Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 09, 2025, 19:36:44

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: FaÂłszywi Prorocy  (Przeczytany 8705 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Skala
Gość
« : Październik 09, 2008, 13:20:41 »

PoczÂątek boleÂści [Vt-6,15]

4 Na to Jezus im odpowiedziaÂł:StrzeÂżcie siĂŞ, Âżeby was kto nie zwiĂłdÂł.

5 Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i bêd¹ mówiÌ: Ja jestem Mesjaszem. I wielu w b³¹d wprowadz¹.

6 Bêdziecie s³yszeÌ o wojnach i o pog³oskach wojennych; uwa¿ajcie, nie trwó¿cie siê tym. To musi siê staÌ, ale to jeszcze nie koniec!

7 Powstanie bowiem naród przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu. Bêdzie g³ód i zaraza, a miejscami trzêsienia ziemi.

8 Lecz to wszystko jest dopiero poczÂątkiem boleÂści.

PrzeÂśladowanie uczniĂłw [Vt-6,15]

9 Wtedy wydadzÂą was na udrĂŞkĂŞ i bĂŞdÂą was zabijaĂŚ, i bĂŞdziecie w nienawiÂści u wszystkich narodĂłw, z powodu mego imienia.

10 WĂłwczas wielu zachwieje siĂŞ w wierze; bĂŞdÂą siĂŞ wzajemnie wydawaĂŚ i jedni drugich nienawidziĂŚ.

11 Powstanie wielu fa³szywych proroków i wielu w b³¹d wprowadz¹;

12 a poniewa¿ wzmo¿e siê nieprawoœÌ, oziêbnie mi³oœÌ wielu.

13 Lecz kto wytrwa do koĂąca, ten bĂŞdzie zbawiony.

14 A ta Ewangelia o krĂłlestwie bĂŞdzie gÂłoszona po caÂłej ziemi, na Âświadectwo wszystkim narodom. I wtedy nadejdzie koniec.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2008, 13:21:36 wysłane przez Skala » Zapisane
Aryjski_Tradycjonalista
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 09, 2008, 14:05:36 »

Nie ma siĂŞ to w zaden sposĂłb do projektu Cheops. A nawet jeÂśli En-Ki by byÂł wymysÂłem( tym o ktĂłrym nas przestrzegaÂł Jezus) to jego filozofia miÂłoÂści w Âżaden sposĂłb nie moÂże zaszkodziĂŚ chrzeÂścijanom.
Skala
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 09, 2008, 14:11:19 »

Mi chodzi o FaÂłszywych ProrokĂłw Lucyna nim jest Nostadamus,Klimuszko,Icke...itd
NapisaÂł to ÂżebyÂście zobaczyli Âże to siĂŞ sprawdza.
aiden
Gość
« Odpowiedz #3 : Październik 09, 2008, 15:10:18 »

Zamiast co rusz sprawdzaĂŚ co siĂŞ staÂło, a co dopiero nadejdzie zacznijmy w koĂącu samodzielnie myÂśleĂŚ - nie tylko gÂłowÂą, ale i serduchem.
Fajnie ¿e wielu z Nas tak wiele czyta, studiuje ciekawe, ba czêsto kontrowersyjne - zgo³a odmienne od przyjêtych norm spo³ecznych i politycznych ksi¹¿ki. Internet daje nam nieopisan¹ swobodê dotarcia do wielu Ÿróde³ - wszelakiego rodzaju. Przygl¹damy siê przekazom, channelingom, mistycyzmowi, reiki, szeroko rozumianemu rozwojowi duchowemu.
Umiejmy z nich korzystaĂŚ. To co ktoÂś napisaÂł nie musi byĂŚ wcale prawdÂą....hmmm a co do Biblii to juÂż sama sprawa jej pochodzenia (szczegĂłlnie nowego Testamentu) budzi wiele sprzecznych odczuĂŚ.
ReasumujÂąc: czy nie lepiej jest pomĂłc staruszce przejœÌ przez ulicĂŞ, pok³óciĂŚ siĂŞ troszkĂŞ ze znajomymi czy teÂż rodzicami, wyrzuciĂŚ niedopaÂłek papierosa do kosza czy teÂż "polukaĂŚ" na biedronkĂŞ niÂż co rusz wytykaĂŚ komuÂś jego niedociÂągniĂŞcia, zaniedbania, albo co gorsza negowaĂŚ sens jego Âżycia? I to tylko dla tego, Âże bliÂżej nie okreÂślona osoba coÂś kiedyÂś napisaÂła? Z politowaniem I w cale nie odnoszĂŞ tego to PCh  lecz do ogó³u....kaÂżdy niech wierzy w co zechce, niech daje Âświadectwo swych idea³ów nie przeszkadzajÂąc innym w d¹¿eniu do wÂłasnych celĂłw.

A propos najwa¿niejsza w ¿yciu i tak winna byÌ dyskusja, wymiana pogl¹dów i g³ód wiedzy - tylko oczywiœcie w cywilizowany sposób Mrugniêcie

Mora
Gość
« Odpowiedz #4 : Październik 09, 2008, 19:10:29 »

Chcecie faÂłszywych prorokĂłw oto rozmowa na gg...
(numer gg osoby ktĂłra do mnie napisaÂła ocenzurowany)

xxx 20:00:07
hej
XXX 20:00:21
mam Twoj numer z forum NPN
XXX 20:00:25
masz chwile Âżeby porozmawiaĂŚ?
Ja 20:00:32
Elo
Ja 20:00:37
no mozemy
X 20:00:47
jakich warunkĂłw potrzebujesz do channelingu ?
Ja 20:00:49
ale zalezy kim jestes?
Ja 20:01:21
musze mieĂŚ spokĂłj
Ja 20:01:31
i wiedziec ze nikt mi nie przerwie
XXX 20:01:37
masz teraz takie warunki ?
Ja 20:01:41
nie
XX 20:01:51
szkoda, chciaÂłem Ci coÂś podesÂłaĂŚ.
Ja 20:02:19
co takiego??
XXX 20:02:40
w gruncie rzeczy to mo¿liwoœÌ channelingu
Ja 20:02:51
nierozumie??
XXX 20:03:16
chciaÂłem daĂŚ Ci wtyczke do zbiorowoÂści ÂświadomoÂści z 6tego wymiaru
XXX 20:03:30
nie wiem kim jesteÂś, widziaÂłem tylko na forum
XXX 20:03:32
Âże potrafisz channeling
XXX 20:03:38
wiĂŞc pomyÂślaÂłem Âże skoro masz juÂż to potrafiĂŚ
XXX 20:03:46
sensownie daĂŚ Ci prawdziwe czyste ÂźrĂłdÂło
XXX 20:03:50
blisko ÂźrĂłdÂła (tego ÂźrĂłdÂła)
XXX 20:03:56
ÂżebyÂś miaÂł co przekazywaĂŚ
Ja 20:04:02
chyba sobie Âżartujesz
XXX 20:04:22
nie no, pisze powaÂżnie chociaÂż nastroj mam radosny. UÂśmiech
Ja 20:04:36
nieznam ciĂŞ ale radze ci uwaÂżaj do kogo piszesz
XXX 20:05:04
ostro¿noœÌ le¿y w naturze ego, mi³oœÌ jest swobodna
XXX 20:05:10
najwyÂżej do mnie przyjedziesz i mnie zasztyletujesz
XXX 20:05:14
czy cokolwiek innego
Ja 20:05:20
bo ten byt z ktĂłrym siĂŞ komunikuje jest prawdziwszy niz tobie sie to wydaje
XXX 20:05:20
to i tak tylko iluzja materii, prawda?
Ja 20:05:36
niemam czasu na tego typu rozmowe
Ja 20:05:42
wiec chcesz czegos konkretnego czy nie??
XXX 20:06:10
ym chciaÂłem tylko Ci daĂŚ wtycze do zbiorowoÂści ÂświadomoÂści istot z 6tego wymiaru, ÂżebyÂś nie czerpaÂł informacji
XXX 20:06:14
od bytĂłw z miĂŞdzyÂświatĂłw
XXX 20:06:18
tylko z wymiarĂłw ÂświatÂła
XXX 20:06:20
to wszystko UÂśmiech
Ja 20:06:29
tak tak
XXX 20:06:42
no tak
XXX 20:06:46
poza tym nic nie chce
Ja 20:06:53
Baldur ostrzegaÂł mnie przed takimi jak ty ÂŻegnam:)
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #5 : Październik 09, 2008, 20:55:04 »

O rany !!! Mora kto to byÂł?CoÂśCoÂśCoÂś? i skÂąd miaÂł twoj nr gg ? Czy to duch?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Mora
Gość
« Odpowiedz #6 : Październik 09, 2008, 20:59:33 »

O rany !!! Mora kto to byÂł?CoÂśCoÂśCoÂś? i skÂąd miaÂł twoj nr gg ? Czy to duch?
JakiÂś koleÂś do mnie napisaÂł na gg a moje gg ma z profilu na innym forum
Krons
Gość
« Odpowiedz #7 : Grudzień 12, 2009, 13:23:20 »

Ciekawe,czy ktoÂś z Was sÂłyszaÂł o tym "Jezusie" z Opola? W jednym z wywiadĂłw dla NTO powiedziaÂł,Âże wyczuwa potĂŞÂżne zÂło bĂŞdÂące aÂż we WrocÂławiu!AÂż mnie ciarki przeszÂły...przecieÂż tam rezyduje ten P.CH, En-Ki i Pani Lucuna .ÂŁ Szok Dobrze Âże natrafiÂłem na tÂą informacjĂŞ:

MoÂżemy teraz przenieœÌ siĂŞ bliÂżej wspó³czesnoÂści i rozwaÂżyĂŚ sprawĂŞ najstarszego “Grant of Arms" (dar szlachectwa, uszlachcenie, nadanie herbu) w dziejach monarchĂłw – uszlachcenia, ktĂłre wyznacza MesjanistycznÂą Krew Smoka na wsze czasy. Sumerowie okreÂślali to insygnium sÂłowem Gra-al. Brzmi znajomo, nieprawdaÂż? Jednak z Biblii znamy to jako “ZnamiĂŞ Kaina" (“DaÂł teÂż Pan znamiĂŞ Kainowi..." – KsiĂŞga Rodzaju, 4.15).

CzymÂże wiĂŞc byÂł ten sumeryjski Gra-al, ktĂłry Biblia zwie “Znamieniem Kaina"? ByÂł to peÂłen godnoÂści herb w postaci “Pucharu Wody" lub Rosi-Crucis (“Puchar Rosy"), ktĂłry istnieje we wszystkich zapiskach (w³¹cznie z egipskimi, fenickimi i hebrajskimi annaÂłami) w postaci zwrĂłconego ku gĂłrze czerwonego krzyÂża umieszczonego w Âśrodku koÂła. Na przestrzeni wiekĂłw znak ten ulegaÂł ró¿nym modyfikacjom i upiĂŞkszeniom, lecz jego istota pozostaÂła nie zmieniona i uznaje siĂŞ go za oryginalny symbol ÂŚwiĂŞtego Graala.

ÂźrĂłdÂło: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,584

Co za dziwny zbieg okolicznoœci .Owy znak Graala z opola jest bardzo podobny...tyle,¿e nie czerwony tylko ¿ó³ty w tle.Jest prawie taki sam,prawie... bo upiêkszony tymi czterema zielnymi sercami (bez sztyletu).

Ale dobre jest jescze to co ON dalej pisze na forum NTO:

Syn Bo¿y to JA Jezus Chrystus Mi³oœÌ,
Syn Cz³owieczy to Wola Bo¿a, SprawiedliwoœÌ, Immanuel. By³ na Ziemi dwa razy, ostatni raz od 1875 roku do 1941 roku i przyniós³ ze sob¹ S¹d Ostateczny. (czy¿by mia³ na myœli przepowiednie Edgara Caycego z roku 1941 o powolnym procesie zachodz¹cych zmian geologicznych g³êboko pod ziemi¹?)Ja go zakoùczy³em dnia 07.09.2007 roku.

Dobre jest to jeszcze to o czym Ăłw Jezus wspomniaÂł(tekst pochodzi ze strony http://forum.nto.pl/Jezus-pisze-blog-t5969.html)

Dawno temu oko³o 2000 roku spotka³em na swej drodze na Ziemi Romana R., t³umacza Przes³ania Imanuela, mojego najzdolniejszego ucznia Judasza Iskariockiego, który jako Eb-ra-nit s³u¿y³ Œwiat³u przy Abd-ru-shinie, gdzie wraz z Moj¿eszem Bogus³awem Gasem, moim obecnym aposto³em têpi³ wszelk¹ ciemnoœÌ, Egipt jako naród siê s¹dzi³.
Tak Judasz Roman R. i dziÂś peÂłniÂł waÂżnÂą rolĂŞ, chciaÂł mnie z polecenia Lucyfera ukrzyÂżowaĂŚ. Ale rozpoznany zostaÂł w swych niecnych planach, si³¹ ÂŚwiatÂła zatrzymany. Jak Eb-ra-nit przyj¹³ maskĂŞ, dziaÂłajÂąc Roman R. miaÂł wiele twarzy; w Czechach w Karwinie, jako tÂłumacz PrzesÂłania Graala na Vomperbergu, we WrocÂławiu przy wielu kobietach (Leonarda R. z Obornik ÂŚlÂąskich…), z HalinÂą T. utrzymywaÂł kontakt, posÂługiwaÂł siĂŞ ksywÂą Tobiasz29wp, Umbra i pewnie na MG dziaÂła pod innymi jeszcze ciemnymi formami.

Chyba mamy w Opolu jednego Annunaka Du¿y uœmiech Wystarczy przejrzeÌ jego filmiki na YT a dostrze¿ecie ile w tym JEGO "przes³aniu mi³oœci" jest negatywnych wibracji œwiadcz¹cych o nienawiœci do ogó³u spo³eczeùstwa oraz braku uzasadnienia tego wszystkiego.

Jaka jest prawda?

Pozdrawiam
 Krons
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #8 : Grudzień 12, 2009, 14:08:21 »

czy prawdziwy Bóg, albo jego syn potrzebują- jak to określa En-Ki jakiś technicznych atrap żeby przemawiać do ludzi?CoÂś?
to podstawowe retoryczne pytanie które dyskwalifikuje wszystkie tego typu "zjawiska"- z samym En-Ki niestety, choć channeling nie jest techniczną zabawką to trudno go jednoznacznie określić jako coś całkowicie wiarygodnego- szczególnie na naszym świecie.
To właściwie tylko moje rozważania, ale wszędzie gdzie rodzi się wątpliwość nie ma miejsca na prawdę i miłość.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2009, 15:08:28 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
komandos040
Gość
« Odpowiedz #9 : Grudzień 12, 2009, 14:12:21 »

WkrĂłtce siĂŞ dowiemy. Na czym tak naprawdĂŞ "stoimy".
Ja tylko ufam swemu Bogu i kroczĂŞ drogami z Moim AnioÂłem.
I tak pozostanie. A od czasu zaufania, jest mi coraz lepiej i wszystko idzie w jak najlepszym porzÂądku.
Byle by chciwoœÌ nas nie zaw³adnê³a, tylko umiar, spokój i dobra wola.
Pozdrawiam. UÂśmiech
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #10 : Grudzień 14, 2009, 13:17:35 »

UÂśmiech Biedny Jezus,
gdyby wiedzia³, ¿e z jego powodu tyle bêdzie wojen, k³ótni, tyle zginie ludzi, tylu siê od siebie odwróci,
to pewnie by sie 3 razy zastanowiÂł zanim by tu przylazÂł.
Sobie chyba nie przemyÂślaÂł kwestii. ChciaÂł dobrze, a wyszÂło jak zwykle.

Tak mnie siĂŞ zdaje MrugniĂŞcie Ale ja jestem maÂły Âżuczek. I tylko toczĂŞ swojÂą kuleczkĂŞ gnoju.

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 13:28:56 wysłane przez jeremiasz » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #11 : Grudzień 14, 2009, 13:40:18 »

Nie bÂądÂź taki skromny, wszyscy wiemy Âże zamieniasz te kuleczki na zÂłoto MrugniĂŞcie

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #12 : Grudzień 14, 2009, 14:55:32 »

Nie bÂądÂź taki skromny, wszyscy wiemy Âże zamieniasz te kuleczki na zÂłoto MrugniĂŞcie

A co ja ze zÂłotem zrobiĂŞ?
W kulce gnoju to przynajmniej larwy mogÂą siĂŞ poÂżywiĂŚ. A ze zÂłota co?... oÂłtarzyk sobie zrobiĂŞ?.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 14:56:08 wysłane przez jeremiasz » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #13 : Grudzień 14, 2009, 14:59:03 »

RĂłb, rĂłb oÂłtarzyki ze swoich zÂłotych myÂśli MrugniĂŞcie

Bardzo mi siĂŞ podobajÂą...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
jeremiasz
Gość
« Odpowiedz #14 : Grudzień 14, 2009, 15:20:19 »

RĂłb, rĂłb oÂłtarzyki ze swoich zÂłotych myÂśli MrugniĂŞcie

Bardzo mi siĂŞ podobajÂą...

DziĂŞki.
Ale od oÂłtarzy i oÂłtarzykĂłw to juÂż jest caÂła armia specjalistĂłw. Nie bĂŞdĂŞ im wchodziÂł w paradĂŞ.

Ja siĂŞ bĂŞdĂŞ spokojnie rozmnaÂżaÂł. W gnoju.
W gnoju to przynajmniej Âżycie aÂż hmm, kipi. UÂśmiech
W przeciwieĂąstwie do zÂłota i oÂłtarzy.

Ot taki paradoks.

Jak ktoœ kiedyœ powiedzia³, ¿eby ró¿a piêknie pachnia³a nale¿y nawoziÌ j¹ gó..em.

Sorry admina za offtopa.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 15:26:42 wysłane przez jeremiasz » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #15 : Grudzień 14, 2009, 19:03:17 »

14 A ta Ewangelia o krĂłlestwie bĂŞdzie gÂłoszona po caÂłej ziemi, na Âświadectwo wszystkim narodom. I wtedy nadejdzie koniec.
byÂła. nadszedÂł.

Howgh!
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #16 : Grudzień 14, 2009, 20:24:13 »

O Jezus! co ten goœÌ wypisuje, to co przytoczy³eœ Krons to mieszanina tekstów Sir Laurence Gardnera

omfg a mĂłwiÂą, Âże to ja jestem pomieszany jakiÂś, dziĂŞkujcie, Âże macie KapÂłana a nie Jezusa  ZÂły

teksty ÂźrĂłdÂłowe odnoÂśnie TEGO gra-ala:

http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,584/q,Gwiezdny.Ogien..Zloto.Bogow.1
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,586/q,Ukryte.dzieje.Jezusa.i.Graala
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,587/q,Ukryte.dzieje.Jezusa.i.Graala

@Krons - tak personalnie - symbol o ktĂłrym piszĂŞ Laurence Gardner a Ty go cytujesz znajduje siĂŞ w moim avatarze, z pewnoÂściÂą to najprawdziwszy symbol GRA-ALA, a czemu mam go u siebie w avatarze Âłatwo siĂŞ domyÂśliĂŚ...

718'

« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 21:23:52 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Krons
Gość
« Odpowiedz #17 : Styczeń 11, 2010, 17:55:04 »

O Jezus! co ten goœÌ wypisuje, to co przytoczy³eœ Krons to mieszanina tekstów Sir Laurence Gardnera

Dobrze,Âże podaÂłeÂś mi jakiÂś czas temu tego autora bo by mi nie za bardzo ÂświtaÂło z tamtym znakiem.

Cytat: KapÂłan 718
omfg a mĂłwiÂą, Âże to ja jestem pomieszany jakiÂś, dziĂŞkujcie, Âże macie KapÂłana a nie Jezusa  ZÂły

Wiesz...przytoczyÂłem to bo dziwnie wszystko siĂŞ zÂłoÂżyÂło Niezdecydowany Co do tego ostatniego to lepiej nie mĂłwiĂŚ, bo jeszcze jaÂś klÂątwa dopadnie DuÂży uÂśmiech

Cytat: KapÂłan 718
@Krons - tak personalnie - symbol o ktĂłrym piszĂŞ Laurence Gardner a Ty go cytujesz znajduje siĂŞ w moim avatarze, z pewnoÂściÂą to najprawdziwszy symbol GRA-ALA, a czemu mam go u siebie w avatarze Âłatwo siĂŞ domyÂśliĂŚ...

718'

Fakt.Teraz zauwaÂżyÂłem,Âże byÂło to opisane w dziale "WIEDZA TAJEMNA UKRYTA W OBRAZACH"

Pozdrawiam
Krons
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: