Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:30:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Reinkarnacja ...  (Przeczytany 216711 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #300 : Wrzesieñ 17, 2009, 13:41:50 »

My¶lê ¿e Jezus nie zapowiada³ reinkarnacji, co rozumiem jako co¶ co przyjdzie w przysz³o¶ci.
Jezus jest "dowodem" na istnienie reinkarnacji, szczególnie Jego ¶mieræ i "ZMARTWYCHWSTANIE".

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #301 : Wrzesieñ 17, 2009, 14:10:24 »

Thotal .. a w ka¿dym razie wiara w owo zmartwychwstanie jest dowodem dla tych , którzy wierz±.
Problem le¿y w tym, ¿e Jezus to Jezus, jedyny taki, sam Bóg ( chocia¿ jego ziemska postaæ by³a jak najbardziej ludzka ), wiêc jemu wolno wszystko. Nie dotyczy to innych. Móg³by pa¶æ argument, ¿e Thotalowi , Koliberkowi czy Eastowi nie wolno siê do Niego przyrównywaæ . Dlaczego wiêc On sam mówi³, ¿e cz³owiek i wiêkszych czynów dokona (ni¿ Syn Cz³owieczy) , je¶li pozna Pe³niê.

W tym miejscu nale¿a³oby siê zastanowiæ nie nad dowodami reinkarnacji , tylko nad jej sensem. W moim przekonaniu cz³owiek jest w stanie urzeczywistniaæ dla siebie taki ¶wiatopogl±d jaki do niego przemawia. Dowodem na to jest ró¿norodno¶æ religii, ich zró¿nicowanie. Gdyby prawda by³a jedna, to nie by³oby ró¿norodno¶ci.
Zatem .
Rzek³ Jezus: "Niech ten, który szuka, nie ustaje w poszukiwaniu a¿ znajdzie. I gdy znajdzie, zadr¿y, a je¶li zadr¿y, bêdzie siê dziwi³ i bêdzie panowa³ nad Pe³ni±"
Dalej jednak w Ewangelii Tomasza czytamy , ze powiedzia³ równie¿.
 "Kto zna Pe³niê bêd±c pozbawionym siebie, cierpi z braku Pe³ni".
To by mog³o ¶wiadczyæ o sensie reinkarnacji. Tutaj, na Ziemi poznajemy siebie, do¶wiadczamy siebie. W absolucie byliby¶my rozpuszczeni, a zatem pozbawieni indywidualno¶ci , a to nie by³aby wtedy Pe³nia.

Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #302 : Wrzesieñ 17, 2009, 14:50:52 »

Zmartwychwstanie jest dla mnie spraw± umown±...
Wszyscy zmarytwychwstajemy, budzimy siê do nowego ¿ycia, w nowym ciele.
Dlatego napisa³em o Jezusowym "dowodzie" w sprawie reinkarnacji.

Pamiêtam do dzi¶, jako dwu letnie dziecko patrz±æ w lustro prosto w swoje oczy, mówi³em do siebie, ¿e jestem "NIE¦MIERTELNY",
Czy ¶wiadomo¶æ takiego wydarzenia mo¿e byæ przypadkowa?

east
Go¶æ
« Odpowiedz #303 : Wrzesieñ 17, 2009, 14:59:52 »

No w³a¶nie Thotalu. CZEMU BUDZIMY SIÊ DO ¯YCIA W NOWYM CIELE ?
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #304 : Wrzesieñ 17, 2009, 15:18:28 »

Jeste¶my tu:
By do¶wiadczaæ fizycznych "niedogodno¶ci"...
Bêd±c na "Ziemi" narzekamy na niedogodno¶ci, a one s± w³a¶nie najwiêkszym wyzwaniem, do zrozumienia i przekszta³cenia je w TWÓRCZO¦Æ.

Jeste¶my tu z powodu mo¿liwo¶ci tworzenia w ¶wiecie fizycznym, jeste¶my WYBRAÑCAMI...

Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #305 : Wrzesieñ 17, 2009, 16:10:41 »

Jeste¶my tu z powodu mo¿liwo¶ci tworzenia w ¶wiecie fizycznym, jeste¶my WYBRAÑCAMI...

Wow jeste¶ pierwsz± osob± jaka mnie WYBRA£A i otwarcie o tym mówi Mrugniêcie

Dziêki Thotal
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #306 : Wrzesieñ 17, 2009, 16:23:52 »

Ka¿dy wybiera sobie sam swoje w³asne ¿yciowe do¶wiadczenia, zanim siê urodzi...

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #307 : Wrzesieñ 17, 2009, 16:25:28 »

My¶lê ¿e Jezus nie zapowiada³ reinkarnacji, co rozumiem jako co¶ co przyjdzie w przysz³o¶ci.
Jezus jest "dowodem" na istnienie reinkarnacji, szczególnie Jego ¶mieræ i "ZMARTWYCHWSTANIE".

"Smierc i zmartwychwstanie " Jezusa nie sa dowodem na reinkarnacje, w zadnym wypadku nie.
Bylo by tak gdyby umarl i ponownie sie URODZIL z udowodnieniem iz to On.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 16:25:56 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #308 : Wrzesieñ 17, 2009, 16:41:27 »

Ca³e ¿ycie i nauki Jezusa sprowadzaj± siê do jednego- reinkarnacja, powrót do ¿ycia fizycznego...

Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #309 : Wrzesieñ 17, 2009, 16:46:34 »

Kiaro, a sk±d wiesz ¿e Jezus siê nie urodzi³ jeszcze raz. Nie widzê ¿adnego powodu by Jezus biega³ po ¶wiecie i mówi³ kim jest.

Zreszt± pewnie znowu by go czeka³o co¶ nieciekawego ze strony ludzi.
Po za tym czy mia³by znowu powtarzaæ to samo co mówi³ kilkatysiêcy lat temu.

Podaj proszê informacjê jak rozumiesz dowód reinkarnacji .... czy chodzi Tobie o  pamiêæ swoich wcze¶niejszych wcieleñ czy mo¿e co¶ innego.

pzd Maciej
east
Go¶æ
« Odpowiedz #310 : Wrzesieñ 17, 2009, 17:09:10 »

"Smierc i zmartwychwstanie " Jezusa nie sa dowodem na reinkarnacje, w zadnym wypadku nie.
Bylo by tak gdyby umarl i ponownie sie URODZIL z udowodnieniem iz to On.

Kiara U¶miech U¶miech
Nie chodzi o dowód na to,czy siê urodzi³ ponownie czy nie. Chodzi o to, ¿e on to zapowiedzia³ i ¿e sta³o siê to podstaw± wiary ( wiary w zmartwychwstanie ) dla milionów ludzi. Tych samych , którzy ¿±daj± dowodów na istnienie reinkarnacji.  Czy to nie dziwne ?
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #311 : Wrzesieñ 17, 2009, 17:19:06 »

Byæ mo¿e dowodem na reinkarnacjê jest kolor skóry ?

¼ród³o:
http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Poznaj-Paula-czlowieka-o-niebieskim-kolorze-skory,wid,11498590,wiadomosc.html?ticaid=68c3a
Hm ... prawie jak Krysna Mrugniêcie

Moim skromnym zdaniem na temat reinkarnacji najlepiej wypowiada siê tzw "sekta" HK
¼ród³a:
http://forum.nama-hatta.pl/viewtopic.php?t=1424&highlight=reinkarnacja

pzd Maciej
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #312 : Wrzesieñ 17, 2009, 21:42:10 »

Bardzo ciekawe wypowiedzi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #313 : Wrzesieñ 17, 2009, 22:13:04 »

Kiaro, a sk±d wiesz ¿e Jezus siê nie urodzi³ jeszcze raz. Nie widzê ¿adnego powodu by Jezus biega³ po ¶wiecie i mówi³ kim jest.

Zreszt± pewnie znowu by go czeka³o co¶ nieciekawego ze strony ludzi.
Po za tym czy mia³by znowu powtarzaæ to samo co mówi³ kilkatysiêcy lat temu.

Podaj proszê informacjê jak rozumiesz dowód reinkarnacji .... czy chodzi Tobie o  pamiêæ swoich wcze¶niejszych wcieleñ czy mo¿e co¶ innego.

pzd Maciej

Juz tyle razy o tym pisalam .... , uf. skoro wierzymy ze dokonal transformacji swojego ciala w swietliste subatomowe, zlote , itp..... to nie umarl bo takie cialo nie podlega juz smierci fizycznej jak to ktore mamy teraz.
Caly ten proces rozwojowy , ktory przechodzimy MY LUDZIE , jest droga do osiagniecia tego co wpisal jako wzorzec Jezus dla nastepnych pokolen.
A skoro nie umarl to sie nie potrzebowal urodzic, to chyba jasne.
Gdy cialo umiera nastepuje przeciecie definitywnenici zycia , to wowczas juz nie ma powrotu do ciala duszy. Jest taka granica bezpowrotna, Jezus o tywiedzial doskonale. Nie chodzilo o zadna smierc fizyczna a o przemiane komorkowa ciala materialnego. On tego dokonal.
Jednak parametry fizyczne takiego ciala sa inne niz naszego, ma ono duzo wyzsza wibracje.
Zycie w naszej rzeczywistosci praktycznie musi spowodowac obnizenie wibracji Jego ciala do naszej czestotliwosci, bo w innym wypadku zwyczajie jest niewidoczny dla nas.
W swiecie w ktorym my zyjemy On juz nie ma potrzeby zyc , bo Jego proces rozwojowy zwiazany z nasza czestotliwoscia dawno temu sie zakonczyl. Zwyczajnie nie ma co poznawac i czego doswiadczac, On wie wszystko.
Jednak dal slowo ze wroci i wrocil , jest na ziemi ( wiem iz 2 lata obnizal swoja wibracje ) zeby mogl byc widoczny w naszej czestotliwosci. Takie Energie jak On zawsze dotrzymuja slowa.

Kiedy nadejdzie wlasciwy czas ujawni sie napewno, ale niech nikt nie mysli ze bedzie soba wspieral jaki kolwiek kosciol.

Dar wiedzy , ktora mial przekazac Jezus i MM 2000 lat temu zostaly przerwane, ludzie nie byli gotowi zeby go przyjac.
Zaistnialy zdarzenia ktore znamy ( no nie dokladnie takie), nie mniej jednak jest w nich ziarno prawdy. Ludziom zostal dany czas 2000 lat na rozwoj i wybor drogi , ktora chca wybrac dla wlasnej przyszlosci.
Byly dwie opcje rozwojowe;

1.Opcja rozwoju indywidualnego z wolna wola ( ta , ktora prezetuja Mysliciele)

2.Opcja istnienia jako swiadomosc zbiorowa , bez wolnej woli ( to pocja prezetowana przez Samuela)

Ludzie mieli rozwinac sie duchowo i dokonac wyboru drogi na nastepne 26000 lat.
Cala ta batalia , ktora sie toczy obecnie dotyczy  zablokowania swiadomosci ludziom , by pewne grupy przejely nad nimi wladze.

Grupy propagujace zycie z wolna wola staraja sie by czlowiek otworzyl swiadomosc i serce i podjol decyzje o sobie z pelna wiedza i swiadomoscia.
Trudnosc polega na odroznianiu , bo i jedni i drudzy uzywaja tych samych argumetow mowiac o dobrze i milosci.Jednak nie same slowa sa wazne ale efekty , ktore z nich wynikaja.

A jak mozna poznac wiedze o reinkarnacji, jak ja odroznic? Taka osoba wie kim byla i jest w stanie opowiedziec o szczegolach zycia swoich przeszlych wcielen, nawet takich o ktorych praktycznie wiedza tylko obecni najblizsi. Jest w stanie rozpoznac swoje dawne rzeczy, popimo pierwszy raz zobaczenia ich w tym zyciu.
Czesto zostawia sobie rozne informacje dla siebie z przyszlosci i czest odnajduje je.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 22:15:20 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #314 : Wrzesieñ 17, 2009, 22:23:14 »

Szanowna Kiaro

Rozumiem doskonale o czym pisa³a¶ wcze¶niej i teraz. Byæ mo¿e siê nie zrozumieli¶my dlatego zapytam siê dok³adnie :
Czy uwa¿asz, ¿e Jezus jako "czysta ¶wiadomo¶æ" itp. itd. nie mo¿e powtórnie przyj±æ cia³a ?

Czy mo¿e inaczej czy jest to niemo¿liwe ¿eby Jezus ponownie przyj±³ formê materialn± ?

Osobi¶cie uwa¿am, ¿e wszytko jest mo¿liwe. Jedyne co jest potrzebne do tego to .....

PS.
Nie dopisujê dalej ... ka¿dy sam dopisze co uwa¿a za stosowne poniewa¿ s± to jedynie "warunki" do spe³nienia.

pzd Maciej
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #315 : Wrzesieñ 17, 2009, 22:31:16 »

Nie zrozumiales calej zasady wcielania sie Energii. Jezus jako Energia wcielona na ziemi jest rowniez tylko czastka przeogromnej Energii , ktora jest w Zaswiatach. Jezeli by umarl i urodzil sie ponownie nie byl by juz Jezusem a kims innym z cala wiedza , ktora posiadal Jezus na ziemi.

Poniewaz cialo swietliste posiada o wiele wiele dluzsza zywotnosc niz nasze On nie potrzebowal juz nowego ciala by moc przebywac na ziemi. Jest to nadal ten sam Jezus z przetransformowanym cialem fizycznym w subatomowe.

Czysta swiadomosc , Energia , to nie Jezus w ciele materialnym ( bo to jest ograniczenie dla Energii), to ktos o wiele wiekszy niz Jezus na ziemi ale calkowicie idetyczny z nim duchowo i osobowosciowo.

Kiara U¶miech U¶miech
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #316 : Wrzesieñ 17, 2009, 22:45:26 »

Kiaro

Polecam wiersz Staffa "Kowal"
http://univ.gda.pl/~literat/staff/001.htm

Osobi¶cie uwa¿am jak napisa³em wcze¶niej "wszystko jest mo¿liwe".

Dziêkujê za przekazane informacje.

pozdrawiam ciep³o Maciej
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #317 : Wrzesieñ 17, 2009, 22:58:59 »

Kiaro

Polecam wiersz Staffa "Kowal"
http://univ.gda.pl/~literat/staff/001.htm

Osobi¶cie uwa¿am jak napisa³em wcze¶niej "wszystko jest mo¿liwe".

Dziêkujê za przekazane informacje.

pozdrawiam ciep³o Maciej

Tak dla Energii , ktora jest rowniez Jezusem naprawde wszystko jest mozliwe, to prawda.
Jednak we wszechswiecie obowiazuja tez pewne zasady, jezeli chcesz przyjsc do swiata materialnego i w nim zyc , a Twoje cialo fizyczne z poprzedniego wcielenia juz umarlo. Musisz sie urodzic, rodzice musza zechciec podarowac ci nowe cialo. Ta zasada obowiazuje wszystkie Energie chcace zyc na ziemi.
Jednak posiadajac cialo subatomowe i moc ktora dysponuje Jezus mozna to cialo ( jego wyglad transformowac w dowolny , ktory kiedys juz miales w jakim kolwiek swoim zyciu.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 17, 2009, 22:59:28 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #318 : Wrzesieñ 17, 2009, 23:01:13 »

Kiaro

Wszytko jest mo¿liwe dla ka¿dego, nie ograniczam.

pzd jeszcze raz Maciej
zitto
Go¶æ
« Odpowiedz #319 : Wrzesieñ 17, 2009, 23:35:32 »

Ja mam racjê.. Nie, nieprawda, to ja mam racjê.. Mylisz siê, ¿e ty masz racjê.. Racjê mam ja.. Mylisz siê my¶l±c, ¿e ja siê mylê a ty masz racjê.. Przecie¿ racjê mam ja, to oczywiste, czy tego nie widzisz? Widzê, ¿e siê mylisz, bo racja jest jedna i ja j± posiadam.
Dobranoc.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #320 : Wrzesieñ 18, 2009, 00:58:37 »

Ja mam racjê.. Nie, nieprawda, to ja mam racjê.. Mylisz siê, ¿e ty masz racjê.. Racjê mam ja.. Mylisz siê my¶l±c, ¿e ja siê mylê a ty masz racjê.. Przecie¿ racjê mam ja, to oczywiste, czy tego nie widzisz? Widzê, ¿e siê mylisz, bo racja jest jedna i ja j± posiadam.
Dobranoc.

Dobranoc, oczywiscie  ze masz racje, nikt Ci tego nie odbiera..... Jêzyk U¶miech U¶miech U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 18, 2009, 00:59:51 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #321 : Pa¼dziernik 03, 2009, 01:15:07 »

Dobranoc.

"Piotr obróciwszy siê zobaczy³ id±cego za sob± ucznia, którego mi³owa³ Jezus, a który to w czasie uczty spoczywa³ na Jego piersi i powiedzia³: Panie, kto jest ten, który Ciê zdradzi? (21) Gdy wiêc go Piotr ujrza³, rzek³ do Jezusa: Panie, a co z tym bêdzie? (22) Odpowiedzia³ mu Jezus: Je¿eli chcê, aby pozosta³, a¿ przyjdê, co tobie do tego? Ty pójd¼ za Mn±. (23) Rozesz³a siê w¶ród braci wie¶æ, ¿e uczeñ ów nie umrze. Ale Jezus nie powiedzia³ mu, ¿e nie umrze, lecz: Je¶li Ja chcê, aby pozosta³ a¿ przyjdê, co tobie do tego? (24) Ten w³a¶nie uczeñ daje ¶wiadectwo o tych sprawach i on je opisa³. A wiemy, ¿e ¶wiadectwo jego jest prawdziwe. (25) Jest ponadto wiele innych rzeczy, których Jezus dokona³, a które, gdyby je szczegó³owo opisaæ, to s±dzê, ¿e ca³y ¶wiat nie pomie¶ci³by ksi±g, które by trzeba napisaæ."

¼ród³o:
(Ew. Jana 21:1-25, Biblia Tysi±clecia)
¼ród³o:
http://www.eioba.pl/a76858/ewangelia_doskonalego_zycia_swietych_dwunastu
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 03, 2009, 01:20:54 wys³ane przez Dry007 » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #322 : Pa¼dziernik 03, 2009, 01:50:27 »

Jednak we wszechswiecie obowiazuja tez pewne zasady, jezeli chcesz przyjsc do swiata materialnego i w nim zyc , a Twoje cialo fizyczne z poprzedniego wcielenia juz umarlo. Musisz sie urodzic, rodzice musza zechciec podarowac ci nowe cialo. Ta zasada obowiazuje wszystkie Energie chcace zyc na ziemi.
Jednak posiadajac cialo subatomowe i moc ktora dysponuje Jezus mozna to cialo ( jego wyglad transformowac w dowolny , ktory kiedys juz miales w jakim kolwiek swoim zyciu.

A czy masz taka wiedzê, czy ¶wiadomo¶æ, ¿e mo¿na siê inkarnowaæ nawet po nied³ugim czasie fizycznej ¶mierci.
Bo jako¶ tak nie wiem sk±d siê utar³o, ¿e potrzeba na to wieki ?
Ogl±da³em kiedy¶ film na YT, w którym pewien go¶æ do¶æ rozs±dnie t³umaczy³ te zagadnienia i zada³ te¿ takie pytanie ? A jak my¶licie sk±d tyle ''Dusz''. Bo mamy te 7 mld ludzi , no to 7mld '' Dusz''.A jakby tak siê sta³o, ¿e w przeci±gu np.20 -30 lat liczba ludzi siê podwoi³a na 14 mld, to sk±d nagle 14 mld ''Dusz''.
¯a³ujê, ¿e tego filmu sobie nie ¶ciagn±³em, bo facet zupe³nie inaczej mówi³ o tzw.inkarnacji i stwierdzi³, ¿e te potoczne, proste opisy które znajdujemy, nie s± prawdziwe. Nie wiem, ale odnios³em takie wra¿enie, ¿e jest to wogóle jaki¶  inny proces ni¿ sobie o nim my¶limy.
Czyli nie jest to tak, ¿e  7 mld ludzi, to sk±d¶ ''przybywa'' 7 mld  ''dusz'', a gdy by³o 100 mld urodzeñ, to nagle sk±d¶ by siê wzie³o 100mld ''Dusz''.

Ty KIARO w tych tematach lepiej siedzisz jak ja, to napisz co o tym my¶lisz, bo ja jako¶ nie mogê tego za³apaæ o co tu w tym wszystkim chodzi z t± ilo¶ci± cia³ i t± ilo¶ci± ''dusz''.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 03, 2009, 01:54:10 wys³ane przez Silver » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #323 : Pa¼dziernik 04, 2009, 16:42:05 »

Czas inkarnacji zawsze jest po zakonczeniu  "snu posmiertnego" , nigdy wczesniej. U jednych moze to byc kilka miesiecy u innych kilkadziesiat , lub nawet kilkaset lat ( bo tak tez bywa), na osobista prosbe odbywa sie ponowne zejscie w cialo materialne, narodziny.

Nigdy , ale to nigdy nie inkarnuje ta sama "czastka duszy - Iskra Boza" , ktora odziela sie od olbrzymiej Energii , ktora jest jej Matka. Za kazdym razem wciela sie kolejna mala Iskierka , tworzac nastepna osobowosc czlowieka, ktory jest wypadkowa dotychczasowych wszystkich wcielen.

Przeolbrzymia ilosc dusz wcielonych , to nie wszystkie Iskry Boze, juz o tym pisalam.Istnieja technologje roznych cywilizacji , ktore potrafia tworzyc energetyczne kopie Iskry Bozej , ktore to wcielaja sie w ciala materialne i zyja jak ludzie.
One wcielone sa ludzmi i praktycznie nie mozna ich odroznic od orginalnych Iskier Bozych.
"Produkcja" takich dusz jest latwa , tak wiec zaludnianie nimi ziemi nie stanowi zadnego problemu. Zwyczajnie ludzie tworza im ciala materialne a one sie wcielaja i zyja na ziemi.

Ale z tego co mi wiadomo ,doszlo do ukladu zaswiatowego i w naszych czasach nie odbywa sie juz zwiekszanie ilosci tych sztucznie tworzonych dusz. Pojawiaja sie jednak te , ktore ewoluuja na wskutek naturalnego procesu wydzielania swojej indywidualnosci ze zwierzecej swiadomosci zbiorowej.
Sa to bardzo mlode Dusze , ktore przechodza naturalny proces rozwoju w tych dwoch pozostalych "dolnych Swiatach", czyli zamknietej dla Czlowieka I i II Epoce. Po zakonczeniu tych procesow wchodza w nasza III Epoke , sa to tzw. mlode Dusze.
Jednak to nie to samo co dusze , ktore ja nazywam "syntetyczne". Mozna uzyc analogji  energii swiatla slonecznego ze swiatlem elektrycznym , by przyblizyc zrozumienie roznic. Jedno i drugie swieci, jedno i drugie moze ogrzewac , jedni i drugie niesie wibracje i zapis informacji , a jednak sa calkowicie odmienne.

Mysle ze przyblizylam nieco temat, jezeli jest cos jeszcze co nie opisalam , lub nie jasno opisalam, pytaj.
Postaram sie odpowiedziec.

Kiara U¶miech U¶miech
Bonifacy1
Go¶æ
« Odpowiedz #324 : Pa¼dziernik 21, 2009, 15:33:25 »

Witam

Nie wydaje Wam siê, ¿e mo¿liwa by by³a inkarnacja w tej samej rodzinie? Np po ¶mierci mogliby¶my ponownie zostaæ dzieæmi tej samej matki co teraz, albo nawet w bardziej hardcorowych sytuacjach odrodziæ by siê mog³a ca³a rodzina. To mo¿e byæ mo¿³iwe, je¶li po ¶mierci decydujemy o naszym dalszym losie, a je¶li nie to mo¿e wysadz± nas tam gdzie ci±gnie nasz± pod¶wiadomosæ.
Strony: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: