂśli tak rĂłwnie wybitnymi astrofizykami moÂżnaby ogÂłaszaĂŚ Lema lub scenarzystĂłw Star Treka.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 19, 2009, 12:20:16 » |
|
.. i Julius Verne... i Mistrz Leonardo Da Vinci ... Czy cz³owiekowi, który przepowiedzia³ pewne wydarzenia , a wiêc jako pierwszy je ZAINSPIROWA£, czy nawet - ZAPROJEKTOWA£ nie nale¿y siê uznanie równe temu, jakim ciesz¹ siê naukowcy ? Otó¿ nie zawsze. Podam tu przyk³ad jednego naukowca, który zosta³ przez naukê akademick¹ uhonorowany wyró¿nieniem po wsze czasy. Chodzi o Nikola Teslê. Uczymy siê o nim w szko³ach, jego nazwiskiem okreœlamy wielkoœÌ indukcji magnetycznej, nikt przy zdrowych "akademickich" zmys³ach nie bêdzie ignorowa³ tego uczonego, a jednak, jeœli chodzi o pewne jego wynalazki, które wyprzedza³y nie tylko czasy jemu wspó³czesne, lecz tak¿e dzisiejsze, nauka milczy jak grób. "Si³a elektryczna jest dostêpna wszêdzie we wszechœwiecie w nieograniczonych iloœciach i mo¿e zasilaÌ maszyneriê œwiata bez potrzeby eksploracji zasobów naturalnych Ziemi" - tak "projektowa³" œwiat imÌ Nikola Tesla . I udowodni³ to za pomoc¹ swoich wynalazków. Dzisiaj to zdanie stawia go jeszcze w rzêdzie literackich fantastów takich jak Julius Verne, Lem, czy scenarzyœci Star Treka. Problem polega na tym, ¿e Tesla jest uznanym naukowcem. Nikt nie zada³ sobie trudu , choÌby z czystej naukowej ciekawoœci, potwierdzenia lub zaprzeczenia wynalazkom skonstruowanym przez Teslê. Ca³kiem jednak mo¿liwe, ¿e te wynalazki ju¿ le¿¹ sobie gdzieœ spokojnie w szufladach koncernów czekaj¹c na realizacjê. A mo¿e nigdy nie maj¹ ujrzeÌ œwiat³a dziennego ? Niestety dla rz¹du USA , który skonfiskowa³ patenty Tesli, oraz dla koncernów, PRZEPOWIEDNIA Tesli ju¿ zafunkcjonowa³a w œwiadomoœci ludzkiej. Istniej¹ przes³anki, ¿e technologia, której da³ podwaliny Tesla ju¿ jest wykorzystywana, a to dopiero pocz¹tek ... WiTricity " WiTricity wykorzystuje obiekty, które rezonuj¹. Dwa takie obiekty, których rezonans ma tê sam¹ czêstotliwoœÌ, wymieniaj¹ energiê bardzo efektywnie, a jednoczeœnie niemal nie oddzia³uj¹ z innymi obiektami."http://manager.money.pl/hitech/artykuly/artykul/witricity;-;bezprzewodowy;prad,167,0,246183.htmlWiemy równie¿, ¿e Wszechœwiat ma naturê elektryczn¹. Jest ona wszechorganizuj¹c¹ si³¹ we Wszechœwiecie. Pr¹d elektryczny za darmo dla ka¿dego, z w³asnego generatora ? A czemu nie ... ale pomyœlcie, jak bardzo zmieni siê nasz œwiat. Ca³y czas zmieniaj¹ go wizjonerzy.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 19, 2009, 14:11:47 » |
|
Temat zamykam do momentu odbycia siĂŞ sesji.
O Tesli i tym podobnych zagadnieniach mozna klikaĂŚ w juz istniejÂących wÂątkach.
|
|
|
|
|
|
|
|