arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #275 : Wrzesieñ 16, 2009, 21:07:55 » |
|
Mi³o by³oby us³yszeæ konkrety i rzeczow± dyskusjê zamiast p³askich epitetów. Ale jak nie ma siê nic do powiedzenia a jednocze¶nie odczuwa przemo¿na chêæ dogryzienia dla zasady to i tak mo¿e przejawiaæ siê w¶ciek³a bezsilno¶æ... do tego w ustach osoby kóra chce nauczaæ "rozwoju"... Dziêkujê postojê. Ale pomimo wszystko szkoda.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #276 : Wrzesieñ 16, 2009, 21:11:57 » |
|
Mo¿e nastêpne wcielenie pozwoli Ci dar rozumienia innych posi±¶æ,je¶li szansê tak± w ogóle
otrzymasz,bo to nie jest takie pewne.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 22:03:13 wys³ane przez kot »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #277 : Wrzesieñ 16, 2009, 21:16:11 » |
|
Pisaæ mo¿esz co Ci siê podoba, byleby¶ zawsze umia³ ponie¶æ ewentualne konsekwencje za swoje s³owa. A ¿eby ju¿ nie zbaczaæ dalej z tematu o reinkarnacji, to zapoznajcie siê z tymi badaniami, o których mówicie, ¿e s± ca³y czas prowadzone - http://www.nauka.gildia.pl/newsy/archiwum/2007/04/reinkarnacjaIlu z tych, którzy przyznali siê tu do pamiêci poprzednich wcieleñ, by³o poddawanych hipnozie? Ilu z Was jest kreatywnych, twórczych, ilu wiersze pisze, obrazy maluje?
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #278 : Wrzesieñ 16, 2009, 21:26:54 » |
|
Wiem niewiele, ale to co wiem, napawa mnie rado¶ci±, cz³owiek rodzi siê z potrzeb± twórczo¶ci, je¶li dokona czegokolwiek w pozytywnym sensie, to CHWA£A mu. Pozdrawiam - Thotal
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 21:42:57 wys³ane przez Thotal »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #279 : Wrzesieñ 16, 2009, 21:33:38 » |
|
Umiejêtno¶æ s³uchania.. czytania równie¿.. Polega na s³yszeniu tego, co Drugi cz³owiek ma do powiedzenia - A nie tego, co chcieliby¶my us³yszeæ. S³uchanie ¿yczeniowe -to w istocie POKAZ IGNORANCJI. CHAMSTWA. Nie jestem zainteresowany zamykaniem komukolwiek ust, czy przekonywaniem niedowiarków. O raju! O¶mieli³em siê podzieliæ niektórymi prze¿yciami, które onegdaj by³y moim do¶wiadczeniem. Dosyæ osobistymi zreszt±. Ponadto o ile pamietam, co napisa³em ..to raczej - ¿e by³ k³opot, a wiêc 'nieumiejêtno¶æ'. Tak wiêc wyj±tkowe przechwa³ki! Nie b±d¼ zazdrosny - rozk³adasz mnie w nieumiejêtno¶ciach na ³opatki. Nie mam szans mój Ty Boski artequ. i juz siê zaczyna: "udowodnieniu tych przechwa³ek" ?! "Chêtnie zaproszê na oddzia³ i przekonany siê o Twoich "umiejêtno¶ciach". Czy na prawdê dopuszczasz my¶l, ¿e mia³bym ochotê cokolwiek komukolwiek udowadniaæ??? A mo¿e tak wreszcie czas Dopu¶ciæ mysl ¿e ja mam takich jak oni po prostu w Dupie. Sam sobie poæwicz na sobie - moze sam siebie do czego¶ przekonasz. zTeologizowany Doktorku I nie wys³uguj siê tu innymi. To jest ryzyko. Nigdy siê do niczego nie przekonasz wys³uguj±c siê innymi. Ci którzy przeprowadzali experyment philadelphijski*- te¿ zostali ostatecznie z informacj± jedynie. Prawdziwa Wiedza pozosta³a w Duszach tych, którzy fizycznie przez to przeszli. *Filadelfia: potocznie "braterska mi³o¶æ"A te... ju¿ nie wiem zupe³nie jak to nazwaæ.. cwaniaczki - ju¿ chc± robiæ naukowe experymenty )))) OCZYWI¦CIE NIE NA SOBIE. ..no jest to jaki¶ pomys³. Mo¿e te¿ sobie poeksperymentujê na kim¶..
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 21:36:55 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #280 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:00:40 » |
|
Ostatnie dwie strony bardziej pasuj± do
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3527.0
dlatego proszê autora w±tku o wypowiedzenie siê, czy nie by³oby rozsadnym ukruciæ ten oftop i powróciæ do tematu przewodniego.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #281 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:10:04 » |
|
W odniesieniu do: http://www.nauka.gildia.pl/newsy/archiwum/2007/04/reinkarnacjaDziêkujê bardzo, tak ingerowaæ w pod¶wiadomo¶æ i bawiæ siê w jej programowanie. Artyku³ jest nieprzekonywuj±cy. Nie wiadomo, jak dalece "sugerowano" pod¶wiadomo¶ci, która jest zwyczajnie "g³upia" je¶li chodzi o jakiekolwiek ingerencje. Poza tym ludzie z tzw. fantazj± ca³kiem nie¼le pos³uguj± siê praw± pó³kul±, arty¶ci zawsze mieli problemy z przyziemno¶ci±, logicznym selekcjonowaniem, zapamiêtywaniem. A to dlatego, ¿e w ich ¿yciu dzieje siê o wiele wiêcej, gdy¿ doszli do twórczych aspetków, poprzez to, ¿e o wiele wiêcej do¶wiadczyli, nauczyli siê, (a wiêc zmagazynowali w sobie), ani¿eli zwykli, pro¶ci "zjadacze chleba". Nie znaczy to, ¿e nie potrafi± byæ logiczni, czy s± mniej logiczni, etc..., wrêcz przeciwnie, jednak poruszaj± siê lepiej i czê¶ciej ju¿ w innych rewirach. Co innego ju¿ zaprz±ta ich uwagê bardziej, kto¶ by powiedzia³, ¿e "wy¿sze" tre¶ci. Dlatego takich ludzi, jak te¿ i wielkich naukowców nierzadko uwa¿a siê za roztargnionych, z g³ow± w chmurach, co najmniej. Có¿, wiêc jakie¶ tam proste nazwiska. Dla takich umys³ów, s± to niepotrzebne ¶miecie, a przynajmniej mniej znacz±ce informacje, do których nie przywi±zuj± a¿ takiej wagi, gdy¿ umys³y maj± zaprz±tniete powa¿niejszymi ideami. £atwiej im zatem albo nie zwróciæ specjalnej uwagi, albo "poci±gn±æ" we w³asne "wy¿yny", co nie przeczy faktowi reinkarnacji. Poza tym zni¿yæ wibracje wy¿ej wibruj±cemu, bez konretnego powodu, nie jest a¿ takie proste, je¶li nie idzie za tym potrzeba, czyli konretnie uzasadniona idea, poniewa¿ przymus na wolne umys³y dzia³a naprawdê deprymuj±co, oraz zak³ócaj±co i to w powa¿nym stopniu. Arty¶ci, to do¶æ czyste "dusze", zatem ufne jak dzieci. Biada wiêc tym, którzy ¶mi± na takich umys³ach, bawiæ siê w takie eksperymenty, jaki nam tu zaprezentowano. Wci±¿ proszê o odniesienie siê do przyk³adu dziewczynki opowiadaj±cej o swoim ¿yciu przed jej narodzinami (strona 5) Nikt jej niczego nie sugerowa³. Pochodzi³a z ma³ej miejscowo¶ci, gdzie o reinkarnacji nikt nie s³ysza³. Widzia³em ten program w TVP. Telewizja Polska zrobi³a z tego znakomity reporta¿, gdy¿ id±c ¶ladami opowie¶ci dziecka o jej poprzrednim ¿yciu, sprawdzi³a, i¿ jej opis potwierdza rzeczywisto¶æ. ( Jej poprzedni rodzice, rodzice chrzestni, i wszyscy inni, przez ni± opisani, ¿yj± teraz jeszcze). Udowodnieñ tego typu, na ¶wiecie by³o wiêcej. Jednym z takich poszukiwaczy by³ amerykañski naukowiec z tytu³em profesora. Byæ mo¿e kto¶ z Pañstwa pamiêta jego nazwisko. koliberek33.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 22:20:04 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #282 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:25:09 » |
|
Phi dlaczego nie potrafisz dyskutowaæ merytorycznie? Dlaczego jakiekolwiek próby weryfikacji/poddania w w±tpliwo¶æ TWoich teorii tak Ciê irytuj±? Dlaczego uciekasz siê do wy¶miewania w miejsce dyskusji? Dlaczego nie potrafisz wzi±æ odpowiedzialnosæi za w³asne s³owa i deklaracje? Zauwa¿, ¿e zgodnie z Twoim ¿yczeniem nie mogê poeksperymentowaæ na sobie poniewa¿ uwa¿am Twoje tezy w w/w po¶cie za bzdury, owszem uwa¿am, ¿e jest to ryzykowne bo jest nieprawdziwe. Ostawiam jednak ma³y margines na b³±d z mojej strony - st±d pro¶ba o naoczne przekonanie mnie do tego, ¿e Twoje s³owa s± prawdziwe. W zamian otrzymujê kpiny - czy to jedyna linia obrony jak± dysponujesz? Wierzê, ¿e cz³owiek ma pewn± moc autosugestii, lecz jest ona ograniczona i wed³ug mnie Twoje "newsy" znacznie j± przekraczaj±. Jednak chêtnie przekonam siê, ¿e mogê siê myliæ. Racz równie¿ zauwa¿yæ, ¿e to nie ja twierdzê, ¿e potrafiê na ¿yczenie wstrzymaæ akcjê serca [oddech jak najbardziej] czy te¿ staæ siê na ¿yczenie nieczu³ym na ból - Ty twierdzisz, ze to potrafisz, ja uczciwe przyznajê, ze nie potrafiê i nie wierzê w takie mo¿liwo¶ci.
Zdarzaj± mi siê silne bóle g³owy zwi±zane najprawdopodobniej ze stresem, potrafiê je czêsto u¶mierzyæ b±d¼ ograniczyæ a raczej zniwelowaæ skupiaj±c siê i kieruj±c my¶li w inn± stronê, po chwili/kilku próbach ból potrafi min±æ czêsto jednak nie. Jest to pewna si³a sugestii b±d¼ wyuczone, pod¶wiadomie uwalnianie naturalnych ¶rodków p.bólowych. Sytuacja dosyæ znana. Ale ma to swoj± granicê i wybiórcz± skuteczno¶æ. Mo¿emy wstrzymaæ oddech, spowolniæ pracê serca, lecz nie wy³±czyæ/zatrzymaæ w dowolnej chwili. Organizm sam w pewnych sytuacjach potrafi siê broniæ przed bólem. Znana jest adrenalina. Kilkana¶cie lat temu pomagaj±c rodzinie przy ¿niwach mia³em pewna sytuacjê która udowadnia moje powy¿sze stwierdzenia. Stoj±c obok ci±gnika chcia³em uruchomiæ silnik, na nieszczê¶cie by³ w³±czony bieg. Ci±gnik nagle "skoczy³" naje¿d¿aj±c ni na nogê, nie by³em w stanie jej wyrwaæ spod ko³a, przesz³a mi jedynie my¶l aby spróbowaæ siê odchyliæ. Dziêki temu prze¿y³em. Tocz±ce siê ko³o przewróci³o mnie, a nastêpnie przejecha³o na ukos po nogach, miel±c spodnie z naskórkiem. Ci±gnik przejecha³, wsta³em, odszed³em oko³o 40 m - nadal nie czu³em bólu, przynajmniej bardzo dalekiego od tego na jaki wskazywa³yby obra¿enia, potem noga mi siê wywinê³a [okaza³o siê, ¿e by³a po³amana w kolanie i ³ydce] i upad³em. Bólu w tej sytuacji nie czu³em, poza pierwszym sekundowym pikiem - przynajmniej nie pamiêtam tego, by³em po prostu w szoku. Organizm b³yskawicznie wytworzy³ potê¿ne ilo¶ci adrenaliny. I nie jest to ¿adna "wyj±tkowa" mo¿liwo¶æ lecz naturalna cecha organizmu który wstrzymuje ból aby mo¿na by³o oddaliæ siê od niebezpieczeñstwa. Po kilku minutach noga ju¿ cholernie bola³a, momentalnie puch³a. I chocia¿ zaciska³em zêby ból nie raczy³ odej¶æ. Tak jak napisa³em - organizm ma pewne mechanizmy autoograniczania bólu, gdy sobie z nim nie radzi to potrafi siê wy³±czyæ - cia³o mdleje z bólu. Lecz nie takie mo¿liwo¶ci jak Ty sobie przypisujesz. Swoje powy¿sze stwierdzenia jestem w stanie udowodniæ, a dlaczego ty nie potrafisz swoich?
Gdy w dyskusji/rozmowie brakuje argumentów mo¿na albo uczciwie to przyznaæ, albo uciekaæ siê w "nie bêdê z Tob± dyskutowa³" pomimo, ¿e wcze¶niej usta siê nie zamyka³y lub te¿ uciekaæ siê do wy¶miewania, czczego wy¶miewania za którym nic nie stoi, ¿adne argumenty, ostatecznie próba zmiany tematu. S± to w³a¶nie najczêstsze postawy osób z³apanych na k³amstwie.
edit: Darek, je¿eli bêdziesz dzieli³/przenosi³ temat to pozostaw post. Je¿eli nie i uznasz - s³uszniue za offa - wyrzuæ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 22:27:16 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #283 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:33:37 » |
|
ale¿ nie wmawiej mi.. ja jestem ubawiony -nie zirytowany - dalej nawet nie czytam, bo widzê ¿e na fundamencie b³±dzisz
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #284 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:44:24 » |
|
Ubawiony? Je¿eli u ciebie ubawienie przejawia siê irytacj± w wyniku której miast konkretów uciekasz siê do czczego wy¶miewania - niech i tak bêdzie. Pomimo wszystko tchórzysz przed weryfikacj± - kolejny raz. W zwi±zku z tym mam pe³ne moralne prawo traktowaæ Twoje wypowiedzi w temacie swoich "umiejêtno¶ci" jako czcze przechwa³ki. Tyle ode mnie.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #285 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:48:00 » |
|
A to zdumiewaj±ce, wyznawca nauk Jezusa odrzuca tzw. "cuda". A co z joginami, kórych zakopuje siê na dwa miesi±ce i nic im nie jest. Jest tyle doniesieñ na ten temat?
Opowiem o swoim przyk³adzie. Do¶æ dawno temu mia³em zapalenie otrzewnej. Jest to nieludzki ból, tak jakby¶ mia³ ca³y czas w brzuchu rozrza¿one wêgle. Brzuch jest powiêkszony i naprê¿ony jak bêben. Wiêc mnóstwo tych "wêgli" by³o. Na operacjê by³o ju¿ za pó¼no. Podano kroplówki i silne ¶rodki p-bólowe, oraz lód. Wreszcie zasn±³em. Gdy siê o ¶wicie obudzi³em, ¶rodki p-bólowe przesta³y dzia³aæ i to by³o najokrutniejsze, co mog³o mnie spotkaæ. Powrót do bólu.
Gdyby nie dzieci, chcia³oby siê umrzeæ, by tak wiêcej nie cierpieæ.. Poniewa¿ szok by³ tak straszny zdecydowa³em, ¿e to zbyt okrutne przechodziæ ze stanu prawie, ¿e bez bólu, z powrotem w okrutny ból. Postanowi³em zatem nie przyjmowaæ wiêcej ¶rodków. Zaakceptowaæ ten ból, wej¶æ weñ do koñca. No i uda³o siê. ¯y³em odt±d ca³e lato w szpitalu w bólu, ale jakby zupe³nie bez niego.
W tym czasie, co oko³o piêæ dni robiono mi USG, poniewa¿ by³y tam jeszcze dwa ropne guzy wielko¶ci pomarañczy. Kaza³em dzieciom przynie¶æ utarte ziemniali z czosnkiem i ok³adano mi chory brzuch. Poniewa¿ lekarze nie mieli nadziei na uratowanie mnie, przyzwolili mi na zastosowanie innych metod. Tak siê z³o¿y³o, ¿e tak siê nauczy³em s³yszeæ swój organizm, ¿e wiedzia³em na ile mój guz siê powiêkszy³, co do milimetra, a na ile który i kiedy zmniejszy³. Lekarze byli bardzo zdumieni, sk±d mogê to wiedzieæ.
Nie uwa¿am, to za cuda i wierzê w prze¿ycia Kiary i PHi. Trzeba byæ wielkim arogantem i ignorantem, by od razu poddawaæ w w±tpliwo¶æ cudze prze¿ycia. To, mówi±c innymi s³owy, jest niczym innym, jak nazywanie kogo¶ k³amc±. Ma prawo zatem taka osoba przestaæ byæ merytoryczna i wyraziæ na swój sposób niezadowolenie i dezaprobatê. Wiêc "¶wiête oburzenie" jest ca³kiem nie na miejscu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 23:29:58 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #286 : Wrzesieñ 16, 2009, 22:57:02 » |
|
aaartek mo¿esz pieprzyæ o swoich "moralnych prawach"... i Zrobisz z tym co chcesz.
Raz ju¿ powiedzia³em , ¿e nie mam zamiaru braæ udzia³ w meandrach cudzych umys³ów, kiedy nie mam na to ochoty po prostu. A tym bardziej odgrywaæ tam jakies narzucone role.
Ja rozumiem twój tok my¶lowy - ale go nie podzielam.. wiêc musisz pozostaæ sam z t± przypad³o¶ci±.
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #287 : Wrzesieñ 16, 2009, 23:24:01 » |
|
To dowód, na mo¿liwosæ od³±czenia ¶wiadomo¶ci cia³a w lokalnym miejscu. Tu mogê s³u¿yæ empirycznym/naukowym do¶wiadczeniem, przyk³ad z autopsji: Po pierwsze trudno mi by³o do tego przekonaæ dentystkê.. (hehe.. nie chcia³a odpowiadaæ za moj± niebawemn± ¶mieræ). Ale w koñcu da³a za wygran±. Okaza³o siê wówczas, ¿e moje znieczulenie jest jedynie 'odciêciem czucia' - nie mia³o jednak wp³ywu na: POD- i NAD- ¦wiadome reakcje i po³±czenia wewn±trz-organizmowe. Krótko mówi±c system nerwowy dokonywa³ sukcesywnej dezorganizacji rytmów funkcjonowania organizmu, w pierwszym rzêdzie dobieraj±c siê do serca i muzgu. Przy wstêpnym wyci±ganiu z tej zapa¶ci wspiera³ mnie wówczas 'tajemniczy aborygen', który ¿yje w ciele polaka aktualnie i czasem siê nasze ¶cie¿ki przecinaj±. Totalne rozregulowanie organizmu na 3-5 dni nast±pi³o. Mia³em wówczas 3-ci± okazjê przestudiowania wielu mechanizmów z pograincza ¿ycia i ¶mierci.
Pozniej robi³em tez i takie jaja z wy³±czaniem akcji pod EKG, mia³em ubaw, kiedy babka kopa³a/puka³a w sprzêt .. ¿e niby co¶ nie kontaktuje ..no bo jak to jest, ze facet bez akcji serca nawija do niej ..i jeszcze sobie dowcipkuje. (przecie¿ "to niemozliwe") No faktycznie zabawny jeste¶... Najpierw piszesz, ¿e na dowód od³±czenia ¶wiadomo¶ci podasz swój przyk³ad, by po chwili entuzjastycznie pochwaliæ siê, jak to siê mêsko¶ci± i odwag± popisa³e¶ przed dentystk± podczas leczenia kana³owego zêba. Niestety podryw nie zadzia³a³ i skoñczy³ siê dla Ciebie do¶æ nieprzyjemnie. Potem z zapa¶ci wyci±ga³ Ciê pojemnik na kszta³t cz³owieka polskiej narodowo¶ci, w którym znajdowa³ siê Aborygen, musia³e¶ dochodziæ do siebie 3 - 5 dni (gdyby¶ wcze¶niej zgodzi³ siê na znieczulenie doszed³by¶ natychmiast wraz z opuszczeniem gabinetu stomatologicznego). Podobno Polak m±dry po szkodzie, ale Ty i tak nie wyci±gn±³e¶ wniosków z tej sytuacji i gdy znowu natrafi³o siê spotkanie z pani± w bia³ym fartuchu, postanowi³e¶ znowu zaszpanowaæ. Jak mantrê zacz±³e¶ powtarzaæ dowcipy, wszystkie jakie znasz i jeden po drugim. Znu¿y³o Ciê to do tego stopnia, ¿e zasn±³e¶. ¦ni³o Ci siê, ¿e pani doktor jest pe³na podziwu dla cudu, jaki przed ni± na ³ó¿ku le¿y, a¿ nagle s³yszysz bum... bum bum bum... Otwierasz oczy i widzisz j± jak kopie nog± w aparat EKG ¿eby przysun±æ go bli¿ej Ciebie mówi±c, ¿e w³a¶nie znowu straci³e¶ przytomno¶æ. Ile dni z tego wychodzi³e¶? Tego ju¿ nawet najstarsi Aborygeni nie wiedz±.
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #288 : Wrzesieñ 16, 2009, 23:41:55 » |
|
Zdaje siê, ¿e to temat o reinkarnacji, a nie miejsce na wylewanie z³o¶ci, uszczypliwo¶æi itp....Kolejny raz zada³em pytanie dotycz±ce reinkarnacji, proszê wiêc zatem jej przeciwników o merytoryczne ustosunkowanie siê, a nie sianie destrukcji, nienawi¶ci i pos³ugiwanie siê bardzo nieprzychylnymi osobistymi wycieczkami. Takie ukryte, czyli perfidne offtopy, powinny byæ karane i to surowo. Zdaje siê, ¿e pewne granice winny byæ zachowane i poziom kultury na takim zw³aszcza forum jest szczególnie obowi±zuj±cy! Prezentowana wy¿ej postawa nie jest oznak± inteligencji i lotnego umys³u, ale braku co najmniej uczuæ wy¿szych. koliberek33.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 23:42:49 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #289 : Wrzesieñ 16, 2009, 23:45:03 » |
|
Alez Ptaku, chodzi o to, ¿ebym siê w³a¶nie abym siê przekona³, ¿e mówicie prawdê. Zanim powiedzia³em, ¿e w przypadku phi zdecydowanie w to nie wierzê poprosi³em o mo¿liwo¶æ weryfikacji - dlatego nies³usznie zarzucasz mi ¿e "od razu" ich wspania³o¶æ odrzuci³em. Na samym pocz±tku ucieszy³em siê bo Phi móg³by pomóc ludziom - konkretnie dzieciom. Dlatego insynuacje o bycie arogantem i ignorantem s± nieco przedwczesne. Gdyby Phi udowodni³ swoje "w³a¶ciwo¶ci/umiejêtno¶ci" a ja nadal twierdzi³bym, ¿e to nie mia³o miejsca - wtedy zas³ugujê na takie miano. Dziwne, ¿e im wyzej we w³asnym mniemaniu stoi osoba tym mocniej opiera siê przed poddaniem w w±tpliwo¶æ swojej "wspania³o¶ci" - widaæ bardzo przejrzy¶cie tak± "przypad³o¶æ". A to zdumiewaj±ce, wyznawca nauk Jezusa odrzuca tzw. "cuda". A co z joginami, których zakopuje siê na dwa miesi±ce i nic im nie jest. Jest tyle doniesieñ na ten temat? Skoro "jest tyle" doniesieñ o 2 miesiêcznym zakopywaniu to mo¿e wska¿ jedno konkretne i udowodnione, a nie, ¿e kto¶... gdzie¶... W cuda wierzê, ale przyznam siê, ¿e ciê¿ko uwierzyæ mi w takie o jakich mówi Phi i do tego w jego wykonaniu. Na operacjê by³o ju¿ za pó¼no. Podano kroplówki i silne ¶rodki p-bólowe, oraz lód. Czy mo¿esz sprecyzowaæ dlaczego na operacjê by³o za pó¼no? Mam równie¿ jeszcze pytanie - czy ca³e lato trzymano Ciê na oddziale pomimo - sam napisa³e¶ - nie by³o dla Ciebie ratunku? Phi - oczywi¶cie mogê spe³niæ Twoj± pro¶bê o zaprzestaniu "piep..." [czy¿by¶ znowu siê ubawi³? - bo s³ownictwo wskazywa³oby] zaraz po tym jak sam dasz taki przyk³ad.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2009, 23:47:21 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #290 : Wrzesieñ 16, 2009, 23:58:47 » |
|
Je¿eli uczuciem wy¿szym jest dla Ciebie tolerowanie czyich¶ k³amstw to faktycznie to uczucie nie le¿y w moim repertuarze. Kiedy¶ powiedzia³am na forum, co my¶lê o New Age, ale nie mog³am tego natychmiastowo poprzeæ argumentami, Phi powiedzia³ wtedy, ¿e jak zwykle stosujê metodê "wiem, ale nie powiem". Otworzy³am wiêc nowy temat, w którym przedstawi³am swoje my¶li. Dzisiaj on sam zrobi³ to samo, powiedzia³ "Umiem, ale nie poka¿ê". Nie do¶æ, ¿e poproszony nie pokaza³, to jeszcze sam zapocz±tkowa³ off'a, o jakiego mnie pos±dzasz Koliberku. Zdaje siê te¿, ¿e nie ostatnio wyra¼nie stwierdzi³a¶, ¿e dopóki nie zmieniê stylu swoich wypowiedzi, nie bêdziesz ze mn± dyskutowa³a. Oboje jak widaæ macie problemy z ponoszeniem konsekwencji za swoje s³owa.
Ta historia, jak± napisa³am, jest wersj± zdarzeñ, jaka mog³a mieæ miejsce. Na podstawie szcz±tkowych informacji, jakimi Phi nas uraczy³ stworzy³am hipotetyczny przebieg sytuacji wyja¶niaj±cy poniek±d, ¿e pamiêta to, co pamiêta. Obie historie opowiedziane przez niego mia³y miejsce podczas bardzo stresuj±cych dla cz³owieka sytuacji, w gabinecie dentystycznym czy lekarskim. To powinno dawaæ do my¶lenia... Poda³am te¿ link do artyku³u, z którego wynika, ¿e ludzie którzy maj± bogat± wyobra¼niê cechuj± siê wiêksz± podatno¶ci± na wiarê w reinkarnacje. Phi cechuje siê i jednym i drugim. Co uszczypliwego jest w widzianej przeze mnie wersji wydarzeñ szcz±tkowo opisanej i nie udowodnionej przez autora? I jeszcze odpowiem na Twoje pytanie o jak±¶ dziewczynkê czy inn± osobê, która by³a "dowodem" na reinkarnacjê, tylko to by³o w jakie¶ audycji kilka lat temu, o której ju¿ nikt dawno nie pamiêta, a Ty do niej linka nie poda³e¶ - nie mam jak siê do tego ustosunkowaæ. Ani nie widzia³am jej relacji ani jej nie znam, ani z ni± od urodzenia nie przebywa³am. A sk±d mam wiedzieæ, ¿e rodzice od dziecka nie szprycowali jej bajkami na dobranoc, w które ma³a za bardzo uwierzy³a? A sk±d pewno¶æ, ¿e w ogóle to, co mówi³a by³o prawd± a nie fabu³± dla programu w czasie, kiedy nic innego nie by³o, a reinkarnacja - zawsze modna. Powiedz Koliberku - czemu mam ufaæ ludziom, którzy siê jedynie przechwalaj±, a udowodniæ nic chocia¿ mog± - nie chc±?
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #291 : Wrzesieñ 17, 2009, 00:02:48 » |
|
Artequ! Te¿ mam jakie¶ tam ( choæ nie jako jedyne) wykszta³cenie medyczne. Mog³em rozmawiaæ wprost z ordynatorem, lekarzem prowadz±cym zarazem. Nie ukrywa³, ¿e s± bezradni i pozwoli³ mi na stosowanie ¶rodków tzw. ludowych, w tym zió³, akupresury. Czemu by³em na oddziale? Otó¿, nie chodzi³em, by³em uzale¿niony (od basenu, lodu itp), le¿a³em te¿ pod aparatem tlenowym jaki¶ czas i wymaga³em sta³ej opieki i pielêgnacji, mimo podawanych antybiotyków, poprawy nie by³o. W domu by³y w tym czasie tylko nieletnie dzieci. Rodzina by³a ponad 600 km. dalej. Zreszt±, nigdy nie ka¿ê ich powiadamiaæ, czy kogokolwiek, gdy mam problem. Najwa¿niejsza sprawa-le¿a³em na "sepsie". Z tego wzglêdu musia³em te¿ byæ odizolowany od spo³eczeñstwa. Wyczerpano ca³y asortyment dostêpnych antybiotyków i nic. Dopiero ¶rodki tzw. ludowe dokona³y prze³omu, a ordynator siê przyzna³, ¿e nic ju¿ wiêcej nie mog± zrobiæ, bo brakuje im odpowiednich leków, ¿e jego "babcia leczy³a inaczej i pomaga³a ludziom"... To by³a komuna i to w czasie g³êbokiego rozk³adu, gdy kryzys opanowa³ wszystko. Ale w szpitalu mo¿na by³o le¿eæ, gorzej by³o z lekami, aparatur±. Wiêcej by³o dobrej woli, ani¿eli mo¿liwo¶ci. A propos, PHI, to gdyby¶ napisa³ to Niego z innej pozycji, np. ¿e chodzi Ci o to np. by pomóc dzieciom, to mo¿e inaczej do tego by siê odniós³. I gdyby¶ to napisa³ mu prywatnie. Mia³oby to zupe³nie inny wyd¼wiêk. Tak przynajmniej my¶lê. Pozdrawiam. ptak Janneth! To nie by³o osobiste zwrócenie siê, ale reakcja na pewien casus. Ale skoro ju¿ nawi±za³a¶ kontakt, to proszê bardzo. Nie czujê niechêci do nikogo, choæ nie aprobujê zachowania poni¿ej poziomu u osób, które staæ na wiêcej, i wyra¿am jasno, na ile tylko potrafiê, swoje stanowisko. Uwa¿am, i¿ nie masz tak¿e dowodu na to, ¿e pewne osoby k³ami±. To baardzo powa¿ne oskar¿enie. Jak my¶lisz, dlaczego nikt nie zakwestionowa³ Twoich osobistych prze¿yæ, o których wspomnia³a¶.... A program w TV nazywa³ siê "Nie do wiary" ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Nie_do_wiary) Prowadzi³ go Maciej Trojanowski, bardzo dociekliwy, maj±cy ambicje obiektywnego badacza, dziennikarz, który chcia³ wiedzieæ, jak to jest naprawdê. Trzeba by by³o napisaæ do TVN. Musz± to mieæ w archiwach. Nie by³ ten program zrobiony na zasadzie sensacji, ale dochodzenia do prawdy. By³y czasem inne równie sensacyjne tematy, ale zosta³y po sprawdzeniu obalane, gdy¿ dziennikarzowi zale¿a³o na prawdzie, a nie na jej naci±ganiu. Nie by³y to jeszcze czasy wszechpanuj±cego internetu. Nie mogê Ciê zatem zadowoliæ. I albo jednoznacznie stwierdzisz, ¿e k³amiê jak PHI, albo przynajmniej pomy¶lisz. Pisano te¿ o takich zjawiskach w ksi±¿kach. Równie¿ i dzieci badano, by nie by³o przek³amañ. Mam nadziejê, ¿e dotrzesz do tych faktów kiedy¶, skoro ten problem le¿y Ci na sercu. Szkoda, ¿e nie mogê Ci pomóc. Nie s±dzi³em dzie¶cia lat temu, ¿e bêdzie internet i ludzie bêd± dyskutowaæ jawnie na takie tematy. My¶my po prostu du¿o czytali i nie przywi±zywali, a¿ tak bardzo uwagi, do tego jaki tytu³, czy autor, ale czy to jest mniej, lub bardziej wiarygodne...I czy podej¶cie do tematu nie jest amatosrkie, lub zbyt sensacyjne. koliberek33.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 14:12:02 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #292 : Wrzesieñ 17, 2009, 09:51:29 » |
|
A propos, PHI, to gdyby¶ napisa³ to Niego z innej pozycji, np. ¿e chodzi Ci o to np. by pomóc dzieciom, to mo¿e inaczej do tego by siê odniós³. I gdyby¶ to napisa³ mu prywatnie. Mia³oby to zupe³nie inny wyd¼wiêk. Tak przynajmniej my¶lê. Ale¿ w³a¶nie napisa³em, ¿e chodzi o dzieci/dziecko. Dlaczego mia³bym uciekaæ siê do PW skoro dyskusja by³a prowadzona oficjalnie na forum? Nawet w ten sposób mia³ wiêksz± szansê przekonaæ wszystkich forumowiczów. A zachowa³ siê jak siê zachowa³...
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #293 : Wrzesieñ 17, 2009, 10:17:16 » |
|
Mia³em kiedy¶ wrzody ¿o³±dka, zjada³em ogromne ilo¶ci NO-SPA... Ale pewnej nocy pozbawiony u¶mierzacza (nie nazwê go lekiem), po³o¿y³em d³onie na brzuchu i ból powoli mija³. Zacz±³em eksperymentowaæ czê¶ciej z coraz lepszym skutkiem. Nie domagam siê niczyjej wiary, nie interesuj± mnie sceptyczne uwagi, bo to co zadzia³a³o, by³o tylko dla mnie. Chyba ¿e kto¶, kto czyta, sam zdecyduje siê poeksperymentowaæ z w³asnym bólem. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #294 : Wrzesieñ 17, 2009, 11:54:36 » |
|
Thotal - wrzodów ¿o³±dka nie mia³am, ale swego czasu te¿ musia³am braæ ogromne ilo¶ci No-Spy, pisa³am o tym na forum. Te¿ dziêki dotykaniu siê odczuwa³am ulgê, a ból przechodzi³. Jednak ja uda³am siê z tym w koñcu do lekarza, wyt³umaczy³ mi, w jaki sposób dotyk dzia³a³ na ból. W ten sam co No-Spa. Rozszerza³ naczynia. Je¿eli siê rozlu¼nia³e¶ przy tym, dotyka³e¶ delikatnie okolicy bol±cej to naprawdê jest to ca³kiem normalne i nie "nadprzyrodzone" zjawisko. Mam nadziejê, ¿e zrobi³e¶ ju¿ z wrzodami porz±dek, bo nieleczone prowadz± do powa¿nych powik³añ, a poza tym po co siê mêczyæ? W Twoim przypadku Thotalu - wierzê, ¿e dotyk i relaks przynosi³ ukojenie i ulgê, ¿e niwelowa³ ból. Sama by³am w podobnej sytuacji, ale jak siê okaza³o - da³o siê j± wyja¶niæ. W przypadku dentysty ju¿ nie wierzê, a ju¿ na pewno nie dam wiary w szczebiocz±cego Phi podczas ustania pracy serca. Uwa¿am, i¿ nie masz tak¿e dowodu na to, ¿e pewne osoby k³ami±. To baardzo powa¿ne oskar¿enie. Jak my¶lisz, dlaczego nikt nie zakwestionowa³ Twoich osobistych prze¿yæ, o których wspomnia³a¶....
Bo wyra¼nie napisa³am, ¿e s± one najprawdopodobniej wynikiem zaburzenia pracy mózgu, co by³o by Wam na rêkê wiêc tego nie negowali¶cie. I jeszcze co¶ - naprawdê s±dzisz, ¿e nie mam dowodu na to, ¿e ten kole¶ k³amie? A znasz jaki¶ przypadek gadaj±cego trupa? I przypominam, ¿e do Halloween zosta³o jeszcze dwa miesi±ce.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #295 : Wrzesieñ 17, 2009, 11:55:20 » |
|
Zdaje siê, ¿e to temat o reinkarnacji, a nie miejsce na wylewanie z³o¶ci, uszczypliwo¶æi itp....Kolejny raz zada³em pytanie dotycz±ce reinkarnacji, proszê wiêc zatem jej przeciwników o merytoryczne ustosunkowanie siê, a nie sianie destrukcji, nienawi¶ci i pos³ugiwanie siê bardzo nieprzychylnymi osobistymi wycieczkami. Takie ukryte, czyli perfidne offtopy, powinny byæ karane i to surowo. Zdaje siê, ¿e pewne granice winny byæ zachowane i poziom kultury na takim zw³aszcza forum jest szczególnie obowi±zuj±cy! Prezentowana wy¿ej postawa nie jest oznak± inteligencji i lotnego umys³u, ale braku co najmniej uczuæ wy¿szych.
koliberek33. Smutny Dok³adnie. Choæ Nie wnikam w kwestie skali uczuæ, to forum PCh niekiedy niepotrzebnie oscyluje w kierunkach tolerowania zalegalizowanego sukinsyñstwa. Zasady obowi±zuj±ce na Forum wszelkie s³owne utarczki za³atwia siê prywatnymi wiadomo¶ciami lub na Forumowym Chacie. Zakaz pisania wiadomo¶ci nie na temat (OffTopic). w reinkarnacji mamy powiazany offtop dotycz±cy ¶wiadomo¶ci wystarczylo pisaæ w ¶wadomo¶ci i podlinkowaæ konkretne posty, ewent potem podlinkowaæ powrót do dyskusji w reinkarnacji. do offtopa o funkcjach ¶wiadomo¶ci doda³em info s³uzace podzieleniu siê empirycznym do¶wiadczeniem w temacie omówienia - owej dygresji offtopowej. precyzyjnie nawi±zuj±ce do tematu. Potem posz³a seria oftopów nas±czonych nic nie wnoszacymi ocenami i pomówieniamiWszelkie przejawy nabijania postów bêd± skrupulatnie zwalczane. Rozumie siê przez to równie¿ posty typu "Gdybym wiedzia³ to bym Ci powiedzia³, ale nie wiem" Posty arteka i janeth maj± dokladnie taki charakter: "czyli nic nie mam do zaoferowania-ale bêdê sia³ obstrucjê". Wszelkie osoby dzia³aj±ce w jakikolwiek inny sposób na niekorzy¶æ Forum zostan± ukarane. Dzia³aj± na szkodê ka¿dego u¿ytkownika, który musi traciæ czas na czytanie bzdetów, k³amliwych interpretacji sów innych autorów, nagminnych wypaczeñ i przeinaczeñ wypowiedzi pozosta³ych u¿ytkowników juz niemal w kolejnym po¶cie, które nieustannie potem trzeba porównywaæ z orygina³em, CO w istocie KRADNIE ENERGIÊ... Oni tworz± jedynie stertê mu³u, która ma w zamierzeniu pokryæ wypowiedzi innych urzytkowników.. A w istocie jedynie KRADN¡ ENERGIÊ, czytelników, którzy w ten MU£ wdepn± lub SPOJRZ¡, a tak¿e modów, itd. Ewidentne buractwo, Ewidentna hipokryzja i k³amstwa. Potem z zapa¶ci wyci±ga³ Ciê pojemnik na kszta³t cz³owieka polskiej narodowo¶ci, w którym znajdowa³ siê Aborygen, i prosze tu sie nie kreowaæ na badawczo -naukowe nastroje s³owem: "udowodnij". Wy na razie udowodnili¶cie swoje intencje dosyæ dobitnie. Uwa¿am ¿e wasze posty w 90% powinny l±dowac w ¶mietniku. Bo Sa sprzeczne z DUCHEM regulaminu. Udaj± tylko rzetelnosæ poznawcza czy badawcz± poprzez u¿ywanie zrêcznych sformulowañ. Sama janeth NIE KRY£A SIÊ z CELEM Wyprowadzania z równowagi. BEZSENSOWNE wydaje siê tolerowanie takiej dzia³alno¶ci. Jesli chodzi o moja wypowiedx, to Poda³em faktyczne do¶wiadczenie. Które jest konkretn± informacj± dla tematu. ..To co?! Jak teraz nie zechcê dla kazdego nowo zalogowanego betona przeprowadzaæ demonstracji - to ju¿ moje s³owa automatycznie s± k³amstwem? Demagogia! KRÊTACTWO. Funkcjonowanie forum zosta³o zniszczone poprzez doprowadzeenie do stanu, ¿e z kazda wypowiedz trzeba t³umaczyæ.. bo komentuj± je ZAPROGRAMOWANE BOTY pozbawione jakiejkolwiek EMPATII. Nie zamierzam siê t³umaczyæ z ka¿dej wypowiedzianej kwestii - tylko dlatego, ¿e zasady DUCHA regulaminu nie sa respektowane, przy pozornym respekcie dla jego LITERY. Taki ¶wiat ju¿ mieli¶my.. mnie udzia³ w takim nie interesuje. Experymenty, które przeprowadzi³em na SWÓJ u¿ytek i GRZECZNIE siê DZIELÊ ich wynikiami za DARMO, pomimo ich sporych KOSZTÓW nie s± dla wszystkich najwyra¼niej. Jesli nie s± dla Ciebie - to NIE BIERZ, NIE KRADNIJ tego - co nie tobie przynalezy po prostu. Nie jest tak ¿e najciemniejszy t³uk decyduje o pozycji planety w kosmosie. Nie jest tak ¿e ona poczeka az ³askawie t³uka kto¶ zupgraduje przy jego nastawieniach na zachowanie programu t³uka. A jak kto¶ zdecydowa³ ¿e nie popuszcza programu, który ju¿ wszem wiadomo ¿e jest bezsensu.. niech zachowa sw± duszê i obraca siê wraz zni± w PUSTYnny piach. Od DZISIAJ - NIC ju¿ NIE BÊDÊ ROZDAWA£ za Darmo. DLA KATOLIKÓW cena dostêpu 4400 % ceny nominalnej. Za jakiekolwiek Pierdniêcie. Trzeba te¿ byæ i chamskim bardzo, podejmuj±c PRÓBY WYMUSZANIA (charakterystyczne dla SEKTY KATOLICKIEJ, w najbardziej archaicznym i inkwizytorsko-perfidnym posmaku) dowodów na kazd± wypowiedzian± kwestiê. To jest forum, a nie placówka experymentalno-naukowa. Tolerowanie takiego zachowania jest nu¿±ce. Ja nie zajmujê siê wy¶miewaniem kogokolwiek - niemniej je¶li niektórzy posuwaj± siê w K£AMSTWIE i CHAMSTWIE, przekraczaj±c granice, która wyzwala zwyczajne rozbawienie ..daje temu wyraz. Niestety podryw nie zadzia³a³ i skoñczy³ siê dla Ciebie do¶æ nieprzyjemnie. Dziecko naiwne! Ta pani wówczas... mog³abybyæ moj± Babci± )) Wiêc nie brnij w swoje MU£Y muzgowe. Wystarczy grzecznie zapytaæ - ale CHAM nie pyta CHAM wie LEPIEJ. Moim skromnym zdaniem tacy ludzie w cyklu reinkarnacyjnym utrac± mowê. Jako NIe inkarnuj±, ale po demontazu cia³ ich prochy u¿y¼ni± glebê pod stopy ZWIERZ¡T. ..wracamy to tematu
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 13:31:51 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #296 : Wrzesieñ 17, 2009, 12:29:59 » |
|
W odniesieniu do: http://www.nauka.gildia.pl/newsy/archiwum/2007/04/reinkarnacja zgadzam siê z Koliberkiem. Szczególnie rozbawi³ mnie ten "wniosek" : Okaza³o siê, ¿e, w porównaniu z lud¼mi odrzucaj±cymi ideê reinkarnacji, osoby wierz±ce w ni± pope³nia³y niemal dwukrotnie wiêcej b³êdów. Dok³adnie rzecz bior±c, zdradza³y tendencjê do uznawania osób z listy, któr± czyta³y wcze¶niej, za s³awne. Ten rodzaj pomy³ki, nazywany zaburzeniem monitorowania ¼ród³a, wskazuje, ¿e osoba ma trudno¶ci z rozpoznawaniem, sk±d pochodzi dana informacja w pamiêci. Równie dobrze mo¿na by³oby napisaæ, ¿e osoby uwielbiaj±ce mleko pope³nia³y wiêcej b³êdów przy prawid³owym wyborze serów. Przy odpowiednio dobrej manipulacji mo¿na wykazaæ wszystko, ale mija siê to z celem, bo kogo to obchodzi ? Sk±d u ludzi przekonanie, ¿e pamiêæ musi byæ przypisana ALBO do mózgu, ALBO do ¶wiadomo¶ci. Argument ten ³atwo obaliæ stosuj±c zapis pamiêci na ró¿nych no¶nikach. Pamiêæ mo¿e byæ skopiowana na inne no¶niki i w dodatku dobrze zabezpieczona przed odczytem. Przypominam, ¿e w reinkarnacji nie chodzi o pamiêtanie. Pamiêæ jest raczej skutkiem ubocznym. Gdyby¶my mieli pamiêtaæ swoje poprzednie ¿ycie, to obecne by³oby tylko kontynuacj± poprzedniego , a nie ca³kiem nowym do¶wiadczeniem jakim ma w³a¶nie byæ. Podobnie jak osobiste "cudowne" prze¿ycia reinkarnacja nale¿y do osobistych do¶wiadczeñ, bo dotyczy indywidualnego istnienia. Dlatego nie rozumiem dlaczego Arteq stawiasz takie ¿±danie chodzi o to, ¿ebym siê w³a¶nie abym siê przekona³, ¿e mówicie prawdê. Janneth ¿±dasz weryfikacji i fantazjujesz sobie na¶miewaj±c siê z prze¿yæ PHI. Kogo obchodzi Wasze poczucie prawdy ? Cz³owiek dzieli siê swoj± prawd± i osobistym do¶wiadczeniem i to nale¿y doceniæ, moim zdaniem, a nie ¿±daæ dowodów. Nawet , gdyby Wam koliberek pokaza³ czarno na bia³ym historiê swojej choroby, a PHI zrobi³ reporta¿ z wywiadem z dentystk±, to jaki to mia³oby wp³yw na temat o którym tu dyskutujemy ,czyli na reinkarnacjê ? Kiedy¶ tu pisa³em ju¿ o Milarepie. Ten mnich buddyjski ¿yj±cy oko³o roku 1050 demonstrowa³ ludziom przenikanie przez ska³y, ale nie po to, aby siê tym chwaliæ . Udowadnia³ tym samym, ¿e to nie s± cuda , tylko ,¿e natura rzeczy jest pusta. Ma naturê iluzji. To ludzie czyni± cuda sprawiaj±c, ¿e iluzje staj± siê rzeczywisto¶ci±. Milarepa, tak jak i Jezus by³ postaci± historyczn±. Zastanawiaj±ce, ¿e ludzie wierz± w niezwyk³e czyny dokonywane przez jednego ( chocia¿ ich nie widzieli osobi¶cie ), a drugiego zupe³nie ignoruj±. Tê sam± zasadê stosujecie do PHi oraz Koliberka, chocia¿ oni osobi¶cie swoim dobrym imieniem za¶wiadczaj± o tym, co ich spotka³o i czego do¶wiadczyli. Nie chcesz - nie musisz wierzyæ ich ¶wiadectwa, ale dlaczego zaraz musisz zarzucaæ k³amstwo ? Ludzie tak ³atwo daj± fanatyczn± wiarê opowie¶ciom takim , jak cudowne objawienia ( Matki Boskiej Fatimskiej ), co jest znacznie bli¿sze naturze reinkarnacji , wszak tam objawiaæ siê mia³ konkretny duch, który kiedy¶ ¿y³ jako cz³owiek, a jednocze¶nie z takim okrutnym lekcewa¿eniem odnosz± siê do zwyczajnych-niezwyczajnych, których spotykaj± na codzieñ . Hipokryzja ?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #297 : Wrzesieñ 17, 2009, 13:02:48 » |
|
Dusze "Wszystkich ¶wiêtych" pomaga³y i pomagaj± wiernym... ¦w Antoni odnajduje zguby, ¶w Krzysztof opiekuje siê podró¿nymi, do ¶w Ojca Pio modl± siê codziennie tysi±ce wiernych. Czy ich dusze zniknê³y nagle w przestworzach "NIEBA"? Nie "one" dalej ¿yj±, jak wszyscy po uwolnieniu siê z fizycznego cia³a. Mo¿na by pomy¶leæ, ¿e grupa zidiocia³ych dewotów zapatruje siê w obrazki ¶wiêtych i wierzy w uzdrowienie, ale co zrobiæ z dusz± Bruno Gronniga?. Czy ten wielki potencja³ duchowego oddzia³ywania miêdzy innymi na zwierzêta mo¿na tak spokojnie wywaliæ do "¶mieci"? Zwierzêta nie ¿±gluj± nad, pod i zwyk³± ¶wiadomo¶ci±, a "ENERGIA" Bruna dzia³a... codziennie Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #298 : Wrzesieñ 17, 2009, 13:17:44 » |
|
Zdarzy³o mi siê tak: po przepracowaniu i przemêczeniu mam bardzo silny ból serca. Aparat ci¶nieniowy nie pokazuje ci¶nienia, ani têtna, a fonendoskop przez dwie minuty nie wys³uchuje uderzeñ serca. Czyli jest nie weso³o, objawy i rodzaj bólu by³ do¶æ ewidentny. Mimo to, kontaktujê siê z Energi±...(okre¶laj±c to bardzo umownie), by siê zasiliæ i dzwoniê po pomoc. Oczywi¶cie komórkê mam w zasiêgu rêki. Sytuacja trochê odwrócona, ale mia³a miejsce. Podobne zdarzenie mia³o miejsce podczas mego pobytu w Warszawie. I mam na to ¶wiadka. Ró¿ne wiêc siê rzeczy dziej±. Oj, ró¿ne... wierzyæ nie wierzyæ... miast energiê na przepychanki marnowaæ lepiej siê skupiæ, jady w³asne zneutralizowaæ i niejeden "ból" u¶mierzyæ. ( by nie "popa¶æ w mu³" ) gdy¿ przyznam szczerze, gdy czytam pewne posty to i mnie siê "punkowaæ" chce ¿em dot±d tego nie uczyni³, sam siê dziwiê, byæ mo¿e i takie wcielenie przejawiæ zechce siê te¿! Za humor i prawdê w wypowiedzi, b³yskotliwy umys³, argumenty nie do przebicia dla PHI potê¿ny puknt od koliberka33 i oczywi¶cie dla Easta serdeczne uk³ony te¿ za.....
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 13:22:28 wys³ane przez koliberek33 »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #299 : Wrzesieñ 17, 2009, 13:30:48 » |
|
No có¿ . Sam Jezus zapowiedzia³ reinkarnacjê. To znaczy to, ¿e przyjdzie w chwale.
|
|
|
|
|
|
|
|