Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:48:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Reinkarnacja ...  (Przeczytany 216669 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #250 : Wrzesieñ 16, 2009, 13:48:21 »

hehe .. no tak te¿ mo¿na .. próbowaæ.
Jesli chodzi o moje.. to nic z tych rzeczy.

Nie wiem , jak Wy, natomiast.. no mysmy nie mieli.
Do tego "zabiegu" by³em Jogin, co mo¿e wszystko.

Pozniej  robi³em tez i takie jaja z wy³±czaniem akcji pod EKG,
mia³em ubaw, kiedy babka kopa³a/puka³a  w sprzêt .. ¿e niby co¶ nie kontaktuje
..no bo jak to jest,  ze facet bez akcji serca nawija do niej ..i jeszcze sobie dowcipkuje. (przecie¿ "to niemozliwe")

..tak wiêc mozna sie dostac do pod¶wiadomych procesów.. i nimi regulowaæ.

Jednak system nerwowy to nie serce(rytm), to nie p³uca (oddech), które mia³em ju¿ obcykane.
..te¿ ma swoje wrunki brzegowe
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 13:49:57 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
zitto
Go¶æ
« Odpowiedz #251 : Wrzesieñ 16, 2009, 14:29:40 »

Cytat: janneth
Zitto, bardzo ³adna ta opowie¶æ o Santi Dewi... W³a¶nie j± przeczyta³am. Powêszy³am w tej sprawie po stronach, wpisa³am Santi Dewi w Google i w Youtube... Nie znalaz³am ani jednego ¼ród³a, które by o tym pisa³o, a które nie by³o by zwi±zane z ezoteryk±. Ma³o tego - nie znalaz³am nawet ¿adnego ¼ród³a w jêzyku angielskim.
Za to wpad³am na ksi±¿kê pt."Prawdziwa opowie¶æ o reinkarnacji" opowiadaj±c± w³a¶nie historiê tej dziewczynki. Ksi±¿ka ma uwaga a¿ 18 stron U¶miech
Te¿ kiedy¶ to sprawdza³em, wiêc nie jest to dla mnie nowina, ¿e nie ma innych ¼róde³. A zreszt±, czy jaki¶ raport zamieszczony w internecie podpisany przez "prof. dra hab. Brahmaputrê" by³by dla Ciebie wiarygodny? Jak sama piszesz w internecie mo¿na zamie¶ciæ wszystko. Nale¿a³oby podwa¿aæ i w±tpiæ we wszystko co siê czyta w necie..
Mo¿e byæ inny powód braku raportu w internecie. Na pocz±tku XXw nie by³o internetu..U¶miech A informacja o tej dziewczynce kr±¿y do tej pory po ¶wiecie w¶ród osób zainteresowanych tematem.
Ta ksi±¿eczka to pewnie czê¶æ tego co napisa³ Sture Lönnerstrand [ ..klik.. ] badaj±c tê sprawê. Mo¿na odnale¼æ jego ksi±¿kê  [Klik...] - 159 stronicow±. Istniej±c± pod numerami ISBN.
Pomijaj±c tê historiê, na któr± zwróci³em Wam szczególn± uwagê, w linku jest jeszcze kilkadziesi±t artyku³ów. Oczywi¶cie te historie te¿ mo¿na podwa¿yæ.. Mrugniêcie Masz swój ¶wiatopogl±d i nawet nie bêdê próbowa³ Ciê przekonaæ. Nieprzekonanych nie przekonam - bo i po co? - a dla przekonanych te artyku³y to mo¿e byæ co¶ z czego siê uciesz± czytaj±c.

Cytat: janneth
Szukaj±c informacji na temat tej niezwyk³ej dziewczynki, znalaz³am czyj¶ wpis na jednym z for, t³umacz±cy czemu niektórzy z nas pamiêtaj± poprzednie wcielenia. Autor napisa³, ¿e naukowcy doszli do wniosków, i¿ u pacjentów po transplantacjach (przeszczepach organów) pojawiaj± siê obce nawyki, zachowania, pogl±dy. Naukowcy t³umacz± to faktem, i¿ pamiêæ nie jest zapisywana wy³±cznie w mózgu cz³owieka, a tak¿e w ka¿dej komórce jego organizmu.
To by oznacza³o, ¿e to co niektórzy pamiêtaj± mo¿e byæ owocem przekazanym im w DNA przez ich przodków.
Ciekawa teoria... Ale nie dla Was. Nastêpna, która burzy wiarê w reinkarnacjê.
Nie, czemu? Ciekawa teoria.. Mrugniêcie Tylko gdzie jej weryfikowalne ¼ród³o, o które dopominasz siê u mnie?
Wiesz jaka ilo¶æ informacji (bitów, bajtów, kilobajtów, megabajtów, itd.) by³aby do tego potrzebna? Zapewniam Ciê, ¿e ogromna, skoro jeden statyczny obrazek to ok 1MB danych. I na dodatek z pokolenia na pokolenie ³añcuch DNA musia³by siê wyd³u¿aæ, ¿eby pomie¶ciæ pamiêæ kolejnych pokoleñ.. Jako¶ nie s³ysza³em, ¿eby tak by³o. U¶miech (porównaj z informacj± z wyk³adu prof. dra hab W. Ducha ...klik... ). Choæ jest czê¶æ DNA tzw. ¶mieciowe, które wydaje siê byæ niepotrzebne organizmowi. No, ale o czym mówimy.. Skoro zaledwie DNA cz³owieka zosta³o zsekwencjonowane (Dnia 14 kwietnia roku 2003 opublikowano dokument stwierdzaj±cy zakoñczenie sekwencjonowania 99% genomu z trafno¶ci± 99,99%.).
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 16:17:34 wys³ane przez zitto » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #252 : Wrzesieñ 16, 2009, 14:38:53 »

Ja znieczulalam pilowanie zebow pod koronke,moja dentystka mowila iz to nie mozliwe , ale dala mi szanse.
Ale przygotowala zastrzyk na wszelki wypadek, nie byl potrzebny.
Robilam to conajmniej trzy razy w ciagu jednego dnia, nie bylo zadnego problemu.
Jak bylam dzieckiem znieczulalam sie na uderzenia, tak ze  kary cielesne mnie nie bolaly. Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #253 : Wrzesieñ 16, 2009, 18:25:54 »

Jak bylam dzieckiem znieczulalam sie na uderzenia, tak ze  kary cielesne mnie nie bolaly. Mrugniêcie

niektórzy dopatrzyliby siê w tym zdaniu wyja¶nieñ Twoich zainteresowañ U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #254 : Wrzesieñ 16, 2009, 18:38:19 »

Trudne dzieciñstwo wybieraj± sobie dusze dla zrozumienia ró¿nych mo¿liwo¶ci si³y MI£O¦CI.
"LEKKIE" ¿ycie niczego nie wnosi do ogólnego pojêcia rozwoju duszy, w "kamienio³omach" uczymy siê prawdziwego ¿ycia.

Czego i Wam ¿yczê - Thotal Mrugniêcie
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #255 : Wrzesieñ 16, 2009, 18:42:40 »

dziwne... to pewnie bardzo rozwiniête dusze wybra³y sobie ¿ywot w Auschwitz lub w gu³agach...
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #256 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:02:57 »

Twoje strza³y s± kierowane w dziesi±tkê, trafiasz w sedno tematu...
Jezus i jego krzy¿, s± w³a¶nie wyk³adni± Twojego rozumowania...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #257 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:06:07 »

czyli nie mo¿na oskar¿aæ hitlerowców ani sowietów o zbrodnie bo ofiary same siê wybra³y na to aby byæ torturowane i mêczone?
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #258 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:20:19 »

Mo¿esz potêpiaæ faryzeuszy, Onte¿ móg³, ale prawdziwa MI£O¦Æ zwyciê¿y³a, bez wzglêdu na wszystko...

Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #259 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:28:01 »

ale w takim razie nale¿y odrzuciæ podzia³ na dobro i z³o i zaprzestaæ karania tak?
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #260 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:37:34 »

Zacznij od siebie...
Je¶li potrafisz wybaczyæ samemu sobie, to reszta przyjdzie bez problemów.

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #261 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:51:41 »

Pozniej  robi³em tez i takie jaja z wy³±czaniem akcji pod EKG, mia³em ubaw, kiedy babka kopa³a/puka³a  w sprzêt .. ¿e niby co¶ nie kontaktuje
..no bo jak to jest,  ze facet bez akcji serca nawija do niej ..i jeszcze sobie dowcipkuje. (przecie¿ "to niemozliwe")

..tak wiêc mozna sie dostac do pod¶wiadomych procesów.. i nimi regulowaæ.

Czy s³usznie siê domy¶lam, ¿e o udowodnieniu tych przechwa³ek nie mo¿e byæ mowy? Chêtnie zaproszê na oddzia³ i przekonany siê o Twoich "umiejêtno¶ciach"...
Czy odwa¿ysz siê, czy te¿ mamy ³ykaæ ¶ciemy jak ma³a foczka?
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #262 : Wrzesieñ 16, 2009, 19:58:38 »

Arteq,
nie udowadniaj nikomu du¿ej foczki...

janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #263 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:04:19 »

Phi, jak przyjmiesz zaproszenie od Arteq, to masz szansê pozamykaæ usta wszystkim niedowiarkom tutaj i rozja¶niæ ociemnia³e umys³y racjonalistów.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #264 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:12:02 »

Thotal, nie do Ciebie by³o zaproszenie.
I czy móg³by¶ mi wyt³umaczyæ co Twój post wnosi do dyskusji? Co ma za zadanie wyja¶niæ? Czemu ma s³u¿yæ? Czy z braku rozs±dnych argumentów przy jednoczesnej przemo¿nej chêci uk±szenia - tak sobie popisujesz? To ma byæ argument? To ma przekonaæ nas ¿e Phi mówi prawdê?

Spokojnie, mo¿e i Ty bêdziesz móg³ siê jeszcze wykazaæ. Swoj± drog± stara metoda - gadaæ, gadaæ, gadaæ o mo¿liwo¶ciach i w³asnych wspania³o¶ciach, a jak kto¶ powie; ok, sprawdzam to zaczyna siê mataczenie, rozmywanie, niechêæ, kpienie. A wystarczy³oby udowodniæ i pozamykaæ usta. Im kto¶ bardziej "rozwiniêty i uduchowiony" tym mocniej okoniem staje.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 20:14:08 wys³ane przez arteq » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #265 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:17:03 »

Arteq, poczekajmy jeszcze... Mo¿e Phi siê zgodzi... Masz zamiar tylko sprawdziæ pracê serca pod EKG? Czy mo¿e nie poprzestaniesz na jednej metodzie i bêdziesz sprawdza³ jego wytrzyma³o¶æ na ból. Je¶li to drugie, to ja te¿ chcê przyjechaæ. Na w³asne oczy zobaczyæ Chichot

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #266 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:22:08 »

Arteq,
nie chcê byæ w ¿adnej opozycji, zadaj±c proste pytania, staram siê opozycji wytr±ciæ broñ...
Bo nie o walkê tu chodzi, a zjednoczenie pogl±dów.

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #267 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:24:25 »

Kiedy¶ stara³em siê zachêciæ sceptyków do prywatnej sesji z En-Ki dla potwierdzenia lub

rozwiania w±tpliwo¶ci i jako¶ nie zosta³o to uznane za argument przybli¿aj±cy do wyja¶nienia

w±tpliwi¶ci.

Dzi¶ pewnie by³by to dobry argument-widzê.

Czasy i pogl±dy sie zmieniaj±. U¶miech Mrugniêcie

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #268 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:27:03 »

Jaka broñ? Czyli co? Chwaliæ siê mo¿na, opowiadaæ ¿e jest siê w stanie odczuwanie bólu wy³±czyæ - te¿ mo¿na. Jak jednak ju¿ przychodzi do sytuacji patowej, gdzie ten niezwyczajny cz³owiek ma szansê siê wykazaæ, to to ju¿ jest walka? Thotal, uwa¿am ¿e je¶li mówi siê A, to trzeba liczyæ siê z tym, ¿e mo¿e bêdzie trzeba powiedzieæ B.
Je¶li Phi jest wyj±tkowy i rzeczywi¶cie potrafi robiæ to, o czym mówi, to jaki problem widzisz? Ja nie widzê ¿adnego.
Gdybym o¶mieli³a siê tutaj powiedzieæ, ¿e jestem w jakiej¶ dziedzinie wyj±tkowa, to cieszy³abym siê, gdyby znalaz³ siê cz³owiek, który t± moj± wyj±tkowo¶æ bêdzie w stanie zweryfikowaæ i pó¼niej j± potwierdziæ.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #269 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:34:27 »

Ju¿ Kocie odpowiada³em Ci wielokrotnie na te zaczepki z sesj± prywatn±. Aby byæ pewnym, ¿e pch dopuszcza siê k³amstw nie potrzeba uczestniczenia w sesji prywatnej - wystarczy skorzystaæ z sesji otwartych, ogólnodostêpnych - co tez czyni³em i wykazaæ w nich k³amstwa. Czy sesja prywatna spowoduje, ¿e wypowiedziane k³amstwa znikn±? - NIE. Czy sesja prywatna spowoduje, ¿e pewne niedotrzymane obietnice cudownie wype³ni± siê? - nie, bo deklarowany czas up³yn±³.

Thotal, to we¼ no mi wska¿ gdzie w Twoim po¶cie [tym napisanym pod moim zaproszeniem do Phi] pada pytanie. We¼ mi wska¿ gdzie w nim pada jakie¶ konkretne stwierdzenie powi±zane z tematem, czy moim postem - bo Twój by³ komentarzem do mojego. No gdzie?
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #270 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:39:05 »

Janneth,
ju¿ nie raz  o¶mieli³a¶ siê do pokazania swej osobowo¶ci, bardzo podobnie okre¶la sw± wyj±tkowo¶æ Phiriori, wszyscy jeste¶my wyj±tkowi...
Bardzo czêsto piêknie siê ró¿nimy, cieszmy siê t± ró¿norodno¶ci±, nie dajmy siê og³upiæ emocjom.

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #271 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:41:58 »

Je¶li chodzi o Ciebie Artqu,to Ty podajesz argumenty.

Kot-zaczepia.

Taki Twój obiektywizm.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #272 : Wrzesieñ 16, 2009, 20:48:36 »

Thotal, by nie byæ go³os³ownym wska¿ przypadki z moich wypowiedzi, gdy powiedzia³am, ¿e mam wyj±tkowe zdolno¶ci, których inni nie maj± i nie s± one na tzw. "porz±dku dziennym". Nie równowa¿ mojej wyj±tkowej osobowo¶ci z wyj±tkowymi zdolno¶ciami (jak pamiêæ poprzednich wcieleñ, blokada odczuwania bólu czy rozmowy z nie materialnymi bytami).
Osobowo¶æ ma ka¿dy z nas, to, ¿e j± pokazujê (te¿ dziwne - ka¿dy tu pokazuje swoj± osobowo¶æ pisz±c posty) kompletnie nie oznacza, ¿e jestem bardziej wyj±tkowa ni¿ ktokolwiek z Was.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #273 : Wrzesieñ 16, 2009, 21:02:11 »

Je¶li chodzi o Ciebie Artqu,to Ty podajesz argumenty.
Kot-zaczepia.
Taki Twój obiektywizm.
Jako zaczepianie okre¶lam sytuacjê gdy ju¿ raz wypowiedzia³em siê w danym temacie/udzieli³em wyja¶nieñ a Ty nie raczy³e¶ rzeczowo siê do nich odnie¶æ - wykazaæ w którym miejscu niby to siê mylê, a jednocze¶nie cyklicznie z tym powracasz - z sam± sucha propozycj±, bez odniesienia siê do mojej wypowiedzi. To nazywam zaczepianiem.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #274 : Wrzesieñ 16, 2009, 21:03:53 »

Przepraszam,
powinienem by³ napisaæ, ¿e Dzanet, to p³aska wylinia³a kotka, która próbuje siê wykreowaæ na panterê...

Dobranoc Du¿y u¶miech Thotal U¶miech
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: