Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 17:20:56

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Fa³szywi Prorocy  (Przeczytany 8248 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Skala
Go¶æ
« : Pa¼dziernik 09, 2008, 13:20:41 »

Pocz±tek bole¶ci [Vt-6,15]

4 Na to Jezus im odpowiedzia³:Strze¿cie siê, ¿eby was kto nie zwiód³.

5 Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i bêd± mówiæ: Ja jestem Mesjaszem. I wielu w b³±d wprowadz±.

6 Bêdziecie s³yszeæ o wojnach i o pog³oskach wojennych; uwa¿ajcie, nie trwó¿cie siê tym. To musi siê staæ, ale to jeszcze nie koniec!

7 Powstanie bowiem naród przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu. Bêdzie g³ód i zaraza, a miejscami trzêsienia ziemi.

8 Lecz to wszystko jest dopiero pocz±tkiem bole¶ci.

Prze¶ladowanie uczniów [Vt-6,15]

9 Wtedy wydadz± was na udrêkê i bêd± was zabijaæ, i bêdziecie w nienawi¶ci u wszystkich narodów, z powodu mego imienia.

10 Wówczas wielu zachwieje siê w wierze; bêd± siê wzajemnie wydawaæ i jedni drugich nienawidziæ.

11 Powstanie wielu fa³szywych proroków i wielu w b³±d wprowadz±;

12 a poniewa¿ wzmo¿e siê nieprawo¶æ, oziêbnie mi³o¶æ wielu.

13 Lecz kto wytrwa do koñca, ten bêdzie zbawiony.

14 A ta Ewangelia o królestwie bêdzie g³oszona po ca³ej ziemi, na ¶wiadectwo wszystkim narodom. I wtedy nadejdzie koniec.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 09, 2008, 13:21:36 wys³ane przez Skala » Zapisane
Aryjski_Tradycjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Pa¼dziernik 09, 2008, 14:05:36 »

Nie ma siê to w zaden sposób do projektu Cheops. A nawet je¶li En-Ki by by³ wymys³em( tym o którym nas przestrzega³ Jezus) to jego filozofia mi³o¶ci w ¿aden sposób nie mo¿e zaszkodziæ chrze¶cijanom.
Skala
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Pa¼dziernik 09, 2008, 14:11:19 »

Mi chodzi o Fa³szywych Proroków Lucyna nim jest Nostadamus,Klimuszko,Icke...itd
Napisa³ to ¿eby¶cie zobaczyli ¿e to siê sprawdza.
aiden
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Pa¼dziernik 09, 2008, 15:10:18 »

Zamiast co rusz sprawdzaæ co siê sta³o, a co dopiero nadejdzie zacznijmy w koñcu samodzielnie my¶leæ - nie tylko g³ow±, ale i serduchem.
Fajnie ¿e wielu z Nas tak wiele czyta, studiuje ciekawe, ba czêsto kontrowersyjne - zgo³a odmienne od przyjêtych norm spo³ecznych i politycznych ksi±¿ki. Internet daje nam nieopisan± swobodê dotarcia do wielu ¼róde³ - wszelakiego rodzaju. Przygl±damy siê przekazom, channelingom, mistycyzmowi, reiki, szeroko rozumianemu rozwojowi duchowemu.
Umiejmy z nich korzystaæ. To co kto¶ napisa³ nie musi byæ wcale prawd±....hmmm a co do Biblii to ju¿ sama sprawa jej pochodzenia (szczególnie nowego Testamentu) budzi wiele sprzecznych odczuæ.
Reasumuj±c: czy nie lepiej jest pomóc staruszce przej¶æ przez ulicê, pok³óciæ siê troszkê ze znajomymi czy te¿ rodzicami, wyrzuciæ niedopa³ek papierosa do kosza czy te¿ "polukaæ" na biedronkê ni¿ co rusz wytykaæ komu¶ jego niedoci±gniêcia, zaniedbania, albo co gorsza negowaæ sens jego ¿ycia? I to tylko dla tego, ¿e bli¿ej nie okre¶lona osoba co¶ kiedy¶ napisa³a? Z politowaniem I w cale nie odnoszê tego to PCh  lecz do ogó³u....ka¿dy niech wierzy w co zechce, niech daje ¶wiadectwo swych idea³ów nie przeszkadzaj±c innym w d±¿eniu do w³asnych celów.

A propos najwa¿niejsza w ¿yciu i tak winna byæ dyskusja, wymiana pogl±dów i g³ód wiedzy - tylko oczywi¶cie w cywilizowany sposób Mrugniêcie

Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Pa¼dziernik 09, 2008, 19:10:29 »

Chcecie fa³szywych proroków oto rozmowa na gg...
(numer gg osoby która do mnie napisa³a ocenzurowany)

xxx 20:00:07
hej
XXX 20:00:21
mam Twoj numer z forum NPN
XXX 20:00:25
masz chwile ¿eby porozmawiaæ?
Ja 20:00:32
Elo
Ja 20:00:37
no mozemy
X 20:00:47
jakich warunków potrzebujesz do channelingu ?
Ja 20:00:49
ale zalezy kim jestes?
Ja 20:01:21
musze mieæ spokój
Ja 20:01:31
i wiedziec ze nikt mi nie przerwie
XXX 20:01:37
masz teraz takie warunki ?
Ja 20:01:41
nie
XX 20:01:51
szkoda, chcia³em Ci co¶ podes³aæ.
Ja 20:02:19
co takiego??
XXX 20:02:40
w gruncie rzeczy to mo¿liwo¶æ channelingu
Ja 20:02:51
nierozumie??
XXX 20:03:16
chcia³em daæ Ci wtyczke do zbiorowo¶ci ¶wiadomo¶ci z 6tego wymiaru
XXX 20:03:30
nie wiem kim jeste¶, widzia³em tylko na forum
XXX 20:03:32
¿e potrafisz channeling
XXX 20:03:38
wiêc pomy¶la³em ¿e skoro masz ju¿ to potrafiæ
XXX 20:03:46
sensownie daæ Ci prawdziwe czyste ¼ród³o
XXX 20:03:50
blisko ¼ród³a (tego ¼ród³a)
XXX 20:03:56
¿eby¶ mia³ co przekazywaæ
Ja 20:04:02
chyba sobie ¿artujesz
XXX 20:04:22
nie no, pisze powa¿nie chocia¿ nastroj mam radosny. U¶miech
Ja 20:04:36
nieznam ciê ale radze ci uwa¿aj do kogo piszesz
XXX 20:05:04
ostro¿no¶æ le¿y w naturze ego, mi³o¶æ jest swobodna
XXX 20:05:10
najwy¿ej do mnie przyjedziesz i mnie zasztyletujesz
XXX 20:05:14
czy cokolwiek innego
Ja 20:05:20
bo ten byt z którym siê komunikuje jest prawdziwszy niz tobie sie to wydaje
XXX 20:05:20
to i tak tylko iluzja materii, prawda?
Ja 20:05:36
niemam czasu na tego typu rozmowe
Ja 20:05:42
wiec chcesz czegos konkretnego czy nie??
XXX 20:06:10
ym chcia³em tylko Ci daæ wtycze do zbiorowo¶ci ¶wiadomo¶ci istot z 6tego wymiaru, ¿eby¶ nie czerpa³ informacji
XXX 20:06:14
od bytów z miêdzy¶wiatów
XXX 20:06:18
tylko z wymiarów ¶wiat³a
XXX 20:06:20
to wszystko U¶miech
Ja 20:06:29
tak tak
XXX 20:06:42
no tak
XXX 20:06:46
poza tym nic nie chce
Ja 20:06:53
Baldur ostrzega³ mnie przed takimi jak ty ¯egnam:)
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #5 : Pa¼dziernik 09, 2008, 20:55:04 »

O rany !!! Mora kto to by³?Co¶Co¶Co¶? i sk±d mia³ twoj nr gg ? Czy to duch?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Pa¼dziernik 09, 2008, 20:59:33 »

O rany !!! Mora kto to by³?Co¶Co¶Co¶? i sk±d mia³ twoj nr gg ? Czy to duch?
Jaki¶ kole¶ do mnie napisa³ na gg a moje gg ma z profilu na innym forum
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Grudzieñ 12, 2009, 13:23:20 »

Ciekawe,czy kto¶ z Was s³ysza³ o tym "Jezusie" z Opola? W jednym z wywiadów dla NTO powiedzia³,¿e wyczuwa potê¿ne z³o bêd±ce a¿ we Wroc³awiu!A¿ mnie ciarki przesz³y...przecie¿ tam rezyduje ten P.CH, En-Ki i Pani Lucuna .£ Szok Dobrze ¿e natrafi³em na t± informacjê:

Mo¿emy teraz przenie¶æ siê bli¿ej wspó³czesno¶ci i rozwa¿yæ sprawê najstarszego “Grant of Arms" (dar szlachectwa, uszlachcenie, nadanie herbu) w dziejach monarchów – uszlachcenia, które wyznacza Mesjanistyczn± Krew Smoka na wsze czasy. Sumerowie okre¶lali to insygnium s³owem Gra-al. Brzmi znajomo, nieprawda¿? Jednak z Biblii znamy to jako “Znamiê Kaina" (“Da³ te¿ Pan znamiê Kainowi..." – Ksiêga Rodzaju, 4.15).

Czym¿e wiêc by³ ten sumeryjski Gra-al, który Biblia zwie “Znamieniem Kaina"? By³ to pe³en godno¶ci herb w postaci “Pucharu Wody" lub Rosi-Crucis (“Puchar Rosy"), który istnieje we wszystkich zapiskach (w³±cznie z egipskimi, fenickimi i hebrajskimi anna³ami) w postaci zwróconego ku górze czerwonego krzy¿a umieszczonego w ¶rodku ko³a. Na przestrzeni wieków znak ten ulega³ ró¿nym modyfikacjom i upiêkszeniom, lecz jego istota pozosta³a nie zmieniona i uznaje siê go za oryginalny symbol ¦wiêtego Graala.

¼ród³o: http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,584

Co za dziwny zbieg okoliczno¶ci .Owy znak Graala z opola jest bardzo podobny...tyle,¿e nie czerwony tylko ¿ó³ty w tle.Jest prawie taki sam,prawie... bo upiêkszony tymi czterema zielnymi sercami (bez sztyletu).

Ale dobre jest jescze to co ON dalej pisze na forum NTO:

Syn Bo¿y to JA Jezus Chrystus Mi³o¶æ,
Syn Cz³owieczy to Wola Bo¿a, Sprawiedliwo¶æ, Immanuel. By³ na Ziemi dwa razy, ostatni raz od 1875 roku do 1941 roku i przyniós³ ze sob± S±d Ostateczny. (czy¿by mia³ na my¶li przepowiednie Edgara Caycego z roku 1941 o powolnym procesie zachodz±cych zmian geologicznych g³êboko pod ziemi±?)Ja go zakoñczy³em dnia 07.09.2007 roku.

Dobre jest to jeszcze to o czym ów Jezus wspomnia³(tekst pochodzi ze strony http://forum.nto.pl/Jezus-pisze-blog-t5969.html)

Dawno temu oko³o 2000 roku spotka³em na swej drodze na Ziemi Romana R., t³umacza Przes³ania Imanuela, mojego najzdolniejszego ucznia Judasza Iskariockiego, który jako Eb-ra-nit s³u¿y³ ¦wiat³u przy Abd-ru-shinie, gdzie wraz z Moj¿eszem Bogus³awem Gasem, moim obecnym aposto³em têpi³ wszelk± ciemno¶æ, Egipt jako naród siê s±dzi³.
Tak Judasz Roman R. i dzi¶ pe³ni³ wa¿n± rolê, chcia³ mnie z polecenia Lucyfera ukrzy¿owaæ. Ale rozpoznany zosta³ w swych niecnych planach, si³± ¦wiat³a zatrzymany. Jak Eb-ra-nit przyj±³ maskê, dzia³aj±c Roman R. mia³ wiele twarzy; w Czechach w Karwinie, jako t³umacz Przes³ania Graala na Vomperbergu, we Wroc³awiu przy wielu kobietach (Leonarda R. z Obornik ¦l±skich…), z Halin± T. utrzymywa³ kontakt, pos³ugiwa³ siê ksyw± Tobiasz29wp, Umbra i pewnie na MG dzia³a pod innymi jeszcze ciemnymi formami.

Chyba mamy w Opolu jednego Annunaka Du¿y u¶miech Wystarczy przejrzeæ jego filmiki na YT a dostrze¿ecie ile w tym JEGO "przes³aniu mi³o¶ci" jest negatywnych wibracji ¶wiadcz±cych o nienawi¶ci do ogó³u spo³eczeñstwa oraz braku uzasadnienia tego wszystkiego.

Jaka jest prawda?

Pozdrawiam
 Krons
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #8 : Grudzieñ 12, 2009, 14:08:21 »

czy prawdziwy Bóg, albo jego syn potrzebują- jak to określa En-Ki jakiś technicznych atrap żeby przemawiać do ludzi?Co¶?
to podstawowe retoryczne pytanie które dyskwalifikuje wszystkie tego typu "zjawiska"- z samym En-Ki niestety, choć channeling nie jest techniczną zabawką to trudno go jednoznacznie określić jako coś całkowicie wiarygodnego- szczególnie na naszym świecie.
To właściwie tylko moje rozważania, ale wszędzie gdzie rodzi się wątpliwość nie ma miejsca na prawdę i miłość.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 12, 2009, 15:08:28 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Grudzieñ 12, 2009, 14:12:21 »

Wkrótce siê dowiemy. Na czym tak naprawdê "stoimy".
Ja tylko ufam swemu Bogu i kroczê drogami z Moim Anio³em.
I tak pozostanie. A od czasu zaufania, jest mi coraz lepiej i wszystko idzie w jak najlepszym porz±dku.
Byle by chciwo¶æ nas nie zaw³adnê³a, tylko umiar, spokój i dobra wola.
Pozdrawiam. U¶miech
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Grudzieñ 14, 2009, 13:17:35 »

U¶miech Biedny Jezus,
gdyby wiedzia³, ¿e z jego powodu tyle bêdzie wojen, k³ótni, tyle zginie ludzi, tylu siê od siebie odwróci,
to pewnie by sie 3 razy zastanowi³ zanim by tu przylaz³.
Sobie chyba nie przemy¶la³ kwestii. Chcia³ dobrze, a wysz³o jak zwykle.

Tak mnie siê zdaje Mrugniêcie Ale ja jestem ma³y ¿uczek. I tylko toczê swoj± kuleczkê gnoju.

pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2009, 13:28:56 wys³ane przez jeremiasz » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Grudzieñ 14, 2009, 13:40:18 »

Nie b±d¼ taki skromny, wszyscy wiemy ¿e zamieniasz te kuleczki na z³oto Mrugniêcie

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Grudzieñ 14, 2009, 14:55:32 »

Nie b±d¼ taki skromny, wszyscy wiemy ¿e zamieniasz te kuleczki na z³oto Mrugniêcie

A co ja ze z³otem zrobiê?
W kulce gnoju to przynajmniej larwy mog± siê po¿ywiæ. A ze z³ota co?... o³tarzyk sobie zrobiê?.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2009, 14:56:08 wys³ane przez jeremiasz » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Grudzieñ 14, 2009, 14:59:03 »

Rób, rób o³tarzyki ze swoich z³otych my¶li Mrugniêcie

Bardzo mi siê podobaj±...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
jeremiasz
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Grudzieñ 14, 2009, 15:20:19 »

Rób, rób o³tarzyki ze swoich z³otych my¶li Mrugniêcie

Bardzo mi siê podobaj±...

Dziêki.
Ale od o³tarzy i o³tarzyków to ju¿ jest ca³a armia specjalistów. Nie bêdê im wchodzi³ w paradê.

Ja siê bêdê spokojnie rozmna¿a³. W gnoju.
W gnoju to przynajmniej ¿ycie a¿ hmm, kipi. U¶miech
W przeciwieñstwie do z³ota i o³tarzy.

Ot taki paradoks.

Jak kto¶ kiedy¶ powiedzia³, ¿eby ró¿a piêknie pachnia³a nale¿y nawoziæ j± gó..em.

Sorry admina za offtopa.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2009, 15:26:42 wys³ane przez jeremiasz » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 14, 2009, 19:03:17 »

14 A ta Ewangelia o królestwie bêdzie g³oszona po ca³ej ziemi, na ¶wiadectwo wszystkim narodom. I wtedy nadejdzie koniec.
by³a. nadszed³.

Howgh!
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 14, 2009, 20:24:13 »

O Jezus! co ten go¶æ wypisuje, to co przytoczy³e¶ Krons to mieszanina tekstów Sir Laurence Gardnera

omfg a mówi±, ¿e to ja jestem pomieszany jaki¶, dziêkujcie, ¿e macie Kap³ana a nie Jezusa  Z³y

teksty ¼ród³owe odno¶nie TEGO gra-ala:

http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,584/q,Gwiezdny.Ogien..Zloto.Bogow.1
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,586/q,Ukryte.dzieje.Jezusa.i.Graala
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,587/q,Ukryte.dzieje.Jezusa.i.Graala

@Krons - tak personalnie - symbol o którym piszê Laurence Gardner a Ty go cytujesz znajduje siê w moim avatarze, z pewno¶ci± to najprawdziwszy symbol GRA-ALA, a czemu mam go u siebie w avatarze ³atwo siê domy¶liæ...

718'

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2009, 21:23:52 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Krons
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Styczeñ 11, 2010, 17:55:04 »

O Jezus! co ten go¶æ wypisuje, to co przytoczy³e¶ Krons to mieszanina tekstów Sir Laurence Gardnera

Dobrze,¿e poda³e¶ mi jaki¶ czas temu tego autora bo by mi nie za bardzo ¶wita³o z tamtym znakiem.

Cytat: Kap³an 718
omfg a mówi±, ¿e to ja jestem pomieszany jaki¶, dziêkujcie, ¿e macie Kap³ana a nie Jezusa  Z³y

Wiesz...przytoczy³em to bo dziwnie wszystko siê z³o¿y³o Niezdecydowany Co do tego ostatniego to lepiej nie mówiæ, bo jeszcze ja¶ kl±twa dopadnie Du¿y u¶miech

Cytat: Kap³an 718
@Krons - tak personalnie - symbol o którym piszê Laurence Gardner a Ty go cytujesz znajduje siê w moim avatarze, z pewno¶ci± to najprawdziwszy symbol GRA-ALA, a czemu mam go u siebie w avatarze ³atwo siê domy¶liæ...

718'

Fakt.Teraz zauwa¿y³em,¿e by³o to opisane w dziale "WIEDZA TAJEMNA UKRYTA W OBRAZACH"

Pozdrawiam
Krons
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: