kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #325 : Pa¼dziernik 21, 2009, 15:57:44 » |
|
Reinkarnacja to nic innego,jak sposób na wyt³umaczenie istnienia nierówno¶ci spo³ecznych i ró¿nic klasowych. Zwyk³a ¶ciema.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #326 : Pa¼dziernik 21, 2009, 23:06:37 » |
|
proponujê przenie¶æ ten temat do wcze¶niej wa³kowanego w±tku o reinkarnacji
W±tki scali³am, Janneth.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 22, 2009, 13:35:56 wys³ane przez janneth »
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #327 : Pa¼dziernik 23, 2009, 06:19:36 » |
|
A czy mo¿na siê zreinkarnowaæ jako w³asne dziecko?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #328 : Pa¼dziernik 23, 2009, 07:29:43 » |
|
Bratnie dusze, do¶wiadczaj±ce ze sob± fizycznych relacji mog± podj±æ decyzjê o szybkim powrocie reinkarnacyjnym z powodu nag³ej ¶mierci. Mo¿e siê to zdarzyæ w sytuacji przedwczesnej ¶mierci noworodka, reinkarnuje on w postaci nastêpnego dziecka. Nie s³ysza³em o takiej regresyjnej relacji, by nagle umieraj±cy niedosz³y ojciec wcieli³ siê w postaæ w³asnego syna, teoretycznie jest to mo¿liwe. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #329 : Pa¼dziernik 23, 2009, 10:37:50 » |
|
To jest mo¿liwe, ¿e kto¶ reinkarnuje jako w³asny syn i zakochuje siê ze wzajemno¶ci± we w³asnej matce(swojej ukochanej z poprzedniego ¿ycia)?
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #330 : Pa¼dziernik 23, 2009, 10:53:21 » |
|
Tak, jest to mo¿liwe... Czyta³em sporo relacji z regresingów, ale nie spotka³em siê nigdy z tak± sytuacj±, teoretycznie jest to mo¿liwe. Dusze odbieraj± siê i kontaktuj± na kilku poziomach, ten fizyczny jest istotny, ale nie dominuj±cy. Zmarli mê¿owie ciesz± siê z intymnych kontaktów swoich ¿on (wdów), nic nie robi±c sobie z fa³szywej moralno¶ci panuj±cej na Ziemi. Martwi± siê smutkiem swoich najbli¿szych, pocieszaj± jak mog±, namawiaj± na rado¶æ ¿ycia. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #331 : Pa¼dziernik 23, 2009, 11:26:33 » |
|
Tak, jest to mo¿liwe... Czyta³em sporo relacji z regresingów, ale nie spotka³em siê nigdy z tak± sytuacj±, teoretycznie jest to mo¿liwe. Dusze odbieraj± siê i kontaktuj± na kilku poziomach, ten fizyczny jest istotny, ale nie dominuj±cy. Zmarli mê¿owie ciesz± siê z intymnych kontaktów swoich ¿on (wdów), nic nie robi±c sobie z fa³szywej moralno¶ci panuj±cej na Ziemi. Martwi± siê smutkiem swoich najbli¿szych, pocieszaj± jak mog±, namawiaj± na rado¶æ ¿ycia. Pozdrawiam - Thotal a nie boj± siê, ¿e z takich zwi±zków urodz± siê upo¶ledzone genetycznie dzieci? (kazirodztwo jest zakazane chyba we wszystkich kulturach nie bez powodu)
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #332 : Pa¼dziernik 23, 2009, 11:38:55 » |
|
One niczego siê nie boj±, ale Ciebie namawiam - Twój wyrachowany umys³, by¶ stosunki do swego szeroko rozumianego my¶lenia mia³ bardziej, bardziej pow¶ci±gliwe, ¿eby nie kierowa³y siê w stronê pokracznych zakamarków. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #333 : Pa¼dziernik 23, 2009, 11:58:30 » |
|
Tak jak ja to rozumiem kazirodztwo ma naturê genetyczn± , a nie duchow±. Trudno by³oby sobie zreszt± wyobraziæ wiêksze kazirodztwo w sytuacji, gdy wszyscy pochodzimy z tego samego ¼ród³a. Na najg³êbszym poziomie istnienia jeste¶my ze sob± po³±czeni i stanowimy Jedno. Nawet w Ko¶ciele ksi±dz mówi "bracia i siostry". Nie powiesz mi Val dee, ¿e namawia do kazirodztwa Odradzanie duchowe czasami ma wymiar powszechnych ¶wi±t. Vide zbli¿aj±ce siê ¶wiêto zmar³ych. U nas to smutne ¶wiêto pe³ne zadumy i refleksji. Zawsze mnie fascynowa³o to morze zniczy na cmentarzach. Po cichu zawsze nazywa³em ten czas ¶wiêtem ¶wiat³a. Widok morza p³on±cych zniczy to jest zawsze ten moment wielkiej magii dla mnie. W Indiach na przyk³ad nazywa siê ono DIWALI. Zwyciêstwo ¶wiat³a nad ciemno¶ci± i dobra nad z³em. W³a¶nie w zwi±zku z tym ¶wiêtem, które tam teraz trwa , otrzyma³em od znajomego hindusa przepiêkne ¿yczenia, które s± w³a¶ciwie dla ka¿dego. Dear All, May This Diwali be as bright as ever. May this Diwali bring joy, health and wealth to you. May the festival of lights brighten up you and your near and dear ones lives. May this Diwali bring in u the most brightest and choicest happiness and love you have ever Wished for. May this Diwali bring you the utmost in peace and prosperity. May lights triumph over darkness. May peace transcend the earth. May the spirit of light illuminate the world. May the light that we celebrate at Diwali show us the way and lead us together on the path of peace and social harmony “WISH U A VERY HAPPY DIWALI” ¦wiêto Diwali ma w kontek¶cie tego forum pewne g³êbsze znaczenie. Niech zamiast komentarza pos³u¿y to zdjêcie
|
|
|
|
|
|
|
zuza
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #334 : Pa¼dziernik 23, 2009, 12:23:55 » |
|
Tak, jest to mo¿liwe... Czyta³em sporo relacji z regresingów, ale nie spotka³em siê nigdy z tak± sytuacj±, teoretycznie jest to mo¿liwe. Dusze odbieraj± siê i kontaktuj± na kilku poziomach, ten fizyczny jest istotny, ale nie dominuj±cy. Zmarli mê¿owie ciesz± siê z intymnych kontaktów swoich ¿on (wdów), nic nie robi±c sobie z fa³szywej moralno¶ci panuj±cej na Ziemi. Martwi± siê smutkiem swoich najbli¿szych, pocieszaj± jak mog±, namawiaj± na rado¶æ ¿ycia. Pozdrawiam - Thotal a nie boj± siê, ¿e z takich zwi±zków urodz± siê upo¶ledzone genetycznie dzieci? (kazirodztwo jest zakazane chyba we wszystkich kulturach nie bez powodu) Decyzje o takiej, a nie innej reinkarnacji s± podejmowane na innych poziomach, nie poziomach fizycznych...
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #335 : Pa¼dziernik 23, 2009, 15:57:38 » |
|
Tak jak ja to rozumiem kazirodztwo ma naturê genetyczn± , a nie duchow±. Trudno by³oby sobie zreszt± wyobraziæ wiêksze kazirodztwo w sytuacji, gdy wszyscy pochodzimy z tego samego ¼ród³a. Na najg³êbszym poziomie istnienia jeste¶my ze sob± po³±czeni i stanowimy Jedno. Nawet w Ko¶ciele ksi±dz mówi "bracia i siostry". Nie powiesz mi Val dee, ¿e namawia do kazirodztwa Chcesz mi powiedzieæ, ¿e kazirodztwo jest uzasadnione i jest czym¶ normalnym?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #336 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:12:03 » |
|
Jeszcze raz, aby jasno¶æ by³a : kazirodztwo dotyczy genetyki . I to jest niedobre, niepo¿±dane, chore. Nie mo¿na mówiæ o kazirodztwie w sensie duchowym , a reinkarnacja to wêdrówka dusz.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #337 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:29:49 » |
|
Ale ta dusza wywêdrowa³a do cia³a które zawiera geny ojca i matki i p³odzi potomstwo z jednym z dawców w³asnych genów...
Poza tym tak bior±c wszystko to kazirodztwa potêpiaæ nie mo¿na bo sk±d wiemy, ¿e to nie dwie dusze kochaj±ce siê w ten sposób siê odnalaz³y?
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #338 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:55:26 » |
|
a co ma dusza do genów ? Gen to gen . Dusza to dusza. To nawet nie ego. Czysta ¶wiadomo¶æ, która pochodzi z Jednego ¬ród³a. Kazirodztwo pope³nia ego, chory umys³ w fizycznym ciele, a nie ¶wiadomo¶æ. Ona jest wieczna, nie¶miertelna, bo to dusza. Za dusze zmar³ych bêdziesz siê modli³ wkrótce w ¶wi±tyniach.
Wyobra¼ sobie , ¿e cia³o jest ubraniem. Czy to wstyd dla matki, ¿e córka nosi jej ciuchy ? Albo ¿e syn idzie do ¶lubu w garniturze ojca ? Mówimy oczywi¶cie o genach, o kazirodztwie, a wiêc sprawê rozpatrujemy z naszej, egotycznej perspektywy "ubrania". Z tej perspektywy jest to szalenie gorsz±ca i niedopuszczalna sprawa, ale z punktu widzenia dusz mo¿e to nic nie znaczyæ jak w przyk³adzie z ciuchami.
A wracaj±c do reinkarnacji w kontek¶cie zbli¿aj±cego siê ¶wiêta. Dusze zmar³ych kiedy¶ powstan± z martwych. Tak g³osi KK. Odrodz± siê w subtelnych cia³ach , a mo¿e w cia³ach fizycznych ? To zapowied¼ reinkarnacji , a w ka¿dym razie uznanie reinkarnacji. Nie bardzo sobie wyobra¿am tak± hurtow± mo¿liwo¶æ zmartwychwstania , ale za³ó¿my , ¿e w wyniku jakich¶ przemian na Ziemi do tego dochodzi. Pismo siê dope³nia. Przychodzi mesjasz, religia musi otrzymaæ nowe wytyczne, bo inaczej nie znajdzie siê dla niej ¿adnego uzasadnienia.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #339 : Pa¼dziernik 23, 2009, 17:09:10 » |
|
Kazirodztwo jest zakazane ze wzglêdów genetycznych - w innym przypadku by³oby tak samo dozwolone jak np homoseksualizm.
Dusza która ¶wiadomie pope³nia kazirodztwo nara¿a swoje potomstwo na degeneracjê - to ma wspólnego z genami
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #340 : Pa¼dziernik 23, 2009, 20:36:57 » |
|
Valdee, Bredzisz bo lubisz? czy jarasz?
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #341 : Pa¼dziernik 26, 2009, 11:59:39 » |
|
Mam pytanie do osób które wierz±,¿e ¿ycie ka¿dego cz³owieka zosta³o starannie zaplanowane i nic nie dzieje siê przypadkowo. Jak my¶licie,data urodzenia ma jakie¶ g³êbsze znaczenie? Mo¿e mieæ wp³yw na charakter cz³owieka? Jak urodzi³em siê 1 wrze¶nia i uwa¿am,ze to jest wyj±tkowa data,mo¿e st±d moja stanowczo¶æ i wola walki?? Ciekawe......
|
|
|
|
|
|
|
koliberek33
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #342 : Pa¼dziernik 26, 2009, 12:05:31 » |
|
Wszysto ma nas wp³yw, jeszcze lepiej Kamilu, kiedy relacja siê odwraca i to my zaczynamy mieæ wp³yw na wszystko, a wiêc i na datê urodzenia (czyli planety, gwiazdy równie¿).
Czego ¿yczê z ca³ego serca.
koliberek33
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #343 : Pa¼dziernik 26, 2009, 12:06:25 » |
|
Mam pytanie do osób które wierz±,¿e ¿ycie ka¿dego cz³owieka zosta³o starannie zaplanowane i nic nie dzieje siê przypadkowo. Jak my¶licie,data urodzenia ma jakie¶ g³êbsze znaczenie? Mo¿e mieæ wp³yw na charakter cz³owieka? Jak urodzi³em siê 1 wrze¶nia i uwa¿am,ze to jest wyj±tkowa data,mo¿e st±d moja stanowczo¶æ i wola walki?? Ciekawe......
odpowiedzia³e¶ sobie SAM ciekawe jest zadaj±c pytanie odpowiadaj±c sobie samemu na nie - niech to Ci da do my¶lenia, wiesz jaka jest odpowied¼ tak pisz±c... 718'
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #344 : Pa¼dziernik 26, 2009, 12:17:02 » |
|
Sprechst du deutsch? A ¯ydów to lubisz czy nie? ;P
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #345 : Pa¼dziernik 26, 2009, 12:26:36 » |
|
Sprechst du deutsch? A ¯ydów to lubisz czy nie? ;P
Chyba mnie ¼le zrozumia³e¶.... ¯yd,murzyn,chiñczyk czy europejczyk,wszyscy s± sobie równi. Kolor skóry nie decyduje jakim jest siê cz³owiekiem, By³e¶ Auschwitz-Birkenau ? Ja odwiedzi³em to miejsce,niedawno jakie¶ trzy tygodnie temu, Je¿eli "tak" to wiesz jak to jest prze¿ycie i co siê czuje.... Hej
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #346 : Pa¼dziernik 26, 2009, 12:30:11 » |
|
Jak urodzi³em siê 1 wrze¶nia i uwa¿am,ze to jest wyj±tkowa data,mo¿e st±d moja stanowczo¶æ i wola walki?? Ciekawe......
Czemu akurat uwa¿asz ¿e skoro urodzi³e¶ siê 1 wrze¶nia to takie cechy zosta³y Ci z góry przyporz±dkowane?
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #347 : Pa¼dziernik 26, 2009, 12:31:35 » |
|
Val Dee ale kamil mia³ z pewno¶ci± na my¶li, ¿e on TAKI JEST a data to ciekawostka a nie, ¿e ta data i dlatego uwa¿a, ¿e taki ma byæ - ja tak zrozumia³em w³a¶nie...
718'
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #348 : Pa¼dziernik 26, 2009, 12:38:18 » |
|
Val Dee ale kamil mia³ z pewno¶ci± na my¶li, ¿e on TAKI JEST a data to ciekawostka a nie, ¿e ta data i dlatego uwa¿a, ¿e taki ma byæ - ja tak zrozumia³em w³a¶nie...
718'
Dok³adnie.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|